Találatok a következő kifejezésre: Nincs meg hónapban a menzeszem, (4 db)

Ha már nincs meg kb. 3 honapja a menzeszem akkor nehezebben eshetek teherbe vagy egyáltalán teherbe eshetek?

Eddig rendzseres volt a munstuáciom de most valami miatt nincs 3 honapja és kiváncsi lennék hogyha lefeküdnék a barátommal és esetleg lecsuszna a gumi vagy iesmi akkor ezmiatt talán kevesebb az esélye ennek?

Legjobb válasz: ha eddig rendszeres volt, mostmeg egyáltalán nincs....hát nemtudom....nemvagy terhes? sztem vegyél egy terhességi tesztet rossmann-ban pl. egyébként meg akárhogy terhes lehetsz, akár van menzeszed akár nincs. de mértnem hazsnálsz tablettát? sokkal eccerûbb, és kitérdekel ha leesik a gumi, sõt nemis kell az a gumi

ha eddig rendszeres volt, mostmeg egyáltalán nincs....hát nemtudom....nemvagy terhes? sztem vegyél egy terhességi tesztet rossmann-ban pl. egyébként meg akárhogy terhes lehetsz, akár van menzeszed akár nincs. de mértnem hazsnálsz tablettát? sokkal eccerûbb, és kitérdekel ha leesik a gumi, sõt nemis kell az a gumi
Az esély megmarad...ezzel nem fog csökkeni az esélye! És véletlenül nem amiatt nem jött már meg 3hónapja?
Ugyanúgy van rá esély. De énis feltenném a kérdést: nem lehet, hogy ettõl marad ki?
A kérdező hozzászólása: Csináltam tezstet negativ lett.És mielõtt lefeküdtünk azelõtt sem volt már meg.
Ez így nagyon nem oké, hogy nem jött meg ennyi ideje, menj el dokihoz sürgõsen.

Nincs meg minden hónapban a menzeszem, hanem össze-vissza. Teherbe eshetek így?

Szeretném tudni mert már nagyon szeretnénk babát de valahogy nem akar összejönni.

Legjobb válasz: Ha pont akkor vagytok együtt védekezés nélkül, mikor van peteérésed az adott hónapban, akkor igen. De menj el dokihoz, õ ad gyógyszert arra, hogy legyen mindig peteérésed.

Ha pont akkor vagytok együtt védekezés nélkül, mikor van peteérésed az adott hónapban, akkor igen. De menj el dokihoz, õ ad gyógyszert arra, hogy legyen mindig peteérésed.
szia!nálam is rendszertelenül jött meg a havim de most 34 hetes boldog kismama vagyok!rengetget próbálkoztunk a párommal több mint egy évet, de megérte!ne keseredj el menjel orvoshoz is minél több esélyed legyen arra hogy babád legyen!sok sikert elõre is!!!!!! üdv 34 hetes kismama:)
Szerintem a nem rendszeres mensesnek oka van, amit ki kéne deríteni és megszüntetni. A doki segít ebben, és ha más baj nincs, adhat peteérést segítõ gyógyszert. A teherbeeséshez türelem és leginkább nyugalom kell. Ha nagyon görcsösen akarod, nem bizti, hogy összejön. Próbálj nem gondolni rá és csak élni az életet... .- 7 hetes kismama

15 éves vagyok, két éve menstruálok, de olyan négy hónapja hogy a menzeszem kb.21 naponta jön meg! Kicsit félek hogy nincs-e valami bajom, valaki tud tanácsot adni?

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló, nagy tévedésben vagy. A fogamzásgátló teljesen kikapcsolja a nõ hormonális rendszerét és átveszi fölötte az irányítást, nem pedig beállítja a ciklust. ha most elkezdene szedni fogamzásgátlót, akkor a probléma megoldását kitolná akkorra, amikor majd abbahagyja, mert gyereket szeretne. Jó ez neki? Nem. A rendszertelen ciklusok ebben a korban teljesen normálisak. Itt, ennél a túl rövid ciklusnál valószínûleg nincs peteérés; gondolom, a vérzésed is könnyû, nem sok, nem fájdalmas. Ha szeretnél valami nem gyógyszeres megoldást, akkor javaslom a Premens tablettát, vagy bármilyen készítményt, amiben barátcserje (Agnus castus) van. Gógyszertárban kaphatóak, és beállítják a rendszertelen ciklust, pedig csak gyógynövényi hatóanyaguk van. Ezenkívül bátran menj el nõgyógyászhoz. A te korodban én is elmentem. Rövid ideig kellett szednem valami gyógyszert - azt hisze, Norcolutot -, és szépen beállt a vérzésem. Fogamzásgátlót viszont egy ideig még ne szedj!

Elsõ válaszoló, nagy tévedésben vagy. A fogamzásgátló teljesen kikapcsolja a nõ hormonális rendszerét és átveszi fölötte az irányítást, nem pedig beállítja a ciklust. ha most elkezdene szedni fogamzásgátlót, akkor a probléma megoldását kitolná akkorra, amikor majd abbahagyja, mert gyereket szeretne. Jó ez neki? Nem. A rendszertelen ciklusok ebben a korban teljesen normálisak. Itt, ennél a túl rövid ciklusnál valószínûleg nincs peteérés; gondolom, a vérzésed is könnyû, nem sok, nem fájdalmas. Ha szeretnél valami nem gyógyszeres megoldást, akkor javaslom a Premens tablettát, vagy bármilyen készítményt, amiben barátcserje (Agnus castus) van. Gógyszertárban kaphatóak, és beállítják a rendszertelen ciklust, pedig csak gyógynövényi hatóanyaguk van. Ezenkívül bátran menj el nõgyógyászhoz. A te korodban én is elmentem. Rövid ideig kellett szednem valami gyógyszert - azt hisze, Norcolutot -, és szépen beállt a vérzésem. Fogamzásgátlót viszont egy ideig még ne szedj!
Nincsen semmi bajod ez teljesen természetes, ne aggódj. Amig nem szedsz fog.gátlót addig rendszertelenül fog megjönni. Hol a 21. napon hol a 30. napon. Akkor van baj hogyha kimarad hónapokig.
Kedves Kérdezeõ, jó nagy vitát indítottál el!: D Én már írtam neked választ, nem írom újra ugyanazt...: )
Nem tudom, miért vagy ilyen érzékeny, amikor téged senki sem támadott. Csak nem értenek egyet azzal, amit mondtál. A kettõ nem ugyanaz. A menstruáció és a megvonásos vérzés nem ugyanaz, hiába vér mind a kettõ. Menstruációnál a méhnyálkahártya leválik és vérzés közben távozik, mert nem ágyazódott be petesejt, és nincs további progeszterontermelés, ami a méhnyálkahártyát fenntartaná. Megvonásos vérzés esetén nfel sem épül a méhnyálkahártya, ezért a vér mennyisége is jóval kevesebb, és csak azért vérzel, mert épp nem szedsz be gyógyszert. Ha folytatod azonnal a következõ levéllel, nem jön a megvonásos vérzés. Mensturációval ezt nem tudnád megtenni: a méhnyálkahártya leválik, akár akarod, akár nem. A kérdezõnek: http://www.kismama.hu/kisgyerek/menstruacio/2092/ Ezen belül is: Programozott menstruáció(kicsit lejjebb kell tekerni) Van itt pár szó a tabletták hátrányairól, valamint a nõi nemi ciklusról részletesen.
jah és nem is azt írtam hogy azonnal kezdjen el fog.gátlót szedni mert attól rendszeres lesz. Sok lánynak azért írnak fel fog.gátlót mert rendszertelen a mensije, hol megjön késve/elöbb, hol nem jön meg.
ÓÓó istenem akadjatok már ki azon amit írok lécci. Tök mindegy hogy menstruáció vagy megvonásos vérzés ugyanaz a kettõ. Vér ez is meg az is nem tök mindegy??????
21:57-nek: a menstruációja nem fog beállni a gyógyszertõl, ugyanis nem fog menstruálni. Gyógyszerszedés közben ún megvonásos vérzése van, ami teljesen más. Igaz, ez pontosan 28 naponként fog történni, de csak azért, mert így szedi a gyógyszert. A petefészek mûködése közben fel van függesztve, akkor meg mi állna be? Amíg a ciklusa MAGÁTÓL nem rendezõdött, addig nem javaslom, hogy fogigátló szedésével fedje el a tüneteket, a rendszertelen vérzését. Ez pedig még évekbe telhet, de nõgyógyász, és/vagy gyógytea segíthet rajta. Fogigátló nélkül.
Igen, hogyha nem szed fog.gátlót akor rendszertelen lesz jó pár évig, de ha elkezdi szedni akkor beáll
Ezt írtad: "Amig nem szedsz fog.gátlót addig rendszertelenül fog megjönni." Ami nem igaz, tehát a válasz nem hasznos.
Elsõ vagyok. Nyílván nem úgy értettem hogy egész élete végéig, amig el nem éri a klimaxot addig rendszertelen lesz neki a mensije és azt sem mondtam hogy kezdjen el fog.gátlót szedni. Annyit akartam írni illetve úgy értettem, hogyHA elkezd szedni fog.gátlót akkor beáll neki ök mindegy hogy természetesen vagy akarattal, de BEÁLL!!! És annyit írtam hogy ez tök természetes hogy még rendszertelen és majd ha nagyobb lesz és NEM SZED fog.gátlót akkor majd 1x beáll. értetlenek. Pontozzatok le nyugodtan
A kérdező hozzászólása: anyukám is ezt mondta, de látom õt is zavarja a dolog, apropó a 21 nap nem túl gyakori?
Én is 15 vagyok és 2 éve menstruálok:D nekem is ugyanez van, valamikor késik valamikor elöbb jön meg, de ez teljesen természetes dolog Nyugi!!
kedves elsõ válaszoló, szerintem nincs teljesen igazad, mivelhogy egy 30 éves nõnek már beáll, nem kell hozzá fogamzásgátlót szednie!Viszont ilyen korban még teljesen normális, hogy ingadozik, szerintem nincs semmi bajod, de ha mégis aggasztana, kérdezd meg anyukádat.Akkor lenne nagy baj, hogyha túl gyakran, vagy ha mondjuk 2 hónaponta jön meg...Szóval szerintem ne izgulj!: )
én 16 vagyok 2 éve hogy megjött és van hogy az egyik hónapban elmarad. de a következõben megjön úgyhogy csak nyugi nincs semmi bajod ez normális

Már egy hónapja nincs meg a menzeszem. Hányingerem van, ég a gyomrom, egyre több pici fehér pötty van a bimbómon és körülötte. Még mindig fura érzést érzek a hasam alján. Lehet, hogy nem vagyok terhes, csak a hormonjaim okozzák?

Legjobb válasz: A válaszhoz nem ártana ismerni az életkorodat, s azt sem, hogy elõtte volt-e, s mikor olyan esemény, amely révén anyává lehetnél. Így általánosságban csak az a válasz adható: lehet, hogy a hormonok... (de éppígy lehet az is, hogy áldott állapotba kerültél).

A válaszhoz nem ártana ismerni az életkorodat, s azt sem, hogy elõtte volt-e, s mikor olyan esemény, amely révén anyává lehetnél. Így általánosságban csak az a válasz adható: lehet, hogy a hormonok... (de éppígy lehet az is, hogy áldott állapotba kerültél).
Csak annyit tudok segíteni, hogy leírom a tüneteimet:alhasi fájdalom egy hétig íntenzíven, a melleim feszültek nagyon fájtak és két hetet késett a menszeszem és terhes vagyok! Az alhasi fájdalom miatt gyanítottam mert menszesz elött is szokott görcsölni de csak egy napot nem egy hetet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!