Találatok a következő kifejezésre: Normáli ha látok a (4 db)

Normáli ha kismamát látok a gyomrom összerándul?

mi is szeretnénk babát .15 honapja probálkozunk és már kivagyok.

Legjobb válasz: Teljesen normális reakció,viszont ha nagyon rágörcsölsz,az is gátolhat.Tudom,könnyû ezt mondani,de próbáld meg lekötni magad valamivel és elterelni a gondolataidat,esetleg találj valami új hobbit,menjetek többet társaságba,h ne mindig ezen agyalj.Meglátod,összejön.Drukkolok.

Teljesen normális reakció, viszont ha nagyon rágörcsölsz, az is gátolhat.Tudom, könnyû ezt mondani, de próbáld meg lekötni magad valamivel és elterelni a gondolataidat, esetleg találj valami új hobbit, menjetek többet társaságba, h ne mindig ezen agyalj.Meglátod, összejön.Drukkolok.
Igen könnyû mondani, hogy ne görcsölj, de igazából ez a legjobb tanács amit adhatunk! Nem voltál még dokinál, hogy kivizsgáljanak? De egyébként az elsõ válaszolónak igaza van! Próbáld meg lekötni magad valamivel! Menni fog! Szorítok! Kitartást! Mi is próbálkozunk, igaz még csak 3 hónapja, de nekem ez is hosszúnak tûnik! Remélem nemsokára mindketten örülhetünk! NYUGI!
Az elsõ válaszoló vagyok.Elfelejtettem írni, h azért is kell, h tereld a gondolatokat, mert most még csak így érzel, aztán ahogy telik az idõ ez durvább is lehet.Az egyik ismerõsöm pl. 5 éve nem tud teherbe esni és ott tart, h neten keresztül megismerkedett hasonló helyzetben lévõ nõkkel sõt barátságok is születtek de amint valamelyikük teherbe esik azonnal megszakítja vele a kapcsolatot, saját bevallása szerint irígységbõl.Ráadásul már a házasságán is kezd meglátszódni de nem a férje miatt, mert a férje nem szól egy rossz szót sem ezért.
Szia! Én is átéltem hasonló dolgokat. Haragudtam minden kismamára fõleg azokra akik fiatalabbak voltak nálam és már gyereket vártak. Aztán rá kellett jönnöm, hogy ennek nincs sok értelme. Aztán már én kerestem a kismamák társaságát. Ha a munkahelyemen megjelent egy kisbaba probáltam közel menni hozzá és rámosolyogni. Februárban is két gyönyörû kisbabával találkoztam, ismertem a szülöket igy beszélgettem is velük. Akkor még nem tudtam, hogy a pocakomban már növekszik egy pici kis lény. Meg kell tanulni másképp gondolkodni, ami elég nehéz de meghozza az eredményt. Saját tapasztalatból irom. A nyáron kapcsolodjatok ki ha van rá lehetõségetek és lehet, hogy a nyaralás után már hárman lesztek. Szivbõl kivánom! 9 hetes kismama
Kitartás! A te mamiságod ideje is eljön! Én is csak várakozó állásban vagyok, de engem kimondottan örömmel tölt el, hogy annyira figyelem magam, mint még soha, és tudom azt, hogy bármikor sikerülhet, és a férjemmel is nagyon sokat változtunk, készülünk a Kis Csodára! Igaz, mi még csak 3 hónapja próbálkozunk, de szerintem, az a titka, hogy lekötsd magad, nem szabad mindig erre gondolni! Akkor hidd el, beköszönt az új családtag! Foglalkozzatok egymással! TI számítotok! A gyermeketek gyümölcs lesz egy vastag törzsû, dús lombú fán! Nagyon sok türelmet és kitartást kívánok neked, és minden babáravágyónak! (magamnak is :)
szia kérdésedet olvasva olyan volt mint régen én. már 3 éve szeretnénk kisbabát ráadásul a páromnak azt mondták, hogy meddõ így hát csak a mesterséges megtermékenyítés jöhetett volna szóba, de én tudtam hogy ez csak valami féle félreértés lehet. késõbb kiderült hogy igazam volt és a hiba végülis bennem van. ajánlom, hogy menjetek el kivizsgálásra de, 15 hónap még nem ok az aggodalomra. légy nagyon türelmes, mert ha görcsölsz csak rosszabb lesz és a lelked is teljesen tönkre teszed. hidd el én is így voltam ha csak megláttam egy kisbabát sírni lett volna kedvem legszivesebben. és azóta úgy vagyok vele, hogy majd eljön az én idõm is. tudom hogy nagyon nehéz de muszály,
A kérdező hozzászólása: csak hát most született a cssaládba egykisbaba, és ez nemkönnyü.És az én ismerõseim is mind babásak most.Kismama majdnem mind. Nemkönnyü!Bár tudom nemvagyok egyedül.És nagyon jo erre az oldalra felmenni és leirni mit érzek.És tudom hogy sokan ezt érzik , mert egy nõ álma hogy terhes legyen élete párjátol, és hogy anyukává váljon.És már én is szeretném.Bár gyorsan eltelt ez a 15 honap, mert minden honap egy remény.És az nyugtat minden honapban hogy lehet most sikerült.Minden honapban ot van a remény.DE persze tudom hogy lessz, csak mikor?Ez nem mindeggy de tudom hogyha már a karomban tartom majd egyszer aztmondom megérte, mert nagyobb öröm mint akinak rögtön összejött.

Hogy tudok rákeresni youtubon azokra a (legfőképpen német nyelvű) videókra amelyekre normál felirat van és nem automatikus? Ha jól látom azoknál van olyan gomb, hogy CC és bekapcsol a felírat. Hogy keressek rájuk?

Mégegyszer írom, nem az automatikus felíratú hangtölcséres kiírású videók érdekelnek, ahol egy dobpergésre pl kiírja, hogy Dick! dick! Gyárilag olyan vidi kell

Milyen az, ha egy kisfiúnak nem száll le a heréje? Azt az anyukája látja, észre veszi? Meddig kell ennek normál esetben megtörténnie?

Legjobb válasz: Az 1 hónapos fiamnak a jobb heréje még nem szállt le, tehát nincs a herezacskóban. Ki lehet tapintani, mert a balban érzem hogy ott van vmi, de a jobb csak bõr. Ezt megnézik már bent a kórházban szülés után, nekem az ottani gyerekorvos mondta, beleírta a kiskönyvbe hogy a választott gyerekorvos tudjon róla. Elvileg még van ideje leszállni, ó pár hónapot mondtak, sajnos nem emlékszem mennyi de azt mondták hogy ez nem akkora baj. Ha jól tudom ha nem száll le, akkor mûtéti úton "helyrerakják", de nem biztos.

Az 1 hónapos fiamnak a jobb heréje még nem szállt le, tehát nincs a herezacskóban. Ki lehet tapintani, mert a balban érzem hogy ott van vmi, de a jobb csak bõr. Ezt megnézik már bent a kórházban szülés után, nekem az ottani gyerekorvos mondta, beleírta a kiskönyvbe hogy a választott gyerekorvos tudjon róla. Elvileg még van ideje leszállni, ó pár hónapot mondtak, sajnos nem emlékszem mennyi de azt mondták hogy ez nem akkora baj. Ha jól tudom ha nem száll le, akkor mûtéti úton "helyrerakják", de nem biztos.
*jó pár hónapot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ válaszolónak: Azt tudom, hogy ha nem száll le, akkor az mûtéttel oldják meg.


Ha a vak nem lát semmit, akkor tulajdonképpen a semmi milyen színben látszódik? A normál ember hogyan képzelje el ezt?

Fekete? mert ugye az ?r színe is az, de lehet hogy a sok szín (bolygók) sokasága miatt? Akkor elképzelhet? a fehér?

Legjobb válasz: Természetesen a fekete mivel vagy a szeme hibás és nem kap semmilyen infót, vagy az agyában van valami a vizuális agykéregnél, és az nem dolgozza fel a beérkezõ infót.

Természetesen a fekete mivel vagy a szeme hibás és nem kap semmilyen infót, vagy az agyában van valami a vizuális agykéregnél, és az nem dolgozza fel a beérkezõ infót.
Feketében kell elképzelni, ami tulajdonképpen nem szín, hanem a szín hiánya.
A fekete szín a fény teljes hiányát jelenti, tehát a semmit sem látás a fekete színhez hasonlíthat leginkább.
A semmi olyan szinben látszik, mint mikor a szemhéjjadat nézed belülrõl.
Nekem egyszer úgy mondták, hogy olyan, mintha be lenne csukva a szemed, tehát fekete.
Szia! Éjjel amikor lámpafény sem szûrõdik be, se semmi, tehát vak sötét van. Vagy köss a szemed elé egy sálat, vagy bármit amin nem látsz semmit. Na pont olyan!
Szerintem ezt egy látó ember nem tudja elképzelni. Valamint különbség lehet aközött is, hogy, valaki a születése óta vak, vagy késõbb vakult meg. Aki késõbb vakult meg, valószínûleg feketeséget "lát", viszont aki úgy született, az tényleg semmit. Sem feketeséget, sem pedig valamilyen színt. Az emberi agyban 2, 5 -6 hónapos kor között alakulnak ki a látáshoz szükséges szinapszisok, ekkor tanul meg a gyerek látni. Akiben ezek nem alakulnak ki, az nagy valószínûséggel feketét sem lát. Képzeld el, hogy minden embernek van farka, mint a kutyáknak, csak neked nincs. Most képzeld el, hogy csóválod, most azt, hogy rálépnek, azt, hogy felborzolod rajta a szõrt, fújja a szél, fázik, stb. El tudod képzelni körül-belül, de nem az igazi, mivel nincs ilyen tapasztalatod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!