Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha dokim (45 db)

Se peteérésem, se menzeszem és van vékony nyálkahártyám. Normális, ha doki norcolut után clostit írt fel (4 hónapra), de ultrahangra nem rendelt vissza?

Azt mondta hogy mivel 4 hónapja volt egy 2 hónapi closty szedésem, és nem volt ciszta, így tehát jól reagál a szervezetem erre a gyógyszerre. Úgyhogy csinált egy ultrahangot, és ennyi. Szerintetek?

Legjobb válasz: semiképp nem jo a dokid!!!!!!na nekem is ezvolt a bajom nemvolt peteérésem és a méhnyálkahártya is vékony volt. de nekem volt menzism 40 napos! engem is a doki clostival akart kezelni de elõtte hogy meghozza a menzit irt fel norcolutot. Azért mondog hogynemjo mert nekem lett pém a clostitol de a méhnyálkahártya vékony maradt!!!!!! és elsõzör aztkéne megnéznie mirõl nincs peteérésed!nekem késõbb derült ki magas hormon miatt volt!de mindennek van oka!szóval ha nincs péd az valaminek oka kell legyen!aztkellene kideriteni elõször!mert hiába lesz peteérésed clostival ha nemtud beágyazodni mert a closti mégvékonyabbá teszi az amugy is vékony méhnyálkahártyát!!!!na meg hogy nemnézi hogy van e peteérés clostival?????másik dokit kellene váltani mert ezzel nem mész semmire!!

semiképp nem jo a dokid!!!!!!na nekem is ezvolt a bajom nemvolt peteérésem és a méhnyálkahártya is vékony volt. de nekem volt menzism 40 napos! engem is a doki clostival akart kezelni de elõtte hogy meghozza a menzit irt fel norcolutot. Azért mondog hogynemjo mert nekem lett pém a clostitol de a méhnyálkahártya vékony maradt!!!!!! és elsõzör aztkéne megnéznie mirõl nincs peteérésed!nekem késõbb derült ki magas hormon miatt volt!de mindennek van oka!szóval ha nincs péd az valaminek oka kell legyen!aztkellene kideriteni elõször!mert hiába lesz peteérésed clostival ha nemtud beágyazodni mert a closti mégvékonyabbá teszi az amugy is vékony méhnyálkahártyát!!!!na meg hogy nemnézi hogy van e peteérés clostival?????másik dokit kellene váltani mert ezzel nem mész semmire!!
Hát nem biztos, hogy normális, problémáid hátterében biztos, hogy hormon gondok állnak. Ha nem voltál még endokrinológusnál, akkor lehet érdemes lenne kérni egy beutalót hozá. Õk a hormonok igazi hozzáértõi, a nõgyógyászok sokszor csak a Clostiig jutnak el, ami nem biztos, hogy mindenkinek segít.

Ma vette le a doki az állandó fogszabályzót 2 év után. Normális az ha matt a fogam felszíne ahol a brekett illetve a gyürü volt? Hogyjön rá vissza a zománc? Az normális ha kis darab jött le a fogamból mikor a gyürüt levette?

Legjobb válasz: Nekem 1 év után vették le, látszott a helye eléggé, de már elmúlt. az, h lejött a fogadból egy darab, nagyon nem hangzik jól, de a dokinak kellett volna mondani errõl vmit ott és akkor.

Nekem 1 év után vették le, látszott a helye eléggé, de már elmúlt. az, h lejött a fogadból egy darab, nagyon nem hangzik jól, de a dokinak kellett volna mondani errõl vmit ott és akkor.
Az a ragasztóanyag lehetett, ami lejött, egyébként meg mondd meg az orvosodnak, hogy polírozza le a fogaidat DEPURÁL pasztával./Ezt egyébként jobb helyeken rögtön meg is zeszik./
*teszik
Átpolírozta a fogad?
A kérdező hozzászólása: igazából mégcsak a hátsó gyürüket vette le meg az azelõtti brekettet és mintát vett a éjszakai fogszab-hoz.2hét mulva kerül le az egész Az biztos a fogamból jött le mivel elég kemény anyag volt meg látszik hogy a fognyaknál egy kis darabka hiányzik
Nem fáj a fogad? Mert ha igen akkor a fogadból jött le... Ha nem, akkor nem hinném hogy az lenne... Amúgy lehet hogy csak azután fog polírozni, miután az egészet leszedte.
A kérdező hozzászólása: tuti hogy a fogamból jött le..de nemfáj

Ez normalis? Menjek dokihoz vagy várjak még? Ha el megyek mit tud csinálni?

7hos a babám és eddig egyszer jött meg a mensim jan.14-én. Azota semmi, eddig is 6 hétre jött meg. Ezért nagyon nem is izgultam. Már csináltam tesztett negativ lett.

Legjobb válasz: Teljesen normális. Amíg szoptatsz, addig vagy meg se jön, vagy csak nagyon ritkán, bármi lehet. A doki nem csinál semmit vele. Nekem 11. hónapban jött meg elõször.

Teljesen normális. Amíg szoptatsz, addig vagy meg se jön, vagy csak nagyon ritkán, bármi lehet. A doki nem csinál semmit vele. Nekem 11. hónapban jött meg elõször.
Így van, ahogy elõttem írták. Addig míg szoptatsz, nem biztos, hogy meg fog jönni, fõleg, ha még gyógyszer is szedsz. A szoptatás gátolhatja a peteérést (de nem mindenkinél!!!!!!) így a mensid se biztos, hogy egy ideig megjön. Én is szoptatok, nekem csak 16 hónap után jött meg elõször, akkor is csupán azért, mert kihagytam pár szem gyógyszert. Az orvos nem csinál semmit, hisz ha hormonkészítményt adna, akkor a szoptatást is megkavarná :) ))
A kérdező hozzászólása: ertem. Koszi a gyors valaszt.
Nekem 9 hónapos volt a lányom mikor elõszõr megbetegedtem szûlés után!Ne aggódj!
Vajon a menstruáció mióta betegség? A szoptatás nem véd a nem kívánt terhességtõl. Nekem szülés után 9. hérte jött meg. Majd rá 3 hétre megint. Szoptatok. Viszont szoptatás alatt lehet rendszertelen a vérzés.Ne aggódj.
Nincsen semmi gond... Nekem 3 hónapra jött meg , majd minden hónapban....Barátnömnek már 6 hétre.Egy ismerösömnek meg 9 hónapra.E`n is szoptattam , még is megvolt....Függ a hormonoktól...
igen normális
alapból rugalmas ha megtelik vérrel, akkor viszoont kemény, és a mérete is megnõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Akkor érthetõ hogy azért is van az amikor pl. erekció van felhúzódik a hasfalhoz, és kemény lesz mint a kõ. köszönöm üdv.
izgalom hatására ugyanúgy megtelik vérrel mint a farkad, ilyenkor a mérete is nagyobb lesz
Buta válaszadók, nem a herék telnek meg vérrel !! A herék keménysége mástól van .Ha valamit nem tudtok, ne vezzesétek félre a másik embert.Olvassatok már egy kis biológiát !! Istenem , Istenem ...

Normális ha egy kicsit csalódott vagyok amiért a dokim azt mondta hogy fiam lesz?

Borzasztóan örülök, és a f? hogy egészséges legyen, de azt gondolom más is érzi amit én, hogy egy kicsit akkor is eltolódott a mérleg a kislány fele, és el sem tudom még képzelni hogy kisfiam lesz.19 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha lányt vártál akko norbális hogy ilyen esetben így reagálsz. Ne aggódj emiatt, ez tarmészetes ilyenkor. Most tudtad meg? 100 % - ra állította a doki?

Ha lányt vártál akko norbális hogy ilyen esetben így reagálsz. Ne aggódj emiatt, ez tarmészetes ilyenkor. Most tudtad meg? 100 % - ra állította a doki?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! A lényeg hogy ne ugy gondoljunk a kisbabánkra a kezdeti szakaszban hogy kisfiú vagy kislány, mert esetleg meglepetés érhet bennünket. Most hogy aludtam rá egyet én vagyok a világ legboldogabb kismamája. A kisfiam hatalmas mocorgásokat rendez a pocimban, és egy pillanatig nem gondolok rá kevesebb örömmel mintha lány lenne.:-))) Mindenkinek boldog babavárást!
Én úgy szeretnék fiút!!! (még csak 11 hetes, és négy napos vagyok, úgyhogy fogalmam sincs a babócám nemérõl), ha valaki kérdezi, hogy mit szeretnék, mondom a sablont, hogy egészséges babócát, de a szívem legmélyén fiút szeretnék. Valószínûleg hasonlóan fogok érezni, ha kiderül, hogy lányom lesz, bár hamar meg fogok barátkozni a gondolattal, remélem.Mindenképpen csodálatos érzés lesz, és mindenképpen lesz sok nehézség, de szerintem ha megszületik egy idõ után el se fogod tudni képzelni, hogy mi lenne, ha nem õ lenne, hanem egy lány :) Nem írta senki de GrATULÁLOK!
Most lehet, hogy csalódott vagy, de ez el fog múlni. Mi is kislányt szerettünk volna, és kisfiú lett. Kb. 10 mp-ig voltam csalódott, amíg meg nem láttam a pofikáját. :) Most már ezer lányért sem cserélném el!
Én most vagyok 25 hetes és nekünk is fiú babánk van. Elõször lányos érzésünk volt és az egész családnak volt egy ilyen tippje. Majd 12 hetesen majdnem elveszítettem a babát, hetekig kérdéses volt, hogy megmarad-e. Annyira, hogy a 15. heti uh-n az orvos nem volt hajlandó megmondani a nemét, bár látta, de nem akarta, hogy még erõsebb érzelmi kötõdés alakuljon ki addig, amíg kritikus a helyzet. Akkor történt az, hogy egy sötétebb bõrû kismama kifejtette mellettem a váróban (nem túl kedves stílusban), hogy neki ez már az ötödik gyereke lesz és a szíve szakad meg, mert az is lány. Még az éggel is "áldatta" szerencsétlen gyermeket. Õszinte leszek: én abban a pillanatban legszívesebben megütöttem volna, mert én mindenemet odaadtam volna csak azért, hogy ki tudjam hordani ezt a gyermeket. A verekedés helyett inkább sírva rohantam ki és kisírtuk magunkat a párommal. A 20. heti kontrollultrahangon közölték velünk, hogy minden rendben, a baba egészséges, a veszély elmúlt. Tudjátok mi történt? Én akkor el is felejtettem megkérdezni, hogy fiú-e vagy lány, csak sírtam és örültem, hogy mégis élhet a gyermekem. Már a papírokra vártunk, amikor a doki megkérdezte, hogy egyébként akarjuk-e tudni a nemét, mert látta, csak a nagy örömben elfelejtette mondani. FIAM lesz. És boldog vagyok. Még akkor is, ha az elsõ három hónapban lánynak gondoltuk. Tudom, az én történetem a másik véglet, de akkor is bántotta a lelkemet a soraitok olvasása. Nem ítélek el senkit, a saját dolgáról mindenki úgy gondolkodik, ahogy akar, úgy érez, ahogy tud. Csak nekem bántó. Mert ha már a negyedik baba lenne három egynemû után, akkor megértem talán, hogy csalódhat az ember picit. De elsõnél, aki egészséges???
Én teljesen megértelek! Ahogy az elõzõ hozzászólok írták majd meglátod hogy el fog múlni ez az érzés. Azért tudom mert nekem 2 fiam van. A másodikat nagyon kislánynak vártam, de nem adnám én sem oda semmiért!!! Most talán a harmadik lány lesz:) Még nem tudom mert még nem látszik, de ha ez is fiú lesz, istenem, lesz 3 fiam! :) :) :)
Uristen micsoda tragédia születni fog egy egészséges fiad.
szia.Én is lányt vártam.és még sirtam is amikor tutira kiderült hogy fiú.nekem is volt lelkiismertfurdalásom e miatt, de aztán ahogy ment az idõ beletörödtem.megszületett a fiam, és ahogy az elöttemszoló is irta, el nem cserélném egy lányra.igazi angyalt kaptam, fiuba.hidd el te is tul leszel rajta.megjegyzem most 20 hetes vagyok, és lányt várok.annak mutatta magát.szóval nyugi, jön majd a lányzó is, és majd te is igy látod természetesnek.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta szó szerint hogy :"én úgyy látom hogy kisfiú". Megkérdeztem hogy ez mennyire biztos kb mondjuk 90%, és bólogatott. Nagyon jó hírû doki, rengetegen járunk hozzá, és ezért vettem biztosra. Kicsit bûntudatom is van, hogy így reagálom le, pedig felkészültem egy picit rá, hogy mi van nem kislány..
nekem is fiam lett én is lányt szerettem volna, én a 21.héttõl tudtam , a csalódás másnapra elmult és vettem egy nagyon pasis rövidnacit meg pólót neki.mióta megszületett /2 éve/ már el nem cserélném lányra, meglátod imádni fogod
Szia! Én is így voltam. A 18 hetes uh-on azt mondta a doki, hogy "fius jellegû". Ekkor még reménykedtünk a párommal, hogy mégis lány. Aztán a 24 hetesen a kis drágám elterült mint egy kis béka, és egyértelmûen látszik, hogy fiu. Most 33 hetes vagyok, és már kezdem megszokni a gondolatot. A párom még most is reménykedik, hogy hátha rosszul látták... Annyira lányt szerettünk volna mindketten, hogy ebbõl csak fiu lehet... Úgyhogy nyugi, normális, hogy csalódott vagy! :) Boldog babavárást! :) ))
Én is igy voltam ezzel, nagyon lányt akartunk de fiu lett legalábbis ugy néz ki.Én elmentem 3d-s ultrahangra is hogy biztos legyen, aztán mikor ott is megerösitették "beletörödtem" és elkeztem keresni a jo oldalát.Hogy mijen vagány kis srác lessz és hogy majd a második lány lessz és hogy fog vigyázni a hugára stb., mostanra teljesen beleéltem magam hogy fiam lessz és már nem bánom csak egészséges legyen és minden rendben menjen.36 hetes vagyok, neked is van még idöd megszokni a dolgot, még az is segit ha keresel valami jol hangzo nevet ami a vezetéknevéhez is passzol és beszélgess vele szolitsd a nevén meglátod hamar megszokod a gondolatot!
Bocs: akkor normális-elírtam:)
Én is lányt akartam nagyon... aztán kisfiam lett. De abban a percben, ahogy odaadták, kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy kukija van. Hiszen olyan gyönyörû, szép és erõs :) )) Persze a nõk általában lányt akarnak, mert valahogy sokszor magukat látják benne, vagy valahogy jobban el tudják képzelni, hogy egy kislányt hogyan kell nevelni. De egy kisfiút is épp úgy lehet szeretni :) Nekem is megvoltak az álmaim, hogy majd a lányomnak milyen rucikat veszek, meg milyen okos, szép de vagány kislány lesz belõle. Nos, nem így lett. Na és... Rájöttem, hogy olyan tündéri fiúruhák vannak, amikben igazi kis pasi a fiam, és majd lehet vele mindneféle vagány dolgot csinálni, kicsit beleástam magam a fiús dolgokba és rá kellett jönnöm, hogy fiút nevelni egy nagyon izgalmas kihívás.

Normális, ha a dokim csak kondommal ajánlja a szeretkezést egész terhesség alatt?

Az én n?dokim kezdett?l fogva csak gumival ajánlja a szeretkezést, állítólag a fert?zések elkerülése végett. Mi viszont a párommal nagyon nem szeretjük, az együttléteket viszont kívánnánk. Nektek is mondtak ilyesmit, vagy csak az én dokim ilyen parás? Teljesen problémamentes, 28 hetes terhes vagyok különben. Köszi!

Legjobb válasz: szia.amig zárt a méhszáj addig nem kell .nekem nem kellett elözö terhességemnél sem,és most sem gumit használnom.nem is tudom hogy birnám ki.talán az utso 2 héten kell majd mert a sperma beindithatja a szülést.de az már a végén kell.szerintem ha zárva vagy nem kell.és gondolj bele ez a legjobb idö amikor egymásra tudtok hangolodni.minek oda gumi??:D.a te dokid ilyen...dilo...

szia.amig zárt a méhszáj addig nem kell .nekem nem kellett elözö terhességemnél sem, és most sem gumit használnom.nem is tudom hogy birnám ki.talán az utso 2 héten kell majd mert a sperma beindithatja a szülést.de az már a végén kell.szerintem ha zárva vagy nem kell.és gondolj bele ez a legjobb idö amikor egymásra tudtok hangolodni.minek oda gumi??:D.a te dokid ilyen...dilo...
Szia! Semmi szükség a gumira, ha zárt a méhszájad. Ha meg nem az, akkor gumival se ajánlják... Nem értem a dokidat, valami õskövület? Szeretkezzetek bátran, végre a védekezésre sem kell figyelni és a babád is élvezi, ami anyucinak jó!:-) A végén meg már azért nem kell semmit használni, mert a spermiumok valóban puhítják a méhszájat, ami könnyíti a tágulást. De csak ettõl nem fog beindulni a szülés! Ha viszont amúgy is beindulna, mit árthat egy kis rásegítés?:-))
Ha a dokid ezt javasolta, akkor én tuti nem kockáztatnék. Van olyan ismerõsöm, akinek fertõzés miatt lett koraszülése, majdnem elveszítette a babát. Inkább használjatok óvszert, minthogy elkapj valamit a párodtól! Nyilván nem viccbõl tanácsolta ezt a doki...
Én nem bírálnám felül a dr. tanácsát, hiszen ehhez õ ért a legjobban és nem pedig a laikusok. Nem érdemes kockáztatni! Õ ismeri a terhességedet, amit õ mond, én biztosan betartanám és nem kívülállókra hallgatnék.
Igazából mindenkinek igaza van, aki azt mondja, hogy nyugodtan, és aki azt, hogy ne, a dr szava szent. Ha miinden rendben van veled, és a párod is egészséges, akkor hajrá. élvezzétek ezt az idõszakot. Viszont ha valkinek baja van, akkor inkább valóban használjatok gumit.
Fog.gátló szedésekor nincs peteérés és normális, ha kevesebb a vérzés. Általában a menstruációs görcsöket is csökkenti.

A terhestesztem babát mutatott. Normális ha már az elején fáj a hasam? Dokit még korainak talállom mert takán 2 hetes lehetek. Tudom mert okt.23-val volt p. é. -em. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nov.23 at akartál irni ugye? Én ugyanigy vagyok nov.23! És 4 hetes 5 napos vagyok! Én voltam doki de csak 5 hetesen mutatja ki! Mikorra nem vártad? E

Szia! Nov.23 at akartál irni ugye? Én ugyanigy vagyok nov.23! És 4 hetes 5 napos vagyok! Én voltam doki de csak 5 hetesen mutatja ki! Mikorra nem vártad? E
Szia! Nekem 24-én volt pé-m:) Mivel volt egy miss abom engem behívott a doki hétfõre. Ha nincs semmi gondod akkor ráérsz még dokihoz menni. 2 hét múlva kb és akkor már van szívhangja is a kicsinek:)
A kérdező hozzászólása: Nem okt hanem novembert akartam irni.
A kérdező hozzászólása: Szia. 1 válaszolo. Gratulálok!Mire gondoltal az 5 hetesre? Szivhangra?Nálad mit láttak ijen korán?Megkérdezhetem?
SZia! Nekem nem mutatta ki mert 4.hét 2 nap volt hétfõn! De a méh.ny.hártyám úgy megvastagodott hogy terhesség mondta a dokim! Jövõ héten megyek vissza! Az 5.hetesen kimutatja a terhességet az Uh! 6.héten már szívhang is van!:)
Ja és nekem is fáj ám a hasam egyfolytában! Természetes azt mondta a doki! "E" /1.Válaszoló
gratulálok az hogy mikor mit mutat csak az u.h. minõségétõl függ. elsõ vizsgálatnál 4hetes terhességet állapítottak meg nekem és 10nappal késõbb már szívhang is érzékeklhetõ volt. 4hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Valamejest megnyugodtam.Azért majd elmegyek dokihoz, de majd a jövöhéten.Köszi a válaszokat.
én is 4 hetesen és pár naposan voltam dokinál, mert nekem is volt egy vetélésem korábban. 3 mm-es petezsákot látott, de vissza kell mennem jövõ héten. nekem is fájt a hasam többféleképpen, de párnapja semmit nem érzek. remélem minden rendben lesz mindannyiunknál!

Szerintetek is az a normális ha betegek vagytok a párotok elkísér dokihoz?

Nos!Szerintem az a normális ha valaki nagyon nincs jól hogy a másik elkísérje,persze ha épp ráér.Az a konkrét gondom hogy elkéne menni egy másik városba kocsival fogorvoshoz,de a párom nem igazán örül,s?t majdnem hogy könyörögni kell.Holott:ráér,nem kerül neki semmibe,van kocsija.Nekem ez alap dolog lenne,ugyanis ha ? lenne beteg én is elkísérném.Nem szoktam s?r?n kérni t?le hogy vigyen el ide vagy oda és ha megkérem akkor is csak ilyen esetekben amikor pl.orvosról van szó.Akkor telt be a pohár mikor engem nem akar bevinni,de édesanyját meg bármikor beviszi ha kell,pedig ? nem dokihoz menne hanem csak vásárolni.

Legjobb válasz: Attól függ, ha megfáztam, és õ épp dolgozik, eltalálok egyedül is. Az én párom ha nem dolgozik mindig eljön velem. Két hete, még a tüdõszûrõre is elkísért. :-) 2 éve a szájsebészetre kellett mennem, kis "mûtétre". kérdezte, hogy eljöjjön-e. Mondtam hogy jó lenne. Kivett egy szabadnapot, és jött. Pedig vonattal mentünk, és neki fizetni kellett a jegyet.

Attól függ, ha megfáztam, és õ épp dolgozik, eltalálok egyedül is. Az én párom ha nem dolgozik mindig eljön velem. Két hete, még a tüdõszûrõre is elkísért. :-) 2 éve a szájsebészetre kellett mennem, kis "mûtétre". kérdezte, hogy eljöjjön-e. Mondtam hogy jó lenne. Kivett egy szabadnapot, és jött. Pedig vonattal mentünk, és neki fizetni kellett a jegyet.
Nem szoktam megkérni, de ha megkérem akkor rosszul esik ha nemet mond. Persze sose kértem még úgy meg, hogy tudom épp dolgozik akkor vagy ilyesmi. Nekem is fogorvoshoz kellett mennem és nagyon féltem, tudom, hogy attól hogy ott ült mellettem nem lesz jobb odabent a dokinál mégis jól esett, hogy elkísért. Szerintem nem "normális" meg alap hogy minden orvosi vizsgálatra rohanni kell a párunkkal, de ha erre megkér és nincs más dolga az embernek akkor szerintem nem illik nemet mondani. Mikor fájt a torkom és mentem a dokimhoz nem akartam hogy jöjjön mert míg várunk õ is elkap valamit és abból nem lesz semmi jó.
Nálunk ez a természetes.Ha valamelyikünk beteg, a másik elkíséri, ott van mellette.Engem szó nélkül elvisz a párom orvoshoz, és ez legyen fogászat, vagy nõgyógyászat.Mindegy.Elvisz, megvár, és otthon meg mindent megtesz, hogy pihenni tudjak..(teát fõz, ennivalót készít stb) Ez fordítva is így van..
Az én páromra most írhatnék sokmindent, hogy utál porszívózni, imádja a tv-t nézni egyfolytában stb. de egyben számíthatok rá. Ha beteg vagyok, akkor elkísér, eljön velem, elvisz; vagy minimum segít leszervezni, hogy vki elvigyen. Bár mondjuk tanácsot nem tudok adni, az is egyfajta szeretet, ha odafigyelünk a másik gondjaira...
Igen, ha fáradt is , vagy 15 perces sétára is van pl. a doki , azért jólesik egy kérdés, hogy "elkísérjelek?". Aztán az már az ember helyzetétõl függ, hogy mit mond.
Nem biztos... Ha nincs dolga és elõzõ nap nem dolgozott mondjuk éjfélig, persze, elkísér. De ha fáradt/nem ér rá, elmegyek egyedül. Itt van igazából egy köpésnyire a doki, nem nagy út. Busszal 5 perc alatt ott vagyok.
Kis bajnál nem várom el, ha vagyok annyira topon, hogy saját lábon elmenjek. De ha magas lázam vagy fájdalmaim vannak (pl gyulladt fog, vesegörcs), akkor úgyis vagy õ, vagy mentõ/betegszállító lenne, mert egyedül nem megy. Mondjuk ezen felül nekem a vérvétel nagyon para (tûfóbia), oda magától visz, mert tudja, hogy elsumákolnám, annyira félek. Ezért jön õrt állni, amíg lecsapolnak. Injekció esetén szintén, mert felnõtt létemre szöktem már meg váróból...
Ha ANNYIRA beteg vagy, hogy járni sem bírsz, jogosan várod el. Ha egy tömés miatt kell menned, szerintem intézd egyedül. Aprósággal ne terhelje az ember a párját, persze attól még felajánlhatná, hogy megkönnyítse a helyzetedet, az igaz. Az anyja meg felnevelte, ennyi jár neki. Ne keverd a kettõt, tök más. De azt megteheted, hogy kirúgod a pasit.
Miért, össze vagytok nõve vagy mi? Nem hiszem hogy elvárható lenne, hogy elkísérjen, hacsak nem vagy annyira beteg hogy bármelyik pillanatban összeesel... De pl fogorvoshoz minek?
Én várom el. Bármikor buszra ülök, ha kell. Szerintem az, hogy elmegy veled, csak a kényelem miatt fontos.
Elkisérjük egymást szinte mindig. Pedig volt már hogy fél nap szabi kellett hozzá, de mindketten félünk a fehér köpenytõl, igy szóba se kerül hogy egyedül :)
Természetes, hogy elkísérjük egymást. A párom mindenhova visz kocsival, ha kell, még szabit is vesz ki, hogy el tudjon vinni a dokihoz. De én is elkísérem, ha tudom, mindenhova. Igen, el tud menni az ember egyedül is, de egyrészt jobb, ha bevisznek kocsival és nem kell még a buszra is várni, másrészt jólesik, hogy mellettem van. Mivel a legfontosabbak vagyunk egymásnak, teljesen természetes, hogy ha tudunk, a másik mellett vagyunk ilyenkor. Ez fel sem merülhet kérdésként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!
nálunk ez természetes...
A fogorvoshoz eddig mindig külön, vagyis egyedül mentünk a férjemmel, tömegközlekedéssel. De amikor komoly baj volt, mindig ott volt mellettem, pl. a kórházba minden reggel és este munka után bejött, amikor veszélyeztetett terhes voltam és akkor is, amikor a császár után trombózissal az intenzívre kerültem. És én is elkísértem õt az epemûtétjére. (A vásárlást pedig mindig õ intézi :) )
Mi értelme hogy kisérgesen neki kényelmetlen hisz ül a kocsiban unatkozik, ül a vároban unatkozik, haza visssz unatkozik, neki csak kieset idõ mig neked menned kell és a buszon halgathatsz zenét és relaszálsz.
A kérdező hozzászólása: Nem birok utazni sajnos.10 évig jártam busszal és utolso 2 évben már nem birtam, nem tudom ezt hogy elmondani aki szintén ilyen h utazással gondja van az érti.
Akkor ezt beszéld meg õszintén a pároddal. Tehát ne nyavalyogj azon, hogy miért nem kísér el, amikor ez a "normális". Hanem mondd el, hogy azért vigyen el autóval, mert félsz a buszozástól ill. félsz a fogorvostól és a segítségét, támogatását kéred. Nem szégyen, mindenkinek van valami hülye fóbiája :) A férfiak többségének meg egyenes beszéd kell, a körülírás, jelzésküldés, esetleg hiszti általában nem mûködik.
Tegnap 14.46 vagyok. Hogy az egyik kommentedben lévõ kérdésedre válaszoljak, igen, ha kérném, hogy nekem fontos, hogy elvigyen valahová a férjem, akkor elvinne. De mondjuk ember függõ is, mert a pasik nagy része utál orvoshoz menni, még ha csak kísérõ is. Ha errõl van szó, akkor csakis akkor kérném meg rá, ha "halálomon vagyok". :)
Elvinne, de nem szeretem, ha akárki jön velem az orvoshoz. Csak akkor, ha nem tudok magamtól menni.
A kérdező hozzászólása: Na nagyon jól irta az aki irta hogy lehetnek akár komolyabb esetek is pl.szülés vagy bármi és az is jól irta aki mondta hogy odafigyelés kérdése az egész...szerintem elbeszéltem mellettetek mert itt nem felháborodásról van szó hanem hogy mikor kire számíthat az ember és mi az amit normlis gesztus és mi az ami már szerintem nem szép dolog.Köszönöm az eddigi válaszokat.(Igazából itt az volt a kérdés hogyha neked lenne valami olyan dolgod amit el akarnál intézni és megkérnéd a párod hogy vigyen el elvinne-e.)
A kérdező hozzászólása: Nem fáj a fogam:) A hajam miatt kell kihúzni, mert patakokban hullik.Nem is arról van szó hogy rosszul vagyok, nem szoktam megkérni hogy kisérjen el, szóval ez 10 alkalmoból 1.Csak igazából annyit kértem hogy lécci vigyen el mert hamar megfordulok és nincs dolga aznap.Csak egy kérés!Már elvinne amúgy, van pár ismi aki mondta szívesen elvisz, de ha van kocsink és itthon vagyunk mennyibe telne befutni gyors.
A kérdező hozzászólása: Ez az egy bajom van velem, amúgy jó ember minden téren.A családja nem beteges és nem nagyon kelett még elkisérnie senkit sem az édesanyja egészségügyis és tényleg le a kalappal mindig tudja h mivel kezelje öket vagy mit adjon nekik hogy megelõzzék a betegséget, de ez engem nagyon zvara hogy tényleg ilyen szempontból nem lehet rá számítani vagy majdnemhogy könyörögni kell hogy eljöjjön.Ha nincs nagy bajom vagy a városba megyek dokihoz nincs is gond, de azért ne hiszem hogy túl nagy kérés hogy vigyen be egy foghúzásra és ne zötykölödjem végig a buszt, ugyis elég baja van az embernek.
A férjem most megy orvoshoz. Lázas, fáj a feje, meg hasonló baja van. Nem megyek vele. Gyorsan felporszivózok, mig odavan, mert nagyon kell, és neki fáj a feje, ne a fülébe zúgjon. Amúgy egy köpésre van a doki, gyorsan odaér.
Hááát. És mit mondott, miért nem visz el? Van különösebb indoka, ami elfogadható? Ha igen, akkor menj át busszal, vonattal. Ha nincs, akkor csak egyszerd kérd, ne könyörögj. Ha nem teszi meg jó szándékkal, akkor megint csak marad a busz/vonat, utána pedig gondolkozz el azon, hogy mit várhatsz el tõle. Pl szülési fájdalmakkor is lesz ilyen jó kifogása? Lehet, hogy nem egy a fogfájással, de a hozzáláálason van most a hangsúly, és nem a betegség súlyossági fokán. Üdv!
Jaj, egy fogfájással nehogy már ne tudj buszra szállni! Én soha nem vártam el ilyesmit, nagylány vagyok már ahhoz, hogy kísérgessenek. A párom egyedül az ultrahangokra és a szülésekre jött el velem mikor a gyerekeket vártuk de oda is csak azért, mert az az õ ügye is volt, hiszen a gyerekek az övéi is. Én sosem erõltettem ilyesmit. Ha volt kedve velem jönni bárhová akkor szólt, hogy jönne õ is ha nem baj. Néha elõfordult, de alapvetõen nem jellemzõ. Bolond vagy, ha ilyen miatt megsértõdsz.
Fogfájással simán mehetsz egyedül is. Nekem is húzták már ki fogam, és nagyon fájt elõtte. Mégis a páromnak dolgoznia kellett, éjszakás volt, mégsem zargattam, hogy gyere már velem, vagy vigyázz a kicsikre, amig nekem húzzák a fogam. Megfogtam a gyerekek kezét, és irány az orvos. Mire a párom felkelt, én már vidáman voltam otthon.
Ha nem jut eszébe az nem baj, de ha mondod neki és így se az már izé.
A kérdező hozzászólása: Szájsebészetre megyek, kihuzzák a rágófogam mert gócos és hullik a hajam tõle.Minden doki van a városunkban és ha beteg vagyok nem kérem hogy jöjjön velem vagy egy fogászati kezelésre sem, akkor kértem csak ha valami nagy baj volt.Itt most azon van ah hang súly hogy megkértem hogy vigyen el létszi mert bemennénk negyed ora kocsival busszal háromnegyed, gyorsan kihúzzák(remélem)és hazajövünk, ennyi.Ráér mert aznap nem dolgozik.A tesom barátnõje szó nélkül mondta hogyha kell bevisz én is bevinnék bárkit ha megkérne ha neki úgy könyebb.
A kérdező hozzászólása: Igazából már a felajánlás elég lenne, hogy ne azt lássam rajta hogy na már megint menni kell(holott tényleg nem sûrûn kérek tõle ilyet)maga a gesztus.Nem szoktam magamat cipeltetni sehová, de ha van kocsink akkor miért nem lehet egyszerüen bevinni a másikat(nincs jogsim).Nem sértödöm meg rá, csak látom legalább hogy miben számíthatok rá és miben nem.Amúgy nem birom a buszozást évek óta, ezt kifelejtettem.
Én úgy gondolom ez attól függ nagyban, hogy mennyire beteg a beteg. Tehát ha félõ, hogy elájul például, akkor evidens, hogy elkíséri. Én mondjuk fogfájásnál nem várnám el, hogy elkísérjen, már csak azért sem, mert utálom, ha szenvedni látnak, akkor nem tudok sem beszélgetni, sem semmit csinálni, nem kommunikálok, csak idegesít, ha valaki ott téblábol mellettem. Én azt szerettem (és titokban "el is vártam"), amikor a nõgyógyászhoz kísért el a párom, amikor a kislányunkat vártuk és bejött az uh-kra. De hát különbözõek vagyunk. Ha jól esne, hogy elkísérjen, akkor mondd el ezt így neki (bár lehet, hogy mondtad, csak elkerülte a figyelmem).
Én bezony kis fogfájásnál is "eltûröm" hogy elkísér, mert tudja, hogyha nem jön el velem, kifordulok a rendelõ ajtajából. Más nem szeret pl. vérvételre vagy nõgyógyászhoz menni egyedül. De akkor tud errõl a párja, és "felfogja". Szóval ez tényleg csak odafigyelés kérdése...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Engem is elvisz végülis de majdnem h könyörögni kell, tudom h utál korházba menni meg hasonlok, de nem is szólok neki sokszor ilyen miatt.Végülis az lett belõle hogy elvisz ha akarom.Amúgy még annyi annak aki irta hogy igen a buszoszozással van gondom sajnos, pár évig még a kocsival utazás is gáz volt, de hála az mára már jó lett.

Nekem az a problémám hogy a fityma és a makk alja össze vannak ragadva, 14 évesen ez normális? Ha lehet mondjatok valami házi megoldást, mert ilyen kis mértékű letapadás miatt nem akarok dokihoz menni! Persze ha feltétlen szükséges akkor elmegyek.

Ugy kb 2-3 mm-es letapadásról van szó. Mindenképp meg szeretném szüntetni mert mikor a f?nök áll, olyankor letudom húzni a fitymát, csakhogy a letapadás miatt nem tudom berakni a makk mögé és igy mindik visszavándorol

Legjobb válasz: Ilyen nekem is volt 4-5 évvel ezelõtt, én egyszerûen megfogtam és óvatosan (már amennyire lehet) kettéválasztottam... nem mondom, hogy kellemes érzés volt, de sikerült. Jah, és ez nem kamu, tényleg ezt csináltam. Sok sikert :D xD

Ilyen nekem is volt 4-5 évvel ezelõtt, én egyszerûen megfogtam és óvatosan (már amennyire lehet) kettéválasztottam... nem mondom, hogy kellemes érzés volt, de sikerült. Jah, és ez nem kamu, tényleg ezt csináltam. Sok sikert :D xD
Megfogtam a fityma azt a részét, amely le volt ragadva, és lehúztam a makkról. Eléggé fájt, pedig csak 1-2 mm volt kb. Azóta nem volt ilyen szerencsére :)
egy évvel vagyok fiatalabb és pont így vagyok nem tom mi van vele
Nekem es tesomnak is volt hasonlo mikor kicsik voltunk, 6-8 evesek mar nem emlekszem... Tesomnak orvosi beavatkozas kellett, nem korulmeteltek, de sziket hasznaltak asszem ugy valasztottak le... Nekem hala istennek eleg volt csak az, hogy rendszeresen kamillasvizbe martogattam a kalapot :DD ezt orvos ajanlotta. aztan egyszer erosebbet huztam rajta es levalt :)
RÁnts rajta nagyot, aztán ha bevérzik meg ilyesmi, akkor fertõtlenítsd. VIgyázz, nehogy valaki rávegyen a körülmetélésre, mert aztán utána hiába nem tetszik, nem lehet visszacsinálni
Amúgy a 0%om miatt ne aggódjatok, azért van sztem, mert új vok, 3 válasszal még csak.
És végül hogy sikerült? (én voltam az alapötlet atyja xD)
A kérdező hozzászólása: õõõõõ már jópár hónapja megoldódott az ügy, ugyhogy nem kell több válasz
Fogd be a végét a dákódnak mielõtt elkezdesz pisilni és szorítsd össze! Ez is rásegíthet! Csak szét ne durranjon!:)
A kérdező hozzászólása: Müködik a letépõs módszer
Én vok: "A válasz megírásának idõpontja: 04-22 18:18" Nekem is érzékeny volt, de ez elég nyilvánvaló, miután letépted, ráadásul elég sok ideg megy ott :D a fehér lötty... nemtom, mosd meg jól, aludj rá egyet, esetleg kenegesd vmilyen krémmel, aztán 1 hét múlva már csak egy rossz emlék lesz.
Túró :D :D bocsi, tudom nem vicces de ezt muszaj volt :D ...na meglehet, hogy az a feher lotty az "kosz" ami felgyulemlett, mivel nincs levalva a bor, nehezebb eltavolitani tisztalkodasnal, a bor es kalap kozt ottmaradt, es neha eszreveszed ha tavozik... remelem ertheto voltam valamennyire, baromi almos vagyok :D
A kérdező hozzászólása: Végülis lehúztam de most a lehúzott területen nagyon érzékeny és ha megnyomom fáj, méghozzá a makk mögül valami fehér híg lötty jön ki, az normális???
hogy választottad szét húztad hátra?
Én nagyon finoman, a fürdés után húznám, vagy talán hirtelen rántanám, de mindenképpen a már jól kiáztatott bõrt, aztán ha vérzik, akkor fertõtleníteném pluszba
A kérdező hozzászólása: a lehúzós technikát már egyszer próbáltam, de elkezdett vérezni, akkor is fojtassam ha vérzik?
A dokik egy rántással... Amúgy ha utána vérzik kicsit, bepirosodik, akkor nem kell megijedni. De lehúzni tudni kell teljesen, ezért kell pisilésnél is pl
A kérdező hozzászólása: jol, lejott és semmi gond, csakhogy kiderult hogy kozbe rovid a fitymafékem, ugyhogy most azon ugykodom hogy meghosszabodjon

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!