Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy évesen is (112 db)

Egy éves lányom székleténél normális, hogy totál emésztetlenül jönnek ki benne a sárgarépa, és minden egyéb ételdarabok? Most ráadásul még habos is a széklete, miért?

Legjobb válasz: a habost azt nem tudom, de a fiamnak még másfél évesen is a darabok, amiket nem rágott, csak nyelt, egyben visszaköszöntek a pelusban. Erre mondta a gyerekdoki hogy ebbõl is látszik h nincs még felkészülve a darabos ételekre az emésztõrendszere. Másfél éves kora után még ugyanúgy nyelte igazság szerint a darabosabbat és mégis teljesen egynemû lett a kakája. Szóval szerintem teljesen normális h a nem megrágott dolgok egyben kijönnek.

a habost azt nem tudom, de a fiamnak még másfél évesen is a darabok, amiket nem rágott, csak nyelt, egyben visszaköszöntek a pelusban. Erre mondta a gyerekdoki hogy ebbõl is látszik h nincs még felkészülve a darabos ételekre az emésztõrendszere. Másfél éves kora után még ugyanúgy nyelte igazság szerint a darabosabbat és mégis teljesen egynemû lett a kakája. Szóval szerintem teljesen normális h a nem megrágott dolgok egyben kijönnek.
Persze :) Én 14 éves vagyok és nekem 20 éves pasik jönnek be..
Normális. Bár az, hogy 11 évesek tetszenek, már kicsit fura, 13-tól ok.
A kérdező hozzászólása: köszi ás várom a további kommenteket
#2 Ezzel már leírtad magad... -.-"
Ha azt nezzuk en 14 eves csaj vagyok Es a 22 eves pasik is bejonnek ezert leszoktak nezni d leszarom oket

Normális, hogy néha látom a lovasok.hu-n, hogy 1 éves herélt lovakat is árulnak? Normális, hogy 1 évesen egy ló herélt?

Legjobb válasz: Féléves kortól már herélhetõ a csikó. Bár elég sok összeesik és ilyen kis gitárnyakú ló lesz belõle, ha csak nincs megfelelõ lovaglással izmolva. Én szerintem jobb 4-5 éves korig csõdörnek hagyni, hogy szépen kifejlõdjön és csak utána herélném.

Féléves kortól már herélhetõ a csikó. Bár elég sok összeesik és ilyen kis gitárnyakú ló lesz belõle, ha csak nincs megfelelõ lovaglással izmolva. Én szerintem jobb 4-5 éves korig csõdörnek hagyni, hogy szépen kifejlõdjön és csak utána herélném.
Passz
Normálisnak normális, inkább az a kérdés hogy milyen ló lesz belõle. Én 3-4-5 éves koráig semmilyen mént sem herélnék, addigra alakul ki a jó kis fickós alkat, izomzat, csõdörös "jellem". Ha túl korán van herélve egy ló akkor kis satnya lesz, szó szerint töketlenül fog kinézni.
Az anyja alatt is ki szokták herélni a csikókat. Ilyenkor megnyúlnak a csöves csontok, kecsesebb lesz a ló.
az, hogy satnya lesz azért hülyeség, mert pont, hogy a korán heréltek gyorsabban és magasabbra nõnek. teljesen normális, baja nem lesz tõle, csak tényleg máshogy fog kinézni. de a nagyokosok azt mondják, hogy ha mén jelleget akarsz a lovadnak küllemben, jellemben, akkor 7-8 éves koráig nem szabad kiherélni, 6-nál korábban tuti nem, tehát tök mindegy, hogy 4 évesen, vagy fél évesen heréled ki, csak ha fél évesen, akkor kicsit egyszerûbb. szerintem a herélésnél is a ló érdekeit kell nézni. ha van lehetõség arra, hogy egy mén csikó egyéb mén csikókkal együtt nagy területen nõjön fel, akkor nyilván az a legjobb, de pl. csak azért, hgoy az anyját ne ugorga meg egyedül tartani leválasztás utántól felnõtt koráig, az sokkal rosszabb, mint egy herélés fél éves korban.
Én azt hallottam, hogy a korán herélt lovak magasabbra nõnek.

6 hetes vagyok és mindíg evés után tör rám a hányinger. Olyankor a szagoktól is rosszul vagyok. Ez normális? Hogy mindíg evés után?

Legjobb válasz: normális, és te vagy a jobb eset, mert ha evés után, max hánysz, de valami bent marad, viszont én aki evés elõtt már rosszul voltam, meg sem tudtam enni semmit. Nincs gáz , pár hét aztán elmúlik!

normális, és te vagy a jobb eset, mert ha evés után, max hánysz, de valami bent marad, viszont én aki evés elõtt már rosszul voltam, meg sem tudtam enni semmit. Nincs gáz , pár hét aztán elmúlik!
Szia Igen normális. Inkább próbálj meg többször keveset enni...és sokfélét, könnyût.( gyümi zöldség stb.) Álltalában a 14. hétre megszünnek ezek a tünetek. Én is így voltam vele. Jó babavárást 14 hetes kismama

Mennyire normális, hogy egy 9 éves gyermek felső metsző tejfogai még csak nem is mozognak?

Legjobb válasz: szia, Tej fogak, biztosan? Kersztlányomnak 6 évesen estek ki a felsõ metszõi, áprilisban lesz 7 éves, és még nincsenek helyette csontfogak. Na ezt sem tudom mennyire normális...:)

szia, Tej fogak, biztosan? Kersztlányomnak 6 évesen estek ki a felsõ metszõi, áprilisban lesz 7 éves, és még nincsenek helyette csontfogak. Na ezt sem tudom mennyire normális...:)
A kérdező hozzászólása: igen tejfogak, kb.2-3 mm-esek, annyira kopottak...
Egyik ismerõsömnek 4. osztályban kezdtek hullani felül az elsõ fogai. Évente van fogászati ellenõrzés, ha baj lenne biztos jelezték volna.

Az normális hogy egy 16 éves lányt nem engednek el a szülei hétközben sehova, hétvégén is csak ritkán 1-2 órára, este már nem nagyon járkálhat az utcán és nem járhat bulizni?

tudom hogy féltenek, de rosszul esik hogy nem mehetek..

Legjobb válasz: Biztosan sok olyan választ fogsz itt kapni, hogy igen normális, mert amúgy is hova mennél, meg hogy a tanuláson járhatna az eszed... De nem normális.. Engem se engedett sehova anyukám annak idején, és mást nem ért el vele, mint azt, hogy amint lett munkám, el is költöztem otthonról, és soha többé nem mentem vissza... Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy kicsit szeretnél többet elmenni, ha más nem legalább hétvégén, abból nem lenne baj, ha mondjuk legalább 2-3 havonta egyszer elmehetnél bulizni, vagy mit tudom én csak úgy... Azért már nem vagy gyerek, gondolom vannak barátaid szeretnél velük is eltölteni egy kis idõt.. Ha nem jutsz velük dûlõre, akkor jobb ha hagyod az egészet, mert csak veszekedés lenne...

Biztosan sok olyan választ fogsz itt kapni, hogy igen normális, mert amúgy is hova mennél, meg hogy a tanuláson járhatna az eszed... De nem normális.. Engem se engedett sehova anyukám annak idején, és mást nem ért el vele, mint azt, hogy amint lett munkám, el is költöztem otthonról, és soha többé nem mentem vissza... Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy kicsit szeretnél többet elmenni, ha más nem legalább hétvégén, abból nem lenne baj, ha mondjuk legalább 2-3 havonta egyszer elmehetnél bulizni, vagy mit tudom én csak úgy... Azért már nem vagy gyerek, gondolom vannak barátaid szeretnél velük is eltölteni egy kis idõt.. Ha nem jutsz velük dûlõre, akkor jobb ha hagyod az egészet, mert csak veszekedés lenne...
Nem normális. Próbálj meg beszélni a szüleiddel errõl. Mellesleg ezzel tényleg kb. azt érik el, amit az elsõ válaszoló mondott.
Hétköznap én sem engednélek el akárhova mehetnél sportolni külön órára pl ének, tánc, rajz, valamelyik tantárgy, esetleg ha kész a lecke barátnõzhetsz kicsit, de este 8ra otthon kellene lenned.Hétvégén aludhatnál barátnõnél, elengednélek, moziba, színházba, városba, kulturált normális helyekre, nyáron kint lehetnél 10ig, télen csak 8ig.Buliba ritkán engednélek normális helyre, koncertre fesztiválra csak megbízható felnõtt rokonnal, fiúval nem aludhatnál. Szerintem kicsit túl féltenek, kompromisszumot kéne kötnötök.
Hát, én így nõttem fel. És élek. Igaz, nem 16-17 évesen, hanem felnõttként 21-22 buliztam ki magam, amikor már a saját otthonomba mentem haza, és nem adtam számot senkinek sem a szabadidõmrõl. De élek, és épelméjû maradtam. Te sem fogsz belepusztulni.
szóval egy vesszõ és egy pont kimaradt. Normális helyre engednélek el bulizni, úgy hogy tudom kivel mész és mikor jössz, és éjfélre haza kéne érned, és pl 3-4 havonta egyszer.Koncertre és fesztiválra csak megbízható felnõtt rokonnal engednélek.
Nem normális.

Normális, hogy 16 évesen is minden pasiban a nagy Õt keresi az ember?

Persze vannak olyanok, akiknél tudod, hogy nem ?k lesznek azok, akikkel majd... De itt inkább a nagy szerelmekre gondolok.

Legjobb válasz: sztem normális. én párkapcoslatban vagyok ( 16 éves) és jelenleg ugy érzem h Õ az igazi. persze ésszerüen nézve,ritka akinek az "elsö" az "utolso" is marad

sztem normális. én párkapcoslatban vagyok ( 16 éves) és jelenleg ugy érzem h Õ az igazi. persze ésszerüen nézve, ritka akinek az "elsö" az "utolso" is marad
Hajajj, persze...én minden pasiban a nagy õt kerestem, amíg meg nem találtam.Lehettem akárhány éves.Már az elsõ kamaszszerelemrõl azt gondoltam, hogy örökké fog tartani, aztán hol van az már...... Akiben megtaláltam, ahhoz férjhez is mentem.
Én is ilyen voltam, nincs ezzel semmi gond:-) Nem vagyunk egyformák, és mi vagyunk kevesebben! Én örülök, hogy nem dugod körbe a világot, mint a mai fiatalok többsége, és tisztelet a kivételnek. Én 16 évesen már gyerekért voltam megõrülve, persze ésszel felfogtam, hogy ennek még nincs itt az ideje. De 18 évesen már menyasszony lettem (igaz mésfél év után elhagyott..). De most, 29 évesen találtam meg a párom, a férjem és 32 hetes kisbabám a pocimban. Kûzdj, és tarts ki az elveid mellett! Én is mindig tudtam, hogy mire vágyom, és idõ kellett, hogy megtaláljam, de megérte a sokéves kûzdelem!!
A kérdező hozzászólása: Köszönet az eddigi válaszadóknak! Egy picit megnyugodtam... :)
én 16 éves vagyok én 15 hónapja vagyok kapcsolatban... nem õ volt az elsõ szerelmem de ugy érzem õ lesz az utolsó:) és sztem tök normális ez azoknál akik nem kis ribancok...
Sztem sincs ezzel semmi probléma.Normális. Én most leszek 3hónap múlva 17 és másfél éves kapcsim van..én is úgyérzem, hogy "Igen, Õ a Nagy Õ!" :) (Remélem így is lesz.. :$) Sok sikert mindenkinek!

Normális, hogy szinte felnőtt, 18-19 éves lányokat is bugyira vetkőztetve, hármassával vizsgálnak suliban? Máshol is így van?

Legjobb válasz: Normális. Sõt normális iskolaorvos a fiúkkal a gatyát is letolatja. Mégis nagykabátban mit tud vizsgálni?

Normális. Sõt normális iskolaorvos a fiúkkal a gatyát is letolatja. Mégis nagykabátban mit tud vizsgálni?
Gyönyörû... Letolják a lányok a bugyijukat, akkor azon mégis mi a francot lát?
Az orvosnak kötelessége a genitáliák fejlettségét is megítélni (tehát benéz a bugyiba). Viszont az nem helyes, hogy nem egyesével vizsgál titeket. Nemcsak hogy a 18 éveseket, a fiatalabbakat is egyesével kellene megvizsgálni. Elvileg nem is gyorsít a folyamaton, úgyhogy nincs túl sok értelme.
Nálunk is így volt, viszont szerintem nem normális. Egyesével kellene vizsgálni, mert nagyon megalázó tud lenni. Nálunk az orvos egy öreg pasi volt, kb járókeretes szintû és volt amikor még a bugyit is letolatta velünk.. úgyhogy örülj hogy neked csak bugyira kell vetkõznöd a többi osztálytársad elõtt, mert nekünk volt olyan alkalom amikor azt is le kellett venni. 18L
Teljesen abnormális, nem értem miért hagytátok? Szüleitek tudtak róla?
Ajánlom a szex/szerelem témakör olvasgatását itt gyk-n azoknak, akik szerint az emberek - legyen az akár gyerek - észrevesznek bármely rendellenességet ÉS aztán elmennek vele orvoshoz. Amúgy a felnõtt orvosnak is meztelenre le kéne vetkõztetnie a betegeket minden alkalommal, nem egy olyan eset van, amikor az ipsének már ki sem látszik a daganatból a pénisze, akkor kerül urológushoz.
Szerintem a tesire való átöltözés és az orvosi vizsgálat két különbözõ dolog. Orvosnál, amíg a lányok sorra várakoznak levetkõzve, azért csak azt nézik, hogy a másik milyen fehérnemûben ( vagy anélkül, ugyanis nálunk le kell venni a melltartót és a bugyit is), míg azért tesin nem ezzel foglalkoznak a lányok, hanem azzal hogy hamar átöltözzenek, esetleg még beszélgessenek stb. Az meg már a másik, hogy aki bugyis képeket pakol ki közösségi portálokra, annál már megszokott a dolog, nálunk éppen az van, hogy ezek a lányok mennek be elsõnek, és õket nem zavarja a dolog. Én inkább a gátlásosabb, szégyenlõs lányok közé tartozom és számomra nagyon nem fair dolog, hogy a többi lány osztálytársam elõtt kell pucéran álldogálnom, míg egy idõs pasas fogdos ott lent meg nézegeti a melleimet. Én nem pakolgatok sehova semmilyen képet magamról, mégis zavar a dolog, szerintem semmi szükség nem lenne arra, hogy egy idegen férfi (mert az, ha orvos, ha nem) a nemi szervemet nézegesse. Ha lenne valami panaszom, akkor nõgyógyászhoz mennék, ahol nyilván nem állna bent a fél osztály, hanem csak én lennék bent, meg az orvos. Ne térjünk el a kérdéstõl, az nem zavar, hogy az orvos vizsgál, csak az, hogy közben többen is bent vagyunk a teremben. De az nagyon.
Kedves Andizsuzsi! Totál tévedésben vagy, a kötelezõ vetkõzés, vizsgálat a Gulágon és Auswitzban volt, ma nálunk nincs. Felvilágosítani fel lehet, sõt kell a fiatalokat, filmekkel, elõadásokkal és könyvekkel. Olyan fiatal nincs aki ezek után nem tudná megállapítani, ha valami rendellenesen fejlõdik nála, talán még a debil is képes rá. Ha nem, akkor nem hozzáértõk a filmek készítõi! Szóval kötelezõ nemiszerv mutogatás NINCS! (legfeljebb egyesek szeretnék..)
nálunk is van ilyen, de egyesével. (általános) a szülõk is fel voltak háborodva, néhány levelet írt hogy nem járul hozzá. mi sem értjük, hogy attól még, hogy megnézi valakinek a péniszét/vagináját, mit ér? a gyerek csak észreveszi, ha valami nem stimmel könyörgöm! nálunk csak azoknak a lányoknak nézett bele a bugyijába, akiknek még nem jött meg... nagyon gáz.. attól hogy megnézi a szeméremtestet, már megjön?! ha nem jön meg valakinek 16 éves koráig, elmennek orvoshoz vagy vár. attól még, hogy 13-14 évesen megkukkantja az orvos, nem javít semmin. mellesleg ismétlem, 13-14 évesek vagyunk. ha valakinek még nem jött meg, akkor mi van? mit kell nézni rajta? majd a lányok elmennek nõgyógyászhoz, ha valami nem jó. sõt, a nõdoki pontosabbat is meg tud állapítani, rendes mûszerei vannak, stb! a suliban ez a vizsgálat szarnak a pofon, csak fölösleges zavarba hoznak minket. emlékszem, hetedikben nekem is benéztek, pedig nem akartam. de a nõ erõsködött "nyugi, normális vizsgálat része. csak meg kell nézni hogy minden rendben van-e". úristen. ha bajom van, csak észreveszem! másrészt ha valakinek nem jön meg, általában belsõ szervi vagy hormon probléma. azt honnan tudja megállapítani abból, hogy széthúzza a szeméremajkakat?! aztán most nyolcadikban megint volt ilyen. ha megjött már valakinek, csak a csípõje körüli ereket nézik meg. éppen megvolt akkor, szóltam is, elõtte múltak el a görcsök egy idõre. erre ahogy próbálta kitapintani az eret, úgy megnyomta, hogy utána megint fájni kezdett a hasam. a pofám leszakad.... na meg a fiúknál az alsógatya letol dolog... mivel szinte minden fiú masztizik, csak észreveszik ha valami nem oké!! ha valami megváltozik, max lemegy a dokihoz és szól, minek kell egy külön vizsgálatot olyanra szentelni, amikor a gyerek tök kínosnak érzi a helyzetet? ja és a fiúk is panaszkodtak hogy durván nyúlt a doki hozzájuk ahogy megfogta a péniszüket, felállt nekik, tök kínos volt nekik.(a padtársam is fiú, õ is mondta) MIÓTA NORMÁLIS EZ?? Szüntessék már meg, semmi értelme és kellemetlen!
Na azért álljunk csak meg egy pillanatra. Az iskolaorvosnak KÖTELESSÉGE teljes fizikai vizsgálatot végeznie. Pont. Ez lehet, hogy tetszik, lehet, hogy nem, de ez van. A fiú-lányok testnevelés óra elõtt is együtt vetkõznek és öltöznek, nem akkor látják egymást elõször fehérnemûben. Jó, hogy külön öltözõt nem követeltek mindjárt tanulónként. Senki sem [email protected] le senkit. Viszont tapasztalatból tudom, hogy azok a lányok, akik félpucér fürdõszobai önfotókkal tapétázzák ki a face-t vinnyognak a leginkább, amikor orvosi vizsgálatra kell menni. Azt meg, hogy a szûrõvizsgálatoknak rendkívüli szerepe van, oda rendszeresen el kellene járni, szintén legkésõbb ebben a korban meg kellene tanulni. Ha ez természetes lenne, akkor nem halnának meg nõk százai Magyarországon évente olyan betegségekben, amik tökéletesen gyógyíthatók lennének, ha rendszeresen járnának szûrõvizsgálatokra. Aki azt mondja, hogy ez nem az iskolaorvos dolga kellene, hogy legyen, lehet, hogy igaza van. De ha visz valaki igazolást arról, hogy õ a megfelelõ szakrendeléseken részt vett, akkor az iskolaorvos örömmel fog lapozni egyet a naplójában.
Hát már bocsánat, de hármasával bugyira vetkõztetni lányokat nem normális, a bugyihoz meg a szakembereken kívül senkinek semmi köze orvosilag. Akkor sem, ha jó szándék áll mögötte. Ha valamelyik lányt ez zavarja, igenis joga van szólni, hogy õ ebben nem kíván részt venni, mert indokolatlanul megalázó, és elmegy máshova, a hol a szükséges vizsgálatokat megcsinálják, és igazolni tudja. Egyesével még talán oké, de minket pl soha nem vizsgálgattak (csak magasság, súlymérés volt, esetleg vérnyomás), és jó esetben egy 11 éves fiúnál már rég megoldott probléma a fityma, ha nem, akkor meg úgyis meg kell oldani elõbb utóbb a szülõkkel, nem mellesleg az iskolaorvos ilyenekkel mégis mit kezdene? Azt pedig nem gondolom, hogy kötelezõek ezek a vizsgálatok, fõleg nem így, hogy az emberek jó nagy része ilyen formában nem esik rajt át. EKG-hoz sem feltétlenül kell levenni melltartót.
Természetesen én sem értek egyet azzal, ha nem egyesével vizsgál az orvos, fenn már kifejtettem (4.) Viszont az orvosnak kötelessége (lenne) minden esetben tetõtõl talpig végigvizsgálni a pácienst. A páciens természetesen ezt visszautasíthatja, ahogy bármilyen orvosi ellátást is, ha az nem életmentõ beavatkozás.
Nálunk sosem kellett egy ruhadarabot sem levenni.
Esetleg el lehetne gondolkozni azon, hogy az emberek többsége nem csak akkor menne orvoshoz, ha már dölgõdik, ha normális bánásmódot tanusítanának az orvosok is. Pl addig vetkõztetnek amíg feltétlenül kell, normális hangnemben, stílusban beszélnek stb. A legjobb példa erre a nõgyógyászat, terhesgondozás. Ha velem otromba egy orvos, esetleg megaláz, nem érdekel, milyen a többi, valószínûleg legközelebb csak akkor megyek majd bármilyen más orvoshoz, ha már marhára muszáj. Nem, és nem engedném a gyerekemet ilyen módon vizsgálni. Ott a nõgyógyász, urológus, tudomisén mi, ha kell, de az iskolaorvos ne nézegesse nyilvánosan. A kampányoló hozzászólók akkor is ilyen véleményen lennének, ha pucéran kellene várniuk a nõgyógyászati rendelõ várójában, vagy kórházi váróban az UH elõtt?
54%-os válaszolónak üzenem, hogy nem vagyok tévedésben. Az iskolaorvosnak kötelessége a teljes fizikai vizsgálat. Arról, hogy pucéran kellene várni, nem volt szó a kérdésben, ahogy arról sem, hogy a fiatalokkal a vizsgálat során méltatlanul bántak volna. Hogy miért hármasával vizsgáltak, arra jó tippem van: el tudom képzelni azon anyukák reakcióját, akik attól fel vannak háborodva, hogy a lányuk bugyiban van két másik lány társaságában mit szólna, ha a leányka kettesben lenne az orvossal. Na sok orvos ezt próbálja meg elkerülni azzal, hogy nem egyesével vizsgálja meg õket. Annak a válaszolónak, aki ha bunkó vele egy orvos, akkor nem megy többet vizsgálatra, csak gratulálni tudok. Én ilyen esetben keresek másik orvost, akiben megbízok, de eszem ágában sincs más hülyesége miatt a saját egészségemet kockáztatni. És mielõtt nekem esnétek, nekem is van két fiam. Mindkettõt rendszeresen vetkõztette le az iskolaorvos és a körzetes is gatyára, és néztek is bele. És nem háborogtam, hanem hálás voltam, hogy a munkájukat lelkiismeretesen végezték.
" az orvosnak kötelessége (lenne) minden esetben tetõtõl talpig végigvizsgálni a pácienst." Mi az, hogy kötelezõ? Le kellene fogni a pácienst és az aszisztenssel lerángatni róla a ruhát????? Legfeljebb felajánlhatja, és ha nem él vele az illetõ, akkor azt a fajta vizsgálatot kihagyja. A többit természetesen elvégzi.
Mégegyszer mondom, hogy totál tévedésben vagy, A gyerek 18 éves koráig a szülõ tartozik felelõséggel a gyerekért és nem az iskola orvos. Ha a bugyiturkászást nem találja helyénvalónak a szülõ/gyerek, akkor az elmarad ott, viszont a többit el kell végeznie az orvosnak. És bizony ha az osztályfõnök is erõszakoskodik, akkor járjon elõl jó példával, vetkõzzön le pucérra a gyerekek elött és nézesse meg nemiszerveit a dokival. Utána viszont majd a gyerek-felnõtt.
Szerintem elsõ sorban a szülõ dolga lenne gyermekének egészségi állapotát felügyelni és megõrizni. Ha ez nem így van, akkor tök mindegy levetkõzik-e a gyerek vagy nem az iskolaorvosnál. A szülõk tájékozatlanok, õk sem járnak orvoshoz, nem ismerik a betegségeket és kockázataikat. De ezzel senki sem foglalkozik. Így pedig ez a módszer semmit sem ér. Csak adunk a [email protected] egy pofont.
Amelyik fiúnak problémája van a nemi szervével, azt tök mindegy hogy az iskola orvos megnézi-e mert nyilván ott helyben nem fogja körülmetélni. Hiába zavarja el másik orvoshoz, nem fog menni, ahogy elõtte sem. Adhat beutalót, írhat a szülõnek, gyerek max nem szól róla, kidobja az elsõ kukába. Emlõvizsgálat ebben a korban nem indokolt, fõleg nem az iskolában. Gerincvizsgálathoz és minden máshoz elég felhúzni a pólót. Összességében felesleges egy szál bugyiban ácsorogniuk. Melanómát is tudnak úgy keresni, ha apránként mutatja a gyerek az egyes részeit, ha már errõl van szó. Én sem vetkõztem pucérra a bõrgyógyásznál. Gyereknek van pici szája, el tudja mondani hol van sok anyajegy, de ne világért se kommunikáljunk a gyerekkel. Ha már ennyire fontosnak tartjuk a szûrést és a megelõzést, akkor igen is meg kell tanítani a fiatalokat az önellenõrzésre, mert ez a módszer max arra jó, hogy a gyerek megutálja az orvost és ha baja lesz, akkor sem megy el, ahogy a mostani felnõttek sem!!! A fiatalok szemérmességérõl nem nyitok vitát, de kíváncsi lenék, ha pl. a munkahelyeken is így zajlana az üzemorvosi vizsgálat, akkor vajon hogyan viselkedne az a sok "szemérmes" felnõtt. Tekintve, hogy 32-50 éves férfiak is szenvednek fitymaszûkülettõl, ami nem, nem az elmaradt iskolaorvosi vizsgálatok eredménye. Felnõttek sem járnak orvoshoz, és nem ismerik a betegségeket, sem a szövõdményeket, nosza állítsuk falhoz õket és vetkõztessük meztelenre mind!? Hülyeségeket írok. Elég szomorú, ez a hozzáállás részetekrõl. Attól mert vannak szabados tinik, nem mindneki világ [email protected] Az orvosoknak sem kellene úgy kezelni mindenkit, mint aki egy reménytelen dilettáns hülye. Értelmes emberek vagyunk, a gyerekek sem ostobák. Tájékoztatni kell mindenkit a betegségekrõl, kockázatokról és a vizsgálat menetérõl. Nem marhafarm az iskola, a gyerek nem egy barom, ahol azt csinálnak vele mások, amit õk jónak látnak. Ez a módszer mindenre jó, csak nem a megelõzésre. Elballag, kész, orvos közelébe nem fog menni többet. Hurrá.
Én is egyetértek a válaszolókkal, viszont az, hogy a gyerekeknek az osztálytársai elõtt kell levetkõzni (bugyi-melltartó stb), szerintem már megalázás. Legalábbis én így gondolom. Az oké, hogy az orvos megvizsgál, de az, hogy utána az legyen a téma az osztályban, hogy kinek mekkora, vagy hogy szõrtelenít-e vagy sem... nekem nem tetszik. Egyszerûbb lenne egyesével bemenni, levetkõzni, minthogy csapatostul várni a sorunkra. És nálunk ez most is így van, 4-5 lánynak kell bent lennie egyszerre, levetkõzni pucérra és úgy várni hogy sorra kerüljön. Ezt én megalázónak érzem, az élet más területén is ilyen szégyenlõs vagyok, szóval azt a bizonyos mondatot azért kikérem magamnak és a hasonló helyzetû lányoknak is.
Mért ne lenne normális?
Kissé barbárnak tartom. Normális? Az emberevés normális? Meglepõ lesz a válasz, de bizonyos társadalmakban bizony normális volt még nem is olyan rég. Szóval hogy mi normális..
Csak az nem normális, hogy hármasával vizsgált benneteket.
Kár hogy nem láttatok egy beöltöztetést a sorkatonaságnál.Jó tudom a lányok azok lányok, hát az volt ám a vizsgálat a doki részérõl a gatyádon ültél a széken míg kitöltögette a papírokat és kankó meg szifilisz után kutatott a felmenõid között. Szokásos formaság egyik is másik is, elõírás amit teljesíteni illik. A gulágon volt hasonló vizsgálat ezt nyugodtan mondjátok meg a dokinak legközelebb hátha rádöbben a saját nyomorúságára.
Természatesen nem kötelezõ, mint ahogy egyetlen vizsgálat sem. Akinek ez nem elfogadható, az ne engedje!
"Mégis nagykabátban mit tud vizsgálni?" Miért mit kéne? Nálunk magasság, testsúly és vérnyomás mérés volt. Egyikhez sem kell bugyira vetkõzni. Ja! Meg a torkunkat tapogatták, nincs-e golyvánk. Hallásvizsgálat is volt, ruhában. A kis szívünket is meg tudták hallgatni úgy, hogy csak felhúztuk a pólót. Ezt a mostani trendet nem értem, miszerint minden textilt le kell dobni. Mégis mit lát azon kívül, hogy kinek mekkora a melle vagy szõrtelenít-e vagy nem? Ha EKG van, az más, de nem hinném, hogy minden iskolaorvos EKG-val szaladgál, és akkor sem kell bugyit levenni. Ha valakinek akkora a klitorisza, hogy kilóg, az már nyilván rájött, hogy nem egészen olyan mint a többi, de az iskola orvos mit kezd ezzel az információval? 18 évesen meg már kiderült, ha valakinek össze van nõve a vaginája. A fitymaszûkületet meg nem az iskolaorvosnak kell húzogatni, hanem a gyerekeknek kéne elmondani, hogyha fáj, feszül, baj van, akkor menjen el az illetékes szakrendelésre, ahol tudnak neki segíteni, ne szégyenkezzen. De így csak szégyenkezni fog.
nálunk is volt ilyen, 3 asával kellett bemenni az öltözõ fülkébe, majd egyenként a védõnõ elé állni. Én a fiúk táborát erõsítem. miután megnézte a testmagasságot, vérnyomást, szívhangot, le kellett tolni a gatyát, úgy hogy közben az asszisztense is benn volt. emlékszem h nálam is mondta és alaposan megvizsgálta a [email protected], meg a heréimet. nem tudom mennyire normális, de tuti fel volt izgulva, láttam a tekintetén. Én ezt nem is engedném h iskolás fiúkat lányokat minden indok nélkül csak így vizsgáljanak.
"Mégis mit lát azon kívül, hogy kinek mekkora a melle vagy szõrtelenít-e vagy nem?" Például a melanómákat, a mozgásszervi rendellenességeket, a külsõ nemiszervek rendellenes fejlõdését, visszamaradt heréket stb. Sõt, továbbmegyek. Ennyi idõs fiatal lányoknak meg kellene tanítani az emlõk önvizsgálatát, fiúknak a herék tapintásos vizsgálatát. Aki úgy gondolja, hogy egy fiú, akinek problémája van a nemiszervével, orvosi vizsgálaton azt jelezni fogja, az még nem találkotott kamasz fiúval. Ha van bátorsága a problémával elõállni, akkor azt már háziorovs/szakorvos megoldotta, el sem jut az iskolaorvosig. Az iskolaorvosi vizsgálat egyébként kötelezõ, az azon való részvételrõl a gondoviselõnek kell gondoskodnia. A fiatal kérheti, hogy õt a háziorvosa vizsgálja meg, és az errõl szóló igazolást nyújthatja be az iskolaorvosnak. A személyes véleményem pedig az, hogy a fiatalok egy része az élet egyéb területén is lehetne olyan szemérmes, mint az orvosi vizsgálaton.
Teljes mértékben igaza van Andizsuzsinak!!!
Elõzõ vagyok. Fõleg Andizsuzsi utolsó mondatával értek nagyon egyet!!!
Szeretném Andizsuzsi válaszát háromszor felszavazni. Az utolsó mondatát ötször. És még annyit hozzáfûznék a 12:11-kor érkezett válaszhoz, hogy épp azért van szükség ezekre a kötelezõ szûrõvizsgálatokra, mert az emberek (kiváltképp a gyerekek és serdülõk) legnagyobb része nem mer orvoshoz, de még csak a családtagjaikhoz sem fordulni az esetleg felfedezett rendellenességeikkel. Vagy nem is véli rendellenességnek, mivel nem orvos, hogy már sok beteget látott volna, vagy tisztában lenne a betegségek tüneteivel. Vagy ha fel is ismeri a problémát, nem ismeri a kockázatokat, és nagyobb a félelme a beavatkozástól, mint a következményektõl. Ha azonban az iskolaorvos felhívja rá a figyelmét, illetve értesíti a szülõt, rengeteg egészségi probléma kiszûrhetõ már fiatalkorban, aminek akár súlyos késõbbi következményei is lehetnének.
Sajnálatos, hogy a kiszolgáltatott gyerekeket ilyen tortúrának vetik alá és hogy gyakran az iskolai ofõnök is partner ebben. A szülõk is törõdhetnének jobban a gyerekeikkel.

2 éves gyermekem és most 10 hetes vagyok a kicsivel normális, hogy a nagy nem is érdeklődik? Mondom neki, hogy ott a baba anya hasába de nem nagyon izgatja

Legjobb válasz: 2 évesen még nem kell felfognia azt, ami eleve láthatatlan még egy jó ideig... Ha majd nõ a pocid jobban, akkor talán elkezd érdeklõdni, de szerintem ez neki még nem egy nagyon érdekes téma. Meg eleve elképzelhetetlen számára. Te: Nézd, ott a baba... Õ meg magában: de mégis hol???? Anya, ne hülyíts, nem látom!!! :):):) Nyugi, szerintem normális a viselkedése.

2 évesen még nem kell felfognia azt, ami eleve láthatatlan még egy jó ideig... Ha majd nõ a pocid jobban, akkor talán elkezd érdeklõdni, de szerintem ez neki még nem egy nagyon érdekes téma. Meg eleve elképzelhetetlen számára. Te: Nézd, ott a baba... Õ meg magában: de mégis hol???? Anya, ne hülyíts, nem látom!!! :) :) :) Nyugi, szerintem normális a viselkedése.
persze, hogy normális. nekem 2, 5éves a volt a fiam mikor terhes lettem.akkor kezdett érdeklõdni mikor már nagy volt a hasam, és igazán mikor már érezni lehetett (kívûlrõl is)a mozgást.akkor sokat jött oda magától , puszit adni adni rá.meg mindig mondta hogy vegyük ki. aztán amikor megszületett a pici akkor totál látszott hogy nem érti a dolgot, nézte a babát, de továbbra is a hasmra mutatott hogy kistesó. már 2hónapos a pici, most már talán "elfelejtette" hogy a hasamban volt.idáig sokszor még ott kereste. szóval picik még õk, nem érthetik ezt :) sok boldogságot és ne erõltesd a kistesós témát, megértését.
Szia! Az én kislányom is 2 éves múlt augusztusban, én most 27 hetes pocakos vagyok! Õ is akkor kezdett el érdeklõdni, amikor már látta hogy nõ a hasam! Azóta mindenkinek mondogatja hogy kistesója lesz, és hogy ott van anya pocijában! Naponta többször jön hogy megvizsgálja a hasam (látta már amikor a védõnõ mérte stb...), puszilgatja és beszél hozzá! Nagyon édes! Szóval ne izgulj teljesen normális, majd fog érdeklõdni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Valóban ilyen is van, hogy fel sem fogja még esetleg, bár a kisgyermekek megérzései kitûnõek, afelé hajlok, hogy érzi a magzatot, embriót. Az viszont, hogy testvérféltékenységbõl közönyös iránta, vagy mert még túlságosan messze van a születése, épp csak embrió (nem kizárt, hogy ezt is érzi hatodik érzékével egy kisgyermek a leendõ tesójáról), egyéne válogatja.
az en lanyom 2 eves volt mikor terhes voltam a kisoccsivel de ot se igazan erdekelte mindig mondta baby boy :) ennyi aztan tovabb allt:) most A kicsi fiu 2 eves es terhes vagyok a hugicaval :) ) de o jon racsap(na) aztan simogassa es mondja baby:) imadnivaloak.marmint a hasamra csapna ra ha hagynam
2 évesen ne is várd tõle és nagyon hamar szóltatok.. neki rengeteg hosszú idõ lesz az a 6-7 hónap ne is foglalkozz vele, majd a vége felé térjetek vissza, most legyél csak az övé, kistesózhat még eleget...
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:)

Normális, hogy így gondolom? 13 éves vagyok, és még nem smároltam nem is volt normális fiúm..

Az ismer?seim nagyobbik része már pettingelt is (hozzáteszem mindegyik egy r.banc) nem értem hogy 13 évesen mért kell rögtön orális sexet folytatni. attól félek, ha összejövök valakivel,elvárja t?lem, h engedjem neki, hogy megujjazzon, és elvárja h én kielégítsem ?t. szerintem elég a csókolózás nem? nekem rémiszt?nek látszik h 13 évesen ilyeneket csináljak.

Legjobb válasz: teljesen normálisan gondolkodsz, nem szabad ilyen fiatalon belemenni ilyesmibe. Tudod az ilyen kis firmáknak hamar elterjed a hírük, és késõbb is csak kihasználják õket a fiúk. Ha nem adod könnyen magad, akkor érdekesebb leszel a fiúknak, és amelyik ezt nem tudja elfogadni, akkor neki csak arra kellenél.

teljesen normálisan gondolkodsz, nem szabad ilyen fiatalon belemenni ilyesmibe. Tudod az ilyen kis firmáknak hamar elterjed a hírük, és késõbb is csak kihasználják õket a fiúk. Ha nem adod könnyen magad, akkor érdekesebb leszel a fiúknak, és amelyik ezt nem tudja elfogadni, akkor neki csak arra kellenél.
Remélem nem hal ki a te "fajtád" és nem a [email protected] törnek teljesen "uralomra". Az lenne a normális, ahogyan te gondolkozol. Megjegyzem bármiféle kapcsolatot ráérne 15-16 éves korban elkezdeni. Szerintem egy 13-14 éves is bõven gyerek még a csókhoz is.
HA valóban szeret, akkor nem fog rádunni!
Nagyon is jól gondolkodsz!
én is 13 éves vagyok, és borzastsó, hogy néhány osztálytársam miket mûvel. Ne hagyd magad, ha valaki többet vár el tõled akkor nem is igazán szeret.
Teljesen igazad van! Szerintem is rémisztõ ebben a korban. 13 évesen mással kellene még foglalkozni!
13 évesen smárolás? Még azzal is bõven ráérnél pár évvel késõbb. Egyébként én is hallottam rengeteg ijesztõ sztorit a mai fiatalokról... Hogy a barátnõk egymást nyalják ki, meg hogy a taxisofõr srác mikor kinyitja beér a diszkó elé a kiscsaj még be sem szállt de már sz*pja... Meg ilyenek. Aztán mondtam az ismerõsömnek, hogy jól van, én nem akarok ilyen szörnyû dolgokról hallani... Szóval nyugodtan ráérsz még! Aki meg siettet, az nem szeret igazán, olyannal nem érdemes együtt lenni!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:D mert amikor elöször mesélték nekem, hogy mit csináltak ki akadtam, és volt egy idõ amikor azt gondoltam h eza normális és csak párnapja jöttem rá h csak 13 éves vagyok4 elég nekem a smárolás:D képes lettem volna belemenni dolgokba, ha összejön eg y fiúval, de szerencsére nem:D és szerintem jó ez így. és tényleg csak kihasználják azt a csajt...
A kérdező hozzászólása: :D akkor jó. csak olyan bizonytalan vagyok ezekben. mert mi van ha többször is aztmodonom neki h nem? akkor egyszercsak rámunna.:/
A kérdező hozzászólása: hát jolvan akkor megnyugodtam:D van egy 14 éves barátnõm akivel 11 éve legjobb barátok vagyunk. és már jóideje nemszûz. tudja h nemsmráoltam és állandóan ezzel [email protected] szóval még ráérek:D oké
Abszólute ráérsz ! Utolag tuti megbánnád ha olyat tennél amit nem akarsz. A csók is a szerelmbõl legyen ne csak buliból Hidd el sokkal jobban tisztelik a fiuk azokat akik nem adják könnyen magukat
A kérdező hozzászólása: oksi köszi:D
én 15 vagyok és nekem még egyetlen egy pasim volt. nem volt egy leányálom. igaz rendes volt de nem voltam biztos benne. a suliban volt disco és õt is elhívtam. az elején még rendesen viselkedett de aztán egyszer elkezdett csókolni mindenki szeme láttára (megmondom õszintén nem szeretek közönség elõtt smárolni). aztán eltoltam, majd újra és újra. nem hagyta, h a barátnõimmel táncoljak. túlságosan is rámenõs volt.késõbb eltûnt.(mármint a bulin) aztán kiderült, h elment egy ribanccal...Nagyon fájt mert szeretem. de késõbb elfogadtam, h nem nekem való. szóval melléd állok én sem szeretem ezt az egyéjszakás kalandos és ehhez hasonló baromságokat. örülnék ha mindenki ilyen lenne és az igazit keresné nem pedig azt, h kit mikor és h tudna #@*!. és én is hallottam, h mien dolgokat mûvelnek. pl. cigányt sz*nak a parkban, sexelnek és nem védekeznek és a csaj nem meri elvetetni a babát, mert fél h késõbb nem lehet neki....sóval maradj ilyen : ) :D ^^

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!