Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy hetesen még mindig (39 db)

Normális, hogy 16 hetesen még mindig hányok?

6-14 hetesen sokat hánytam, nagyon rosszul voltam. A héten kit?n?en éreztem már magam, de ma a reggeli nem maradt bennem, pedig jóíz?en ettem. Vajon miért?

Legjobb válasz: Szia!Nagyon sajnállak, de igen ez normális, és az sem kizárt, hogy eltart még egy jó ideig.Nekem teljesen tünetmentes volt a terhességem, most nyûglõdök már a 38héten, de a barátnõm 22hetes, és még mindid ugyanolyan rosszul van, mint az elején!Kitartást kívánok neked!!!

Szia!Nagyon sajnállak, de igen ez normális, és az sem kizárt, hogy eltart még egy jó ideig.Nekem teljesen tünetmentes volt a terhességem, most nyûglõdök már a 38héten, de a barátnõm 22hetes, és még mindid ugyanolyan rosszul van, mint az elején!Kitartást kívánok neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nagyon rosszul hangzik az a 22. hét, brrrr! A lényeg, hogy a legborzalmasabb perióduson túl vagyok, már ki tudok mozdulni legalább. Könnyû szülést kívánok!!!
En egy honaptol a masodik honapig voltam nagyon rosszul, hanyinger es es akkor hanytam minden reggel most 12 vagyok tehat egy honapja semmi hanyinger, igazabol semmi tunet, de tegnap ota megint elkezdte..reggelente 2-3szor hanyok..en is remelem hogy ez normalis..
A kérdező hozzászólása: Neked is köszi!! Ez a legrosszabb, hogy már azt hiszed túl vagy végre rajta és kezdõdik elõlrõl, nem? Olyan kiszámíthatatlan... (Az elején én az egész álló napot végighánytam sajnos). Neked is kitartást!
Szia! Sajnos normális. Én a fiammal végighánytam a terhességemet. Még szülni is ugy indultam el. De reméljük te szerencsésebb leszel. üdv
Helló! Én is 16 hetes vagyok és átérzem a problémádat, mert ugyan én nem hányok már (remélem), de hányingerem még van, és tudom, mennyire rossz tud lenni! Egyébként nekem az étvágyam is elég gyatra, legtöbbször azért eszek, mert muszáj, vagy mert émelygek. Eddig testsúlyban sem állok vmi fényesen: -2 kiló. :( Hát, majd csak jobban leszünk egyszer mi is. :)
Sajnos teljesen normális. Csak annyit tudok mondani, tarts ki, bár én csak a 12. hétig rókáztam, az is elég volt. De végül megéri, ha a karodban lesz a kisbabád, erre gondolj!
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat és a bíztatást!!! Igazatok van, a kisbababáért azért más szenvedni, mint egy betegségtõl. :-))) Mindenkinek minden jót, boldog babavárást!!!
Én most vagyok a 16. hétben és újra jelentkezik a hányinger és hányás, sõt most erõsebben mint az elsõ trimeszterben. Borzalmas. Este menetrendszerûen 10-11 óra körül okádok mint a malac, aztán takarítom a wc-t és környékét.
Szerintem ez teljesen normális.
Szerintem ezzel semmi gond, õ ennyit bír megenni egyszerre egyelõre. Ahogy nõ, úgy fog egyre többet enni egyszerre, és ezáltal tovább is fogja bírni. :) Az a lényeg, hogy megfelelõen gyarapodjon ;)
ja, és ha anyatejes, akkor meg fõleg, mert az gyorsabban "emésztõdik", mint a tápszer..:)
A kérdező hozzászólása: Tápszeres sajnos. :( Akkor nem aggódom. Köszönöm a válaszokat! :)
mennyivel született? egyébként gondolom jár ki a védõnõ, orvos, ha szerintük a lányod megfelelõen gyarapszik, fejlõdik, akkor semmi gond nincs is :-)
A kérdező hozzászólása: 4 kg-val született. :) 1 hónaposan majdnem 5 kg volt. :) Csak mindenki azt mondja, hogy tápos babának 3-4 órát ki kellene bírni... :(
nekem lànyom is tàpszeres volt, ès most a fiam is az, kàr ezen bànkódni, nem tehetünk róla, hogy "ezt dobta gèp" :)
esetleg egy tápszer váltást meg lehetne próbálni. nekünk olyan volt hogy mikor fent volt állandóan evett volna szintén tápszeres. volt hogy be nyakalta a 240ml is 7hetesen. azt jeleztem a gyerek orvosnak és õ irt fel egy másik tápszert ami laktatóbb azzal már ki bírta 3-4órákat is sõt valamikor többet is.
A kérdező hozzászólása: Most Milumil komfort 1-et kap. Ez már a 3. fajta tápszer. :-( De lehet megemlitem a dokinak ha megyünk. Köszi!

Szerintetek normális, hogy 23 hetesen még mindig nagyon lent a szeméremcsontomnál hallom a baba szívhangját?

Azért hallgattam rá,mert ma csak reggel éreztem egy kicsit mozogni,azóta nem és sajnos nem komplikáció mentes a terhességem és megijedtem.

Legjobb válasz: A szívhangja sokáig ott lenn lesz hallható! A rugdosást is azért ott érzed, mert még nem elég nagy a méhed, majd ha nõ, feljebb jön, és fentebb is érzed a mozgását! Ne aggódj! Boldog babavárást!

A szívhangja sokáig ott lenn lesz hallható! A rugdosást is azért ott érzed, mert még nem elég nagy a méhed, majd ha nõ, feljebb jön, és fentebb is érzed a mozgását! Ne aggódj! Boldog babavárást!
Szia! Én ma vagyok 22 hetes, és pont tegnap hallgattam a szívét - a köldökömtõl jobbra, kb. 2 centivel alatta találtam meg. Szerintem inkább a fekvéstõl függ, rugdosni nekem vagy nagyon lent szokott, vagy ha valamelyik oldalamon fekszem épp, akkor azon az oldalon feljebb. Szerintem ne aggódj, valószínûleg semmi baj, de ha nem tudsz megnyugodni, inkább nézess rá egy dokival. Lehet, hogy a nagy meleg miatt egy kicsit lustább a szokottnál. Jó egészséget nektek! 22 hkm
szia!ne aggódj!én most vagyok 21 hetes, de nekem is mindig lennt hallani csak...a rugdosását is kb mindig azon a tájt érzem...ritka, mikor feljebb!szerintem azért halljuk ott a kicsi szívét meg érezzük ott a mozgását, mert ott elég vékonyka a bõrünk, nem úgy mint feljebb, ugye ahol "régen" a gyomrunk volt! :) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Most megnyugodtam!


Normális az, hogy mensitől számítva 17, még a baba méreteiből ítélve 16 hetesen még nem érzem, hogy mozogna a baba? és még mindig hason tudok csak aludni! Az nem baj?

Legjobb válasz: Miért ne lenne normális? Elsõ babát többnyire a 19-20. hét környékén lehet elõször, és biztosra érezni. Sõt lehet, érzed már, csak összekevered bélmozgással pl. 16 hetesen még nagyon kicsi ahhoz, hogy félreérthetetlenül tudd õt érezni. Pár hét múlva már biztosan fogod tudni, hogy mikor mocorg, mikor nem. Én 20 hetes voltam, mikor biztora mertem mondani, hogy igen, ez õ. 23 hetes kismama

Miért ne lenne normális? Elsõ babát többnyire a 19-20. hét környékén lehet elõször, és biztosra érezni. Sõt lehet, érzed már, csak összekevered bélmozgással pl. 16 hetesen még nagyon kicsi ahhoz, hogy félreérthetetlenül tudd õt érezni. Pár hét múlva már biztosan fogod tudni, hogy mikor mocorg, mikor nem. Én 20 hetes voltam, mikor biztora mertem mondani, hogy igen, ez õ. 23 hetes kismama
Egyetértek az elõttem válaszolóval.teljesen normális, én a 18. héten éreztem elõször a babámat.
Teljesen normális. Én 18 hetesen éreztem elõször, bár annyira gyenge volt, hogy nem is voltam biztos abban, hogy a baba volt. Majd jó egy hét múlva éreztem legközelebb, de még azután is erõsen koncentrálnom kellett rá egy ideig. Most a 32. hétben már az egész felsõtestem beleremeg, akkorákat rúg... Szóval csak türelem. A hason alvást pedig addig csináld, amíg jól esik. Én is úgy szerettem és bár próbáltam másképp elaludni, mindig hason ébredtem. Majd egy idõ után már kényelmetlen volt, azóta már álmomban sem fordulok hasra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, csak már teljesen kétségbe voltam esve, hogy más már mondja, hogy elsõ babánál 17 hetesen érzi!
Szia. 20 hetesen mindenki mondogotta, hogy menjek orvoshoz, mert már rég éreznem kellene a babát. Jól ráparáztattak, így elmentem, megnézettem 20+4naposan, semmi baja nem volt, másnap pedig már éreztem is. Van aki elõbb, van aki késõbb érzi, függ attól is, hol van a méhlepény. Nekem a melsõfalon van, azért éreztem késõbb. Hason pedig addig aludtam, míg a babó hagyta, de még most is sokszor alszom félig hason, ha nem jó neki, úgyis jelez. Minden jót! 32 hetes kismama.
Mivel elég csontos, széles termet vagyok, a babám úgy elbújt, hogy én a 22. héten éreztem talán már valamicskét. Ne aggódj, még rengeteg idõd van, hogy érezd. A hasról meg annyit, hogy néhányan még nálam sem veszik észre, hogy babát várok, pedig nem vagyok kövér. 32 (!) hetes kismama

Szerintetek az normális hogy a 6 hetes babám még mindig csak eszik-alszik? Nem gügyög, nem mosolyog.

Alig van "érdemben" ébren, ha ébren is van nem csinál semmit, úgy értem ,hogy más ismer?s 6 hetese már mosolyog, gügyög a miénk meg semmi ilyet nem tesz. Eszik, kicsit nézel?dik és alszik tovább.

Legjobb válasz: Normális. Az elsõ lánykám talán 8-9 hetes lehetett az elsõ mosolynál. Szerintem most "állítsd rá magad" arra, hogy ne hasonlítgasd más babáihoz, mert akkor folyamatos izgulás és kiakadás lesz. Miért csinálja ezt vagy azt, miért nem csinálja, és miért úgy? Stb. Minden baba más és más, legritkább eset, hogy valaki a nagykönyv szerint fejlõdik. Élvezd és gyönyörködjél benne úgy ahogy van. Õ csak a tietek, és nincs még egy hozzá fogható! Jó babázást!

Normális. Az elsõ lánykám talán 8-9 hetes lehetett az elsõ mosolynál. Szerintem most "állítsd rá magad" arra, hogy ne hasonlítgasd más babáihoz, mert akkor folyamatos izgulás és kiakadás lesz. Miért csinálja ezt vagy azt, miért nem csinálja, és miért úgy? Stb. Minden baba más és más, legritkább eset, hogy valaki a nagykönyv szerint fejlõdik. Élvezd és gyönyörködjél benne úgy ahogy van. Õ csak a tietek, és nincs még egy hozzá fogható! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: köszi! akkor tehát baja nincs, csak majd késõbb jön?
szia, ha megeszi az adagját, és nem sárga (az okozhat aluszékyonságot) és gyarapszik, akkor sztem nincs baj. amúgy idõre született? rendes súllyal? mert koraszülötteknél/kis súlyú babáknál is ez van, és az is normális.
A kérdező hozzászólása: 37. hétre jött 3180-nal
Akkor õt a 3 hetes babákhoz hasonlítsd. Mindig vond le azt a 3 hetet az életkorából. Egyébként az csak 3-4 hónaposan elvárható, hogy mosolyogjon és gügyögjön, persze nem baj, ha hamarabb elkezdi. Ne aggódj!
Enyém 5 hetes 1 napos :) Már párszor mosolygott, de nem igazán aktív baba, egész nap alszik õ is. Szopik után van ébren kb fél órát (nappal 5-ször szopik, éjjel 1-szer). Éjjel egybõl visszaalszik szopi után. Ne aggódj, ha jól van a babád, jól gyarapszik, jól eszik, van pisis-kakis pelus, akkor minden oké. Nekem az elsõ lányom is ilyen volt, õ sem volt túl aktív kb 2 hónapos koráig.
Szopi után és pelenkázáskor próbálj vele foglalkozni 4-5 percet. Énekelj neki, mondj verset, masszírozd, nevess rá, kicsit tornázatsd, napi 15 percben hallgathattok halk zenét is. Egyébként nagyon irigykedem, az én fiam 6 hetesen kevesebbet aludt, mint most, közel 1 évesen.

33. hetes terhes kismama vagyok. Nögyogyászom eddig mindig csak ultrahanggal vizsgált, soha egyszer sem lentröl. Normális hogy nem vizsgáltak meg?

Ràadàsul ma voltam nàla,a következö vizsgàlat ugyanugy 4 hét mulva lesz,mint eddig.

Legjobb válasz: Én 30 hetesen voltam utoljára uh-on, azóta egyszer voltam 35 hetesen, akkor nst-t csináltunk mást nem. Most megyek szerdán, 36 hetesen. Most talán megfog vizsgálni és uh-ot is csinál. Most már hetente kell majd járnom. Szerintem ha minden rendben van az uh-on és neked sincs semmi panaszod akkor nem sok a 4 hét. 36 hetes pocis Boldog baba várást!

Én 30 hetesen voltam utoljára uh-on, azóta egyszer voltam 35 hetesen, akkor nst-t csináltunk mást nem. Most megyek szerdán, 36 hetesen. Most talán megfog vizsgálni és uh-ot is csinál. Most már hetente kell majd járnom. Szerintem ha minden rendben van az uh-on és neked sincs semmi panaszod akkor nem sok a 4 hét. 36 hetes pocis Boldog baba várást!
Nekem a 24. héttõl nézi a méhszájam állapotát a doki és jegyzi is a kiskönyvbe. Elvileg a 37. héttõl sûrûsödnek a vizsgálatok. Ezek szerint tartja magát ehhez...
Hát, nem tudom mi a normális, de az én nõgyógyászom eddig minden egyes alkalommal (eddig kb 6-7szer) megvizsgált hüvelyileg is - ellenõrzi, hogy nem nyílt-e ki a méhszáj, és egyszer rákszûrést is csinált. Én is kb havonta vagyok visszarendelve, általában azelõttre ad idõpontot, mikor valami vizsgálat jönne, hogy meg tudjuk beszélni (vérvétel, genetikai UH stb) 29 heteske
Én a 35.-ben vagyok és engem sem vizsgáltak meg, viszont úgy tudom, hogy a 36. héttõl heti egy CTG-t csinálnak. Itt figyelik a baba szívverését, mozgását, a te hasizom tevékenységedet. Én telefonálnék a helyedben e kapcsán, mert 3 hét múlva már 37 hetes leszel.
Szia! Engem a dokim mindig megvizsgál lent is! az uh-ból nem tudja megállapítani, hogy milyen a méhnyak és a méhszáj állapota. A4 hét szerintem is sok , lassan kéne járnod ctg-re, bár ha minden ok akkor elég csak a 37.héttõl, de honnan tudja, hogy minden ok? magán doki? Szerintem azért majd 36 hetesen azért látogass el hozzá! És kérdezd meg, hogy miért nem vizsgál meg alulról is!
szia, Nekem 3 hetente van UH. A belsõ méhszáj így is látszik, és az a lényeg. Nekem sem az elsõ babánál, sem most a 2. babónál nincs felesleges hüvelyi vizsgálat. Értem ezalatt, hogy csak a kötelezõ mintavételek, ill. a vége felé van hüvelyi vizsgálat.
semmien panaszod nem volt pl:hasfajas?mert csak akkor vizsgal alulrol de nem is egeszseges ha minden alkalommal fel nyul. engem is csak ultrahangon vizsgal.egyszer viszont felfaztam es meg nezett alulrol, hogy nincs e nyitott mehszaj ez a terhessegem elso szakaszaban volt. azota se volt problemam es nem is vizsgalt alulrol.

15. hetes terhes vagyok, de még mindig nem múltak el a reggeli rosszullétek, sőt egésznap hányingerem van. Normális ez? Mikor fog elmúlni? Tényleg igaz az, hogy már csak akkor, ha megmozdul a baba?

Legjobb válasz: Szerintem nincs ezzel semmi baj valakinek egésszen a késoi szakaszig tart, de neizgulj ez normális, nekem most multak el ezek a tunetek (12.hetes kismama) de még ritkán van ugy hogy este elkap egykis hányinger...

Szerintem nincs ezzel semmi baj valakinek egésszen a késoi szakaszig tart, de neizgulj ez normális, nekem most multak el ezek a tunetek (12.hetes kismama) de még ritkán van ugy hogy este elkap egykis hányinger...
Én 35 hetes kismama vagyok, de még most is hányingerem van és legalágg heti 3-szor hányok is.A barátnõm úgy ment szülni hogy elõtte jól kihányta még magát. De a babának ettõl semmi baja nem lesz, az tuti, csak neked kellemetlen.
Nem akarlak elkeseríteni, de néhányan végig hányják az egész terhességet! Nagyon ritka, bár ez nem vigasztalja azt, akit érint! Szerintem próbáld róla elterelni a figyelmedet, hátha az segít. De a babának nem lesz tõle semmi baja, az tuti! Amúgy nem tudom ki mondta neked, hogy akkor fog elmúlni, ha megmozdul a baba, de szerintem ez nem igaz. Már csak azért se, mert a baba már most is mozog elég sokat, csak épp még te nem érzed.

Normális, hogy 6 hetes kislányom még mindig csak eszik-alszik?

néha fent van 10-20 percre, de akkor is csak kézben van el, különben sír. De ha letelik ez a kis id?, akkor utána már kézben is sír, keresi a kaját, ha szopizik akkor meg utána rögtön megint alszik. Talán 1-2x volt fent 1-1 órát összesen születése óta. De a mai napon pl semmi ébrenléte nem volt, csak evett kb 2 óránként, aztán már aludt is. Koraszülött volt, 36. hétre született, ez nem tudom számít-e. A kisfiam kb 2 hetes kora óta már elég jól ébren volt, és vele összehasonlítva nekem kicsit aggasztó ez az aluszékonyság, bár tény, hogy a kisfiam nem volt koraszülött. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Nekem a 42.héten indítottak.de az én kislányom is csak evett mag aludt 6 hetesen.Ez teljesen normális és semmi köze hozzá hogy hány hétre született.

Nekem a 42.héten indítottak.de az én kislányom is csak evett mag aludt 6 hetesen.Ez teljesen normális és semmi köze hozzá hogy hány hétre született.
A kérdező hozzászólása: köszi, ez megnyugtató :)
Az én fiam is csak evett + aludt 2 hónapos koráig.
2 hete lehet a lányomat szórakoztatni, játszani, "beszélgetni" vele. Elõtte állandóan aludt és evett. 20 perceket volt fent, a cicin is állandóan bealudt. Egyik napról a másikra változott szinte. Ma már 20-30 percet elvan az ágyában és nézegeti a körforgót, meg a baldachint. :) Napirendünk is kezd beállni, 2-3 órákat fent van. 40+5 napra szültem, a héten lesz 2 hónapos. :)

Normális, hogy a 11 hetes babám, szinte még mindig eszik, alszik?

Reggel hatkor kel, eszik, aztán alvás 9-ig. Fél 11 körül megint elalszik délig, majd 1 óra fél kett?l megint alvás 3, 4 óráig. Este kicsit élénkebb akkor többet van fenn. Nem tudom ébren tartani, mert akkor nagyon nyügi. Egyébként ha ébren van jó kedv? és nagyokat nevet, ha beszélek hozzá, és a játékok is kezdik érdekelni. Csak engem aggaszt ez a sok alvás. Más babák is sokat alszanak? Ja és az éjszakát végigalussza 10-t?l reggel 6-ig.

Legjobb válasz: Hááát szerintem örülj neki! Örök igazság, ha jókedvû és a súlya is gyarapszik, nincs gond. Az enyém szinte alig alszik napközben és ha fenn van, többnyire sír. Még szerencse, hogy éjjel alszik. 11 hetes kislány anyukája.

Hááát szerintem örülj neki! Örök igazság, ha jókedvû és a súlya is gyarapszik, nincs gond. Az enyém szinte alig alszik napközben és ha fenn van, többnyire sír. Még szerencse, hogy éjjel alszik. 11 hetes kislány anyukája.
Mázlista vagy, hogy ilyen nyugodt a gyerkõcöd. :) Szerintem nincs vele semmi baj, ez tök természetes hogy ennyit alszik, majd ha nagyobb lesz biztosan aktívabb lesz. :)
Nem tudom, hogy jó -e így, de az én lányom is 11 hetes, és nekünk is hasonló a napirendünk. Meg is akarom kérdezni a védõnõt, hogy normális-e, hogy ennyit alszik. Remélem, igen. Egyébként, én sem tudom ébren tartani, mert akkor csak sír. Hát sokat nem segítettem, de legalább tudod, hogy nem csak Ti vagytok így!
Jó lenne, ha vki meg tudná mondani, hogy csinálja. A fiam is 11 hetes és napközben vagy eszik, vagy sír. Nagy ritkán alszik 20-30 percet, esetleg egy órát, délután meg nagyon nyügi, soha semmi nem jó. Nem hasfájós, és még sokszor az sem jó, ha kézben van. Már nagyon ki vagyok. Örüljetek, hogy ilyen nyugodt babátok van!
Véletlenül nem beteg? Nekem gyanús lenne!
biztos nem beteg sok más baba van igy.többek közt az enyém is ma volt itt a védõnõm és én megkérdeztem.azt mondta tegyem össze a két kezem hogy ilyen jó kisfiam van.gratulálok a babádhoz.élvezd a pihit amig lehet pár honap és lessz ugri bugri
Mindig ilyen nyugis volt a babád? Mert akkor semmi gond. Az oltások általában egyébként megkavarják a napirendet, de aztán hamarosan visszaáll többek között a régi élet... Oltás után ez kb egy hét. Sok boldogságot! T.

34 hetesen még normális, hogy alhasi húzódásokat érzek fõleg jobb oldalon, mint mikor a méhszalagok húzódtak?

Legjobb válasz: persze hogy normális. Még csak most jön a java a terhesség kellemetlen részének. Vagy azt gondoltad a 34. héten már nem nõ a méhed? nem húzódnak a dolgok? Most fognak csak igazán.

persze hogy normális. Még csak most jön a java a terhesség kellemetlen részének. Vagy azt gondoltad a 34. héten már nem nõ a méhed? nem húzódnak a dolgok? Most fognak csak igazán.
Persze, hiszen még most is húzódik, a babád folyamatosan nõ amíg meg nem születik. Én bár csak ennyit éreztem volna. Nekem a combtöveim nagyon fájtak, a medence csontjaim is ahogy tágultak, egyre jobban fájtak, a végén már szinte lábra sem tudtam állni. A szeméremcsontom is fájt. Fél éves fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: elsõ terhesség mindentõl megijedek, mert minden új....
Normális, ne aggódj! Most jön a java, most lesz csak igazán nagy a baba és a poci :-) 40+1 hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!