Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy 9 hónapos (23 db)

Normális, hogy 9 hónapos kisfiam ezt csinálja?

Az alvás....pfff rettenetes...nappal nem, de éjjel...néha megkegyelmez, és ad egy-két tűrhető éjszakát, de általában hajnalra annyira kiakadok, hogy néha olyanokat mondok amit megbánok. Letesszük este, általában elalszik egyedül, most egy ideje nem, mindig sír, ringatni kell megint. Csomószor megébred, de úgy, hogy mintha nem is lenne magánál felül, csukott szemmel, dobálja a plüssbékáját. Áthozzuk mindig éjjel vagy hajnalban, újabban köztünk is arra ébredek, hogy hajnali 5 előtt úgy csücsül közöttünk, mintha reggel lenne, le akar mászni az ágyról, viháncol és ha vissza akarom tenni, ellenkezik....beletelik, másfél órába mire vmennyit visszaalszik. Alig alszik ő is rendesen pár órákat éjjel, születésétől rossz alvó, de amit mostanában csinál, attól bekattanok....Lassan-lassan egy éves lesz, nem kéne már azért 4-5 órákat egyhuzamban aludnia?? Nem kell az éjszakát átaludni, mondjuk ébredjen 2szer, de ne órákig legyen fent....volt vkinek hasonló?

Legjobb válasz: Fél 1-1 körül szokott ebédelni, fél 2 körül alszik max 1.5 órát, múltkor volt, hogy 3 órát aludt nem tudom miért. A vacsi az fél 8 körülre jön ki, utána fürdés, és mivel már nem akar szopizni, tápszert meg nem adok neki, ezért fekvés olyan fél 9-9 között van. Nem, nem tud menni, mindig felsír, egy ideig bemászkálunk hozzá, de tekintettel arra, hogy 9 hónapja szinte alig alszunk nem bírjuk sokáig és magunk közé vesszük vmikor éjjel, de vmikor csak hajnalban. Oké vmikor a foga miatt sír, de sztem a hajnali ücsörgés nem ettõl van...apukája volt kétszer hogy nekiállt vele játszani, mert nem érti meg hogy ezt nem szabad, mert teljesen kizökkenti abból, hogy vissza kell aludni, illetve meg kell tanulnia hogy hajnalban nincs viháncolás. Én nem beszélek hozzá nappal is ha nyûgösebb addig megyek be hozzá és teszem vissza amíg nem alszik, bár ez max negyed óra szokott lenni....most délután is felsírt, ücsörgött nyitott szemmel, mosolygott, de visszatettem mintha nem is lett volna fent, egybõl aludt tovább, mintha ébren lenne de mégse, nem tudom olyan fura

A kérdező hozzászólása: Fél 1-1 körül szokott ebédelni, fél 2 körül alszik max 1.5 órát, múltkor volt, hogy 3 órát aludt nem tudom miért. A vacsi az fél 8 körülre jön ki, utána fürdés, és mivel már nem akar szopizni, tápszert meg nem adok neki, ezért fekvés olyan fél 9-9 között van. Nem, nem tud menni, mindig felsír, egy ideig bemászkálunk hozzá, de tekintettel arra, hogy 9 hónapja szinte alig alszunk nem bírjuk sokáig és magunk közé vesszük vmikor éjjel, de vmikor csak hajnalban. Oké vmikor a foga miatt sír, de sztem a hajnali ücsörgés nem ettõl van...apukája volt kétszer hogy nekiállt vele játszani, mert nem érti meg hogy ezt nem szabad, mert teljesen kizökkenti abból, hogy vissza kell aludni, illetve meg kell tanulnia hogy hajnalban nincs viháncolás. Én nem beszélek hozzá nappal is ha nyûgösebb addig megyek be hozzá és teszem vissza amíg nem alszik, bár ez max negyed óra szokott lenni....most délután is felsírt, ücsörgött nyitott szemmel, mosolygott, de visszatettem mintha nem is lett volna fent, egybõl aludt tovább, mintha ébren lenne de mégse, nem tudom olyan fura
Az én fiam is csinál hasonlókat, 10 hónapos most, felül éjszaka (úgy ahogy írtad, nyitott szemmel alszik ülve), ha idõben észre veszem, és gyorsan visszafektetem még talán visszaalszik, de van, hogy egy-másfél órát fent van éjjel. Fõleg 9 hónaposan volt ez nagyon gyakori, mostanában hajnalban csinálja ezt, de ritkábban, csak olyankor 3x alszik megint egy nap. Okosat nem tudok mondani én sem, remélem, hogy hamarosan kinövi. Idegileg, fizikailag engem is megvisel, a csúcs idáig éjjel 2-tõl hajnali 5-ig tartott, mint a hasfájás idején, de most legalább nem sír, szóval ez pozitív benne, ezzel próbálom magam vigasztalni :) A férjed elõtt le a kalappal, hogy van energiája játszani vele ilyenkor is, mi nekünk sokszor erõnk sincs nyitva tartani a szemünket. És igen, õ is közöttünk alszik már egy jó ideje, hogy bírjuk szusszal nappal.
A kérdező hozzászólása: Mostanában ezt játssza, min 3szor felsírás éjszaka, áthozom, 5 körül ébred és vissza sem alszik....csak negyed 9 körül, reggeli után....komolyan nem tudom meddig bírjuk apával. 5kor szem kipattan , viháncolás, nulla esély visszaaltatni, neki ekkor kezdõdik a nap....nem tudom mit csinálok ennyre rosszul, de elképesztõ

Normális hogy 9 hónapos babám csak 1-szer alszik napközben?

délelőtt alszik 1-1,5 néha 2 órát és ennyi!ezt egy jó pár napja csinálja.nem korai hogy már csak 1szer alszik?az éjjelt végig alussza kivéve ha bántja a foga!

Legjobb válasz: Normális igen

Normális igen
és estig bírja??, Nem nyûgös??próbáltad délután is altatni és nem alszik el?? Az én fiam kidõlt volna estére!!Ennyi idõsen 2x ennyit aludt napközben, 13 hósan állt át az 1x-i alvásra de persze nem egyformák a babák! Ha nem nyügös akkor rendben van!
A kérdező hozzászólása: hát ez az hogy nyûgös, de hiába altatjuk nem alszik el semmi pénzért sem!!!
Holnap lesz 9 hónapos a fiam, most állunk át, ahogy nézem. Tegnap délelõtt aludt 20 percet, délután fél 3-4-ig. Ennek ellenére 22.15kor aludt el, már azt hittem soha nem alszik el, addig kúszott mászott, röhögött, esze ágában nem volt aludni, aztán egyszer csak magától elaludt, 3/4 8ig szoktunk reggel aludni. Most aludt el, próbálom hogy egy hosszabbat aludjon, hátha este hamarabb kidõl. Minden babának más az igénye és inkább éjjel aludjon. Szerintem fürdeni is elõbb fogunk, nem 8kor, mert jön a nyár, így utána még csavaroghatunk a városban.
Az én lányom 8 hónaposan állt be napi egy alvásra. Akkor még ebéd elõtt aludt, nem bírta addig, mert reggel korán kelt. Aztán 1 évesen már ebéd után aludt, akkor már többet kicsit, gondolom tele pocak miatt. :) Most 2 éves, és nem alszik már nap közben.
A 2. kislányom 6 hónapos kora óta, csak egyszer alszik. A babád valószínûleg most áll át erre, ezért lehet nyûgös. Úgyhogy ne aggódj, normális dolog.

Normális hogy 9 hónapos babám a nappali 2 alvás helyett napok óta csak egyszer alszik de akkor 2-3 órát egyhuzamban?

11-12 körül alszik el.

Legjobb válasz: Igen, persze! Ez általában 1 éves kor körül szokott történni csak, de a te babád nagyon ügyes! Pár hónap múlva biztosan tovább is bírja majd, és kb 13-14 órakor alszik el. Irigyellek, mert az én fiam már 1 éves lesz, mégis kétszer alszik napközben: délelõtt 20-30 percet, délután másfél-2 és fél órát.

Igen, persze! Ez általában 1 éves kor körül szokott történni csak, de a te babád nagyon ügyes! Pár hónap múlva biztosan tovább is bírja majd, és kb 13-14 órakor alszik el. Irigyellek, mert az én fiam már 1 éves lesz, mégis kétszer alszik napközben: délelõtt 20-30 percet, délután másfél-2 és fél órát.
sztem teljesen normális. Mi most álltunk át a 2 alvás/napra 5 hónaposan, és ez lesz a köv lépés. Ügyes a kis lurkó :-)
Kislányom 8 hós kora óta 1*alszik ebéd után kb fél 1-3-ig.
az enyém is 9 hós kora óta napközben 1x alszik 13-15, 30-ig!
Az én lányom 8 hónaposan állt át a napi egy alvásra. Most 10 hónapos, és hetente többször is elõfordul, hogy kibírja ebéd utánig az alvással. Attól függ, mikor ébred reggel.

Normális dolog, hogy 9 hónapos kisfiamat nappal egy félóráig kell altatni?

Legjobb válasz: Szerintem normális. Mikor az én lányom annyi idõs volt én is azt csináltam. Most már úgy van, hogy bemegyünk a szobába, lefekszünk és énekelek neki. Õ elalszik én meg kisurranok.

Szerintem normális. Mikor az én lányom annyi idõs volt én is azt csináltam. Most már úgy van, hogy bemegyünk a szobába, lefekszünk és énekelek neki. Õ elalszik én meg kisurranok.
Nálunk is megy a produkció(most 10hónapos a lánykám) Mióta rájött, hogy feltud ülni és négykézlábra állni azóta még félálmában is produkálja magát:) Szerintem ez egy ilyen idõszak...nálunk kb.fél-1 óra az altatás(szopival együtt).És õ is alszik délelött és délután is!
Mikor-mennyit alszik?Csak mert nálunk is van ilyen, ha nem elég álmos-fáradt.Az Én kisfiam is 9 hós.
Ha ehhez szoktattad hozzá, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: délelõtt és délután alszik 1-1 órát.látom rajta, hogy nagyon fáradt, de mióta mászik, meg feláll, azóta megy ez.eddig leraktam, énekeltem neki, megfogta a fülemet és már aludt is.most meg már azt hiszem, alszik, erre nyújtogatja a kezét, felkönyököl és állandóan fel akar térdelni.
Nálunk is elõfordul, hogy leteszem aludni a lányomat a szokott idõben, jó éjt, puszi. Aztán hallom, hogy énekelget émg, késõbb a pusztítást is látom. Mintha szélvész tombolt volna a kiságy körül, ami lehetett behúzogatott az ágyába, takaró gombócba, õ pedig alszik a kupac tetején.

Normális jelenség, hogy 9 hónapos babám fél az idegenektöl és a sok embertöl?

Pl most húsvétkor nagyiéknál voltunk,ahol 9-en voltunk és nagyon sirt,alig lehetett megnyugtatni. Elöször csak 3 ember volt,akit nem nagyon ismer,de már akkor sirt. Más baba is ilyen? Az biztos,hogy nincs hozzászokva a sok emberhez.

Legjobb válasz: Az én babám a férfiaktól sírt elég sokáig, kb 1 éves koráig, még a nagypapáktól is (kivéve az apukájától persze). Majd megszokja a babád az embereket, nem lehet mindenki barátkozós fajta.

Az én babám a férfiaktól sírt elég sokáig, kb 1 éves koráig, még a nagypapáktól is (kivéve az apukájától persze). Majd megszokja a babád az embereket, nem lehet mindenki barátkozós fajta.
Szia Nekem 8 hónapos+1 hetes a babám, és nálunk olyan január környékén jelentkezett ez elõszõr, amit írtál, és mikor megemlítettem ezt a védõnõnek, akkor azt mondta erre, hogy azért van ez a félõsség, mert egy intelligens baba. Tudja, hogy ki az idegen, és ki nem! Ez a jó! ne aggódj! Ha mindenkit csak úgy elfogada, akkor késõbb csak úgy elmenne akár az idegennel is a játszótérrõl, aki kézenfogja...! :)
szia, az enyém 15 hós múlt, de még mindig ilyen. mi is voltunk húsvétolni, 3 napra, 10 ismeretlen rokonnal fûszerezve (messze vannak, és csak ritkán találkozunk, még nem emlékszik rájuk), hát ne tudd meg, egyfolytában rajtam lógott, nyûgi volt, senki még csak rá se nézhetett, arról meg, hogy megfogják, hallani se akart. az enyém sincs hozzászokva amúgy a tömeghez. majd kinövik, gondolom.
12:26-os vagyok. az én kislányom imádja a kisgyerekeket, és az állatokat is. ez nem változtat semmit azon, hogy az idegenektõl viszont irtózik. de vannak fokozatok. ha zárt térben vagyunk, és valaki akar tõle valamit, akkor menekül hozzám. ha a játszón vagyunk, akkor maga is odamegy néha másokhoz (felnõttekhez), és játszik velük, pl. homokozik. de ha hozzáérnek vagy fel akarják venni, akkor rögtön sírvafakad, és menekül. egy csomó gyerek van, aki simán hagyja, hogy akárki felvegye, megfogja satöbbi, õ nem ilyen. ja és nála ki kell várni, hogy õ kezdeményezzen, mert ha elerohanják, akkor aztán...

Normális hogy 9, 5 hónapos kisfiam éjszakánként 2 dl vizet megiszik?

Kb 2 hete csinálja, óránként elkezd nyöszörögni, és nem elég neki ha visszateszem a cumit, víz is kell. És nagyon sokat iszik. Ezáltal sokat is pisil, 3 hónapos kora óta nem kellett éjszaka pelenkát cserélni, most meg megint kell, mert már annyira tele van hogy szinte kifolyik.

Legjobb válasz: Ja, és még nincs foga, csak meg van duzzadva az ígye, nem tudom, ez számít-e.

A kérdező hozzászólása: Ja, és még nincs foga, csak meg van duzzadva az ígye, nem tudom, ez számít-e.
szerintem csak szárazabb a levegõ, próbálj párásítani.
A kérdező hozzászólása: Van a konvektorokon víz edényben, amióta fûteni kell.
Nagyon gyorsan szoktasd le róla!Nem baj, ha egy-két éjjel üvölt!Különben úgy jársz, mint mi, a kisfiam 22 hónapos és még mindig virrasztunk éjjel.Elõször csak a cumisüveg kell, aztán majd te is.Iszonyú, ne engedd, hogy idáig fajuljon!Sok sikert!
Szia.Az én kislányom 6hónapos és sokat iszik, de õ napközben, éjjel még cicil1-2alkalommal.Szóval nálunk rohadt meleg van 26-28fok:( sztem azért igényli a folyadékot.Nem lehet, hogy nálatok is meleg van?
Szia! Az én kisfiam is mostanában állandóan felkel éjszaka inni, bár én teát adok neki (a vizet nem issza meg). 6 hónapos, 1 éjjel 1* v.2* kér. Én is arra gondoltam, hogy nagyon meleg van a szobában, ráadásul biztos száraz is a levegõ. (vízzel semmit nem érek a radiátoron). Remélem nem fognak szaporodni ezek az ébredések, mert akkor én is le fogom szoktatni errõl, ahogy egyik válaszoló is írta. Egyszerre 120 ml-t iszik meg. Én mondjuk azért nem bánom, hogy iszik éjjel, mert napközben nem nagyon fogadja el és gond volt a veséjével néhány hete, ezért inkább kelek hozzá, csak igyon.
Az én kislányom is 100-150 ml vizet iszik meg éjszakánként, de én sem bánom. Vettem egy szelepes itatót neki, ebbõl nem folyik ki, ott van mellette a kiságyban, ha megszomjazik, kortyolgathat belõle. Én is sokszor kelek fel éjszaka inni, télen nagyon száraz a levegõ a panelban. Szerintem ez nem baj.
Az a kérdés, hogy napközben iszik-e eleget. Ne kövesd el azt a hibát, hogy lefekvés elõtt nem ihat, mert bepisil... Ha elalvás elõtt iszik kicsit és pisil egyet, nem fog. És olyat adj neki lefekvés elõtt is, ami tartalmasabb, de szomj oltó ispl.: tej, mert lehet, hogy éhes, csak enni nem akar felkelni. Ha fogzik, akkor a gyulladás miatt kell neki a sok folyadék, nyugodtan itasd, belsõ láza van. Az is lehet, hogy száraz a levegõ, vagy túl befûtesz. De ha iszik akkor visszaalszik? Mert akkor nincs baj, csak szomjas. Adj neki! Ha te éjjel megszomjaznál és nem ihatnál visszaaludnál? Minden jót!
Az enyémek ennyi idõsen szoptak éjszaka 1x, és a másodiknál ez bizony bõven több is volt, mint 2 deci. A peluscsere ismerõs. Késõbb aztán leszoktak róla, mármint az éjszakai cicirõl, de néha most is felkelnek 1 pohár vízért, én nem szomjaztatom õket, tõlem vizet akármikor kérhetnek (kaját, szörpöt pl. nem adnék éjszaka, de vizet bármikor). Ja, és ha vizet kérnek, néha bilit is. Én is kimegyek pisilni/inni néha éjjel.

Normális, hogy a 9 hónapos baba lábújjhegyen lépked?

Legjobb válasz: Az én kislányom 14 hónapos,és õ is lábújjhegyen járkál.Én úgy gondolom,hogy még nem kell aggódnunk. Biztos vagyok benne,hogy majd szépen ki fog alakulni náluk.

Az én kislányom 14 hónapos, és õ is lábújjhegyen járkál.Én úgy gondolom, hogy még nem kell aggódnunk. Biztos vagyok benne, hogy majd szépen ki fog alakulni náluk.
általában így kezdenek el járni, azért, hogy a bokájuk rendesen kifejlõdhessen. ezért nem szabad az elején cipõt adni a lábukra, mármint kemény talpút nem
úgy van az ilyenkor még én ugy tudom
Szia! Én is tettem már fel hasonló kérdést, az én fiam 20 hónapos és még mindig lábujjhegyen járkál, elég gyakran. Elvittem neurológushoz is, de azt mondta, hogy bolondozik. Neked mennyit jár lábujjhegyen?
Az én kisfiam is így tesz, de õ még nem megy, csak, ha én fogom, semmigond nincs szerintem kialakul az nekik:)
A hugim kb 2 éves koráig lábujjhegyen lépkedett, aztán egyszer csak elkezdett rendesen járni. A babám most kezd lépegetni, néha õ is lábujjhegyen. Szerintem nincs ezzel nagy gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!Üdv :Móni

Mennyire normális hogy egy 9.5 hónapos baba napközben 1 max 2 órát alszik és közben is legalább3szor felébred? Ez megy már legalább két hónapja

Legjobb válasz: Üdv a klubban! Kislányom napközben nagyon rossz alvó volt, örültem ha 1 órát aludt, de ez általában inkább 40-45 perc volt. Amióta jár (nem botorkálva, hanem rendesen) kb 13 hónapos kora óta most már inkább 1-2 órát alszik, de nyöszörögve, fel-fel ébredve. Alvás specialistával beszéltem errõl, azt mondta, ne aggódjak a gyerek teljesen rendben van így...

Üdv a klubban! Kislányom napközben nagyon rossz alvó volt, örültem ha 1 órát aludt, de ez általában inkább 40-45 perc volt. Amióta jár (nem botorkálva, hanem rendesen) kb 13 hónapos kora óta most már inkább 1-2 órát alszik, de nyöszörögve, fel-fel ébredve. Alvás specialistával beszéltem errõl, azt mondta, ne aggódjak a gyerek teljesen rendben van így...

Normális dolog, hogy egy 9 hónapos kislány még a Milumil 1 es tápszert kapja?

Legjobb válasz: akár normális is lehet, nem ismerem a Milumil összetételét, minden esetre a Humana HA1 LC-Pufát mi addig fogyasztottuk, amíg tápszert kaptak, a gyerekorvos javaslatára, õ mondta, hogy nem kell 2-re váltani, maradhat az 1-es a végéig nyugodtan. Lehet, hogy ez a helyzet a Milumilnál is.

akár normális is lehet, nem ismerem a Milumil összetételét, minden esetre a Humana HA1 LC-Pufát mi addig fogyasztottuk, amíg tápszert kaptak, a gyerekorvos javaslatára, õ mondta, hogy nem kell 2-re váltani, maradhat az 1-es a végéig nyugodtan. Lehet, hogy ez a helyzet a Milumilnál is.
az én gyerekem 10 hónaposan kapott újszülöttnek való tápszert, addig szopott. Biztos jó volt, ha az orvos azt írta, nem lett baja.
Ha a doki javasolja akkor normális. Nálunk igaz nem Milumil-ból, de egy másikból 10 hónapos koráig 1-est kapott.
Nem! Persze csak ha a doki nem ajánlotta! Minden tápszernek más összetétele van, életkortól függõen. Nem szabadna másként használni szerintem.
Mi Milumilt használunk 3 hónapos kora óta. Akkor apadt el a tejem végleg. Én minden életkoradottságnál váltok nagyobb tápszerre. Nyilván nem viccbõl találták fel a különbözõ kategóriákat. És igen, az összetevõk változnak. Mi most fogjuk elkezdeni a 9+-os tápszert (3-as), de még maradt egy zacsi a 6+-osból. Nyilván nem dobom ki, hanem elfogyasztja (reggel + estére kap már csak). Tervezem egyébként, hogy 1 éves kor után tejet kap majd és nem a tejitalt. Most 9 hónapos.
Nem lesz baja tõle, de azért váltani kellene.
A kérdező hozzászólása: Eddig a Dr nõ tanácsára kapta az egyest, de egy ideje mindig fel kell éjszaka mert éhes.Sosem kell fel eddig, még a foga miatt sem.Ezért gondoltam, hogy nem elég neki.Ma vettem egy kettest akkor ezzel nem ártottam neki?
Dehogy ártottál! Ha megmondod a dokinak, hogy felkel éjjel, biztos õ is javasolná a 2-re való áttérést.

Az normális, hogy a 9 hónapos baba, ha meztelenül van állandóan fogdossa a fütyijét?

Legjobb válasz: Igen. Azt is kell tudni hogy egyre többet fogja, rájön hogy az jó érzés. Addig normális, míg ellehet róla terelni a figyelmét, ha minden áron a azt fogdozza és még a pelenkát is letépné magáról akkor orvoshoz kell fordulni.

Igen. Azt is kell tudni hogy egyre többet fogja, rájön hogy az jó érzés. Addig normális, míg ellehet róla terelni a figyelmét, ha minden áron a azt fogdozza és még a pelenkát is letépné magáról akkor orvoshoz kell fordulni.
A kérdező hozzászólása: oké köszi a válaszokat eddig irjatok még
Nem azért fogdossa mert az neki de izgi.Hanem felfedezi hogy ott van vmi.Az én fiam is 10 hós és nem rég jött rá hogy ott van vmi.Megnézi, piszkálj aés kész.Ez minden fiúnál így van.Szerintem kérdezõ nálad is ez volt.
A szexuális beállítottság nem ettõl függ, hanem a szülõktõl örökölt génekbe van kódolva, kiket fog szeretni, majd kamaszként/felnõttként.
A kérdező hozzászólása: igen zavar ! csak az unoka bátyja vagyok a babának ! Mert már hallottam olyat (lehet hülyeség ) Hogy kialakulhat a homoszexuálitása !
na várjunk nem te vagy az apja hanem a bátyád és téged zavar?!
A kérdező hozzászólása: nekem olyan furcsa hogy fogdossa már ilyen korba , de biztossan én is igy tettem ! nem tudom , majd bátyámat megkérdezem ! (ö különben a baba apukája )
Közben törölték, így lényegtelen, de akkor is egy állat volt.
Utolsó, te mekkora egy patkány vagy!!! Ha ezt poénnak szántad, hát qurvára nem volt az! Fogdosnám én tüzes vassal neked, és szívesen végig is nézném. A kérdezõnek. Bocsánat, de ez nagyon ki kívánkozott. És igen normális.
igen
Ennek az égvilágon semmi köze a homoszexualitáshoz! Óriási baromságot mondott, akitõl ezt hallottad. Kislányok is fogdossák a puncijukat, de ez teljesen normális a fiúk és lányok esetében is!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!