Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy érzem magam a (57 db)

Normális hogy ennyire rosszul érzem magam a halam elpusztulása miatt?

Nagyon szerencsétlen körülmények között 2 napja elpusztult az egyik koi pontyom. Az akvárium egy magas szekrényen áll és az történt, hogy etetésnél a hal kiugrott az akváriumból a szekrény mögé amit nem tudtam elmozdítani hogy kiszedjem és mögé sehogy sem tudtam benyúlni. Mire a párom hazaérkezett és elhúzta a szekrényt már kés? volt. Azóta is nagyon bánt a dolog, nagyon megsirattam (6 éve megvolt a halacska). A legrosszabb az volt hogy ott álltam tehetetlenül és vártam amíg elpusztul szegény:(

Legjobb válasz: Volt egy fekete teleszkópszemû aranyhalam, ami nagyon a szívemhez nõtt. Õ volt az elsõ halacskám, Korminak neveztem. Egyik reggel arra keltem, hogy halott szegénykém. Nagyon ki voltam bukva, egész nap sirattam, a párom hiába ígérte, hogy vesz nekem ugyan olyat, nem vigasztalt. Eltelt egy kis idõ,túltettem magam rajta,és azóta van mégegy Kormi, anyukámtól kaptam. Igaz, úgy néz ki mint az elõzõ, mégsem olyan. De azért nagyon szeretem. Amint látod, ki lehet bukni egy halacska elvesztésén. De úgy mint én, te is túlteszed majd magad rajta, és lesz egy új halacskád, akit ugyanolyan szeretettel fogsz gondozni, mint a régit!

Volt egy fekete teleszkópszemû aranyhalam, ami nagyon a szívemhez nõtt. Õ volt az elsõ halacskám, Korminak neveztem. Egyik reggel arra keltem, hogy halott szegénykém. Nagyon ki voltam bukva, egész nap sirattam, a párom hiába ígérte, hogy vesz nekem ugyan olyat, nem vigasztalt. Eltelt egy kis idõ, túltettem magam rajta, és azóta van mégegy Kormi, anyukámtól kaptam. Igaz, úgy néz ki mint az elõzõ, mégsem olyan. De azért nagyon szeretem. Amint látod, ki lehet bukni egy halacska elvesztésén. De úgy mint én, te is túlteszed majd magad rajta, és lesz egy új halacskád, akit ugyanolyan szeretettel fogsz gondozni, mint a régit!
A természet szelektál. Helyébe most született egy másik piciny halacska, aki esélyt kapott az életre. És lehet, hogy pont rád vár. Az a hal, ha van olyan, hogy menyország, akkor biztos, hogy szeretettel emlékszik rád és hálás, hogy hat gyönyörû évet biztosítottál számára.
Dehogy butaság ezen kiborulni. Más is nagyon szomorú, mikor elveszíti a kisállatát. Fõleg így, hogy nagyon régóta volt veletek, és nem tudtál semmit sem tenni az érdekében. Tudom, hogy most nem vigasztal, de idõvel a szomorúság múlni fog, és ezért nem kell eltüntetned az egész akváriumot, mert még lehet másik halad, akirõl öröm lesz gondoskodni.
Szerintem teljesen normális ha kiborít az állatkád elvesztése. Én hónapokig sirattam a kutyámat, akit másfél évesen kellett elaltatni, mert nagyon beteg volt. Ez márciusban történt, és sokszor még most is megsiratom.Valószínüleg ha lennének halaim, õk is nagyon hozzám nõnének.Fõleg ha 6 évet töltenék velük. Eleve nincs olyan állat, akit nem tudnék megszeretni. Az hogy bánt a dolog, és megsiratod, arra vall, hogy számodra is nagyon értékesek az állatok.Mindenkinek így kéne gondolkoznia.
Én is sajnálom a halamat ha beteg. Amikor felpuffad a hasa adok neki hasvízkór elleni halgyógyszert amit a kisállatkereskedésben lehet kapni. Sokan röhögnek rajta de rengeteget álmodok halakkal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az a baj hogy hibásnak érzem magam. Mert ha azért pusztul el mert beteg vagy öreg az sajnos természetes. De most egy gyönyörû, egészséges hal pusztult el és ha én egy kicsit figyelmesebb vagyok akkor még évekig élhetett volna vígan.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kedves szavakat!:)
Az nem megoldás, hogy emiatt az eset miatt felszámolod az akváriumot. Szomorú eset (én sem örülnék a helyedben, az biztos). Legközelebb úgy csináld, hogy rögtön az eleség beszórása után helyezd vissza az akváriumfedõt. Így nem fog kiugrani egy hal sem. Különben ha kiugrik egy hal az akváriumból, annak annyi. Még ha azonnal vissza is teszed az akváriumba, a nyálkahártyája megsérül, ami utat nyit a különféle bakterális fertõzéseknek. Emellett stressz is éri. Vagyis szinte biztos, hogy elpusztul.
Szerintem normális, ha rosszul érzed magad, ha elpusztul a halad. Én kb. 1 hónapja arra jöttem haza, hogy a szekrényem tetjén lévõ gömb akvárium (amiben 4 db pár hónapos xifót neveltem) valamitõl szétrobbant. Amikor megláttam egybõl elsírtam magamat. A halaim a földön hevertek. Két hal túlélte, a másik kettõ elpusztult. Nagyon sajnáltam õket. De idõvel minden jobb lesz. Nem érdemes az akváriumot felszámolni. Ne add fel!! Lesz még hal, ami örömet szerez neked. Nekem a tragédia másnapján korán reggel születtek xifó kishalaim, amik örömet szereztek. :)

Normális hogy Spongyabobnak érzem magam a műszempillákkal, vagy el fog múlni?

Nem voltak nagyon rövid pilláim felrakáskor, és nem is 3 szálat raktak fel, csak hogy értsétek a helyzetet :) Teljesen jól van megcsinálva, csak én érzem magam hülyén benne. Nyugtassatok meg, hogy majd elmúlik, és szépnek fogom látni.

Legjobb válasz: http://i2.ytimg.com/vi/EohFXqiyyC0/mqdefault.jpg remélem mostmár nem fogod magad spongya bobnak érezni! puszi!

http://i2.ytimg.com/vi/EohFXqiyyC0/mqdefault.jpg remélem mostmár nem fogod magad spongya bobnak érezni! puszi!
A kérdező hozzászólása: :)
Én hiába mondják valamire hogy jól áll, ha nem érzem magamat önmagamnak (szóval érted.. :D ) akkor szabadulok tõle! :D

Mennyire normális az, hogy ha beteg vagyok és lázasnak érzem magam (a normális láznak megfelelően fázok aztán melegem van, ugyanúgy tudok izzadni a takaró alatt, stb), akkor nem felfelé emelkedik a testhőmérsékletem, hanem lefelé csökken?

Tehát, ha 35,3, akkor már nagyon lázasnak számítok. Egyébként teljesen normális a testhőmérsékletem,36,5 körül szokott lenni.

Legjobb válasz: Szerintem valamit nem jól mértél!

Szerintem valamit nem jól mértél!
Ez nem láz, hanem hipotermia. http://hu.wikipedia.org/wiki/Hipotermia Szerintem nem normális. Konzultálj orvossal! (Esetleg rossz a hõmérõtök. Digitális?)
A kérdező hozzászólása: A háziorvos nem foglalkozik vele komolyabban, mert csak ha beteg vagyok, akkor van ez, szerencsére ritkán vagyok beteg :) Nem mértem rosszul, több félével mértem, digitálissal is meg a régi hagyományossal is ez a helyzet. Anno kivizsgáltak, hátha pajzsmirigy probléma van a háttérben, de nem.


Normális hogy ennyire felveszi a ritmusom? Egész nap érzem a babámat mocorogni, bár már nem rugdosást érzek, csak mintha nyomkodná magát, törleszkedne.

Este evés után mozog rendesen,aztán ha lefekszem aludni befészkel arra az oldalamra amelyiken én fekszem és mozdulatlannak érzem.Ha megfordulok a másik oldalamra,akkor átfészkel,és ennyi.Alszik velem? 37 hkm

Legjobb válasz: segíteni nem tudok, de annyira édes a picurod ahogy írtál róla, hogy mindig oda kucorodik amelyik oldaladon te is alszol :-) bár azt olvastam a baba idõvel felveszi az anya életritmusát, lehet a picurkád is ezt tette!

segíteni nem tudok, de annyira édes a picurod ahogy írtál róla, hogy mindig oda kucorodik amelyik oldaladon te is alszol :-) bár azt olvastam a baba idõvel felveszi az anya életritmusát, lehet a picurkád is ezt tette!
A kérdező hozzászólása: Igen, Õ már most egy cukorfalat, lehet hogy tényleg együtt alszunk, csak ahogy közeledik a szülés ém már egyre aggódósabb vagyok és mindenen kombinálok.Meg sok kismamától hallottam, hogy egész éjjel rugdos a picurkájuk, nem hagyja õket aludni.Azért köszi a választ :) , de várok még továbbiakat is!
Bizonyos betöltött hét után már érzékelik a babácskák odabent hogy nappal van-e vagy éjszaka és felveszik valamennyire ezt a kinti ritmust :) Boldog babavárást, könnyû szülést :)
Én36 hetes vagyok, de én is észrevettem ezt. Még annyit mellé, hogy reggel 6:30-kor szokott felkelni.
12.50-es vagyok, én babám 6 és 6.25 között szokott felkelni -és felkelteni- reggel :) Azt is mondják, hogy a babák a pocakban amikor ébrednek akkor ezt a ritmust folytatsják kint is :) Majd meglátjuk.... 25 hetes kismama
Szia! Pont ma kgondolkoztam ezen. Én is 37 hetes vagyok. A pici már ritkán rugdos, inkább, mintha nyújtózkodna. Amelyik oldalamra fekszem oda fészkeli magát, és amikor megfordulok akkor õ is. Fóleg délután aktiv, megjegyzem én is mindig délután voltam/vagyok a leghatékonyabb. Nagyon intenziven reagál az érzelmeimre, ha aggódok, ha jól esik valami, ha örülök, vagy meghatódok.:) És "szót fogad". Volt, hogy kényelmetlen volt számomra ahol helyezkedett, mindig elmozdul, ha megkérem.:) Mikorra vagy kiírva? Hol szülsz?
Ne aggódj, biztosan jól van. Nekem szinte soha nem mozog a babám éjjel! Reggel óracsörgésre kell velünk, aztán egész nap mocorog, kora délután pihen egy cseppet, este meg, mint egy motor. Ezzel kiegyeznék szülés után is, bár tudom náluk fizikai képtelenség lesz egy egész ékszakát átaludni evés nélkül!:) 38hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves, megnyugtató válaszokat!:) Kedves 22.07-es!Most már betöltöttem a 38.hetet, és a SOTE-n fogok szülni, Ápr.28-ra vagyok kiirva...Könnyû szülést mindenkinek! :)

Normális, hogy gyengébbnek érzem magam a szálkásítás alatt?

1 hete kezdtem, és a heti 5 alkalommal voltam kb 40-60 percet gyors gyalogolni, folyamatos, intenzív gyors gyaloglás voltmegállás nélkül. Viszont voltam kondiban is 2x de a szokásos súlyokkal nehezen mentek a gyakorlatok, nem bírtam maximális kifárasztani az izmomat, hamar elfáradt és az ismétlések is remegõsen mentek. Bedurranás alig volt. A ch-t levittem amennyire tudtam. Egy ki szelet csokit is fogyasztottam még se éreztem semmi energiát magamon. Viszont fogytam zsírban megközelítõleg 1,5 kilót.

Legjobb válasz: Egy hét alatt 1,5 kiló az túl sok.Abban már van izom is,szóval lasíts. Meg ne csodálkozz ha eszerint heti 7x edzettél,persze hogy lemerülsz.

Egy hét alatt 1, 5 kiló az túl sok.Abban már van izom is, szóval lasíts. Meg ne csodálkozz ha eszerint heti 7x edzettél, persze hogy lemerülsz.
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor akkor vissza fogom venni, 3 gyaloglás 2 kondi é 2 nap pihire.
Annyira kell lwvinni a ch-t hogy fél kg-ot fogyj
Mindenki gyengül kb diéta alatt, az a kérdés ki mennyit.
Pont azt nem kéne hagyni hogy gyengülj. Akkor vesztesz izmot.
Valamennyi gyengülés természetes. A súlyzós edzésbõl ne vegyél vissza, max csak a súlyokból annyit, ami a szabályosan végrehajtott eddigi ismétlésszámhoz szükséges. Heti egy kilónál ne fogyj többet, emeld a ch-t, ha ilyen ütemû a fogyás.
Pont hogy az ismétlésekbõl lehet visszavenni és a sulyt kell tartani.
Elég sok embert ismerek, õk mindig a súlyból vesznek vissza, mert egyszerûen a régivel nem megy normálisan, például az olyan nagy súlyt mozgató gyakorlatoknál, mint a guggolás vagy lábtolás néhány tíz kiló is le szokott kerülni. De ki így, ki úgy.
Örüljél neki!!
Nyár eleji idõ van, most kezdõdik a tavasz ez természetes
Kösz szépen! Máris jobban érzem magam. :)
Én is így érzek! Szerintem nincs evvel semmi baj! :) 21/L
Aki boldog azért boldog, hogy másokat is boldoggá tegyen! :-D
majd kijózanodsz :)
Nyugi, lesz ez még így se :) !
De igen! Köszi!

Aki június végére van kiírva, hogy érzi magát? Nekem ma elég sokszor fájdogált a hasam alja, mintha meg akarna jönni. Ez normális 31 hetes korban?

Legjobb válasz: SZia én Júni17re vagyok kiírva nekem erõs fájdalmaim voltak ma.Valószínû a Jósló fájások.De elmúlt!Pihenj sokat! 33heteske

SZia én Júni17re vagyok kiírva nekem erõs fájdalmaim voltak ma.Valószínû a Jósló fájások.De elmúlt!Pihenj sokat! 33heteske
Szia!En is 33 hetes vagyok es nekem is vannak mensi szeru gorcsok de par perc alatt elmulik.Ez meg nem joslo ne aggodj.Csak keszul a mehed a szulesre.A joslo az sokkal erosebb lesz.Nekem meg nincs de ne is legyen.Meg raer a torpe.:) Boldog babavarast es konnyu szulest!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és a nyugtatást. Utolsó válaszoló: felhívom akkor a dokimat és rákérdezek, remélem nincs gond, még korai lenne, hogy jöjjön a kismanó!!! jó babavárást, könnyû szülést mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Szia, akkor nincs gond csak jósló fájások, de nem korai az még? Próbálok pihenni amennyit tudok 22 hós kislányom mellett. vele nem éreztem ilyet ezért aggódom. További kellemes baba várást és könnyû szülést. Én 28-ra vagyok kiírva.
Én is 28-ravagyok kiírva.Nekem is vannak ilyen fájásaim.A védõnõm szerint ezek jóslok, bár korán jöttek.A dokim is felhívtam a magneb6-ot 3*2 vel szedem, pihenek és mégis elõfordul, így már attól félek hogy be kell feküdnöm.A dokim is ezt mondta.Pihenj sokat. Ha van magándokid mond el neki is.

A 28 héten azt mondták, hogy a pici 1160 g, ez normális? Most a 31 héten vagyok, aki ilyen idős hogy érzi magát? Kellemetlenségek? Gyomorsav, légzészavar, fáradékonyság? Vagy csak nekem van? Kicsitek nem mocorog kevesebbet, mit mit 2-3héttel ezelőtt?

Legjobb válasz: Szia.Nekünk a 26 héten volt 960gr,azóta nem mérték,de szerintem kb. akkora lehet a picim,mint neked.Nálam mind a három általad említett kellemetlenség jelentkezik,megtetõzve rossz kedvvel.Szinte egész nap bõgök.Úgy sajnálom a kislányom...Remélem elmúlik.31 km

Szia.Nekünk a 26 héten volt 960gr, azóta nem mérték, de szerintem kb. akkora lehet a picim, mint neked.Nálam mind a három általad említett kellemetlenség jelentkezik, megtetõzve rossz kedvvel.Szinte egész nap bõgök.Úgy sajnálom a kislányom...Remélem elmúlik.31 km
A kérdező hozzászólása: Szia! Annak örülök, hogy nem csak én szülök fiatalon:) Bár nekünk igencsak becsúszott, de most annál jobban örülünk neki! :) Hát én 56-os méretbõl 4 öltözetet vettem+még egy szép fehéret amibe kihozom, ennél többet nem, mert az se biztos, hogy nem lesz-e nagyobb a baba, venni lehet utólag is, de mikor kiadtál több ezret rucira és kiderül, hogy 62 cm-rel születik, kicsit idegesítõ lenne:) Azért én csak keveset vettem meg van egy pár 62cm body, bár én pólyába szeretném tartani pár hétig biztosan ezért hálózsák, levegõztetõszák overál rögtön kilõve a születési csomagból, majd ha nagyobb lesz akkor akarom ráadni, majd akkor ráérek venni, van más mire költeni a pénzt ami rögtön születésre kell:)
Amúgy január 26ra vagyok kiírva.És te? A kis ruhákkal meg úgy vagyok, hogy inkább kimosom-vasalom többször, ha úgy alakul.
A kérdező hozzászólása: Amúgy amit kaptam nõvéremtõl babakocsit hordozóval az augusztus óta áll a szobánk sarkában és mikor még pesten laktunk és hazalátogattunk mindig megcsodáltuk, de most is bent vannak, a baldachin is felakasztva, a mózeskosár is a másik sarokba, olyan jó látni, ha nem is az összes kellék, de nem bírom eltenni:) Jövõ héten meg teljesen felállítunk mindent, ez annyira boldogít :) S
Igen, olyan sok minden jó lenne, ha lenne:) !Mindig nézegetem, javítgatom a listám, hogy még mi mindent kell venni. Egyébként én a rózsaszín babaruhákkal voltam így:nemrég vettem egyet(meg is lepõdött mindenki), meg kaptunk még ajándékba. A kiságyat mikor állítjátok fel?Mi kaptunk egy használtat, de szeretnénk venni újat, ezért nem is raktuk össze, amúgy nem bírnám ki:) A kis pihenõszéke, meg a babakocsi is sokáig állt, míg rávettem magam hogy elrakjam:) Ha nem zavar, megkérdezhetem, hogy dolgozol-e még?Hol laksz és hány éves vagy?Nem akarok indiszkrét lenni, csak kíváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: Háát én így voltam a a kislánnyal, nehezen barátkoztam meg a kisfiúval, de már nem bánom, bár a kék ruhácskák helyett még a sárga, drapp, de már kezdek fejlõdni, vettem világoskék bodykat! Mi is nagyon várjuk a picit, bár a szüléstõl tartok, nem kicsit! Hát esküvõre megkaptuk a babakocsit és a hordozót, kiságyat! Most vesszük meg a pelenkázót! Bár ruhácskát vettünk, 2 melegebb rugit meg 2 vékonyabbat alá 3 kis bodyt, bár pólyába szeretnénk tartani pár hétig, mózeskosár még az enyém volt, meg a régi szép kézzel hímzett ágynemûk vannak! Nem akarunk egyszerre annyi mindent megvenni, ráérünk mikor kint van, csak ami éppen szükséges! Már csak a gyógyszerek(fürdetõ, kamilla, popsitörlõ, pelenkák) vannak vissza, meg n ekem a szülés utáni cuccok, de félek attól, hogy nem lesz kész minden, még olyan hosszú a kelengyelista, bár tudom hogy a fele felesleges, de akkor is mindig azt hiszem, , hogy soha nem érünk a végére! :(
Csak sikerül találni valamit:) /A Marcell pedig milyen szép!/Mi kisfiút vártunk, és Erik lett volna.A párom nehezen tért át a kék dolgoktól, de most már büszkén meséli, hogy neki kislánya lesz! Nálam mostanában "tünet" még, hogy úgy érzem nem lesz meg semmi mire megérkezik a kicsi.Rádásúl nem az zavar, hogy nincs pelenkázója, hanem hogy még nem vettünk pelenkát, alkoholt...Nem gondoltam, hogy ennyire várom majd, hogy velünk legyen:) Ti hogy álltok a baba dolgok beszerzésével?
A kérdező hozzászólása: Már azt hittem valami családi baj, de így megnyugtató, hogy csak a hormonok! Attól én is félek, hogy minden rendben lesz-e, megfelelek-e mint anya, meg udok-e adni a babúnak mindent stb! Szép nevet adtatok! Mi is nagyon kislányt vártunk, a neve Jázmin Hanna lett volna, de a fiúnévben nem tudunk megegyezni! Nekem tetszik a Csongor, Ábel, Marcell, de neki nem, de amiket õ mond! Szóval lassan kifutunk az idõbõl igaz, de még nincs konkrét neve:)
A hormonok, és hogy minden rendben legyen.Viszont eldöntöttem, hogy nem ér ennyit-most csak a picivel kell törõdnöm:) Eliza lesz a neve.És a fiadnak?Elsõ baba?Nálunk igen... Most láttam a kérdésedben még:az enyém is kevesebbet mocorog, de akkor rendesen beleremeg a hasam:D
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon sajnálom a rosszkedved, de alapja is van, hogy sírsz vagy csak a hormonok? Én meg folyamatosan idegeskedek, olyan rossz pedig nyugodt szeretnék maradni! Eleinte, hogy mit csináljunk babóval, akkor az esküvõ szervezés stresszei, anyagi, utána költözés, utána volt fõbérlõ követelõzik alaptalanul, ami ha nyugtatom magam is csak stresszel! Félek, hogy megérzi kicsim! Gratula a kislányhoz, mi lesz a neve? Nekünk kisfiú adatott :)
Igazad van:)

Normális, hogy "feldagadva" érzem magam a menzesz előtt?

Ilyenkor 1-2kgmal nehezebb vagyok, és a nadrágok is sz?kebbek. Ez normális dolog? Remélem az els? 2 nap után elmúlik:)

Legjobb válasz: Igen. Nálam is hasonló a helyzet. Ilyenkor a szervezet folyadékot tart vissza. Általában mensi elõtt többet is szoktam enni. Fõleg édességet kivánok. Nyugi, ha megjön a mensi minden helyreáll.

Igen. Nálam is hasonló a helyzet. Ilyenkor a szervezet folyadékot tart vissza. Általában mensi elõtt többet is szoktam enni. Fõleg édességet kivánok. Nyugi, ha megjön a mensi minden helyreáll.
Én ugyanígy vagyok, mint az elõttem szóló. :)
én is nehezebb vagyok viszont nekem pont hogy nincs olyankor semmi étvágyam...
Igen normális, sajnos nálam is így van, úgy érzem magam mint ha terhes lennék.Sajnos ez jutott nekünk:)
Szia, egész bizonyosan normális, én már sok helyen olvastam errõl... de hát ez van, ezt kell elviselni (sajnos)
Igen, normális. De nem jó. Majd el fog múlni. 12/L
Abszolút normális.Velem is ez volt, mára már elmúlt(tartott 1 hónapig).Aztán mikor csalódtam az egyik "barátnõm"-nek nevezett "menõ" csajban, akkor azt mondtam, hogy na ennyi..inkább leszek a nem menõkkel egyéniség, mint a menõkkel k.rva. Amúgy ha nem k.rvákkal vagy, csak sima menõkkel, és jól érzed magad, akkor nyugodtan maradj velük!:D 14/L
A kérdező hozzászólása: oké köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!