Találatok a következő kifejezésre: Nincs már elolvasni a (7 db)

Illyés Gyulának a "Puszták népe" című regényéből kell írnom prezentációt az osztálytársaimnak, már nincs időm elolvasni a könyvet, írnátok ötleteket (aki elolvasta), hogy miről kellene írnom?

Elsősorban a társadalomról kell írnom, de bármi másról is lehet. :)

Legjobb válasz: Képzeld, nem regény, hanem szociográfia. Egyetemen vizsgáztam belõle. Egy este alatt elolvastam.

Képzeld, nem regény, hanem szociográfia. Egyetemen vizsgáztam belõle. Egy este alatt elolvastam.
"írnátok ötleteket (aki elolvasta), hogy mirõl kellene írnom?" Igen, írok ötletet, mert elolvastam. Szóval szerintem Illyés Gyula: Puszták népe címû szociográfiájáról kellene írnod. Merthogy nem regény...
guglí a barátod :D
A kérdező hozzászólása: Sehogy máshogy nem engedte elküldenem a gyk a kérdést, vagy 6-szor átfogalmaztam, légy szíves ne szólj bele a nyelvezetembe, jó? Köszönöm. Ha pedig nem tudsz értelmeset írni, akkor ne írj. Senki nem kíváncsi a hülyeségedre. Szerinted hol kerestem? Találtam belõle részleteket, de nem tudom pontosan, hogy mirõl kellene írnom, nem érted? Értelmes emberek válaszát várom. Amúgy meg azonkívül, hogy 'szociográfia', képzeld regény is! :)
"Találtam belõle részleteket, de nem tudom pontosan, hogy mirõl kellene írnom, nem érted?" De, értem. Lusta vagy, és még korlátolt is, ha csak részleteket találtál.(http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human/szepirod/magyar/illy.. Ha pedig nem tudod, hogy mirõl kellene egy prezentációban írnod, akkor még nagyobb a baj. Prezentáció = bemutatás. Az egész könyvet be kell mutatnod, + a szerzõ, és egy kis korrajz is lehet. És nem, bármilyen vehemensen próbálod védeni az 'igazad', a Puszták népe köszönõviszonyban sincs a regény mûfajával. A Puszták népe irodalmi szociográfia. Legközelebb pedig vegyél vissza az arcodból, ha segítséget akarsz kapni.
ha nem tudod elolvasni akkor mi a fa*znak vállaltad el e bemutató készítését? ezaz ha kérsz, legalább akkor ne legyen, olyan nagy a pofád
a kérdezõ egy kis gyökér, a btk-s meg egy nagy gyökér.
[link] elsõ guglitalálat
Az egy dolog h lusta voltal kiolvasni de h meg google-ba se birod beirni az mar szanalmas. Az elso valaszolonak is kb tartott 1 percig megtalalnia.
nem volt annyi :D
Ràadsul a kategoria sem stimmel.
Amúgy ez tényleg szánalmas.Nálunk is most volt kemény 4-en elolvastuk a 15-bõl.(Bár a kõszívû ember fiait csak rajtam kívül 1 ember olvasta)Tényleg nem halnál bele... kb.100-115 oldal
A kérdező hozzászólása: Normális választ kértem


Nincs már időm elolvasni a Beszterce ostromát Mikszáth Kálmántől. Mi a lényege?

Lécci naon fontos aki tud segítsen nagyon megköszönném holnapra kéne mert dolgozat és ha 1-es lesz bukok.

Legjobb válasz: Szia! A doksi.hu-n választ kapsz! És még sok más kötelezõ is megtalálható zanzásítva! :) Remélem segítettem....:)

Szia! A doksi.hu-n választ kapsz! És még sok más kötelezõ is megtalálható zanzásítva! :) Remélem segítettem....:)
A kérdező hozzászólása: Privát személytõl venném meg, mert az online könyváruházak egy ilyen régi 500ft-os könyvet 1000-1500ft-ért szállítanak ki....
Egyáltalán nem annyiért szállítják ki! ha régi ha nem! Tudom mert már rendeltem így!
A kérdező hozzászólása: Én ahol néztem annyi volt!

Légyszí segíts Irodalomból. A kőszívű ember fiai c. könyvet már nincs időm holnapra elolvasni. Lenne pár kérdésem. Segítesz?

Mire kéri Goldner Fritz Jen?t? Hogyan vezeti félre Edith Palvicz Ottót? Kivel szemben elutasító Baradlayné a Jen?höz írt levélben? elöre is köszi ha válaszolsz legalább 1-re.

Legjobb válasz: ööö ezt úgyhívják leszarom stílus.... utolsó pillanatos barom vagy.

ööö ezt úgyhívják leszarom stílus.... utolsó pillanatos barom vagy.
A kérdező hozzászólása: @nyád pitsája te k_öcsög.^^
háháhá :D ha már valaki elmondja ezeket a válaszokat azt is mondja hogy pontosan ki az a goldner fritz és az a mausman vagy valami ilyen neve van xD én olvastam de nem bírtam rá figyelni úgyhogy az elsõ kérdésre nem tudom a választ a második kérdésnél figyeltem de nem értettem :/ valami olyan hogy Edith alvást színlelve kihallgatta Plankenhorsték beszélgetését ezért tudta a titkos beszédet és így be tudta csapni Palvicz Ottót. A harmadikra pedig Alfonsine-nal.

Tudnátok segíteni nekem egy házifeladatban? Az Egri csillagokról szól. Elég régen olvastam több mint egy éve a könyvet és újra elolvasni sajnos már nincs időm. Remélem tudtok nekem segíteni.

A kérdés a következő: A következő meghatározások az egri vár védőire vonatkoznak. Nevezd meg kiről van szó az egyes esetekben! A vár legidősebb védője: Hadnagy, akiről halála után bástyát neveztek el: Dobó legkisebb apródja: Dobó kéme: Áruló, a kassaiak vezetője? A vár esze: Kicsapott a várból katonáival, de leesett a lováról: A vár számtartója:

Legjobb válasz: http://www.mek.oszk.hu/00600/00656/html/ rákeresel a kulcsszavakra és megtalálsz mindent (a részeket külön kell megnyitni) Én pl. rákerestem, hogy számtartó, és rögtön meg is találtam, hogy Sukán bácsi.

http://www.mek.oszk.hu/00600/00656/html/ rákeresel a kulcsszavakra és megtalálsz mindent (a részeket külön kell megnyitni) Én pl. rákerestem, hogy számtartó, és rögtön meg is találtam, hogy Sukán bácsi.
A kérdező hozzászólása: Hova kell beírni a kulcs szavakat?
ctrl+f Ez az oldalon megkeresi azt a szót, illetve szöveget akár szórészt), amit beírsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet, de sajnos eddig még semmit sem sikerült megtalálnom..:(
Hadnagy, akirõl halála után bástyát neveztek el: Bolyky Tamás Dobó legkisebb apródja: Balogh Balázs Dobó kéme: Varsányi Imre Áruló: Hegedûs István A vár esze: Bornemissza Gergely A vár számtartója: Sukán János A többit nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!! Ezzel is sokat segítettéél!!:) )
A kérdező hozzászólása: Tudnátok nekem még ebben is segíteni? Meghatározások: 1. Tõle szerzi meg Gergely Eger térképét (6 betû) 2. Ilyen regény az Egri csillagok (10 betû) 3.Fráter Györgyöt emlegetik így (5 betû) 4. Török katona (8 betû) 5.Gergely párbajellenfele, majd barátja (7 betû) 6.Innen szökteti meg Évát Gergely (5 betû) 7.Õ vigyázott Vicára (4 betû)
Szívesen:) 1. Hajván 2. Történelmi 3. Talán az a megoldás hogy "barát" de ebben nem vagyok biztos 4. Janicsár 5. Mekcsey 6. Gyalu 7. Kató
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen!! Ez nagyon nagy segítség nekem!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!