Találatok a következő kifejezésre: Nincs fogadott Be (9 db)

Mi lesz ha nincs fogadott orvosom és kiderül hogy a baba nem fordult be ezért császárra kerülhetne a sor?

sztk-s rendelésre járok és belegondoltam hogyha nem fordulna be id?ben a baba akkor ha eljön az id? besétálok a szül?szobára és papírokkal élve miszerint nem fejvég? a baba akkor szépen visznek császározni,?

Legjobb válasz: Szerintem az ügyeletes orvos. Vagy ha már a terhesség vége felé jársza akkor talán az sztk-s orvos szerintem tehet egy javaslatot a császármetszére, ha már tuti, hogy nem fog befordulni. Bár nem biztos mert nekem volt fogadott orvosom.

Szerintem az ügyeletes orvos. Vagy ha már a terhesség vége felé jársza akkor talán az sztk-s orvos szerintem tehet egy javaslatot a császármetszére, ha már tuti, hogy nem fog befordulni. Bár nem biztos mert nekem volt fogadott orvosom.
mennyi idõs vagy? még a végén is befordulhat.
Nálam úgy volt, hogy be kellett feküdni a 40. héten. Csinált egy uh-t az épp aktuális doki, mondta, hogy faros és ebbõl császár lesz, de várjunk még. Pár nap múlva elkaptam a folyosón, hogy mi is lesz. Mondta, hogy 2 nap múlva uh, ha akkor is faros, akkor rá 2 napra kiír császárra. Nem várta meg a lányunk, másnap hajnalban elfolyt a magzatvíz, azonnal császár. Nálunk így zajlott, hogy nem volt fogadott dokim.

Ha nincs fogadott orvosom, ügyeletesnél tervezem a szülést, és mondjuk túlhordom a babyt, akkor ki fektet be a kórházba, vagy mi történik?

Sztk-s rendelésre jártam eddig, szinte mindig más vizsgált meg, mert szabin voltak a dokik. Ha a kiírt napig nem indul meg a szülés, akkor aki aznap ott van, ? dönti el, hogy be kell feküdni? És ki indítja meg mondjuk a szülést?

Legjobb válasz: Szia!Én pont így voltam,mint te,és a túlhordott nap után 2 nappal voltam nst-n,akkor azt mondta a doki hogy másnap feküdjek be,de azt nem mondta hogy miért.Befeküdtem,és még akkor éjjel jöttek a fájások,és másnapi ügyeletes dokinál szültem,és minden rendben volt.Szóval nem számított,hogy van-e dokim,vagy nincs,ugyan úgy bántak velem,mint akinek volt.Könnyû szülés kivánok.7 hetes anyuka.

Szia!Én pont így voltam, mint te, és a túlhordott nap után 2 nappal voltam nst-n, akkor azt mondta a doki hogy másnap feküdjek be, de azt nem mondta hogy miért.Befeküdtem, és még akkor éjjel jöttek a fájások, és másnapi ügyeletes dokinál szültem, és minden rendben volt.Szóval nem számított, hogy van-e dokim, vagy nincs, ugyan úgy bántak velem, mint akinek volt.Könnyû szülés kivánok.7 hetes anyuka.
Szerintem ha nincs dokid és egyik orvos sem mondta, akkor nem fogják a kiírt napon megindítani a szülést.Ha nem indul meg aznap, akkor el fogják neked mondani, hogy meddig maradhat még benned a baba.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem akkor nálam is valahogy így alakul a helyzet, és aki épp aznap néz nst-n, az fogja tudni hogy be kell-e feküdnöm! Nagyon köszi !

SZTK-ba járok nincs fogadott orvosom, így is be jöhet velem a párom az ultrahangokra?

Legjobb válasz: Szia Nekem bejöhetett az SZTK-s ultrahangra a férjem, nem volt belõle gond. Elõször megvizsgált a doki, aztán hívták csak be, hogy ne sokkolja, hogy egy idegen pasi matat az asszonyában :D

Szia Nekem bejöhetett az SZTK-s ultrahangra a férjem, nem volt belõle gond. Elõször megvizsgált a doki, aztán hívták csak be, hogy ne sokkolja, hogy egy idegen pasi matat az asszonyában :D
Miért ne? Próbálta volna nekem egy orvos vagy nõvér azt mondani, hogy maradjak kint...
Szia, nálunk is beengedték
Nekünk is megengedték!
Gyöngyösön nem engedik be az apukákat - egyszer csakazért is bevittem, és úgy néztek ránk, mint a véres rongyra (amúgy van fogadott orvosom, de õ nem tud UH-t csinálni, ezért az SZTK-s UH-ra kell eljárnom)
Debrecenben beengedik!Szerintem ez természetes dolog!
Nálunk is beengedik a kispapát, kivéve a 18. heti genetikai uh. Állítólag az túl fontos, és csak zavarna az apuka. A többire bemehet.


Nincs fogadott orvosom. Be kell feküdnöm magas vércukor miatt a terhespatológiára. Foglalkoznak velem így is?

Konkrétan Szegeden lesz a dolog. Tud valaki felvilágosítást vagy bármilyen infot adni?

Legjobb válasz: természetesen foglalkoznak veled. Köteelesek minden kérdésedre érdemleges választ adni..te csak feküdj be,pihenj és kérdezd az ottani dokikat.

természetesen foglalkoznak veled. Köteelesek minden kérdésedre érdemleges választ adni..te csak feküdj be, pihenj és kérdezd az ottani dokikat.
Természetesen el fognak látni, hisz ez a dolguk, bármi kérdésed van, tedd csak fel nekik.Nagyon sokan nem fogadnak orvost, és minden rendben zajlik.
Szia már elég régi a kérdésed, nagyon megköszönném a segítenél nekem. Én békés megyei vagyok és átutaltak szegedre a terhespatológiára, egyenlõre nem tudok róla hogy befektetnének csak vizsgálat lesz. Leírnád nekem hogy miért fektettek be, milyen volt a bánásmód, hogyan szültél (császár-természetes). Nekem azt mondták hogy Bitó Tamáshoz kell menni, róla van véleményed? Nagyon köszönöm
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! kérlek, írj privit, mert nem szívesen írnám ki a véleményemet az oldalra.
A kérdező hozzászólása: Õ amúgy helyettesítõként az adott kórházban szokott dolgozni. Hivatalosan a kórház orvosai közül egy.
Egy kis logika nem árt. Ha mentõt hívsz azt jelenti, hogy megindult a szülésed és nem biztos, hogy beérsz a kórházba lábon, vagy a saját kocsitokkal. Ergo a legközelebbi szülõszobába kéne menni nem? A mentõ nem fog értetlenkedni amúgy és el is fog vinni, de az õ kompetenciája megitélni, hogy beér-e veled a választott kórházba, vagy bevisz a legközelebbi szülészetre.
Heteken belül fogok szülni, az orvosom beírta a kiskönyv utolsó oldalára, hogy Szülését az XY kórházban tervezzük, aláírás, pecséttel. Szerinte a lakóhelyeden belül nem okoz gondot, hogy ne a körzetes kórházba vigyen a mentõ. Akkor érdemes beíratni, ha más városban szeretnél menni szülni. Pl.: egy budapesti kórházba mennél valahonnan vidékrõl. Nekünk eszünkbe sem jutott, hogy ne a saját autónkkal menjünk be a kórházba, pedig januárban sokkal nagyobb esély van a hóesésre, mint az év bármelyik hónapjában. A mentõben utazással kapcsolatban azért érdemes megfontolni, hogy fogalmad nincs róla, ki utazott benne elõtted. Két beteg között pedig nem igazán fertõtlenítik ezeket....
A kérdező hozzászólása: Én felmentem most az OMSZ honlapjára és rákerestem arra, hogy ki, milyen esetben hívhat mentõt és az egyik pont az a szülés megindulása volt. Nyílván ha rendszerezõdtek a fájások vagy elfolyt a magzatvíz, akkor már lehet hívni õket. A párom tud vezetni, de ha lenne kocsink, akkor is megfontolnám a mentõt, mert õ szerintem idegesebb lesz, mint én és nem biztos, hogy tud koncentrálni. Ha ideges, még a nevét sem tudja :)
Egy szüléshez ne hivjunk mentõt? volt már párszor olyan hogy a mentõben szültek meg. Akk szüljünk taxiban, buszon vagy miközben a férjünk vezet? Egy ismerõsöm elindult kocsival szülni a férje messze volt. fél uton már mentõt hivott és félreált mert nem birt tovabb vezetni. És valoban nem a rohammentõt küldik ilyenkor. Nallunk nincs korház csak 40 kmre. Marciusban fogok szülni. Eddig ugy van hogy a párom visz autoval, de ha netalán olyan állapotban lesz, pl bepanikol, vagy hatalmas havazás, inkabb mentõt hivok mert a félorás úton akármi megtörténhet és akkor a mentõs azért többet tud errõl mint én vagy apuka. És akinek nincs autoja az otthon szül?vmi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Valóban nincs autónk. Tervezzük, csak még nem futotta rá, hitelt meg nem akarok. Mivel elsõ baba lesz, nekem kifejezetten ajánlották a mentõt, ha elfolyik a magzatvíz, vagy rendszerezõdnek a fájásaim, mivel ugye tapasztalatlan vagyok és inkább menjek be korábban, mint késve. Amúgy hála az Égnek, soha nem kellett mentõt hívni miattam, így szerintem ez az egy alkalom belefér. :-)
Utolsó, de hülye vagy! Nekünk pl. nincs autónk, akkor sétáljak be? Ráadásul tele van a net olyan sztorikkal, hogy a taxis nem vitte be a vajúdó nõt, mert félt, h. koszos lesz a kocsija. Az is köztudott, hogy ha pl. elfojt a magzatvíz, akkor feküdni kell, nehogy rátekeredjen a köldökzsinór a baba nyakára. Szerinted így sétálgasson a baba a taxihoz? Millió esetrõl tudok, mikor az idõs nyanyák taxinak használják a mentõt, az ilyeneket okkal oszthatod ki, de nehogy már egy vajúdó nõ ne merjen mentõt hívni... Tiszta idióta vagy!!!
Utolsó. A mentõ erre való. Nem biztos, hogy van autójuk és pénzük taxira. Ezért fizetünk egy vagyont, hogy normálisan ellássanak bennünket, ha szükséges. Ha már normális ellátás nincs, akkor szállítás legyen. Egy szüléshez nem a rohammentõt küldik, ha nincs baj. Senki nem fog emiatt meghalni, mert egy kismamát kórházba visznek.
Ne haragudj az offert, de mindenki tudja milyen keves a mento, es sok sulyos eletveszelyes esetben tul sokat kell varni a beteg meg is halhat! Pl szivinfarktus, agyverzes, baleset stb.. En ugy gondolom nem kene mentot hivnod, hanem vigyen be a parod a korhazba, mikor elment a magzatvized, vagy a fajasok surusodtek es tudod hamarosan szulni fogsz.. Tejlesen felesleges mentot hivni egy szuleshez!
A kórháztól kell egy befogadó nyilatkozat.
Én úgy tudom, hogy kell aláírás és pecsét az orvostól, hogy hova vigyen a mentõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Pont ezt néztem én is. Most, ha megyek hozzá még rákérdezek, mert nem ha éppen nem az adott kórház az ügyeletes, és a mentõs értetlen, akkor bajban leszek :-)
Nekem a védõnõ írta be, de mivel nem kell oda se pecsét, se aláírás, te magad is beírhatod.
A kérdező hozzászólása: Mivel elsõ szülõ nõ vagyok és 5 km-re lakom a kórháztól, nem hinném, hogy nem érne be velem a mentõ, ráadásul ez a legközelebbi kórház is, csak ugye nem mindig az az ügyeletes.
azzal a dokival akihez jársz terhesgondozásra sztk-ban vagy kórházban. esetleg szülésznõ.

Mi van akkor, ha nincsen fogadott orvosom (sztk-shoz járok) és mondjuk túlhordom a babát vagy valami komplikáció van? A helyileg illetékes kórházba ő utal majd be az egyik vizsgálatról? Vagy mentőt kell majd hívnom? Csak érdeklődöm.

Legjobb válasz: Szia! Én is sztk-s orvoshoz jártam. A kiírt idõpont után minden nap mennem kellett ctg-re. Az ötödik napon elég rossz lett az eredmény. Az orvos, akihez jártam beutalt az illetékes korházba ahova tartozom. Felvettek az osztályra, de nem indították meg a szülést. Még aznap este magától beindult. De rendszeresen néztek nst-vel, szóval ha van valami komoly, gondolom akkor beindították volna.

Szia! Én is sztk-s orvoshoz jártam. A kiírt idõpont után minden nap mennem kellett ctg-re. Az ötödik napon elég rossz lett az eredmény. Az orvos, akihez jártam beutalt az illetékes korházba ahova tartozom. Felvettek az osztályra, de nem indították meg a szülést. Még aznap este magától beindult. De rendszeresen néztek nst-vel, szóval ha van valami komoly, gondolom akkor beindították volna.
Szia! Melyik városban szülsz? Nálunk úgy volt, hogy a 40. héttõl 2 naponta kellett mennem NST-re és magzatvíz vizsgálatra. Nem kellett beutaló. 41. héten befektettek. Elõtte nap mondta az az orvos aki csinálta a vizsgálatot, hogy másnap reggel úgy készüljek, hogy már nem engednek haza. Akkortól naponta van mindenféle vizsgálat. Ha minden eredmény jó, akkor megvárják a 42. hetet, és akkor indítják meg a szülést. Könnyû szülést kívánok Neked!
A 40. héttõl naponta kell NST-re járni. Nekem volt fogadott orvosom, de nem mindig vártam meg, gondoltam, hogy az épp rendeldõ orvos is képes értelmezni, minek üljek ott órákat. Mindegyik nagyon rendes volt, szerintem ha bármi baj lett volna, azonnal intézkedtek volna.
Egyszerûen bemész abba a kórházba, ahol szülni szeretnél. Ha nincs vészhelyzet, nem kell mentõ. NST-re és POSE-ra úgyis oda kapsz beutalót, ahol szülni fogsz. Túlhordás miatt csak akkor fektetnek be, ha nincsenek rendben a Te vagy a baba eredményei, egyébként elég a napi NST. Nálunk oda is csak elõször kellett beutaló, aztán ott automatikusan adták a következõ idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Monoron lakom, itt járok sztk-ba, de Kistarcsán a Flór Ferenc az illetékes Kórház ahova szülni visznek majd...

11 hetes kismama vagyok. Nincs fogadott orvosom, A 12 hetes uh-ra kell beutalót kérnem? Be kell jelentkeznem az sztk-ba, vagy csak simán mehetek a rendelésre?

Legjobb válasz: a védõnõnél kérdezd meg körzetileg kihez tartozol nõgyógyászhoz oda kérj idõpontot, menj el vizsgálatra és mond meg mennyi idõs terhes vagy ..Ott kell adjanak beutalót a 12 hetes uh-ra anélkül nem mehetsz. Aztán az uh eredménnyel vissza a dokihoz és majd sorra adni fogja a többi beutalót. Eddig nem is voltál orvosnál??? A védõnõ legyen az elsõ és õ tudja kihez tartozol, de ha nem akarsz oda menni, akkor valaki magánrendelésére is bejelentkezhetsz, de az szerintem elsõre felesleges.

a védõnõnél kérdezd meg körzetileg kihez tartozol nõgyógyászhoz oda kérj idõpontot, menj el vizsgálatra és mond meg mennyi idõs terhes vagy ..Ott kell adjanak beutalót a 12 hetes uh-ra anélkül nem mehetsz. Aztán az uh eredménnyel vissza a dokihoz és majd sorra adni fogja a többi beutalót. Eddig nem is voltál orvosnál??? A védõnõ legyen az elsõ és õ tudja kihez tartozol, de ha nem akarsz oda menni, akkor valaki magánrendelésére is bejelentkezhetsz, de az szerintem elsõre felesleges.
Voltál már orvosnál?Védõnõhöz csak akkor kell menni, ha jártál már orvosnál.Szerintem ne szaladj magánrendelésre.Ha elmész nõgyógyászhoz, akkor õ mindent elmond!
Az elsõ vagyok! Kedvas második osztom a véleményed, de azért írtam , hogy menjen le a védõnõhöz, ha egyáltalán nem volt orvosnál akkor a védõnõ tudja megmondani, hogy körzetileg melyik dokihoz tartozik, hogy egyáltalán el tudjon menni, aztán persze amit a doki ad eredményt azzal ismét védõnõ a kiskönyv miatt.
A kérdező hozzászólása: voltam már nõgyógyásznál 3 szor, de amikor meglátta h helyileg nem oda tartozom, közölte h a magánrendelõjében tud fogadni, vagy menjek a helyi nõgyógyászhoz.Azóta 2 hét telt el, és most jön a kötelezõ 12 hetes uh, ezért kérdeztem h hol kérjek beutalót, és be kell e jelenkeznem.A védõnõ se tudja pontosan.
szia én más kerületbe vagyok bejelentve, mint ahova járok Sztk-ba és a dokinak esze ágában sem volt elküldenie. Már lassan egy éve járok hozzá, és soha nem mondta, h menjek oda ahova tartozom vagy a magánrendelésére. Úgyh sztem csak pénzt akar... Ja és a dokinak kötelessége ellátnia hiába tartozol máshova. Egyetlenegy esetben tagadhatja ezt meg, ha akadályozod azoknak az ellátását, akik oda tartoznak. Ez meg gondolom nem így van. Úgyh ne engedd lerázni magad. Bár az elgondolkodtató, h hozzá járj e, ha neki csak az számít h a magánrendelésén többen legyenek. Nem tûnik nagyon felelõsség teljesnek.

Nincsen sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznő, ügyeletben szülök majd, a Bajcsyban (a Bajcsy SZTK-ba jártam terhesgondozásra). Ha jönnek a fájások, be kell jelentkeznem a kórházba, vagy elég taxi-t hívni?

Legjobb válasz: Szia!A mentõs nekem azt mondta,hogy nem a mentõt kell hívni,hanem apuci majd bevisz,vagy taxit hívjak.Nekem sincs fogadott dokim,igaz csak hozzá járok,de nem adok neki pénzt!Ha megindulna a szülés és a mentõket fogom hívni! 35 hetes kismami

Szia!A mentõs nekem azt mondta, hogy nem a mentõt kell hívni, hanem apuci majd bevisz, vagy taxit hívjak.Nekem sincs fogadott dokim, igaz csak hozzá járok, de nem adok neki pénzt!Ha megindulna a szülés és a mentõket fogom hívni! 35 hetes kismami
Szia! Én is ott fogok majd szülni és szintén azt sztk-ba jártam!nem kell elõre bejelentkezni, ha jönnek a fájások hívsz egy taxit és mondod hogy oda vigyen!Területileg gondolom amúgy is oda tartozol! És amikor oda értél akkor kell majd csak bejelentkezni lent!Sok sikert majd neked és könnyû szülést! 34 hetes kismama
Ha a tizedik ker-ben laksz akkor oda tartozol! A mentõ is oda vinne! Ja és nekem sincs fogadott dokim se szülésznõm! (utolsó voltam)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Én ugyanígy vagyok, 1 dokihoz járok, de nem adtam pénzt. Cak most költöztem pestre, nem tudom, hogy ha a 10.ker.ben lakom, akkor a mentõ a Bajcsyba visz-e, odatartzom-e. gondolom igen, de már semmiben nem vagyok biztos... :)
A kérdező hozzászólása: szia 2-es válaszoló! Köszi szépen, könnyû szülést! :) Nekem már bármikor jöhet... :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!