Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy 2 hetes (83 db)

Normális, hogy 2 hetes babának szinte az egész teste hámlik picit? Kell vele valamit csinálni?

Legjobb válasz: Mi másfél hetesek vagyunk, mi a túlhordástól hámlunk. A kórházban azt mondták, a gyógyszertári fürdetõkrémmel (hydro...) fürdessük, és utána ezzel a krémmel kenjük végig a kis testét. Az arcát, szemöldök környékét pedig nivea babaolajjal. Úgy néz ki, nekünk beválik.

Mi másfél hetesek vagyunk, mi a túlhordástól hámlunk. A kórházban azt mondták, a gyógyszertári fürdetõkrémmel (hydro...) fürdessük, és utána ezzel a krémmel kenjük végig a kis testét. Az arcát, szemöldök környékét pedig nivea babaolajjal. Úgy néz ki, nekünk beválik.
Általában mindegyik újszülött hámlik, ki jobban, ki kevésbé. Nem kell különösebben foglalkozni vele.
Igen, normális. Még nagyon pici. Lejön az a bõrréteg, aztán gyönyörû szép puha bõre lesz utána. Krémezheted, akkor biztos nem fog viszketni sem neki, a gyógyszertári hidratáló krémmel lehet.
Szia! Az én kisfiam most 2 hónapos, az elsõ hónapban nekünk is hámlott a bõrünk, most pedig már kezd gyönyörû egészségessé válni a kis bõre :) Én néha bekentem Sudocremmel, de nem muszáj. Lehet hogy alapból kissé szárazabb a bõre, de nemsokára elmúlik.
szia, mi is hámlottunk az elsõ hetekben, nem kentem semmivel. gyógyszertári fürdetõt használtunk, mást nem. elmúlik
az én fiam is nagyon hámlott, így fürdés elõtt olajoztuk.ez az esti rituálé része volt egészen fél éves koráig.nagyon szép lett az olajtól a bõre.

Normális hogy 2 hetes kisfiam naponta többször tüsszög?

Legjobb válasz: A lányom is csinálta.Valószinûleg tejci kerül a nozijába:)

A lányom is csinálta.Valószinûleg tejci kerül a nozijába:)
Ó, de édes lehet:) Valami ingerelheti az orrát.Lehet attól tüsszög.
3 hónapos kislányom mai napig naponta többször is tüsszög. Baja nincs, mi már megszoktuk. Allergia vizsgálata negatív, megfázásra gondoltam elõször, de már 3 hónapja?... Szóval nem tudom mitõl van.
Lehet, hogy a fûtés miatt jobban szállong a por a szobában. Próbálj párologtatni, nagyon jó hidegpárásítók vannak, a pára megköti a port.
Igen az orrba belekerül a tejci és az ingerli a tüsszögésre.Fiam is így volt annak idején.De már elmúlt Neki.:)
Ne aggódj, teljesen normális!! Elõször én is megijedtem, pár napos volt, tüsszögött sokat, és azt hittem megfázott, de a doktornõ mondta hogy ez természetes, a tejtõl van.
Nálunk is ez van, már 4 hónapos de nap mint nap hapcizik!Nagyszülök szörnyülködnek(minden alkalommal) hogy "szegény gyerek megfázott"! A száraz levegõtöl is lehet!
:) ) Na ezzel én is így vagyok, hogyha jönnek anyósék, ha ha tüsszög a gyereke, akkor egybõl jaj megfázik, öltöztessem fel.Vagy Õ akar adni Rá még valami felsõt, na akkor szoktam ideges lenni.Mi is szoktunk tüsszögni, de nem azért mert megvagyok fázva.Istenem, hogy ebbõl miért kell ekkora problémát csinálni?!Mármint részükrõl.De állandóan ezzel jön, hogy jaj meg ne fázzon..:////

Kb egy hetes kis cicám vannak, pl az normális hogy 2 kis cicát ellet? Mert mindig 4-5 ellet, mikor lehet öket szét választani az anyátol?

Legjobb válasz: Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?

Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?
Igen, lehetséges. Off. Szegény cicus. Remélem tisztában vagy vele, hogy tönkreteszed szerencsétlent a folyamatos elletéssel. Mit csináltok a rengeteg kiscicával????
Ivartalanítani kellene, te idióta.
A kérdező hozzászólása: 2 nõstény van , és nincsenek ivartalanitva , (de azért nem akartam még mert annyira szereti a kis cicáit hogy egész nap velük van


Igen, normális. Az is lehet, hogy holnap megint lesz, meg az is, hogy többet nem.
A tünetek enyhülhetnek, erõsödhetnek, akár teljesen l is múlhatnak. nem ezeken múlik a baba jólléte... Amíg nem görcsölsz, nem vérzel, inkább gondolkodj pozitívan! Nemek egyik terhességem alatt se jelentkeztek a "tünetek" mégis 4 egészséges gyereket szültem.. Megértem, hogy aggódsz, de a terhességet próbáld élvezni, jobb ha nincsenek kellemetlenségek, mintha hánynál és hasonlók gyötörnének :)
Nyugi! Én a 30. hétben vagyok és nem is feszült a mellem eddig még egyszer sem! Nem törvényszerû szerintem a mellfeszülés!! Inkább légy nyugodt kiegyensúlyozott és boldog, mert Anya leszel! Csak pozitívan mindent!!!Légy nagyon boldog!

Az normális, hogy 5 hetes babám éjszaka még mindig 2 óránként ébred föl enni?

Legjobb válasz: persze hogy normális. szoptasd igény szerint, egyébként 6. hét után valószinüleg már változni fog.

persze hogy normális. szoptasd igény szerint, egyébként 6. hét után valószinüleg már változni fog.
Igen, normális. Én babám 3 hósan állt be a 3órás evésre.
Igen, normális.
Igen normális, nekünk is így volt. Most 13hetes a kisfiam és már 5-6 órát is alszik éjszaka egyhuzamban :)
ööö..igen normális.egy 5 hetes babának még nagyon pici a gyomra nemtud egyszerre még annyi mennyiségeket szopni!

Normális, hogy 8 hetes babám kaja után 2 órával is bukik még fel tejet? Böfizik rendesen, szóval nem értem. Ja és összefüggésben van vele, hogy csuklik is a böfi után?

Legjobb válasz: Szia! Igen, a csuklás a böfi miatt van! Hogy normális-e vagy sem a bukás az attól függ hogy mennyit bukik? Kicsit vagy nagyobb mennyiséget? Ha szépen gyarapodik akkor nincs semmi gond! Akkor csak a fölösleges mennyiséget bukja vissza! De a helyedben beszélnék errõl a gyerekorvossal! Az én babám ezért kap AR-es tápszert!

Szia! Igen, a csuklás a böfi miatt van! Hogy normális-e vagy sem a bukás az attól függ hogy mennyit bukik? Kicsit vagy nagyobb mennyiséget? Ha szépen gyarapodik akkor nincs semmi gond! Akkor csak a fölösleges mennyiséget bukja vissza! De a helyedben beszélnék errõl a gyerekorvossal! Az én babám ezért kap AR-es tápszert!
Nekem 11 hetes a lányom, õ is szokott bukni az étkezések után 1-2- órával is, pedig büfizik is. Nekünk a gyerekorvos azt mondta, 3 hós koruk körül zár majd rendesen a gyomorszájuk, addig ez gyakori probléma. Az a lényeg hogy gyarapodjon a súlya. Esetleg ha éjszaka aggódsz, a kiságy lábát a fejrésznél valamivel meg lehet emelni, így kisebb az esély hogy visszafolyik a tej.

Az normális hogy, 12 hetesen kb. 2 kg-ot híztam a kezdősúlyomhoz képest, viszont úgy érzem mintha 10-et híztam volna?

Minden ruhám kezd sz?k lenni stb.

Legjobb válasz: Szia!Én is ebben a cipõben járok,15 hetes vagyok és 3 kg-ot híztam,de a régi ruháimból már szinte semmi nem jó rám.Ne aggódj,majd beszerzünk pár új rucit.Grat. a babához.

Szia!Én is ebben a cipõben járok, 15 hetes vagyok és 3 kg-ot híztam, de a régi ruháimból már szinte semmi nem jó rám.Ne aggódj, majd beszerzünk pár új rucit.Grat. a babához.
Szerintem teljesen normális. Én is 12 hetes vagyok, már vettem kismamanacit, mert a többi nadrágom szorít. Az, hogy úgy érzed mintha többet híztál volna, lehet a puffadástól is, ami elég kellemetlen! Egyél rostdús ételeket, ha van étvágyad!
Persze, hiszen lerakódnak a tartalékok a babának! Derékra, csípõre, hátra, mellre "erõsödünk". Az, hogy mérleg nem úgy mutatja, ahogy mi gondoljuk/érezzük, attól van, hogy súlya inkább az izmoknak van. A lerakódott zsír, folyadék a mérlegen kevésbé látszik.
Szia! Szerintem nagyon sokan így voltunk ezzel, ez teljesen normális!Gratulálok a babához!(36 hetes kismami)
Én is 12 hetes vagyok és egy dekát sem híztam, viszont ruha egy sem jön rám. Nyugodtan szerezz be terhesnacit, hisz egész télen kelleni fog, én is ezt tettem:-) Amúgy én is nemrég feltettem ezt a kérdést, ha visszanézed, és sokan még 30 hetesen sem híztak sulyra, ami számomra is hihetetlen:-) De van iylen, nyugodj meg és vegyél nagyobb rucikat.-)
nem, nyugi ez teljesen normális:) nem kell tõle megijedni!
Nem probléma, nyugi!A méhszallagok nyúlása okozza a "szurkálást". Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Huh, akkor jó! Köszönöm :) !

Megtudná nekem valaki mondani hogy 2-hetes kislányom nak menyi teát athatok két szoptatás között? Menyi a minimum amit megihat hogy utána normálisan egyen is?

Elsõ kisbabàm és nem tudom! Szegènyem nàthàs és szeretnèk neki több fojadékot adni de anyatejet azért anyit mégsem kelene! :/ Ès a teàba lehet rakni cukrot? Ès ha igen menyit? Egyentalàn lehet izesíteni?

Legjobb válasz: Nem divat az állandó szoptatás, régen is így csinálták. Szoptatáskor elõször hígabb tej jön, amivel a baba a szomját oltja. Ha pár percnél tovább szopik, utána jön a sûrûbb, laktatóbb, táplálóbb tej,amivel jóllakik. Megfázott csecsemõt célszerû gyakrabban mellre tenni, így õ többször tudja a szomját oltani, nem fogja túlenni magát, mert ösztönösen többször eszik keveset. Ha már meggyógyult, õ is visszatér a régi kerékvágásba. A megfázott csecsemõ gyakrabban kel fel éjszaka, ez ilyenkor természetes. Nyugodtan tedd mellre többször, teára semmi szükség!!!!! Az anyatejtõl jobban gyógyul!

Nem divat az állandó szoptatás, régen is így csinálták. Szoptatáskor elõször hígabb tej jön, amivel a baba a szomját oltja. Ha pár percnél tovább szopik, utána jön a sûrûbb, laktatóbb, táplálóbb tej, amivel jóllakik. Megfázott csecsemõt célszerû gyakrabban mellre tenni, így õ többször tudja a szomját oltani, nem fogja túlenni magát, mert ösztönösen többször eszik keveset. Ha már meggyógyult, õ is visszatér a régi kerékvágásba. A megfázott csecsemõ gyakrabban kel fel éjszaka, ez ilyenkor természetes. Nyugodtan tedd mellre többször, teára semmi szükség!!!!! Az anyatejtõl jobban gyógyul!
Bocsánat, még hozzátenném, nem állandóan kell szoptatni, hanem igény szerint.
Szerintem se adj neki teát, jól írta az utolsó: az elõtej hígabb, a szomjat oltja, így természetes, ha többször, kevesebbet szopik (pláne, ha nem kap levegõt az orrán és nincs türelme hozzá). Az anyatej pedig jobb "gyógyszer" mint egy gyógytea. Egyébként max. 1-2 kanál vizet szoktak adni ilyen piciknek, ha kánikula van vagy lázas, cukros kamilla teát pedig csak szorulásra ajánlanak (de mindenképp javasolt minél késõbb megismertetni a babát a cukorral, hogy késõbb könnyebben elfogadja a nem édes ízeket, tiszta vizet is). És ha még nem tetted, vidd el orvoshoz (vagy hívd ki), mert nagyon picike még. A doki is biztos ad ajánlást, ha rákérdezel, itasd-e bármivel vagy se.
Ekkora gyerek anyatejen (vagy tápszeren) kívül SEMMIT nem kaphat. Ártanál vele neki. Cukrot legalább 1 éves koráig jobb ha kerülöd.
Elõttem már mindent leírtak, ami fontos. Teát ne adj neki, fõleg ne cukorral.
Jézuuuus! Miért nem lehetne sok anyatejet??? Az a legjobb, a teát felejtsd el, a cukrot fõleg. Adj neki sima vizet, ha nagyon akarsz, de nem kell semmi, anyatej, és kész. :)
Igazad van, felesleges lenne neki anyatej, ha nem éhes! Csak újabban divat állandóan szoptatni. Ha két órát kibír két szopás között, akkor nem kell neki semmilyen tea. Ha viszont nem, akkor lehet, hogy nem elég neki a tejed. Akkor ezen kell változtatni. Még ilyen picinek felesleges teát adni.

Megnyugtatnátok, hogy ez normális 35.2 hetes kismamánál?

Egyre többet van hányingerem, nem tudok sokat enni, és nehéz ételeket sem, mert olyan érzésem van mintha gyomorszájba vágtak volna, tegnap este is nagyon rosszul voltam, és a baba közvetlenül a melleim alatt motoszkál, állandóan kinyomkodja magát. A másik hogy a reggeli székletem hígabb lett, és néha olyan érzésem van, mintha ki akarna szakadni minden bel?lem. Másoknál is vannak ilyen tünetek? Egyébként teljesen zárt a méhszájam. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Akkor ne egyél sokat, és csak kímélõt. Az egyéb tünetek az elõrehaladott terhességnek is betudhatók. Annak csak örülhetsz, hogy mocorog a kicsi.Az orvosodnak már mondtad, hogy miként érzed magad? Feltétlen tedd meg!De szerintem nincs nagy baj. Bírd ki még egy kicsit! Könnyû, örömteli szülést kívánok! 4 hónapos baba anyukája.

Akkor ne egyél sokat, és csak kímélõt. Az egyéb tünetek az elõrehaladott terhességnek is betudhatók. Annak csak örülhetsz, hogy mocorog a kicsi.Az orvosodnak már mondtad, hogy miként érzed magad? Feltétlen tedd meg!De szerintem nincs nagy baj. Bírd ki még egy kicsit! Könnyû, örömteli szülést kívánok! 4 hónapos baba anyukája.
Szia! Egyidõsek vagyunk. :) Nekem is van, hogy hamar megtelek, de azt az érzést, amit Te érzel felülés után és akkor érzek, amikor elmegyek wc-re. Nem is tudok mindig nagydolgozni, csak ha épp úgy gondolja, hogy kicsisszan. (bocs) Ilyenkor már azért nem semmi a súly ami ránk nehezedik. Ha ülök, nekem is fent rugdos a babám.
Én is 35 hetes vagyok. :D a méh most van a legmagasabban, ez azért van. teljesen normális. és a kis dilisem is most lett állandó izgõ-mozgó, egyfolytában azt látom, h egy domb úszkál bennem. néha szoktam is neki mondani, h igazán lejjebb mehetne. pl mikor zoknit próbálok húzni, de szinte lehetetlen. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!