Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy féltem (15 db)

mindenképpen bizalmi kérdés! :)
Én a féltékenykedés miatt vesztettem el a barátnõmet. Inkább engedd el, ha megbízol benne, nem kell aggódnod.
Egyszer volt úgy, hogy nélkülem ment el, bár nem esett jól nekem, hogy nélkülem megy nem szóltam semmit. Azt akartam, hogy jól teljen az estéje. Majd másnap mesélte, hogy a disco emeleti lépcsõjén útját állta egy tag és megfogta a mellét. :(
Biztos nagy trauma lehetett.
A kérdező hozzászólása: És az mennyiben bizalmi kérdés, hogy nem benne nem bízom, hanem a körülményektõl féltem?
A kérdező hozzászólása: Én is a hasonlóktól féltem
Az attól függ, hogy féltékeny vagy, vagy mint a fenti példa is mutatja az olyanoktól félted, akik beleköthetnek, bánthatják. Ha az utóbbi, akkor szerintem az rendben van, de azért ne tiltsd el. Mondd el neki, hogy félted, és majd õ eldönti, hogy mihez kezd ezzel. De gondolom nem egyedül megy, hanem ismerõsökkel, barátnõivel, nem?
A kérdező hozzászólása: Dede
igen, ez bizalmi kérdés :) inzultus meg bárhol érheti, akár az utcán is, ott nem félted? ne féltékenykedj, mert el fogod veszíteni. ez törvényszerû.

Normális, hogy a szüleim ennyire féltenek 22 évesen?

Sikerült jegyet szereznem a Macskákra, április végére. Úgy néz ki, egyedül kell mennem, barátok közül senki sem csípi a színházat. Külföldről mennék vonattal, hétkor kezdődik az előadás. Világosban gondolom semmi baj nem érhet, de hazafelé csak fél 12-kor megy vonat, fél egyre érnék Komáromba,Komáromban át kell szállni, onnét csak fél ötkor megy haza hajnalban a vonat.A vasútállomás négyig zárva van. Addig vagy elmennék egy ismerősömhöz, aki a közelben lakik,vagy bemennék a köeleben lévő nonstop Tescoba, szüleim rendesen féltenek ettől a kiruccanástól, igaz ilyen tipikus burokban nevelt voltam, míg egyetemista nem lettem

Legjobb válasz: Nem csodálom hogy féltenek! Talán ha a közelben egy panziót vagy szállást foglalnál le fixre és ott aludnál színház után, akkor más lenne a helyzet.

Nem csodálom hogy féltenek! Talán ha a közelben egy panziót vagy szállást foglalnál le fixre és ott aludnál színház után, akkor más lenne a helyzet.
Ez eddig oké. De nem tanácsos éjszaka egyedül bóklászni.Akkor már sokkal kulturáltabb lefoglalni egy szállást ahol kitudod pihenni magad, tudsz nekik sms-t küldeni hogy minden ok.Nem igaz, hogy nem lenne pénzed rá. 2000ft-tól már vannak kiadó szállások.
Én is féltenélek. Én este 10 után egy lépést sem teszek a házunk mellõl egyedül, ha épp nincs pénzem taxizni és nem jön értem konkrétan valaki, pedig én 27 vagyok. Foglalj le egy szobát a városban, ahol meg tudsz aludni és semmiképp ne bóklássz egyedül 10 métert se, taxizz. Erre ne sajnáld a pénzt, de tényleg ne!
Abban semmi logika, hogy másnak eddig nem esett ott baja. Nem jelenti azt, hogy soha senkinek nem is fog. Nem mondom, hogy ne menj, csak nem logikus ez így.
Utolsó: Amióta ember él a földön, ilyenek mindig is történtek. Tényleg nem valami biztonságos este mászkálni, már én se szeretem, pedig régen éveken keresztül jártam haza az utolsó járatokkal és semmi rossz élményem nem volt. Bár ami azt illeti, nekem még kedvem se lenne ahhoz, hogy egyedül menjek színházba, fõleg ilyen messzire. Egyedül olyan pocsék.
Hát nézd, én Pesten élek a húgommal a külvárosban, õ rendszeresen jár éjszaka a belvárosba szórakozni, és mindig féltem, pedig 23 éves, és nem vagyok az anyja. 25/L
Már amennyiben a kor egy mázli:) )) Egyébként ja, az egy zseniális szereposztás volt anno, Haumann Péter, Almási Éva, Hûvösvölgyi Ildikó, Paudics Béla, stb...
A kérdező hozzászólása: az volt az igazi szereposztás!
Teljesen normális, ha féltenek attól, hogy az éjszaka közepén egyedül bóklássz. Egy szülõ mindig is félteni fog. Szomorú is lenne, ha nem érdekelné a gyereke biztonsága. S most nem a tiltásról beszélek, hanem a féltésrõl:)
Szerintem aludj Komáromban annál a barátodnál és reggel utazz tovább, vagy eleve aludj Pesten egy barátodnál, ha egyetemisták, úgyis lesz valaki ott akkor.
Szia! Az más, hogy nem féltenek ha arról van szó, hogy külföldre mész kísérõnek. Hidd el, egyedül az éjszakában nem olyan vicces kóborolni. Én a barátommal kirándultam egy kisvárosban ahol lekéstük a vonatot és kénytelenek voltunk megvárni a reggeli járatot. Az állomás zárva volt, szállást már nem kaptunk. Bár a barátom erõs és férfias mégis rettenetesen féltem! És bár nyár volt emlékszem nagyon fáztam is! Nem hiszem, hogy neked is olyan jó ötlet lenne színházi szerkóban egyedül kóborolgatni valahol! Foglalj szállást! Lehetne ennyi eszed.. 21/L
Ezt te egy átgondolt, biztonságos "terv"nek tartod, hogy elmész egy közeli ismerõshöz/a tescóban éjszakázol? Komolyan?? Ha te tényleg a te szavaiddal élve burokban éltél, akkor nemigazán ismerheted, mi zajlik éjszaka az utcákon, pályaudvarokon... Szerintem teljesen normális, hogy féltenek, elméletileg "ez a dolguk". Tiltani nyilván nem tilthatják meg, de nem hiszem, hogy az a céljuk, hogy kiszúrjanak veled, nyilván csak rettentõen féltenek.. Szerezz valakit mégiscsak, akivel elmehetsz, nem sokkal biztonságosabb ketten-hárman kóborolni, de hátha õket is megnyugtatja.. Vagy keress Bp-en valakit, akinél ott aludhatsz.
A kérdező hozzászólása: utolsó, Te mázlista vagy akkor, ha a 3. elõadást láttad, én 4 éve láttam elõször
Kérdezõ, a tiltáshoz viszont a világon semmi joguk, ezt próbáld nekik megmagyarázni, ha meg nem megy, akkor ne foglalkozz vele... OFF: én anno 1983 körül a 3. magyarországi elõadását láttam a Macskáknak a Madáchban:) ))
A kérdező hozzászólása: inkább tiltani akarják, pedig éjszakáztam már pályaudvaron, mert annyit késett a vonat hazafelé...amíg nem voltam egyetemista, addig mindenhova csak kísérettel mehettem
Kérdezõ, kérdés, hogy féltenek, vagy tiltani próbálnak, mert ez nagy kettõ. A féltés, az ugye egy érzelem, az emberbõl magából jön, kinél jobban, kinél kevésbé van jelen, de teljesen természetes dolog. Ha viszont 22 évesen bármi módon tiltani, gátolni próbálnának, no, az teljesen abnormális lenne.
Igen, tudom régen is voltak durva dolgok. De én úgy gondolom, hogy egy bizonyos etnikai réteg terjedése miatt ezek a csupán szórakozásból elkövetett gyilkolások/erõszakolások stb. nagy mértékben megnõttek.
Utolsó:8
A kérdező hozzászólása: nem értem, miért féltenek, nyáron egy mozgássérült barátnõmmel megyek külföldre nyaralni, teljesen ismeretlen helyre, én leszek a kísérõje, ebbe meg szó nélkül belementek
Szerintem ez kicsit túlzás tõlük, mert már túl van a normális mértékû féltésen. Gimis korom óta járok egyedül színházba, tavaly pedig megjártam teljesen egyedül Amerikát, három hétre. Engem is féltenek, de tudják, hogy felnõtt vagyok, és tudok vigyázni magamra. Nem normális az, ha valaki burokban akarnak tartani. (Sõt, egyáltalán nem normális a gyerekeket sem burokban nevelni.)
A kérdező hozzászólása: ismerem a helyet, és több volt osztálytársam egyete miatt szintén megteszi ezt az utat néha egyedül
Foglalj egy szobát. Aztán reggel hazamész. Inkább alszom ágyban mint hogy céltalanul flangáljak egy tesco-ban.

Ti is féltek a szex előtt? Normális, hogy félek az első együttlét előtt?

28 éves fiú vagyok és hosszú idő után megismerkedtem egy szép, csinos lánnyal. Úgy van, hogy holnapután itt alszik nálam, gondolom lehet lesz szex. Eddig csak egy lánnyal voltam és talán ezért nagyon félek az első együttléttől :( Mi lesz ha korán megyek, leégek előtte. Mit csináljak?, normális ez? :(

Legjobb válasz: Én sosem féltem.Olyan voltam mint kisgyerek karácsonykor.Had bontsam ki had bontsam ki....

Én sosem féltem.Olyan voltam mint kisgyerek karácsonykor.Had bontsam ki had bontsam ki....
Nem nevezném félelemnek az ilyen érzést, inkább egy egészséges izgalomnak.
Ne ezen aggódj, inkább várd már a "bumm bele"-t :D
Nem gáz, ha korán elmész... csak akkor nyald ki úgy ahogy kell, amíg újra akcióba nem tud lendülni a dákesz. Utána meg már tudod mit kell tenned! ;)


Normális, hogy ennyire féltenek?

Szüleim megszületésem után nem sokkal elváltak, édesanyám pedig egyedül nevelt fel. Mindig is nagyon féltett, hiszen én voltam az egyetlen kicsi lánya. Mostanában egyre több fiú legyeskedik körülöttem, és ezt anyukám és a nagymamám nem nézi jó szemmel.Van egy nagyon jó fiú barátom, tényleg nem több barátnál. Vele sokat megyek ide-oda. De ha elmegyek vele, akkor anyukám és a mamám megsért?dik rám, mert eljárok otthonról. Anya még nem is annyira mérges miatta, inkább a nagymamám az, aki állandóan anyának mondja, hogy biztos szerelmes vagyok, stb. Volt olyan eset, hogy elmentem 1-2 órára és a nagyim csak ezért nem szólt hozzám, mert fiúval voltam sétálni. Nem értem, hogy ez mért baj. Próbáltam velük megbeszélni ezt a dolgot, erre ?k azt mondták, hogy még fiatal vagyok ahhoz, hogy szerelmem legyen. Tényleg nagy b?n az, ha valakinek fiú barátai vannak? 18/L

Legjobb válasz: hát az hogy azt mondják 18 évesen túl fiatal vagy a szerelemhez nos az nem normális és az se hogy ennyire agódnak érted.

hát az hogy azt mondják 18 évesen túl fiatal vagy a szerelemhez nos az nem normális és az se hogy ennyire agódnak érted.
Én 15 vagyok (lány) és nekem is van egy fiú barátom aki az egyik legjobb barátom, de csak és kizárólag barát. Anyunak pedig hónapok kellettek mire teljesen belátta hogy csak barátok vagyunk és végre lenyugodott. :D Úgyhogy ez végül is egészséges gyanakvás:P
Én a helyedben megkérdezném anyukádtól és nagymamádtól is, hogy õk hány évesen voltak elõször szerelmesek.
Hát egyáltalán nem baj, fõleg, hogy 18 éves vagy, nagykorú, lehet tényleg azért féltenek, mert az egyetlen lánya vagy, mamádnak egyetlen unokája?! De nem mehet a túlzott féltésük a te érzelmeid rovására, beszélni kéne velük, mindkettõjüket leültetni és elmondani a problémádat és hogy ne féltsenek ennyire, nagykorú vagy és tudsz magadra vigyázni!!!
Megértem az anyukádat, nagymamádat! :) Igaz, csak azóta értem meg, mióta nekem is van egy kislányom. Addig én se értettem, mi ez a nagy aggódás. Igen, ez így normális, ne izgulj! Az lenne a nem normális, ha le se fütyülnék, kivel, mikor, hova mész.
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok az egyetlen unoka. Rajtam kívül még van 4. :) Köszönöm az eddigi válaszokat!

Normális, hogy huszonéves lányként féltenek a szüleim?

Hajón dolgozom már 3. éve, és amikor véget ér egy szezon, akkor hazajövök (az első szezon után vettem egy kocsit a megkeresett pénzből) és kb 1-2 hetet vagyok itthon, aztán úgy döntök, hogy elmegyek különböző országokba nyaralni, kikapcsolódni, pihenni. Spanyolország, Olaszország stb. Akárhányszor beülök a kocsiba, anyám tisztára félt, hogy bajom esik. A hajón is lehetne bajom, de attól még se félt annyira.

Legjobb válasz: Igen a nagyszüleim ha hosszú útra mennek a szüleim a mai napig elvárják, hogy odaszóljanak, vagy dobjanak egy sms-t hogy épségben megérkeztek. Én sem élek otthon már, mégis tisztára ki voltak akadva, amikor kocsit vettem, hogy még egy ok ami miatt aggódhatnak... szüleim 50 alattiak nagyszüleim 70-esek 26/N

Igen a nagyszüleim ha hosszú útra mennek a szüleim a mai napig elvárják, hogy odaszóljanak, vagy dobjanak egy sms-t hogy épségben megérkeztek. Én sem élek otthon már, mégis tisztára ki voltak akadva, amikor kocsit vettem, hogy még egy ok ami miatt aggódhatnak... szüleim 50 alattiak nagyszüleim 70-esek 26/N
A kérdező hozzászólása: egyébként tévhit, hogy jól keresek (na jó, ez igaz is, hogy jól keresek), de a hajón az a jó, hogy nem kell semmire költenni, szállás van, napoi 3-szori étkezés biztosítva és korlátlan ásványvízfogyasztás, ha valakinek extra igénye van azt megveheti a fizetésébõl (nekem nincsenek)
A kérdező hozzászólása: 6-8 hónapig vagyok úton, folyamin általában 6 hónap a szezon, óceánjárón 8, én mondjuk felszolgálói munkakörben vagyok, de mivel alapból több munkám is van, bárhova be tudnak tenni ha emberhiány van, én eddig mindig folyamin voltam, hogy könnyebb legyen hazajutni, de hamarosan szerintem közlöm, hogy óceánjáróra akarok menni
De mit kell csinálni a hajón, hogy ilyen jól keresel?Mennyi ideig vagy uton?
igen, normális:) inkább örülj annak, hogy érdekled õket és szeretnek téged:) kicsit azért néha a tempóból nem árt lassítani, mert így jóhogy mégjobban féltenek a szüleid:) gondolj néha rájuk is, mennyit aggódnak:)
Igen, normális. Egy szülõ mindig félti a gyerekét, még ha a szülõ 100 éves, a kislánya meg 80 akkor is.
A kérdező hozzászólása: nem rossz munka, világot járok, szeretem is, elsõ szezon végén a fizetésemet átváltottam forintba és vettem egy használt, de jó állapotú BMW-t és Mercedest is egyszerre. Szüleimnek mindig küldöm haza a biztosítás árát meg a súlyadó összegét is, hogy fizessék ki.
Sajnos ez be van kódolva a szülõkbe, mert nagyon sok rosszat lehet hallani! Addig örüljél, amig van, aki félt! Egyébként klassz munkád lehet!
Mert hajó balesetek évente egy van a híradóba míg autó baleset naponta 10. Persze, hogy normális ha félnek, hisz a gyerekük vagy.
SZerintem is ez a nagy elõny hajón... Nagyjából alig van szabadidõ, amikor lehetõséged lenne elkölteni (maximum ha kiköttök) nem kell ételre, szállásra, rezsire költeni ruhára sem túl sokat, hiszen nem megy az ember annyifelé, munkában egyenruha van.. Ráadásul azért a kereset is több, mint ami itthn van, de inkább az elõbb felsoroltak miatt marad meg a pénz. havi fix mellett pedig ott van a jatt is...

Szerintetek az normális hogy egy lánynak a szülei annyira "féltik" őt hogy azt is megmondják hogy csak az ő korabeliekkel beszélgethet és barátkozhat? Mit tegyek hogy ne így fogják fel?

L/majdnem 18

Legjobb válasz: a te szüledi?(gondolom) hát basszus megtikltani nem tudják. ha hozzászolsz máshoz el leszel verve?? vagy mit tudnak tenni?

a te szüledi?(gondolom) hát basszus megtikltani nem tudják. ha hozzászolsz máshoz el leszel verve?? vagy mit tudnak tenni?
Egy 18 éves fiú mennyivel ártatlanabb, mint egy huszonéves?
A kérdező hozzászólása: Hát igen tudom hogy nagyon furcsák és õk még a régi múltban élnek és ez a féltés ez olyan hogy nem akkarják hogy egy idösebb fiuval összejöjek pedig mi amugy csak beszélgetünk és nem értik meg hogy a között van külömbség
Ki a korabeli? Csak a 18-19 eves? Szerintem nem normalis, mert a fiatal fiuk tobbsege abban a korban nagyon eretlen es epp, hogy egy par evvel idosebb mar normalisabban gondolkodna. Kor alapjan nem lehet megitelni, hogy ki milyen egyenileg, de egy 18 eves fiunak alt. nem celja egy komoly kapcsolat. Es ebben mi a feltes? Semmilyen racionalitas nincs benne. Az a legjobb, ha az embernek minden korcsoportbol vannak ismerosei, baratai. Ne haragudj, de a szuleid nagyon furcsak.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, most tudja hogy kivel beszélgetek és azt mondta hogy beszélni fog vele...el se merem képzelni milyen ciki lesz ez
de komolyan hogyhogy nem engedik?? én ezt nem értem. mit csinálnak ha megszeged a szabályt??
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, szerintem õk pont nem olyanok hogy leálljanak
semmit. ha mindjart 18 akkor várj egy cseppet, aztán azt csinal a lány amit akar. ennyi...
meg se halld ha megakarják tiltani. egyik füleden be másikon ki. ha látják h nemérdekel leállnak.
A kérdező hozzászólása: komolyan nem tudom mit csináljak...
Pedig lehet, hogy idosebb sokkal normalis parkapcsolat szempontjabol, mert egy 18 eves fiunak nem az lesz a celja, hogy eletre szolo kapcsolatot alakitson ki veled (biztos van par kivetel), ha pedig te egy komoly lany vagy, gondolom, hogy nem futo kalandot akarsz. Szoval a szuleid felfogasanak epp forditva kellene mukodnie...probalj meg beszelni veluk errol.

Normális, hogy a teljesen egészséges, gyönyörűen fejlődő 5 hónapos babámat még mindig iszonyúan féltem a bölcsőhaláltól?

Mindent elolvastam a bölcs?halálról, mikor 6 hetes volt a babám, és egy ismer?söm ledöbbent attól, hogy hasra fektettem. Szóval nem az a kérdés, hogy mi az oka az ilyen tragédiáknak, (bár rre senki nem tudja a pontos választ) hanem hogy normális-e, hogy a teljesen egészséges, gyönyör?en fejl?d? 5 hónapos babámat még mindig iszonyúan féltem t?le? Hogy éjszaka felriadok, és nézegetem, vajon lélegzik-e még? Soha még csak beteg sem volt a babám, a környezetemben senkit nem ismerek, akinek így meghalt volna a gyermeke, tehát igazából semmi okom rá, tudom, olyan ez, mintha attól félnék, hogy az utcán elesek és kitöröm a nyakam, szóval elég irreális, de mégis ez van. Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Ha aggodsz,az jele annak hogy jo anya vagy. ÉN még csak 14 hetes terhes vagyok,de màr most iszonyuan aggodom,mert elötte cigiztem,söt a 12 hétig néha becsuszott 1-2 szàl cigi. Nos persze hogy aggodunk mi anyàk,de hàt ez a dolgunk,nem? persze annyira stresszesen sem szabad aggodnod.Ha làtod a picin hogy jol van,meg mindig mellette vagy,hàt akkor ne félj!!!!!! és màr nem hiszm hogy sokminden fog vàltozni.Amugy is nagyon kevés a bölcsöhalàl magyarorszàgon. Még a hirekben is gyakran mutatjàk:fiatal drogos anya ujszölöttjét megölte(pedig a baba makk egészséges volt) tehàt ne aggodd tul magad!!!!!!inkàbb lazits,és gyönyörködj a piciben!

Ha aggodsz, az jele annak hogy jo anya vagy. ÉN még csak 14 hetes terhes vagyok, de màr most iszonyuan aggodom, mert elötte cigiztem, söt a 12 hétig néha becsuszott 1-2 szàl cigi. Nos persze hogy aggodunk mi anyàk, de hàt ez a dolgunk, nem? persze annyira stresszesen sem szabad aggodnod.Ha làtod a picin hogy jol van, meg mindig mellette vagy, hàt akkor ne félj!!!!!! és màr nem hiszm hogy sokminden fog vàltozni.Amugy is nagyon kevés a bölcsöhalàl magyarorszàgon. Még a hirekben is gyakran mutatjàk:fiatal drogos anya ujszölöttjét megölte(pedig a baba makk egészséges volt) tehàt ne aggodd tul magad!!!!!!inkàbb lazits, és gyönyörködj a piciben!
Szerintem egy kicsit sok, h ennyire rettegsz tõle.A családunkban 5 generáció él, és senki sem tudott olyat mondani az ismerõsei közül, akinek a családjában elõfordult volna bölcsõhalál.Eléggé gyermekgazdag család vagyunk, tehát több száz ismerõs családról van szó. Próbáld meg leküzdeni a félelmedet.Én is anya vagyok, tudom, h a saját gyermekét mindenki ezerszer jobban félti, mint saját magát.Amúgy már kinõtt abból a korból, h jöjjön a bölcsõhalál.Az többnyire az elsõ hetekben jellemzõ dolog, amikor még gyengék a csecsemõk. Nekem az a félelem tárgya, h elcsapnak a zebrán a gyerekkel együtt.Sajnos nem egy autóst látok aki a piros jelzés ellenére sem áll meg a zebránál, vagy 80nal megy 30 helyett a lakótelepen, és már nem egy embert ütöttek el.De ez sem jutott addig eszembe, amíg nem lett gyerekem, viszont a közvetlen ismerõseim között is van, akit zebrán ütöttek el.
A kérdező hozzászólása: hát igen, igyekszem nem stresszelni, napközben nem is jön ez rám, csak éjszaka, a sötétben...nincs légzésfigyelõnk, meg már nem is hiszem, hogy beválna, egyik barátnõmnek azt ennyi idõs babája már nagyon elmocorogta a helyérõl az érzékelõt és még akkor is besípolt mikor ébren volt a baba.
Pedig szerintem erre csak a légzésfigyelõ lenne a megoldás, abszolut nem izgultam emiatt soha:-) 11 hetes a lányom
Még nincs késõ légzésfigyelõt venni, ha az Téged megnyugtat, lehet kölcsönözni v használatat is venni! Csak megfelelõt kell választani, 2-3 laposat. Ezeknél már nincs olyan, csak igen igen ritkán, hogy lecsúszik róla és ezért riaszt. Sajnos a bölcsõhalál nem is csak igazán a aprókat érinti, meséltek nekem 6-8 hós babákról is, akiket érintett ez. A légzésfigyelõ nemcsak a bölcsõhaláltól óv, hanem segít betegségek szûrésében, azzal, hogy észreveszed, hogy ha vmi gond van a bébi légzésével De a legfõbb, hogy legyél nyugodt, mert ezt érzi a babád, hogy feszült vagy...és ha nyugi vagy tudsz ésszerû döntést hozni, hogy szerezz-e be vagy ne légzésfigyelõt.
A megoldás egy légzésfigyelõ! az ismerõsöd nem tudhatja, hogy tényleg téevsen riasztott e, vagy a baba is felébredt a sípoló hangra és elkezdett levegõt venni!
A kérdező hozzászólása: szopizik. Délután van csak 2 órától a doktor nénink, akkor fogunk menni.
Elõfordul, hogy már ennyi idõsen náthás. Fõleg ilyen idõben. Szívd gyakran az orrát+csecsemõ orrcsepp, és szépen el fog múlni. Meg mutasd meg azért orvosnak.
Szia, a lányom nyári gyerek, mégis elsõ 6 hónapjában szinte hetente járjunk dokihoz, fõleg megfázással, pedig 14 hónapos koráig szopizott. Nálam nem jött be az hogy az anyatejes babák ellenállóbbak, mert amint elkezdtem hozzátáplálni elmúltak a bajok :) Szóval nyugi, ebben az idõben szerintem rendben van. Jobbulást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-)))))
Orrcseppként használhatsz anyatejet is. http://www.bebinfo.hu/cikkek.php?uid=397&cikkmegnez=1

Normális, hogy nagyon féltem a babámat?

A babám háromhetes lesz szerdán. Féltem a betegségekt?l, attól, hogy tápszeres lesz, ugyanis nagyon kevés a tejem. Gyakorlatilag félek vele kettesben maradni. ( Ráadásul egy hete meghalt az édesanyám is.) Ha depressziós leszek, ki gondoskodik a kisfiamról. Hajlamos is vagyok a depire.

Legjobb válasz: Szia. Nagyon sajnálom a mi édesanyáddal történt,pont ilyen boldog esemény utánn.Miért félsz ketttesben maradni a babáddal??`Pont ö adhat most eröt neked.. Fel a fejjel,menj sokat sétálni.

Szia. Nagyon sajnálom a mi édesanyáddal történt, pont ilyen boldog esemény utánn.Miért félsz ketttesben maradni a babáddal??`Pont ö adhat most eröt neked.. Fel a fejjel, menj sokat sétálni.
Elõször is õszinte részvétem. Én ugyan ilyen voltam. Anyukám egy hétig volt itt segíteni, ahogy hazahoztam a babámat, férjem még plusz egy hétig, de 2 hét után egyedül maradtam a babámmal és folyamatosan sírtam. Féltem vele lenni, nem is tudom elmondani mitõl féltem, nem csak attól, hogy rosszul csinálok valamit, hanem úgy egyátalán tõle. Ezt az érzést csak az ismeri, aki átéli. Pedig nagyon vártuk, 3 év után sikerült csak teherbe esnem. De az idõ segített, kb. 4 hetes volt, mire teljesen a magaménak tekintettem, nem úgy néztem rá, mint egy aranyos babára, hanem úgy, mint az enyémre. És a depi is elmúlt. Gondolj arra, hogy ha veled történik valami, senki ezen a földön nem fogja teljesen a magáénak tekinteni és úgy szeretni, mint Te, az édesanyja szeretni fogod. A depi elmúlik, az érzések megjönnek, biztos vagyok benne. De ha pár hét múlva is ezt érzed, kérj segítséget a védõnõtõl. És ha nem lesz tejcsid / ami miatt ebben az idegállapotban ne okold magad / sem történik semmi, a tápszeres babák is egészségesek és szépek. Szorítok, hogy gyorsan túljuss a nehezén.
Reszvetem :( En ilyenkor mindenkinek csak azt tudom mondani, ha megoldhato, es megteheted, keress fel szaksegitseget. (pszichologus) Van, aki kifejezetten a szules utani depressziora szakosodik. Nagy segitseg lehet, erot ad, a pszichoterapiaval konnyebb tuljutni ezen. Es megelozheto, h valos, klinikai depresszio alakuljon ki a szules utanibol. Minden jot! Tudom, mar ateltem!

5 és fél hetes vagyok. Normális a mindjárt megjön érzés és a kisebb pillanatnyi görcsök? Folyton azt nézem, hogy megjön-e. Nagyon féltem a kicsit, 2 éve vártunk rá!

Legjobb válasz: Szia! GRATULÁLOK!!!!!! NE izgulj, minden rendben, ez teljesen normális, sõt még késöbb is lesz ilyen érzés. Csak ne idegeskedj és vigyázz nagyon magatokra! :) Nagyon boldog babavárást és egészséget kívánok!

Szia! GRATULÁLOK!!!!!! NE izgulj, minden rendben, ez teljesen normális, sõt még késöbb is lesz ilyen érzés. Csak ne idegeskedj és vigyázz nagyon magatokra! :) Nagyon boldog babavárást és egészséget kívánok!
Szia! Osztom az elõttem szóló véleményét.Én még a terhesség vége felé is éreztem.De akkor már átnevezték jóslónak. De természetes, ne aggódj! És szintén GRATULÁLOK!!!
Ne félj, ne izgulj, mert az nem tesz jót! Én ezt úgy oldottam meg, hogy kivettem 2 hét azonnali, rendkívüli szabadságot és minden olyan esetben, amikor húzódott, görcsölt a hasam bevettem 2 szem MagneB 6-t és lefeküdtem egy fél órára. Hamarosan megszokod az érzést, nem fogsz félni tõle és le sem kell feküdnöd. Azért a dokidnak mondd el, Õ is meg fog nyugtatni, hogy ez egy teljesen természetes érzés ilyenkor. Közben meg folyamatosan beszélj a picidhez, hogy kapaszkodjon, fejlõdjön szépen és biztosítsd arról, hogy nagyon szereted! Boldog babavárást Neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a biztató szavakat, most így egy kicsit megnyugodtam. Annyit küzdöttünk ezért a csemetéért, most minden gondolatom körülötte forog és minden furcsaságtól megijedek. De gondolom ez is normális. Próbálok megnyugodni. A szabadság ötlet nem rossz, lehet, hogy kipróbálom. Mindenkinek nagyon szép hétvégét és minden jót kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!