Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy hónapos babám (81 db)

Ez normális? 1 hónapos babám szopizik. Gyakran evés közben van egy nagy "trotty" és úgy tele lesz folyékony sárga széklettel a pelenka abban a pillanatban, hogy nem túlzok, a nyakáig olyan lesz, és jön a fürdetés.

Legjobb válasz: :-) Picit megmosolyogtam, aranyos ahogy leírtad. Normális! Ha zöld a széklete akkor van hasmenése. Amúgy, csak anyatejtõl igen folyékony széklet várható és nálunk is ennyi idõsen mindig evés közben jött.

:-) Picit megmosolyogtam, aranyos ahogy leírtad. Normális! Ha zöld a széklete akkor van hasmenése. Amúgy, csak anyatejtõl igen folyékony széklet várható és nálunk is ennyi idõsen mindig evés közben jött.
A lányom szabályosan kilõtte magából a kakit, minden olyan lett, bokától-tokáig. A fiam sunyin kakilt, csak a szaghatásból tudtuk. Mindketten ugyanazt a pelust kapták. A lányomat naponta 6-7 alkalommal át kellett öltöztetni, a fiamat 2-3 alkalommal, de akkor is azért, mert a tejes lett a ruhája.
Nálunk is elõfordult ilyen baleset. Én úgy oldottam meg, hogy 2-es méretû pelenka helyett elkezdtük használni a 3-as méretet. Ezután is volt "trotty", de legalább nem folyt ki a háta közepéig.
Szia A lanyom 6honapos mult, de eleg gyakori, hogy eves kozben kakil. Ot azonnal at kell pelusozni, mert nem eszik koszos pelusban....amit meg is ertek :)
Ige, nálunk is mindig evés közben volt. Volt olyan, amikor rajtam mosolygott az egész család, mert nem akartam kakis lenni és elég érdekes pózban etettem.
Teljesen normális.Nálunk is ez volt, semmi baja, csak még mindig tisztul.Majd lesz olyanis, amikor napokig nem lesz széklete.A gyerek élete tarka : )
Igen, normális :) ) A szopás és az anyatej beindítja a kiválasztó reflexet az ilyen pici babáknál. Ha majd nagyobb lesz, ez elmúlik, nyugi!
Amikor az én lányom ilyet kakilt, nekem is át kellett öltöztetni, õt meg lefürdetni. Nem hinném, hogy mindenki béna, akinek kifolyik a híg kaki a pelusból... nálam már a 4. baba, tehát biztosan tudom, hogy is kell ráadni a pelenkát :) ))
Egyik sem baj. Sõt, akkor jó egy csecsemõ evése, ha szopi közben kakil. Azt mondják amikor megérkezett a kaki, akkor a Baba félig-háromnegyedig van kész a kajcsival. Kaki után még szopizik, akkor jön a cicibõl a már nagyon kalóriadús hami. De ez késöbb változni fog. Ha a kaki sárga, az szuper, az az igazi anyatejes kaki. Ha zöldes egy kicsit az sem baj , lehet az epétõl. Majd akkor lesz már nagyon zöld, ha véletlen tápszeres lenne. Akkor van még baj, ha priccolós és nagyon erjedt szaga van. Nekünk volt Rotavírus fertõzés még a kórházban, születés után, ebbõl tudták, hogy az, elküldték tenyésztésre és az volt. Szóval Nálatok minden okés :)
A kérdező hozzászólása: Jó, tudom, hogy változatos a széklet, neki is sokszor van kis kevés, van, hogy kicsit darabosabb. De anyósék szerint nem jó a pelenka, meg lazán van rajta, nem szabadna kifolyni, de tényleg egy mm hely se marad tiszta, annyi jön ki. Amúgy Espumisan-tól lehet hígabb? Most azt használjuk.

Meddig normális, hogy a babám háton fekve mindig behajlított lábbal fekszik és alszik? Tegnap volt 3 hónapos. Valahol azt olvastam, hogy ez nem elfogadható. De mikortól?

Legjobb válasz: Amíg így érzi jól magát. Napközben megpróbálhatod hasra fektetni, de semmi baja nem lesz, ha a hátán alszik. Csak mostanában mindenre van "elõírás".

Amíg így érzi jól magát. Napközben megpróbálhatod hasra fektetni, de semmi baja nem lesz, ha a hátán alszik. Csak mostanában mindenre van "elõírás".
Hason fekve hogyan tartja magát, hogyan alszik? Ha kézbe veszed, akkor hogyan tartja magát? Ha kiegyensíted, akkor azonnal visszahúzza? Fáj esetleg neki ez?
A kérdező hozzászólása: Hason fekve is egy picit be van hajlítva lába. Ha kézben van akkor is. Teljesen nyújtott lábbal talán még sosem láttam. Pedig nem hasfájós baba. Ha kinyújtom nem fáj neki, de 1-2 másodperc és visszahúzza.
Lehet, hogy icipicit "feszes" a babád. Mert az igaz, hogy az újszülöttek természetes reflexe, hogy "béka" pozícióban kényelmes a lábtartás, hiszen ez a póz az, amiben az izomzat és az izületek a tehermentes, ellazult állapotban vannak. De három hónapos korban a térdfelhúzás általában csak karba vételkor illetve hason fekve szokott reflex- szerûen történni. Hogyan született a kicsid? Más tartásbéli sajátosságot fedeztél fel? HOmorítani szokott?
A kérdező hozzászólása: Hát még annyi, hogy nagyon nehezen vagy egyáltalán nem sikerül jobb oldalra fordítania a fejét hason fekve. Gyûlöl hason lenni. Császáros volt, de ott minden rendbe zajlott. Eddig nem figyeltem, de szerintem nem szokott homorítani. Tornáztatom minden nap, de nem változik semmi.
A fejfordítási problémával együtt sajnos egyre valószínûbb, hogy feszes izomtónusú a babád:(. Ezt a hason fekvés elutasítása is alátámaszthatja. Milyen tornát, és ki javasolt? Mindenképp elmennék hipertónia gyanújával(ezt a nyaki féloldalasság miatt leginkább) gyermek- neurológushoz, illetve a házi gyermekorvossal mindenképp alaposan mégegyszer megnézetném. Nem megijeszteni szeretnélek, elnézést ha mégis"sikerült", csak azt gondolom, hogy a nyaki féloldalasság, "kényszeres" lábfelhúzás okot adhat alaposabb vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! A doktornéni azt mondta, hogy ez a normális testtartás, és minden rendben.

Meddig "normális", hogy a babák lábfeje befelé áll? És az, hogy a tartása nem teljesen szimmetrikus még- bár javult-, hány hónapos korig rendeződik általában?

A kisfiam most 3 hónapos.

Legjobb válasz: Jobb lenne megvizsgáltatni, nincs e csípõficama, azt még ilyen kicsi korban szépen lehet korrigálni.

Jobb lenne megvizsgáltatni, nincs e csípõficama, azt még ilyen kicsi korban szépen lehet korrigálni.
A kérdező hozzászólása: Az tuti nincs, de a lábfeje még befele áll. Holnap megyünk ortopédiára. Köszi a választ, csak már nem bírok várni!
Szia! A fiamnak is így volt, a pocakomban elnyomódott a bal lába. Sokat kellett masszírozni, sima babakrémmel. Kb fél év múlva mondták, hogy már jó. Nálunk ez hosszú folyamat volt. Aztán ahogy elkezdett járni a bokája befele dõlt, emiatt mindig magas szárú szandit/cipõt kellett hordania. Nem tudom, hogy a két dolog összefüggõt-e, de nálunk ez volt.
szia! nekünk is befelé állt, s még most is ha elbambul kisfiam.Mi kaptunk az ortopédián kis mûanyag sínt a lábára, ami segít a kifelé tartásban, nem kellett folyton viselnie.Viszont kisfiam folton leszedte aludni meg nem akart benne így mi eljártunk Dévény tornára mi sokat segített! Jól teszed hogy orvoshoz viszed mert a késõbbiekben amikor feláll, nem fog tudni a befelé fordult lábfej miatt! viszont ne aggódj semmi olyanról nincs szó, amit nem lehet helyre hozni, ja és persze otthon is lehet neked tornáztatni.mi is ezt tesszük. kisfiam 6, 5 hónaposan felállt s már semmi ilyen gondunk nics, szóval ne aggódj!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!

Normális, hogy a babám székletének a szaga változik, pedig csakis anyatejet eszik? 2 hónapos

Nem azért kérdezem, mert probléma lenne, de amióta büdi a széklete!ami nagyon híg születése óta/úgy látom egyre ny?gösebb.Lehet, hogy semmi köze hozzá...

Legjobb válasz: Nekünk már a szülészeten is büdi volt, pedig azt mondják, amíg anyatejes nem az. És sose volt kemény. Az is elképzelhetõ, hogy semmi összefüggés nincs nálatok a szag és a nyûgi között.

Nekünk már a szülészeten is büdi volt, pedig azt mondják, amíg anyatejes nem az. És sose volt kemény. Az is elképzelhetõ, hogy semmi összefüggés nincs nálatok a szag és a nyûgi között.
Lányom 4 hós, és csak anyatejes. Mindig nagyon híg volt a széklete, volt hogy annál is híbabb:.) És nálunk is néha más szaga van van hogy kicsit zöldes, volt kicsit nyálkás is, de mindig arra jutottam, hogy ez nem baj. Beteg még sosem volt:-) Ne izgulj:-)
Az anyatejes babák széklete ált. elég híg.Nálunk sokszor a pelenkán kívülre is jutott belõle.Én úgy tudom, ha csak szopik és zöld a széklete nem sárga, akkor az arra utal, hogy kevés a tej.A szagát pedig az is befolyásolja, hogy te mit eszel, iszol.Én amikor alkoholmentes sört ittam a gyerek iszonyat cefreszagú dolgot tudott produkálni.

Normális dolog, hogy ennyit akar/képes enni 11, 5 hónapos babám?

Amit szeret, pl. paradicsomos kaják, tökfőzelék, sóska, abból megenne 400 (!!!) grammnyi főzeléket is! Most is ez volt, és teljesen elképedtem, hogy még mindig nyitja a száját, de már nem mertem neki többet adni, mert félek, hogy nagyon bezabál, aztán meg lesz nagy hasfájás. Még sosem fajult eddig a dolog, nem különösebben válogatós, de azért a 250 grammnyi főzelék elég szokott lenni. Más babája is enne ennyit? Egyébként nem kövér egyáltalán, normális ütemben hízik, a 11 hónapos mérésen volt 78 cm és 9,7 kg.

Legjobb válasz: Lányomnak ilyen idõszaka úgy 12-14 hónapos kora között volt, konkrétan többet evett mint én meg az apja...hihetetlen adagokat bevágott. Akkor furcsa volt, de a mozgásfejlõdés, a gyors növekedés miatt vannak olyan idõszakok, hogy több energiára van szükségük a babáknak. Aztán jön egy lassabb idõszak, meg néha betegség stb. amikor a tartalékokat felélik a babák (akkor is ha nem "kövérek"). Lányom nem nagy, sose volt az, õ most 16 hónaposan 9800 gramm. De a lényeg, hogy van olyan, hogy átmenetileg sokat esznek. De most pl. meg nagyon keveset eszik, ez meg egy ilyen idõszak. Lehet babád pár napig többet igényel, aztán meg majd csökken az adag.

Lányomnak ilyen idõszaka úgy 12-14 hónapos kora között volt, konkrétan többet evett mint én meg az apja...hihetetlen adagokat bevágott. Akkor furcsa volt, de a mozgásfejlõdés, a gyors növekedés miatt vannak olyan idõszakok, hogy több energiára van szükségük a babáknak. Aztán jön egy lassabb idõszak, meg néha betegség stb. amikor a tartalékokat felélik a babák (akkor is ha nem "kövérek"). Lányom nem nagy, sose volt az, õ most 16 hónaposan 9800 gramm. De a lényeg, hogy van olyan, hogy átmenetileg sokat esznek. De most pl. meg nagyon keveset eszik, ez meg egy ilyen idõszak. Lehet babád pár napig többet igényel, aztán meg majd csökken az adag.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ha jobban belegondolok, a fogzásos idõszakban meg néha alig eszik szegénykém. Most is mindjárt kibújik egy foga, de most úgy látszik nem fáj neki, mert ez nem zavarja sem az evésben, sem az alvásban. Lehet hogy most fog tartalékolni a késõbbi szûkösebb idõkre :-)
1 évesen az én fiam is szinte többet evett mint most, 2 évesen. Talán lassul a fejlõdés üteme, kevesebb tápanyag kell neki, bár ez korántsem biztos. Bébiételbõl 1, 5 üveg volt az adagja.
Az egy eves lanyom Kepes nagyobb adagot enni, mint a tesom 6 eves lanya. Mondjuk õ meg nem nagy evo, de akkor is. Csak pislogtak, amikor a kicsikem bevágott egy hatalmas adag tésztát. :) Ez ebben a korban szerintem normális. A lanyom jön-megy egész nap, nem ér rá leülni sem. Nem csoda, ha kell az energia. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam. Az tény, hogy egész nap meg sem áll, éppen azon viccelõdtünk, hogy napjában vajon hány kilométert tesz meg a járássegítõjével :-) a többi mozgásformáról meg nem is beszélve... köszönöm a válaszaitokat!

Normális, hogy a 11 hónapos babám még nem ül stabilan?

Legjobb válasz: 10 hónapos korig "kell" felülni önállóan, nem hiszem, hogy gond ha még 11 hónaposan kitámaszt. enyém korán ült fel, 6 hónaposan, de utána még hónapokig támaszkodott az egyik kezén, olyan 9 hónapos volt mikor már nem kellett letennie egyik kezét sem :)

10 hónapos korig "kell" felülni önállóan, nem hiszem, hogy gond ha még 11 hónaposan kitámaszt. enyém korán ült fel, 6 hónaposan, de utána még hónapokig támaszkodott az egyik kezén, olyan 9 hónapos volt mikor már nem kellett letennie egyik kezét sem :)
Normális! Ne aggódj! :)
Ha már támaszkodva megy, akkor ne aggódj, hamarosan stabilan fog ülni. Egy ismerõsöm 10 hós kisfia elkezdett egyedül járni, de még õ sem ül stabilan. Felcserélte a dolgokat.
Szerintem nem.
A kérdező hozzászólása: Egyre szebben ül de az egyik kezén még mindig támaszkodik, már kicsit aggódom.
Semmi baj! Pár nap és azt veszed észre, hogy nem támaszkodik! :-)

Egy hete a 4 hónapos babám naponta kétszer 50 ml tápszer kiegészítést kap. Normális, hogy csak napi egy kakis pelusa van? Pisi mindegyikben van.

Legjobb válasz: Teljesen normális ne aggódj.Az én babám már csak tápszeres és van, hogy csak 2-3 naponta van kaki :S

Teljesen normális ne aggódj.Az én babám már csak tápszeres és van, hogy csak 2-3 naponta van kaki :S
Enyém két hóig kapott tejet, azóta tápit, hat hetes korától napi egyszer kakil, teljesen normális, most öt hós.

11-hónapos babámnak kis pocakja van ez normális vagy lehet hogy fel van puffadva a hasa?

Legjobb válasz: A babáknak és a kisgyerekeknek általában van pocija, valamikor egész haspókok, majd elmúlik késõbb, ez szerintem tök normális.

A babáknak és a kisgyerekeknek általában van pocija, valamikor egész haspókok, majd elmúlik késõbb, ez szerintem tök normális.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a gyors választ már megijedtem?
Most kicsi a hasa, vagy fel van puffadva???
En ugy tudom, hogy azert van pocakjuk a 3 ev alatti gyerekeknek, mert meg gyenge a hasfal es a hasizom es ezert kifele gombolyodik a hasa, mintha fel lenne puffadva 3 eves koruk utan mar ez nem ennyire eszreveheto, mert addigra megerosodik a hasfaluk es laposabb lesz a hasuk.
Én meg úgy tudom, hogy azért nagy a pocijuk, mert arányokban nézve nagyok a belsõ szerveik.

_Normális, hogy babám fején 3 hónaposan van koszmó?

2 napja hámlik a kisbabám fejb?re. Azt olvastam egyszer, hogy a koszmó kb. 6 hetesen jöhet el?. Már örültem, hogy megúsztuk... olajozni kell a baba fejét ilyenkor?

Legjobb válasz: szia! az én babám is három hónapos és egy hete jött a koszmó. én is majdnem frászt kaptam :) beolajoztam dél körül a buksiját, ráadtam egy vékony sapit, este pedig hajmosás. reggelre nyoma sem volt a koszmónak. próbáld ki, hátha ennyi is elég. sok sikert! egyébként miért vannak lepontozva a válaszok? nem értem... mindenki segíteni akar, nem?

szia! az én babám is három hónapos és egy hete jött a koszmó. én is majdnem frászt kaptam :) beolajoztam dél körül a buksiját, ráadtam egy vékony sapit, este pedig hajmosás. reggelre nyoma sem volt a koszmónak. próbáld ki, hátha ennyi is elég. sok sikert! egyébként miért vannak lepontozva a válaszok? nem értem... mindenki segíteni akar, nem?
Szerintem is elõször próbáld meg sima babaolajjal, mert a legtöbb esetben ez is elég.Babakefével dörzsöld le neki.Ha nem elég, nem megy le akkor is ráérsz speciális olajat sampont venni rá.Nekem a 3 éves lányomnak most lett koszmós a feje.De csak 2x olajoztam, és azóta rendben van.A kicsi még nem az szerencsére.Nem szabad megvárni amíg nagyon elterjed, és akkor könnyû kezelni. Üdv
Szia! Van egy szuper sampon, amit gyógyszertárban lehet kapni, ha jó emlékszem BEBA a neve. Nekünk nagyon-nagyon bevált anno, pedig nem kicsit volt olyan a prücsköm feje. Gratulálok a babához :)
Persze, hogy normális. Ne aggódj! Este fürdés elõtt jól olajozd be parafinolajjal, majd koszmo elleni samponnal mosd meg. Mi a babe sampont használtuk. Nagyon bevált. 4-5 napig mostuk és azóta sem jött elõ.
Szerintem ez nincs idõhöz kötve. Olajozd be neki fürcsi elõtt fél órával, mosd meg neki fürdésnél, és utána jól keféld át neki. Szép lassan le fog jönni.
1 válasz adó vagyok. Azt hittem én írtam rosszul a sampon nevét, de nem, tényleg babe. Megnéztem:)
Szia! Igazad van kedves 1. válaszoló. Én írtam rosszul a nevét. Üdv:
A kérdező hozzászólása: Neked is köszi! Már be is olajoztam, a férjem meg hoz estére sampont is. Nem én pontoztalak ám le benneteket! Nem értem soha, mire jó ez... Az elõbb, mikor írtam az elsõ kommentet, még 100% volt mindenki!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Igen, még nem elterjedt, kisebb foltokban hámlás van a fején, nem sárga. Remélem hamar el tudom múlasztani. Köszi még 1x mindenkinek!
Persze, nekünk is kb. ilyen tájban jött ki. Még a mai napig néha elõjön (9 hónaposak vagyunk).Babaolaj+kapargatás v. sampon, de én azt is halottam , lehet, hogy csak babona, de azoknak a babáknak akiknek sokszor kapargatták a buksijukat (persze csak ha volt koszmó)nagyon erõs lesz a hajuk...hát nem tudom, de én sokat kapargattam a koszmót, és nagyon szép dús a haja a babámnak, persze lehet, hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz.Ki tudja?!

2 hónapos a babám és cerazettét szedek. Normális hogy megjöt?

csak anyatejes

Legjobb válasz: persze,hogy normális! az elsõ terhesség után ezt szedtem és amíg 1,5 évig szoptattam egyáltalán nem jött meg. most a 2.baba után megint ezt szedtem,és pár hónap után menstruáltam.volt hogy havi 2szer is..! és mostanában sokszor volt pecsételõ vérzésem is,ugyhogy én mostanra megelégeletem és abbahagytam. de ha elolvasod a tájékoztatót akkor ott is írják,hogy az is normális ha menstruálsz,meg az is ha nem! ugyhogy ne aggódj!

persze, hogy normális! az elsõ terhesség után ezt szedtem és amíg 1, 5 évig szoptattam egyáltalán nem jött meg. most a 2.baba után megint ezt szedtem, és pár hónap után menstruáltam.volt hogy havi 2szer is..! és mostanában sokszor volt pecsételõ vérzésem is, ugyhogy én mostanra megelégeletem és abbahagytam. de ha elolvasod a tájékoztatót akkor ott is írják, hogy az is normális ha menstruálsz, meg az is ha nem! ugyhogy ne aggódj!
Én nem szedtem, szoptattam, és mégis megjött 2 hónapos korában! Szóval lehet attól is, meg nem is szerintem!
Én is ezt szedem, 2 hónapos korában nekem is megjött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!