Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha 2 hónapos (27 db)

Normális, ha 2 hónapos babám 1, 5 napja nem kakált?

Ezelőtt minden nap 3-4 kakis pelus volt. Anyatejet és pótlásként tápszert is kap és eleget eszik.

Legjobb válasz: igen várj még 2 napot ha nem megy akkor segits neki lányomnak 3 naponta van kaki de ö csak anyatejes

igen várj még 2 napot ha nem megy akkor segits neki lányomnak 3 naponta van kaki de ö csak anyatejes
A baba két hónapos kora körül kezdett nálunk is ritkulni a dolog. Elõtte csak anyatejes volt, minden etetéskor kaki is volt a pelusban, szóval napi 6-7 alkalommal. Aztán ritkultak, mára általában napi 1-2 kaki van, de volt már párszor nálunk is, hogy másfél napig nem jött ki belõle. Ha nem szenved tõle, akkor várj még nyugodtan, nincs ebben semmi rendellenes. Mindenesetre nekem akkor volt leginkább ritkábban, nehezebben produktum, amikor több tápszert kapott, mint tejet. Szóval ha tudsz, adj neki te is többet, illetve próbáld meg vízzel kínálni. Ha pedig már szenved a kicsi, hogy nem tud kakilni, akkor próbálj segíteni rajta masszázzsal, szélcsõvel.

Normális, ha 2 hónapos babám hasánál a két borda között érzek egy kis golyóféleséget?

Nagyon megijedtem. Másnak a babáján lehet ilyet kitapintani?

Legjobb válasz: Két borda között hol? Ha lent van, akkor lehet egy pici sérv is, ha fentebb, akkor nem tudom, de az is lehet, hogy csak sima zsírcsomó. Mutassátok a háziorvosnak hétfõn, õ majd megmondja van-e vele valami teendõ.

Két borda között hol? Ha lent van, akkor lehet egy pici sérv is, ha fentebb, akkor nem tudom, de az is lehet, hogy csak sima zsírcsomó. Mutassátok a háziorvosnak hétfõn, õ majd megmondja van-e vele valami teendõ.
A kérdező hozzászólása: A szegycsontnál...nem tudom, hogy mi lehet, olyan kis kemény mozdítható borsószem nagyságú. Szerdán esedékes a hasi-csípõ és koponya ultrahang, majd ott is mindenképpen megemlítem, hogy nézzenek rá..kedden meg megyünk oltásra a gyerekorvoshoz.
Normális, igen. Neked is volt. :)
A kérdező hozzászólása: Igen? ez micsoda? és akkor most miért nincs? :)
Nekem is van! 33 éves vagyok, pont egyik nap gondolkodtam mi lehet az, de vmilyen csont az biztos.

Az normális ha 2, 5 honapos kislányom még nem tudja tartani a fejecskéjét? Hasonlo tapasztalatok? Már nagyon aggodom

Legjobb válasz: Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)

Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)
majd fogja tartani. arra figyelj, h ne billenjen fekve mindig 1 oldalra (ill. mindkét oldalra tudjon feküdni) néha-néha tedd hasra, majd kicsit edz semmit ne erõltess, és vésd a fejedbe (mert lehet, más kismamák tanácsai, észrevételei frusztrálhatnak, megijeszthetnek) minden baba a saját ütemében fejlõdik, és eltérnek a képességeik egymástól pár hónaposan. (a védõnõ majd megmondja neked, mikor kell aggódnod - szerintem 4 hónapos koráig a fej emeléstt meg kell tudnia persze csinálni)
Sehol nem irja a kérdezõ, hogy hasonfekve nem tartja...Ha kézben nem tartja, az nem túl jó...Sokat kell büfipózba lennie és erõsödik neki, és sokat legyen hason is.Egy erõs kisbaba már 3-4hetesen is tudja tartani.De láttam én is babát aki lányommal egy idõs volt, de nyeklett nyaklott mindenfelé a feje.De hát lógott az anyja kezén hason egész nap...
Az én lányom már 6 hetesen tartotta a fejét. Számomra ez nem normális.
normális
Ne aggódj! Az én fiam a 3 hós státuszon is csak nagyon bizonytalanul tartotta, fekvésbõl felhúzva egyáltalán. Meg is jegyezte a védõnõ. Most 4 hós múlt, és tartja rendesen. Ne aggódj! Ennyi idõsen még nem is kell neki!
Nekem se tudta tartani még ekkor. Ne aggódj. Tedd többet hasra és majd gyakorolja. :)
Fura, a lányom ilyenkor már régen tartotta.
Szia.Nekem tegnap volt egy hónapos a picim, de már bent a kórházba pár naposan emelgette a fejét hason.Itthon meg már teljesen felemeli, meg ha fel is vesszük akkor nagyon szépen tartja magát már viszonylag régóta(2-3 hete, nem kell a leszólás, én vagyok vele és látom mit csinál!)Azt hozzá teszem csak hason alszik.
A kérdező hozzászólása: koszonom válaszaitokat. Ugy értem, hogy ha hasrateszem ha éppen van kedve akkor nagyon szépen tartja, de ez ritkán van, ha felveszem akkor még nem tudja tartani, 2 hosan sokszor egymás után átfordult hasrol hátra, de már nem. Nekem nagyon furcsa és talán azért is aggodom annyira mert elso babám már egy honaposan tokéletesen tartotta, bár ot nagyon ritkán raktam hasra de kézben tokéletesen tartotta. További válaszokat várok
Kedves kérdezõ! Most akkor hogyan nem tartja? Mert sokan a hasonfekvésre gondolnak, amit nyilván tud. A kézben levésnél meg ráér még, nincs semmi baj, ha most nem tartja meg még a fejét.
Kézben még késõbb kell tartania, mint hasonfekvésben. Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy az a 3 hetes, aki tartja a fejét túl feszes izomzatú.
7-es vagyok. Közben törölték az elõzõ választ. Nem arra értettem, amit a 6-os írt. Mindegy, az a lényeg, hogy teljesen normális, hogy nem tartja még ilyenkor a fejét. 3 hónaposan kell 45 fokban megemelnie hason fekvésben, 4 hónaposan pedig 90 fokban. A mi lányunk nem tudta 3 hónaposan ezt megcsinálni, csak 1 héttel késõbb. Azóta más elmúlt 1 éves és semmi baja. Tedd sokat hasra, úgy erõsödik.
Éppen ezt akartam írni, amit az elõzõ.
Az enyém is csak hason alszik, már születése óta, mégis csak kb egy hete kezdte igazán emelni a fejét (ma 3 hónapos). Én azt vallom ez gyerekfüggõ. Akinek hamarabb kezdni, az meg csak örülhet, hogy milyen ügyes babája van. :)


Normális ha minden etetés után ha büfögnek a babáink, akkor után mindig csuklanak? Ikrek vagyunk 2 hónaposak.

Legjobb válasz: igen normális ne aggódj..az én babóm is csuklik(2 hónapos) sajna ....úgy vettem észre ha kicsit visszajön a tejci ..félrenyeli..egyébként azt mondják a rekeszizmaik még fejletlenek és ezért van...nagyon kellemetlen nekik is...meg nekünk is zavaró...talán hamarosan kinövik :D

igen normális ne aggódj..az én babóm is csuklik(2 hónapos) sajna ....úgy vettem észre ha kicsit visszajön a tejci ..félrenyeli..egyébként azt mondják a rekeszizmaik még fejletlenek és ezért van...nagyon kellemetlen nekik is...meg nekünk is zavaró...talán hamarosan kinövik :D
Az enyém még csak egy hónapos lesz, de õ is folyton csuklik... sokan azt mondják, hogy õt nem zavarja, na ezt azért nem hiszem, de tény, hogy nagyon nyugodtan "tûri", míg elmúlik. Bár talán jobb lenne, ha zavarná, sírna és rögtön másképp venné a levegõt, de tény, hogy ki fogják nõni :-)

Ez normális? Kislányom 10 hónapos, már vagy másfél hónapja hogy tapsikolt, pá-pát is intet néha sőt ha mutattam és mondtam Neki megsimogatta a baba arcát meg az enyémet is. De most 1-2 hete nem csinálja.

Hiába mondom neki vagy éneklem a tapsikálos dalt, nem csinálja egyiket sem!Elfelejtette vagy csak nincs kedve csinálni?

Legjobb válasz: Szia Kislanyom is ugyan ezt csinalja!! Nem tapsol nem pa-pazik mar 1 honapja.Ujdonsagot tanult es egesz nap csak felterdel es leul es mutatja, hogy mit csinal a kisnyuszi (allathangokat tanitgattam neki es nem tudtam mit mond a kisnyuszi erre felhuztam az orrom, hogy ugy szuszog.Ezt csinalja egesz nap ha kerem ha nem.Huzogtja fel a kis pisze orrat). Lehet a Te babad is mutatni fog 1-2 heten belul valamit amire most keszul :) A lanyomnal a forgassal is ez volt.MEg tanulta a hasraol hatara valo forgast 4.5 honaposan aztan vissza.Utanna honapokig csak a heterol a hasara fordult.Egyszer csak ujra el kezdte mind a 2 iranyba. :)

Szia Kislanyom is ugyan ezt csinalja!! Nem tapsol nem pa-pazik mar 1 honapja.Ujdonsagot tanult es egesz nap csak felterdel es leul es mutatja, hogy mit csinal a kisnyuszi (allathangokat tanitgattam neki es nem tudtam mit mond a kisnyuszi erre felhuztam az orrom, hogy ugy szuszog.Ezt csinalja egesz nap ha kerem ha nem.Huzogtja fel a kis pisze orrat). Lehet a Te babad is mutatni fog 1-2 heten belul valamit amire most keszul :) A lanyomnal a forgassal is ez volt.MEg tanulta a hasraol hatara valo forgast 4.5 honaposan aztan vissza.Utanna honapokig csak a heterol a hasara fordult.Egyszer csak ujra el kezdte mind a 2 iranyba. :)
Nincs kedve csinálni szerintem. Biztosan hamarosan újra kezdi. Az is lehet, hogy most valami újjal fog elõrukkolni.
Az én kisfiam is ilyen! Ha van kedve csinálja ha nincs kedve akkor nem! Ne aggódj!
Szia! Az én lányom is most volt 10 hónapos. Õ is van hogy nem csinál olyat amit már csinált vagy mondott. Egyszer kibõkte hogy anya de többet nem akarja apá sem emlegeti már pedig azt többször mondta. A pá-pá málunk is kimaradt egy idõre de elkezdte magától ujból és a tapsikolást is magától kezdte. Az állatokat (vau-vau, háp-háp) egyszer mondta de többet nem pedig eltelt már két hónap, de ha én mondom neki rámutat, tehát tudja.
Az én fiam 18 hónapos, de még mindig nem lehet "hatni rá" Ha nem akar valamit akkor hiába mondjuk neki, nem csinálja. Szinte már mindent tud, táncol, pápázik, stb és ha mondjuk neki, hogy csinálja akkor rittig nem akarja. Lehet majd késõbb újra érdekes lesz a kislányodnak és akkor majd csinálja. Nekünk a gyere-gyere mutogatása volt ilyen. Az elején nonstop mutatta utána ráunt és egy ideig nem csinálta hiába kértük, de most megint újra csinálja. Kicsit kiszámíthatatlanok. :)
Szerintem normális, az én kislányom már 7 hónaposan integetett, ha kértük. Most 8, 5 hónapos, de mióta elkezdtett mászni, kb. 3 hete, reggeltõl estig kérhetném, akkor sem integetne, most a mászással van elfoglalva.

Normális, ha egy 26 hónapos kisfiú nem mond 2 szónál többet, és még szótagokat vagy állathangokat sem?

Barátnőm kisfia csak a nem, és anya szavakat mondja, ezeket is ritkán. Amúgy csak nyökög. Az anyuka kicsit kétségbe van esve, mert az ugyanilyen korú kisfiúk már jóval többet beszélnek, némelyik már folyékonyan.

Legjobb válasz: Teljesen normális.Nekem 28 hónapos,de még õ se beszél mondatokba. Viszont napról-napra egyre ügyesebb! Nem kell kétségbeesni. 4 gyerkõc anyukája

Teljesen normális.Nekem 28 hónapos, de még õ se beszél mondatokba. Viszont napról-napra egyre ügyesebb! Nem kell kétségbeesni. 4 gyerkõc anyukája
Gyerekenként változó: a fiam 3éves lesz júniusban, 2évet töltötte amikor elkezdett beszélni, azóta olyan dumája van, hogy csak lesel... "igazi férfi nem takarít...:D" Erre a tesója 15hónapos. Olyan aktív szókincse van a kislánynak(amit más is megért! amit csak a belsõ kör ért azt le sem merem írni), olyan rohamosan fejlõdik. És ugyan úgy dumálok, na jó talán többet, de a gyerektársaság, a tesó a "banda" nagyon tudja húzni. Valahol lehetne azt mondani, igen kevés, de épp 2éves, nemsokára 5percre maradj már csendben és ne csicseregj...
Szia. Kisfiam juniusban lesz 2 éves és õ sem beszél még.A nem szót néha használja, momdta már a mamát, anyut.Ezen kivül semmit.A védönö azt mondta ez már beszédnek számit csak éppen lusta a drágám.Ugy van vele megérteti magát beszéd nélkül is akkor minek beszéljen.A 2 éves státuszon azért majd megemlitem a doktornöneki is, vesziteni nem veszitek vele ha elmegyünk orvoshoz.
Az én két évesem is 15 szót használ. Gyönyörûen mondja õket, mondatot is képez belõlük. De ha valamit nem tud tökéletesen mondani, azt nem használja. Gyakorolja ha én is mondom, ismételget, de ha szituáció jön csak rámutat pl. az adott tárgyra. Elég maximalista:)
Logopédus 4 éves korig fiúkkal nem foglalkozik. Addig tök normális, ha nem beszél rendesen. Az én fiam 3 éves, elkezdett beszélni már egy fél éve, de még egy-egy szótagot mindig lehagy a szavak végérõl. Ragozás nulla, selypít és még sorolhatnám. Kívülálló gyakorlatilag nem érti, hogy mit mond. Elvittem beszédfejlesztésre gyógypedagógushoz, aki azt mondta, hogy a gyermek korának megfelelõen fejlõdik, nincs elkésve, lemaradva. Azért kaptunk tornagyakorlatokat, melyek fõleg az egyensúlyérzéket fejlesztik, s ezzel együtt a beszéd is várhatóan gyorsabban fog fejlõdni. Ezeket 2-3 hónapig lehet itthon gyakorolni és közben mondókázni, és állítólag segít. A konduktor is azt mondta, hogy logopédus majd az oviban elõveszi, ha addig nem tisztul a beszéde. Tehát, nem kell idegeskedni a beszéd miatt, 3 éves korig rendben van mindenképp, de szépen, elég ha 4 éves korig tanul meg beszélni.
Én úgy tudom, hogy ha egy gyereknek 2 éves koráig nem bõvül az aktív szókincse, azért meg kell mutatni logopédusnak. A barátnõm is jár a kisfiával, õ 2.5 éves, nem beszél, ki is derült, hogy bizony probléma van.
Fiam 2 éves koráig egy szót mondott tisztán :nem.Nagyon rosszul éreztem magam, mikor egy anyuka a bölcsiben kikérdezett, miért nembeszél, és bezzeg az õ gyereke már mennyi mindent tud.utána egészen gyorsan fejlõdött a kisfiam, és a szülõértekezleten (amikor a fent említett anyuka nehezményezte, hogy miért nem beszéltetik a gyerekeket, mert az õ fia nem beszél sokat), pont az én fiamat hozták fel példának, hogy milyen ügyes lett.tehát nem kell elkeseredni, ha fejlõdik, nincs a fülével baj, majd egyszerre kezd el beszélni.
Hát, lehet hogy egy kicsit kevés a két szó. Nem tudom hogy a kisfiú van-e ösztönözve arra hogy nézegeti a könyvet és mondja mi van benne, vagy beszélnek-e vele sokat?
ha a hallása rendben van akkor nincs gond majd megtanul beszélni . fõleg olyan közeg kellene pl. több kisgyerekes pár v. gyerektársaság ahol nem anyára van utalva hanem mással is meg kellene értetnie magát. a fejlõdés két gyerek közt sose egyforma szv. az a legjobb ha nem veti össze a saját gyerekét máséval.
De igenis foglalkozik logopédus 2 évesekkel is. Tudom, hiszen a barátnõm is jár a kisfiával, egy héten 2x mennek. A válaszoló téved.

Normális, ha a 2 hónapos korban kapott oltástól a baba betompul?

Tegnap kaptuk délbe azóta csak eszik kb fél órát van fennt és alszik. Pont 1 napja hogy kaptuk. Ez Normális?VAgy a melegfront is rátesz?

Legjobb válasz: Az én babám a 2 hónapos oltásnál 2 napig nyûgös volt és alig aludt..., szerintem inkább a front.

Az én babám a 2 hónapos oltásnál 2 napig nyûgös volt és alig aludt..., szerintem inkább a front.
Szerintem a kettõ együtt okozza. Oltás és front.
Az én babám is ilyen volt.Lehet front is de akkor nem csak most viselkedne így.Nálunk a háromhónaposnál már átaludta az éjszakát és az oltás után egy hétig este 5 órakor elaludt másnap reggel 7-ig.nappal evett tisztába tettem és aludt
A kérdező hozzászólása: Azt még kifelejtettem, hogy 4 hónaposan pedig ortopédiai vizsgálaton voltunk, az a lelet is negatív.
Hát nem akarom én bántani az orvosokat, de nem elég alaposak, szerintem... Kislányomnál is mindent rendben talált, mégis 3 hónapos korától 1 éven át hordanunk kellett dévény terápiára. Egyéb más okok miatt nekünk rendszeresen járni kellett a neurológushoz és említettem neki, hogy járunk terápiára. Nos látnod kellett volna a mérges fejét, mert ugye akkor már egybõl gondolta, hogy voltunk egy másik orvosnál is.
az en lanyom spasztikus izomzattal szuletett ami 2 honapos koraban egyertelmuen latszott rajta. 4 honapos kora ota jarunk devenyre nem tudom mi lenne ha nem jarnank. ha nyugtalan vagy es vannak jelek a nem megfelelo izomtonusra akkor vidd el masik neurologushoz is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából neurológián a Margit kórházban voltunk (Szent János most már azt hiszem), és úgy tudom ott elég jó szakemberek vannak. Vagy esetleg tudnál még ajánlani vkit? Tudom, hogy a Dévény módszer nagyon jó, de sajnos az a tapasztalatom, hogy elég pénzéhesek a gyógytornászok, ha kell ha nem, azt mondják, hogy kell a módszerük. De ha tudtok ajánlani olyan Dévényest, aki objektív, nem a pénz számít, azt is nagyon megköszönném.
Én tudnék ajánlani olyan dévényest, de csak itt teljesen keleten. Gondolom azért meg nem jönnél el ide. Elsõ voltam

Normális ha egy 2 hónapos anyatejes babának naponta csak kétszer van széklete, de akkor bőségesen?

Legjobb válasz: Persze, ez is normális, meg az is, ha akár minden szoptatás után/közben van. Ha nem nyûgös, nem fáj a pocija, akkor neki így normális. Az enyémnek ilyen idõsen 3-4 naponta volt csak, de akkor fürdetni kellett utána :))

Persze, ez is normális, meg az is, ha akár minden szoptatás után/közben van. Ha nem nyûgös, nem fáj a pocija, akkor neki így normális. Az enyémnek ilyen idõsen 3-4 naponta volt csak, de akkor fürdetni kellett utána :) )
Teljesen normális. Ha esetleg kimarad egy nap még akkor is normális.
Igaz mi 4 hónaposak vagyunk, de általában heti egy kaki van. Legutóbb 10 napot kellett rá vérni. A doktornõ azt mondta, ne parázzak, a babó jól hasznosítja a tecit, nincs salak.
Napi kettõ?Hozzánk képest még sok is. Nálunk mikor 3 napig nem volt kaki a védõnõ azt mondta az is normális ha egy hétig sincs, így feldolgoz a baba mindent a tejbõl.Hát nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Ha mindig így lett volna, akkor nem izgulnék, de nálunk nemrégiben még szinte minden pelus kakis volt, az utóbbi napokban ritkult meg ennyire. De akkor nem aggódom! Köszi a válaszokat!

Normális, ha egy 1 hónapos baba napközben csak egyszer 2-3 órát alszik?

Éjszaka szerencsére alszik 9-10 órát, persze két részletben, közben felkel szopizni.

Legjobb válasz: Semmi gond, majd beáll az alvási ritmusa. Mondjuk azért kíváncsi lennék mit csináltok amikor ébren van? Mert az én csemetém 4 hónapos, de nincs annyi foglalkozás amivel le tudnám kötni egész nap. :)) Addig jó amíg éjszaka alszik, ha fel is kel gyorsan visszaalszik. Mi is így vagyunk, már 6 hetes korától. Jó egészséget kívánok nektek! :))

Semmi gond, majd beáll az alvási ritmusa. Mondjuk azért kíváncsi lennék mit csináltok amikor ébren van? Mert az én csemetém 4 hónapos, de nincs annyi foglalkozás amivel le tudnám kötni egész nap. :) ) Addig jó amíg éjszaka alszik, ha fel is kel gyorsan visszaalszik. Mi is így vagyunk, már 6 hetes korától. Jó egészséget kívánok nektek! :) )
Szia! Az én kisfiam se aludt napközben közel se annyit mint a többi baba. Fennt volt, a bébihordozóban nézelõdött egész nap. Néha meghumott egy félórát aztán ennyi. Késõbb a járókában volt, aztán játszópaplanon, és egyátalán nem volt sírós. Afféle nyugis baba volt, elmolyolt egész nap, persze azt szerette a legjobban ha látott hogy a közelében vagyok. De cserébe 6 hetes kora óta átaludta az egész éjszakát. Mikor bölcsibe került ott sem aludt evés után, most ovis és most is ritkaságnak számít ha szundít egy 20 percet. De elfekszik, elpihen az ágyon csak nem alszik. Én meg úgy gondoltam hogy egy éjszaka jól alvó nappal kiegyensúlyozott kisgyermeket nem fogok nappali alvásra erõszakolni " mert az a bevett szokás ". Ha a babád éjjel jól alszik akkor ne aggódj.
Ez elég változó az én lányom 1 hónapos korától fenntvolt nappal és aludt éjjel szóval szerencsém volt vele!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!