Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy hónapos (372 db)

Normalis hogy a 11 honapos kislanyomnak minden etkezes utan van szeklete? Es hogy amit 13kor evett az mar ki is jott belole? Felszivodik-e valami ilyen rovid ido alatt?

Legjobb válasz: Szerintem normális. Az én lányomnak is volt sokáig napi 5-6. Kb. 4 óra után láttam viszont a kaját, amit megevett. Most 13,5 hónapos és kb 2-3 kaka van. De van hogy több vagy kevesebb. Én is aggódtam akkor, de normálisan fejlõdött és nem láttam egyéb dolgot rajta.Ne aggódj! :-)

Szerintem normális. Az én lányomnak is volt sokáig napi 5-6. Kb. 4 óra után láttam viszont a kaját, amit megevett. Most 13, 5 hónapos és kb 2-3 kaka van. De van hogy több vagy kevesebb. Én is aggódtam akkor, de normálisan fejlõdött és nem láttam egyéb dolgot rajta.Ne aggódj! :-)

Normális, hogy a 11 hónapos babám még nem ül stabilan?

Legjobb válasz: 10 hónapos korig "kell" felülni önállóan, nem hiszem, hogy gond ha még 11 hónaposan kitámaszt. enyém korán ült fel, 6 hónaposan, de utána még hónapokig támaszkodott az egyik kezén, olyan 9 hónapos volt mikor már nem kellett letennie egyik kezét sem :)

10 hónapos korig "kell" felülni önállóan, nem hiszem, hogy gond ha még 11 hónaposan kitámaszt. enyém korán ült fel, 6 hónaposan, de utána még hónapokig támaszkodott az egyik kezén, olyan 9 hónapos volt mikor már nem kellett letennie egyik kezét sem :)
Normális! Ne aggódj! :)
Ha már támaszkodva megy, akkor ne aggódj, hamarosan stabilan fog ülni. Egy ismerõsöm 10 hós kisfia elkezdett egyedül járni, de még õ sem ül stabilan. Felcserélte a dolgokat.
Szerintem nem.
A kérdező hozzászólása: Egyre szebben ül de az egyik kezén még mindig támaszkodik, már kicsit aggódom.
Semmi baj! Pár nap és azt veszed észre, hogy nem támaszkodik! :-)

Az normális hogy a 16 honapos fiam, még nem tud rajzolni, megse fogja a ceruzát, azt se tudja mi az? Legozni se tud, ez normális? Miket kéne már ilyenkor csinálniuk?

Legjobb válasz: Mit csinál, tud a babád? Hogy telik egy napja? Mit eszik, iszik? Hogy azt sem tudja mi a ceruza arról nem õ tehet. Az én lányom 15 hónapos ezeket tudja, csinálja: - ceruzát, tollat megfogja, "rajzolgat" vele, a tollat be tudja kapcsolni - öltözni próbál: a cipõt, zoknit, harisnyát próbálja felvenni - játékait eteti-itatja, a babáiról leveszi a ruhát, cipõt és hozza nekünk, hogy adjuk rá - legója nincs, de van építõ kockája azzal szívesen épít - sok szót mond, ha megkérem valamire teljesíti ami tud

Mit csinál, tud a babád? Hogy telik egy napja? Mit eszik, iszik? Hogy azt sem tudja mi a ceruza arról nem õ tehet. Az én lányom 15 hónapos ezeket tudja, csinálja: - ceruzát, tollat megfogja, "rajzolgat" vele, a tollat be tudja kapcsolni - öltözni próbál: a cipõt, zoknit, harisnyát próbálja felvenni - játékait eteti-itatja, a babáiról leveszi a ruhát, cipõt és hozza nekünk, hogy adjuk rá - legója nincs, de van építõ kockája azzal szívesen épít - sok szót mond, ha megkérem valamire teljesíti ami tud
Az én fiaim sem voltak ceruzásak. A két lányom ellenben azóta rajzol, amióta elbírják a cerkát. Egyelõre hagyd, játszon azzal, amivel kedve van. Legózni is kicsi még.
az én 16 hónaposom firkál, de nem csak a papírra, egyelõre még nem az a legérdekesebb, hanem a pakolás. Mindent ki és be pakol állandóan. Legózni a 3 évesem sem tud még, ne mis látott még legót, annál sokkal nagyobb építõkockáink vannak, azzal viszont mindketten játszanak. A nagy várat épít, a kicsi szétszedi. Legózni szerintem 2-3 év múlva fog a nagy.
Elõzõ vagyok! Amúgy minden gyerek máshogyan fejlõdik, még a testvérek is. Anyukám mondta, hogy annak idején minket az öltözködés ennyi idõsen nem érdekelt, majd 2 év után. http://szuloklapja.hu/baba/body/fejlodes_koveto.php?DATUM=21..
Ne viccelj, még sokára fog rajzolni. Lehet, pár hónap múlva már szeret majd legózni meg firkálgatni, de az én fiam csak 2 évesen állt neki ezeknek, egyedül az autókat imádta meg a könyveket.
Szia A fiam 14 és fél hós. Sok mindent elles a 2.5 éves nõvérétõl... - a ceruzát nem szereti, inkább ha teheti filccel firkál, gondolom mert könnyebben hagy nyomot és mert élénkebb színû. Vonalakat, pöttyöket, véletlen szülte ellipsziseket firkál. Egyáltalán nem tudatos az "ábra" papírra vetése, csupán élvezi, hogy nyomot hagy a felületen. Ugyanezt és ugyanígy próbálja amúgy a tükrös szekrényen is maszatos kézzel (tükörnyalással kiegészítve XD). - nekünk nagyobb méretû mûanyag építõjátékunk van többféle (az ehxik kb mint a maxi block és ebben csak elemek vannak, másik meg FP Little People, itt már vannak kiegészítõk pl hinta, belepasszoló emberkék, összeépíthetõ fa). Ezzel az utóbbi hetekben már nem csak rombol, hanem õ is próbálja összeilleszteni és énennek nagyon örülök. :) ha meg megunja, akkor ki-be pakolássza a dobozba az elemeket. A kicsi emberkéket rányomja a hintára, billegteti és énekel hogy "íííta-paíííta", vagy dugdossa az emberkéket a nagy toronyba/házba amit a nagyobbal építettünk. Mostanság magától is elõveszi néha az építõt és elszöszmötöl vele, eddig csak akkor játszott vele ha mi éppen építettünk valamit. De mostmár kezdi érdekelni és kezdi élvezni. A lányom egyébként nem nagyon szokott építõzni, nem különösebben érdekli, egy-másfél éves kora között meg egyáltalán nem is foglalkozott ilyen játékokkal, egész más dolgok foglalkoztatták. Dehát mások, más érdekli õket, másban jók... mindenesetre örülök, hogy a gyerekkoromból elmentett és azóta is gyûjtögetett komoly mennyiségû legomnak mégis csak lesz szeretõ kisgazdája :-)


Normális, hogy 4 hónapos baba megérzi a frontokat?

4 hónapos kisfiam mindig ny?gösebb kicsit, ha valamilyen front van. F?leg a hidegfront viseli meg, illetve ha jön a hó, el?tte alig lehet vele bírni, szinte fél napot képes ordítani. Fájhat a feje ilyenkor? Hogy segítsek neki?

Legjobb válasz: Persze hogy normális, az én fiam 8 hónapos, de õ is megérzi. Hogy õszinték legyünk, sokszor egy felnõtt is megérzi, akkor egy gyerek az érzékenyebb idegrendszerével? A Picur még a hasamban is megérezte. Hidegfrontnál sokat mozgott, nyugtalan volt, egész nap motoszkált, melegfrontnál meg alig aktivizálta magát, sokszor aggódtam is, hogy most mi van. Szerintem segíteni nagyon nem tudunk nekik. Túl kell élni.

Persze hogy normális, az én fiam 8 hónapos, de õ is megérzi. Hogy õszinték legyünk, sokszor egy felnõtt is megérzi, akkor egy gyerek az érzékenyebb idegrendszerével? A Picur még a hasamban is megérezte. Hidegfrontnál sokat mozgott, nyugtalan volt, egész nap motoszkált, melegfrontnál meg alig aktivizálta magát, sokszor aggódtam is, hogy most mi van. Szerintem segíteni nagyon nem tudunk nekik. Túl kell élni.
Teljesen természetes, kislányom is a hidegfrontnál borul ki jobban, fõleg, ha hó is jön. Õ 11 hónapos. Sokmindent nem tudok csinálni vele, Te sem tudsz a babáddal. Nem hiszem, hogy a fejük fáj, mint a felnõtteknek, egyszerûen csak rossz a közérzetük. Ki kell bekkelni azt az egy napot, ennyi. De legalább tudjuk, hogy jön a hideg, meg a hó. :-))
persze. a kisgyerekek még érzékenyebbek a frontokra, mint mi felnõttek. nálunk pl a holdállás sem mindegy, teliholdkor sosem megy normálisan az elalvás.

Normális, hogy ezt csinálja 2 hónapos kislányom?

Mostanában elég sokszor csinálja ezt. Jobbra-balra kapkodja a fejét, mikor hanyat fekszik. Ugye ez normális? Más baba is csinálja? Egyébként nyugodt, kiegyensùlyozott baba. De ez a fej kapkodás kicsit ijesztő. Első gyermek, így nem tudom még ezeket a dolgokat...

Legjobb válasz: En kisfiam is csinalta es en is megijedtem h vmi idegrendszeri baja van! Barmikor letettuk vagy az olunkben volt ide oda mozgatta a fejet. De kinotte :). Valoszinu normalis dolog. 5 honapos mar reg nem csinalja. Anno azt olvastam igy erzekeli az anyagokat a fejevel meg igy nyugtatja magat.

En kisfiam is csinalta es en is megijedtem h vmi idegrendszeri baja van! Barmikor letettuk vagy az olunkben volt ide oda mozgatta a fejet. De kinotte :) . Valoszinu normalis dolog. 5 honapos mar reg nem csinalja. Anno azt olvastam igy erzekeli az anyagokat a fejevel meg igy nyugtatja magat.

Normalis, hogy 20 honapos gyerekem meg alig aludt at par ejszakat?

Azt is par honaposan...es nem hogy jobb lenne,egyre rosszabb.:( Habcsak egyszer kel nagyritkan,az mar nagyon jo.Ez normalis ennyi idosen?

Legjobb válasz: Ne aggódj normális. Csak éppen nem pihentetõ:) A nagyobbik lányom 5 hónapos korától végigaludta az éjjeleket, tényleg csak betegségek alatt nem. A kisebbik... két éves koráig egy kezemen meg tudom számolni...

Ne aggódj normális. Csak éppen nem pihentetõ:) A nagyobbik lányom 5 hónapos korától végigaludta az éjjeleket, tényleg csak betegségek alatt nem. A kisebbik... két éves koráig egy kezemen meg tudom számolni...
Mit értesz felkelés alatt? Rendesen felkel, felül, kinyitja a szemét és nem alszik vissza vagy csak mondjuk felsír, szomjas, ilyesmi. Mert ha az utóbbi áll fenn, akkor mondhatni "normális". Az én gyerekem 2 évesen aludta elõször át az éjszakát, de akkor se mindig. Ez van. És a kicsi is többször felsír ezért, azért.
sajnos van ilyen, nagyon kimeríto. az én fiam 3 évesen aludta át eloszor az éjszakát... sokszor olyan voltam, mint egy alvajáro, megoldást nem találtam, elmult magátol.
Az lenne a jobb, ha nem lenne normális, egy doki meg tudná "gyógyítani":) De sajnos nem így mûködik:)
16 hónapos fiam ha négyszer átaludta az éjszakát, sokat mondok...
Nagylányom 5 éves, és pár hónapja nem kell kelnem éjjelente... úgyhogy tarts ki..))
Lányom 18 hónapos volt, mikor elõször átaludt egy éjszakát. Most lassan 2, 5 éves, még mindig sok olyan éjszakánk van, amikor felébred...nem könnyû, nagyon fárasztó, de normális! Egyébként mesélj róla, este hogy alszik el? Éjjel hogyan ébred, mit teszel, hogy visszaaludjon?
A kérdező hozzászólása: Este már jópár hónapja van meseolvasás, de õ nem megnyugszik tõle, hanem akar még-még és úgy tûnik, felpörgeti, vagy nem tudom...(de amúgy meg kéri a mesét.) Aztán ágy, simi, puszi és kimegyek. Eddig ez mûködött, szépen elaludt, de már nem... :( Jön a hisztizés, hogy még mese, meg kimászik, sétál, dumál, iszik, mindent csinál, csak ne kelljen aludni...1 órás tortúra, mire elalszik. :( :( Csak tudnám, mit rontottam el az esti elalvásnál?

Normális, hogy 19 hónapos kislányom, 15 hónapos kora óta nem hízik?

Felmegy pár dkg,de az le is megy.Így tartja a 11.5 kg-ját.Igaz kis örökmozgó,de nekem ez olyan fura.

Legjobb válasz: Az én fiam 1 éves státusz vizsgálaton 13 kiló volt. Most 3 éves és 13,5 kiló. És teljesen normális,semmi gond nincs vele.

Az én fiam 1 éves státusz vizsgálaton 13 kiló volt. Most 3 éves és 13, 5 kiló. És teljesen normális, semmi gond nincs vele.
Nekem azt mondták, hogy 1 és 2 éves koruk között 1.5-2 kilót kell hízniuk, ez a normális.

Normális hogy a 3, 5 hónapos kutyám csak akkor behívható ha nincs ott másik kutya vagy ember, mert akkor inkább megy oda ismerkedni?

Ez kirándulás közben póráz nélküli sétánál volt. Amúgy szépen visszajön, séta közben nem marad le nagyon, max. 10 métert. Amúgy egy agárról van szó, erre a fajtára az a jellemző hogy idegenekkel tartózkodó... hát az enyém nem.

Legjobb válasz: nem atrtózkodó egy agár. 3,5 hónapos,minden érdekli,minden újdonság neki. Egyenlõre normális, ha mindenkihez odamegy.

nem atrtózkodó egy agár. 3, 5 hónapos, minden érdekli, minden újdonság neki. Egyenlõre normális, ha mindenkihez odamegy.
Szerintem kölyökként az összes kutyus barátkozós, de lehet, hogy tévedek. 3, 5 hònapos kutyus most nyílik a vilàg fele, ahol sok inger van, érthetõ, hogy érdekli minden :)
nem normmális, de 3, 5honapos kutyához képest jo:) Jol teszed h minél hamarabb probálod tanitani.Sokan elkövetik azt ahibát hogy" még pici majd ha nagyobb lesz tanitom"-nem szabad!:) De te jol csinálod. Én nekem ugy sikeredett megtanulni h mindig volt a zsebembe karikázott virsli és ha odajött akkor megdicsértem. Ha nem jött akkor sarkon fordultam és elmentem. Ha ez sem vált be (mert nincs idõd erre, olyana helyzet) Akkor hivd be, ha megtagadja menj oda és kösd porázra. De ha visszajön mondjuk 5szörörs behivásra le ne szidd, mert ugí fogja értelmezni h visszajött te meg leszidtad.
Normális, hogy nehezen behívható és az is, hogy barátságos. A kölyökkutyák ilyenek. Késõbb majd megkomolyodik, és amíg nem teljesen megbízható, addig tartsd pórázon.
Normális, de azért nem kell belenyugodni. Ha elsõ szóra nem jön, fuss el az ellenkezõ irányba, és hívogasd közben, elõbb-utóbb kapcsol és utánad szalad. Szokja csak meg, hogy ha hívják, menni kell :)
Én a behívó pórázt tudom ajánlani. 5 illetve 10 méteres hosszú póráz. Ha látod, hogy jön kutya felétek akkor felrakod rá. Elmegy, majd elõször behívod. Ha nem jön, nem kezded el rángatni, hanem 1-2 finom mozdulattal megrántod a pórázt és úgy hívod. Nekem bevált.
Ezért mondom, hogy fuss el. Motiváció kell neki, hogy visszajöjjön, és ha a sajt nem elég, növelni kell a tétet. Nem akarja, hogy ott hagyd, mert ragaszkodik hozzád, ezért utánad fog menni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sajt mindig van a zsebemben, és szokott kapni ha szépen visszajön. És ha odamegy idegenekhez és hívom akkor néz, meg látszik rajta hogy tudja hogy jönni kéne. Tudom még fiatal. De már elég nagy és ha olyanhoz megy oda aki fél a kutyáktól, mert ilyen is van, akkor azért megijedhetnek tõle.
Amíg nem biztos a behívása, csak akkor engedd el, amikor nincs más a környéken.

Szerintetek normális hogy 11 hónapos kislány csak 6 kg?

A keresztlányomról van szó, 6 hónapos korától nem fejl?dött semmit s most a súlya is kezd visszaesni. Nagyon sajnálom. Külföldön lakunk itt nincsenek véd?n?k akik legalább tanácsot adnának. Van amikor eszik egy pár falatot s van amikor nagyon rosszul. 3 kg. volt a születési súlya. Szerintetek valami baja van, vagy csak rosszul fejl?dik. Az én lányom 3 hónaposan volt ekkora. Szeretnék valahogy segíteni de nem tudom hogyan, minden nap látom de nem tehetek semmit most már az anyja is felfogta hogy valami nem lehet rendbe, most kezd ülni egyedül ennyi amit csinál. Valaki volt még így?

Legjobb válasz: Szerintem is kicsi... De nagyon sok múlik azon, milyen alkat. AZ én lányom 4 kilóval született, mégsem volt 6 kiló 3 hónaposan. De azért a havi 40-5a deka hízás a normális... Az is sokat számít, hogy mennyit mozog, jár-e már. Mert ha sokat mozog, akkor fogyhat is. A gyerekorvost minden képpen meg kell kérdezni.

Jaj, de jó! Várom én is a fejleményeket még! :)
A kérdező hozzászólása: Nem szegény család nagyon jól állnak anyagilag, a kicsi nem kapott anyatejet mivel nem volt már kellett volna a pótlás s nem adtak evett egyebet csak mar semmi nem kell, kikészült a gyomra, 50 ml tápszernél többet nem tud megenni ennyi a kapacitása a gyomrának.
Kérlek írd meg majd, hogy mi lett!!!!! De egyébként nincs pénzük kajára?Vagy miért nem ad enni a gyereknek?Vagy a kicsi nem fogadja el az ételt?
A kérdező hozzászólása: Csütörtökre felírattam egy jó gyerekdokihoz. Nem hagyom én ma is jól letoltam.
Ne hagyd békén az anyukát!!! Fogd a gyereket, az anyját, és menjetek normális dokihoz, kórházba, ahol kivizsgálják!!! Mire vártok még? Ha az anyja ilyen hülye (ne haragudj, de nem tudok rá mit írni), akkor vedd a kezedbe Te az irányítást a pici érdekében!!! Istenem! Csak ne legyen nagy baja!
Szerintem igen, ez már erõsen alultáplálás... :(
A kérdező hozzászólása: Itt már alul-táplálásról beszélünk?
A kérdező hozzászólása: Annyira sajnálom már rég, egyfolytában az eszembe van kicsi manoka. Most bánja hogy nem hallgatott rám mert én rég mondogatom keményen a dolgokat. Az én lányom 15 hónapos õ is latja hogy hogy fejlõdött mind a kettõ. Hát van különbség. Õ mindig azt mondta azért sír mert hasfájós én mondtam hogy éhes. Már az elsõ percen nem volt jó a táplálkozás s most tönkre van menve a gyomra teljesen szerintem azért nem eszik. Mit tehetnék nem tudom...
Annak a babának valami nagyon nagy baja van!!!!!!És ne haragudj meg kedves Kérdezõ, de szégyen és gyalázat, hogy az anyja ezt nem veszi komolyan:(((Az ilyentõl el kellene venni a gyereket!!!Az orvostól meg a diplomát, aki csak tápszert ír egy 1 éves 6!!!kilós gyereknek.
A kérdező hozzászólása: Nem eszi már a tápszert sem... Nem tudom mi lesz vele...
Mi volt a dokinál?
Voltatok ma????
A kérdező hozzászólása: Igen, voltunk az én lányom is lázas volt õt is vittem, ma delelõtt 39, 4 láza lett pár perc alatt. Nálunk virusos mandulagyulladás. Náluk, hát szomorú a helyzet: teljes kivizsgálás, labor, bel-ideg gyogyászat minden. A kicsinek még az a reflexe sincs meg hogy felemelik s letegye a lábát. Szerdán beutaló s majd az eredmények szerint lesz a kezelés.
Várjuk...de örülök, hogy minden oké eddig...
A kérdező hozzászólása: Minden eredmény nagyjából rendbe, vitaminokat írtak fel s a májára valami szirupot mert azzal van gond de nem vészes. Még a széklet nincs kész. Írom idõvel a fejleményeket.
Hál' Isten! Reméljük, a többi eredménnyel sem lesz nagy baj!
várjuk a fejleményeket!!!!!
A kérdező hozzászólása: Gyomrával minden rendbe, a többi eredmény ezután.
Nagyon várjuk, hogy írj!!!!Annyira boldog lennék, ha kezelhetõ lenne a probléma....
A kérdező hozzászólása: Szerdán ha meglesznek az eredmények mindenképp írok. Ez nagyon jó dokinéni, gyerekfõorvos bízok benne hogy rendbe teszi s odaáll a babamellé.
Ilyenkor becsülöm azt az orvost, aki vissza tudja fogni magát, hogy ne kérdezze meg anyukát, nem tûnt fel, hogy valami nincs rendben? Persze tudom, gondolom, volt állandó orvosi kontroll, azt sem értem, ott miért nem szóltak, hogy baj van, de akkor is... Szerencsétlen gyerek, egy életre marad neki ebbõl, ha más nem, lelkileg biztos. Bár kívánom, ne így legyen, erõt, egészséget annak a picinek!
Jaj, Istenem! Szegényke! Remélem, elõbb-utóbb minden rendben lesz! A Te picidnek is jobbulást! Ne vedd tolakodásnak, de megtennéd, hogy írsz még, hogy hogyan alakulnak a dolgok a kislánnyal kapcsolatban? Így ismeretlenül is aggódok érte. :(
Ne hagyjátok annyiban a dolgot! Oké, hogy tápszert írt - bár szerintem nem ez a megoldás -, de más "baj" is lehet a háttérben! Valami komolyabb kivizsgálás nem ártana!
Valamilyen vitamint nem ad neki az anyukája?Lehet hogy az is javítana az étvágyán.
Az én kislányom is keveset eszik, de nem 6 kg volt 11 hónaposan.Szintén 3kg-mal született az én kislányom is, de kb.4 hónaposan volt 6 kg.Itt valami baj van.Az anyukának már elõbb el kellett volna gondolkodnia.11 hónapos gyereknek már legalább lépegetnie kéne.
Szerintem nem normális, ne haragudj.Az én lányom se nagy evõ, de 11hósan azért 8kg körül volt és az se sok.Pont ezért 1évesen még mindig kap tápszert, esetleg adhattok neki kiegészítésként, és a darabosat, vagy pépeset is "erõltetni" kéne kicsit.11 hósan már többet kéne tudnia szerintem mozgásban is, ülni, kúszni biztos hogy kéne tudnia.Az én lányom már rég mászott, lépegetett.Mutassátok meg dokinak, bár nem értem eddig miért nem látta orvos??Értelmileg amúgy fejlõdig?
Én is külföldön élek, nálunk sok mindenre azt mondták, majd rendbe jön, majd kinövi, stb. Én semmit nem hagytam annyiban, a hasfájásával 4 vagy 5 orvost megjártunk, mire kiderült, hogy tejallergiás. A mozgásfejlõdésére is hiába mondta az elsõ gyógytornász, hogy rendben van, hallgattam az ösztöneimre, a másik gyógytornász már adott feladatokat, amikkel renbe jött. Szóval szerintem is aggasztóan keveset eszik, hónapok óta azt mondod, nem hízott, ilyen korban azért hónapokig nem hízni... Mozogni lehet azért nem mozog, mert nincs ereje, hiszen alig eszik. Én addig járnék orvosról orvosra, amíg valaki nem segít, mert ez szerintem sem normális.
A kérdező hozzászólása: Eszik egyebet is csak keveset egy két falat. Keveset.
Lassan 1 éves, ilyenkorra már meg kellene háromszoroznia a súlyát. Persze, nem kõbe vésett szabály, van, amelyik baba picit kevesebb, van, aki több, de ez nagyon kevés. Ez épp a duplája... A mozgásfejlõdése nagyon le van maradva, ilyenkor már a forgáson, kúszáson is túl kellene lennie, már legalább próbálkozni a mászással, felállással. Mindenképpen orvoshoz vinném, ha nem kap mást, csak napi 2-3x cicit és nincs is nagyon tej, nem csoda, ha nem hízik. Ilyen korban már szinte minden alapvetõ élelmiszerfajtából (zöldség, gyümölcs, gabonafélék, tejtermékek, húsok) kellene ennie.
11 hónaposan miért nem kap az anyatejen kívül mást? Ha szépen fejlõdne akkor is kéne már mást is kapnia, de így hogy nem is fejlõdik?!
A kérdező hozzászólása: Igen, nem mászik, nem jár nem ül fel egyedül csak ha leültetik s nagyon sokat sír. Anyatejes de csak 1 max 2 percig egy nap 2-3 alkalommal szopizik nem tudom egyáltalán van-e amit...
Mindenképp menjetek dokihoz vele! Az én fiam most 10hós, ül ál, kapaszkodva megy.. A védõnéninek ez is kevés..
ja, most olvasom, hogy mg csak csücsül.. hát, akkor sztem is aggódnia kéne az anyukának!
Ez nagyon durva...ott valami nagy gáz van!
Nem normális dolog. Azonnal vigyétek orvoshoz! Nem is kellett volna eddig várni! Szegényke... Az, hogy eddig nem ült, szerintem még csak a kisebb baj. De hogy alig hízott, ill. alig eszik, ez már nagyobb gond.
Azonnal vigyétek orvoshoz, mielõtt nagyobb baj lesz!!Annak a gyereknek valami baja lehet és valószínüleg szenved is tõle..
A kérdező hozzászólása: Hát képzeljétek el tápot írtak és annyi... hát szerintem ez nem megoldás.
Írd majd meg mit mondott a doki!
Sürgõsen vigyétek orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Félek valami baja lesz!
Istenem, milyen lehet az édesanyja... :-(
Ha a kutacsa be van esve, akkor valószínûleg folyadékot sem kap rendesen, minél elõbb vigyék orvoshoz!!!
A kérdező hozzászólása: Gyümölcsöt evett egy keveset de pár hete azt sem. Mindenbõl egy két falatot s az van, hogy már esik vissza a súlya és most láttam hogy a kutacsa is be van esve. Szomszédok vagyunk együtt nõnek a gyerekek s latom nap mint nap s nem lehet nem észrevenni azt hogy hónapok óta nem nõtt semmit, és most panaszkodik hogy hetek óta már nem hajlandó enni semmit ami szilárd kaja-
Gyümölcsöt sem eszik?
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam, csak nem úgy van hogy az én gyerekem s megfogom s elviszem. Én eddig már rég elvittem volna. Ma beszélgettünk s remélem holnap megy vele dokihoz. Ma sem evett egyebet csak 2 kocka sajtot és egy falat kenyeret plusz cici.
Szerintem is kicsi... De nagyon sok múlik azon, milyen alkat. AZ én lányom 4 kilóval született, mégsem volt 6 kiló 3 hónaposan. De azért a havi 40-5a deka hízás a normális... Az is sokat számít, hogy mennyit mozog, jár-e már. Mert ha sokat mozog, akkor fogyhat is. A gyerekorvost minden képpen meg kell kérdezni.

Ez normális, hogy itt sokan azt irjak, hogy 5 hónapos babájuk "jó, hogy nem szalad"?

vagy akinek kevesebbet tud babája nem irja meg?az enyém 5 hósan még csak hasról hátra fordul kb kétszer, hason most kezdi magát kinyomni,nem kúszik, nem áll négykézlábra sem, nem ül, amugy nagyon virgonc kislány.le vagyunk maradva?

Legjobb válasz: De,hogy is vagytok lemaradva.Minden baba más,az én kilányom sem ült még 5 hónaposan,7 hónaposan kezdett el ülni.Most 16 hónapos és még nem is megy.Úgyhogy ne aggódj,nincsen seemi baj,nálunk sincsen semmi baj!

De, hogy is vagytok lemaradva.Minden baba más, az én kilányom sem ült még 5 hónaposan, 7 hónaposan kezdett el ülni.Most 16 hónapos és még nem is megy.Úgyhogy ne aggódj, nincsen seemi baj, nálunk sincsen semmi baj!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, aranyosak vagytok :)
Én meg folyton azt hallgatom, hogy a 4 hónapos fiamnak még nem kellene ülnie, de ha egyszer akar:-) Minden baba más, lehet egyszer csak azt veszed, hogy szalad.
Hát egy 4 hónaposnak nagyon nem kéne ülnie! Biztos nem magától ül fel, s akkor nagyon nagy hibát követ el az anya! Egy 16 hónaposnak viszont már mennie kellene, mert az már nagyon nem fér bele, hogy még nem indult el!
Nem vagytok.
Szia!Mi most leszünk 5 hónaposak!Szépen kinyomja magát, hasról hátra párszor megfordult, hátról hasra folyamatosan próbálkozik.De ennyi!Nem érzem hogy el lennénk maradva!Folyamatosan gagyarászik, nevetgél!Én is meglepõdve olvasom, hogy másnak már kúszik vagy ül.Minden baba másképp fejlõdik.
hát egy kicsit igen!!!!!!
Szia! Amikor nekem volt 5 hónapos a kislányom, én is tök el voltam keseredve, mert a gyerek még átfordulni sem akart, de mire betöltötte az 5 hónapot elkezdett pörögni, aztán másnap négykézlábra állt, két nap múlva felült, újabb két nap múlva felállt, feltérdelt, újabb két nap múlva pedig mászott. Kb. két hét alatt olyan hihetetlen fejlõdésen ment keresztül, hogy nem tértem magamhoz... Mire 6 hónapos lett a bútorok mellett oldalazva ment! Nem hittem a szememnek, pedig elég jó súlyban volt a kislányom, és még van is. Most 12 hónapos, és már egy hónapja önállóan jár. Nálunk igaz volt a mondás, hogy utolsókból lesznek az elsõk. Szóval ne izgulj, ha egyszer neki áll a gyerek mocorogni, utána roham tempóban fejlõdik tovább.
Az én fiam 5 hónaposan már felállt a nagy kádban, aztán 6 hónaposan a kiságyban is (elsõ alkalommal ki is esett!).Onnantól kezdve kapaszkodva mindent körbesétált.Ennek ellenére azt gondolok, hogy egyáltalán nincs elmaradva a babád.Az enyém ilyen kis sietõs.A családban mindannyian ilyenek voltunk, sõt!!!Anyukám és én 4, 5 évesen írtunk, olvastunk, számoltunk! Szóval van olyan baba, aki egyszerûen "csak" siet!Ennek is van ám hátránya!Én gyakran azon agyalok, nem lesz-e baja a gerincének??!!
Minden vitát lehetõleg elkerülve....nem írom le, hogy mit tudott ennyi idõsen a babám. MINDEN baba más, más a fejlõdési ritmusa. Vannak ráérõs, lusti babák, vannak zsizsikek akik nem nyugszanak egy helyen sem. 18 éves korában nem tök mindegy lesz, hogy mikor fordult, mikor ült fel és mikor kezdett el járni? Én mindig ezt mondom, mikor kérdeznek és hasonlítgatnak. Gondolom jártok orvoshoz, látja védõnõ. El szoktad mondani mit tud, mit nem. Ha aggódsz kérdezz rá nyugodtan és kérd, hogy na szükség van-e további vizsgálatra vagy sem. Úgyhogy nyugi :) és tegyél magasról a "szuperbabák" anyukáira. 18 hónapos duracell nyuszi anyukája
az enyém is pont azt tudta 5 hósan mint a te babád!
Nyugi, semmi gond, minden baba másképp fejlõdik! Vannak babák, akik a "nagymozgásokat" gyorsabban megtanulják. A nagyfiam ilyen volt, mindent hamarabb csinált, viszont pl. beszélni csak majdnem 2 évesen kezdett és a szobatisztaság is nagyon lassan ment neki. A kicsi pedig mindent éppen akkor csinált, amikor már nagyon aggódtam, hogy miért nem csinálja, pl. forogni csak 6 hónaposan kezdett, 8 hónaposan ült fel és rá 1 hónapra kezdett csak el mászni, felállni is csak 10 hónaposan tudott. Most 14 hós, de még nem jár. Viszont már rengeteget beszél, a nagy ennyi idõsen még 1 szót sem mondott, azt hiszem. Viszont már 10 hónaposan járt. Amúgy én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a 2 gyerekembõl jön ki az átlagbaba, mert az egyik mindent korábban, a másik pedig késõbb csinált, tehát az átlaguk pont jó :) ))
ezen én is fent voltam akadva, de 1hónappal ezelõtt az én babám sem tudott semmivel sem többet mint a te picikéd! most 6hónapos és forgolódik, gurul jobbra balra a saját lábába kapaszkodva felül (nem stabilan) próbálgat mászni de amint felhúzza a lábacskáit már dõl is oldalra! imád a lábunkon hasunkon ugrálni amihez költünk neki kis versikéket! ne keseredj el minden baba a saját tempójában fejlõdik, 1ik napról a másikra fedez fel dolgokat!
nem nem :) csak tedd le a pocijára és hagyd, hogy kinyíljon elõtte a világ :) én babám 5 hónaposan semmit nem csinált, épp csak kitámasztotta magát, azt is ökölbe szorított kézzel :) aztán 2 hét múlva elkezdett forgolódni és kúszni :) 6 hónaposan már mászott és felült segítség nélkül :) minden rosszindulat nélkül, azért megnézném ahogy a 4 hónapos baba egyedül felül és szaladni akarjon. még nagyon gyenge a gerince, ha egyedül ül is föl se szabadna hagyni mert nem érett meg rá :(
Hidd el nem én ültetem fel erõszakkal, mert nem vagyok hülye.Legszívesebben már állna és szaladna is.
egyáltalán nem vagytok lemaradva, csak nyugi. Kisfiam 9 hos 8hos korában kezdett el kuszni es mostanra már feláll, es a lépegetéssel probálkozik, és még nem ül stabilan. Minden gyerek más és mas. Egyébként ajánlom ezt az orvosi oldat. http://www.google.de/#hl=hu&source=hp&q=fejl%C3%B6d%C3%A9si+.. A 2. az igazi
nincsen lemaradva, ne aggódj, meg nem is szabad erõltetni. minden baba máshogy fejlõdik. nem kell szegény gyerekeket besorolni sehová sem. egyik ismerõsöm már a 6 hónapos gyerekét a kompba rakta, mert tud a gyerek, aztán még csak fel sem tudott állni szegényke, nem is kúszott, csak gurult még...a baba tudja mikor mit bírnak el az izületei, az szerint fog fejlõdni. azonkívül itt én is sokat olvasom, hogy az én gyerekem igy meg úgy, hát szerintem vannak néhányan akik igencsak kiszínezik a dolgokat! én személy szerint viszont nem örülök, hogy 8 hónapos kora óta ácsorog a kisfiam(nem ül még egyedül), mert féltem a kis izületét, meg csontjait, olyan lesz a kis lába mint a kútgyûrû. mások vagyunk mi is, ne várjuk el a kicsiktõl sem, hogy egyformák legyenek, nem?
Én megkérdeztem annó a védõnõt, azt mondta 6 hónapos kora elõtt a babakocsit se emeljem meg, nemhogy ültetni. Úgyhogy nem ült akkor még, mert azért egy 5 hónapos magától nem ül fel, én meg nem ültettem, nem engedtem, hogy felhúzza magát sem. Nem kúszott még akkoriban, négykézlábra sem állt-szerintem ezeket mindet 6 hónapos kora után csinálta vagy aközelében. És nem volt lemaradva, mert nagyon jól koordinált mozgása van, 3 évesen olyan akadálypályán végigment a levegõben, hogy néztem lentrõl és nagyokat nyeltem. Amelyik barátnõm meg etetõszékbe meg babahintába ültette meg kompban járatta a gyerekét, egy asztalra nem tud és nem mer felmászni. Én a mozgásokban semmit nem segítettem, tanítottam neki és nálam bejött.
Nem lóverseny. Persze, biztos jó érzés lehet, ha mindent korán megcsinál a pici, de attól még normális az is, ha a másik irányban van egy kis kilengés az átlaghoz képest (most nem rólatok beszélek). Nálunk 7 hósan fordult át elõször, 9 hósan kezdett kúszni, 10 hósan ült fel, 11 hósan kezdett mászni, egy éves kora után állt fel, most 14 hós lesz. Nem jár még, de nem érdekel, szépen fejlõdik minden tekintetben, jókedélyû, értelmes gyerek, kicsit laza az izomzata, ennyi. Én is másfél évesen kezdtem el járni.
Dehogy van lemaradva. Az elsõ válaszoló téved, kicsit sincs lemaradva. A gyerekek eltérõen fejlõdnek, nincs séma, amit rájuk lehetne húzni:) A fiam 6 hónaposan fordult ide oda, 5 hónaposan még csak hasról hátra tudta magát tenni, semmi más. Aztán belehúzott, 7 hónaposan mászott, és hetente csinálta a nagymozgásokat. Az unokahuga 6 hónaposan már felállt, ült, de mászni csak 10 hónaposan kezdett, és 14 hónapos koráig nem járt:) Mindkettõ teljesen normális.
Ja a barátnõm kisfia, aki 6 héttel idõsebb a nagyfiamnál, csak 18 hónaposan indult el, már éppen orvoshoz akarták vinni. Most 4 évesen tökéletesen ugyanazokat a dolgokat tudják, ugyanúgy futnak, labdáznak, bringáznak, pedig 8 hónappal késõbb kezdett el járni, mint a fiam!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!