Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha hasonló (25 db)

Az normális, ha babámnak zöld (iszaphoz hasonló) színű és krémes állagú a kakija? Szaga nem változott.

Legjobb válasz: Nem írod, hogy mit eszik, mennyi idõs. De ha anyatejes, akkor ez is normális. Fõleg, ha nincs semmi panasza, nem sírdogál, nem lázas. Az anyatejes babák széklete a zöldtõl kezdve a világos sárgáig nagyon változatos színû és állagú lehet. Ha a szaga is, állaga is megváltozna, érdemes lenne orvosnak megmutatni, de így nincs baj.

Nem írod, hogy mit eszik, mennyi idõs. De ha anyatejes, akkor ez is normális. Fõleg, ha nincs semmi panasza, nem sírdogál, nem lázas. Az anyatejes babák széklete a zöldtõl kezdve a világos sárgáig nagyon változatos színû és állagú lehet. Ha a szaga is, állaga is megváltozna, érdemes lenne orvosnak megmutatni, de így nincs baj.
A kérdező hozzászólása: Bocsi! 4 hónapos és tápszeres. Már egy pár hete is volt zöldes kaki, akkor megpróbáltam orvos javaslatára a gyümölcsöket kóstoltatn, de nagyon nem jött be neki, e zért el is döntöttem jó ideig még nem próbálkozom. Akkor is zöld lett, de gondoltam az õszibaracktól, almától. Azóta újra sárga lett, mint elõtte, de most nem kóstoltattam semmit, csak tápszert váltottunk (milupáról bebára) és újra zöld. A színe még nem is zavarna annyira, hanem hogy olyan krémes és ragadósnak tûnik (bocsi, de nem tudom másképp leírni, szóval alig bírom a kis popsijáról is letörölni, mert oda is ráragad.) És a bebát tegnap óta kezdtük, a kaki viszont már tegnapelõtt ilyen volt. Ezért sem értem.
Kislányom szintén tápszeres, mindig is ilyen kakija volt. Már esszük a gyümölcsöket, így elõfordul már szín is, de az alapvetõ a zöld. Szerintem semmi baj. Egyébként a Beba tápszerre rá van írva, hogy a kaki zöld lesz tõle. Nekem a védõnõ mindig azt mondta, túleszi magát a gyerek, ezért zöld.

Az normális ha 2, 5 honapos kislányom még nem tudja tartani a fejecskéjét? Hasonlo tapasztalatok? Már nagyon aggodom

Legjobb válasz: Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)

Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)
majd fogja tartani. arra figyelj, h ne billenjen fekve mindig 1 oldalra (ill. mindkét oldalra tudjon feküdni) néha-néha tedd hasra, majd kicsit edz semmit ne erõltess, és vésd a fejedbe (mert lehet, más kismamák tanácsai, észrevételei frusztrálhatnak, megijeszthetnek) minden baba a saját ütemében fejlõdik, és eltérnek a képességeik egymástól pár hónaposan. (a védõnõ majd megmondja neked, mikor kell aggódnod - szerintem 4 hónapos koráig a fej emeléstt meg kell tudnia persze csinálni)
Sehol nem irja a kérdezõ, hogy hasonfekve nem tartja...Ha kézben nem tartja, az nem túl jó...Sokat kell büfipózba lennie és erõsödik neki, és sokat legyen hason is.Egy erõs kisbaba már 3-4hetesen is tudja tartani.De láttam én is babát aki lányommal egy idõs volt, de nyeklett nyaklott mindenfelé a feje.De hát lógott az anyja kezén hason egész nap...
Az én lányom már 6 hetesen tartotta a fejét. Számomra ez nem normális.
normális
Ne aggódj! Az én fiam a 3 hós státuszon is csak nagyon bizonytalanul tartotta, fekvésbõl felhúzva egyáltalán. Meg is jegyezte a védõnõ. Most 4 hós múlt, és tartja rendesen. Ne aggódj! Ennyi idõsen még nem is kell neki!
Nekem se tudta tartani még ekkor. Ne aggódj. Tedd többet hasra és majd gyakorolja. :)
Fura, a lányom ilyenkor már régen tartotta.
Szia.Nekem tegnap volt egy hónapos a picim, de már bent a kórházba pár naposan emelgette a fejét hason.Itthon meg már teljesen felemeli, meg ha fel is vesszük akkor nagyon szépen tartja magát már viszonylag régóta(2-3 hete, nem kell a leszólás, én vagyok vele és látom mit csinál!)Azt hozzá teszem csak hason alszik.
A kérdező hozzászólása: koszonom válaszaitokat. Ugy értem, hogy ha hasrateszem ha éppen van kedve akkor nagyon szépen tartja, de ez ritkán van, ha felveszem akkor még nem tudja tartani, 2 hosan sokszor egymás után átfordult hasrol hátra, de már nem. Nekem nagyon furcsa és talán azért is aggodom annyira mert elso babám már egy honaposan tokéletesen tartotta, bár ot nagyon ritkán raktam hasra de kézben tokéletesen tartotta. További válaszokat várok
Kedves kérdezõ! Most akkor hogyan nem tartja? Mert sokan a hasonfekvésre gondolnak, amit nyilván tud. A kézben levésnél meg ráér még, nincs semmi baj, ha most nem tartja meg még a fejét.
Kézben még késõbb kell tartania, mint hasonfekvésben. Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy az a 3 hetes, aki tartja a fejét túl feszes izomzatú.
7-es vagyok. Közben törölték az elõzõ választ. Nem arra értettem, amit a 6-os írt. Mindegy, az a lényeg, hogy teljesen normális, hogy nem tartja még ilyenkor a fejét. 3 hónaposan kell 45 fokban megemelnie hason fekvésben, 4 hónaposan pedig 90 fokban. A mi lányunk nem tudta 3 hónaposan ezt megcsinálni, csak 1 héttel késõbb. Azóta más elmúlt 1 éves és semmi baja. Tedd sokat hasra, úgy erõsödik.
Éppen ezt akartam írni, amit az elõzõ.
Az enyém is csak hason alszik, már születése óta, mégis csak kb egy hete kezdte igazán emelni a fejét (ma 3 hónapos). Én azt vallom ez gyerekfüggõ. Akinek hamarabb kezdni, az meg csak örülhet, hogy milyen ügyes babája van. :)

Normális, ha "érzem" a méhem? Olyan mintha érezném, hogy nagyobb lenne és néha enyhén görcsöl is.11 hetes terhes vagyok. Valaki érzett hasonlót?

Legjobb válasz: :-) igen, persze ez természetes! Ha a görcsök sûrûek, magnéziumot szedjél nyugodtan!

:-) igen, persze ez természetes! Ha a görcsök sûrûek, magnéziumot szedjél nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Ezt en is erzem. Szinten 11 hetes vagyok. Kb olyan, mintha egy vizzel teli lufi lenne a hasamban:-).
A kérdező hozzászólása: én nem a hasamban érzem hanem konkrétan alul, a méhemnél:-)


Normális, ha izomlázhoz hasonló fájdalmat érzek a hasam aljában és a hüvelyemnél?

Mikor megyek, olyan mintha a csontom fájna, nyilall.23 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia, Én még csak 7 hetes és 4 napos vagyok, de talán az izomláz a legjobb kifejezés, amivel le lehet írni azt, amit Én is érzek. Tudom, hogy még csak most kezdenek nyúlni a méhszalagok stb., de teljesen beazonosítható az izomláz érzés, persze csak nagyon enyhén a hasamban, a hasam alján Nekem is a nyilallással együtt, ha hirtelen állok fel. Plusz a szurkálás jön még néha.

Szia, Én még csak 7 hetes és 4 napos vagyok, de talán az izomláz a legjobb kifejezés, amivel le lehet írni azt, amit Én is érzek. Tudom, hogy még csak most kezdenek nyúlni a méhszalagok stb., de teljesen beazonosítható az izomláz érzés, persze csak nagyon enyhén a hasamban, a hasam alján Nekem is a nyilallással együtt, ha hirtelen állok fel. Plusz a szurkálás jön még néha.

Mennyire normális az, ha egy 14 hónapos kisfiú nem szeret, sőt tart a legtöbb hasonló korú gyerektől? Rendesen menekül előlük. Esetleg hasonló helyzetben voltál és javult a dolog?

Kicsi kora óta folyamatosan minden nap mentünk játszóra ahol gyerekek között volt. Már nagyon kellemetlenül érzem magam a hisztik miatt ha gyerek közeledik hozzá...

Legjobb válasz: Normális igen.Vannak közvetlenebb gyerekek,de az általános tendencia az,hogy ilyen korban nem tudnak egymással,maximum egymás mellett játszani. Ha 3 évesen és hisztizve rohan ki a világból ha gyereket lát(amit kétlek:) akkor kezdehtsz aggódni:)

Normális igen.Vannak közvetlenebb gyerekek, de az általános tendencia az, hogy ilyen korban nem tudnak egymással, maximum egymás mellett játszani. Ha 3 évesen és hisztizve rohan ki a világból ha gyereket lát(amit kétlek:) akkor kezdehtsz aggódni:)
Az enyém se vegyül nagyon, max nagyon ritkán... ha felfelé mészik a mászókán és valaki elindul mellette felfelé akkor lekéredzkedik, ha a csúszda tetején több gyerek van, nagyon noszogatni kell, hogy menjen fel, szerintem normális.
Én fiam 13 hónapos, nála amiatt van ez hogy ismerõs kisgyerek, szintén ilyen idõs, jópárszor eltángálta....akármikor meglátja fiamat játszótéren, odamászott, csapkodta, amikor megtanultak járni, fel is akarta lökni, stb. Fiamban ez eléggé megmaradt sajnos, ha egy baba közel megy hozzá, már menekül is.

Barátom kevesebbet beszél velem, mert szüleim próbálnak ellen fordítani. Szerintük az eleve nem normális, hogy rasztahaja van, meg a baráti köre is hasonló figurákból áll és nekem nem tenne jót, ha vele maradok stb. Mit tegyek?

19/L

Legjobb válasz: Attól,hogy rasztahaja van még õ is ember!Sõt lehet,hogy 1000x-er különb mint egy normális hajat viselõ egyén! De nem szeretem mikor külsõ alapján ítélnek el valakit.

Attól, hogy rasztahaja van még õ is ember!Sõt lehet, hogy 1000x-er különb mint egy normális hajat viselõ egyén! De nem szeretem mikor külsõ alapján ítélnek el valakit.
Felnõtt nõ vagy nem? Ideje érett döntést hozni!Vagy kiállsz a barátod mellet és szembe mész a szüleid ellen.Vagy a szüleid mellett állsz ki és szakítasz
A szülõk sem voltak mindig felelõsségteljes angyalok. És nem látom át mi rossz van a raszta hajban, meg különben is 19 vagy. Igaz a szülõket nem igazán érdekli a kor, 30 évesen is ugyanúgy beleszólnak majd mindenbe.
Kristóf a barátod?
Te jársz a barátoddal vagy a szüleid?...
Kuzdj meg erte, ha tenyleg Ot akarod... Az en Paromat is utaltak, beszologattak neki , a hata mogott ra... A vege az lett, hogy kozoltem adnak egy eselyt neki es megismerik vagy meg egy rossz szo a szemeben a hatamogott es engem az eletben tobbe nem lathatnak. Megfogadtak nincs bajuk vele, megszerettek mikor megismertek! 9 honapja voltunk egyutt mikor terhes lettem, akkor megint szajhuzas es ugatas volt, akkor is kozoltem, hogy elkoltozok unokastol az orszag masik vegebe ha nem tartjak meg a velemenyuket! Arra is fogadtak, hogy szetmegyunk a terhessegem 9 honapjaban... :) Azota is egyutt vagyunk es ez igy is marad! :) a Fiunk meg egy orias azota es mindenunk meg van! Mig gyeseztem osszegurcolt ket hazat (amibol az egyikben az en rokonaim elhetnek!) es egy autot, Fiunknak bankszamla! Es ugy indultunk, hogy egy agyunk se volt :) a Fiunkra gyorsan osszedolgoztam mindent (babakelengye), O meg a butorokra melozott. Ha ezekutan meg a csaladom rosszat merne szolni ra, a nyelvet kihuznam barki is az!
A legtöbb szülõ mindig is szeret beleszólni a gyermeke életébe. Ez 0 és 18 év között ez teljesen normális, bár a legtöbb gyerek már kamaszkorban tiltakozik ellene, ami szintén teljesen normális. Viszont Te már egy olyan korban vagy, amikor Te döntöd el, hogy mit szeretnél és a döntés teljes felelõssége is a Tiéd. Tanácsot adhatnak a szülõk - ha kérsz - de ilyenkor már nem szabad, hogy õk irányítsanak. Érdemes meghallgatni, hogy mit mondanak - mert õk teljesen más szemszögbõl látják a dolgokat mint Te, és láthatnak valamit, amit Te nem látsz. De ha csak a rasztahaja miatt ágálnak ellene, akkor ne rájuk figyelj, hanem magadra hallgass.
Normális. Bent van egy seb, az gyógyul.
A kérdező hozzászólása: köszi a vállaszt. akkor nem aggódom, és nem is rohangálok a dokimhoz :)
Igen, normális.

Hasonló alkatom van, mint a képen. Tehát a karok sokkal nagyobbnak látszanak, mint a vállak, hát stb. Főleg ha ölbe teszem a kezem. Ez normális? A vállam sehogy se akar szélesedni.

http://kephost.hu/share-D306_4F3A5ABD.html

Legjobb válasz: Szerintem normális. A vállat nem lehet szélesíteni. Max izmosítani, de ettõl szélesedni nem fog. genetika. Nekem is van olyan ismerõsöm, aki nem kondizik, mégis szélesebb válla-háta van mint a kondisoknak..

Szerintem normális. A vállat nem lehet szélesíteni. Max izmosítani, de ettõl szélesedni nem fog. genetika. Nekem is van olyan ismerõsöm, aki nem kondizik, mégis szélesebb válla-háta van mint a kondisoknak..
Hülyeség! A váll középsõ része felel a váll szélességéért, oldalemeléssel tudsz rá edzeni. Sok múlik a csontozaton, de lehet rajta dolgozni, mondom!

Ha a ciklus első felében 36, 2-4 a hőm, a második felében 36, 7-8, akkor ez normálisnak mondható? Peteéréskor 36, 0-1-re esik vissza? Lett valaki terhes hasonló hővel? Nincs baj?

Legjobb válasz: Szerintem ez a hö normális. Sok lány irt már ilyen höt és teherbe is esett. És tökéletesen látszik hogy van pé-d. Nekem sok honapban nem volt és a höm nem esett le majd ujra fel, hanem egy tizedekkel ment feljebb és napokig egy helyen állt. Régota probálkoztrok??

Szerintem ez a hö normális. Sok lány irt már ilyen höt és teherbe is esett. És tökéletesen látszik hogy van pé-d. Nekem sok honapban nem volt és a höm nem esett le majd ujra fel, hanem egy tizedekkel ment feljebb és napokig egy helyen állt. Régota probálkoztrok??
tök normális:) ))))) nekem is ilyen szokott lenni...és remélem most már össze is jött a kicsi nekünk, még 5 nap és kiderül
A kérdező hozzászólása: Köszi! December óta próbálkozunk, a doki most kezdte el méretni a hõmet, mert tök erõs lett kb.minden második mensim azóta. Löketszerû stb. Holnap nem kellene megjönnie, de sajna sztem meg fog, mert már görcsölök, fáj a mellem, a szokásos... Annyi derült ki, hogy hátrahajló a méhem, és ez állítólag nehezíti a hímivarsejtek dolgát...:)

Ha este késõn eszi meg a vacsorát, éjjel biztosan kihányja a kisgyerekem. Normális ez? Van esetleg hasonló cipõben járó anyuka?

Nem adhatok neki vacsit már 5-6 óra után, mert ha lefekvés elõtt eszik, azt tuti kihányja. Sajnos van, hogy ez történik, mert megcsúszik a napirendünk valami miatt, pl. utazás, stb... Ez nem 1-2-szeri dolog, sajnos már ezzel így vagyunk, mióta megszületett szinte. Már mondjuk egyre kevesebbszer fordul elõ, ahogy nõ. 5 éves lesz.

Legjobb válasz: Ha egyre kevesebbszer fordul elo biztos ki fogja noni. En azert megkerdeznem a helyedben a gyerekorvos velemenyet. De ha ilyen erzekeny a gyomra en azert mindenkepp betartanam szigoruan a vacsoraidot.

Ha egyre kevesebbszer fordul elo biztos ki fogja noni. En azert megkerdeznem a helyedben a gyerekorvos velemenyet. De ha ilyen erzekeny a gyomra en azert mindenkepp betartanam szigoruan a vacsoraidot.
nekem ez reflux gyanús. esetleg meg lehetne nézetni, kizárni. ha meg reflux, vannak gyógyszerek rá, ami segít és esélyesebb is, hogy kinövi
Nem akarlak bántani, de nekem furcsa, hogy 5 éves lesz és nem jártál még ennek utána?
Szia! Szinte biztos hogy gyomorszáj záródási probléma, vagy reflux betegség áll a háttérben. Már évekkel ezelõtt orvoshoz kellett volna vinni. Nem is igazán világos, hogy ez eddig miért nem tûnt neked problémának.
Ez biztos, hogy nem normális. Vidd orvoshoz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!