Találatok a következő kifejezésre: Nincs valami ami (511 db)

Nagyon félek a szüléstől. Nincs valami, ami megkönnyíthetné majd, ha már ott lesz az idő? Kismamik ti nem féltek?

Legjobb válasz: 39+3 hetes kismama vagyok, még nem félek:) Bízom a pozitív gondolat erejében. Azt tudom, hogy ha bepánikolok, annál rosszabb lesz. Talán segít, ha pontosan tudod, mitõl is félsz igazán, pl a fájdalomtól,nehogy baja legyen a babának, a doki hozzáállásától, stb. Én szüléstörténeteket már nem olvasok, mert csak ideges leszek tõle, de próbálom végigvenni, mi az, amitõl igazán félek, így talán könnyebb lesz a jó dolgokra koncentrálni. Te hány hetes vagy? mitõl félsz?

39+3 hetes kismama vagyok, még nem félek:) Bízom a pozitív gondolat erejében. Azt tudom, hogy ha bepánikolok, annál rosszabb lesz. Talán segít, ha pontosan tudod, mitõl is félsz igazán, pl a fájdalomtól, nehogy baja legyen a babának, a doki hozzáállásától, stb. Én szüléstörténeteket már nem olvasok, mert csak ideges leszek tõle, de próbálom végigvenni, mi az, amitõl igazán félek, így talán könnyebb lesz a jó dolgokra koncentrálni. Te hány hetes vagy? mitõl félsz?
az nem jó szó h félek...de mindenkiben van egy természetes izgalom, egy aggódás az ujtól/ismeretlentõl h mégis milyen lesz, fõleg az elsõ gyeremekes kismamik, akik nem tudják mire számithatnak.ezzel én is igy vagyok:) de egyáltalán nem félek! és nagyon sok helyen olvastam én is h fejben nagyon sok minden dõl el.ha rettegve, feszülten mész be, akkor 100%h nem lesz könnyû dolgod. ez valóban egy természetes dolog, és én ugy állok hozzá h megcsinálom ahogy mindenki más is, hamar tul leszek rajta, és végre a kezemben tarthatom a várva várt kisbabámat!nekem erre még7-8hetet kell várnom:)
Én 13 hónapja szültem, és egészen addig rettegtem a gondolattól is. Ennek ellenére mindenféle fájdalomcsillapítás, érzéstelenítés nelkül szültem meg a 4 kilós fiamat. Amikor már tudtam, hogy ma bizony megszülöm a kisfiúnkat, minden félelem elszállt. Egyszerûen töröltem az agyamból az összes félelmet, negatív gondolatot, ami szerintem nagyon sokat segített. Igyekeztem nyugodt maradni, és csak arra gondolni, hogy minde fájással közelebb kerül az a pillanat, hogy a karomban tartom a gyermekünket. Szerintem nagyon fontos, hogy ellazulj, ne görcsölj, mert az bizony visszatarthatja a tágulást is. Én azt mondtam magamnak: annyi nõ végigcsinálja ezt. Pont én ne tudnám? Szedtem homeós bogyókat a szülés elõtt, de szerintem semmit sem használtak, bár én amúgy hiszek bennük. Szóval maradj higgadt. Amíg nem a tolófájások jönnek, addíg sétálj, "lassúzz" a pároddal (ha ott lesz), hagyd, hogy az ösztöneid vezessenek. Nem lesz semmi gond, ne félj. Gyors szülést kívánok neked!
Én valahogy nem félek egyáltalán, nem tudsz ellene tenni az a baba mindenképp ki fog onnan bújni, ha félsz, stresszeled magad csak megnehezíted mindkettõtök dolgát.Próbálj mindig a szülés utánra gondolni, amikor már kezedbe tarthatod a manódat
Én 10 hetes vagyok, és én is félek. Nem a szüléstõl, nyilván pár órányi, 1 napi kellemetlenséget ki lehet bírni. Én a következõ hónapoktól félek, gátseb, inkontinencia, csontok szétcsúszása, ilyenektõl. Hogy amikor ott a baba, és még minden új, én nem éppen a legfittebb formában leszek, hanem testileg összezuhanva. És ez nem egy nap múlva múlik el. Ne érts félre, nem erõsíteni akarom a félelmed, hanem azt szeretném ezzel mondani, hogy más is fél, és szerintem ez így normális. Aki nem fél tõle még nem tud róla eleget....
Az elsö vagyok: elöször is már négy gyerekem van, ezért todom, hogy nem olyan rossz, mint ahogy mindogatják. rengeteg nö csak azért mesél rémtörténeteket, hogy nagyobbnak tünjön a külvilág szemében, mert ö ilyen hös volt. Régebben ugyan haltak meg nök szülés közben, de azért közel sem annyian, mit amit mostanában mesélnek - a legtöbb nönek 10-15 gyereke volt, amit azt jelenti , hogy ennnyit minden probléma nélkül túléltek - és ez volt az átlag. Persze, nem mindenki élte túl, de ez volt a természetes kiválogatódás, aki nem volt alkalmas a szaporodásra, annak nem lett gyereke. De visszatérve a kérdezöhöz: a legjobb, ha nem hallgatsz a "tapasztalt" nökre, akik rémregényekel ijesztgetnek, nem nézel videót az interneten (mert ott is a szenzációt hozzák elötérbe) és élvezed a terhességedet. A szülés közel sem annyira borzasztó, mint amit egyesek mesélgetnek, és ha meg netán valami nem menne simán, akkor azért még ott vannak az orvosok és segitenek.
Az egyetlen, ami könnyithet, ha nem idegeled magad elöre, mert minél idegesebb, feszültebb vagy, annál nehezebb. A szülés természetes folyamat, régebben senkinek nem jutott eszébe ebböl ilyen nagy problémát csinálni - a nök szültek gyerekeket, éz ezt természetesnek találták.
Elsõ, ez hülye felfogás---szerintem attól függetlenül, hogy természetes folyamat, még lehet tõle félni...vicces hogy azt mondod, régen nem csináltak belõle ügyet, nem féltek tõle. Tudod hányan haltak meg régen szülés közben? na , akkor féltek tõle igazán, nem most, amikor egy 25. hétre született csecsemõt is meg tudnak menteni... Az a természetes, hogy egy elsõ babát váró nõ fél a szüléstõl, nem az, hogy leoltják, minek fél...
A kérdező hozzászólása: Én még csak 18hetes vagyok, nekem még messze van, de már most félek.Nem tudom, igazából a fájdalomtól, na meg attól, hogy milyen orvost fogok kifogni, mert nincs fogadott orvosom.
Sziasztok! 22 hetes vagyok jelenleg, és nekem is egyre többet jár ezen az agyam.Hogy ez félelem vagy sem, azt nem tudom.Tudom, hogy nem szabadna, de mindíg arra gondolok, mi van ha komplikáció esetén csak a baba éli túl...tudom ez elég buta gondolat.Amugy semmi mástól nem tartok, a fájdalamat is elviselem a baba miatt.Szerintem megéri, hisz egy csoda ami velünk történik.
37 hetes kismama vagyok elsõ baba és nagyon-nagyon félek!!! Pedig sajnos valószínûleg császármetszés lesz mert "faros-haránt" baba de így is nagy a félelmem. Nem is magától a fájdalomtól hanem az ismeretlentõl, a kiszolgáltatottságtól inkább!! Túléljük:-)))))
Elsõ, én csak azt akartam mondani, hogy attól, hogy természetes folyamat a szülés, még lehet tõle félni. A szex is természetes dolog, sokan mégis félnek az elsõtõl.
A gátseb nem kötelezõ??? Valahol biztos nem... Ez kb olyan, hogy ha pozitív lesz a teszted, gondolkozz azon, melyik kórházban szeretnél szülni...Pesten megoldható, ahol viszont közel s távol 1 db kórház van, ott nem biztos. Próbálnak úgy csinálni a kórházak, mintha nem így volna, de a legtöbb helyen még mindig az a fontos, hogy az orvosnak legyen kényelmes a szülés. Folyamatos nst, burokrepesztés, kézzel tágítás, kitolási szakasz fekve, gátmetszés.
Én nagyon félek a szüléstõl pedig ez már a második lesz.
A 10:45-ös válaszolónak írnám: a gátseb nem kötelezõ. Ha jó a gátvédelem, és mondjuk a 36. héttõl hetente 3szor masszírozod a gátad mandula vagy rózsaolajjal, akkor még rugalmasabb. Csontok szétcsúszása? Nem is értem ez honnan jön. Persze, hogy a medencecsontok kicsit kinyilnak, azaz a porc lazul meg, de én olyat észre sem vettem, hogy ezzel gondom lett volna késõbb. Ha nincs epidurál, és természetes úton szülsz, tehát nem császárral, és mondjuk nem is repedt meg a gát, akkor nagyjából 3 napon belül táncra is perdülhetsz. Én legalábbis így voltam vele. Ami zavaró, az a szülés utani.E.T. pocak, meg hogy megvátozik megint a súlypontod. De ezek is hamar rendbe jönnek. Ay meg már más kérdés, hogy persze meg kell tanulni együtt élni gy babával, aki bizony éhes, kakis, sír, stb. Szerintem fizikailag hamar rendbe lehet jönni, pláne ha mondjuk te is lepihensz, amikor a babád alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: azért félek, mert nem tudom mi vár rám.Az elsõ babámat várom, és sokan ijesztgetnek, hogy ilyen meg olyan.
Én is szültem már, és augusztusban ismét fogok, és csak az jut mindíg eszembe, hogy az csak (jó esteben) csak 1 nap lesz az életembõl, hamar elmúlik.Igaz hogy fárasztó és fájdalmas de egy csodát kapsz cserébe, ami felülmúlja ezt a kis áldozatot!Nem olyan nagy dolog, majd meglátod!
konvertálhatod teljesen azonos opciókkal, csak csökkented a bitratet jobbat nem tudok
Veszteségmentesen nem lehet.
A kérdező hozzászólása: ha csökkentem a bitratet akkor valószinû hogy a hang akadozni fog, , ,
Ha a kép bitrátáját csökkented, akkor a hang nem fog akadozni.
Ha a hang bitrátáját csökkentenéd, akkor se kéne akadoznia. Ahogy kivettem, csak szállítani akarod, és nem lejátszani róla a filmet, így meg sztem winrarral darabold fel, és vidd át 2 pendrive-on, v egy pd + 1dvdn.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Van egy program le van tömörítve winrar archívumra csak jelszóval védett, meg van adva az oldal ahol a jelszó van de lehetetlen letölteni ha nem adom meg a telefon számomat. Nincs valami amivel a jelszót ki lehetne venni?

Nem szeretném meg adni az adataimat se a telefon számomat ezért kérlek titeket hogy segítsetek

Legjobb válasz: úgy értem hogy a rar dokumentumból nem e lehetne ki szedni a jelszót?

A kérdező hozzászólása: úgy értem hogy a rar dokumentumból nem e lehetne ki szedni a jelszót?
Nem lehet és a telefonszámodat sem véletlenül kéne megadnod. Ha megadod küldik rá az emeltdíjas SMS-eket. Ezek a "survey" oldalak csak a pénzedre hajtanak és kamuznak. Nincs is a fájlban semmiféle jelszó, csak lehúzás az egész...
Ilyen, és ehhez hasonló programokkal kitalálhatod a jelszót, ha elég idõd van... http://download.chip.eu/hu/RAR-Password-Cracker-4.12_100096...
A kérdező hozzászólása: nem értelek fehersrac, hogy ne volna töltöttél már le valamit? hogy ne kérne jelszót
A kérdező hozzászólása: köszi Lacii mindjárt meg nézem mi ez :P
Értelek én. a RAR-t letöltötted, de jelszavas. A jelszó van fent ezen a "survey" oldalon, ahol lehúznak emeltdíjas SMS-el. Ezért írtam, hogy hagyd a francba. A jelszót meg a linkelt progival 1-10000 év alatt töröd fel. Annak meg azért nincs értelme nekiállni... Keresd máshol a cuccot, mert ez kamu...


Sövény? A kerítés helyett kellene telekhatárra, most van fagyal a kertben, az is jó gyorsan nő de nincs valami ami gyorsabb mint a fagyal?

Legjobb válasz: Turkesztáni szil (Ulmus pumila), egy évben akár 2 métert is nõ, kiválóan bírja a nyírást és viszonylag igénytelen. Az örökzöldek közül a leylandi ciprus nõ a leggyorsabban, évente kb. egy métert, de ahhoz, hogy sûrû legyen, rendszeresen nyírni kell.

Turkesztáni szil (Ulmus pumila), egy évben akár 2 métert is nõ, kiválóan bírja a nyírást és viszonylag igénytelen. Az örökzöldek közül a leylandi ciprus nõ a leggyorsabban, évente kb. egy métert, de ahhoz, hogy sûrû legyen, rendszeresen nyírni kell.
Csodasövény-turkesztáni szil.
Kend be testápolóval :)
Altermed panthenol forte Ezzel kend be nekem nagyon bejött, patikában párszáz ft.
aceton. De elõször próbáld meleg vízzel, abban puha lesz a rágóés ki tudod szedegetni
Olló.
Orvosi alkohol.
Ecetes olló :) )
Elsõnek próbáld meleg vízzel, attól kicsit megpuhul és talán nem érzi annyira ha kisebb darabokba kiszeded neki. Ha ez sikerült (de ha nem akkor is) próbálkozz acetonnal. Valamint hallottam még olyat, hogy meleg víz és szappan nem tudom az mûködik e de próbáld ki.

Nincs valami amivel ki dugíthatnám rövid időn belül az orrom?

Nagyon be van dugulva az orrom és ha eszek nem kapok leveg?t, mivel becsukom a szám s be van dugulva az orrom..

Legjobb válasz: szódabikarbónás vagy kamillás inhalálás,orrcsepp.

szódabikarbónás vagy kamillás inhalálás, orrcsepp.
A kérdező hozzászólása: 18:52 Nem széna nátha.. a Péntek esti buli következménye.. Nem az idõjárásnak megfelelõen öltöztem.. Ja és tett rá egy lapáttal a szombat esti diszkó :P
Legközelebb gyengébbre csinálod és egészségedre, mielõbbi gyógyulást, bár lehet hogy szénanátha !?
a sós víznek melegnek kell lennie? és hogyan kell csinálni? nincs cseougy öntsema tenyerembe?egtetõm, tehát a tenyerembe engedek vizet, és megsózóm vagy egy pohárba keverjem ki és úgy öntsema tenyerembe?
A kérdező hozzászólása: Sikerült a sós víz... Egy baj volt.. Hogy picit sebes a fúvástól az orrom és csípte :P
A kérdező hozzászólása: Köszi 2. Megyek is és megpróbálom >:D<
a sós víz tényleg hatásos
Szódabikarbóna minden boltban van, meg só is. Kamilla tea is.
A kérdező hozzászólása: Olyan ami házi? Most kellene.. s nem hiszem h ebben a faluban van olyasmi... Am. koszi :*
Csinálj sós vizet és ha van otthon csepegtetõd avval csepegtess az orrodba, ha nincs csinálj annyit hogy a tenyeredbõl föl tudj szívni az orrodon keresztül. Ez használni fog.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti.. Én langyos vizet eresztettem egy pohárba, tettem bele sót, elkavartam, a tenyerembe tettem, aztán felszívtam az orromba :D

Nincs valami, ami gyorsítja az égési sebek begyógyulását? Egyetemista vagyok, laborban dolgoztam és eléggé megégettem a kezem.

véletlenül megfogtam egy túlhevített porcelántálat :S a hüvelykujjamon egy iszonyat nagy vízhólyag van, nem tudok vele fogni, csillagokat látok. orvoshoz nem akarok menni. nincs rá vmi spec krém vagy spré vagy akármi amit?l rendbejön?

Legjobb válasz: próbáld meg védeni a sebet, de úgy, hogy szellõzzön. vízzel már ne hûtsd, az csak az elején kell, mostmár csak feláztatná a sebet. szedj nagyon sok c vitamint, és késõbb, ha hegesedik, naponta párszor neogranormont is érdemes rákenni.

próbáld meg védeni a sebet, de úgy, hogy szellõzzön. vízzel már ne hûtsd, az csak az elején kell, mostmár csak feláztatná a sebet. szedj nagyon sok c vitamint, és késõbb, ha hegesedik, naponta párszor neogranormont is érdemes rákenni.
én gyorsétteremben dolgozom, szóval majdnem mindennaposak ezek a "balesetek" nálunk, sajnos...ha nagyon feszül a hólyag, érdemes fertõtlenített tûvel egy icipici lyukat szúrni(persze tudom, hogy ezt elméletileg nem szabad, de ha már annyira feszül, hogy megõrülsz...)de NE szedd le róla azt a bõrdarabot semmmiképpen se!Napközben kösd be az ujjad, de éjszakára hagyd szellõzni. Érdemes rá venned aloe vera kenõcsöt, vagy körömvirág krémet, nekem ezek szoktak segíteni, minden gyógyszertárban beszerezhetõek, sose árt, ha van ilyened:) Jobbulást, remélem gyorsan túl leszel rajta!
Maga az aloe vera növény is csodákra képes, a levelébõl le kell vágni és azzal a nyálkával kenegetni a megégetett felületet, én nyáron a strandol nagyon megégtem, és 3x este bekentük és begyogyult, még fel sem holyagosodott. a másik tippem az ugynevezett KÉK KRÉM, ha jol tudom egy svájci cég terjeszti, mindenféle égési, horzsolás, pattanás...midenre jó!
havat semmiképpen se rakj rá(olyan koszos, hogy csak elfertõznéd a sebet), sõt semmi vizes dolgot, mert csak feláztatja a sebet, ahogy elõttem is írták!
hideg víz, hó, jég..stb. Orvoshoz ne is menj, több órát ülsz, majd közlik, hogy hûtsed, ne nyisd fel a sebet. Állítólag az aloverás készítmények segítik az égési sebek gyógyulását. A legfontosabb hûteni!!!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :) vettem aloe verát már a tollat legalább meg tudom fogni :D
neogranormon krém
panthenol spray!
Kérdezd meg az orvosodat, hogy mit javasol.
Szia! Én is ugyanebben a cipõben járok. A doki nem fog javasolni semmit, mert a legtöbb szer nem szedhetõ terhesség és szoptatás alatt. Én egyenlõre tûröm, bár javasolták, hogy menjek el homeopatához mert a homeopátiás szerek szedhetõek terhesség alatt is. Lehet én is kipróbálom.
Azt javaslom, menj el homeopátiás patikába, és ott a gyógyszerész rengeteg minden fog tudni ajánlani! A golyócskától a spray-ig, nagyon sok minden van! Nekem a Lufeel spray vált be! Ez is homeos... Tényleg menj patikába, ne szenvedj, mert nagyon rossz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Keresek homeopátiás patikát.
Mindenkinek tudok segítséget ajánlani, aki ilyen gondokkal kûzd. Nekem allergiából fejlõdött asztmám van. Mióta iszom az FLPs Aloe Vera gélt, semmi bajom nincs. Egy hétre kórházba kerültem, ahova nem vittem be, ugyanúgy elõjött minden tünetem, majd meghalltam. Itton hétfõn elkezdtem megint inni, szerdán már semmi bajom nem volt. Ha nem velem történik, el sem hiszem, hogy így hat. A termék nálam beszerezhetõ, szivesen postázom is, sok más terhesen szedehetõ és babáknak adható szerrel együtt, melyek kezelésre is jók, de elsõdleges céljuk a meglõzés (én pl nem fogok lázcsillapítót és örcseppet adni a babámnak, hál a a természetes alapanyagu termékeknek.-)
Nekem kell úgy félni a gyógyszerektõl, mert Magyarországon csak 8 db. magzatkárosító gyógyszer van, a többi ártalmatlan.Szerintem nyugodtan szedjed a gyógyszereidet.Én is végig gyógyszert szedek a terhességem alatt.Nem szabad fölöslegesen semmivel sem szenvedni, mert az ugyanúgy ártalmas a babának!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!