Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy hónapos babám mellett hulla (1 db)

Normális, hogy 6 hónapos babám mellett hulla fáradt vagyok?

Nem kell vele éjszakáznom, de párszor felkel enni. Szerintem a készenléti állapot fáraszt le, hogy egy másodperre sem tudok ellazulni. Ez normális?

Legjobb válasz: Nagyon jól csinálod az igény szerinti szoptatást! Azt hiába írom,hogy próbálj meg ellazulni,mert gondolom megtennéd,ha tudnád. Viszont nem értem ezt a készenléti állapotot,attól félsz hogy sír és te nem hallod meg? Mert arra ott van a bébiörzõ,azt nagyon hangosra is lehet állítani, de hidd el tudnak Õk olyan hangosan is sírni,hogy arra mindenki felébredjen. Azért 6 hónap az sok idõ ahhoz,hogy ne oldódj fel egy kicsit sem. Az én babám még csak 5 hetes,de már nem vagyok olyan feszült mint az elején, sõt én örülnék ha hagyna aludni legalább egyszer mondjuk 4 órát.

Nagyon jól csinálod az igény szerinti szoptatást! Azt hiába írom, hogy próbálj meg ellazulni, mert gondolom megtennéd, ha tudnád. Viszont nem értem ezt a készenléti állapotot, attól félsz hogy sír és te nem hallod meg? Mert arra ott van a bébiörzõ, azt nagyon hangosra is lehet állítani, de hidd el tudnak Õk olyan hangosan is sírni, hogy arra mindenki felébredjen. Azért 6 hónap az sok idõ ahhoz, hogy ne oldódj fel egy kicsit sem. Az én babám még csak 5 hetes, de már nem vagyok olyan feszült mint az elején, sõt én örülnék ha hagyna aludni legalább egyszer mondjuk 4 órát.
A kérdező hozzászólása: Ja, azt még elfelejtettem írni, hogy igény szerint és kizárólagosan szoptatok.
A szoptatás azért elég sokat kivesz belõled. A tejtermeléshez sok energia és vitamin kell. Ezeket a szervezeted tõled vonja el. Eszel-iszol rendesen? Eleget? Szedsz valamni vitamint? Én így, hogy nem tudok túl sokat, két dolgot javasolnék: 1. Igyál többet! Nem tudom, mennyit iszol, de lehet akkor is kevés, ha soknak érzed. A folyadékhiány fáradékonyságot is okoz! 2. Szedj valami vitamint! A legjobb ilyenkor ugyanaz, amit a terhesség során is szedtél, vagy ha nem is szedtél akkor, most érdemes. A terhesvitaminok szoptatás alatt is jók. Fáradékony a folyadékhiánytól és a vitaminhiánytól is lehetsz. Remélem segítettem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vajon miért nem akar elaludni egyedül a fiam?

16 hónapos lesz!pár napja nem akar elaludni egyedül!beteszem a kiságyába,kimegyek de nagyon nagyon sír!pár perc után bemegyek mert nem bírom hogy szenved és kézbe veszem és elringatom.csak az a baj hogy már nem könnyű.mit csináljak hogy újra elaludjon egyedül?és miért csinálja ezt vajon?

3

Mit szoktatok foglalkozni egy 10 hónapossal?

4

Bébiételt ti milyen idősen adtatok a picurkátoknak?

7

Lehetséges, hogy elindul egy éves korára?

Kislányom 11 hós múlt. Kb. egy hete álldogál már kapaszkodás nélkül, igaz nem sokáig, közben tapsol. Tegnap már próbálkozott az egy helyben felállással magától, és van, hogy sikerül is. Múlt hét pénteken megtett 3-4 lépést, de azóta semmi, inkább leül, ha nem biztos magában. Tudom ráér még, csak olyan izgalmas ez az egész, és várja az ember, hogy na talán most sikerül, de akkor sincs baj ha nem. Kíváncsi vagyok, hogy egy éves korára (addig még van 3 hét) sikerül-e elindulnia...szerintetek?

6

Lehet vízzel is adni a 7gabonás tejpépet, ha nem szeretném tápszerbe keverni?

Uzsonnára kap mindig tejpépet, csak reggel és este tápszert, nem szeretnék még egyszer adni, ha már sikerült kiváltani...

7

5 hetes babám riadtan felsír, mitől lehet?

Nagyjából már van napirendünk, etetés büfi játék aztán pihi. Pár napja már a a játék utáni félálomból épp áttérne az alvásra amikor felriad sírva keze-lába jár, teljesen olyan mint aki nagyon megijed! Pedig semmi zavaró tényező nincs! Ezt pár napja csinálja naponta többször is. Mitől lehet? Nagyon ijesztő:(

2

Ha tegnap hőemelkedése volt, de ma még nem csak nagyon taknyos a 10 hónapos babád kivinnéd levegőzni, vagy csak sűrűn szellőztetnél?

Ha igen mennyi időre?Éppen egy hete gyógyult meg a hörghurutból,már megint megfázott szegény.:(

3

Hogyan kezeljük nagyon apás, hisztis fiamat?

A fiunk 14 hónapos. Az utóbbi időben, amióta apukája itthon van, rettenetesen hisztis lett. Ahogy meglátja az apját, elkezd sírni, bömbölni hogy vegye fel. Ha nem veszi, úgy elkezd sírni.. taknya-nyála egybefolyik. Már bocs a kifejezésért. Fel szokta venni az apja, de van enni sem hagyja már, egész nap (amikor rájön) sírna érte. Ilyenkor a férjem fogja és berakja a kiságyába. Ott sír még kb 2 percig, aztán mintha mi sem történt volna, mosolyog, játszik, gőgicsél. Így lefog szokni a hisztiről? Vagy hogy szoktassuk le?

2

Igaz az, hogy a második gyerek (a kistesó) mindent hamarabb csinál?

Pl mászás, ülés, járás, stb. Nálatok ez így történt? Mikor csinálta az első gyereked, és ugyanazt mikor csinálta a második?

Köszönöm.

9

Van vicces babatörténetetek?

Nekem ma volt. Arra keltem hogy a 17 hónapos kisfiam jéghideg kézzel ( azt hittem vizes) később láttam hogy nem. lökdösött hogy aja kejj ( anya kelj) mondom mi a baj szivem? Fogta akezemet az ő kis piros kezével... bevezetett a nappaliba ahol BÉZS hosszú szálú padlószőnyeg van. Az egész szoba közepe vöröslött a céklátol. Persze a fiam keze- szája is.. mondom neki hogy ez ki volt? Rámnéz azokkal a hatalmas szemeivel ( mint a shrekből a cica) és megszólal. Aja vau vojt ( anya a kutya volt ) annyira nevettem :) minden haragom elszállt

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!