Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha 4 hetes (35 db)

Normális, ha 4 hetes kisfiamnak hámlik a bőre?

Legjobb válasz: Nem száraz egy kicsit? Fürdetéskor tegyél egy kis babaolajat a fürdõvízbe.Attól mindig helyrejön az én kislányom bõre is.

Nem száraz egy kicsit? Fürdetéskor tegyél egy kis babaolajat a fürdõvízbe.Attól mindig helyrejön az én kislányom bõre is.
Ilyen pici babáknál gyakran elõfordul. Én fürdetés elõtt 10 perccel bekentem a hámló részt babaolajjal, pár nap alatt rendbe jött.
A kérdező hozzászólása: Én is kenem minden fürdés elött. Elösször a pici lába és karjai hámlottak, most pedig a hajlatok ( nyaka, hónalj). Anyukám szerint ez teljesen normális, viszont egy ismerõsöm tegnap rámhozta a frászt, hogy nem szabad Johnson's termékeket használni mert az nem jó a picinek. Ezt a gyerekorvos és a védõnõ sem mondta. És az elsõ gyermekemnél is ezt használtam, és semmi baj nem volt.
Egyrészt valóban normális, semmi problémát nem okoz, csak kenni kell, mert száraz. Másrészt a Johnsons termékek valóban sok babának szárítják a bõrét. Lehet, hogy az elsõ babád bírta, õ meg nem. Próbáld gyógyszertári fürdetõkenõccsel fürdetni úgy, hogy fürdés elõtt bekened vele, aztán tiszta vízzel lemosod. A száraz bõrû babáknak ez a legjobb! (De azért ne ijedezz, a Johnsonstól sem lesz baja, csak kiszárítja a bõrét, de nagyobb gondot nem okoz.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Beszéltem a védõnõvel és holnap megnézik a gyerekorvossal. Azt mondta, hogy ma csak babaszappannal fürdessem õt.
Nekem is igy volt. Még ilyenkor normális. Akkor utal gondra ha már rendszeres mozgás volt elõtte.
csikizés*
17+5 vagyok és én is érzek izomrángás szerû dolgokat kábé naponta 1x, de a többi az ilyen kisebb bizsergés kicsizés szerû. Szerintem még nem probléma ha nem érzed naponta. Akkor probléma ha tényleg már rendszeresen érezted, de akkor sem feltétlen. Mert fordulhat még úgy is. Fõleg ha mellsõ fali lepényed van.
Én 18+2 hetes vagyok, de én még egyáltalán nem éreztem a babómat, lehet hogy valami baj van vele? Már nagyon izgulok, jövõ hét szerdán megyek genetikai uh-ra remélem minden rendben lesz. Elsõ babó.
nekem is így volt, a 16. hét környékén pár napig tök sokszor éreztem aztán két hétig semmi. Gondolom pozíciót váltott. A 18. hét végén elindult és azóta mindennap érzem. Türelem :)
Az idegrángás szerû igen az a baba mozgása! :)
Elõször én is bizonytalan voltam, de mikor mindig ugyanazon a területen éreztem, illetve sok gyakorló anyuka mesélte, hogy náluk is így kezdõdött, akkor már tudtam.
A kérdező hozzászólása: En amolyan idegrángás szerût szoktam de azt nem tudom hogy a baba e?!:-D
Én 15+2 héttõl éreztem szinte mindennap csiklandozást-bizsergést, majd 18+1 hetesen rúgásszerût, mikor a kezemet a hasamra tettem, amit aztán Apuka is észlelt. Azóta inkább a pukkanás/rúgásszerû dolgot tapasztalom, leginkább esténként. 18+5
A kérdező hozzászólása: Igen mellsõ fali a lepényem. Várok türelemmel:-)

Normális ha még 4 hetes terhességet nem látnak az ultrahangon?

4 hetes terhes vagyok és ma voltam dokinál, megvizsgált és azt mondta, hogy meg van vastagodva a méhem asziszem 11mm :)) szerinte terhes vagyok vissza kell mennem 2 hét múlva, kaptam vitaminokat is, szerintetek ugye nincs baj azzal ha még nem látható? Aggódok egy kicsit :(

Legjobb válasz: Nem a méhed van megvastagodva, hanem a méhnyálkahártya. A 11mm csodaszép, esélyes a terhességre. Az, hogy 4 hetesen semmit sem lát, nem csoda, még nagyon pici! 2 hét múlva fogja látni! :)

Nem a méhed van megvastagodva, hanem a méhnyálkahártya. A 11mm csodaszép, esélyes a terhességre. Az, hogy 4 hetesen semmit sem lát, nem csoda, még nagyon pici! 2 hét múlva fogja látni! :)
Szia tudsz már esetleg valami új hírt??
IGEN az;) Majd ird meg mivolt a kov uh-an:)
A kérdező hozzászólása: Hahó :)
A kérdező hozzászólása: A hõm 37, 5 ez még normàlis?
A kérdező hozzászólása: Vagyis igen méhnyálkahártya :) nekem 2 pozitív tesztem volt a második erõsebben látszott, nekem hüvelyi ultrhangom volt :) és a hõm is magas, azt mondta még a doki hogy nagyon mozognak a belek :D ennek lehet köze a terhességnek??
Kedves kerdezo kismama:) Ne aggodj tul koran menten en is anno negy hetesen es nem lattak a kisbabat aztan felajanlottak a hubelyi ultrahangot es ott mar latszodott.. de normalis uh-n nem latszodik szoval semmi ok aggodalomra:)
A kérdező hozzászólása: rendben :) köszi a választ :)
Teljesen normális, hogy nem látszik, aprócska, az uh képen ki sem lehet venni. DE a méhnyálkahártya szép vastag, és ha nem is jön meg, a teszt pozi, akkor lehet baba! :) én erre tippelek! :) Nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: Jajj igen :) voltam ma a dokinál mert volt egy kis barna folyásom, már látszódott az ultrahangon a szikhólyag, petezsák , és még nehezen kivehetõen a baba is :) tegnap voltam 6 hetes, de ultrahangon még 5 hetesnek felel meg, ami a késõbbi peteérés miatt van. Asziszem szerencsés vagyok hogy ilyen hamar láthattam :) )

Hányszor kakil az 5 hetes babátok? Normális, ha pár hete többet kakilt, mint most? Napi 4 nem kevés?

Legjobb válasz: Nem kevés, normális hogy ritkult. Nálunk is úgy volt, hogy újszülötten meg pár hetesen minden pelus kakis volt, 1 hónapos kora körül kezdõdött, hgy kb. csak minden 2-ba volt, most ott tartunk (3 hó)hogy napi 1x kakil.

Nem kevés, normális hogy ritkult. Nálunk is úgy volt, hogy újszülötten meg pár hetesen minden pelus kakis volt, 1 hónapos kora körül kezdõdött, hgy kb. csak minden 2-ba volt, most ott tartunk (3 hó)hogy napi 1x kakil.
Nekem egy hónapos korától heti egyszer kakilt. A védõnõ szerint még ez is normális.

Ha a 4 hetes babának naponta csak 1x van már kakija, az normális? Eddig naponta többször is volt. És az normális, hogy folyton nyújtogatja a nyelvét?

Legjobb válasz: Az én kisfiamnak is egyszer van kaki egy nap, pedig eszik rendesen. Ritka, ha többször van. Állítólag normális, mert felhasználja a kaját a szervezete. Na, a nyelvnyújtogatás...normális bizony. Meg tudnám enni olyan aranyos, mikor rájön és csak nyújtja, nyújtja... :D Kommunikációs forma. Mi elértük azt, hogy ha olyan kedve van és kinyújtom rá a nyelvem simán visszanyújtja! Imádom! :D Úgyhogy nyugi, rendben vagytok!

Az én kisfiamnak is egyszer van kaki egy nap, pedig eszik rendesen. Ritka, ha többször van. Állítólag normális, mert felhasználja a kaját a szervezete. Na, a nyelvnyújtogatás...normális bizony. Meg tudnám enni olyan aranyos, mikor rájön és csak nyújtja, nyújtja... :D Kommunikációs forma. Mi elértük azt, hogy ha olyan kedve van és kinyújtom rá a nyelvem simán visszanyújtja! Imádom! :D Úgyhogy nyugi, rendben vagytok!
Az én kisfiamnak egy ideig csak minden harmadik nap volt kakija. Aztán mostmár helyre jött. Napi 3-szor is van. Most 8 hónapos.

Szerintetek normalis dolog az, h egy 4 hetes picibaba ha ebren van allandoan sir? Nem nezelödik, nincs el egymagaban 2 percig sem.

Legjobb válasz: Mi is, és a gyermekorvosunk is azt hittük, hogy nem normális, ezért mindenféle kivizsgáláson túl vagyunk. Kiderült, a mi esetünkben sajnos normális. Mindkét babámmal így volt, aztán idõvel jobb lett. A kicsi most 14 hónapos, és, ha unatkozik még mindig sírós. Egyébként mindkét gyerekem 10 hónapos kora óta megy, a nagy már másfél évesen egyszerû mondatokban beszélt, a kicsi már mond jónéhány szót. Szóval anno a védõnõm azzal vigasztalt, hogy azért sír ennyit, mert még nem tud mit kezdeni magával (persze, ha a hasfájást kizárjátok), és, hogy figyeljem meg, hogy nagyon felfedezõ, információéhes gyerek lesz, és mindent nagyon hamar meg fog tanulni. Hát nálam már kétszer is így történt. :)

Mi is, és a gyermekorvosunk is azt hittük, hogy nem normális, ezért mindenféle kivizsgáláson túl vagyunk. Kiderült, a mi esetünkben sajnos normális. Mindkét babámmal így volt, aztán idõvel jobb lett. A kicsi most 14 hónapos, és, ha unatkozik még mindig sírós. Egyébként mindkét gyerekem 10 hónapos kora óta megy, a nagy már másfél évesen egyszerû mondatokban beszélt, a kicsi már mond jónéhány szót. Szóval anno a védõnõm azzal vigasztalt, hogy azért sír ennyit, mert még nem tud mit kezdeni magával (persze, ha a hasfájást kizárjátok), és, hogy figyeljem meg, hogy nagyon felfedezõ, információéhes gyerek lesz, és mindent nagyon hamar meg fog tanulni. Hát nálam már kétszer is így történt. :)
Az elsõ válaszolóhoz csatlakozom, pontosan ilyen a kisfiam is! :) A lányom anno egész más volt, szinte mindig mosolygott, ha nem aludt, nézelõdött. Nekem elsõre volt "szerencsém"... :)
3-as vagyok megint. Az is stimmel, hogy a sírós kisfiam (most másfél éves) egyszerû, 3 szavas mondatokban beszél! Ez tényleg érdekes, igaza lehet a védõnõjüknek!
Az én gyerekem is ilyen volt 4 hetesen és én is csatlakoznék az elsõ válaszolóhoz. Mi a férjemmel arra jutottunk hogy nem szeret csecsemõ lenni! Egyszerûen zavarják a saját fizikai korlátai (hogy még nem tud kúszni-mászni menni, beszélni...stb) Mindent nagyon akar, az egész napja egy küzdelem! Emiatt õ is mindent elég hamar csinál. Ahogy egyre több dolgot tud egyre kevesebbet sír is. Most fél éves lesz amúgy.
4 hetes baba még nagyon kicsi, teljesen normális, hogy nincs el egyedül. Még nem lát túl jól, a szemének idõre van szüksége, szóval nem is nagyon tudna nézelõdni sem. Az ilyen kicsiknek még ugyanolyan elemi igénye a testközelség, mint az evés, szóval érthetõ, hogy nincs el magában. Most szeretgesd, az önállósodás majd késõbb jön :)
Szerintem nincs ezzel semmi gond. Az en ksifiam sem maradt el szinte egy percig sem ennyi idosen. 9 honapon kersztul folyamtosan ringattad, hallotta a szivdobogasod... es most hirtelen megvoltozott korulotte minden. Vannak babak akiknek a voltozas feldolgozasahoz es megszokasahoz nem eleg par het es vanank babak akik mar egesz jol megszokjak rovid ido alatt. Egyik sem jobb vagy rosszabb a masiknal csak az egyik verzio nehezebb az anyanak. De a babaval semmi gond nincs szerintem. Hianyzik neki a kozleseged amit megszokott. Persze lehetseges hasfajas is de ha ezt kizartatok akkor csak nehezebben alkalmazkodik az uj helyzethez es tobb ido kell neki. Valtozni fog majd ne aggodj, addig is kitartast!
Az én babim most 1 éves, késõn kezdett el forogni, és addig õ is sírdogálós, nyûgösködõ baba volt, szinte mindig ott kellett lennem mellette, mert ha játszottam vele, ringattam, úgy nyugodt volt. Neki ilyen a természete, és nekem az a véleményem, hogy a szülés körülményei nagyon befolyásolják ezt. Nála a köldökzsinór volt rátekeredve, lila volt.Az elsõ pillanattól kezdve neki olyan erõs sírása volt, hogy csuda. Nem lehet hogy álmos a babid? Mennyit van 2 alvás között ébren? Az enyém felkelt, szopizott, pelócsere, és már álmos is volt, kb. fél óra után, még 5-6 hónaposan is. Sokat ciciztettem, lehet, hogy õ is téged akar:) Légy nyugodt, mert megérzi. Tudom nehéz, én sem tudtam az lenni, de ha lesz második, megpróbálok.

Kb.4 hetes terhes lehetek, a tesztek pozitívak lettek, eredetileg pár napon belül kellett volna menstruáljak. Az normális ha hasszurkát érzek és enyhébb görcsöket?

Már volt 3 hónapja egy missed ab-om,aggódom is nehogy valami baj legyen :(

Legjobb válasz: Igen, normális. Amolyan mindjárt megjön érzésed van, ugye? Ez normális, megnyugtatlak. Én is izgultam az elõzõ terhességemkor, mert úgy görcsölt a hasam, és a derekam is majd leszakadt, futotatm dokihoz azt hittem baj van. De megnyugtatott hogy teljesen normális érzés. Aztán 1 hét múlva el is múlt. Sok boldogságot!

Igen, normális. Amolyan mindjárt megjön érzésed van, ugye? Ez normális, megnyugtatlak. Én is izgultam az elõzõ terhességemkor, mert úgy görcsölt a hasam, és a derekam is majd leszakadt, futotatm dokihoz azt hittem baj van. De megnyugtatott hogy teljesen normális érzés. Aztán 1 hét múlva el is múlt. Sok boldogságot!
Teljesen normális. Én a pozi teszt elõtt néha még tampont is tettem be, annyira tutira vettem, hogy meg fog jönni. Azóta már 22 hete késik, és elég nagyokat rugdos is. :) ) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) sokat segítettetek :)
Ugyan így voltam. Aztán elpanaszoltam a nõvéremnek, hogy nem jön meg mégis olyan érzésem van. Azt ajánlotta csináljak tesztet, mert ugyanígy volt mielõtt kiderült, hogy egy kisbaba fejlõdik a pocakjában. Csináltam tesztet, persze pozitív lett. Most 6 hetes a babócám, és a múlt héten maradtak abba a görcsök.
Én azt javaslom menjél el dokihoz, mert nagy valószínûséggel neked is fel fog írni valami terhesség megtartó gyógyszert. És jobb félni.Szerintem Amúgy normális ahogy az elõttem szólók is írták, de jobb figyelembe venni az elõzményeket.

Az normális, ha éjjel mocorog a baba és nem alszik? Nem kellene aludnia? 17+4 hetes vagyok

Mindig is mocorgott éjjel, csak eddig nem ébredtem fel, vagy valami baja van?

Legjobb válasz: Semmi baja nincs hidd el.Az enyém is rászokott,hogy éjszaka van fent.Sokszor arra ébredek,hogy rugdos.Pedig nem bánnám,ha aludna.Nem elég,hogy már jó nagy a pocim,legalább 6szor megyek pisilni,még õ is felkelt.Én elneveztem kis terroristának:) 31 heteske

Semmi baja nincs hidd el.Az enyém is rászokott, hogy éjszaka van fent.Sokszor arra ébredek, hogy rugdos.Pedig nem bánnám, ha aludna.Nem elég, hogy már jó nagy a pocim, legalább 6szor megyek pisilni, még õ is felkelt.Én elneveztem kis terroristának:) 31 heteske
szia az én kisfiam szerintem a nap 24órájából, 22õt rúgdalózott a pocimban.ezt ide kinn is folytatta. most kezd kicsit "nyugottabb" lenni. boldog babavárást 9hetes kisfiú anyukája
én majdnem 19 hetes vagyok, nekem is este/ejszaka aktiv a draga! vagyis lehet, hogy tobbszor, csak ekkor erezzuk a legjobban. amugy hidd el, pihen annyit, amennyi neki kell :D
Az enyém is mindig este indul be. Az ok, nappal mozogsz, elringatod õt, tud aludni. Viszont éjjel nyugalmi állapotban van, nem ringatod õt, ilyenkor felébred. :) Éjszaka én is többször ébredek arra, hogy fent van, illetve nehezebben tudok elaludni. Ilyenkor simizem õt, aztán szép lassan õ is belaszik. 23 hetes kismama

Normális az ha 1 hetes babámat ha fel veszi valaki vagy felébresztik egyből nagyon ideges leszek. Ugy gondolom kb.4 hetes koráig hagyják békén csak a férjem és én foglalkozzunk vele. Először minket ismerjen meg. Rosszul gondolom?

Ráadásul a család olyanokkal érvel ha felkeltik h nem kell mindíg aludnia stb. Eddig nyugodt baba de ha felébresztik nyügös.Meg amúgy is még 1 hetes és úgy kezelik mintha már jóval id?sebb lenne.

Legjobb válasz: Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.

Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.
SZia! Hogy felébresztik azt egyáltalán nem szabad engedni. Viszont azt nem értem, hogy más miért nem foghatná meg ha ébren van. Fõleg a nagyszülõk. Nekem 2 gyermekem van, de eszembe se jutott soha, hogy más nem foghajta meg a babát.
Naná, hogy ne ébressze fel senki sem! Sõt, ha síri csendben akarod altatni, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Persze nem jó, csak példának írtam. Hozzánk eleve 6 hétig nem jött senki, csak a két nagymama. Mindenkit megkértünk erre, nem volt sértõdés.
HÁT ELÉGGÉ TAPINTATLAN CSALÁDOD VAN AZ BIZTOS.MIHAMARABB ÁLLJ A SARKADRA ÉS MONDD MEG NEKIK A MAGADÉT, HOGY NEKED MIK AZ ELVÁRÁSAID ÉS, HOGY TE VAGY AZ ANNYJA A BABÁNAK ÉS TE TUDOD MIKOR MENNYI ALVÁSRA VAN SZÜKSÉGE ÉS HOGY EGY ILYEN PICI BABÁT EGYÁLTALÁN NEM SZOKTÁK KÉZBE VENNI A SZÜLEIN KÍVÛL MÉG EGY JÓ DARABIG.NE FÉLJ MEGMONDANI MERT RÁ FOGSZ MENNI AGYILAG AZ MEG PONT MOST NEM KÉNE HISZEN A PICINEK EGY NYUGODT KÖRNYEZETRE ÉS ANYÁRA VAN SZÜKSÉGE NEM PEDIG EGY IDEGES SZÜLÕRE.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy akkor veszik fel amikor alszik.Hiába szólok, h ne ébresszék fel egybõl irány a kiságy és már veszik is ki.Amikor alszik akkor viszont nem kell"síri csendben" lenni csak amíg elalszik utána nincs gond, de örüljön neki az akinek a babája nagy zajban elalszik.
Szia!Nekem hihetelenül idegesítõ lenne, ha felkeltenék a gyerekem, még ha rokonról van szó, akkor is leosztanám.Gondoljanak bele: nekik hogy esne, hogyha felébresztenék õket?Az én családomban az a szokás, hogy 6-8 hetes korig nem is megyünk látogatóba, mert annyi idõ kell, hogy erõsödjön a pici.Bár én még csak 15hetes kismami, de nekem ez a véleményem. És hál'istennek be is tartják a rokonok ezt a szokást.Ne engedd, mert utána nem a rokonod nem fog bírni vele, hanem te.Nem kell az elsõ kis nyögdécselésnél felkapni.Fõleg nem akkor, mikor alszik. A rokon ahazamegy, te meg ott maradsz a nyûgös, síró babával. Mondd meg a véleményed, a te gyereked, nem az övéké.Te neveled.Teneked kell megvédened a saját gyerekedet.
Nálunk a férjem családja csinálta ezt. Egyszer eltûrtem, bementek a szobába ahol a kislányom aludt, aztán persze, hogy felébredt, már vették is ki az ágyból. Na, ez volt az utolsó..., csak akkor nem akartam veszekedni, mégis a férjem rokonai, megvártam, amíg hazamennek és leültem a párommal megbeszélni, hogy ezt én nem akarom, beszéljen velük. Legközelebb, amikor jöttek becsuktuk a szobaajtót és a párom megkérte õket, hogy a konyhában üljenek le, mert alszik a pici. Anyósom persze be akart kukkantani, hogy megzézze a babát, de nem engedtük, mondván, hogy felébred az ajtónyitásra, hagyják pihenni. Vette a lapot és késõbb mindig megkérdezte, hogy fent van-e, megnézheti, megfoghatja...
Nyúlnak a szalagok.Teljesen normális.
én 15 hetes vagyok és én is így vagyok!Nyugi!!Nekem a 3. és mindegyikkel volt ilyen.Teljesen normális fõleg ha elsõ baba.Mindennek ki kell nyúlnia:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
én 8 hetesen vagyok így, elsõ baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!