Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha 8. hétben (7 db)

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

Ha valakinek 40 napos ciklusai vannak, akkor a utolsó menszitől számított 8. héten mekkora a baba? Tudom, hogy kisebb, mivel a peteérés a 22-24. napon volt. De mekkora a normális?

Legjobb válasz: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Ebben a táblázatban benne vannak az átlag méretek. Ez normál ciklushoz van kalkulálva, tehát a nyolc hetes méret a fogantatáshoz képest kb. hat hetesnek számít. A Te terhességed 8 hetesen a fogamzáshoz képest csak 4,5-5 hetes körül lehet. Ha a doki mindent rendben talál akkor nem igazán kell a méreteken gondolkodni, és azt kalkulálgatni, hogy mekkorának kellene lenni.

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Ebben a táblázatban benne vannak az átlag méretek. Ez normál ciklushoz van kalkulálva, tehát a nyolc hetes méret a fogantatáshoz képest kb. hat hetesnek számít. A Te terhességed 8 hetesen a fogamzáshoz képest csak 4, 5-5 hetes körül lehet. Ha a doki mindent rendben talál akkor nem igazán kell a méreteken gondolkodni, és azt kalkulálgatni, hogy mekkorának kellene lenni.

Normális, ha a 8. hétben szabályos menstruáció-szerű fájdalmam (görcsöm) volt, ami később a derekamra is kiterjedt?

A méhem fájdalma néhány óra mva elmúlt (nem volt vészes, de azért éreztem), viszont a derékfájás megmaradt még két napig, amit a pihenés viszonylag enyhített...

Legjobb válasz: Én is ilyesmit érzek alaklmanként, olyankor tudom nõ a méhem.Fõleg most a 17. héten érzem ezt, és már a hasam is egyre látványosabb. Nyugi, ha nem erõs a görcs és nem vérzel nincs baj!

Én is ilyesmit érzek alaklmanként, olyankor tudom nõ a méhem.Fõleg most a 17. héten érzem ezt, és már a hasam is egyre látványosabb. Nyugi, ha nem erõs a görcs és nem vérzel nincs baj!
Sokaknak van a 12. hétig mensiszerû fájdalom! Nyugi, és azért pihenj, amennyit tudsz!
Szia. Igen a méhed terjeszkedik, a méhszalagok nyúlnak, minden át rendezõdik most oda bent.A patikába vegyél béres magnéziumot ennek a vitaminnak izom lazító hatása van.És a méhössze húzodásokat is csaillapítja. Nyugodtan napi 3*2 vehetsz be. Én a 36.hétbe vagyok, és már 4*2-nél tartok, és még pezsgõ tablettát is iszok mert nekem már be indultak a méhösszehúzódások.A dokid nyugodtan hívd fõl õ is ezt fogja javasolni, és pihenj most sokat, ebbe az elsõ idõszakba.Jó babó várást
Tök normális amíg nem vérzel, ha barnás nyák is társul irány a doki!!! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat, megnyugodtam! :) Nektek is jó babavárást!

Normális, ha a menzesz 6. napján még mindig 36, 8 a hőmérsékletem? Egy hete kb. ennyi egyfolytában, előtte nem mértem.

Nyelv alatt mérem.

Legjobb válasz: Pár hónapja kezdtem a hõmérõzést, és eddig minden hónapban csak egy nagy összevisszaság lett belõle és most még is babát várok. Szóval jómagam nem vagyok túl jó ebben a módszerben. De ahogy utána olvastam lehet lappang valami betegség benned és ezért ilyen magas, vagy majd csak késõbb esik le. Igazából a hõmérõ módszernek akkor van értelme ha legalább 3 hónapig csinálod, és a saját elõzõ görbéidhez képest észlelsz valami változást. Szerintem egyébként nyelv alatt nem annyira magas ez az érték.

Pár hónapja kezdtem a hõmérõzést, és eddig minden hónapban csak egy nagy összevisszaság lett belõle és most még is babát várok. Szóval jómagam nem vagyok túl jó ebben a módszerben. De ahogy utána olvastam lehet lappang valami betegség benned és ezért ilyen magas, vagy majd csak késõbb esik le. Igazából a hõmérõ módszernek akkor van értelme ha legalább 3 hónapig csinálod, és a saját elõzõ görbéidhez képest észlelsz valami változást. Szerintem egyébként nyelv alatt nem annyira magas ez az érték.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes tudom, immáron szerintem a peteérésem kezdõdik, de a hõm alig változik, ma is 36, 7 volt, a menzesz kezdete utáni 11. napon, csak azért kérdeztem mert más hõgörbéjén látom mennyire ingadozik, nálam meg alig van változás.. :S
Hát érdemes lenne még 2 hónapot nézegetni, ha ez a jellemzõ talán meg kellene kérdezni egy dokit. Lehet nincsen peteérésed, de az is lehet, hogy csak ebben a hónapban nem volt. Elõfordul egy egy olyan hónap mikor nincs peteérés, de ha ez a jellemzõ akkor doki.

Normális az, hogy a 26. héten haskeményedéseim vannak és ha igen, akkor baj, ha ezek néhány órán belül akár 8-10 alkalommal is előfordulnak?

A keményedések nyugalmi(fekv?)állapotban is el?fordulnak.Fájdalommentesek és néhány másodpercig tartanak.Közben nem, de el?tte és utána is érzem, hogy mennyire mozgékony a kisfiam odabent.Lehet,hogy az Õ aktivitása okozza?

Legjobb válasz: Az a baj , hogy a méhszáj állapotát változtatják ezek a keményedések és a 36. hét elõtt nem túl jó a sok keményedés, inkább menj dokihoz én 31 hetesen emiatt voltam kórházban, de a doki azt mondtanapi max 10 keményedés és nem óránként! Menj be az ambulanciára!

Az a baj , hogy a méhszáj állapotát változtatják ezek a keményedések és a 36. hét elõtt nem túl jó a sok keményedés, inkább menj dokihoz én 31 hetesen emiatt voltam kórházban, de a doki azt mondtanapi max 10 keményedés és nem óránként! Menj be az ambulanciára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mindenképpen felhívom az orvosomat hétfõn. Görcseim nincsenek, de a méhnyakam szinte már teljesen besimult 3 héttel ezelõtt. A méhszájak még 8 nappal ezelõtt zártak voltak.Kaptam rá Magne 6-ot és sokat pihenek. Nagyon féltem a kicsikémet!
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó hozzászóló 27 hetes kismama! Igaz, hogy én tettem fel a kérdést, de látom, hogy Te is ugyanezért a probléma miatt rettegsz. Ma délután meglátogatott egy szülésznõ ismerõsöm, aki azt mondta, hogy a haskeményedések akkor okoznak méhnyak rövidülést ill.nyílást, ha az egész has alja bekeményedik (nem csak a mozgásra) és görcsöket okoz. Amíg nem jár görcsökkel és csak néhány másodpercig tart, az a 26. héttõl normális.Szerinte is a megoldás a lehetõ legtöbb fekvés és a magnézium tartalmú vitaminok és gyógyszerek szedése. Engem megnyugtatott, remélem most én is téged!
Köszönöm a hozzászólásodat, kicsit megnyugodtam, mert görcseim nincsenek, de a keményedések sajnos sokszor nem csak percekig tartanak, hanem órákig. Van, hogy órákig semmi bajom és egyszercsak elkezd keményedni és egy-két percenként van kb. 15 másodpercig tartó keményedés, amitõl szenvedek akár 1-2 órán keresztül is. Aztán elmúlik. Szóval így vagyok. Lényeg, hogy sokat pihenek, szedem a magnéziumot, vigyázok magamra. Többet sajnos nem tehetek. :( Neked minden jót kívánok és boldog babavárást!
2. vagyok. Igaza lehet a szülésznõnek! Nekem pár napja megérkeztek a görcsök is és most már elkezdtem nyílni és rövidülni. Amíg csak keményedés volt, addig nem, de a dokim azt mondta, mostmár ne aggódjak így a 35. hét után. Minden jót!

Normális dolog ha valaki az elsö 9 hétben felszed 8 kilót?

Legjobb válasz: Én 11 kilót híztam a 39. hét végére összesen.

Nyugi es is 5 kgot hiztam eddig 11 hetes vagyok 47kgal kezdtem most vagyok 52 kg.ez lesz a 3ik babam es mindig visszamentem 48kg ugy hogy sosa eletemben 1 napot sem fogyokuraztam vagy koplaltam .1so terhessegem alatt 16 kgot a 2iknal 12kg ot hiztam most nem tudom mennyi lesz De meg csak egy szal repedes sincs rajtam sokan elsem akarjak eloszor hinni aki nem ismert hogy mar 2szer szultem es utana mindig marad a 48kg.En pont ma voltam dokinal mondtam neki egesz nap ehes vagyok hiztam mar 5 kgot es nevetett rajta azt mondta viccesen lesz az meg tobb is.te se aggodj.
Én 11 kilót híztam a 39. hét végére összesen.
Én az elsõ 20 hétben híztam 10 kilót, utána a 36.hétig még 4-et, az utolsó 4 hétben egy dekát nem híztam. Szóval szerintem normális. A lényeg, hogy ne nagyon legyen több a végeredmény 15 kilónál. Én az elsõ harmadban folyamatosan nonstop zabáltam, kb a hûtõt is, mindent felfaltam.
De sok ám!Szerintem ne egyél, csak teljes kiörlésû kenyeret, a cukrot pedig hanyagold.Na, és persze sétálj sokat!Én ezeket tettem, és szülés után 3 héttel 2, 5 kg plusszom volt.
én összesen híztam 8 kg-t 9 hetesen nem is látszott, hogy terhes vagyok. ez nagyon-nagyon sok sajnos
Nem nagyon. Én ennyit híztam összesen. 8-10 kilót.
Nem. A normális az lenne, ha egy kilót se híznál ilyen korai terheségben. Fogyózni tilos, ha terhes vagy, de az életmódváltás megengedett és egészséges, sõt, szükséges is. Tekintsd végig, hogy mit eszel, mennyit eszel, és hagyd el belõle a zsíros ételeket, a tészták java részét, a fehér kenyeret, az édességeket. helyettük sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiõrlésû kenyeret, fehér húst, halat egyél.
Nagyban függ a testalkatodtól is aki sovány állt többet hízik. Én 18 kg híztam összesen 48-ról indultam és szülés után egy nappal 6 kg plusz maradt, egy darab "csík" nem lett rajtam.A hugom 62-vel kezdte és õ fogyott az elején.Amíg egészségileg rendben vagy addig kár ezen aggódni , majd szülés után is ráér.
Szerintem sok!Nem mondott rá semmit a védõnõd?Én 29 hetes vagyok, és kb 7 kilót híztam eddig, a védõnõ javasolt is heti 2 gyüminapot:(Pedig normál súlyú vagyok, tehát nem is lehet azt mondani hogy egy túlsúlyos kismama.Vagy nagyon alacsony súlyról kezdted?
olyan striáid lesz édesem, hogy sírva fakadsz, ha meglátod. szerintem érdemes lenne visszavenni a zabálásból...
Ma vagyok 20 hetes es 3 kg-ot hiztam.
Elvileg nem normális, de minden szervezet és terhesség más... Én a 12.hétig kb. 6kilót híztam, okai: borzalmas székrekedésem lett, leszoktam a cigarettáról (ez megváltoztatta az anyagcserémet) + szénhidrát-mentesen étkeztem, amit teherbeesés után nem folytathattam. Nem eszem sokat, de napi egy helyett háromszor étkezem, nem vagyok kívánós és cukrot-csokit sem eszem. Sajnos tudom, hogy sok ez a súlygyarapodás és kérdeztem az orvost-védõnõt is, hogy mit tehetek, de semmit. Muszáj a szénhidrát a babának, majd szoptatás után ismét visszaállhatok a régi étkezésemre, addig nem. Szerencsére az utóbbi hetekben - most léptem a 17be - már nem ilyen gyors ütemû a gyarapodás, egy hónap alatt max. 1kg jött fel. De a hasam látványosan kigömbölyödött, most már pocaklakósan :) Nem tudom Nálad mi az oka a hízásnak, de én tudom, hogy a "zabáláson" kívül más is okozhatja. A székrekedésre nekem egy hete a frissen facsart zöldség- és gyümölcslevek váltak be.
vagy nem szeret, vagy frigid... de semmiképp nem normális. Bár... mindenkinek más a szexuális étvágya... lehet hogy rád unt?
Szerintem ez nem így megy.Mármint hogy megõrül az meber, h 10évig egy pasival kell lennie.Én szeretem a páromat már rég együtt vagyunk.Nekem sem volt sok pasim, és nem tudnám elképzelni hogy más pasival legyek.Se most se még 10év múlva.Arra nem gondoltál, h megcsal?Vagy olyan típus, h akkor sem kezdeményez, hogyha szenved tõle?Az én barátom is ilyen.Pedig fiú.Tudom hogy szeret, de hiába kíván megvárja míg én közeledek.Soha nem kezdeményez.De megszoktam.Ha kívánod õt, akk kezdeményezz te.Vagy a legjobb az lenne, ha beszélnél vele.Együtt biztos meg tudjátok oldani a dolgot.Sok sikert.:)
Szerintem azért párkapcsolat egy PÁRkapcsolat, mert két ember él együtt, van együtt és mindkettõjükön múlnak a dolgok.Nem éppen kellemes ha folyton az egyik fél próbálkozik...
Egyértelmû, hogy csak a gyerekért volt veled. Szerintem próbálj meg beszélni vele. Mondd meg, hogy hiba lenne csak a gyerekre koncentrálnia. Másrészt lehet, hogy neked is újítani kéne. Nem mindig csak szex - egy kis romantika sem ártana. Ha magatok nem tudjátok megoldani, menjetek el családsegítõhöz.
Szerintem normális esetben a nõnek kellene kezdeményeznie, mert ha a nõ kezdeményez, az jó jel, mert kívánja szexet a férfival!! Mivel a feleséged nem kezdeményez, valószínû, hogy unja veled a szexet, nem élvezi a szexet (nem frigid, csak nem illetek össze, vagy rossz a kommunikáció közöttetek ezen a téren).Vagy esetleg gátlásos. egyik sem jó. Kellene a szexrõl beszélgetni. Lehet, hogy veled nem volt sikerélmény a szex (okozhatja orgazmus nélküli szex okozta frusztráció is) Amúgy ha az elsõ 2-3 évben is nagyon élvezte volna, máig is kezdeményezne! Gyereket akart, azért hagyta magát megdu*atni, mert máshogy nem lehet gyereket csinálni. Szerintem nagyon problémás a kapcsolatotok, próbáljatok errõl nyíltan beszélni, hogy mi a baj! Nehéz lesz, de talán õ is elmondja majd, hogy mi az amit hiányol, vagy miért nem kívánja. L/27
hát ha 16 éves kora óta veled van, gondolom, nem volt más pasija rajtad kívül. én biztos megõrülnék, ha 26 évesen már 10 éve ugyanazzal a férfival lennék együtt... bocs...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, én irtam el.26 éves, és kb. az utolsó 6-7 évben nem volt semmilyen látszat hogy akarna valamit.Már unom, hogy mindig nekem kell szólni!!!Kivéve, mikor gyereket akartunk, akkor mindig jött magától, utánna viszont minden visszaállt a helyére.Semmi kezdeményezés.
A kérdező hozzászólása: A gyereket 8 év együttlét után vállaltuk.Ezt én kizárnám.Csak a szexualitása nagyon frigidnek tünik.Eleinte jó volt, amig ujdonság volt számára a szex.
szerintem újítsatok be valamivel.Ami nagyon izgalmas.Je meg kérdezd meg tõle ahelyzet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!