Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy fogamzásgátlót szedek (38 db)

Az normális, hogy fogamzásgátlót szedek, de félidőben olyan tüneteim jelentkeznek, mintha peteérésem lenne?

Szóval szurkál a hasamba, fáradékony vagyok, amikor nem szedtem a gyógyszert, akkor is mindig megéreztem, hogy mikor van peteérésem és akkor is ilyen tüneteim voltak, de normális, hogy most is vannak, amikor már szedem. És ugye a fogamzásgátló megakadályozza a peteérést. Veletek is szokott ilyen lenni? 8hónapja szedek gyógyszert.

Legjobb válasz: na, ezt jó volt olvasni. nekem is voltak hasonló tüneteim, mint peteéréskor. a fogamzásgátló 5 hónapjában. vagyis 5 hónapja szedtem, s mégis megjelentek a tünetek. pánikba is estem, de keményen, mert ugye nem védekezünk a párommal csak a gyógyszert szedem, s azért ,ég babát nem szeretnénk, mer nem lenne még ahova. na, be voltam szarva, aztán megjött a megvonásos, de azért néha még bennem van az aggódás, pedig már4hónapja, hogy ez megtörtént, s a megvonásos is mindig megvolt. de most abba hagytam a bogyókat, mert vissza kell menjek nõgyógyászhoz, s akkor erre is rákérdek.

na, ezt jó volt olvasni. nekem is voltak hasonló tüneteim, mint peteéréskor. a fogamzásgátló 5 hónapjában. vagyis 5 hónapja szedtem, s mégis megjelentek a tünetek. pánikba is estem, de keményen, mert ugye nem védekezünk a párommal csak a gyógyszert szedem, s azért , ég babát nem szeretnénk, mer nem lenne még ahova. na, be voltam szarva, aztán megjött a megvonásos, de azért néha még bennem van az aggódás, pedig már4hónapja, hogy ez megtörtént, s a megvonásos is mindig megvolt. de most abba hagytam a bogyókat, mert vissza kell menjek nõgyógyászhoz, s akkor erre is rákérdek.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem nagyok egyedül :D Eddig nekem a 8hónap alatt 2-3 alkalommal volt ilyen, de szerencsére utána mindig megjött a megvonásos. Remélem most is így lesz.
Úristen, én is parázok, a tüneteim megvannak, ami akár terhességre is utalhat... :S De ha tünetek lennének, akkor ugye az nem mostani eset, márpedig csak egy hónapja volt olyan, amitõl baj lehetne. Antibiotikumot kellett szednem, elõtte egy héttel nem voltam együtt párommal. Amúgy is gyógyszerszünetre esett. Megkérdeztem az íratós nõvérkét, azt mondta, egy hét kiegészítõ utána, az is megvolt. De úgy félek, és még van 6napom. Ha erre téved valaki nyugtasson meg. :S:S
A kérdező hozzászólása: Nekem is volt már olyan, hogy egy csomó olyan tünetem volt, ami akár terhesség jele is lehetne, pedig akkor rendesen szedtem, csak hát egy nagyon kevés esély mindig van. De szerencsére nem volt semmi. Szerintem neked is meg fog jönni rendesen. Ilyen tünetek nagyon sok mindentõl lehetnek, attól is, hogy ezen idegeskedsz és "bebeszéled" magadnak. Pláne, ha a gyógyszermentes idõszakban szedtem az antibiotikumot, akkor szerintem nincs olyan nagy hatással a fogamzásgátlóra, bár nem értek hozzá...

A barátommal mikor csináljuk és még az elején vagyunk de én már elélvezek akkor és később ős is belém élvez lehetek terhes úgy hogy fogamzásgátlót szedek? Mert még nem jött meg és egy kicsit berezeltem, normális válaszokat kérek

Legjobb válasz: Ha normálisan szeded a fogamzáságátlót, akkor nem lehetsz terhes. Egyébként, elmerengtél már azon, miért hívják: fogamzásGÁTLÓ-nak? Nem? Egyszer sem? A kefélés látom megy, a gondolkodás már kevésbé aranypofim...

Ha normálisan szeded a fogamzáságátlót, akkor nem lehetsz terhes. Egyébként, elmerengtél már azon, miért hívják: fogamzásGÁTLÓ-nak? Nem? Egyszer sem? A kefélés látom megy, a gondolkodás már kevésbé aranypofim...
Nem kötekedésnek szántam a mondandómat, de olyan dolgot írtál amivel meghazuttoltál engem!Leírtam h semmi nem 100%os..ezzel gondolom te is tisztában vagy!Csak hozzátettem azt is hogy nekem mégis sikerült teherbe esnem, és te rögtön jössz azzal hogy neked milyen széles az ismeretségi köröd és hogy ott nem esett senki teherbe a bogyók mellett..azt hiszed hogy minden embernek egyforma a szervezete és hogy ugyan úgy reagál a hormonális dolgokra????
Csak egy kérdés: Az a kérdésed, hogy fogamzás gátló szedése mellett lehetsz-e terhes. Pár komment után válaszolsz, amiben ezt írod: "tudom hogy mit jelent a fogamzásgátló de én is ismerek olyat aki így is terhes lett" Most akkor mi a kérdés? Tudod, hogy a fogamzásgátló a fogamzás gátlására való, de tudod, hogy ritkán elõfordul olyan, hogy amellett is becsúszik. Akkor itt mi is a kérdés?
Szánalmas TE vagy, aki érdemi információ helyett kötözködsz, ha már egymás sértgetésénél tartunk... én legalább leírtam hogy ennek az esélye a tabletta rendszeres szedése mellett szinte egyenlõ a nullával. De tudod, ez az internet, a háromfejû huszasikrek mekkája.
Ha csak oltogatni tudod az embereket..akkor egyáltalán minek vagy fent ezen az oldalon??? szánalmas -.-"
7 azaz hét éve szedem a fog. gátlót és fura mód nem lettem terhes, sõt, a nagyon széles ismerettségi körömbõl senki sem lett az fog.gátló szedése mellett. Ezeken az oldalakon persze ilyenkor százávál jönnek elõ azok az emberek, akik persze teherbe estek fog. gátló szedése mellett. Éééérdekes.
Sajnos semmi nem nyújt 100%-os védelmet!De elvileg ha rendesen szeded a tablettákat, akkor nagyon kicsi rá az esélyed!(Bár én beleestem ebbe a kicsi esélybe, mert én is gyógyszert szedtem és állapotos lettem)De ezt nem azért írtam le hogy rögtön arra gondoljál te is! Az meg hogy még nem jött meg, az lehet bármitõl, pl. stressz, felfázás stb. De ha viszont sokáig nem fog megjönni, akkor csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: nem kioktatást vártam hanem normális válaszokat én normálisan szedem a gyógyszert
Kicsiszivem: az akit Te ismersz, azért lett terhes fogamzásgátló szedése mellett, mert nem szedte pontosan. És ha azt állítja hogy mégis, akkor BIZTOS LEHETSZ BENNE hogy HAZUDIK. Világos?
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok igen tudom hogy mit jelent a fogamzásgátló de én is ismerek olyat aki így is terhes lett úgyhogy te se legyél olyan okos
1# Miért kell ekkora parasztnak lenned?? Még sosem hallottál olyanról, hogy tabi mellett becsúszik a gyerek igaz? Okoskodni azt tudsz látom..
Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor elvileg nem lehetsz. Mondjuk hallottam már olyat, akinek úgy csúszott be baba, elõfordul. Megoldás: terhességi teszt. Elõfordulási hely: patika, drogéria (gyk. DM, Rossmann) Ár: 500-2000 ft A kívánt eredményt látni: megfizethetetlen.
Ha rendesen szedek a bogyit, akkor nem. Ha nagyon parázol, akkor menj el nõdokihoz biztos ami tuti alapon, de elméletben nem lehetsz terhes. Hány éves vagy? 24/L
Ha gyógyszert szedsz és rendszeresen akkor kizárt a terhességed!
Nem mondtam hogy hazudsz, azt írtam hogy ennek a valószinüsége nagyon kicsi.

Normalis hogy fogamzasgatlo tabbletatt szedek es a menstruaciom meg mindig tart?

A mentruaciom elso napjan kezdtem szedni,ugy ahogy a dokim mondta ,es nekem altalaba 4 napot tart a havim,jelenleg 6ik napban vagyok es meg mindig verzek.Normalis ez?

Legjobb válasz: Én nem szedek és soha nem is szedtem tabit, de nem úgy van, hogy menstruáció idején kell abbahagyni 7 napra a szedését?

Én nem szedek és soha nem is szedtem tabit, de nem úgy van, hogy menstruáció idején kell abbahagyni 7 napra a szedését?
Igen normális.Sõt az is elõfordulhat, hogy most elmúlik, aztán pár nap múlva újra lesz egy kicsi, ezt hívják közti vérzésnek, aztán megint elmúlik vagy pedig egy hónapban végig lesz.Bármi elõfordulhat és ez az elsõ hónapban teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: koszi de most kezdtem el vagyis az elso naptol kell szednem

Normális hogy amióta szedek fogamzásgátlót mindennap szédülök és fáj a fejem reggel vagy este?

Amúgy dienille-t szedek.

Legjobb válasz: Nem, ez sajnos egy mellékhatás. lehet, hogy gyógyszert kell cserélni vagy lemondani a hormonális fogamzásgátlásról.

Nem, ez sajnos egy mellékhatás. lehet, hogy gyógyszert kell cserélni vagy lemondani a hormonális fogamzásgátlásról.
Nem normális. Nekem is folyton fejfájásom volt tõle és azt mondta az orvosom, hogy ez a fokozott agyér-trombózis veszélytõl van. Vagyis ha nem hagyom abba, akkor elõbb utóbb beüt a krach, mert a gyakori fejfájás arra utal, hogy a gyógyszer szûkíti az agyi erek is. Úgyhogy én már nem szedek soha többé semmi ilyen típusú gyógyszert:)
nem az, irány a doki hétfõn
Hát ez bukta.
Minek szeded azt a szart? Elkúr rajtad mindent, a hormonháztartásodat, az alakodat, és még meddõ is leszel tõle, csak azért hogy a végén beléd élvezzenek?......

Fogamzásgátlót szedek. A " menstruációm" még a gyógyszer szedése közben megjött. Nagyon feszül a hasam a méhnél, fáj a cicim. Normálisan szedtem a gyógyszert soha egy szem nem maradt el. Lehet hogy csak a hormonok? Vagy v. mi más?

Legjobb válasz: Kéne tudni, mióta szeded ugyanazt. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor a szervezeted szokja a gyógyszert, ha több, akkor már nem teljesen normális dolog. Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és konzultálj vele mindenképp.

Kéne tudni, mióta szeded ugyanazt. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor a szervezeted szokja a gyógyszert, ha több, akkor már nem teljesen normális dolog. Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és konzultálj vele mindenképp.
A menstruációd nem jöhet meg a gyógyszer szedése közben, hisz az elvonás okozza a vérzést. Menj el dokihoz. A hasfeszülés, cicifeszülés aterhesség jele is lehet. Kicsi az esély, de bogyó mellett is teherbe lehet esni. De azt is kéne tudni, hogy mióta szede. Mert ha ez csak az elsõ vagy a második hónapod, akkor a szervezeted még reagálhat így a hormonokra.
Nekem kb másfél év után volt ez, és a doki azt mondta gyógyszert kell váltani (gyenge)nagyon hozzá szokott a szervezetem.Kaptam újat azóta semmi gáz...

Egy évig szedtem Belara fogamzásgátlót. Ma negyedik napja, hogy nem szedem (a ciklus közepén hagytam abba). Ma megjött de nem rendesen hanem úgy mint mikor a gyógyszert szedtem (megvonásos vérzésem van) Ez normális?

Elvileg a héten van peteérésem de ez a vérzés most mit jelent? Lehetek terhes? Fogamzásgátló abbahagyása után körülbelül mennyi id? után eshetek teherbe?? Nagyon fontos lenne. Ha valakivel volt már ilyen vagy tud segíteni kérem írjon!

Legjobb válasz: Soha nem hagyunk abba ciklus közepén fogamzásgátlót az utolsó levelet még végig kell szedni.(ezt nõgyógyász mondta nekem) Mi volt olyan sürgõs? Valószínûleg megborult a hormonháztartásod amiatt hogy ciklus közepén hagytad abba...lesz pár hónap mire helyrejön az biztos. miután abbahagyod rögtön lehetsz terhes akár már másnap is ha nem védekezel rendesen

Soha nem hagyunk abba ciklus közepén fogamzásgátlót az utolsó levelet még végig kell szedni.(ezt nõgyógyász mondta nekem) Mi volt olyan sürgõs? Valószínûleg megborult a hormonháztartásod amiatt hogy ciklus közepén hagytad abba...lesz pár hónap mire helyrejön az biztos. miután abbahagyod rögtön lehetsz terhes akár már másnap is ha nem védekezel rendesen
Pedig elhiheted, hogy megvonásos.
A kérdező hozzászólása: Nem csodálkozom csak kérdeztem hogy normális e. Viszont elég rendesen vérzem nem úgy mikor szedtem a tabit. Szóval ez inkább tûnik rendes vérzésnek mint megvonásosnak.
Ha tudod, hogy a tabletta megvonásakor megvonásos vérzés jelentkezik, akkor miért csodálkozol, hogy most vérzel? Hát a tablettának ez a lényege. Amíg szeded, addig nem vérzel ha abbahagyod akkor meg vérzel. Tök mindegy, hogy 21 nap után hagyod abba, vagy 10 nap után, akkor is vérezni fogsz, mert megvonod a hormont!!
A kérdező hozzászólása: Nem hajt a tatár csak én vagyok türelmetlen! Nem görcsölök rá mert akkor tuti nem sikerül csak az a baj, hogy elég stresszes tudok lenni ha valami nem jön össze. Remélem minden rendben lesz. Köszönöm a válaszaidat!
Már írtam és te is írtad. Megvonásos vérzés. Még nem normális menstruáció. Mit csinálj? Semmit! Élvezd a védekezés nélküli szexet! Aztán, ha legközelebb rendesen megjön, onnantól kezdve tudományosan is rágyúrhatsz a babagyártásra. Vagy, ha mindenképpen hajt a tatár, akkor szépen jelentkezz be a nõgyógyászodhoz, és kérj tõle egy általános vizsgálatot. Hüvelyi UH, rákszûrés... stb. Azért, hogy megnézze, hogy minden rendben van-e szervileg. Ha nem jönne meg két hónapig és a teszt is negatív, akkor szintén fordulj majd orvoshoz! De egyelõre ne görcsölj! Ha ennyire türelmetlen vagy, nem sok jövõt jósolok neked.
A kérdező hozzászólása: Tehát? Ha most van ez a kis vérzésem ez minek számít? Ha elkezdek hõmérõzni azzal segítek vagy szerinted hülyeség?
Türelem, türelem! A gyereknél egyébként se hátrány, ha van belõle bõven! ;) Egyébként 28-30 napos ciklusnál a tankönyv szerint 14-15. nap környékére lenne várható a peteérés és az nem erre a hétre esik (mert gyógyszert szedtél. És azok a napok, amíg szedted, nem számítanak - mert az az idõszak a mûvi ciklusod része, nem a természetes ciklusodé).
A kérdező hozzászólása: Rendesen 28 naposak...max 30. Gondoltam igazából, hogy ebben a hónapban már nem jöhet össze csak nagyon vágyunk már a babára. Remélem nem kavartam nagyon bele a dolgokba és nem fog össze vissza megjönni. :/
Ha nem akarnál gyereket, akkor azt mondanám: attól a naptól kezdve nem vagy védett, hogy abbahagytad a tablettát. Bármikor teherbe eshetsz. És ez igaz is, DE mivel te akarsz gyereket, ezért nem hallgathatom el: az esélyeid a nullához konvergálnak! 4 nappal a tabletta befejezése után szinte esélytelen, hogy bekapd a legyet. Nem valószínû, hogy ennyi idõ alatt peteérésed legyen. De még ha lenne is, a méhnyálkahártyád NINCS olyan állapotban, hogy jó esélyjel alkalmas legyen a megtermékenyített petesejt megtapadására/beágyazódására! Majd a megvonásos vérzés befejezõdése utáni ciklusban nagyobb esélyed lesz. Feltéve HA nem zavartál úgy bele a hormonrendszeredbe a hirtelen leállással, hogy hónapokig ne jöjjön meg. Egyébként hány naposak voltak korábban a ciklusaid, hogy erre a hétre már várnád?
A kérdező hozzászólása: Ha nem szedném a gyógyszert akkor lenne most peteérésem. De mivel múlt hétvégén szombaton abba hagytam tehát 4 napja, akkor ezen a héten már lehet peteérésem nem?? És ha most van megvonásos vérzésem teherbe eshetek??
"Elvileg ezen a héten van peteérésem" Hmm... Ezt meg hogy érted? Gyógyszerszedés alatt nincs peteérés. Egyáltalán nincs. A ciklus közepén sincs. Azért hagytad abba a közepén, mert azt hitted, hogy olyankor is van peteérésed? Az pedig teljesen alap, hogy amint abbahagyod a gyógyszert, rá pár napra megjön a megvonásos vérzésed.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem senki nem mondta. Babát szeretnénk ezért hagytam abba. Elvileg ezen a héten van peteérésem de nem tudom hogy most a vérzés miatt mikor van, vagy hogy van, lehetek e terhes. Igazad lehet, nem kellett volna a közepén abba hagyni. De már mindegy. Köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: jó akkor majd a következõ nem lesz az..

Normalis, hogy semmi etvagyam nincs miota szedem a fogamzasgatlo tablettat?

Vasarnap ota szedem. Eddig eleg jo etvagyam volt (latszik is, mert 99 kg vagyok...), de most is csak azert eszek, hogy ne essek ossze... Normalis ez? Vagy ez a mostani a normalis allapot, es eddig a hormonjaim miatt ettem ennyit?

Legjobb válasz: nagyon kevés ideje szeded a foggátlót, szerintem valószínûbb, hogy ez csak véletlen egybeesés a foggátló nem csökkenti a hormonjaid, hanem egy csomó hormonnal bombáz, ha valami, akkor növelni szokta az étvágyat ha ez az állapot az egész ciklusodra fennáll, akkor látogass vissza az orvoshoz, aki felírta a tabit, és majd meglátjuk mit mond de szerintem ez csak véletlen egybeesés

nagyon kevés ideje szeded a foggátlót, szerintem valószínûbb, hogy ez csak véletlen egybeesés a foggátló nem csökkenti a hormonjaid, hanem egy csomó hormonnal bombáz, ha valami, akkor növelni szokta az étvágyat ha ez az állapot az egész ciklusodra fennáll, akkor látogass vissza az orvoshoz, aki felírta a tabit, és majd meglátjuk mit mond de szerintem ez csak véletlen egybeesés
4 nap nem mérvadó. Ezer dolog miatt csökkenhetett az étvágyad. Néhány hónap múlva derül ki, hogy a fogamzásgátló hogyan hat a szervezetedre.

Dienille fogamzásgátlót szedek már 7 hónapja. Normális az, hogy hogy csak 2 napig vérzek a gyógyszerszüneti napokban?

Legjobb válasz: Szerintem igen, mert nekem azt mondta a doki, hogy nagyon kevés vér lesz. (Én is ezt szedem.) Ehhez képest nekem pont olyan erõs, mint tabi nélkül...

Szerintem igen, mert nekem azt mondta a doki, hogy nagyon kevés vér lesz. (Én is ezt szedem.) Ehhez képest nekem pont olyan erõs, mint tabi nélkül...
Ha nagyon lecsökken a vérzés mennyisége, . akkor azért érdemes szólni róla a dokinak. A tabi elsorvasztja a méhnyálkahártyát.

MIkor kezdjem el a második levelet? Az első levél laurina fogamzásgátlót szedem a 16. -naptól kicsi vérzésem van, a betegtájékoztató azt írja hogy normális, de lassan egy két nap múlva meg kell, hogy jöjjön.

Az els? levélt elszedtem már viszont igy hogy most is vérzem nem tudom mikor kell elkezdenem újra szedni? Valaki tudna segíteni?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatón le van irva, de általában 21 nap tabletta 7 nap szünet a normális szedési rend, függetlenül attól, hogy közben vérzel-e, illetve hogy mikor és ennyit. Csak az elsö levél elkezdésekor kell a vérzéshez igazodni, utána mindig a megszokott rend szerint kell szedni.

A betegtájékoztatón le van irva, de általában 21 nap tabletta 7 nap szünet a normális szedési rend, függetlenül attól, hogy közben vérzel-e, illetve hogy mikor és ennyit. Csak az elsö levél elkezdésekor kell a vérzéshez igazodni, utána mindig a megszokott rend szerint kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, csak épp ez az, hogy nem tudom hogy mikortól is számoljam a normális vérzésemet, mert ez iyg egybefolyó lesz és amúgyis kevés szokott lenni.Azt halottam hogy a levél elszedédse után 2-3 napra jön meg.
Mégegyszer: az elsö levelet végigszeded, utána tartasz 7 nap szünetet, és kezded a következö levéllel, utána megint 7 nap szünet, 21 nap tabletta és igy tovább minden alkalommal. (Az elsö levéllel már szeded, ahogy irtad.)
Ja, és még annyit, hogy a vérzésed idövel beáll, eleinte elöfordul, hogy hosszan ideig van áttöréses vérzés, ha már megszokta a szervezeted, akkor a 7 napos szünetben valamikor lesz, de ettöl függetlenül kell szedni a gyógyszert folyamatosan 21/7 napos rendszerben.
A kérdező hozzászólása: Köszöönöm:) :)
Szivesen!

Cypromix fogamzásgátlót szedek és most járt le a 3. hét. Azaz tegnap szedtem be az utolsó szemet, elvileg ma kellene hogy megjöjjön de nem érzek semmi előjelét mint mikor még nem szedtem gyógyszert normális ez?

Úgy van írva h menstruáció 8. napján kezdjem el szedni a második levél els? szemét. pl. ha szerdán jön meg és nem ma akkor szerdától számítsam? mellékhatásként bele van írva a fejfájás,amióta szedem nincs olyan hét h ne fájna a fejem,másnál is így volt?köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nagyon nagy kavarodás van a fejedben gyógyszer téren. Az elsõ levél gyógyszert a mensesed elsõ napján kell benvenni(ellenkezõ esetben elsõ hó nem védett) ezután 21 napig szeded, ezután rá 2 három napra általában megszokott jönni(egyeseknél 7.. de ez nem számít) az utolsó bogyótól számított 8. napon kell a következõ szemet bevenni. és elõröl az egészet.(NEHOGY bevedd a mensesed elsõ napján megint, a második levélnél!)

Szia! Szerintem nagyon nagy kavarodás van a fejedben gyógyszer téren. Az elsõ levél gyógyszert a mensesed elsõ napján kell benvenni(ellenkezõ esetben elsõ hó nem védett) ezután 21 napig szeded, ezután rá 2 három napra általában megszokott jönni(egyeseknél 7.. de ez nem számít) az utolsó bogyótól számított 8. napon kell a következõ szemet bevenni. és elõröl az egészet.(NEHOGY bevedd a mensesed elsõ napján megint, a második levélnél!)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!