Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha mozog a baba, (11 db)

Az normális, hogy ahogy egyre kevesebb a hely a babának, már nem érzem annyira sűrűn a rúgásokat, hanem inkább kinyomja magát, hol a jobb hol a bal oldalamon? Vagyis a 30hét környékétől normális ha kevesebbet mozog a baba?

Legjobb válasz: Normális, úgy, ahogy írod, mert kevesebb neki a hely. Én is megijedtem egy kicsit, hogy nem mozog annyit, de minden rendben volt. Gratulálok a babához! :) 39hkm.

Normális, úgy, ahogy írod, mert kevesebb neki a hely. Én is megijedtem egy kicsit, hogy nem mozog annyit, de minden rendben volt. Gratulálok a babához! :) 39hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is megijedtem kicsit hogy nem érzem és látom annyit lubickolni, de nekem amúgy is kisebb a méhem. Akkor ezek szerint most már ezek "kinyomások" lesznek inkább, mint az rugdosások? Neked meg könnyû szülést kívánok!
Szia. Nekem is a napokban tûnt fel épp ez, hogy nem annyit mozog már a baba. Inkább a kinyomások, has eldeformálódása jellemzõ, meg a hullámok ahogy vándorol ide-oda. Ez lesz már végig.. Szültem kettõt és mindig így volt(most így belegondolva..). 31hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Ezt olvasva kezdek megnyugodni. Azért még várok kommenteket, tapasztalatokat.
SZia! Én 30 hetes vagyok, és 2-3 napja én is ugyanezeket tapasztalom, mint Te, és nincs semmi gond. A hely szûkebb lesz, a Picink meg nõdögél, de ez is nagyon élvezetes idõszak, úgy gondolom. Vicces formákat ölt a hasam, ahogy össze-vissza nyomja magát:) Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azóta már megszületett a kisfiam és két hónapos. :) Neked is boldog babavárást!
Gratulálok, jó egészséget!(utolsó voltam)

Normális, ha úgy mozog a baba, mintha reszketne?

Egymásután következ? gyors mozgások, nem tudom elképzelni ilyenkor milye mozoghat, vagy mit csinálhat. Közbe megijedek, hogy ez normális? 31 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Én 38 hetes vagyok és az én babám is mozog így néha. Kíváncsi lennék hogy ilyenkor mit csinál... Szerintem biztos nem baj, én csak nevetek rajta, te se aggódj, az sokkal rosszabb neki. Ha kijött megkérdezed tõle hogy ez mi volt:D vagy kérdezd meg az orvosodat vagy a védõnõt ha nagyon aggódsz, de szerintem nincs jelentõssége.

Szia! Én 38 hetes vagyok és az én babám is mozog így néha. Kíváncsi lennék hogy ilyenkor mit csinál... Szerintem biztos nem baj, én csak nevetek rajta, te se aggódj, az sokkal rosszabb neki. Ha kijött megkérdezed tõle hogy ez mi volt:D vagy kérdezd meg az orvosodat vagy a védõnõt ha nagyon aggódsz, de szerintem nincs jelentõssége.

Az normális ha 38 hetesen sokkal kevesebbet mozog a baba mint előtte?

azt tudom hogy kevesebb a helye de a napi 10 mozgása sincs meg...az uh-n mindent renden találtak meg az áramlásvizgálaton is.csak kellemetlen hogy ctg-n szinte soha nem mozog.este felé lesz mindig kicsit aktivabb.olyankor van amikor hosszú perceken át rugdos,ez mindenkinél íg yvan hogy egy bizonyos napszakban mozog csak és egész nap semmi??

Legjobb válasz: Ne izgulj, tényleg nagyon kevés helye van ilyenkor, természetes, hogy "lelassul".-) Nekemis este és reggel jobban mozog, bár én még csak 24 hetes vagyok.-) Ha mindent rendben találtak, kár izgulnod, nyugodj meg, és élvezd még a visszalévõ idõt.-)

Ne izgulj, tényleg nagyon kevés helye van ilyenkor, természetes, hogy "lelassul".-) Nekemis este és reggel jobban mozog, bár én még csak 24 hetes vagyok.-) Ha mindent rendben találtak, kár izgulnod, nyugodj meg, és élvezd még a visszalévõ idõt.-)
Szia. Én 31hetes vagyok és eddig nekem úgy van, hogy reggel mozog, napközben alig, aztán estére pörög. Azt olvastam, hogy a legkönnyebb megfigyelni evés után, akkor többet mocorognak. De szerintem ez mindenkinél más. A nemrég szült barátnõm azt mondta, hogy neki jó, ha egy nap kétszer megmozdult!
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Ha a vizsgálatokon minden rendben és mozog is akkor ne aggódj! Minden baba más és azt olvastam ilyenkor elég sokat alszanak. Amíg érzed, hogy mozog nincs gond. Örülj, hogy nyugi van, az enyém mostanában hajnalban áll neki pörögni és nem hagy aludni. üdv:32. hetes kismama

20 hetes terhesen normális ha alig mozog a baba? Napi 1szer max 2szer de épp hogy

2. terhességem ilyenkor az els?vel már tök sokat éreztem a mocorgást, bár most mells?fali a lepény lehet ez miatt? és haráéntban fekszik a pici.

Legjobb válasz: Ahhoz képest, hogy nekem 5 hónaposan mozdult meg elõször, szerintem jó, ha csak 1x vagy 2x érzed. Még nem olyan nagy, hogy minden mozdulatával jelezzen neked. Nyugodj meg, lesz ez még virgoncabb is. 14 hetes kis mama

Ahhoz képest, hogy nekem 5 hónaposan mozdult meg elõször, szerintem jó, ha csak 1x vagy 2x érzed. Még nem olyan nagy, hogy minden mozdulatával jelezzen neked. Nyugodj meg, lesz ez még virgoncabb is. 14 hetes kis mama
nekem is mellsõfali a feltapadásom, és nekem is hónapokig alig mozgott, éppen csak hogy reggel meg este, már alig vártam az estét hogy lefeküdjem és érezzem hogy van, de akkor is éppen hogy csak oda kapirgált hogy itt vagyok.nem tudom mitõl lehet ez, de nekem is így volt, és egészen addig amíg meg nem fordult a 37 héten, mert egészen addig faros volt
Én a 22. hetet kezdtem, de még nem érzem a mozgását :( Nekem is mellsõ fali a lepény. Szerintem ne aggódj, minden baba és minden terhesség más és más. Lehet már csak napok kérdése és sokkal erõteljesebben fogod érezni.
21 hetesen éreztem elõször, keveset, de minden nap mozgott, megõrjitettem a környzetemet azzal, hogy ma még nem mozgott...nyugi, mi már 29 hetesek vagyunk, és van hogy csak reggel érzem, és estig nyugiban van.
24 hetesen kezdtem néha érezni, ami napi max.2-t jelent.A 21.héttõl a 24.hétig egyáltalán nem éreztem sose, el is mentem dokihoz, aki megnyugtatott, hogy minden rendben van.Talán a 30.héttõl érzem rendesebben, de most a 36.héten sem érzek rúgásokat, meg ilyesmi, csak apróbb megmoccanásokat.Hát az én babám ilyen, majd ha megszületik bepótolja a ficánkolásokat:) Szóval ne aggódj, nem kevés ez a mozgás, de ez is mindenkinek más.

Normális, ha csak akkor van jósló fájásom amikor mozog a baba?

Legjobb válasz: Nem tudom... Talán nem szereti a méhösszehúzódásokat és ha vmi nem tetszik neki akkor így jelzi. Mostanában én azt nem tudom megkülönböztetni, hogy kinyomja magát vagy bekeményedik a hasam. Talán ha keményedik a méh, akkor a mozgása is jobban észrevehetõ vagy fájdalmas. Jövõ héten megkérdezem a dokit. 35 hkm

Nem tudom... Talán nem szereti a méhösszehúzódásokat és ha vmi nem tetszik neki akkor így jelzi. Mostanában én azt nem tudom megkülönböztetni, hogy kinyomja magát vagy bekeményedik a hasam. Talán ha keményedik a méh, akkor a mozgása is jobban észrevehetõ vagy fájdalmas. Jövõ héten megkérdezem a dokit. 35 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Normális, ha nem mindig ugyan olyan intenzitásal mozog a baba? Tegnap sokat ma viszont alig éreztem a mozgását.

Legjobb válasz: Én 23 hetes vagyok és nekem is ilyen a babucim. Egyik nap pörög, forog, a másik nap meg megíjeszt. Múlt héten el is mentem UH-ra, mert annyira aggódtam. Semmi baj nem volt, csak befelé fordult és nem éreztem a mozgását.

Én 23 hetes vagyok és nekem is ilyen a babucim. Egyik nap pörög, forog, a másik nap meg megíjeszt. Múlt héten el is mentem UH-ra, mert annyira aggódtam. Semmi baj nem volt, csak befelé fordult és nem éreztem a mozgását.
Szia. Az én babám is ilyen, hol nagyon sokat mocorog, hol meg épp hogy csak be-bejelentkezik. Volt már hogy komolyan meg ijesztett, de szerencsére, csak lustább volt. Szép babavárást! 27 hetes kismama.
Igen, normális. Nálam is többször elõfordult, befolyásolta a virgoncságát az aktuális idõjárás, hogy én mennyire vagyok fáradt stb. Igaz elég aktív pocaklakóm van, tehát nála a lustaság is sok mocorgást jelent, de ahhoz képest be szokott lustizni néha:) 36 hetes kismami:)

A terhesség végefelé normális, hogy nem mozog már annyit a baba? Ha igen miért? 37. -hétben járok.

Legjobb válasz: Csórikám nem fér már el, ki se tud nyújtózni. Ezért nem mozog annyit. Majd mozog idekint. :) Azt mondják, ha este vízszintesben vagy, és megnyugszol, akkor "kéne" neki mozgolódnia kicsit. Az enyém olyankor szokott, napközben a vége felé szinte már semmit. Csak este, meg amikor kajáltam. :) Most kint van és semmit sem változott, nagyon szereti a hasát. Lényeg a lényeg, normális vagy. Csak akkor aggódj, ha 24 óra alatt egyszer sem érzed mozogni. Drukkolok a szüléshez!

Csórikám nem fér már el, ki se tud nyújtózni. Ezért nem mozog annyit. Majd mozog idekint. :) Azt mondják, ha este vízszintesben vagy, és megnyugszol, akkor "kéne" neki mozgolódnia kicsit. Az enyém olyankor szokott, napközben a vége felé szinte már semmit. Csak este, meg amikor kajáltam. :) Most kint van és semmit sem változott, nagyon szereti a hasát. Lényeg a lényeg, normális vagy. Csak akkor aggódj, ha 24 óra alatt egyszer sem érzed mozogni. Drukkolok a szüléshez!
Lehetséges kicsi a hely.Ha mindennap érzékelsz mozgást ne aggódj, de ha nyugodt csak akkor leszel ha orvos is lát, akkor menj orvoshoz.
Normális.Egyrészt már kevés a hely, nem tud mozogni, másrészt állítólag hormonális hatások miatt nem is akar. Õ is készül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kicsit megnyugodtam :)
Nekem pont a vége felé mozgott egyre többet a babám, pont a helyszûke miatt. Csak a szülés napján mozgott nagyon keveset. 3hetes baba anyucija

Kismamák, nektek is szokott fájni az ahogy a baba mozog? Ez normális, vagy valami gond van? Vagy pici neki a hely? Ha normális, akkor ez csak még intenzívebb lesz az idő előrehalattával?

31 hetes terhes vagyok,sokszor olyanokat,és úgy mozog a baba,hogy már fáj!Nagyon sokat mozog.Szinte egy kis örökmozgó!Hol egyik oldalon nyomja ki magát,hol a másikon.Még nem fordult meg,de sokszor úgy érzem annyi a hugyhólyagomnak!

Legjobb válasz: Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :). Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.

Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :) . Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.
Nekem is eléggé fájt, ahogy mozgott. Amikor megfordult akkor is ugyanúgy fájt. Pedig nem volt nagy baba.
31+5 hetes vagyok, nekem befordult már 3-4 hete. Azóta állandóan feszít alul a hasam, állandóan keményedik az alja. A zokni, cipõ felhúzása külön esemény, utána ki kell pihenni mindkettõt. A mozgását imádom, ráadásul nekem már írnom kell szerda óta, kaptam külön erre papírt a védõnõmtõl. Napi kétszer nincs idõm rá, ráadásul, mikor kibököm, hogy na most, hiába vagyunk kaja után fél órával, a kishercegnõ a fél órából negyedet biztosan szunyókál. :) Nem fájni szokott a rúgása, mozgása, de nem tudom megfogalmazni, mit érzek ilyenkor. Ha fekszem, van, hogy megugrok ilyenkor. :) Édesen púposodik itt-ott. Én is azt hittem, hogy a popija, de a védõnõ mutatta, hogy az hol van, és amire eddig azt hittem, a popi, az a lába. :)
én ponz ezen gondolkoztam pár napja, hogy kiírjam ezt a kérdést! nekem is sokat mozog a kislányom, és néha nagyon fáj... ilyenkor el is gondolkozom, hogy mit csinálhat épp! :) de imádom, hogy mozog, inkább fájjon, mint, hogy ne érezzem mozogni Õt! :) 31, 4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Reméltem, hogy normális.Amúgy imádom, ha mozog.Csak néha magam is meglepõdök rajta.
Normális persze.Az én pocaklakom ma ultra aktiv, nemtudom mivan vele :) Az elmult héten nem rugott, nyomott feszitett ennyit mint ma :) Bár én gyanitom hogy ma fordult be mert eddig lenn éreztem hugyholyagomba ma meg köldök felett, bordáknál.Kitartás!30hetes kismama
3-as vagyok: Mikor nekem is befordult, az elsõ nap össze-vissza tekeredett, rugdosott egész nap. Szerintem próbált volna visszafordulni, de nem sikerült neki. :) Másnapra beletörõdött, azóta se volt egésznapos mûsor, csak alvások között játszik, illetve fõzés és evés közben. :)
A 27. hétben vagyunk. Nagyon aktív a babám. Néha feljajjgatok, a család meg csak les, hogy mi bajom van. :) Amit nehezebben viselek az az, amikor (amúgy fejvégû) lent a kezével a méhszájat megkezeli. Olyan érzés, mint ha valaki a hüvelyemben turkálna. Persze a hólyagom is folyamatos bántalmazásnak van kitéve. :D Emellett kezdi átvenni a hatalmat a bordáim felett, vagyis alatt. :) Pedig már elég nagy a pocakom, van akinek utolsó hetekben van ekkora. Második babám amúgy. Bátyus a 26. héten volt a legaktívabb, utána a hely szûkülésével enyhültek az erõteljesebb mozgások és felváltotta a nyomulás. Nem volt kellemesebb, csak másabb érzés.

Az normális ha a baba nem minden nap mozog ugyanúgy?

32 hkm - egyik nap többet alszik, és keveset mozog, másik nap meg annyira eleven mintha nem is aludna.. Pedig az én napjaim egyformák. Az étkezésemtől függ? Vagy csak simán a fejlődési hullámoktól? Arra gondolok, hogy mikor nyugisabb, akkor épp jobban gyarapszik.. ez lehet?

Legjobb válasz: Bármi lehetséges :) Neked is nyilván vannak nyugisabb és pörgössebb napjaid,mint a picúrodnak is. Van amikor aktívabb,van amikor pihenõ napos,nincs ezzel semmi baj! Úgy tudom a terhesség vége felé kevesebbett mozog,kevesebb a helye is.

Bármi lehetséges :) Neked is nyilván vannak nyugisabb és pörgössebb napjaid, mint a picúrodnak is. Van amikor aktívabb, van amikor pihenõ napos, nincs ezzel semmi baj! Úgy tudom a terhesség vége felé kevesebbett mozog, kevesebb a helye is.
Persze miért ne , neked sem egyformák a napok, a frontok, az idõjárás, minden egyéb befolyásolja.
A kérdező hozzászólása: Nagyon megijedtem ennyire erõs még nem volt:(
szioka!teljesen normális amiket leirtál hisz készülõdik a szervezeted a szülésre!addig amég nem elviselhetetlenek a görcsök vagy nem vérzel ne aggodj!de azért vigyázz magatokra!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most kicsit megnyugodtam, így késõ este ráadásul, nem nagyon tudtam mit csinálni
Csak semmi pánik!Ilyen még sokszor elõfordul a szülésig.Nekem is voltak és vannak néha görcsölések és néha már azt hiszem ez a vég... Én amúgy is derék fájós vagyok és kb 30-31 hét körül jelentkezett nálam borzasztó erõs derék fájás, ami 2 hét múlva megszûnt, most már csak néha sajog.Ne aggódj, ezek teljesen normális dolgok. 37+3 hkm
Szia! Én 30 hetes vagyok a 3. babánkkal. Tegnap este én is azt hittem, hogy ki akar ugrani a hasamból. Ijesztõen nagyokat és furán mozdult. Ma reggel mikor felébredtem és megláttam a havazást , az nekem megmagyarázott mindent. Szerintem megérzik ezeket az idõ változásokat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, megnyugodtam már beszéltem a védõnõmmel is, õ is megnyugtatott, azt mondta ilyenkor vegyek be magnéziumot és kálciumot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!