Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha terhesség elején (9 db)

Terhességem elején normális, hogy nagyon fáj a derekam, ha pl le akarnék hajolni felszisszenek a fájdalomtól?

Ez második baba lesz és az elozonél ilyesmi csak egy strapás nap vegen volt kb 28. Héttol! Valakinek hasonló? Lehet, hogy azért van máris a derékfájás, mert az elsö gyerekünk meg viszonylag kicsi és még ot is emelgetni kell?

Legjobb válasz: Lehet, persze. Hormonok és minden egyéb... Mensesnél is fájdogálhat a derekunk, hát még akkor, mikor a terhesség elején borul a teljes hormonháztartás. Egyébként nem kéne, hogy emelgesd "nagyobb" gyerkõcöt... Ha már tud járni, próbáljátok megoldani, nehogy baj legyen a vége...

Lehet, persze. Hormonok és minden egyéb... Mensesnél is fájdogálhat a derekunk, hát még akkor, mikor a terhesség elején borul a teljes hormonháztartás. Egyébként nem kéne, hogy emelgesd "nagyobb" gyerkõcöt... Ha már tud járni, próbáljátok megoldani, nehogy baj legyen a vége...
Nekem 4-6 héten folyamatosan leszakadt a derekam, minden mozdulatnál figyelnem kellett. Fõleg hogy munkahelyen nem tudják még, és volt hogy elfintorodtam, vagy felszisszentem, mikor belenyilallt. 8. hetes vagyok, pár napja tûnt fel, hogy szinte teljesen elmúlt, alig érzem :)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. Nem hormonalis fajdalomra gondoltam, nem menstruacios gorcs szeru, hanem inkabb mint a masodik valaszolo irta rendes derekfajas, mozgasnal erzem de nagyon. A nagyobbik tud jarni, de pl meg kisagyban alszik, onnan is ki kell venni, betenni, stb stb, nem lehet megoldani, hogy ne emelgesse az ember. :)

Terhesség elején vagyok? 3-4 napja úgy érzem mind megjön főleg esténként és ha megeroltetem magam. Normális? Sokáig tart? Havonta kb. mennyi napig?

Legjobb válasz: Normális dolog ha úgy érzed én nagyon sokáig éreztem,de ezt nem lehet megmondani hogy te meddig fogod!!!ne nagyon erõltesd magad mert az nem tesz jót, nagyon az elején vagy még ugy gondolom.29hkm

Normális dolog ha úgy érzed én nagyon sokáig éreztem, de ezt nem lehet megmondani hogy te meddig fogod!!!ne nagyon erõltesd magad mert az nem tesz jót, nagyon az elején vagy még ugy gondolom.29hkm
A kérdező hozzászólása: Igen az elején. Petezsáknak imponáló képlet látszik. Kb.4-5 hetes.
Kb 3-4 hónapig tartott nálam, most fittebb vagyok már 22 és fél hetes km

Normális az, ha a terhesség elején nem feszül a mell, hanem csak a bimbó érzékeny?

Kb. 5 hetes terhes vagyok és egyáltalán nem feszül a mellem csak a bimbó érzéken.

Legjobb válasz: Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!

Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Igazából ez nem az elsõ terhességem, csak tavaly volt egy vetélésem és azóta ijedõsebb vagyok.
Szerintem is teljesen normális! Nekem is az csak a bimbó volt érzékeny az is csak akkor , hogyha fáztam ! Egész a 16. hétig! 25 hetes kismama
Nálam kb. a 8 hét körül kezdett a mellem feszülni, fájni, és duzzadni. Addig csak a bimbóm volt érzékeny, és úgy állt mint a cövek:) Nyugi, eljön mindennek az ideje! Gratulálok, és boldog babavárást! 11 hetes kismama

A terhesség elején normális, ha néha belenyilal a fájdalom a hasamba?

4 hetes vagyok és van megjön érzésem, de emellett ritkán (naponta, két naponta 1-szer)el?fordul, hogy kicsit belenyilal a hasamba egy másodperc erejéig, ami nem kellemes érzés...

Legjobb válasz: A nyilalás végig normális lehet, ha csak 1-1 pillanatig tart... Meg az is, hogy néha úgy érzed, olyan, mintha meg akarna jönni.. Ezek teljesen normális dolgok, ha huzamosabb ideig nyilal, akkor azért jobb felvenni az orvossal a kapcsolatot, de ha csak pár perc és elmúlik, az nem baj! Boldog babavárást!

A nyilalás végig normális lehet, ha csak 1-1 pillanatig tart... Meg az is, hogy néha úgy érzed, olyan, mintha meg akarna jönni.. Ezek teljesen normális dolgok, ha huzamosabb ideig nyilal, akkor azért jobb felvenni az orvossal a kapcsolatot, de ha csak pár perc és elmúlik, az nem baj! Boldog babavárást!
Semmi vész, nyúlnak a méhszalagok, nõ a méhed.A magnézium jó görcsoldó, ha mindjárt MagneB6-ot veszel be akkor kiütöd az émelygést is.Pihenj sokat(de tényleg feküdj le)az segít.
Nekem is voltak ilyen nyilallásaim, és nem csak a terhesség elején. Most is van néha, 36 hetes vagyok. Sõt, az elején olyan is elõfordult, hogy nagyon erõs, szúró érzés jött az alhasamba, amitõl ülni se tudtam, állva is csak görnyedtem. Persze azonnal hívtam a dokit, aki mondta, hogy menjek be. Elmentem vécére, és csak attól, hogy az ülõkére ültem, és a fenekem kicsit lejjebb került, kiállt belõlem a fájás. A doki mondta, hogy a baba nyomott valamit, nem volt semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat! Egy kicsit megijedtem, hogy csak a mensis érzés a normális, az ilyen riktán elõforduló nyilalás nem... Most már azért nyugodtabb vagyok! Mindenkinek nagyon boldog és gondtalan babavárást kívánok!
Szia, én 6 hetes terhes vagyok, nekem is volt-van ilyen nyilalás, amikor hírtelen állok fel, vagy amikor tüsszentek, én is megijedtem, de megnyugtattak hogy ez ilyenkor normális, nyúlnak a szalagok. Boldog Babavárást!

Mikor látszik már az uh-n a petezsák? Normális az ha a terhesség elején "mindjárt megjön" érzésem van?

Bocs, lehet hülye a kérdés, de tegnap teszteltem pozitívat és nagyon félek, mert volt már vetélésem. Ilyenkor kapok valami gyógyszert? Hogy lehet az aggodalmat ilyenkor kiírtani? Remélem nem lesz ilyen az egész terhességem.

Legjobb válasz: Pont ezt kérdeztem a dokimtól, és õ azt mondta, hogy kb. 5 hetesen szokott látszani szépen. Biztosan vannak akik erre ellenpéldát tudnak mondani, mindenesetre én így tudom.

Pont ezt kérdeztem a dokimtól, és õ azt mondta, hogy kb. 5 hetesen szokott látszani szépen. Biztosan vannak akik erre ellenpéldát tudnak mondani, mindenesetre én így tudom.
Szia! Én is tegnap teszteltem pozitívat, s azonnal hívtam az orvosomat, mert alacsony a progeszteron szintem és könnyen elvetélhetek. Én Utrogestan hüvelytablettát kaptam, amibõl 8 óránként kettõt kell használni. Szerintem sürgõsen konzultálj a dokiddal, nehogy baj legyen. Gratulálok!
Szia! Gratulálok! 5 hetesen már lehet petezsákot látni. A mindjárt megjön érzés nálam a kimaradt mensi után még kb. 2 hétig tartott. Ez nem probléma, baj akkor lehet, ha nagyon erõsen görcsölsz és vérzel. Minden jót!
Szia! Gratulálok és remélem minden rendben lesz. 5 hetesen már a petezsákot látnia kell ha még mést nem is. Én különben pont ebben a cipõben vagyok csak én olyan kb 6 hetes lehetek és 3 hónappal vagyok egy vetélés után. Nekem a kell mennem este uh-ra nagyon izgulok, félek, s kiváncsi vagyok. Én is azért megyek korán mert hátha szednem kell valamit. Az elõzõ babával 5 hetesen voltam akkor még csak petezsák volt benne egy "pötty".7 hetesen kellett visszamennem akkor már volt szivhang, utána 11 hetesen mentem és akkor már sajnos nem volt:-( Szoritok Neked és vigyázz magadra!
Szia! Én most 15 hetes vagyok, és az elejétõl fogva van "mindjárt megjön" érzésem, még most is szokott. A doki azt mondta, hogy teljesen természetes, tágul a méh.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor délbe felhívom inkább én is, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!

21 hetes vagyok és a terhességem elején sokat hánytam úgy a 16. hétig, azóta nem, de tegnap a reggelit is ma meg epret és málnát ettem azt is. Ez normális? Visszatérhet a hányás? Ha igen mi okozza/okozhatja?

Legjobb válasz: én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.

én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.
SZia! Én nem voltam hányos a terhesség alatt, mégis a 35.héttõl minden nap többször is kijött belölem minden. Nem ettem más izû, más állagú kajákat mint addig, nem tömtem tele a hasam, szinte csak csipegettem. A doki azt mondta, hogy olyan helyre kucorodott be a baba, ahol nyomja a gyomrom és ezért lehet a hányás. Még a születése napján is hánytam. 40 hétre született. Üdv. 9 hónapos lányka anyuja

Normális, ha a terhesség elején meg voltam győződve arról, hogy szó sem lehet apás szülésről, most meg már inkább az ellenkezőjére hajlok? 25. hétben vagyunk és egyre többet foglalkoztat a dolog.

Csak akkor lehet bent a papa, ha vmilyen tanfolyamot elvégzett vagy nem muszály hozzá??

Legjobb válasz: Szia! Nem kell hozzá semmilyen tanfolyam. Szerintem egyre több kórházban divat az apás szülés. Azért ahol szülni fogsz kérdezz rá hogy a párod is bent lehet-e. Mostanában már nagymamás szülés és barátnõs szülésrõl is hallottam.

Szia! Nem kell hozzá semmilyen tanfolyam. Szerintem egyre több kórházban divat az apás szülés. Azért ahol szülni fogsz kérdezz rá hogy a párod is bent lehet-e. Mostanában már nagymamás szülés és barátnõs szülésrõl is hallottam.
Normális, én is hasonlóképpen voltam. Nagyon jó volt, hogy velem volt a párom, így utólag el sem tudom képzelni, milyen lett volna egyedül végigcsinálni az egészet. Amúgy nem kell semmit hozzá elvégezni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!! Szegeden fogok szülin, remélem, bent lehet Õ is!!

A terhesség elején normális ha valaki vérzik mintha megemelte volna magat? Mit tegyen ilyen esetben?

Legjobb válasz: én a dokit javaslom.õ biztosat tud.de addig is annyit pihenj amennyit tudsz.kerüld az emelést.ne állj fel hirtelen ne hajolj hirtelen.mindent óvatosan.PIHENJ SOKAT!!!és doki!minden rendben lesz!!!ne idegeskedj.vigyázz magatokra!

én a dokit javaslom.õ biztosat tud.de addig is annyit pihenj amennyit tudsz.kerüld az emelést.ne állj fel hirtelen ne hajolj hirtelen.mindent óvatosan.PIHENJ SOKAT!!!és doki!minden rendben lesz!!!ne idegeskedj.vigyázz magatokra!
Nem túl jó dolog, de sokan kapnak rá gyszert , és minden rendbe jön, meg sok-sok pihenés.Ezért mielõbb beszélj az orvosoddal, én is szedtem gyszert, mert nem volt elég sárgatesthormon, és vérezgettem.Két hét múlva minden ok volt.Úgyhogy nyugodj meg, és irány a doki. Vigyázz magatokra!Szia

Normális, ha a terhesség elején hígabb a széklete valakinek?

Nincs hasmenésem, de a korábbiakhoz képest hígabb.

Legjobb válasz: Nekem ilyen volt és mindennap volt, kb a 18. hétig. A babám egészséges, én is rendben vagyok. Nem száradtunk ki, nincs vitaminhiányunk...stb. Talán ez is alkati kérdés, van aki már 7-8 hetesen csak hetente egyszer megy nagywc-zni, van aki meg ilyenkor termel igazán.. :D

Nekem ilyen volt és mindennap volt, kb a 18. hétig. A babám egészséges, én is rendben vagyok. Nem száradtunk ki, nincs vitaminhiányunk...stb. Talán ez is alkati kérdés, van aki már 7-8 hetesen csak hetente egyszer megy nagywc-zni, van aki meg ilyenkor termel igazán.. :D
Én amióta babát várok, szinte köveket kakilok:) Meg kell szülni, úgyhogy rutinosan megyek a kórházba:) Egy 35 hetes kismama
Nekem egészen a 16-18-dik hétig ment a hasam. Ritkaságszámba ment a " rendes " széklet. Azóta a 25-dik hétben járok idõnként most is van hasmenésem. Az elsõ fiammal meg mint a kõsziklák. Hiába két terhesség sem egyforma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!