Találatok a következő kifejezésre: Nincs peteérésem, az (179 db)

Ha nincs peteérés az ovulációs teszten elmarad a második piros csíkocska, vagy akkor is megjelenik ha ovuláció van, de nincs peteérés?

Remélem sikerült érthetően fogalmazzak.

Legjobb válasz: Szerintem fordítva gondolod... vagy én értem félre. Tehát, hogy az ovulációs teszt akkor is mutat-e valamit, ha nem "szabadul ki a petesejt, csak megérik", tehát, ha nincs ovuláció, csak peteérés? Mert én úgy tudom, hogy igen, a hormonszint változását mutatja, de azt, hogy valóban megtörtént-e a petesejt kiszabadulása, az csak ultrahangos cikluskövetéssel bizonyítható teljes bizonyossággal. Ha félreértettem a kérdésed, akkor elõre is bocsi! :) De ha így gondoltad, akkor talán segíthettem.

Szerintem fordítva gondolod... vagy én értem félre. Tehát, hogy az ovulációs teszt akkor is mutat-e valamit, ha nem "szabadul ki a petesejt, csak megérik", tehát, ha nincs ovuláció, csak peteérés? Mert én úgy tudom, hogy igen, a hormonszint változását mutatja, de azt, hogy valóban megtörtént-e a petesejt kiszabadulása, az csak ultrahangos cikluskövetéssel bizonyítható teljes bizonyossággal. Ha félreértettem a kérdésed, akkor elõre is bocsi! :) De ha így gondoltad, akkor talán segíthettem.
A kérdező hozzászólása: Igen jól értetted, köszönöm válaszodat, segítettél :-)

Clostylbegytet szedek már a 2. hónapja, mivel nincs peteérésem. Az orvosom azt mondta ezt 3 hónapig lehet szedni. Ha addigra sem érem el vele hogy peteérésem legyen akkor a 3 hónap után mi vár rám? Nem lehet majd babám?

Legjobb válasz: Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.

Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.
Szia énis szedem a clostilt most volt a 3. hónap most volt peteérésem, de én 4×1 szedtem és azt mondta a dokim ha mostis megjönne akkor még 1 kúrát szedjek ugyan így.Most ettõl nekemettõl 4 éret petesejtem volt.Remélem neked is sikerül szurkolok.

Nagyon szeretnék babát, de nincs peteérésem, az orvos Clostilbegytet írt ki. 14. napon peteérést nézett. Egy 27 mm-es cisztám van a bal oldali petefészekben. Azt mondta, hogy ez jó. Ez miért jó? Van peteérésem?

Legjobb válasz: Szia!A barátnõméknél ugyan így volt,neki sem volt peteérése és náluk os ez volt a "menet".Ma már két kisfiú boldog anyukája. Sok sikert!

Szia!A barátnõméknél ugyan így volt, neki sem volt peteérése és náluk os ez volt a "menet".Ma már két kisfiú boldog anyukája. Sok sikert!
A 27 mm-es ciszta jót jelent, mert a dokim azt mondta, hogy a 30 körüliérték petesejtet rejthet, ha a cisztából kiszakad, akkor peteérésed lesz... SOK SIKERT!!!

Akinek nincs peteérése az nem is menstruál?

Legjobb válasz: igen, de gondoltam attól még hogy nincs peteérés, még lehet hormonoktól esetleg megduzzadt nyálkahártya, ami feloldódhat, de akkor nem. Köszi

A kérdező hozzászólása: igen, de gondoltam attól még hogy nincs peteérés, még lehet hormonoktól esetleg megduzzadt nyálkahártya, ami feloldódhat, de akkor nem. Köszi
hát ez bonyolult de elvileg nem. mert: ugyanaz a hormon fogja beinditani a peteérést, mint ami hatására leválik a méhnyálkahártya ami okozza a menstruáciot. nem a petét menstruáljuk ki 1ik kérdöznek válaszolva, mert az elsorvad ha nem termékenyül meg. mert ha megtermékenyül akkor az beágyazodok a méhlepénybe és az onnan nem jön le csaka kkor ha nem ágyazodott be semmi
Kérdés: Minden menstruálás elõtt van peteérés? Válasz: Nem mindig, még egészséges asszonyoknál sem, de rendes ciklusban a túlnyomó többségben van. Dr. Nagy László A méh nyálkahártya a ciklus alatt végig "vastagodik és érik". Ha elér egy bizonyos vastagságot (érettséget), akkor lelökõdik: ez a menstruáció. Definíció szerûen menstruációról csak akkor beszélünk, ha a vérzést peteérés (ovuláció) elõzte meg. Vérzés enélkül is lehet, ezt peteérés nélküli (anovulatios) ciklusnak nevezzük.
Hülyeség! vérzés akkor is van, csak nem olyan mint egy rendes menzesz során! nekem volt már olyan, hogy egyik másik hónapban kimaradt a peteérésem és olyankor kevesebb volt a vérzés és barnásabb, de mégis volt. aki tablettát szed, annak értelemszerûen nincs peteérése mégis minden tablettaszünetben van megvonásos vérzése!
Szerintem az nem.
Nincs mit menstruálni akkor.
De igen. A PCO-soknak pl. nincs peteérése, de rendszertelenül menstruálnak, mert ha elöregszik a méhnyálkahártya, leválik.
és a progeszteron és ösztrogén hormonok? akkor nem is ezen mulik?
elözö vagyok: csak azért kérdezem mert ugye a hipotalamuszban frh hatására fsh lesz igy a primér tüszö érik. a petefészekben a tüszöhámsejt ösztrögént termel aminek emelkedése gátolja a frh termelést, de fokozza az lrh termelését

Mi az a closti? Mire írják fel? Ha nincs peteérés, azon ez segít?

Legjobb válasz: A Clostilbegyt egy peteérést serkentõ tabletta. Szerintem a Te problémádon is segít.

A Clostilbegyt egy peteérést serkentõ tabletta. Szerintem a Te problémádon is segít.

Lehetséges, hogy akinek nincs peteérése, az kezelés hatására teherbe eshessen?

Nekem most ez a problémám! Nagyon rossz, mert legalább egy hete vérezgetek. Aki volt hasonló helyzetbe írja meg, hogy neki hogyan sikerült teherbe esni és mennyi id? után!!! Nagyon szeretnénk babát!!! El?re is köszi!

Legjobb válasz: Nekem sincs peteérésem, legalábbis ezt mondják a dokik 7 éve. PCOm van, nem jön meg a mensim, ha nem szedem a gyógyszert. Párommal együtt élve, gyógyszer abbahagyása után 3 hónappal mégis teherbe estem. Szerintem a tikta, hogy nem is gondoltam rá, hogy terhes lehetek. Mivel 7 éve azt hallgattam,hogy úgysem lehet gyerekem. Így teljes nyugalommal éltük életünket, és siekrült a baba. Szerintem a lényeg, hogy ne akard annyira-tudom, hogy ez a legnehezebb, de a leghatásosabb is ez lenne:-) Sok sikert.-)

Nekem sincs peteérésem, legalábbis ezt mondják a dokik 7 éve. PCOm van, nem jön meg a mensim, ha nem szedem a gyógyszert. Párommal együtt élve, gyógyszer abbahagyása után 3 hónappal mégis teherbe estem. Szerintem a tikta, hogy nem is gondoltam rá, hogy terhes lehetek. Mivel 7 éve azt hallgattam, hogy úgysem lehet gyerekem. Így teljes nyugalommal éltük életünket, és siekrült a baba. Szerintem a lényeg, hogy ne akard annyira-tudom, hogy ez a legnehezebb, de a leghatásosabb is ez lenne:-) Sok sikert.-)
szia! nekem sincs peteérésem és pco szindrómám van. és van 2 gyönyörû kislányom 2éves és 6 hónapos.sajnos volt 3 vetélésem is. azt mondták nem lehet gyerekem.aztán mégis lett.épp megbeszéltük hogy majd kapok valami kezelést ha nem sikerül még 3 hónapig aztán mikor mentem a dokihoz már terhes voltam. minden kezelés nélkül.elevitet kezdtem el szedni meg fosavat. tudom nem könnyû de kicsit el kell terelni a babáról a figyelemt.mi 5 évet vártunk rá aztán elkezdtem tanúlni és szinte rögtön terhes is lettem. sok sikert nektek és hidd el sikerülni fog!!! :) g.a
pco es hiperprlokatinemiam volt 4 ev mensi es peteeres nelkul aztan amikor eloszor jott meg akkor sem hittem h lesz ebbol valami, 8 honapos ikrek mellett ujra babat varok.ja nekem a gyogyszer szedese mellett se jott meg es raadasul szuletesem ota csak egy petefeszkem van.

Akinek nincs peteérése az mért menstruál?

Legjobb válasz: Azért, mert a menstruációt sokféle hormon intézi. A méhed ugyanúgy felkészül, de mivel nincs beágyazódás, ezért kiürül.

Azért, mert a menstruációt sokféle hormon intézi. A méhed ugyanúgy felkészül, de mivel nincs beágyazódás, ezért kiürül.
Mert a sejtmag kilökõdik a tüszõbõl... :)
1:ügye nem komoly?? A 2ik jól leírta, illetve még kiegészíteném pár dologgal: A méhfalon az endometrium elöregedik, leválását a progeszteron hormon leesése indítja meg. Progeszteron akkor is van a szervezetedben ha nincs pé, igy mikor kritikus szint alá esik akkor jön a menzesz. Ha van p.é akkor is csökken, kivéve ha teherbe esel, mert akkor növekszik azthiszem. Én igy tudom. Amugymeg szerintem azért mert túl tökéletes lenne ha minden rendbe menne, valaki nagyon szivat minket odafenn. Nekem is ritkán van p.ém.

A mensim normális miota abba hagytam a fogamzásgátlót meg is jön idöben! 27 naposak a ciklusaim akkor ezek szerint van peteérésem ugye? Csak mert azt hallottam hogy akiknek rendszertelen a mensije nekik nincs peteérése!

Legjobb válasz: Szia! Attól hogy valakinek rendszeres a mensije még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérése. Ha évente 1-szer v. 2-szer nincs peteérés az még normális. A rendszertelen mesni sem jelenti azt, hogy nincs peteérés. Figyeld a hõmérsékletedet. Nekem UH-gal is megnézték, hogy van-e peteérésem.

Szia! Attól hogy valakinek rendszeres a mensije még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérése. Ha évente 1-szer v. 2-szer nincs peteérés az még normális. A rendszertelen mesni sem jelenti azt, hogy nincs peteérés. Figyeld a hõmérsékletedet. Nekem UH-gal is megnézték, hogy van-e peteérésem.
A patikában lehet venni ovulációs tesztet, az kimutatja ha peteérésed van, 5 db van egy dobozban úgy mûködik mint a terhességi teszt, annyiban különbözik hogy ha halványabb az eggyik csík akkor negatív!Szerintem próbáld ki, menzesz után kb 11-14 nap kezd el, de a hõmérõzés is jó és ingyen is van!

Mitől vam az, hogy nincs vkinek peteérése? Mitől tud helyreállni? Hogyan állapítható meg, hogy van-e v. nincs peteérésed? Mennyi ideig lehet, hogy nincs vkinek peteérése?

Legjobb válasz: Hormonprobléma miatt.. Ultrahanggal meg tudják állapítani, hogy van-e peteérés, és pontosan mikor. Ha nincs, az se gond, mert gyógyszerrel tudnak "csinálni".

Hormonprobléma miatt.. Ultrahanggal meg tudják állapítani, hogy van-e peteérés, és pontosan mikor. Ha nincs, az se gond, mert gyógyszerrel tudnak "csinálni".
Szia! A hormonproblémát általában valami okozza, ezért nem árt kideríteni, hogy mi. Helyreáll magától is, ha megszünik az alapprobléma, ami sok esetben anyagcserezavar. Természetesen meg lehet oldani gyógyszeres kezeléssel a peteérést, de nem biztos, elég egy terhességhez, mert be is kell még ágyazódnia, ami egy IR-es betegnél sajnos nem annyira szokott sikerülni. A peteérés meglétét vagy hiányát vérvétellel is meg tudják állapítani. Akármeddig eltarthat a dolog kezelés nélkül.
Nekem minden rendeben volt a hormonjaimmal mégsem volt peteérésem.(mondjuk túlsúlyos voltam/vagyok) Amúgy vérvétel, UH. Én kaptam rá 2 hónapig Clostyt és terhes lettem.

Ha nincs peteérésem akkor miért van meg az esélye a teherbeesésnek?

Legjobb válasz: Mert senki nem tudja elõre megjósolni, mikor lesz éppen peteérésed. Ha fogamzásgátló szedése miatt nincs peteérésed, akkor gyakorlatilag nincs esély a teherbeesésre (feltéve, hogy normálisan szedted a tabit). Ha nincs letiltva a peteérés, bármikor becsúszhat egy.

Mert senki nem tudja elõre megjósolni, mikor lesz éppen peteérésed. Ha fogamzásgátló szedése miatt nincs peteérésed, akkor gyakorlatilag nincs esély a teherbeesésre (feltéve, hogy normálisan szedted a tabit). Ha nincs letiltva a peteérés, bármikor becsúszhat egy.
mert te a peteérés után kb a 14ik napban tudod meg, h volte peteérésed. szoval most is lehet, de csak 14 nap lehet az elsõ menstruációd. és amikor érik a petesejt is megtermékenyûlhet. érted?
bármikor lehet spontán peteérésed.
Azért mert a peteérés csúszhat ide oda, szóval nem mindig pont a közepén van a ciklusnak, plusz mínusz pár nap lehetséges, illetve a spermiumok várakoznak benned, akár napokig is, hogy sikeres legyen a gyermekáldás. Extrém esetben akár egy hétig is, peteérés után pedig 1-2 napig még lehetsz termékeny. A spontán peteérést direkt nem írom, mert az egy kicsit más téma és ha most pontosan idéznék egy hozzáértõt, akkor lehülyéznék az õ válaszát, holott igaza volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!