Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy fogamzásgátlót (80 db)

Az normális, hogy fogamzásgátlót szedek, de félidőben olyan tüneteim jelentkeznek, mintha peteérésem lenne?

Szóval szurkál a hasamba, fáradékony vagyok, amikor nem szedtem a gyógyszert, akkor is mindig megéreztem, hogy mikor van peteérésem és akkor is ilyen tüneteim voltak, de normális, hogy most is vannak, amikor már szedem. És ugye a fogamzásgátló megakadályozza a peteérést. Veletek is szokott ilyen lenni? 8hónapja szedek gyógyszert.

Legjobb válasz: na, ezt jó volt olvasni. nekem is voltak hasonló tüneteim, mint peteéréskor. a fogamzásgátló 5 hónapjában. vagyis 5 hónapja szedtem, s mégis megjelentek a tünetek. pánikba is estem, de keményen, mert ugye nem védekezünk a párommal csak a gyógyszert szedem, s azért ,ég babát nem szeretnénk, mer nem lenne még ahova. na, be voltam szarva, aztán megjött a megvonásos, de azért néha még bennem van az aggódás, pedig már4hónapja, hogy ez megtörtént, s a megvonásos is mindig megvolt. de most abba hagytam a bogyókat, mert vissza kell menjek nõgyógyászhoz, s akkor erre is rákérdek.

na, ezt jó volt olvasni. nekem is voltak hasonló tüneteim, mint peteéréskor. a fogamzásgátló 5 hónapjában. vagyis 5 hónapja szedtem, s mégis megjelentek a tünetek. pánikba is estem, de keményen, mert ugye nem védekezünk a párommal csak a gyógyszert szedem, s azért , ég babát nem szeretnénk, mer nem lenne még ahova. na, be voltam szarva, aztán megjött a megvonásos, de azért néha még bennem van az aggódás, pedig már4hónapja, hogy ez megtörtént, s a megvonásos is mindig megvolt. de most abba hagytam a bogyókat, mert vissza kell menjek nõgyógyászhoz, s akkor erre is rákérdek.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem nagyok egyedül :D Eddig nekem a 8hónap alatt 2-3 alkalommal volt ilyen, de szerencsére utána mindig megjött a megvonásos. Remélem most is így lesz.
Úristen, én is parázok, a tüneteim megvannak, ami akár terhességre is utalhat... :S De ha tünetek lennének, akkor ugye az nem mostani eset, márpedig csak egy hónapja volt olyan, amitõl baj lehetne. Antibiotikumot kellett szednem, elõtte egy héttel nem voltam együtt párommal. Amúgy is gyógyszerszünetre esett. Megkérdeztem az íratós nõvérkét, azt mondta, egy hét kiegészítõ utána, az is megvolt. De úgy félek, és még van 6napom. Ha erre téved valaki nyugtasson meg. :S:S
A kérdező hozzászólása: Nekem is volt már olyan, hogy egy csomó olyan tünetem volt, ami akár terhesség jele is lehetne, pedig akkor rendesen szedtem, csak hát egy nagyon kevés esély mindig van. De szerencsére nem volt semmi. Szerintem neked is meg fog jönni rendesen. Ilyen tünetek nagyon sok mindentõl lehetnek, attól is, hogy ezen idegeskedsz és "bebeszéled" magadnak. Pláne, ha a gyógyszermentes idõszakban szedtem az antibiotikumot, akkor szerintem nincs olyan nagy hatással a fogamzásgátlóra, bár nem értek hozzá...

Normális hogy fogamzásgátló szedése mellett görcsölök mikor megjön?

május óta szedem, és pont azért írattam fel, mert nem bírtam semmit csinálni úgy fájt a hasam. Most annyira nem fáj, de fáj

Legjobb válasz: Igen, nekem is voltak az elején ilyen problémáim. Aztán egyre kevésbé fájt, utána nem fájt.. a végén az lett hogy már kb meg se jön :)

Igen, nekem is voltak az elején ilyen problémáim. Aztán egyre kevésbé fájt, utána nem fájt.. a végén az lett hogy már kb meg se jön :)
A kérdező hozzászólása: Nekem az elsõ 3 hónapban volt olyan, hogy alig jött és nem fájt, azóta sok van és fáj
Nézd, alapvetõen a görcs normális, hiszen ugyanúgy leválik a méhnyálkahártya, ehhez kell némi méhösszehúzódás is, ez a tképpen a görcs.Ha úgy érzed, hogy nem normális, ahogy most van neked, akkor mindenképp kérd ki a dokid véleményét. 26/N
Nekem is ugyanúgy görcsöl az elsõ 2 napban mint régen, valamikor görcsoldót is veszek be és a mennyisége se lett kevesebb, inkább csak hamarabb elmúlik.
Azért a fogamzásgátló nem csodaszer. Enyhítheti a görcsöket, de nem mindenkinél. Ez van sajna.
igen

Normalis hogy fogamzasgatlo tabbletatt szedek es a menstruaciom meg mindig tart?

A mentruaciom elso napjan kezdtem szedni,ugy ahogy a dokim mondta ,es nekem altalaba 4 napot tart a havim,jelenleg 6ik napban vagyok es meg mindig verzek.Normalis ez?

Legjobb válasz: Én nem szedek és soha nem is szedtem tabit, de nem úgy van, hogy menstruáció idején kell abbahagyni 7 napra a szedését?

Én nem szedek és soha nem is szedtem tabit, de nem úgy van, hogy menstruáció idején kell abbahagyni 7 napra a szedését?
Igen normális.Sõt az is elõfordulhat, hogy most elmúlik, aztán pár nap múlva újra lesz egy kicsi, ezt hívják közti vérzésnek, aztán megint elmúlik vagy pedig egy hónapban végig lesz.Bármi elõfordulhat és ez az elsõ hónapban teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: koszi de most kezdtem el vagyis az elso naptol kell szednem

A barátommal mikor csináljuk és még az elején vagyunk de én már elélvezek akkor és később ős is belém élvez lehetek terhes úgy hogy fogamzásgátlót szedek? Mert még nem jött meg és egy kicsit berezeltem, normális válaszokat kérek

Legjobb válasz: Ha normálisan szeded a fogamzáságátlót, akkor nem lehetsz terhes. Egyébként, elmerengtél már azon, miért hívják: fogamzásGÁTLÓ-nak? Nem? Egyszer sem? A kefélés látom megy, a gondolkodás már kevésbé aranypofim...

Ha normálisan szeded a fogamzáságátlót, akkor nem lehetsz terhes. Egyébként, elmerengtél már azon, miért hívják: fogamzásGÁTLÓ-nak? Nem? Egyszer sem? A kefélés látom megy, a gondolkodás már kevésbé aranypofim...
Nem kötekedésnek szántam a mondandómat, de olyan dolgot írtál amivel meghazuttoltál engem!Leírtam h semmi nem 100%os..ezzel gondolom te is tisztában vagy!Csak hozzátettem azt is hogy nekem mégis sikerült teherbe esnem, és te rögtön jössz azzal hogy neked milyen széles az ismeretségi köröd és hogy ott nem esett senki teherbe a bogyók mellett..azt hiszed hogy minden embernek egyforma a szervezete és hogy ugyan úgy reagál a hormonális dolgokra????
Csak egy kérdés: Az a kérdésed, hogy fogamzás gátló szedése mellett lehetsz-e terhes. Pár komment után válaszolsz, amiben ezt írod: "tudom hogy mit jelent a fogamzásgátló de én is ismerek olyat aki így is terhes lett" Most akkor mi a kérdés? Tudod, hogy a fogamzásgátló a fogamzás gátlására való, de tudod, hogy ritkán elõfordul olyan, hogy amellett is becsúszik. Akkor itt mi is a kérdés?
Szánalmas TE vagy, aki érdemi információ helyett kötözködsz, ha már egymás sértgetésénél tartunk... én legalább leírtam hogy ennek az esélye a tabletta rendszeres szedése mellett szinte egyenlõ a nullával. De tudod, ez az internet, a háromfejû huszasikrek mekkája.
Ha csak oltogatni tudod az embereket..akkor egyáltalán minek vagy fent ezen az oldalon??? szánalmas -.-"
7 azaz hét éve szedem a fog. gátlót és fura mód nem lettem terhes, sõt, a nagyon széles ismerettségi körömbõl senki sem lett az fog.gátló szedése mellett. Ezeken az oldalakon persze ilyenkor százávál jönnek elõ azok az emberek, akik persze teherbe estek fog. gátló szedése mellett. Éééérdekes.
Sajnos semmi nem nyújt 100%-os védelmet!De elvileg ha rendesen szeded a tablettákat, akkor nagyon kicsi rá az esélyed!(Bár én beleestem ebbe a kicsi esélybe, mert én is gyógyszert szedtem és állapotos lettem)De ezt nem azért írtam le hogy rögtön arra gondoljál te is! Az meg hogy még nem jött meg, az lehet bármitõl, pl. stressz, felfázás stb. De ha viszont sokáig nem fog megjönni, akkor csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: nem kioktatást vártam hanem normális válaszokat én normálisan szedem a gyógyszert
Kicsiszivem: az akit Te ismersz, azért lett terhes fogamzásgátló szedése mellett, mert nem szedte pontosan. És ha azt állítja hogy mégis, akkor BIZTOS LEHETSZ BENNE hogy HAZUDIK. Világos?
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok igen tudom hogy mit jelent a fogamzásgátló de én is ismerek olyat aki így is terhes lett úgyhogy te se legyél olyan okos
1# Miért kell ekkora parasztnak lenned?? Még sosem hallottál olyanról, hogy tabi mellett becsúszik a gyerek igaz? Okoskodni azt tudsz látom..
Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor elvileg nem lehetsz. Mondjuk hallottam már olyat, akinek úgy csúszott be baba, elõfordul. Megoldás: terhességi teszt. Elõfordulási hely: patika, drogéria (gyk. DM, Rossmann) Ár: 500-2000 ft A kívánt eredményt látni: megfizethetetlen.
Ha rendesen szedek a bogyit, akkor nem. Ha nagyon parázol, akkor menj el nõdokihoz biztos ami tuti alapon, de elméletben nem lehetsz terhes. Hány éves vagy? 24/L
Ha gyógyszert szedsz és rendszeresen akkor kizárt a terhességed!
Nem mondtam hogy hazudsz, azt írtam hogy ennek a valószinüsége nagyon kicsi.

Van olyan, hogy fogamzásgátló abbahagyása után 1 hónappal normálisan megjön a menstruáció, de utána már nem? Vagy ez nem a fogamzásgátló miatt van?

Júliusban hagytam abba a fogamzásgátlót, augusztusban 29 napra megjött a vérzésem, de most már késik (37. napon vagyok). (Nemi életet nem élek.) Mikor kell orvoshoz fordulni ilyen esetben?

Legjobb válasz: Bizony lehet amiatt! Szerintem várj még egy-két hetet, és menj vissza mindenképp a doikhoz (és egy évig szedtem, nekem is megjött utána hónapban, azóta fél éve nem). Komoly gondokat is okozhat a fogamzásgátló, de az is lehet hogy kell egy kis idõ a szervezetednek. Mindenképp menj orvoshoz! 18L :)

Bizony lehet amiatt! Szerintem várj még egy-két hetet, és menj vissza mindenképp a doikhoz (és egy évig szedtem, nekem is megjött utána hónapban, azóta fél éve nem). Komoly gondokat is okozhat a fogamzásgátló, de az is lehet hogy kell egy kis idõ a szervezetednek. Mindenképp menj orvoshoz! 18L :)
Igen sajnos ez a késés okoz gondot, mert félõ hogy nem érek vissza a fontos órákra :/. Köszönöm a segítséged! :)
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, hogy csak most írok, de nagyon belemerültem a szakdolgozat írásába. :) Kedden voltam dokinál, 12-re értem oda, de az orvos csak 13-ra ért be és volt még egy magánbetege is, vele is elment 20 percre. Szóval háromnegyed 2 körül jutottam be, én voltam a 4. Összesen kb. 8-an lehettek, nem is szokott tömeg lenni. Az orvos mindig késik, legyen szó bármelyikrõl. Szóval számíts majd késésre, minimum fél órára, de lehet több is belõle.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy tetszik. :) Írok mindenképp. :)
Igen, tetszik nagyon:) Örülök, hogy megjött neked, nekem sajnos már május óta kimarad:/ Megköszönném, ha írnál, fõleg az érdekelne, hogy sokan vannak-e, mennyit kell várni:)
A kérdező hozzászólása: Érdekes lehet. :) Hogy tetszik az egyetem? :) Szerencsére ma megjött nekem, de azért egy kontrollra elmegyek kedden. Ha gondolod, megírom majd hogy mi volt. :)
Rendben, majd kitapasztalom akkor. :) Antropológiára.:)
A kérdező hozzászólása: Igen, jól tudod. Voltam már mind a kettõnél. :) Igazából nem szeretnélek befolyásolni, de nekem Fenesi doki szimpatikus és Õ mindig kedves volt velem, mással viszont egyáltalán nem. Ez nagyon egyénfüggõ. Sikó dokit nem kedvelem, másnak meg inkább Õ a jobb. Szóval tapasztald majd ki Te is. :) Milyen szakra jársz, ha nem titok? :)
Na de! :D igen, ME-n vagyok, most elsõs. :D és igen azért nem tudok menni én sem, mert átrakták keddre/szerdára a rendelést ha jól tudom 12-tõl 13-ig.:/ :D Egyébként voltál már ott valamelyik dokinál régebben? Én most mennék elõször.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom a Miskolci Egyetemre jársz, nem? :) Én is oda járok, vagyis már csak a szakdolgozat van hátra. :)
A kérdező hozzászólása: Na, ne. :D Én is, pontosabban miskolci vagyok. Esetleg nem a MISEKBE szerettél volna menni? Mert ott (is) változott a rendelés és ott szoktak nyáron szabadságra menni több hétre.
Borsod:)
A kérdező hozzászólása: Én is voltam kedden, de megváltoztatták a rendelési idõpontot és nem értem oda. :) Jövõ héten viszont elmegyek mindenképp. Köszi a jókívánságot, aranyos vagy! Remélem nálad is minden rendbe jön. Azt megkérdezhetem hogy melyik megyében laksz?
4 hónapja készülök orvoshoz, de nem tudtam eljutni, mert szabadságon voltak, most pedig áttették a rendelést, így egyenlõre az egyetem miatt nem tudok elmenni :/ (a megyében nincs más nõgyógyászati-endokrin szakrendelés, magánra pedig nincs pénzem). Neked viszont tényleg javaslom hogy menj minél elõbb orvoshoz, és remélem hogy nincs nagy gond nálad! :)
A kérdező hozzászólása: Te voltál orvosnál? Hogy kezeltek?
A kérdező hozzászólása: Én csak fél évig szedtem, de úgy látszik ennyi is elég volt ahhoz, hogy felboruljon a hormonrendszerem. Köszönöm a válaszod! :)
A kérdező hozzászólása: Szívesen. :) Adnak igazolást egyébként, én egyszer már kértem. Bár az a baj, hogy úgyis vissza kellene menned, mert elõször csak vérvétel lenne, az eredményt meg csak meg kell tudnod. 2 hiányzás meg már rossz, tudom. Akkor majd vizsgaidõszakban próbálkozz.

Szerintetek az normális, hogy először fogok szedni fogamzásgátlót és a doki mégcsak vérvételre se küldött el?

S?t meg se vizsgált,csak fogta és felírt egyet. Öreg doki,biztos tapasztalt meg minden,de hát akkoris...azért ez kicsit aggaszt.

Legjobb válasz: Vérvételbõl két dolgot lehet nézni: Leiden mutáció van-e (de ha nincs a családban trombózishajlam, akkor erre kicsi nagyon az esély), illetve májfunkció megfelelõ-e. Ha kikérdezett, anamnézist vett fel, akkor ráér vérvételre küldeni késõbb is (hogy a májad bírja-e a tablettát). Hogy nem vizsgált meg: hát ha szûz vagy, akkor nem is volt rá szükség, ha nem vagy, akkor egy éven belüli rákszûrés eredménye kell a felíráshoz - ha az nincs, muszáj megvizsgálnia. Egyébként ránézésre az alkatodból, meg pár kérdésbõl 8menzesz jellege, pattanások stb) már meg lehet tippelni, hogy nagyjából milyen fogamzásgátló volna jó.

Vérvételbõl két dolgot lehet nézni: Leiden mutáció van-e (de ha nincs a családban trombózishajlam, akkor erre kicsi nagyon az esély), illetve májfunkció megfelelõ-e. Ha kikérdezett, anamnézist vett fel, akkor ráér vérvételre küldeni késõbb is (hogy a májad bírja-e a tablettát). Hogy nem vizsgált meg: hát ha szûz vagy, akkor nem is volt rá szükség, ha nem vagy, akkor egy éven belüli rákszûrés eredménye kell a felíráshoz - ha az nincs, muszáj megvizsgálnia. Egyébként ránézésre az alkatodból, meg pár kérdésbõl 8menzesz jellege, pattanások stb) már meg lehet tippelni, hogy nagyjából milyen fogamzásgátló volna jó.
Nem normális. Mielõtt még beszednédnéd keress fel egy másik orvost. A fog.gátló nem minden eseteben ártalmatlan hormon. Ha a testedben egy kicsiny csírája is van rákos elváltozásnak (mellben, méhben, petefészken, méhszájon), akkor azt a tabi nagyon jól táplálja majd. Valamint érdemes tudni a máj és vesefunkciódat, h le tudja-e bontani a tabit a szervezeted.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ. Egészségügyis vagy? Nagyon megbízhatónak tûnt a válaszod és a másodiknak is. Nagyon valószínû, hogy nem szedem be a gyógyszert, mert írja, hogy epehólyag betegségben szenvedõk NE szedjék. Tudta, hogy nekem epehólyagom volt, és nincs epém, így szerintem egy vérvételre elküldhetett volna a májfunkcióim miatt. ehhez jön még hozzá, hogy Yadinet írt fel, amirõl nagyon sok rosszat olvastam, és nem merem beszedni, fõleg, hogy két-három éve vizsgáltak magasvérnyomás miatt-igaz ezt még nem is tudja a doki. Lehet, ha tudta volna, nem is írta volna fel-. Csak azért kérdeztem ezt, hogy ne menjek-e el esetleg egy másikhoz.
Nekem is így írta fel, anyámnak is õ a dokija... Semmi bajom nem lett.
A kérdező hozzászólása: Jajj rosszul írtam. Nem azt tudta, hogy epeholyagom volt, hanem hogy epekövem volt:D
Elsõ vagyok, nem vagyok eü-s, csak anno utánajártam alaposan (és végül sosem szedtem tablettát.) Azok alapján amit leírtál (epekõ, magas vérnyomás gyanúja) talán tényleg nem szerencsés választás a tabletta. Ezeket a dokinak mind végig kell(ene) kérdeznie, ha elég alapos. Nem a vérvétel a lényeg, hanem hogy felvegye az anamnézist. Ha ezt nem vagy nem elég körültekintõen teszi meg, az baj. Esetedben volt olyan alapbetegség (vagy annak gyanúja) amit nem tud a doki, tehát nem volt minden info birtokában, mikor a gyógyszert felírta.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos tudom, hogy gáz, hogy elfelejtettem mondani a magas vérnyomást, de érted, erre azért nem nekem kéne figyelni, hanem jó lenne, ha végigkérdezne! Az epekõ is csak úgy derült ki, hogy meglátta a mûtéti hegeket, mikor úgy volt, hogy csak megvizsgál és felhúztam a pólóm. De végül nem vizsgált meg, mert mondtam, hogy januárban vakbélgyanúval voltam nõgyógyösznál is, mikor vizsgálták, hogy mi a fene bajom lehet.
Nekem is így írta fel. Vén a dokim mint az országút, de nagyon jó orvos. Elsõnek is csak rám nézett mikor 16 voltam, felírt egyet, jó volt az is, aztán mikor már férjhez mentem, szültem egy tündéri babót, akkor is csak rám nézett és írt egy másik félét. Nincs semmi bajom.
Ez 'normális' mellékhatás, benne van a tájékoztatójában. A Cypromix-et amúgy aknékra kaptad? Mert csak fogamzásgátlásra nem alaklmazható.
a tablettától. lehet ilyen hatása.
tuti tabi a tájékoztató nem irta?
A kérdező hozzászólása: Nem írt mellfeszülésrõl.
Szerintem is mellékhatás lehet.
Nekem benne van a tájékoztatómban a mellfeszülés. Olvasd át jobban, én már többször átböngésztem. :P
A kérdező hozzászólása: Aknéra igen, de attól még véd a teherbeeséstõl is :)
Tudom, hogy véd, de oda is írtam, hogy CSAK fogamzásgátlásra nem alkalmazhaató (mind2 célból viszont igen).

Az normális. Hogy elkezdtem szedni a Lindynette 20 fogamzásgátlót a menzeszem első napján, és a második napon már nem volt vérzésem?

Most akkor 21 napig egyáltalán nem is lesz, csak amikor szünetet kell majd tartanom Vagy ezen a héten még kéne vérzésnek lennie (?).

Legjobb válasz: Én is most kezdtem el és már csak nagyon picit van meg. Ez állítólag normális. Ha más panaszod nincs, akkor majd megkérdezed az orvost, mikor mész az új receptért.

Én is most kezdtem el és már csak nagyon picit van meg. Ez állítólag normális. Ha más panaszod nincs, akkor majd megkérdezed az orvost, mikor mész az új receptért.

Most kezdtem szedni a fogamzásgátlót, normális hogy összesen 1 napig volt mensim?

Még sohasem szedtem fogamzásgátlót. Vasárnap délután megjött,este bevettem az első tablettát,hétfőn is estig megvolt,és azóta nem! lehetséges hogy ez a gyógyszertől van? Ti tapasztaltatok már ilyet?

Legjobb válasz: Szerintem ez normális.:)Én évek óta szedek tablettát.Tinédzser koromban min. 5-6 napig tartott nagy mennyiség,borzasztó fájdalom kiadásban:D mikor elkezdte a tablettát szedni párszor 1 vagy 2 napig tartott,és azóta sem szokott három napnál tovább meglenni.a görcsök is megszûntek.Ez kényelmes és fájdalommentes dolog,én nagyon szeretem:)Én az a három nap is nagyon jó! :D

Szerintem ez normális.:) Én évek óta szedek tablettát.Tinédzser koromban min. 5-6 napig tartott nagy mennyiség, borzasztó fájdalom kiadásban:D mikor elkezdte a tablettát szedni párszor 1 vagy 2 napig tartott, és azóta sem szokott három napnál tovább meglenni.a görcsök is megszûntek.Ez kényelmes és fájdalommentes dolog, én nagyon szeretem:) Én az a három nap is nagyon jó! :D

Szülés utáni első menzesz normális, hogy már 9 napja tart, úgy hogy elkezdtem a fogamzásgátlót szedni?

Kicsit több, mint 3 hónapja szültem császárral és csak nagyon kevés tejem volt, az is csak 1-2 hétig, így már régóta nem szoptatok. A gyermekágyi vérzésem nem volt er?s és hosszú, a 6 hetes kontrollon minden renben volt. Nemrég megjött az els? vérzésem és azonnal elkezdtem a fogamzásgátlót szedni. Ma van a 9. napom, de nem úgy t?nik, mintha el akarna állni, bár nem nagyon er?s, csak átlagos, közepes.

Legjobb válasz: Én is császáros vagyok nekem se volt sok tejem,szülés után hetedik héten jött meg a menstruációm.Nagyon erõs volt az elsõ napokban,és 2 hétig vérezgettem.Egy hét szünet után megint egy kis vérzés pár napig.A második menstruációm már normális volt.

Én is császáros vagyok nekem se volt sok tejem, szülés után hetedik héten jött meg a menstruációm.Nagyon erõs volt az elsõ napokban, és 2 hétig vérezgettem.Egy hét szünet után megint egy kis vérzés pár napig.A második menstruációm már normális volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Azért izgulok, mert nekem pont ezzel volt problémám a terhesség elõtt. Szinte mindig gyógyszerrel kellett elállítani a vérzésemet, csak akkor volt jó, ha fogamzásgátlót szedtem. Éppen ezért kezdtem el most is azonnal szedni. Remélem most azért így eláll majd.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!