Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha 1 hónapos baba (3 db)

Normális, ha egy 1 hónapos baba napközben csak egyszer 2-3 órát alszik?

Éjszaka szerencsére alszik 9-10 órát, persze két részletben, közben felkel szopizni.

Legjobb válasz: Semmi gond, majd beáll az alvási ritmusa. Mondjuk azért kíváncsi lennék mit csináltok amikor ébren van? Mert az én csemetém 4 hónapos, de nincs annyi foglalkozás amivel le tudnám kötni egész nap. :)) Addig jó amíg éjszaka alszik, ha fel is kel gyorsan visszaalszik. Mi is így vagyunk, már 6 hetes korától. Jó egészséget kívánok nektek! :))

Semmi gond, majd beáll az alvási ritmusa. Mondjuk azért kíváncsi lennék mit csináltok amikor ébren van? Mert az én csemetém 4 hónapos, de nincs annyi foglalkozás amivel le tudnám kötni egész nap. :) ) Addig jó amíg éjszaka alszik, ha fel is kel gyorsan visszaalszik. Mi is így vagyunk, már 6 hetes korától. Jó egészséget kívánok nektek! :) )
Szia! Az én kisfiam se aludt napközben közel se annyit mint a többi baba. Fennt volt, a bébihordozóban nézelõdött egész nap. Néha meghumott egy félórát aztán ennyi. Késõbb a járókában volt, aztán játszópaplanon, és egyátalán nem volt sírós. Afféle nyugis baba volt, elmolyolt egész nap, persze azt szerette a legjobban ha látott hogy a közelében vagyok. De cserébe 6 hetes kora óta átaludta az egész éjszakát. Mikor bölcsibe került ott sem aludt evés után, most ovis és most is ritkaságnak számít ha szundít egy 20 percet. De elfekszik, elpihen az ágyon csak nem alszik. Én meg úgy gondoltam hogy egy éjszaka jól alvó nappal kiegyensúlyozott kisgyermeket nem fogok nappali alvásra erõszakolni " mert az a bevett szokás ". Ha a babád éjjel jól alszik akkor ne aggódj.
Ez elég változó az én lányom 1 hónapos korától fenntvolt nappal és aludt éjjel szóval szerencsém volt vele!

Ez normális? Kislányom 10 hónapos, már vagy másfél hónapja hogy tapsikolt, pá-pát is intet néha sőt ha mutattam és mondtam Neki megsimogatta a baba arcát meg az enyémet is. De most 1-2 hete nem csinálja.

Hiába mondom neki vagy éneklem a tapsikálos dalt, nem csinálja egyiket sem!Elfelejtette vagy csak nincs kedve csinálni?

Legjobb válasz: Szia Kislanyom is ugyan ezt csinalja!! Nem tapsol nem pa-pazik mar 1 honapja.Ujdonsagot tanult es egesz nap csak felterdel es leul es mutatja, hogy mit csinal a kisnyuszi (allathangokat tanitgattam neki es nem tudtam mit mond a kisnyuszi erre felhuztam az orrom, hogy ugy szuszog.Ezt csinalja egesz nap ha kerem ha nem.Huzogtja fel a kis pisze orrat). Lehet a Te babad is mutatni fog 1-2 heten belul valamit amire most keszul :) A lanyomnal a forgassal is ez volt.MEg tanulta a hasraol hatara valo forgast 4.5 honaposan aztan vissza.Utanna honapokig csak a heterol a hasara fordult.Egyszer csak ujra el kezdte mind a 2 iranyba. :)

Szia Kislanyom is ugyan ezt csinalja!! Nem tapsol nem pa-pazik mar 1 honapja.Ujdonsagot tanult es egesz nap csak felterdel es leul es mutatja, hogy mit csinal a kisnyuszi (allathangokat tanitgattam neki es nem tudtam mit mond a kisnyuszi erre felhuztam az orrom, hogy ugy szuszog.Ezt csinalja egesz nap ha kerem ha nem.Huzogtja fel a kis pisze orrat). Lehet a Te babad is mutatni fog 1-2 heten belul valamit amire most keszul :) A lanyomnal a forgassal is ez volt.MEg tanulta a hasraol hatara valo forgast 4.5 honaposan aztan vissza.Utanna honapokig csak a heterol a hasara fordult.Egyszer csak ujra el kezdte mind a 2 iranyba. :)
Nincs kedve csinálni szerintem. Biztosan hamarosan újra kezdi. Az is lehet, hogy most valami újjal fog elõrukkolni.
Az én kisfiam is ilyen! Ha van kedve csinálja ha nincs kedve akkor nem! Ne aggódj!
Szia! Az én lányom is most volt 10 hónapos. Õ is van hogy nem csinál olyat amit már csinált vagy mondott. Egyszer kibõkte hogy anya de többet nem akarja apá sem emlegeti már pedig azt többször mondta. A pá-pá málunk is kimaradt egy idõre de elkezdte magától ujból és a tapsikolást is magától kezdte. Az állatokat (vau-vau, háp-háp) egyszer mondta de többet nem pedig eltelt már két hónap, de ha én mondom neki rámutat, tehát tudja.
Az én fiam 18 hónapos, de még mindig nem lehet "hatni rá" Ha nem akar valamit akkor hiába mondjuk neki, nem csinálja. Szinte már mindent tud, táncol, pápázik, stb és ha mondjuk neki, hogy csinálja akkor rittig nem akarja. Lehet majd késõbb újra érdekes lesz a kislányodnak és akkor majd csinálja. Nekünk a gyere-gyere mutogatása volt ilyen. Az elején nonstop mutatta utána ráunt és egy ideig nem csinálta hiába kértük, de most megint újra csinálja. Kicsit kiszámíthatatlanok. :)
Szerintem normális, az én kislányom már 7 hónaposan integetett, ha kértük. Most 8, 5 hónapos, de mióta elkezdtett mászni, kb. 3 hete, reggeltõl estig kérhetném, akkor sem integetne, most a mászással van elfoglalva.

Normális az, ha a babám 6 hónapos és 1 éves kora között egyetlen éjszakát sem aludt át? Mit csinálok rosszul? Mi baja lehet?

Éjszakánként felsír, van, hogy csak 2 szer, de van mikor 6 szor is. Kezdek kiakadni, 6 hónapja nem aludtam át egyetlen éjszakát sem. Csak arra nyugszik meg, ha én veszem fel, és mindig csak cicivel lehet megnyugtatni.

Legjobb válasz: Szerintem minden renben,Õ ilyen kis éberke!Nekünk 2 gyermek is ezt csinálja!A nagyobb 3 és fél évesen kezdte végigaludni az éjszakát!Természetesen fáradt vagy,meg tudod oldani,hogy aludj a babáddal délben legalább 1 órát?Nekem bevált,mintha kicseréltek volna!Csak szertne Veled lenni,ez természetes!Te jelented neki a biztonságot!Próbálj meg napközben pihizni!

Szerintem minden renben, Õ ilyen kis éberke!Nekünk 2 gyermek is ezt csinálja!A nagyobb 3 és fél évesen kezdte végigaludni az éjszakát!Természetesen fáradt vagy, meg tudod oldani, hogy aludj a babáddal délben legalább 1 órát?Nekem bevált, mintha kicseréltek volna!Csak szertne Veled lenni, ez természetes!Te jelented neki a biztonságot!Próbálj meg napközben pihizni!
Az én fiam 2 hét múlva lesz 1 éves és még mindig felébred éjjel és cicit kér. Az éjjeli felébredések hátterében nemcsak az éhség állhat, hanem a fogzás is, valamit a babák jórésze "ellenõrzi" hogy megvan-e még anya ( szeparációs félelem a babák fejlõdésének egy fontos korszaka ) A cici pedig varázsszer, éhségcsillapító, szomjúságoltó, vígasztaló, fájdalomcsillapító, nyugtató, anyaszagú......szóval mindent jól csinálsz, ne aggódj. Kétgyermekes anyuka
Én 0-1, 5 éves koráig nem aludtam át egy éjszakát sem. Ez komoly. Mi külön szobába raktuk 1, 5 évesen, pár hét múlva átaludta az éjszakát. Nem mindig, de azért nagyon jól esett nekem is aludni egy kicsit. Nem tudom, ti egy szobában vagytok-e, vagy külön. Szerintem nem mi alakítottuk így, senki nem akar állandó ébrenlétet. Szerintem vannak ilyen babák. (Aztán 3 éves korától megint nem aludt. Most 4 éves múlt, s már 2-3 hónapja alszunk, mint a mormota)
Azt csinálod rosszul, hogy szépen megtanítottad neki, hogyha sír, akkor kap cicit. Egy hetet kéne kibírnod, amikor nem veszed fel. Ha tudod, hogy nem lehet éhes, tehát kapott eleget enni, akkor menj oda, simogasd meg a hátát/hasát, de ne vedd ki az ágyából. Egy hét alatt megtanulja, hogy már nem mûködik, az üvöltök -> mama jön és felvesz. Sajnos ez csak akkor mûködik, ha konzekvens vagy. Szerintem érdemes egy hetet végigcsinálni és nem újabb 6 hónapot.
Aki másfél óráig hagyja sírni a kisbabáját a saját pihenése érdekében az egy szívtelen DÖG!!! A babák azért sírnak meg szükségletük van és az anyukájuktól várják a segítséget, nem azért hogy bosszantsák! A sírni hagyott kisbaba magára hagyatva, megtörten, beletörõdve, egyedül álomba sírja magát, és rádöbben hogy CSALÓDOTT AZ ÉDESANYJÁBAN és mégcsak véletlenül sem gyõzelem hogy lám megtanult egyedül elaludni!! Nyugodtan le lehet pontozni, de aki szívébõl édeanya az tudja hogy nem hagyjuk sírni a kisbabát.
Az én lányom is ilyen volt, de õ nem csak 1 éves koráig, én is kikészültem! el lettek kapatva! Igaza van az 1. hozzászólónak! Nálunk 1 éjaszakába került csak, hogy megtanulja, de 1, 5 órát sírt! Azt hittem megszakad a szívem, de muszáj volt!
2.vagyok.Tényleg furi, hogy saját alvásukért mi mindenre képesek a Édesanyák!Én mindíg úgy gondoltam, hogy ha babámnak szüksége van rám én ott vagyok Neki!Az egyedül alvást, az éjszaka végigalvását késõbb egyedül "megtanulja"!
20 hónapos volt, éjszakánként 3-4szer kelt fel! Én meg két helyen dolgozatam! 1, 5 óra sírás után soha többet nem nyûglõdött, nem szenvedett, kipihent volt, kiegyensúlyozott és 20 hónaposan úgy döntöttem eleget szopizott, most már nagylány! Nem szégyenlem magam, úgy érzem mindent megtettem érte! Szóval max. te vagy a DÖG!!!!!! Meg egy csöppet kúltúrálatlan is!
9.40-es vagyok. Bogi nem volt cicis, sajnos, és nem is evett éjjel, nem azért kelt fel. Lehet, hogy beválik, ha hagyod sírni. (Én nem bírtam hagyni)
A kérdező hozzászólása: Nem pontozlak le, eszem ágában sincs...Nagyon köszönöm a válaszokat, az az igazság, hogy nem vagyok képes arra a bizonyos 1, 5 órára, se 0, 5 órára. Nem többször, de egyszer sem. Nem hiszem, hogy minden éjjel azért sír, mert fáj valami. (pocak, fog, etc.)Persze hogy felkelek hozzá szívesen. Nekem csak az furcsa, hogy minden egyes éjszaka, kivétel nélkül.
Az én manóm 8 hónapos, de még soha nem aludta át az éjszakát. Én nem tudnám sírni hagyni... DE néha megértem azokat az anyukákat is, akik leteszik a babát, lesz ami lesz alapon... Nem mondanám rájuk, hogy szívtelenek, csak lehet, hogy már több kettõnél:( Néha az én agyamon is átfut, hogy ELÉG, de aztán magamhoz ölelem, megetetem és alszunk tovább...:)
9:40es vagyok! És még csak annyit, hogy hiába szóltok le, ezzel a felkelek hozzá bármikor dologgal csak neki ártotok! Tudom! Csináltam 20 hónapig! Nincs rá szüksége minden éjjel 2-6 alkalommal! Hozzászokik, nem pedig szüksége van rá!
én 10.00 Bocs, nem elõzõ, hanem 9.47.
Lehet, hogy jön a foga a picidnek és ettõl nyugtalan éjjel vagy keveri az éjszakát a nappallal.Külön szobája van?Lehet, hogy fél a sötétben vagy tényleg csak hiányzik neki anya illata, ölelése.Kitartás idõvel kinövi majd, próbálj napközben pihenni.Én már úgy megszoktam az éjszakai kelést, hogy magamtól ébredek többször pedig 2 hós fiam már csak 1 szer kel fel:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!