Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha 1 hónapos (18 db)

Az normális, ha 1 hónapos babánk a hasáról a hátára tud már fordulni?

Legjobb válasz: Miért ne lenne normális..??? Azért van , mert túl fejlettek az izmai, de ez nam baj. Einstein is azért lett híres, mert túl fejlett volt az agya, ezzel nem aggódni lehet, legfeljebb dicsekedhetsz, ha akarsz, de szerintem azt a többi anyuka nem úgy értékeli. Örülj neki, hogy látod az erõs fejlõdést. Kis terminátor babád van, ennyi!

Miért ne lenne normális..??? Azért van , mert túl fejlettek az izmai, de ez nam baj. Einstein is azért lett híres, mert túl fejlett volt az agya, ezzel nem aggódni lehet, legfeljebb dicsekedhetsz, ha akarsz, de szerintem azt a többi anyuka nem úgy értékeli. Örülj neki, hogy látod az erõs fejlõdést. Kis terminátor babád van, ennyi!
Igaz az én lányom most 6 hetes , de õ is tegnap a hasáról hátra fordult.Én sem akartam hinni a szememnek , de ezek a mai gyerekek tényleg mindenben elõre vannak.Üdv.
igen normális az enyém is ennyi volt mikor elõször átfordult, most lassan 5 hós, de a hátárol hasra az istennek se akar megfordulni:) :)

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

Normális, ha 2 hónapos babám 1, 5 napja nem kakált?

Ezelőtt minden nap 3-4 kakis pelus volt. Anyatejet és pótlásként tápszert is kap és eleget eszik.

Legjobb válasz: igen várj még 2 napot ha nem megy akkor segits neki lányomnak 3 naponta van kaki de ö csak anyatejes

igen várj még 2 napot ha nem megy akkor segits neki lányomnak 3 naponta van kaki de ö csak anyatejes
A baba két hónapos kora körül kezdett nálunk is ritkulni a dolog. Elõtte csak anyatejes volt, minden etetéskor kaki is volt a pelusban, szóval napi 6-7 alkalommal. Aztán ritkultak, mára általában napi 1-2 kaki van, de volt már párszor nálunk is, hogy másfél napig nem jött ki belõle. Ha nem szenved tõle, akkor várj még nyugodtan, nincs ebben semmi rendellenes. Mindenesetre nekem akkor volt leginkább ritkábban, nehezebben produktum, amikor több tápszert kapott, mint tejet. Szóval ha tudsz, adj neki te is többet, illetve próbáld meg vízzel kínálni. Ha pedig már szenved a kicsi, hogy nem tud kakilni, akkor próbálj segíteni rajta masszázzsal, szélcsõvel.

Normális, ha 1, 6 kg a testsúlya az 5 hónapos oroszlánfejű törpenyuszimnak?

Legjobb válasz: Hát ez alapján biztos nem törpe :)

Hát ez alapján biztos nem törpe :)
Nah az sem törpe.Az enyém 1 kilós és 4 éves.
Az enyémet törpének vettük és 6 hónaposan 5 kilós. :)

Normális az, ha 1 hónapos, anyatejes babám ma nem kakilt?

Nagyon ny?gös és nem tudom mivel segíthetnék neki.

Legjobb válasz: Persze, nem gond. Ha úgy látod, hogy kalilna de kicsit beragadt akkor "mérd meg a lázát". Attól rögtön megindul.

Persze, nem gond. Ha úgy látod, hogy kalilna de kicsit beragadt akkor "mérd meg a lázát". Attól rögtön megindul.
Anyatejes babánál, nekem a védönõ azt mondta a 4.nap után kezdjek gondolkodni.Az anyatej felszivodik.Nem gond.Ha szenved, használj szélcsövet vagy hõmérõzd meg.Ha nem akkor ne piszkáld, nincs baja.
Volt úgy, hogy a lányom öt napig nem kakilt. Nem zavarta... Vagy ha néha igen, akkor a glicerines kúp csodát tett ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem tudom igazából eldönteni, hogy miért, de egész nap sír. Csak találgatok, hátha ez a baj...
A kérdező hozzászólása: Ja és milyen krémet kentek a hõmérõre?
Szia! 5, 5 hós a babám, anyatejes, az elején nálunk is elõfordult, volt egy kirívó 1 hétig nincs kaki eset, de ne aggódj, fog kakilni, csak figyeld, h nem szenved-e (húzza a lábát, sír...). A lázmérõ nálunk pl. nem vált be, hasfájós volt a babám, 3 hónapig, aztán egyszercsak elmúlt.
Krémet a hõmérõre? Semmilyet, elõtte lefertõtlenítem alkohollal, letörlöm, aztán csak a végét be a popsiba. Ha egyfolytában sír és azt látod, húzza a lábát felfelé, akkor bizony fáj neki, próbálj meg hõmérõt, tornát, v. pl. nálunk bevált, h úgy fogtam, h lefele nézett és a pocakját "nyomtam" így a kezemmel, na, ettõl jobb lett.

Ez normális? Kislányom 10 hónapos, már vagy másfél hónapja hogy tapsikolt, pá-pát is intet néha sőt ha mutattam és mondtam Neki megsimogatta a baba arcát meg az enyémet is. De most 1-2 hete nem csinálja.

Hiába mondom neki vagy éneklem a tapsikálos dalt, nem csinálja egyiket sem!Elfelejtette vagy csak nincs kedve csinálni?

Legjobb válasz: Szia Kislanyom is ugyan ezt csinalja!! Nem tapsol nem pa-pazik mar 1 honapja.Ujdonsagot tanult es egesz nap csak felterdel es leul es mutatja, hogy mit csinal a kisnyuszi (allathangokat tanitgattam neki es nem tudtam mit mond a kisnyuszi erre felhuztam az orrom, hogy ugy szuszog.Ezt csinalja egesz nap ha kerem ha nem.Huzogtja fel a kis pisze orrat). Lehet a Te babad is mutatni fog 1-2 heten belul valamit amire most keszul :) A lanyomnal a forgassal is ez volt.MEg tanulta a hasraol hatara valo forgast 4.5 honaposan aztan vissza.Utanna honapokig csak a heterol a hasara fordult.Egyszer csak ujra el kezdte mind a 2 iranyba. :)

Szia Kislanyom is ugyan ezt csinalja!! Nem tapsol nem pa-pazik mar 1 honapja.Ujdonsagot tanult es egesz nap csak felterdel es leul es mutatja, hogy mit csinal a kisnyuszi (allathangokat tanitgattam neki es nem tudtam mit mond a kisnyuszi erre felhuztam az orrom, hogy ugy szuszog.Ezt csinalja egesz nap ha kerem ha nem.Huzogtja fel a kis pisze orrat). Lehet a Te babad is mutatni fog 1-2 heten belul valamit amire most keszul :) A lanyomnal a forgassal is ez volt.MEg tanulta a hasraol hatara valo forgast 4.5 honaposan aztan vissza.Utanna honapokig csak a heterol a hasara fordult.Egyszer csak ujra el kezdte mind a 2 iranyba. :)
Nincs kedve csinálni szerintem. Biztosan hamarosan újra kezdi. Az is lehet, hogy most valami újjal fog elõrukkolni.
Az én kisfiam is ilyen! Ha van kedve csinálja ha nincs kedve akkor nem! Ne aggódj!
Szia! Az én lányom is most volt 10 hónapos. Õ is van hogy nem csinál olyat amit már csinált vagy mondott. Egyszer kibõkte hogy anya de többet nem akarja apá sem emlegeti már pedig azt többször mondta. A pá-pá málunk is kimaradt egy idõre de elkezdte magától ujból és a tapsikolást is magától kezdte. Az állatokat (vau-vau, háp-háp) egyszer mondta de többet nem pedig eltelt már két hónap, de ha én mondom neki rámutat, tehát tudja.
Az én fiam 18 hónapos, de még mindig nem lehet "hatni rá" Ha nem akar valamit akkor hiába mondjuk neki, nem csinálja. Szinte már mindent tud, táncol, pápázik, stb és ha mondjuk neki, hogy csinálja akkor rittig nem akarja. Lehet majd késõbb újra érdekes lesz a kislányodnak és akkor majd csinálja. Nekünk a gyere-gyere mutogatása volt ilyen. Az elején nonstop mutatta utána ráunt és egy ideig nem csinálta hiába kértük, de most megint újra csinálja. Kicsit kiszámíthatatlanok. :)
Szerintem normális, az én kislányom már 7 hónaposan integetett, ha kértük. Most 8, 5 hónapos, de mióta elkezdtett mászni, kb. 3 hete, reggeltõl estig kérhetném, akkor sem integetne, most a mászással van elfoglalva.

Normális ha a Görög teknősöm 1 éves 2 hónapos és 11, 5 cm?

Mennyi az átlag hosszúságuk ? 2 DB Görög tekn?söm van mind a kett? fiú, aggódom hogy túl nagyok. Szerintetek ?

Legjobb válasz: Szerintem normális méretûek, az enyémek is kb. akkorák voltak 1 évesen. Csak arra figyelj, hogy kapjanak elég kalcium port, hogy ne deformálódjon növés közben a páncéljuk.

Szerintem normális méretûek, az enyémek is kb. akkorák voltak 1 évesen. Csak arra figyelj, hogy kapjanak elég kalcium port, hogy ne deformálódjon növés közben a páncéljuk.

1 honapos a babam es mikor nem alszik vagy szopik akkor csak ölben lenne, ha beteszem az agyaba akkor sir. Normalis, hogy folyton ölben szeretne lenni?

Ez normalis ilyen pici babanal, vagy nyugodtan kene fekudjon a kisagyaba, ha beteszem?Azt nem varom el, hogy egesz nap szopjon es aludjon, neki is ebren kell lenni, de akkor mindig csak olben kell ulnie? Vagy idovel ahogy no majd valtozik?

Legjobb válasz: Igen,amig ilyen pici nem nagyon erzekeli a kulvilagot,ezrt a te karodban erzi biztonsagban magat,erzi a tested meleget,hallja a szived dobogasat,ketsegbe esik ha nem vag a kozeleben,mikortol lat nem fogja igenyelni mindig a kozelseget,lefoglalja majd a kulvilag,hogy felfedezzen mindent,kivancsi lesz mindenre es mindenkire aki a kozeleben van,az en lanyom 3 honapos es mar nagyon keveset van olben,amikor ilyen idos volt mint a tied meg enni sem tudtam tole,nem volt eleg hogy fogtam,setalni kellett vele.Udv,jo babazast.

Igen, amig ilyen pici nem nagyon erzekeli a kulvilagot, ezrt a te karodban erzi biztonsagban magat, erzi a tested meleget, hallja a szived dobogasat, ketsegbe esik ha nem vag a kozeleben, mikortol lat nem fogja igenyelni mindig a kozelseget, lefoglalja majd a kulvilag, hogy felfedezzen mindent, kivancsi lesz mindenre es mindenkire aki a kozeleben van, az en lanyom 3 honapos es mar nagyon keveset van olben, amikor ilyen idos volt mint a tied meg enni sem tudtam tole, nem volt eleg hogy fogtam, setalni kellett vele.Udv, jo babazast.
Szia. Az én kisfiam három hetes, de napközben gyakorlatilag csak a séta után alszik a kiságyában, egyébként ölben akar lenni, sokat fáj a pocakja. A kezemben szendereg, zenét hallgatunk, sétálunk, ma mesét olvastunk. illetve kicsit (kb. kétszer 15-20 percet) elvan a hintájában. Így viszont általában jól alszik éjszaka, csak 1-szer ébred.
Az utolsó hozzászóló jól írta. Most még szokatlan neki a külvilág, nálad érzi magát biztonságban. Az én babám kb 2 hónapos kora után volt el egyedül. Fokozatosan szoktattam. Kiraktam egy játszószõnyegre ott nézelõdött. Most már 4 hónapos és állandóan hasra fordul, még akkor is ha rossz neki:) . De még mindig van, hogy csak a karomban nyugszik meg!

Normális, ha egy 1 hónapos baba napközben csak egyszer 2-3 órát alszik?

Éjszaka szerencsére alszik 9-10 órát, persze két részletben, közben felkel szopizni.

Legjobb válasz: Semmi gond, majd beáll az alvási ritmusa. Mondjuk azért kíváncsi lennék mit csináltok amikor ébren van? Mert az én csemetém 4 hónapos, de nincs annyi foglalkozás amivel le tudnám kötni egész nap. :)) Addig jó amíg éjszaka alszik, ha fel is kel gyorsan visszaalszik. Mi is így vagyunk, már 6 hetes korától. Jó egészséget kívánok nektek! :))

Semmi gond, majd beáll az alvási ritmusa. Mondjuk azért kíváncsi lennék mit csináltok amikor ébren van? Mert az én csemetém 4 hónapos, de nincs annyi foglalkozás amivel le tudnám kötni egész nap. :) ) Addig jó amíg éjszaka alszik, ha fel is kel gyorsan visszaalszik. Mi is így vagyunk, már 6 hetes korától. Jó egészséget kívánok nektek! :) )
Szia! Az én kisfiam se aludt napközben közel se annyit mint a többi baba. Fennt volt, a bébihordozóban nézelõdött egész nap. Néha meghumott egy félórát aztán ennyi. Késõbb a járókában volt, aztán játszópaplanon, és egyátalán nem volt sírós. Afféle nyugis baba volt, elmolyolt egész nap, persze azt szerette a legjobban ha látott hogy a közelében vagyok. De cserébe 6 hetes kora óta átaludta az egész éjszakát. Mikor bölcsibe került ott sem aludt evés után, most ovis és most is ritkaságnak számít ha szundít egy 20 percet. De elfekszik, elpihen az ágyon csak nem alszik. Én meg úgy gondoltam hogy egy éjszaka jól alvó nappal kiegyensúlyozott kisgyermeket nem fogok nappali alvásra erõszakolni " mert az a bevett szokás ". Ha a babád éjjel jól alszik akkor ne aggódj.
Ez elég változó az én lányom 1 hónapos korától fenntvolt nappal és aludt éjjel szóval szerencsém volt vele!

1 hónapos terhesség alatt normális ha szúró érzésünk van alulról meg mintha húznák szét? Nem tom kifejezni ezt az érzést de ma kezdõdött és félek.

És ha méhen kívüli a terhesség az hogy mint derül ki? olvastam hogy menstruáció elmarad és az utána következõ napokon vérzés jelentkezik? az elõtt nem lehet meg tudni ? Félek azért van ez a enyhe fájdalom mert méhen kívül van.

Legjobb válasz: Szerintem inkább nyúlnak a szalagok illetve a tested emlékezik még, hogy menstruálnia kellene (most kellene megjönnie nem olyan 4-5 hetes vagy gondolom) Bár nekem nem volt méhen kívülim, de az szerintem az elején nem okoz görcsöt mire meg bajt okozhatna (7-8. hét) már látott doki. Ha nincs vérzésed nem elviselhetetlen a fájdalom akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Az az igazság, hogy ilyen kicsi terhességet még nem biztos, hogy látnak (se méhen kívül vagy belül) ha nagyon aggódsz akkor a 6. hét környékén el tudsz menni, nem biztos, hogy lesz szívhang de a petezsák már látszódni fog. Addig meg nyugi.

Szerintem inkább nyúlnak a szalagok illetve a tested emlékezik még, hogy menstruálnia kellene (most kellene megjönnie nem olyan 4-5 hetes vagy gondolom) Bár nekem nem volt méhen kívülim, de az szerintem az elején nem okoz görcsöt mire meg bajt okozhatna (7-8. hét) már látott doki. Ha nincs vérzésed nem elviselhetetlen a fájdalom akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Az az igazság, hogy ilyen kicsi terhességet még nem biztos, hogy látnak (se méhen kívül vagy belül) ha nagyon aggódsz akkor a 6. hét környékén el tudsz menni, nem biztos, hogy lesz szívhang de a petezsák már látszódni fog. Addig meg nyugi.
A kérdező hozzászólása: És ezek a szalagok általában is ilyenkor kezdhet nyúlni vagy elõbb is lehet mert ismerõsöm 3 hetes õs szerinte terhes és õ is mondta hogy fáj neki. Lehetséges ez?
A kérdező hozzászólása: Értem, és ez a szalag nyúlás 3 hetesen is lehetséges ismerõsöm is mondta hogy fáj neki úgy mint nekem lehetséges ez ? vagy ez mikortól kezd?
Szia! Nekem sajnos volt méhen kívüli terhességem. 5. héten voltam orvosnál, de akkor még semmit nem látott. Semmilyen tünete nem volt, csak valahogy nem éreztem babát várok. 2 hét múlva kellett volna visszamennem, de pont elõtte nap, vagyis már a 7. héten jött a baj. Iszonyatos fájdalmak, mintha szét tépnének odabenn, és barna vérzés. Pár óra múlva már a mûtõben voltam. Elõtte semmilyen vérzésem nem volt, és nem fájt semmin. Elsõ terhességemnél éreztem nyilalgatásokat, illetve ha nem sokat pihentem keményedett a hasam és az is enyhébb fájdalommal járt. Most úgy néz ki megint terhes vagyok, sokat szúr a petefészkemnél, fajdogál
a várandósság alatt elég gyakran sajog a has, a petefészek környékén, ágyéknál van húzódó, szúró fájdalom - ilyenkor nyúlnak a méhszalagok (egy-egy erõsebb sajgásos idõszak után nõ a pocak - legalábbis én így tapasztaltam) aztán a méhe is dolgozik az ember lányának, ez is "érezhetõ" a méhen kívüli terhességet a nõgyógyásznak kell vizsgálnia ultrahanggal, azért az orvost érdemes felkeresni korán - azaz a mensi kimaradása után pár nappal... az orvosnak ez az egyik fõ dolga, hogy vizsgálja, hol helyezkedik el az embrió...
Szia! Nekem sajnos volt méhen kívüli terhességem. 5. héten voltam orvosnál, de akkor még semmit nem látott. Semmilyen tünete nem volt, csak valahogy nem éreztem babát várok. 2 hét múlva kellett volna visszamennem, de pont elõtte nap, vagyis már a 7. héten jött a baj. Iszonyatos fájdalmak, mintha szét tépnének odabenn, és barna vérzés. Pár óra múlva már a mûtõben voltam. Elõtte semmilyen vérzésem nem volt, és nem fájt semmin. Elsõ terhességemnél éreztem nyilalgatásokat, illetve ha nem sokat pihentem keményedett a hasam és az is enyhébb fájdalommal járt. Most úgy néz ki megint terhes vagyok, sokat szúr a petefészkemnél, fájdogál a hasam alja, olyan mintha felfáztam volna. Magnéziumot kezdtem el szedni, az sokat segített illetve segít. Reménykedem benne, hogy nem méhen kívüli terhességem van megint. Mindenképpen menj orvoshoz, reméljük jó helyen meglátja a petezsákot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Volt már egy elvetélésem 1 éve és nagyon félek mindentõl 7 hetesen ment el nekem is de semmire nem emlékszem már, de még most is fáj :( sztm holnap elmegyek azért inkább nem veszítek semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!