Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy és fél hónapos (26 db)

normális!!!
igen
Ne ilyedj meg de akkor valószínû, hogy még be is fog gennyesedni. DE EZ TELJESEN JÓ! NÁlunk is ilyenkor kezdõdött, picit kékes volt rá egy hétre már tiszta sebes gennyes volt neki. Nem fáj, érheti víz (persze ne ázzon el), aztán majd szépen begyógyul. Az lenne baj, ha semmi nem látszódn! :)

Kisfiam 3 és fél hónapos. A 3 hónapos vizsgálat óta, amióta megmutatta neki a dr-nő, hogy hogyan kell felhúzni magát, állandóan ülni és állni akar. Ez normális?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3 hós és õ reflexvizsgálat nélkül is rájött, hogy ülni jobb lenne, jobban lát. :) Persze nem hagyom, hogy üljön. Ha fektetve van a karomban, érzem hogy húzná föl magát. Olyan helyesek ilyenkor, mikor próbálkoznak. :)

Az én kisfiam 3 hós és õ reflexvizsgálat nélkül is rájött, hogy ülni jobb lenne, jobban lát. :) Persze nem hagyom, hogy üljön. Ha fektetve van a karomban, érzem hogy húzná föl magát. Olyan helyesek ilyenkor, mikor próbálkoznak. :)
Persze normális :) Úgy jobban lehet nézelõdni! Viszont neked meg nem szabad hagyni, ennyi idõs babát még nem szabad állítani, ültetni (a drnõ csak a reflexeit vizsgálta ezzel)
Normális, már eggyel több dolgot tud :) Ebbõl látszik, milyen kis okos a babád...egybõl rákapott :)

5 és fél hónapos a kislányom.12 napja nincs széklete (csak szopik) Elvittem gyermekorvoshoz, ott azt mondták, hogy normális, ne idegeskedjek majd kakil. Szerintetek ez normális, mit tegyek?

Az alábbiakat probáltam:cukros kamillatea éhgyomorra,lázmérözni és kupozni.Semmi sem használt.

Legjobb válasz: Hát szerintem ez nagyon sok idõ! Próbáld lázmérõzni és tornáztasd is a kis lábát.

Hát szerintem ez nagyon sok idõ! Próbáld lázmérõzni és tornáztasd is a kis lábát.
mi is szenvedtük, enyém születésétõl 10 naponta kakilt. ha 11. naphoz értünk, akkor valahogy kicsaltuk (laevolac, glicerines kúp, lázmérõ és rengeteg masszázs, torna) 5 hónapos korában már nem bírtam és elkezdtük a hozzátáplálást almától, na attól egyáltalán nem tudott kakilni és szenvedett. így hát áttértünk a szilvára. tápszerbe kevertem neki a szilvapépet (amúgy anyatejes volt) és végre jókat f.ott tõle :D csak ajánlani tudom tej+ szilva nagyon jó megoldás, és már elég elején be lehet vezetni :) répát és almát nagyon nem ajánlom, mert attól még be is szárad a kakija és akkor azt már nem fogja tudni kinyomni :(
Szia. Nálunk is a Laevolac hashajtó vált be. Nekem a dokinõnk ajánlotta. Meg vettem szélcsövet, na az is hatásos volt. Próbáld ki. 3 fiú anyuja
A répa köztudottan hasfogó, azt ne add most. Az almát se amíg nem kakál, akkor már inkább õszibarackot.
A kérdező hozzászólása: Probál kakilni, de nem szenved.
De szenved is? Próbál kakilni?
Az almától meg a répától nem lesz jobb a kakihelyzet. Szerintem ne kísérletezz hanem orvos, azonnal, utána ráérsz variálni az étrendetekkel!
A kérdező hozzászólása: 3 napja hozzátáplálom almával és répával(orvos ajánlotta)de idáig még semmi.Glicerines zselét adtam neki 6 nap után, meg 11 nap után, de attol se kakilt.
Adtál már neki gyümölcsöt?Az õszibarack csodákra képes. Mi is kaki gondok miatt kezdtük el a hozzátáplálást 4 hónaposan. Üdv 1 éves kisfiú anyukája
Glicerin-kúp. Ha attól nem kakil, akkor semmitõl... Nekem ezt 4 kakimentes nap után ajánlotta a doktornõ amikor fél éves volt a lányom, bár rajta látszott, hogy szeretne kakilni, csak nem megy.
én adnék neki körtét/barackot/szilvát nálunk is hasonló volt a szitu, ezek segítettek
Nekem csak 1-2 napok maradtak ki eddig, ilyenkor ittam capy rostos oszibaracklet, 2-3 ora mulva volt is eredmenye a babanal. Probald meg, ha nem hasznal mindenkepp vidd el orvoshoz -akar masikhoz is. remelem hamar rendben lesz a pici.
Szerintem is nagyon sok idõ!Az én kislányom is nehezen tudott kakilni és elég hasfájós volt!Nekem azt tanácsolta a védõnõ, hogy próbáljak neki Levolac szirupot adni nekünk bevált!Mondjuk nem tudom hogy esetleg ez többször is elõfordult-e már vagy csak most elõször !De lehet hogy csak egyszeri székrekedésrõl van szó!
Ismerõs szitu... Nekem a 10 napra mondták azt. Ha kúp se használ, akkor irány a kórház! Ott adnak beöntést. Vagy gyógyszertár és ott vehetsz beöntõ labdát és megcsinálhatod otthon neki. Egyél sok sok rostot vagy adj neki 1 kis kanál szilva levet, hátha használ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, a glicerines kúp bevált, de azért még elviszem orvoshoz, mert keményet kakilt.


Normális hogy a fiam 2 és fél hónaposan majdnem 5 kiló?

Teljesen átlagos baba a 2 hónapos mérésen 58 cm és 4 és fél kg volt. (55 centivel és 3,49 kilóval született.)

Legjobb válasz: Persze, hogy normális. Miért ne lenne az? Kevesled? Sokallod?

Persze, hogy normális. Miért ne lenne az? Kevesled? Sokallod?
Soknak biztosan nem sok, a fiaim 3300 gramm körül születtek, de 2, 5 hónaposan bõven elhagyták az öt kilót, pedig egyik se volt nagy baba. Õk csak 50 éd 51 cm-el születtek, 60 és 62 cm voltak két hónaposan. Kevésnek sem kevés, ha ezért aggódsz, minden baba más tempóban fejlõdik, lehet, hogy a te kisfiad majd csak most ugrik meg jobban a növekedésben.
Teljesen normális. Kislányom nagyon gyorsan hízott, Õ 3 hónaposan 7100 gramm volt.
Én lányom 3400/56al született.Õ 2hósan 5360volt, 3hósan meg 6390 és 62centi volt már 2hónaposan.Nem kell minden babának nagynak lennie...
Teljesen normális, ez a súly van a "nagykönyvben" is megíra, vagyis teljesen átlagosan fejlõdik a babád. http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm
Az én lányom 3200 g és 49 cm volt születéskor, 2 hónaposan 5220 g és 58, 5 cm volt , szerintem teljesen normális
Lányom 7 hetes, és 5400 gramm (de õ 4070el született) Szerintem a tied is teljesen rendben van.
Normális teljesen:)
Ne engedd felállni. Ez amúgy még csak reflex. :) Fektesd hátra, hasra, stb, de semmiképp ne engedd állni.
pontosan ahogy az elsõ válaszoló írja :) ez reflex de ne engedd, hogy álljon, még gyenge a gerince hozzá
Nem áll, hanem rúg. Hason fekteted és a talpacskái alá teszed a kezed és hagyod, hogy rúgjon ezzel segíted a hátizmai fejlõdését. Babatornán anno csináltuk. Üdv
Én még a lábamra sem ültetném.Mármint nem ültetném még ennyi idõsen.Az is árt.
Enyém is csinálta, csak rúg és tornázik. Naponta gyakoroltam vele, erõsödik tõle. Nem kell hagyni, hogy súly legyen a lábán, de egyébként semmi gond nincs. Az én fiam ilyen korban már feltornázta magát félig ülõ helyzetbe a pihenõszékben. 4 és fél hósan már ült, 5 hósan már felült, 6 hósan már kapaszkodva felállt, 11 hósan magától szaladt. Erõltetni nem szabad, de ha õ erõltet mozgásformákat, szerintem nem árthat, ha néha hagyod.
Az én hipotóniával született fiam 7, 5 hónaposan kezdett felállni. Erre azt mondta a gyógytornász, hogy legalább a kezemet ne adjam neki oda, ha annak a segítségével akar felállni. A bútorokat nem vehetem el tõle, de mi ne asszisztáljunk hozzá, mert még korai.
A kérdező hozzászólása: Magatol felul amint megfogom a kezet vagy barmit megfog aminek a segitsegevel fel tud ulni, a kocsiulesben siman felul segitseg nelkul. Ha fekszik addig sir amig nem engedem neki a olemben, hogy feluljon. Mikor ul vagy all oriasiakat kacag, nevet es sikitozik, amint a hatara rakom, hogy most mar eleg volt, azonnal kezd sirni es probal felulni. Nem hinnem, hogy ez reflex. Koszonom a valaszokat. Ugydontottem az utolso valaszolo tanacsat fogadom meg, hogy gyakorlok vele minden nap egy picit, edesanyam azt mondta, hogy egy baba csak akkor csinál valamit, ha megérett rá - visszafogni nem lehet, mert a fejlõdését fogom vissza, s letöröm az újdonság örömét.
Azt azért tudnod kell, hogy a babák igazi felülése nem hasizomból történik, hanem pl mászásból kitolja a fenekét.
Egy ekkora babának nem érett a gerince és a csontozata, hogy elbírja a súlyát! Pihenõszékben nagyon jól ellene, mert szétlát, tedd abba, vannak szuper gerincbarát pihenõszékek ekkorának már. Vagy ott a játszószõnyeg, ahol boldogan gyakorolná az életkorának megfelelõ forgést és így erõsödhet az ülésre. Ha hagyod, hogy életkorának nem megfelelõt "gyakoroljon" vagyis a gerince tartsa meg a súlyát, könnyen gerinc és csípõ problémái lehetnek. Igaza van anyukádnak, azt lehet hagyni, amit a baba magától csinál, de ha jobban belegondolsz nem õ ül a térdedre és rugózik rajta, hanem Te teszed oda és tartod, hogy csinálja..:-)

Normális hogy a 2 és fél hónapos kislányom kisajkainál még mindig van magzatmáz?

Legjobb válasz: Normális,nálunk is volt sokáig, magától elmúlt, nincs semmi baja:)

Normális, nálunk is volt sokáig, magától elmúlt, nincs semmi baja:)
A kérdező hozzászólása: koszi ke a segitseget.
Jó az alvókája. Az Én kisfiam is ennyit aludt ekkor, most 8 hós, és 3x alszik egy nap.Örülj neki.Sok anyuka örülne egy ilyen jó alvó babának.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen minden jot!
Az enyém 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát és napközben 4-szer alszik pedig már 6 hónapos.. :) ))) Örülj neki! Alvás közben nõnek a picik, fejlõdik az idegrendszer.. Õ tudja mire van szüksége. Bízz benne :)

Normális, hogy 2 és fél hónapos tápszeres babámnak minden etetés után van kaki a pelusában? Eddig nem szokott, csak kétszer egy nap. Kicsit nyákos a széklete.

Legjobb válasz: A nyákos széklet utalhat arra, hogy nincs rendben a bélrendszere (ne ijedj meg nagyon!), és nem szívódik fel rendesen a táplálék. Ez az az eset, amikor nem árt egy orvosi ellenõrzés. Vigyél magaddal székletmintát (akár egy egész pelust), hogy a gyerekorvosotok meg tudja nézni. Jobbulást!

A nyákos széklet utalhat arra, hogy nincs rendben a bélrendszere (ne ijedj meg nagyon!), és nem szívódik fel rendesen a táplálék. Ez az az eset, amikor nem árt egy orvosi ellenõrzés. Vigyél magaddal székletmintát (akár egy egész pelust), hogy a gyerekorvosotok meg tudja nézni. Jobbulást!

Miért van az, hogy 10 és fél hónapos kisfiam kb 3 hetente úgy dönt, nem kell neki a tápszer? Normális?

Mindig cserélgetem neki, amikor nem kéri, de így is kb 5-6 napot kihagy.

Legjobb válasz: na mintha csak én írtam volna ki a kérdést! :) Nekem is dettó ugyan ez volt nem tudom miért de 2hónapig tartott ez az idõszak én már minden praktikát kipróbáltam és 1 bevált amikor kijött a védõnõ akkor mondtam neki ezt a dolgot és õ azt mondta ha éjjel megissza a tápszert és nappal nem akkor ha közeleg az etetés sötétitsek be ez bevált néhány alkalommal! De ami a legjobban bevált hogy félálomban evett a leginkább olyankor megitta! De hála mára már kinõtte és most meg pont fordítva van 16hós és inkább a tápszert akarja részesíteni elõnyben és a kanalas kaját meg nem!!

na mintha csak én írtam volna ki a kérdést! :) Nekem is dettó ugyan ez volt nem tudom miért de 2hónapig tartott ez az idõszak én már minden praktikát kipróbáltam és 1 bevált amikor kijött a védõnõ akkor mondtam neki ezt a dolgot és õ azt mondta ha éjjel megissza a tápszert és nappal nem akkor ha közeleg az etetés sötétitsek be ez bevált néhány alkalommal! De ami a legjobban bevált hogy félálomban evett a leginkább olyankor megitta! De hála mára már kinõtte és most meg pont fordítva van 16hós és inkább a tápszert akarja részesíteni elõnyben és a kanalas kaját meg nem!!

Szeretnék érdeklődni magyar vizsa tartóktól, hogy normális e ha a 2 és fél hónapos kiskutyám még nagyon eszetlen és minden felborít és megrág:D?

Azért érdekel a dolog, mert gondolom még pici ahhoz, h nevelni tudjam, de nem szeretném ha rossz szokásokkal elrontanám S: szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyek.

Legjobb válasz: Nekem, mint laikusnak Olcsó János feelinget adna.

Nekem, mint laikusnak Olcsó János feelinget adna.
Miért ne lehetne sétáltatni egy 10 hetes kutyát? Addigra pont megvan a harmadik oltása, mi akkor már mentünk kutyaoviba is. Ez egy vizsla könyörgöm. Nem heti három séta kell neki, hanem napi egy nagy, és nem, nem fog megkomolyodni, majd talán 8-10 éves korában. Ezért vizsla. A vizsla nem egy kerti dísz, hanem egy kísérõ kutya, egy társállat.
Ja, ha te a falusi elit tagja vagy, akkor minden okod megvan rá, hogy lenézzél minden városban élõ faszparasztot, akinek van valami értelmes elképzelése a kutyatartásról. De mindegy: sétáltatni a kutyát naponta 1x akkor is kell, ha van kert, a sétának hosszúnak és tartalmasnak kell lennie. 2, 5 hónapos korában a tanítás már bõven elkezdhetõ, haladjatok fokozatosan, cuccokat sokáig fog megrágcsálni, de megfelelõ nevelés és gondozás esetén idõvel le fog róla szokni.
A kutyád kicsi, fiatal kölyök még. Az udvaron magában , bizony sok.sok olyant megtehet, amit te nem igazán díjaznál. Viszont, ha magában kint van, akkor õ még nem tudja, jó, vagy rossz, amit elkövet. A jót és a rosszat neked kell megmutatni neki. Azzal nem sokat érsz el, hogy rászólsz akár 100 x is. Amikor nem tetszõ dolgot csinál, nem csak rászólni kell, hanem fizikailag is jelezni, nem tetszik, amit csinál. Az udvart "kutyabiztossá" kell tenni, amíg kölyök. Csak olyasmit hagyni elérhetõvé, amivel játszhat.A nevelés pedig hónapokig tart. Egy 1 éves gyereknek is hiába mondod, hogy nem, újra és újra próbálkozik. Egy vizsla amúgy nem fogja magában lefárasztani önmagát az udvaron. Valóban, amíg kicsi, igyekezni kell minél többet vele lenni, mozgatni, és sétálni vinni. A séták alkalmával idegileg is lefárad a kiskutya.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Imádom az óvódásokat, akik még a caps lock funkcióját sem ismerik, de iszonyat nagy arcuk van, ha valami válasz nem az õ dicséretüket zengi.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Kérdésfelvetõ! Fogod magad pl. a mai naptól kezdve és amikor garázdálkodik a kutya akkor határozott NEM!-el és folyton és mindig és több százszor ha kell ezt teszed. Közben amikor csak teheted -ezt azért naponta kellene legelább egyszer megtenned - játszol vele. Tanítod az alap dolgokra: pl. ül, fekszik, marad. Ha jól csinálja akkor jutalmazd meg apró finomsággal és soha ne tartson a tanulás 10-15 percnél tovább egy huzamban. Aztán csinálod a dolgod, utána megint egy 10-20 perces játék jöhet. A lényeg, hogy következetes legyél és minden nap játszd el vele a tanultakat minimum egyszer de inkább ahányszor csak teheted. Így rögzül, másfelöl lehetõséget ad a további dolgok megtanulására, mert az csak akkor fog menni, ha az alapkövetelmények rutinszerûen mennek. A másik dolog, hogy vizslával kissé macerásabb az élet, mert õk aztán nagyon ugri-bugrik, tehát mig egy nyugodtabb egyeddel talán kevesebb foglalkozással el lehet érni sikert, egy vizslával hosszadalmasabb de minél izgágább egy kutya annál több mindent tud megtanulni ezt vésd a fejedbe:) Hidd el hogy belefér minden egy napba simán. Annál nagyobbat fogsz nézni hogy milyen gyorsan tanul. Én 39 évesen 8 óra meló és plusz vállalkozás mellett neveltem/nevelek egy terriert......ha ez mond neked valamit ez a fajta sem éppen a nyugalom szobra:) Az elõttem szóló válaszolók többsége - lehet, hogy nyersnek tünnek - de a legjobb tanácsokat adják itt a gyík-on:)
"CSAK AZ ÉRDEKELT VOLNA, H EZ A KELEKÓTYASÁG AZ IDÕVEL ELMÚLIK E." Természetesen soha nem múlik el, mivel egy vizsláról van szó. Õk lélekben örök gyerekek maradnak, ez olyan imádnivaló bennük. Ettõl függetlenül a rágásról le lehet és le is kell tiltani a kezdetektõl.
oltásokkal hogy áll?
szerintem teljesen normális. az en olasz vizslam 11 eves es ugyanezt csinalja :D a nevelessel kapcsolatban szerintem var meg egy kicsit, rendbe kell h jojjon, ahogy nõ, ugy meg fog komolyodni. sok sikert ;)
A kérdező hozzászólása: :) hát napi minimum 3 órát is eltöltök vele :) ennyit számít mikor 1 db hozzászólásból leírják az embert :) nem hogy kérdezne, az ilyen taj paraszt városi bugris, mint amilyen te vagy :) biztos neked 15 kutyád van :) remélem boldogan élsz velük, ennyit rólad
Nem, nincs 30 óránk, de ha már felelõsséget vállaltunk valakiért, akkor az a minimum, hogy rászánjuk azt a napi MINIMUM 2 órát (egy felnõtt kutya esetében), amit igényel. Most mondhatnám, hogy az írásodon, meg úgy az egész hozzáállásodon látszik, hogy begyöpösödött buta mucsai paraszt vagy, de nagyon sok kedves, intelligens vidéki ismerõsöm van, akiket nem akarnék ezzel megsérteni, a te fajtádat amúgy sem tudom, hol tenyésztik (bár igazán abbahagyhatnák már, elég kutya szív így is).
A kérdező hozzászólása: NA GONDOLHATTAM VOLNA, H ITT NEM LEHET ÉRTELMES EMBEREKKEL TÁRSALOGNI. :) NYILVÁN NEKTEK 24 ÓRÁBÓL 30 ÓRÁTOK VAN KUTYÁZGATNI :) BIZTOS VÁROSI MAJMOK VAGYTOK :) AZOK ÉRNEK RÁ ENNYIRE .) KÖSSZ A SEMMIT :)
Bocs, nem ide akartam, nem is értem, h került ide, nem is ennél a kérdésnél voltam.
Milyen legyen egy ekkora kölyök? Ráadásul nem is neveled. Amint kinyílik a szemük, már lehet nevelni. Nem kutyaiskolában lábnál követést, hanem a megfelelõ szabályokat megtanítani. Pl. hogy ne borítson fel és rágjon meg mindent.
Nevelni mindig lehet (attól függ, mire), de még nagyon-nagyon kölyök. Még a "fogával ismerkedik", és rettentõ kelekótya.
A kérdező hozzászólása: semmi gáz :) kedves második válasz adó, ha nem tudsz normális választ küldeni, akkor nem érdekel...nem erre voltam kiváncsi..nem is pazarlok rád egy percet sem... téged se neveltek rendesen az is biztos.... a rendes válaszokat viszont elõre köszönöm, ugyan is azért írtam ezt a kérdést, h segítséget kérjek, nem bírálatot olyantól, akinek nagy a szája...
Amig picik addig szetragjak az egesz vilagot. Meg az autoguminak is neki esnek !! :) Sokat nem tudsz tenni, tegyel fel nem elerheto helyre minden ertekesebb dolgot, es varjal turelmesen amig "megkomolyodik " a kutyusz. Sokat jatsszal vele ha van ra idod.
Ne vicceljünk már, a kiskutyámat két és fél hónapos korában még simán lazán le tudtam fárasztani annyira, hogy otthon csak aludni legyen kedve, szépen meg is tanulta, hogy itthon maximum akkro van õrültkés, ha én kezdem, és a nem szót is szépen értette. Hogyne lehetne nevelni? Amikor jól viselkedik dícséred, úgy alakítod az életvitelt, meg a környezetet, hogy a lehetõ legtöbbet tudd dícsérni, és így feleslegesen büntetni sem kell.
Van a tanítás, és van a nevelés. Tanítani lehet nekik trükköket, bombakeresést akármit. Ehhez valóban fiatal még, de nevelni lehet, sõt kell is az elsõ naptól kezdve. Elsõ és legfontosabb a tiltás, nagyjából utána jön minden más. De a határokat ezzel állítod fel. Gratulálok annak aki azt mondta, hogy várd meg míg megkomolyodik. Vagy nem nevelt még fel kutyát, vagy van egy neveletlen, elviselhetetlen kutyája. Nem úgy mûködik a dolog, hogy mondjuk 1 éves korában hirtelen már felnõtt lesz és egybõl úgy megy láb mellett mint a parancsolat. Egyébként a vizsláknak hatalmas mozgásigényük van, rengeteg foglalkozást igényelnek, de nyilván ezzel tisztában vagy mert mielõtt fajtát választottál volna már tövirõl hegyére elolvastál mindent velük kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: kÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT, IGEN ELOLVASTAM, NAGY Z UDVARUNK IS, NEM FÉLEK TÕLE, HOGY NEM KAP ELÉG TERET, PÓRÁZRA HAMAR MEGSZOKTATTAM, SÉTÁLNI VISZEM LEGALÁBB 2-3 SZOR EGYHÉTEN. CSAK HIÁBA TUDJA MÁR, H MIT JELENT A NEM, NEM HAJLANDÓ ELFOGADNI ÉS KÜSZKÖDIK :) NAGYON SZERET ENGEM ÉS HALLGAT RÁM, CSAK AZ AZ IGAZSÁG, H MEGIJEDTEM, MIKOR VAGY 20 SZOR SZÓLTAM RÁ, H NEM ÉS AZÉRT IS CSINÁLTA. NAPKÖZBEN DOLGOZOM, ÍGY 4 ÓRA UTÁN TUDOK VELE FOGLALKOZNI ÉS ATTÓL FÉLEK, H NAP KÖZBEN HÜLYESÉGEKET CSINÁL, AMIT MAJD NEM TUDOK ELFDELEJTETTNI VELE. BIZTOS H KICSI MÉG ÉS AZÉRT CSINÁLJA, CSAK AZ ÉRDEKELT VOLNA, H EZ A KELEKÓTYASÁG AZ IDÕVEL ELMÚLIK E.
Egyrészt Akiteki válasza hibátlan volt, másrészt egy tíz hetes babát nem sétáltatunk, maximum kertbe visszük ki szobatisztaság miatt (hiszen NYILVÁN nem kint él), ha nem jár be másik kutya, vagy macska. Egy VIZSLÁNAK heti 2-3 séta körülbelül a szarnak a pofon kategória, ennek esetleg kutyavásárlás ELÕTT kellett volna utánanézni, akkor most tudnád, hogy napi szinten kell sétáltatnod, mellette agyban is fárasztani, mellette megfelelõen szocializálni és gyakran összehozni más kutyákkal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igyekszem helyesen cselekedni :) oltások közül az elsõt és az elsõ kombit megkapta, 3 hét mulva kell vissza vinnem a következõre :) szeretem nagyon, mégha ez nem derült is ki.... foglalkozom sokat vele és már nagyon sok mindent tud :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!