Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy évesen külön (4 db)

Egy (4 éves) gyereknek mikor kellene tudnia, hogy a külön élő szülők nem a normális eset?

Minap kérdeztem egy 4 éves unokahugom, szerinte minden gyereknek külön laknak a szülei (1 éves volt, mikor szétköltöztek), olyan nincs is, hogy együtt élnek. Mennyi id?sen kéne elmagyarázni neki majd a normális esete, vagy elég ha ? kérdez rá, mert mondjuk majd átmegy egyszer els?s korában egy osztálytársához, és meglep?dik... (természetesen a szülei beszélgetnének vele)

Legjobb válasz: Egyrészt szerintem neked emiatt nem kell aggódnod. Másrészt, eddig is nõttek fel úgy elvált szülõk gyermekei, hogy nem magyarázták el nekik ezt, mégis mind tisztában vannak vele. Harmadrészt, ez normális. Nem szabad nem normálisnak bélyegezni egy családot. Nekem csak anyukám volt, és nem éreztem nem normálisnak. Inkább úgy kellene mondani, hogy az az IDEÁLIS, ha együtt maradnak a szülõk. Megkérdezhetem, hogy ez hogy jutott eszedbe? A kislány kérdezõsködött?

Egyrészt szerintem neked emiatt nem kell aggódnod. Másrészt, eddig is nõttek fel úgy elvált szülõk gyermekei, hogy nem magyarázták el nekik ezt, mégis mind tisztában vannak vele. Harmadrészt, ez normális. Nem szabad nem normálisnak bélyegezni egy családot. Nekem csak anyukám volt, és nem éreztem nem normálisnak. Inkább úgy kellene mondani, hogy az az IDEÁLIS, ha együtt maradnak a szülõk. Megkérdezhetem, hogy ez hogy jutott eszedbe? A kislány kérdezõsködött?
Semmikor. Nem nem normális eset, hanem más eset. Semmiféleképpen nem kell azt higgye, hogy a ti családotok negatívan más, mint a többi. Mindenki másképp csinálja. Ettõl õ még lehet boldog. Arról beszélhetsz neki , hogy van akinek kutyája, macskája van, akinek nincs anyukája stb. stb. De mind normális, csak más. Egyébként ráfog jönni, hogy egy család elvileg anya apa gyerek|ek. De ha normálisan van nevelve, ez nem fog neki gondot okozni, hogy a tietek nem ilyen felállás.
Az én lányom is négy éves, õ is egy éves volt amikor az édesapja elköltözött. Õ most ott tart, hogy van anya, apa meg tesó, de hogy ki kivel lakik, az még nem foglalkoztatja. Egyébként a külön élõ szülõk is lehetnek normálisak, ha érted mire gondolok.
Rengetegféle családmodell létezik, és mindenkinek az a normális, amit ismer. Én a 4 éves kislányomnak annakidején elmagyaráztam, hogy vannak gyerekek, akiknek különmentek a szülei, vannak, akiknek együtt élnek, van, akinek van testvére, van, akinek nincs. Én konkrét példákat hoztam az ismerõsi körbõl, és megértette.
A kislánynak ez a normális. Attól persze még azt tudnia kell, hogy vannak más felépítésû családok is.
nem szabad, hogy nem normálisnak érezze magát azért, mert nincsenek együtt a szülei. nekem is elég korán szétmentek az õseim, egyáltalán nem zavart, mert így szoktam meg. szeretõ családban nevelkedtem, volt mamám, papám, anyum. néha sokkal jobb így, mert nyugi volt, jó példát láttam, és egyáltalán nem hiányzott az apám. mi több, gyakran örülök neki, hogy nem vett részt a nevelésemben. ha már érdekli a dolog, akkor el lehet neki mesélni, hogy anyu és apu nem jöttek ki jól egymással, ezért külön élnek, de ez nem baj, mert a családja szereti õt, és számíthat rájuk. apuka rendesen törõdik a kislánnyal? van láthatás, állatkert, kirándulás, fagyizás?
Az együtt élõ szülõk is normális, meg a külön élõ szülõk is normális. A nem normális az az "apuka veri anyukát" vagy az "anyuka zsarolja apukát" és hasonló családok... azt viszont egy ember legkorábban kamaszkorban (de van aki sose) fogja fel, hogy a dolgok nem feketék és fehérek, sokféle ember, élethelyzet, megoldás létezik, nem normálisnak viszont csak azt tarthatjuk, ami valakinek szenvedést okoz, a többi teljesen normális.
Lassan már az együtt élõ család a nem normális...
A kérdező hozzászólása: Elmentek azirányba a válaszok, hogy a normális szavon lovagol mindenki. Akkor azt mondanám, hagyományos. Mert ugye nem megsérteni szerettem volna senkit, hogy ne lenne normális, hanem a normális szó hagyományos, átlagos, megszokott jelentését vettem alapul. Azért kérdeztem, meg ha azt mondja a gyereknek egy másik gyerek, hogy neki együtt élnek, akkor azt mondja, olyan nincs is, illetve nem érti hogy lehet.
Kérdezõ, ez nem szavakon lovagolás, a különbség annyi, hogy a "normális" kontra "nem normális" az értékítélet, minõsítés, amíg a "megszokott" "szokatlan" "gyakoribb" "ritkább" (stb) szavak meg nem azok. Az egy másik dolog, hogy lövésem sincs, melyik a gyakoribb vagy a ritkább, lévén a házasságok ÁTLAGOS tartama rövidebb, mint a gyerek felnõtt korát jelentõ 18 év (16 körül van). Szóval ma olyan 50%/50% lehet sacckb akit a szülei mindvégig közösen nevelnek, és akinek a szülei a terhesség, szülés, gyereknevelés folyamatában valamikor különválnak.

Normális dolog szerintetek, hogy valakit 24 évesen a bulizáson és a piáláson kívül még semmi sem érdekli? És még mindig a szülei tartják el annak ellenére, hogy már külön él?

Legjobb válasz: Nem normális dolog,ráadásul vígan bulizik amíg a szülei eltartják. Szép dolog mondhatom. :S Aki tud bulizni az dolgozni is eljárhatna. (Pláne ha találna munkát).

Nem normális dolog, ráadásul vígan bulizik amíg a szülei eltartják. Szép dolog mondhatom. :S Aki tud bulizni az dolgozni is eljárhatna. (Pláne ha találna munkát).
Akkor meg menjen és tanuljon tovább hogy addig is lekösse magát. Sõt most jobban járna, mert ami a munkahelykeresést illeti...hát igen...
Amúgy mi a végzettsége?
Elõttem szólónak teljesen igaza van.
Figyelj, ez az õ baja. Ha nem tud mit kezdeni magával, akkor ez van. A szülei a buták, hogy segítenek neki. És elég baj az, hogy csak a bulizáson és a piáláson jár az esze.
De miért zavar ez téged?
Nem.
errõl annyit, hogy nekem van 4 szakmám mindegyikben dolgoztam legalább 3-4 évet , de ha úgy alakult és pont nem tudtam elhelyezkedni akkor mindenféle segédmunkát elvállaltam.aminek következtében megismerték a munkámat és a hozzáállásomat és egyre feljebb toltak a szamárlétrán , volt, h egészen a kis vezetõségig vitt ez az út. 'szal aki akar az elmegy dolgozni aki nem az nem. a szülõk is hibásak úgy rúgnám [email protected] , hogy csak repülne bocs kicsit kiakadtam
A kérdező hozzászólása: Színésznõnek kezdett tanulni, de aztán félvállról vette, s még elment média, kommunikáció szakra.
A kérdező hozzászólása: Az õ végzettségével?
A kérdező hozzászólása: Már az egyetemet is elvégezte, de azzal a szakmával a büdös életben nem fog elhelyezkedni
Most egyébként is nagyon nehéz munkát találni, nemcsak média szakot végzetteknek. Talán össze kellene szedni a pénzt, és indítani egy lapot.

Normális, hogy 30 évesen külön lakunk a párommal?

4 éve vagyunk együtt,folyton együtt vagyunk,de nem vagyunk összebútorozva.Szeretnénk,de anyagilag nem megy.Sokan mondják,hogy vegyünk fel hitelt,menjünk albérletbe,stb.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normális.Persze addig, amíg ez mind a kettõtöknek megfelel. Szerintem csak akkor indítsátok el a közös életeteket, amikor már biztos alap lesz. Kár felvenni kölcsönöket, és adósságba verni magatokat.Hiszen így is meg tudjátok oldani az együttléteket.

Szerintem teljesen normális.Persze addig, amíg ez mind a kettõtöknek megfelel. Szerintem csak akkor indítsátok el a közös életeteket, amikor már biztos alap lesz. Kár felvenni kölcsönöket, és adósságba verni magatokat.Hiszen így is meg tudjátok oldani az együttléteket.
Inkább lakjatok külön mint egy anyóssal összezárva! Ha összeházasodtok van más mód is a hitelen kívül, ha nincs rá keret, kérdezzétek meg a polgármesteri hivatalnál hogyan tudnak segíteni.
Szerintem is menjetek albérletbe, de ne vegyetek fel hitelt. Ha nem kerestek eleget, akkor inkább képezzétek magatokat, és keressetek jobb állást.


Miért nincs külön topik az olyan jellegű kérdéseknek, hogy "X éves fiú vagyok, y centi hosszú a farkam, ez normális? "

Csak mert minden nap van több ilyen kérdés is, minden alkalmommal elhangzanak rá kb. ugyanazok a válaszok, mégis megkérdezik másnap is ötször.

Legjobb válasz: Most felvidítottál köszönöm:'DDD De nagyon is igazad van;) Szinte minden(jó most csak mondok egy számot)20 kérdés ilyen...

Most felvidítottál köszönöm:'DDD De nagyon is igazad van;) Szinte minden(jó most csak mondok egy számot)20 kérdés ilyen...
Kellene írni rá egy progit, beírod az adatokat és kiírja, hogy fiacskám ez nagyon kicsi, vagy hûha :) )
Van a szexoldal.
Az igen de te nem ha itt érdeklõdsz.
Ezzel a kérdéssel mit keresel itt ezen az oldalon? Nem tudsz tenni ezfelõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!