Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy hónapos múlt (6 db)

11 hónapos múlt a kisfiam és pár napja azt vettem észre hogy ideges. Csapkodja a játékait, idegből kiabál, a kezeivel villámgyorsan ütögeti az éppen előtte lévő dolgot. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia. Nem tudom hogy normális e,de az én lányom is ezeket csinálja. Õ 10,5 hónapos és tényleg néha tiszta "ideg". Ráadásul õ verekszik is. Szerintem ez már hiszti!

Szia. Nem tudom hogy normális e, de az én lányom is ezeket csinálja. Õ 10, 5 hónapos és tényleg néha tiszta "ideg". Ráadásul õ verekszik is. Szerintem ez már hiszti!
Szia. Nekem 1 éves kisfiam is ezt csinálja és õ is verekszik. Szerintem is hiszti :D
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy vannak mások így ezzel... már kezdtem azt hinni, hogy valami nem oké... Más anyukáktól csak a szépet, a jót hallom, milyen okos, ügyes, szófogadó a gyerekük... Ezért nem értettem a dolgot... hogy csak nálunk lenne ez?? De akkor nem... Hogy kezelitek? Pl a verekedést? Mert nálunk is van, fõleg öltözésnél.
Ez nem hiszti! Majd pár hónap múlva megtudjátok mit jelent a hiszti:) Amúgy ez van nálunk is, 13 hós a kisebbik. Ha nekiáll csapkodni, akkor hamar megfogom a karját és lelassítom, hogy pápá, vagy simisimi, vagy bármi, amihez a kar felemelése kell elõször. Idõbe telik, a nagyobbiknál is pár hétbe beletelt, mire leszokott a csapkodásról, dobálózásról.
ha hisztizik a lányom, akkor beviszem a szobájába, leültetem a szõnyegre és otthagyom. általában bejön a dolog, mert gyorsan abbahagyja. az öltözésnél nincsenek ilyen problémák még, de azért néha nehezen tûri, hogy ruhákat rángatok rá. igazából nem veszek tudomást róla, ha ilyenkor nyafog, végül is fel kell öltözni. a verekedést egyáltalán nem viselném el, néha-néha ütögette a fejem, közben kacarászott, de szigorúan ránéztem, hogy ezt nem szabad. jelenleg úgymond dühkitörései nincsenek, remélem ezt megússzuk:-) most 1 éves a lányom

Normális, hogy egy hete múlt 10 hónapos, és semmit nem csinál?

Kislányom picit hypoton, 6 hónapos kora óta járunk tornára, sajnos csak havi egyszer, mert nincs el?bb id?pont.Forog fél éves kora óta, 2 hónapja kúszik, és félig mászik.(A lábával már mászik, a feneke az égnek áll, és szabályosan közlekedik a térdén) Ülni csak egy kézzel kapaszkodva ül stabilan, de hamar fárad.Vagy csak úgy ül, hogy a kezére támaszkodik.A gyógytornász szerint már csak pici híja van a mászásnak, és azért nem ül, mert nem mászik.A felállásról nem is álmodozom..Már totál ki vagyok idegileg!!Nem ül, nem mászik, nem áll..Már rettegek, ha betölt egy hónapot...sírni tudnék ezen.Becsülettel tornáztatom minden nap itthon, sokat foglalkozom vele, de valamiért nem indul meg.Mást se látok/ hallok, mint álló, járó, ül? babákat.Az enyém miért nem?Mer? idegesség minden napom.Legalább ülne..

Legjobb válasz: Nagyon megértelek!Lányom is hypoton,mi hetente kétszer jártunk Dévény tornára,ma már csak heti egyszer fejlesztésre.De Õ még így is 9 hós volt mikor kúszni kezdett,majdnem 11 hós mikor megült stabilan.Majdnem 1 évesen kezdett mászni,most 16 hónapos és ott tartunk hogy az egyik kezét fogva sétál.Már nem aggódok mert mindent megcsinál csak kicsit késõbb!Hidd el gyorsan beindul majd a Te lányod is:)Tudom hogy nagyon idegesítõ hogy más babája mennyi mindent csinál már,de türelem türelem türelem mást már nem tudsz csinálni:)

Nagyon megértelek!Lányom is hypoton, mi hetente kétszer jártunk Dévény tornára, ma már csak heti egyszer fejlesztésre.De Õ még így is 9 hós volt mikor kúszni kezdett, majdnem 11 hós mikor megült stabilan.Majdnem 1 évesen kezdett mászni, most 16 hónapos és ott tartunk hogy az egyik kezét fogva sétál.Már nem aggódok mert mindent megcsinál csak kicsit késõbb!Hidd el gyorsan beindul majd a Te lányod is:) Tudom hogy nagyon idegesítõ hogy más babája mennyi mindent csinál már, de türelem türelem türelem mást már nem tudsz csinálni:)
Egyik barátnõm kislánya még ennyit sem csinált 10 hónaposan, mint a tiéd! Szóval egyelõre nincs ok az aggodalomra. Aztán 11 hónapos kora körül kezdett aktív lenni, 1, 5 hónap alatt behozott mindent, 14 hónaposan már önállóan járt. Reméljük Nálatok is így lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Nem is sejtitek, hogy mennyi erõt merítettem a válaszokból!!:) )
Lányom erõsen hypotón volt, két hónappal hamarabb született. 4 hónapos korától járunk dévéynre heti egyszer. annak idején annyira le voltak tapadva az izmai hogy még ki sem tudták nyújtani a kis karját. kb. öt hónapos volt mire fogni kezdett...aztán rohamosan javult. 7 hónaposan forgott, 9 ült, 10 hónaposan mászott és 11 hónaposan kapaszkodva felhúzza magát állásba. pénteken lesz egy éves... :) nagyon ügyes és arra gondolok amikor megszületett, küzdenie kellett az életéért is. régebben én is el voltam kenõdve mikor még nem ült, de büszke voltam nagyon. én is tettem fel itt kérdést anno. türelem, tornáztasd otthon és ne aggódj, egyik pillanatról a másikra szinte egymás után fogja tenni a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Hát, várom azt a pillanatot..Mert a védõnõ szerint is egyszer majd beindul, és 2 hét alatt megcsinál mindent.Csak már ott tartanánk.Fél éves kora elõtt mindent idõben csinált, és a gyerekorvos is azt mondta, semmi gond az izmaival, még jó, hogy az anyai megérzéseimre hallgattam, és elvittem tornára.Talán ha mi is hetente járhattunk volna, nem itt tartanánk.Köszi!
még mindig én, a korababás vagyok. fel a fejjel nagyon utolérik magukat. Meglásd észre sem veszed és már járni fog. nagyon ügyes a lánykád. viszont ha nem ül fel egyedül akkor NE ültesd. Nekünk a koraszülött gondozóban ajánlottáka következõt mikor még nem tudott ülni: fél kézzel huzzuk õt ülésbe. ugye ze olyan mint mikor két kezét fogva ülteted. na itt csak az egyik kezét fogd. a lányom kéztámasszal ült fel és ezt a gondozóban ajánlották, tehát ártani biztosan nem árt. õ utána kezdett csak el mászni, mármint az ülés után. a lányunk az elmúlt egy hónapban szellemileg fejlõdött sokat. olyanokat csinál: megmutatja hol a pocija, lába, ha mondom megfogja a cumisüveget, pápázik, puszit dob, ha mondom odahoz nekem valamit, beteszi a mütyürüket a dobozba, kiveszi õket ha kérem, a formabedobóba beleillesztem a formákat, õ belenyomja, megnyomja a zenélõ gombot ha kérem, "rütyõzik" (ülve táncol)megismeri a kabaláit, megkeresi a családtagokat.a kenyeret tartom és õ harapja vagy a falatkákat szájába teszi, imád pohárból inni (mondjuk ezt már vagy 3 hónapja)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!A tied akkor nem csak hogy behozta a lemaradást, hanem nagyon ügyes!!Azt tudod biztos te is, hogy az õ mozgását onnantól kell számolni, amikor született volna, szóval õ ezek szerint korán csinált mindent.
igen tudom. elvileg szept. 25-re voltam kiírva és most pénteken aug. 5-én lesz egy éves. :) de mi ugye hamar elkezdtük a dévényt, ez is számot, pluszban még áprilistól járunk HRG víz alatti gyógytornára. szóval nem mászásból ült a lányunk sem. kb. két hétig gyakoroltattuk a fentebb írt felülést vele :) próbáld ki te is :) nekem is sok idõbe tellett hogy leszokjak arról hogy más babájával hasonlítsam össze a lányomat, fõleg mikor sétálunk, találkozunk más babával aki jár, szóba elegyedünk a szülõkkel, kiderül hogy egyidõsek a babánk, de a mi lányunk még nem jár. ritkán szoktam csak mondani hogy korababa. ne érezd ezért rosszul magadat, minden baba másként fejlõdik. nekem a gyógytornász azt mondta ha pl. a gagyogása csitul, ha nem "óbégat" már annyit akkor a mozgásközpontja fejlõdik. majd írd meg ide hogy mikor lett az elsõ saját bûvös felülés :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Már el is kezdtük a felhúzást.:) )Még vigyorog is hozzá, olyan cuki, mikor felhúzom.Remélem, nem fog ettõl meghúzódni a válla.Oké, megírom majd valamikor.Nem tudom, mikor..
Lányom kissé hypoton volt, jártunk Dévényre mi is 6 hónapos korától, de igazából a gyógytorász is azt mondta semmi baj vele. Ennek ellenére õ is késõn kezdett csinálni mindent: 9. hónap: fordulás hátról hasra és ebbõl kúszás hátra felé 10. hónap: felül a tolatásból egyedül, stabilan 11. hónap: elkezd mászni 12. hónap: feláll kapaszkodva Most lesz 16 hónapos a két kezét fogva szeretne sétálgatni, de nem szabad, mert csúnyán befelé dõl a bokája. Meg kell várnunk, amíg elindul szépen egyedül. A Dévényes gyógytornász szerint lesz kb 18 hónapos, mire elindul. Ne aggódj, látod a Te kislányod sokkal többet tud, mint az enyém tudott ennyi idõsen. És minden mozgás egy pillanat mûve lesz. Egyszer csak azt láttam, hogy ül, és attól kezdve ült, aztán egyszer elkezdett mászni, elõször 1 m-t, majd mindig egyre többet és ügyesebben. Ne aggódj!!!!
Ja! jut eszembe. a szomszédnak mindkét fia 8 hónaposan szobatiszta volt. Na persze. nem kell mindent elhinni, azt hiszik hogy ha nagyot mondanak akkor fa..a szülõk. különben ha sokáig mászik és késõn áll fel az az idegrendszere szempontjából nagyon is jó. addig tud fejlõdni amíg nem a járásra koncentrál
elõzõ vagyok 9 hónapos múlt
Minden gyerek más. a lányom teljesen egészséges, sõt "izmos" kis csaj, csak lusta. õ 6 hónapos kora óta ül, DE nem mászik, nem is kúszik még csak most kezd rájönni hogy kell, és még csak az ölembe áll fel. nincsenek lemaradva hidd el. annyira különbözõképpen fejlõdnek hogy na. ne aggódj, én is szóltam hogy nézzék meg, de semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Igen, okos, büszke is vagyok rá.Csak látom, hogy õt is idegesíti, hogy nem tud felkapaszkodni a dolgokhoz, dühös lesz, sír..Én meg ennél többet nem tudok tenni érte, neki kell rájönnie.
Nagyon okos kislányod van! Ne legyél türelmetlen, élvezz minden pillantot vele. Egyáltalán nincs nagyon elmaradva. Már ennyi mindnet beszél??? Az én fiam 11 hónapos, de én meg azért vagyok elkenõdve, mert nem akar mondani semmit. Most ott tartunk, hogy néha jön egy baba, meg hoppá, és ennyi. De okos, mindent megért, valószínû mi beszélni fogunk nehezebben tanulni. Minden gyerek más és más. ne aggódj, minden rendben lesz, tornázzatok rendszeresen és kialakul inden.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!
A kérdező hozzászólása: Magán tornára járunk, egy óra 4000 ft, de ez nem is érdekelne, csak annyi a gyerek, hogy nem tud elõbb fogadni.Múlt héten voltunk, jövõ héten is megyünk, kivételesen van lemondása.Az egész megyében csak ketten Dévényesek, nem akarok máshoz járni, bizalmatlanság lenne.Nem hasonlítanám másokhoz, de nagyon úgy tûnik, hogy mindenki csinál mindent, csak neki nem sikerül:((Próbálok türelmes maradni, csak nagyon nehéz.Egyébként nagyon okos, értelmes kislány.Tapsol, pápázik, utánoz minket, mondja, hogy baba, mama, tá-tá, apa, ana, aja, nyanya stb.De a mozgása nem akar beindulni..
A leírtak alapján erõs túlzás, hogy semmit sem csinál. :) Az nagyon jó, hogy otthon is szorgalmasan megy a torna, de nem lehet megoldani, hogy szakember többször legyen vele? Kijárni nem tud valaki maszekban? Vagy ti nem tudjátok vinni magántornára? Egyébként az a legrosszabb, ha más babákhoz hasonlítgatod... Bízz abban, amit a szakember mond, és bízz a haladásban. Szegény pici is nyilván megérzi az idegességedet. Kitartás!!!
Szerintem nincs elkésve mert amennyivel késõbb kezd el forogni kúszni mint ahogyan szoktak annál késõbb jön a többi. Ha látja gyerekorvos õ biztosan szólt volna ha valami gond lenne. Nyugi ne más babákat nézz, hanem a saját babád nézd, hogy honnan indult.
szerintem hamarosan jelentkezel :) persze ezt az ültetést sem kell túlzásba vinni. nekünk napi 3-szor kellett a gyakorlatokat csinálni és akkor kellett ezt is. illetve azért olykor olykor napközben is csináltuk. jó egészséget nektek :)

Nekem a kisbabam aki 5 honapos mult egy hete nem mond mast csak hogy eeeee. Normalis az hogy o nem mond olyanokat hogy ge meg go vagyis massalhangzokat? Nem jelet ez valami olyasmit hogy kesobb nem tud majd beszelni?

Legjobb válasz: Babád 5 hónapos! Most jött rá, hogyan kell mondani azt, hogy eeeeee. Tetszik neki, tehát gyakorolja amig rá nem jön, van más is a gõgicsélõ szótárban aztán majd az újabb felfedezés lesz a sláger egy darabig. Egyáltalán nem jelenti azt, hogy késõbb beszédproblémái lesznek! Az a gyanús ha egy gyerek nem nyikkan meg! Vagy éppen állandóan bõg.

Babád 5 hónapos! Most jött rá, hogyan kell mondani azt, hogy eeeeee. Tetszik neki, tehát gyakorolja amig rá nem jön, van más is a gõgicsélõ szótárban aztán majd az újabb felfedezés lesz a sláger egy darabig. Egyáltalán nem jelenti azt, hogy késõbb beszédproblémái lesznek! Az a gyanús ha egy gyerek nem nyikkan meg! Vagy éppen állandóan bõg.
szió! az én fiam három hétig csak sikoltozott, mert rettentõen tetszett neki a saját hangja. csak pár napja kezd a fülsiketítésen kívül mással is kísérletezni :) 6 hónapos szóval nyugi, a babáddal minden okés!
Az én babám 5, 5 hós, 1 hónapja csak azt hajtogatja, hogy: hö-hö-hõõõõõõ Kinek mi tetszik:D Én is várom, mikor lesz már új "szava", de ettõl még szerintem nagyon is értelmes, ügyes kisbabák.
Én kb 4 hónapos korában 2 hétig csak azt hallgattam, h "mm. Mmmm. Mm.". Aztán visítozni kezdett, majd hörögni, krákogni, "kamuköhögni". :) Most 5, 5 hónapos, a "háblábláblá" a sláger, meg az összes többi, amit már begyakorolt! Nagy szimuláns amúgy, már gyakorolja a "jajjdenagyonfáj" sírást is, persze könny nélkül. Ha odarohansz, a képedbe vigyorog! :D Szóval semmi gond a babáddal, ne aggódj! Sorra kipróbál mindent, ami eszébe jut! Ami tetszik, azt hetekig hajtogat(hat)ja. :)
Ez természetes. Nekem is a kisfiam sokáig mondta, hogy eee. Aztán, hogy ááááá. Sõt még felkiáltó módban is használta az á betût, meg mintha ijesztegetne:) Mostanság a ny betû a sláger. Gondolom az anyából, mert aztán meg nyanya lesz belõle:) Tiszta viccesek.


Normális, hogy két hónapos (múlt) babám délig, egyig alszik?

Este 10t?l. Közben eszik 2-3 óránként, de visszaalszik utána, szinte félálomban van. És van úgy, hogy délután is alszik sokat ezek után... Foglalkozom is vele, amikor ébren van, napi 1-2 órát mindig, sétálunk, leveg?zünk is uennyit naponta, hol ébren van olyankor, hol elalszik.. Éjszaka sötét van, de reggel felhúzom a red?nyöket, és mégis..

Legjobb válasz: Szia!Nagyon sok lehetõség van,hogy miért alszik sokat a babád.Lehet,hogy nincs semmi probléma csak szeret aludni felnõtben is van ilyen lehetséges,hogy kicsit vérszegény ilyenkor is sokat szoktak aludni.Beszélj inkább a gyerekorvossal és õ megmondja a tényleges választ!

Szia!Nagyon sok lehetõség van, hogy miért alszik sokat a babád.Lehet, hogy nincs semmi probléma csak szeret aludni felnõtben is van ilyen lehetséges, hogy kicsit vérszegény ilyenkor is sokat szoktak aludni.Beszélj inkább a gyerekorvossal és õ megmondja a tényleges választ!
Az én 3 hónapos kislányom is jó alvó. Este tíztõl 7-8-ig, akkor eszik, aztán 11-12 között eszik csak újra. Közben vagy nézeget vagy bealszik megint. Most a 11-es evés után ios beauldt megint, de kb. fél háromtól nem szokott aludni estig.Vannak nagyon jó alvó babák is, szerintem nincs semmi gond.Lehet, hogy az idõjárás is elnyomja...
Örüljetek hogy jój alszik. Nálunk hajnali 5-kor ébresztõ aztán max 3x fél óra alvás.

Normális hogy múlt hét szerda óta amikor is megkapta a 2 hónapos kötelező védőoltást, Babókámnak hőemelkedése van és náthás?

37,5-re szokott felmenni délutánra. Napközben 36,8-37 között szokott ingadozni.

Legjobb válasz: szerintem nem függ össze a nátha és oltás. egyszerüen megfázott szegényke és most azzal küzd.azért én orvosnak megmutatnám a helyedben,hogy lássa a nátháját!

szerintem nem függ össze a nátha és oltás. egyszerüen megfázott szegényke és most azzal küzd.azért én orvosnak megmutatnám a helyedben, hogy lássa a nátháját!
Teljesen normális reakció.Még a combja is begyulladhat, igaz ez igen ritka eset.Ha a láza felmenne csillapítani kell azt.Ezek a tünetek általában max 24 óra alatt elmúlnak.ha nem múlnak el a tünetek vidd orvoshoz, mert nem a védõoltás lesz a bibi!Ne feledjük, minden védõoltás tartalmazza a vírust/baktériumot ami ellen kapjuk, igaz legyengített változatban, de csak így tudunk ellenanyagot termelni ellene, és ezért nem betegedünk meg súlyosan tõle a késõbbiekben.Boldog Karácsonyt Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nektek is Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!

Kislányom 3, 5 hónapos és megjött a mensesem. Normális az, hogy már 2 hete nem múlik? Első napokban csak pár csepp volt, de azóta nem szűnik.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ugyanez van-volt. 4 hónaposan jött meg elõször, majd sokáig semmi, most 7 hónapos a babám és 2 hete "megvan". Elsõhéten rendesen, majd csak pecsételõsen, de még tart:(. A doki azt mondta, hogy természetes a (Cerazette - tabletta hatása).

Szia! Nekem is ugyanez van-volt. 4 hónaposan jött meg elõször, majd sokáig semmi, most 7 hónapos a babám és 2 hete "megvan". Elsõhéten rendesen, majd csak pecsételõsen, de még tart:(. A doki azt mondta, hogy természetes a (Cerazette - tabletta hatása).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!