Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy 9 (105 db)

Normális, hogy 9 hónapos kisfiam ezt csinálja?

Az alvás....pfff rettenetes...nappal nem, de éjjel...néha megkegyelmez, és ad egy-két tűrhető éjszakát, de általában hajnalra annyira kiakadok, hogy néha olyanokat mondok amit megbánok. Letesszük este, általában elalszik egyedül, most egy ideje nem, mindig sír, ringatni kell megint. Csomószor megébred, de úgy, hogy mintha nem is lenne magánál felül, csukott szemmel, dobálja a plüssbékáját. Áthozzuk mindig éjjel vagy hajnalban, újabban köztünk is arra ébredek, hogy hajnali 5 előtt úgy csücsül közöttünk, mintha reggel lenne, le akar mászni az ágyról, viháncol és ha vissza akarom tenni, ellenkezik....beletelik, másfél órába mire vmennyit visszaalszik. Alig alszik ő is rendesen pár órákat éjjel, születésétől rossz alvó, de amit mostanában csinál, attól bekattanok....Lassan-lassan egy éves lesz, nem kéne már azért 4-5 órákat egyhuzamban aludnia?? Nem kell az éjszakát átaludni, mondjuk ébredjen 2szer, de ne órákig legyen fent....volt vkinek hasonló?

Legjobb válasz: Fél 1-1 körül szokott ebédelni, fél 2 körül alszik max 1.5 órát, múltkor volt, hogy 3 órát aludt nem tudom miért. A vacsi az fél 8 körülre jön ki, utána fürdés, és mivel már nem akar szopizni, tápszert meg nem adok neki, ezért fekvés olyan fél 9-9 között van. Nem, nem tud menni, mindig felsír, egy ideig bemászkálunk hozzá, de tekintettel arra, hogy 9 hónapja szinte alig alszunk nem bírjuk sokáig és magunk közé vesszük vmikor éjjel, de vmikor csak hajnalban. Oké vmikor a foga miatt sír, de sztem a hajnali ücsörgés nem ettõl van...apukája volt kétszer hogy nekiállt vele játszani, mert nem érti meg hogy ezt nem szabad, mert teljesen kizökkenti abból, hogy vissza kell aludni, illetve meg kell tanulnia hogy hajnalban nincs viháncolás. Én nem beszélek hozzá nappal is ha nyûgösebb addig megyek be hozzá és teszem vissza amíg nem alszik, bár ez max negyed óra szokott lenni....most délután is felsírt, ücsörgött nyitott szemmel, mosolygott, de visszatettem mintha nem is lett volna fent, egybõl aludt tovább, mintha ébren lenne de mégse, nem tudom olyan fura

A kérdező hozzászólása: Fél 1-1 körül szokott ebédelni, fél 2 körül alszik max 1.5 órát, múltkor volt, hogy 3 órát aludt nem tudom miért. A vacsi az fél 8 körülre jön ki, utána fürdés, és mivel már nem akar szopizni, tápszert meg nem adok neki, ezért fekvés olyan fél 9-9 között van. Nem, nem tud menni, mindig felsír, egy ideig bemászkálunk hozzá, de tekintettel arra, hogy 9 hónapja szinte alig alszunk nem bírjuk sokáig és magunk közé vesszük vmikor éjjel, de vmikor csak hajnalban. Oké vmikor a foga miatt sír, de sztem a hajnali ücsörgés nem ettõl van...apukája volt kétszer hogy nekiállt vele játszani, mert nem érti meg hogy ezt nem szabad, mert teljesen kizökkenti abból, hogy vissza kell aludni, illetve meg kell tanulnia hogy hajnalban nincs viháncolás. Én nem beszélek hozzá nappal is ha nyûgösebb addig megyek be hozzá és teszem vissza amíg nem alszik, bár ez max negyed óra szokott lenni....most délután is felsírt, ücsörgött nyitott szemmel, mosolygott, de visszatettem mintha nem is lett volna fent, egybõl aludt tovább, mintha ébren lenne de mégse, nem tudom olyan fura
Az én fiam is csinál hasonlókat, 10 hónapos most, felül éjszaka (úgy ahogy írtad, nyitott szemmel alszik ülve), ha idõben észre veszem, és gyorsan visszafektetem még talán visszaalszik, de van, hogy egy-másfél órát fent van éjjel. Fõleg 9 hónaposan volt ez nagyon gyakori, mostanában hajnalban csinálja ezt, de ritkábban, csak olyankor 3x alszik megint egy nap. Okosat nem tudok mondani én sem, remélem, hogy hamarosan kinövi. Idegileg, fizikailag engem is megvisel, a csúcs idáig éjjel 2-tõl hajnali 5-ig tartott, mint a hasfájás idején, de most legalább nem sír, szóval ez pozitív benne, ezzel próbálom magam vigasztalni :) A férjed elõtt le a kalappal, hogy van energiája játszani vele ilyenkor is, mi nekünk sokszor erõnk sincs nyitva tartani a szemünket. És igen, õ is közöttünk alszik már egy jó ideje, hogy bírjuk szusszal nappal.
A kérdező hozzászólása: Mostanában ezt játssza, min 3szor felsírás éjszaka, áthozom, 5 körül ébred és vissza sem alszik....csak negyed 9 körül, reggeli után....komolyan nem tudom meddig bírjuk apával. 5kor szem kipattan , viháncolás, nulla esély visszaaltatni, neki ekkor kezdõdik a nap....nem tudom mit csinálok ennyre rosszul, de elképesztõ

Az normális, hogy 9 hós babám éjjelente 3-x kell?

9-t?l 6-ig alszik. De közben ébred 3x enni és hajnalban alig lehet visszaaltati, van hogy nem is sikerül.

Legjobb válasz: Az én fiam is 9 hós.,az éjjel kb.10X kelt fel.Én sem tudom mi lehet,a foga nem hiszem,van már 7 neki.

Az én fiam is 9 hós., az éjjel kb.10X kelt fel.Én sem tudom mi lehet, a foga nem hiszem, van már 7 neki.
Az nem lehet hogy éhes?
A kérdező hozzászólása: 10kilós ducika.
A kérdező hozzászólása: kérdõjel lemaradt :O)
Az én 11hósom is ezt csinálja, én már kezdem megszokni.
Ha cici kell nyámnyogásra-tehát nem szopik rendesen, csak cumizgat? Nem lehet, hogy anyuci kell neki?Ha megvan az 5 étkezés rendben napközben, nem lehet éhes, és semmilyen péppel nem szabad teletömni éjjelre, hogy attól legyen rosszul.Talán gondolnék a szeparációs szorongásra-ami ilyen korban jellemzõ, éjszakai anyellenõrzésekbõl áll.Õt már nem kell megszoptatni éjjel, kapjon nyugodtan teát, aztán megnyugtatni, hogy megvagy.Akár simogatni, fogni a pici kezét, amíg megnyugszik.Persze nem kivéve az ágyából.Próbáld ki, a babának a biztonság érzése kell.Amíg ezt nem próbálod, ne grízezz!Érdemes lenne utánaolvasni ezeknek a "baba lelki" dolgoknak.
olyan 2 dl vízbe raksz 2 evõkanál grízt, én szoktam egy kis egész fahéjat meg vaniliarúdból egy kis darabot beletenni, 2 kávéskanál szõlõcukor, ezt felfõzöd, és még fedõ alatt 10-15 percet puhulni hagyod.Ha nagyon sürû akkor kis vízzel hígíthatod.
A kérdező hozzászólása: Volt, hogy este 7kor jól megetettem zöldséggel, de így is ébredt. Ezt a grízes dolgot hogyan kell elkészíteni
Már csak azért kérdezem, mert az én kisfiam is 9.5 kg 10 hós, és nagyon sokszor kelt éjszaka, mivel nem a foga miatt rájöttem hogy nem elg neki a tejpép tápival.Grízt fõztem hozzá és így végig alszik éjszaka.
Kedves utolsó.Az én kisfiam is átesett a "szeparációs szorongáson" és az igazán érdekes hogy amikor álltalad írtan megtömöm akkor nem kel fel éjszaka.Szerintem megér egy próbát.

Normális, hogy 9 hetesen érzem a hasam alul? Olyan feszülős érzés, mintha történne bent valami?

Legjobb válasz: Persze hogy normális! Nõ a méhed nyúlnak a szalagok sok változás történik bent! De ezt mindenhol mondják és írják is na meg vágig gondolva is termreszetesen történnek bent dolgok!

Persze hogy normális! Nõ a méhed nyúlnak a szalagok sok változás történik bent! De ezt mindenhol mondják és írják is na meg vágig gondolva is termreszetesen történnek bent dolgok!
pontosan ahogy az elsõ válaszoló írja:-)
Eddig nem volt semmi szurkálás feszülés semmi???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hát azt értem, hogy történnek bent a dolgok, csak a keményedés-feszülés azt hittem késöbb jön.
A kérdező hozzászólása: Ja, az ikreimmel is volt ilyen, de ott minden más volt, minden nehézség hamarabb volt. Velük is éreztem ilyet 8 hetesen, de akkor kicsit be is véreztem, heamatómám lett...


Normális hogy 9 hónapos babám csak 1-szer alszik napközben?

délelőtt alszik 1-1,5 néha 2 órát és ennyi!ezt egy jó pár napja csinálja.nem korai hogy már csak 1szer alszik?az éjjelt végig alussza kivéve ha bántja a foga!

Legjobb válasz: Normális igen

Normális igen
és estig bírja??, Nem nyûgös??próbáltad délután is altatni és nem alszik el?? Az én fiam kidõlt volna estére!!Ennyi idõsen 2x ennyit aludt napközben, 13 hósan állt át az 1x-i alvásra de persze nem egyformák a babák! Ha nem nyügös akkor rendben van!
A kérdező hozzászólása: hát ez az hogy nyûgös, de hiába altatjuk nem alszik el semmi pénzért sem!!!
Holnap lesz 9 hónapos a fiam, most állunk át, ahogy nézem. Tegnap délelõtt aludt 20 percet, délután fél 3-4-ig. Ennek ellenére 22.15kor aludt el, már azt hittem soha nem alszik el, addig kúszott mászott, röhögött, esze ágában nem volt aludni, aztán egyszer csak magától elaludt, 3/4 8ig szoktunk reggel aludni. Most aludt el, próbálom hogy egy hosszabbat aludjon, hátha este hamarabb kidõl. Minden babának más az igénye és inkább éjjel aludjon. Szerintem fürdeni is elõbb fogunk, nem 8kor, mert jön a nyár, így utána még csavaroghatunk a városban.
Az én lányom 8 hónaposan állt be napi egy alvásra. Akkor még ebéd elõtt aludt, nem bírta addig, mert reggel korán kelt. Aztán 1 évesen már ebéd után aludt, akkor már többet kicsit, gondolom tele pocak miatt. :) Most 2 éves, és nem alszik már nap közben.
A 2. kislányom 6 hónapos kora óta, csak egyszer alszik. A babád valószínûleg most áll át erre, ezért lehet nyûgös. Úgyhogy ne aggódj, normális dolog.

Normális, hogy 9 hetesen csak annyi a tünetem, hogy feszül a mellem és 3-4 naponta van székletem?

Anyum azt mondta, hogy ő egyikünkkel sem volt rosszul (2 lányt és 1 fiút szült). Olvastam, hogy nagyon ritka az ilyesmi.

Legjobb válasz: Én sem voltam rosszul a kisfiammal. Folyton kérdezték, hogy vannak-e rosszulléteim és csodálkoztak, mikor azt mondtam, hogy nincsenek. Az én anyukámnak sem voltak rosszullétei sem a bátyámnál, sem nálam. Úgy látszik, ez öröklõdik. De lehet, hogy szerencsénk volt :)

Én sem voltam rosszul a kisfiammal. Folyton kérdezték, hogy vannak-e rosszulléteim és csodálkoztak, mikor azt mondtam, hogy nincsenek. Az én anyukámnak sem voltak rosszullétei sem a bátyámnál, sem nálam. Úgy látszik, ez öröklõdik. De lehet, hogy szerencsénk volt :)
szia! én is 9 hetes vagyok.most jelenleg én is nagyon jol érzem, van egy kis mell feszülés és elég nehezen tudok wcre menni. de nàlam ugy van hogy 2-3napig nagyon rosszul vagyok utàna pàr napig semmit nem érzek!
Szia nekem mindket terhessegnel mellfeszules es nagyobbodas volt csak a tunet az elso 9 hetben kb. Majd Jott a rosszullet es hanyas. Az elsonel kb 20-ik hetig tartott, a mostaninal most kezd valahogy mulogatni, 14 hetes vagyok. Lehet hogy olyan leszel mint anyuikad es nem leszel rosszul. Az lenne a legjobb, mert a rosszulletes-hanyos idoszak kemeny tud lenni. Legalabb is nalam az...

Az normális hogy 9 hetesen és 5 naposan már szorítanak a nadrágok?

Nem igazán látszik még a hasamon a terhesség, de ma 3 nadrágot próbáltam felvenni és ha begomboltam mind szorított. Az a baj így nem tudok mit felvenni :D

Legjobb válasz: Igen, van ilyen. Ne gombold be a nadrágot, csak gumival fogd össze a gombot, és vegyél hozzá tunikát, hosszabb felsõt, ami eltakarja ezt.

Igen, van ilyen. Ne gombold be a nadrágot, csak gumival fogd össze a gombot, és vegyél hozzá tunikát, hosszabb felsõt, ami eltakarja ezt.
Persze, hiszen még ugyan pici a baba és a méhed, de a hasad már nõ. Még nem terhes has (vagyis nem az a kemény terhes has), de majdnem mindenkinek felfújódik a hasa. Ezzel is tágít a szervezeted. Szerintem vegyél egy bandázst azzal tök sokáig ki lehet húzni :) De van aki terhesgaytót vesz az elején is (én azt soha nem mertem)
:) Velem is ez volt.Kérdezõ! A derékmelegítõk a barátaid lesznek most! (meg most praktikus is ebben az idõben)
A kérdező hozzászólása: Jó is hogy mondjátok, van egy fekete derékmelegítõm :) Köszi az ötletet! Egy hülye kérdés: a derékmelegítõ miben különbözik a bandázstól?
A bandázsnak húzott az oldala és olyan ejtett vagy milyen az eleje. ha nagy a hasad akkor rásimul, de most elég a derékmelegítõ.
Én kismama nadrágot vettem már kb. 10 hetesen, mert szintén nem tudtam begombolni a régi nadrágjaimat.Az a jó ezekben a nadrágokban, hogy van a tetején egy állítható gumi, ami segít méretre igazítani és így egészen pici pocaknál is viselhetõ.Ráadásul felmegy egészen magasra így melegíti is a derekadat.Nincs rajta gomb, se cipzár és még hónapok múlva is felveheted.
teljesen normális :) én is ebben az idõben vettem meg kb az elsõ kismamanadrágom :) a babám most 7 hónapos, de megint elõvettem a mamanacit, mert olyan jó, hogy nincs kint belõle a derekam.. és most nem várok babót.. ;)

Normális hogy 9 hónapos babám a nappali 2 alvás helyett napok óta csak egyszer alszik de akkor 2-3 órát egyhuzamban?

11-12 körül alszik el.

Legjobb válasz: Igen, persze! Ez általában 1 éves kor körül szokott történni csak, de a te babád nagyon ügyes! Pár hónap múlva biztosan tovább is bírja majd, és kb 13-14 órakor alszik el. Irigyellek, mert az én fiam már 1 éves lesz, mégis kétszer alszik napközben: délelõtt 20-30 percet, délután másfél-2 és fél órát.

Igen, persze! Ez általában 1 éves kor körül szokott történni csak, de a te babád nagyon ügyes! Pár hónap múlva biztosan tovább is bírja majd, és kb 13-14 órakor alszik el. Irigyellek, mert az én fiam már 1 éves lesz, mégis kétszer alszik napközben: délelõtt 20-30 percet, délután másfél-2 és fél órát.
sztem teljesen normális. Mi most álltunk át a 2 alvás/napra 5 hónaposan, és ez lesz a köv lépés. Ügyes a kis lurkó :-)
Kislányom 8 hós kora óta 1*alszik ebéd után kb fél 1-3-ig.
az enyém is 9 hós kora óta napközben 1x alszik 13-15, 30-ig!
Az én lányom 8 hónaposan állt át a napi egy alvásra. Most 10 hónapos, és hetente többször is elõfordul, hogy kibírja ebéd utánig az alvással. Attól függ, mikor ébred reggel.

Normális, hogy 9 hetes kisbabám szinte semmit nem alszik napközben?

Gondolom, nem normális... Ha el is szunnyad, 10-20 perc múlva felébred. A másik véglet, hogy néha 4-5 órára is elalszik, egyik nap ilyen, a másik olyan. Természetesen mindent megpróbáltam, nem közvetlenül evés után fektettem le, játszottam vele, fáradt is a szeme, de egyszer?en nem tud elaludni. Nem akarom, hogy már ilyen korán rossz szokások rögzüljenek, ezért szeretnék tanácsot kérni: Ti hogyan, hol altattátok nappal?

Legjobb válasz: Nálunk a büfi alatt aludt be sokáig. Szóval a mellkasomon volt, úgy sétálgattam vele, kb. 10-15 percig. Annyi idõsen mindig elaludt. Bár a mai napig így alszik el. Most már 13 hós múlt. De muszáj volt sétálgatni vele, egyébként nem bírtam volna ébrenmaradni, annyira álmos és fáradt voltam. Este most már melléfekszem, úgy alszik el, nappal séta közben, vagy kézben. Nagyon fontos nekik az alvás, remélem írnak neked jókat! Nálunk szinte a mai napig a mellkasunkon alszik, sokszor ha letettem, nem sokra rá ébredt is, rajtunk 1-2 órát is alszik/aludt. Kell neki a közelségünk.

Nálunk a büfi alatt aludt be sokáig. Szóval a mellkasomon volt, úgy sétálgattam vele, kb. 10-15 percig. Annyi idõsen mindig elaludt. Bár a mai napig így alszik el. Most már 13 hós múlt. De muszáj volt sétálgatni vele, egyébként nem bírtam volna ébrenmaradni, annyira álmos és fáradt voltam. Este most már melléfekszem, úgy alszik el, nappal séta közben, vagy kézben. Nagyon fontos nekik az alvás, remélem írnak neked jókat! Nálunk szinte a mai napig a mellkasunkon alszik, sokszor ha letettem, nem sokra rá ébredt is, rajtunk 1-2 órát is alszik/aludt. Kell neki a közelségünk.
Nálunk is ez volt csak korábban alakult ki. Olyan 4 hetes korától egészen 7 hetesig. Mellkason tudott elaludni, meg kellett várni még olyan mélyen van, hogy letehessük. Igyekszem minden igényét kielégíteni, ha ez a testközelség igénylése akkor azt. De most pár napja észrevettem, hogy nincs szüksége rá, hogy a mellkasunkon altassuk, szeretné ha letennénk és õ elaltatja magát! Szerintem sokat legyen testközeben úgy talán könnyebb lesz. Szerintem ne hallgass azokra, akik szerint így elkapatod, most tudod kialakítani benne a megrendíthetetlen bizalmat, ami szerintem mindennél többet ér nektek!
Szia, szerintem normális.Õ már nagyobb baba, egyre jobban csökken majd a napközbeni alvásigénye.Az én lányom is kb. ennyi idõsen kezdett el nem aludni.Egyre többet akart ébren lenni.Sajnos azóta se alszik órákat.Nem tudom, használtok -e cumit, de esetleg kipróbálhatnád azt, hogy ha nyöszörög, nem mész be azonnal, és nem kapod fel rögtön.Én sokszor itt hibáztam, utólag már nagyon okos az ember!Vagy menj be, simogasd meg, adj neki cumit, de ne vedd fel! A lányom is sokszor magától visszaaludt, ha hagytam, és nem vettem fel.A másik ami eszembe jutott: nem hasfájós? Mert a görcs fel tudja ébreszteni a legmélyebb álmából is.Sajnos tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok... Sajnos az a baj, hogy ha nappal nem alszik, este is nyûgösebb, és nehezebben jön a szemére az álom. Nincs semmi rendszer a napjainkban, és lehet, hogy ez zavarja meg. Igen, valószínûleg görcsölget a pocakja, de sajnos ez ellen nem tudok tenni. Tornáztatom, masszírozom, de mindig felébreszti az álmából a hascsikarás. A cumi megnyugtatja, elszunnyad, de aztán felébred. Úgy sajnálom, mert látom rajta, hogy nagyon fáradt. Mindegy, próbálkozok mindennel, és még egyszer köszönöm, hogy írtatok!
1. vagyok. Nagyobb baba??? 9 HETESEN? Esetleg majd 9 hónaposan. Nálunk csak annyi a fix a mindennapokban, hogy a híradó alatt fürdünk. Õ alakította ki, hogy 8-kor alszik el (altatom). Megfigyeltem, hogy ha este 6 után eszik, akkor utána hosszabbat alszik, így a 6 óra körüli evést követõen kezdtem el fürdetni, aztán alvás. Most hogy nagyobb, jobban lehet sakkozni az idõvel. De a nap többi része leginkább a reggeli ébredéstõl függ, hogy hánykor ébred. Ne görcsölj rá, de azért figyeld meg, hátha Te is találsz egy ilyen idõpontot, amihez tudsz igazodni. A hasfájás meg ilyen sajnos, mi is mindent kipróbáltunk, csak az idõ segített. Én hason kezdtem éjjel altatni, talán akkor nem fájt annyira a hasa, meg akkor a büfi is ki tudott tutira jönni és ha kivettem, mert sírt, akkor az alvó párduc póz vált be, az alkaromra fektettem, ilyenkor is segítség nekik a testközelség, jobban viselik a fájdalmat. Barátnõm hajszárítozta a kislánya hasát, nekik az vált be, a meleg+zúgás. Az alvás/altatás kérdése is nehéz ügy, nálunk nem megy még mindig egyedül, de már sokkal jobb a helyzet, melléfekszem este és kis pörgés után alszik, nem reklamál, hogy sétálgassak vele.
Igen, nagyobb baba, egy újszülötthöz képest, aki reggeltõl estig alszik, és csak az etetés alatt van ébren.Egy újszülött egész nap alszik, egy 2 hónapos baba már nem.Én is meg voltam lepõdve, hogy a kislányom, aki csak a szoptatásra kelt fel, de fél óra múlva már aludt a vállamon, ennyi idõsen aludt kb. 5-ször fél órát egy nap.
Utolsó válaszolóval értek egyet. Újszülötthöz képest nagyobb a baba és sokkal másabb a napja is. Nálunk is így van.

Segítség! Normális, hogy 9 hetesen megy a hasam? Vízfolyás szerűen, és már kb. egy hete. Naponta 4-5 alkalommal rámtör a hascsikarás, és a hasmenés. Ez hozzátartozhat a terhességhez? Lehet a vitamintól esetleg? (Hipp Natal) Nagyon zavaró.

Legjobb válasz: Ha idõben összefügg, lehet a vitamintól. Próbálj mást és kiderül. A hasmenés elõfordul terhességben, de az ilyen vizes jellegû nem jó jel. Lehet, hogy vírus. Pótold a folyadékot és kérdezd meg az orvost.

Ha idõben összefügg, lehet a vitamintól. Próbálj mást és kiderül. A hasmenés elõfordul terhességben, de az ilyen vizes jellegû nem jó jel. Lehet, hogy vírus. Pótold a folyadékot és kérdezd meg az orvost.
Nekem azt mondta a dokim, ha napi 3-nál többször van híg székletem akkor azonnal menjek hozzá
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak: Miért, az már veszélyes? Árthat a babának is? Mit mondott a dokid? Egyébként iszok rendesen folyadékot, csak az étvágyam nem az igazi, fogytam is pár kg-ot.:( De görcsölni nem görcsöl a hasam, más bajom sincs.

Normális hogy 9, 5 hónapos kisfiam éjszakánként 2 dl vizet megiszik?

Kb 2 hete csinálja, óránként elkezd nyöszörögni, és nem elég neki ha visszateszem a cumit, víz is kell. És nagyon sokat iszik. Ezáltal sokat is pisil, 3 hónapos kora óta nem kellett éjszaka pelenkát cserélni, most meg megint kell, mert már annyira tele van hogy szinte kifolyik.

Legjobb válasz: Ja, és még nincs foga, csak meg van duzzadva az ígye, nem tudom, ez számít-e.

A kérdező hozzászólása: Ja, és még nincs foga, csak meg van duzzadva az ígye, nem tudom, ez számít-e.
szerintem csak szárazabb a levegõ, próbálj párásítani.
A kérdező hozzászólása: Van a konvektorokon víz edényben, amióta fûteni kell.
Nagyon gyorsan szoktasd le róla!Nem baj, ha egy-két éjjel üvölt!Különben úgy jársz, mint mi, a kisfiam 22 hónapos és még mindig virrasztunk éjjel.Elõször csak a cumisüveg kell, aztán majd te is.Iszonyú, ne engedd, hogy idáig fajuljon!Sok sikert!
Szia.Az én kislányom 6hónapos és sokat iszik, de õ napközben, éjjel még cicil1-2alkalommal.Szóval nálunk rohadt meleg van 26-28fok:( sztem azért igényli a folyadékot.Nem lehet, hogy nálatok is meleg van?
Szia! Az én kisfiam is mostanában állandóan felkel éjszaka inni, bár én teát adok neki (a vizet nem issza meg). 6 hónapos, 1 éjjel 1* v.2* kér. Én is arra gondoltam, hogy nagyon meleg van a szobában, ráadásul biztos száraz is a levegõ. (vízzel semmit nem érek a radiátoron). Remélem nem fognak szaporodni ezek az ébredések, mert akkor én is le fogom szoktatni errõl, ahogy egyik válaszoló is írta. Egyszerre 120 ml-t iszik meg. Én mondjuk azért nem bánom, hogy iszik éjjel, mert napközben nem nagyon fogadja el és gond volt a veséjével néhány hete, ezért inkább kelek hozzá, csak igyon.
Az én kislányom is 100-150 ml vizet iszik meg éjszakánként, de én sem bánom. Vettem egy szelepes itatót neki, ebbõl nem folyik ki, ott van mellette a kiságyban, ha megszomjazik, kortyolgathat belõle. Én is sokszor kelek fel éjszaka inni, télen nagyon száraz a levegõ a panelban. Szerintem ez nem baj.
Az a kérdés, hogy napközben iszik-e eleget. Ne kövesd el azt a hibát, hogy lefekvés elõtt nem ihat, mert bepisil... Ha elalvás elõtt iszik kicsit és pisil egyet, nem fog. És olyat adj neki lefekvés elõtt is, ami tartalmasabb, de szomj oltó ispl.: tej, mert lehet, hogy éhes, csak enni nem akar felkelni. Ha fogzik, akkor a gyulladás miatt kell neki a sok folyadék, nyugodtan itasd, belsõ láza van. Az is lehet, hogy száraz a levegõ, vagy túl befûtesz. De ha iszik akkor visszaalszik? Mert akkor nincs baj, csak szomjas. Adj neki! Ha te éjjel megszomjaznál és nem ihatnál visszaaludnál? Minden jót!
Az enyémek ennyi idõsen szoptak éjszaka 1x, és a másodiknál ez bizony bõven több is volt, mint 2 deci. A peluscsere ismerõs. Késõbb aztán leszoktak róla, mármint az éjszakai cicirõl, de néha most is felkelnek 1 pohár vízért, én nem szomjaztatom õket, tõlem vizet akármikor kérhetnek (kaját, szörpöt pl. nem adnék éjszaka, de vizet bármikor). Ja, és ha vizet kérnek, néha bilit is. Én is kimegyek pisilni/inni néha éjjel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!