Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy 2 hetes babánk (4 db)

Normális, hogy míg tápszerből max.100ml-t eszik meg 2 hetes babánk, addig anyatejből (nem az enyém, anyatejgyűjtő állomásról kaptuk) akár 130ml-t is betermel? Ennyire laktató lenne a tápszer vagy ennyire "üres" az anyatej?

Legjobb válasz: A hozott tej "gyengébb". Nekem a saját tejembõl és a tápszerbõl ugyanannyit evett, a hozottól meg állandóan éhes volt. Mi nem is adtuk neki sokáig. Az anyatejgyûjtõben bekeverik a különbözõ korú babák anyukáinak a tejét és egy 9-10 hónapos baba anyukájának nem olyan a teje, ami egy 2 hetesnek megfelel.

A hozott tej "gyengébb". Nekem a saját tejembõl és a tápszerbõl ugyanannyit evett, a hozottól meg állandóan éhes volt. Mi nem is adtuk neki sokáig. Az anyatejgyûjtõben bekeverik a különbözõ korú babák anyukáinak a tejét és egy 9-10 hónapos baba anyukájának nem olyan a teje, ami egy 2 hetesnek megfelel.
A kérdező hozzászólása: Anyukám dolgozik tejkonyhán, úgy tudom, hogy össze nem keverik két anya tejét, egy üveg tej egy anyától van. bár azt tény, hogy nem tudni melyik üveg milyen idõs baba anyukájának a tejét rejti :) köszi. szóval ezért van így. legalább már ezt is tudom. :)
Én úgy tudtam összekeverik. Pedig mintha ezt mondták volna a férjemnek, amikor elhozta. Na mindegy, így még rosszabb, mert lehet, hogy egy 1 éves baba igényeihez igazodó tejet kapsz. Ha összekevernék, akkor legalább lenne benne ilyen is olyan is.
Igen, "üres". Az én nagy szoptatáspárti orvos férjem azt mondta, amikor már nem volt tejem, hogy felesleges gyûjtõbõl szedni, ha a tápszert elfogadja. A hõkezelés miatt az ellenanyagok a gyûjtött tejben már nincsenek meg, ezáltal semmivel sem jobb a tápszernél. Ha megy a tápszerezés, és nem allergiás rá, gyarapszik tõle, akkor elég az.

Normális, hogy a 2 hetes babánk elég sokat van fent?

Nem a a hasa miatt.. Csak úgy nézel?dik...

Legjobb válasz: Semmi gond. A babák alvási igényei is eltérõek, mint a felnõtteké is. Annak meg csak örülhetsz, hogy amikor fenn van a babád, akkor nem sír, hanem leköti magát. :) 7 hetes kislány anyukája.

Semmi gond. A babák alvási igényei is eltérõek, mint a felnõtteké is. Annak meg csak örülhetsz, hogy amikor fenn van a babád, akkor nem sír, hanem leköti magát. :) 7 hetes kislány anyukája.
Nekem most 6 hónapos a kislányom, születése óta nagyon keveset alszik napközben. Már pár hetes korában is elõfordult, hogy két etetés között nem aludt.
Igen.lesznek még ilyen éjszakák sajnos....
Nekünk 2 hetes volt amikor kezdõdött és 3 hónapig tartott. Már azt hittem megbolondulok. Volt hogy még este 11-kor is ordított és úgy aludt el. Persze nemsoká ébredt mert már ennie kellett. Ez nagyon nehéz idõszak, mindent kipróbáltunk és semmi sem segített. Este 5 körül kezdõdött mindennap. Kitartás!!!
Az én babámnál már a kórházban pár nap után mondta a nõvér, hogy fáj a hasa, már 2 hónapja tart:( kicsit enyhébb már.
Nálunk is az 5. nap körül kezdõdött. Aztán a 3. hónapig elég sokszor... :( Most 6 hós és a legtündéribb kismanó :) Ja, mi Sab simplexet adtunk neki az elején, majd Gripe watert. Sokat segített. ..és ne izgulj tényleg el fog múlni. Nekem annyira hihetetlen volt, de tényleg így történt :)


Azt mondta az orvosom, hogy húsvétig legkésőbb megérkezik a babánk, most vagyok 37 hetes.2-3 napja vannak jóslófájásaim, és van néha olyan, hogy a végbelembe hasít ilyen égő fájdalom. Ez normális dolog?

Nem tudom máshoz hasonlítani ezt az érzést,csak mintha valamit fellöknének a végbelembe.Csak pénteken megyünk vizsgálatra,illetve csütörtökön nst-re.Felhívjam az orvosom ez ügyben?Éreztetek szülés el?tt ilyen jelleg? fájdalmat ti is?

Legjobb válasz: Ilyen fájdalomra egyik terhességemnél sem emlékszem. Én a helyedben megkérdezném a dokim. Szép szülést! A Nyuszi meghozza a babát:)!

Ilyen fájdalomra egyik terhességemnél sem emlékszem. Én a helyedben megkérdezném a dokim. Szép szülést! A Nyuszi meghozza a babát:) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, már mi is nagyon várjuk azt a Nyuszit, mert ilyen szép ajándékot még sosem kaptunk tõle.:) ))
Szia! Nekem is azt mondták a 37. háten, hogy itt baba lesz min 2 héten belül. Hát a 42. héten császároztak. Ilyet én sem éreztem, de lehet már a baba készül kifele. Sok sikert és könnyû szülést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!