Találatok a következő kifejezésre: Nincs még nincs félretett pénzünk (2 db)

Nincs még házunk, nincs félretett pénzünk. Rizikós így bevállalni egy picibabát?

Nincs még házunk, és féretett pénzünk se!De van egy csodálatos 7 éves párkapcsolatom!Imádnivaló szüleim, akik mindig szívesen fogadnák az unokát,átlagosan normális anyósom és apósom :-) akik szintén szívesen fogadnák az unokát,páromnak és nekem is van munkahelyünk!A párom a honvédségnél dolgozik ami sokban segít az els? gyermeknél, és a házhozjutáshoz is!Nagyon-nagyon szeretnénk babát, de mégis fálünk egy kicsit, hogy nincs ház meg ilyenek!Mit tegyünk????Rengeteget gondolunk a csöppségre...és nagyon boldogok lennén...mégis félünk!Mit tegyünk??Szerintetek??

Legjobb válasz: Szia! Nekünk se volt könnyû helyzetünk, mert én még egyetemista vagyok végzettségem nincs csak párom dolgozik. Mégis ha nem is dõzsölve de megélünk. Mi is vágytunk nagyon picurkára és úgy döntöttünk hova szülessen ha nem ide egy ilyen szeretetteljes családba. Egy gyerek meg nem a pénztõl nõ amúgy meg jól megélünk. Mondjuk nekünk van egy pici lakásunk az sokat jelent. Én is szûkös körülmények közt nõttem fel mert anyukám nevelt minket tesómmal minden segítség nélkül. Nagyon szeretett bennünk és felnõttem és boldog vagyok és ez a lényeg bár elõfordult h villanyt néha kikapcsolták egy két napra. Legalább jobban megbecsülök mindent. Persze mindenki mindent meg akar adni a gyerekének de nem csak errõl szól! Sztem ha nagyon vágytok rá legyen! 12hetes kismama

Szia! Nekünk se volt könnyû helyzetünk, mert én még egyetemista vagyok végzettségem nincs csak párom dolgozik. Mégis ha nem is dõzsölve de megélünk. Mi is vágytunk nagyon picurkára és úgy döntöttünk hova szülessen ha nem ide egy ilyen szeretetteljes családba. Egy gyerek meg nem a pénztõl nõ amúgy meg jól megélünk. Mondjuk nekünk van egy pici lakásunk az sokat jelent. Én is szûkös körülmények közt nõttem fel mert anyukám nevelt minket tesómmal minden segítség nélkül. Nagyon szeretett bennünk és felnõttem és boldog vagyok és ez a lényeg bár elõfordult h villanyt néha kikapcsolták egy két napra. Legalább jobban megbecsülök mindent. Persze mindenki mindent meg akar adni a gyerekének de nem csak errõl szól! Sztem ha nagyon vágytok rá legyen! 12hetes kismama
Az ember hegyeket is megmozgat ha gyermeke eltartásáról van szó. Ha úgy érzed nem tudod eltartani a babát, akkor még ne szülj. Viszont azt ne feledd a szüleitekre mindig számíthattok. Nekem sincs házam, albérletben lakunk. Vállalkozók vagyunk. Volt olyan három hónap amikor csak mínuszt termeltünk. Ha lett volna babám ebben az idõben, akkor nem magamra költök pénzt (azaz eszek amit találok, nem dohányzom), hanem rá.
Szia!nekünk sem volt félretett pénzünk amikor az elsõ baba megszületett, és most áprilisra várom a következõt!mi is albérletben lakunk!!Hajrá!! Minden jót nektek!! :)
Én azt mondom mindent bele!
Ha meg akarjátok várni, hogy minden körülmény tökéletes legyen, akkor sosem lesz babátok! Ami igazán fontos -sok-sok szeretet- az megvan. Akkor mire vártok? Higyjétek el, az gyereketekért minden felmerülõ problémát meg fogtok oldani! Sok sikert!
Nos, mind az amit leirtal az a fontos, es addig amig kicsi a baba nem kerulolyan nagy kiadasba.Es az emberek(testverek, szulok, nagyszulok, szomszedok, baratok, ...) mindig segitenek, foleg ott ahol ujszulott erkezik.Hidd el, annyi segitseget fogsz kapni el sem hiszed.En sem hittem!Es nagyon jo erzes volt.Mi pontosan ilyen helyzetben voltunk es azt sem tudtam mibol fogjuk megvasarolni a kisagyat, pelenkazot, babakocsi, kisruhakat, stb..., ami igy kezdesnek nem 10eFt.Ugyhogy vagjatok csak nyugodtan bele es ne felj semmitol, a kisbabatoknak szeretetre lesz szuksege es nem a legujabb divatos kisruhara.Amiben nem lesz hianya, ugyerzem.Sok sikert es hajra huzzatok bele, ne varj egy percet sem tovabb....Ennel csodasabb erzes nincs is a vilagon.Mi a parommal 11 ev utan valaltunk kisbabat es a kapcsolatunk a boldogsag dimenziojaba kerult.Mi johet meg ezutan?!MA mar 4honapos gyonyoruszep, egeszseges kisfiunk van!Nem kulonbet kivanok nektek!
"Ahova az Isten ad báránykát, oda ad legelõt is." szeretettel
Nagyon szépen fogalmazta meg az elõttem szóló ezt a dolgot és mindenki más is. Meghatódtam, hogy idegen emberek igy támogatnak téged a döntésben. Akkor képzeldd el a szüleidet, rokonaidat, barátaidat. Sokan nem nõttünk fel luxusban és mégis boldogok vagyunk. Egy kisbaba csak szebbé varázsolhatja az életeteket. Sok sikert!
Mi is nagyon vágytunk egy picire a KEdvesemmel, de a fõiskola miatt még nem lehetett.(Tény, h nekünk van lakásunk, meg egy 20éves Merci, de még tanulok, és megélünk, bár nem valami fényesen.)Aztán egyszercsak szeptember elején nem jött meg, pedig fogamzásgátlót szedtem.Most jöttem rá, h nem kell félni, mindenki segít, amiben tud.(Iskolatársak, tanárok is!)Szeintem, ha arra vártok, h mindent meg tudjatok adni neki, akkor 40évesen sem fogsz szülni, mert mindig lehet többet!
Én azt hittem, sokba fog kerülni a baba, bár nekünk nem voltak anyagi gondjaink, amikor belevágtunk. Egy darab ruhát sem vettem még neki, pedig már fél éves, mert a rokonoktól folyton megkapunk mindent ajándékba! Pedig meg tudnám neki venni én is.... Ha van segítõ rokonság, ne féljetek!

Ha Magyarországon tisztességes munkából meg lehet élni, akkor miért nincs mindenkinek 20 év munkaviszony után félretett pénze, tehermentes háza/lakása, autója?

Legjobb válasz: Sógornõm havi 400 kilót keres. Mégis viszik az autóját, mert idióta és nem tudja megfogni a pénzt. Szal bõven van baj az emberekkel is. Elég a hitelesekre gondolni.

Sógornõm havi 400 kilót keres. Mégis viszik az autóját, mert idióta és nem tudja megfogni a pénzt. Szal bõven van baj az emberekkel is. Elég a hitelesekre gondolni.
Azért nincs, mert a feltételezésed nem igaz. Egy nulláról induló ember (aki mögött nincsenek ott a gazdag apuci/anyuci milliói), ha szorgalmasan tanul, becsületesen dolgozik, jókora szerencse és megfelelõ kapcsolatok nélkül NEM fog tudni annyit keresni, hogy önerõbõl belátható idõn belül lakást és autót vegyen, meg egy családot fenntartson.
az ügyes (jó értelemben ügyes, eszes) vállalkozónak akár 10 év alatt is összejöhet annyi hogy legyen kecó, egy normálisabb kocsi, és még gyereket is mer vállalni. no persze egy kis lájtos adócsalás befigyel, de azt még bocsánatosabb bûnnek tartom, mint becsapni a kisembert. pl. ha egy mosógépszerelõ nem ad számlát, de a szegény kis nyugdíjas néninek emberi áron megjavítja az energomatot, akkor jobb embernek tartom, mint az, aki ugyan számláz mindent, de hanyag munkát végez, és kegyetlen árakon dolgozik. bérbõl és fizetésbõl max a nagyon keresett, hiányszakmában dolgozó ember tud 20 év alatt olyan életszínvonalat elérni, hogy ne kelljen görcsölnie az anyagiakon, és még a kölök popója alá is odarittyent egy kecót.
#4: épp ez az, oké, hogy neked az a "kis adócsalás" még belefér, de onnantól az már nem "tisztességes meggazdagodás". Az a 10 éves dolog is olyan, hogy akkor igaz, ha van hozzá kezdõtõkéd. Ha nincs mögötted anyagilag jó szülõi háttér, és/vagy nincs olyan haver, barát, ismerõs, aki hajlandó csak úgy pár millát kölcsönadni (mert a bank csak akkor fog adni, ha amúgy is van), akkor a fene megette az egészet. Tudod, azt szokás mondani, hogy csak az elsõ millióról ne kérdezzék... nem hiába. Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki vállalkozó, az feltétlenül sáros, de olyan, aki anyagi hátszél és jókora szerencse nélkül, tisztességesen a semmibõl felhúzott egy vállalkozást, nem hiszem, hogy van. De még ha a kezdõtõke meg is van, semmi nem garantálja, hogy a vállalkozás sikeres lesz. Azt sem tudni, hogy 5 vagy 10 év múlva sikeres lesz-e. Egyik ismerõsöm a '90-es évek végén nyitott egy internetkávézót. Jól ment neki, mindig teltház volt, egészen a kétezres évek második feléig. Ott aztán lehúzhatta a rolót. De láttam már bezárni - egy másfél évig tartó útépítás miatt - egy egykor jól menõ informatikai szaküzletet, vendéglõt, panziót, kocsmát, vegyesboltot. Na meg az is igaz, hogy nem lehet midnenki vállalkozó. Rendesen, bérbõl, tisztességes munkával és tudással meg nem fogsz meggazdagodni.
gazdag anyuci meg apuci nélkül nem megy? Apám éhezett gyerekkorában ráadásul tahó családba született ahol nem volt szokas továbbtanulni hanem rögtön dolgozni tehát támogatása se volt. Nekiállt tanulni lediplomázott nyelvet tanult amire õ keresete meg a pénzt. Elhelyezkedett majd levelezõn elvégzett még egy egyetemet. Wow mire én születtem (32 volt) hitelmentes lakásunk volt a svábhegyenmeg chryslerünk amikor még mindenki trabanttal járt. Munka, tanulás és kitartás. Erre tanított engem is és tény hogy engem már megtámogattak hátulról és nekem könnyebb de az egyetemet pl nem a szüleim fogják elvégeznj helyettem. Szal az se feltétlenül igaz állítás hogy annak jó élete lesz akinek jómódú a családja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!