Találatok a következő kifejezésre: Normális, ha én babám nem (6 db)

Normális, ha az én babám nem hajlandó szopni? Adjam fel, fejjek vagy tápszerezzem?

Legjobb válasz: Sok baba nem hajlandó szopni, ezért az elsõ héten csökkenhet a súlya, míg hozzászokik az anyatejhez. Hány hetes a babád? Próbálkozz vele még, aztán ha nem megy, akkor fejd le és cumisüvegbõl etesd. Ha így sem eszi meg, akkor csak a tápszer marad, deaz legyen a legvégsõ megoldás.

Sok baba nem hajlandó szopni, ezért az elsõ héten csökkenhet a súlya, míg hozzászokik az anyatejhez. Hány hetes a babád? Próbálkozz vele még, aztán ha nem megy, akkor fejd le és cumisüvegbõl etesd. Ha így sem eszi meg, akkor csak a tápszer marad, deaz legyen a legvégsõ megoldás.
ne add fel!!az én kislányom is lusta volt, és sokáig fejtem neki, aztán megelégeltem, mert elég körülményes állandóan fejni, és kb. 3 hónapos korától rendesen szopott. ha lefejed neki, vegyél aventes cumisüveget, mert azt olyan erõvel kell szívnia, mint a cicit, és talán nem lesz gond, ha majd tényleg szopnia kell, mert bizony meg kell dolgozniuk, ha szopnak.én addig próbáltam a szoptatást, még nem volt hajlandó. Egy fiatal anyuka
Ha van tej, fejni kell. Vagy hívd a párod: biztos tetszeni fog neki :-) ...nem is kicsit! Feladni meg nem szabad: idõnként meg kell próbálni. Neki is meg kell tanulnia, és majd csak kedvet kap... Addig pedig tej: de kicsi legyen a lyuk a cumin. Különben nagyon gyorsan rájön, hogy mennyivel könnyebb - és legfeljebb egy tehénre tudod majd rászoktatni :-(
Remélem nem tehéntejre gondolt az elõttem szóló.Azt semmi képp ne adj.Ameddig van tejed fejd és add azt neki.Aztán jöhet a tápszer.Tévhit hogy a tápszerezés "bûn".Én így gondolom.Akinek nincs lehetõsége vagy a baba nem szopik nyugodtan tápszerezze.Én 2 évig szopiztattam a lányom, de nem ítélem el a tápszerezõs anyukákat .
A kérdező hozzászólása: Offline: Kinek van ideje vasárnap délután átírni a kérdéseket??? Nektek nem munkaszüneti nap a vasárnap???
Lehet, hogy otthonról dolgoznak. Ez a jövõ... :-) És én is arra gondoltam, mint a most elõttem szóló, a tejjel meg a cumisüveggel.
Én mennék egy másik orvoshoz, ultrahangot nem tudsz elõbbre intézni?
Teszteltél? Legalább egyszer menj el egy olyan dokihoz akinek van UH-gépe, vagy aki tud intézni korábbi idõpontot. Nem muszáj hozzá járni utána is.
Nem vagy lemaradva semmirõl, csak intézd el, hogy elõbb juss UH-ra. Nincs más orvos akihez mehetnél és nem fizetõs? Másik kórház?
Én is azt tanácsolom, hogy ha tudsz menj el egy magánrendelésre és nézzenek meg uh-n 1-2 héten belül!!
Talán érdemes volna elmenni egy magánrendelésre, ott egybõl megvizsgálnak rendesen. Lehet a baba nem is jó helyen ágyazódott be, szval mindenféleképp érdemes lenne megnézni még a 12 hét elõtt.
Kb. annyi idõs terhes vagyok, mint te:) Még nem mentem dokihoz, majd csak 2 hét múlva tervezem, de ha nem csinálna uh-t, mindenképpen keresnék másik dokit. Szerintem te is tedd ezt, mert még egy sima sztk-ban is alap az elsõ uh. SOk boldogságot nektek!
Figyelj én is Kecskeméten lakom. De még midig csak pislogok, hogy nem hüvelyi uh-zott meg az "állatja"???!! Ne sajnáld azt az 5-6 ezer forintot a magándokira! Jönnek az ünnepek is, bármi baj lehet. (ne legyen semmi!!) Hogy hívják a dokit aki nem uh-zott meg?
A kérdező hozzászólása: Bakó..2 babám nála szültem.akkor még nem volt ez a bejelentkezös rendszer.neked ki a dokid?
Pfuu hát róla pont nincs jó véleményem. Nekünk nem akar összejönni a baba, és nemrég voltunk nála magánrendelésen, de nem sokat foglalkozott a dologgal. Rákszûrést azért csináltattam vele, és ha már ott voltam levetkõzve, nagy nehezen, de uh-val is belém nézett. 9 ezret fizettem neki, de nem lettem okosabb :( Többször nem megyek hozzá, az biztos. De fogalmam sincs, hogy kihez fogok járni, ha végre kismama leszek.
A kérdező hozzászólása: tévedett... Keresek egy jó dokit! Jók legyetek. Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Az ismerõsöm a Terebesi magánrendelésére jár. Nagyon dícséri. Én nem magánrendelésére mentem, de 9ezret nem adok neki mert paraszt volt. Elõzõ terhességnél megvizsgált mindíg.most meg hirtelen nem érezne semmit. Hát fura..
Szia! Én tuti nem mennék még egyszer ehhez az orvoshoz.Válts dokit!Sok sikert a bébihez!
persze hogy fura, lehet azt gondolta, hogy így majd bejelentkezel hozzá magánrendelésre.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy! Tényleg meg kell nyugodnom. Tudod volt egy terhességem amivel 8hetes korig vártam, de addigra nagyon beteg lettem.. Nem is véreztem, , , nehéz. Nem jó ez a rendszer. Kecskeméten lakom. Ez abszurd hogy 12.hétig várni. Most így 2teszttel a kezemben nem tudok semmit.
Szia eloszor is vegyel egy nagy levegot es fujd ki. Ne panikolj minden rendben lesz. Nem jo neked sem es a babanak sem ha panikolsz. Holnap keres egy masik dokit aki meg vizsgal, es meg fogsz nyugodni. 5 hetes nagyon korai nem sokat fog lattni csak petezsakot. Hulla mergezesre meg ne is gondolj. Ha baj lenne akkor verzesel jelentkezne es akkor ugy is elmesz dokihoz. Tudom min mesz keresztul. Angliabol irok es itt nincs uh csak 12 heten, most 8 hetes vagyok. De erzem hogy minden rendben van a babamal. Csak pozitivan kell gondolkodni, tudom hogy nehez.
A kérdező hozzászólása: igen! Igazatok van. Hullamérgezést is kaphatok januárra ha baj van. Félek. Ugye még akkor az sem biztos hivatalosan, hogy terhes vagyok?
Ez így nem normális! Elöbbre veszik, aki nem tartaná meg??? És ha valakinek valami baj van a babával? Sok esetet lehet hallani, mikor pl a petevezetöben tapad meg, meg még sorolhatnám, de ugye nem veszik el a babát, csak 12 hétig. A te egészséged is fontos, mert ott a két másik gyereked, szóval minél elöbb jelentkezz be valahova, ahol azonnal csinálnak uh-ot.
A kérdező hozzászólása: 22.én halván pozitív.27.én erõs, jól látható.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta hogy betapintással még úgysem érezne semmit, majd uh-n megtudom mi van. De az hogy én mit érzek az nem számít.. Nagyon rossz most a közérzetem.
A kérdező hozzászólása: Egy ismerõsöm kismama, 8ezerért jár magándokihoz. 4hetente jár uh-ra, képet is kapott már 5hetesen. Talán azt a dokit megpróbálom..de most úgy görcsölök hogy nem is tudom. ..20.án kellett volna megjönnie, de most mensi görcsöm van, , megbolondulok..köszönöm a tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta hogy betapintással még úgysem érezne semmit, majd uh-n megtudom mi van. De az hogy én mit érzek az nem számít.. Nagyon rossz most a közérzetem.
A kérdező hozzászólása: Mort teljesen kétségbe estem. Talán nincs is baba.Talán bele sem kellett volna vágnunk. Pedig olyan boldogok lennénk. Az uh-s nõ azt mondta ha elveteti valaki az elõbb jut uh-ra. Ha beteg a baba 12 hetesen elveszik? Nem tudom .. 2 manó mellett nehéz magándokihoz menni.. Most meg görcsölök is. Eddig nem volt bajom.
ez érdekes h meg sem vizsgált.akkor így be sincs bizonyítva h tényleg terhes vagfy.felelõtlen a doki.az ok h elküldött uh-ra mert esetleg nem õ csinálja az uh-ot hanem más.de az h meg sem vizsgál h tényleg van e baba, meg minden rendben van e...?!
Voltál másik orvosnál?Mi újság?E.

Én már egy hónapja nem voltam orvosnál (most léptem a 11. hétbe), és nagyon izgulok, hogy ma mindent rendben találjon. Normális, ha nagyon aggódom, hogy minden rendben van-e a babával a pocakban?

Végig lesz izgulni való, vagy eljön egy pont, amikor végre elhiszem, hogy minden rendben és nem kell azon agyalnom, hogy vajon minden oké-e odabenn?

Legjobb válasz: Én is mindig aggodom pedig a doki mindig azt mondja rendben van:)Szerintem igy fog menni végig az elsövel is igy voltam.Ma jobb lesz egy kicsit mert ma megyek hozzá:))25 hetes kismama

Én is mindig aggodom pedig a doki mindig azt mondja rendben van:) Szerintem igy fog menni végig az elsövel is igy voltam.Ma jobb lesz egy kicsit mert ma megyek hozzá:) )25 hetes kismama
Sajnos ez végig így lesz, legalábbis addig, amíg a kezedben nem tartod, és látod, hogy milyen szép és egészséges babád van. Nálam így volt. Boldog babavárást, élvezd ki minden percét!
Én a 12. hét betöltése után nyugodtan meg, mert állítólag az a választóvonal, utána már lényegesen csökken a vetélés veszélye. Az aggódás pedig szerintem végig megmarad, akkor is amikor már 50 éves lesz :-)
Én is folyton aggódom, de azt hiszem, ez normális így. Alig várom már, hogy a kezemben tartsam és tudjam, minden rendben van. (Ha megszületett is lesz mindig miért aggódni...) :-) 32 hetes mami
Az elején én is így voltam vele fõleg hogy nehezen jött össze. Az AFP után nyugodtam meg, pedig akkor is említették, hogy kicsit le van maradva, ami csak fokozódott. Mégis azt mondtam magamnak, és mindenki, hogy a pozítiv hozzáállás sokat segít. Most voltam konzíliumon a lemaradás miatt. És mondták, hogy az elõzõ orvos tévesen ítélte meg a korát, tökéletes a mérete, nincs lemaradva. Mentségére legyen, hogy ez a doki is csak másodjára tutda normálisan megmérni. Mindig olyan "bután" fekszik. Úgyhogy tényleg mondd magadnak is és a babádnak is, hogy:növekedjél, fejlõdjél várunk idekinn. Én tudom, hogy minden rendben van. És hidd el elõbb-utóbb így is fogod érezni. Nekem bevált. Ha sokszor mondod, hogy fáj a fejed, tényleg fájni fog. Ezt tartsd szem elõtt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok választ! Úgy látom, az aggodalom az anyasággal jár. Tegnap én ismételten megkönnyebbültem. Az UH-n láthattam a picimet. Azóta a fellegekben járok! :) Boldog Babavárást Mindannyiótoknak!


El vagyok keseredve! Csak az én babám ilyen? Egyáltalán nem marad meg az ölemben. Csak akkor érzi jól magát ha lerakom a földre. Ez normális?

Születését?l kezdve ilyen. Egyszer?en nem szeret ölben lenni, pedig olyan jó lenne néha jól megszeretgetni. Ha lerakom magam mellé akkor persze vigyorog meg úgy amúgy szereti és igényli is a társaságot, csak valahogy ez az ölben üldögélés soha nem jött be neki... Így viszont sehova nem tudunk elmenni ahol nem tudom lerakni valahova. Most 6 hós amúgy.

Legjobb válasz: Persze! Az enyém is ilyen volt! Aztán elkezdõtött a fogzás, le sem tudtam vakarni magamról. Aztán kibújt a foga, megint fenenagy önálló fiú lett, rám se bagózott. Aztán megint fogzott, megint ölben volt sokat, aztán megtanult kúszni, akkor megint a földön volt, aztán mászni azóta fel sem lehetett venni, most megint fogzik, ölben volt idági, most megint csak a földön akar lenni:-) Ilyenek õk :-)

Persze! Az enyém is ilyen volt! Aztán elkezdõtött a fogzás, le sem tudtam vakarni magamról. Aztán kibújt a foga, megint fenenagy önálló fiú lett, rám se bagózott. Aztán megint fogzott, megint ölben volt sokat, aztán megtanult kúszni, akkor megint a földön volt, aztán mászni azóta fel sem lehetett venni, most megint fogzik, ölben volt idági, most megint csak a földön akar lenni:-) Ilyenek õk :-)
beallok en is a sorba. az en lanyom is az elso perctol ilyen. eloszor csak azt vettuk eszre, hogy par hetesen ha beraktuk a kisagyba, ha dolgunk volt (fozes, takaritas stb) akkor hosszu ideig elbameszkodott, gugyoreszett. olben sose szeretett lenni, a szopirol o maga szokott le ot honaposan (ennek hala 11 honapos koraig napi 3-4 fejes, cumisuvegbol etetes), mert nem maradt meg olben. azota is csak jon megy, csak ugy erzi jol magat, lassan 2 eves, es eszkuszom, barkivel elmegy ha hivjak, idegen helyen se fel olyan emberektol se akiket meg sosem latott. kivancsi vagyok mi lesz meg ebbol. remelem azert fog ez valtozni.
Enyém is ilyen volt, és ilyen a mai napig is, már majdnem 4 éves. Nem szeret ölben lenni. Bár ha mentünk valahova, mikor baba volt, és nem lehetett még lerakni, õ elvolt a babakocsiban nyugodtan.
Enyém is ilyen.
az enyém is ilyen volt...mái napig nagyon önálló, erõs egyéniség... 2 és fél éves
Az én nagy lányom is ilyen volt.Most 10 éves lesz és olyan mint egy kis cica, állandóan hízeleg szeretget de most sem tud a fenekén ülni 5 percnél tovább.

Más is ennyire aggodik vagy csak én? Ha elkezd fájni a hasam vagy a gyomrom én egyböl megijedek nehogy valami baja legyen a babának! Normális ez az aggodás? Vagy ennyire nem kell mindenre oda figyelni? 14 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: szio!!ezek teljesen természetes reakciok,mi már csak ilyenek vagyunk aggodo szülõk...... én 19hetes vok,s nekem is vannak ilyen napjaim,már nemdolgozom,s amennyit tudok pihenek,olyankor nemis ér rá fájdogálni a pocim,deha a városban "sokat"sétálok-intézem a dolgom,akkor ha hazaérek nekem is lekezd fájni a pocim,s ha esetleg valamiböl jollakottam pihegek,akkor a gyomrom elkezd fájni,de ezekböl a babo mitsem érez,ö ot bennt teljes biztonságban van,ne aggodj :-))))) csak pihenj minél többet!!!!!!üdv 19heteske

szio!!ezek teljesen természetes reakciok, mi már csak ilyenek vagyunk aggodo szülõk...... én 19hetes vok, s nekem is vannak ilyen napjaim, már nemdolgozom, s amennyit tudok pihenek, olyankor nemis ér rá fájdogálni a pocim, deha a városban "sokat"sétálok-intézem a dolgom, akkor ha hazaérek nekem is lekezd fájni a pocim, s ha esetleg valamiböl jollakottam pihegek, akkor a gyomrom elkezd fájni, de ezekböl a babo mitsem érez, ö ot bennt teljes biztonságban van, ne aggodj :-))))) csak pihenj minél többet!!!!!!üdv 19heteske
Szia! Én is 14 hetes vagyok, és hasonló gondolatok járnak a fejemben. Ha egy kicsit görcsölök, már rögtön arra gondolok, hogy biztosan valami baj van. Az uh elõtt pedig annyira bestresszelek, hogy egy kivülálló talán már õrûltnek tart. Legsziveseben minden szúrásnál és keményedésnél rohannék az orvoshoz, de szerencsére ilyenkor a férjem jobb belátásra bír :-)

7 hetes terhes vagyok eszem de mégis rosszul vagyok ugy érzem nem kívánok semmit sem! Ennek ellenére eszem normálisan de ugy érzem ha csak kajára gondolok rosszul leszek! Mit tegyek? Ártok a babának?

Legjobb válasz: Ne tegyél semmit, csináld ahogy eddig. Ez egy ilyen idõszak. Örülj hogy nem hánysz! A babának nem ártasz természetesen. Ha szerencséd van pár héten belül jobb lesz.

Ne tegyél semmit, csináld ahogy eddig. Ez egy ilyen idõszak. Örülj hogy nem hánysz! A babának nem ártasz természetesen. Ha szerencséd van pár héten belül jobb lesz.
Ja és sokszor egyél keveset, úgy a legelviselhetõbb. elsõ
semmit nem tudsz tenni, a babának semmi baja nem lesz. sok kismama nem is tud enni az elején sokan fogynak is az elsö hetekben akár 5 kg-ot is.
Én a 11. hétig gyakorlatilag az étkezés gondolatától, a kaja látványától (gasztro mûsorok) is rosszul voltam. Hideg gyümölcslevesen és turmixon éltem addig, jól megcukroztam, h azért vmi energyi legyen bennem és bírjam a napot. Most a sokszor kicsit a megoldás. Kitartást Neked! 14 hkm.
Nekem még most is van olyan idõszakom, hogy rosszul vagyok még a kaja gondolatától is. 7. és 8. héten nekem is volt egy kis émelygõs, semmit nem kívánok, undorodom a kajától idõszak, de utána jobb lett. Mostanában is van úgy, hogy nem tudnám semmire azt mondani, hogy szívesen megenném. Sõt, van olyan, hogy érzem ha ezt a falatot lenyelem, akkor tuti visszajön. De a borzasztó az, hogy közben meg érzem, hogy éhes vagyok...Szóval kitartást, sajnos ez ilyenkor így van. De tényleg örüljünk, hogy nem hányunk! Eddig nem fogytam és nem is híztam. 14hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!