Találatok a következő kifejezésre: Nincs fogadott és (49 db)

Székesfehérvári kórházba milyenek a dokik? Nekem nem lesz fogadott dokim! Rendesek a növérek és a dokik is azzal akinek nincs fogadott orvosuk?

Legjobb válasz: Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)

Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)
Bocsi, hogy írok ide, de nekem is hasznos lehet amit kérdeztél. Én júliusra várom a Manót, sintén Fv.-on fogok szülni és nekem sincsen orvosom, nem is lesz. Remélem páran még írnak kommentet. Mekérdezhetem, hogy hány hetes kismama vagy, Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes szombaton:) ! Remélem, hogy normálisak a dokik! És te hány hetes vagy? Kisfiú vagy kislány lesz?:) Nálunk kisfiú lesz.
Sziasztok!Én 9 éve szültem fváron, és októberben is ott fogok.Nagyjából ugyan azok a dokik vannak akik akkor, és rendesek sztem!Én a Vas Aleftyinához jártam és a Bognár Idánál szültem, nem volt fogadott dokim, mégis rendesen elláttak.A szülésznõm elõtt pedig le a kalappal, õ Farkasné Zsuzsika volt és nagyon remélem hogy most is ott lesz, de lehet õt meg fogadom.Elsõ szülésem volt és mégis 1, 5 óra alatt megvolt a baba vajúdással együtt.Azért nem fogadok orvost mert a varráson kívül mident a szülésznõ csinált.Az orvos csak ott állt és nézett, de õ is rendes volt azért.Nekem nincs olyan orvos fváron akirõl rossz véleményem lenne, pedig fvárra járok 15 éve nõdokihoz!!Bocsi a hosszú magyarázásért!:)
2.tól kérdezném, h mikor szülsz? Én is Fehérváron fogok, júli 5-re vagyok kiírva. Van fogadott orvosom, de én is izgatottan várom, h milyenek lesznek a körülmények. Bár nagyon sok jót hallottam a Fehérvári szülészetrõl.

Mi a teendő, ha valakinek nincs fogadott orvosa és szülésznője?

Ha a kismama betölti a kb 40.hetet úgy érzi,hogy szülnie kell ,akkor bemegy a körzeti szülészetre és közli hogy szülni jött? Vagy esetleg be kell jelentkeznie,hogy ott szeretne szülni?

Legjobb válasz: Semmi teendõd nincs, abba a kórházba-szülészetre mész ahová visz a mentõ, vagy ahová akarsz és az ottani éppen ügyeletes orvos fog mindent elintézni, meg az ügyeletes szülésznõ. Nálunk a kórházban vannak a kötelezõ vizsgálatok , így egyértelmûen oda megy akinek nincs fogadott. A lényeg, hogy idõben menj, haza nem küldenek az tuti.

Semmi teendõd nincs, abba a kórházba-szülészetre mész ahová visz a mentõ, vagy ahová akarsz és az ottani éppen ügyeletes orvos fog mindent elintézni, meg az ügyeletes szülésznõ. Nálunk a kórházban vannak a kötelezõ vizsgálatok , így egyértelmûen oda megy akinek nincs fogadott. A lényeg, hogy idõben menj, haza nem küldenek az tuti.
Szia! én is az ügyeletesnél szültem pár hónapja, nem kell elõre bejelentkezni. én elmentem a szülésfelkészítõre, amit a kórház tartott (ingyenes), hogy tudjam, mit kell vinni, stb. ztán amikor eljött az idõ, mentünk szülni, apás szülés volt. de ha nincs fogadott dokid, akkor csak a területileg illetékes kórházba mehetsz. csak akkor küldenek haza, ha még nem indult be a szülés, csak ti gondoltátok azt, és korán mentetek be. de ha tényleg itt az idõ, nem küldenek el.
második vagyok, én még a kötelezõ vizsgálatokra sem a kórházba mentem, hanem az "SZTK"-ba
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Én is az SZTK-ba járok vizsgálatokra.

Nincs fogadott orvosom és nem is szeretnék. Mennyi pénzt illik adni a szülesztő orvosnak?

Legjobb válasz: Szerintem ha nem fogadott orvos akkor amennyit gondolsz. Sokban függ attól mennyire vagy vele megelégedve, mennyire figyelt rád és nyilván mit engedhetsz meg magadnak. Nem kell túlzásokba esni! Ilyen esetben szerintem nincs meghatározható összeg. Ha adsz akkor örüljön neki, ha pedig nem akkor sem sértõdhet meg. Egyébként ha komplikációmentes lesz a szülésed akkor valószinûleg a szülésznõt többet fogod látni, többet fog segíteni.

Szerintem ha nem fogadott orvos akkor amennyit gondolsz. Sokban függ attól mennyire vagy vele megelégedve, mennyire figyelt rád és nyilván mit engedhetsz meg magadnak. Nem kell túlzásokba esni! Ilyen esetben szerintem nincs meghatározható összeg. Ha adsz akkor örüljön neki, ha pedig nem akkor sem sértõdhet meg. Egyébként ha komplikációmentes lesz a szülésed akkor valószinûleg a szülésznõt többet fogod látni, többet fog segíteni.
én ügyeletes dokinál szültem, 20 percet volt velem, 20.000ft-ot kapott
Szia! Nekem sem lesz fogadott dokim, és én is 20ezerre gondoltam. Többet nem engedhetünk meg magunknak, és hát 20 perces munkáért 20 ezer az nem semmi.... Egyébként nem néznek úgy rád mint egy õrültre, amikor arra a kérdésre, hogy "és kinél fogsz szülni?" megmondod, hogy majd az ügyeletesnél?! Mert én ezt tapasztalom....
Nekem sem volt fogadott orvosom az ügyeletesnél szültem és nem adtam egy forintot sem. Nem volt bent csak 20 percet kb és a szülésznõknek sem adtam. Õk kaptak egy kis ajándék csomagot, még is csak többet foglalkoztak velem/ borotválás, beöntés/. Még a zárómat is a nõvér adta oda, nem is láttam az orvost akinél szültem, szóban szépen megköszöntem. Egyébként eü-s vagyok én is. Néha kicsit kínosnak éreztem amikor kérdezték, hogy fogadott orvos, én meg közöltem, hogy nincs. Hogy ki mit gondolt ez nem érdekelt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Szültetek mostanában a volt MÁV kórházban? Tapasztalatok? Milyenek az orvosok, szülésznők, csecsemősök? A jövő héten szülök és nincs fogadott dokim.

Legjobb válasz: Szia! Ugye az ÁEK-rõl van szó? Én ott szültem 2008.05.07 és most 2009.10.02-én. Mindenki nagyon aranyos segítõ kész, a csecsemõs nõvérek is és a sima nõvérkék is õk talán még édesebbek! Szülésznõk nagyon kedvesek, még a mûtõs fiú is nagyon aranyos(császárom volt mind a kétszer). Csak jót tudok mondani!!!!! Nekem fogadott orvosom volt! Majd a 3. gyerköcömet is ott szeretném világra hozni!:) Könnyû szülést és Boldog Babázást!

Szia! Ugye az ÁEK-rõl van szó? Én ott szültem 2008.05.07 és most 2009.10.02-én. Mindenki nagyon aranyos segítõ kész, a csecsemõs nõvérek is és a sima nõvérkék is õk talán még édesebbek! Szülésznõk nagyon kedvesek, még a mûtõs fiú is nagyon aranyos(császárom volt mind a kétszer). Csak jót tudok mondani!!!!! Nekem fogadott orvosom volt! Majd a 3. gyerköcömet is ott szeretném világra hozni!:) Könnyû szülést és Boldog Babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Igen az ÁEK.Kicsit megnyugtatott mert hát eléggé félek a szüléstõl.Minden jót nektek is.
Szia!Én szeptember 10-én szültem (császárral) a MÁV kórházban, és csak jót tudok én is mondani!Fogadott orvosom nekem sem volt, de így is nagyon-nagyon kedvesek voltak, és maga a kórház szülészete is nagyon jól felszerelt, korszerû!Egyedül a csecsemõsök voltak néha furcsák számomra, de a 90%-uk nagyon kedves, aranyos!A következõt is ott szülném!Jó döntés, ne félj! :)
szia az elsõ válaszoló vagyok. Hogy vagytok? Megszületett már a angyalkád? Ugye hogy jó volt az ÁEK?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!2010.01.01-én megszületett a kislányunk!
Szia elsõ vagyok és gratulálok nagyon!Nem mondom hogy Boldog Újévet hisz neked van a legboldogabb! :) Minden jót nektek!

Hátrány, ha valaki nem jár magánrendelésre nőgyógyászhoz és nincs fogadott orvosa szüléskor?

Sokat gondolkodtam azon, hogy ha tudja az ember lánya, mikor milyen vizsgálatra kell menni, akkor egy sima sztk rendelésen is kérheti az orvosától (rendszeresen ugyanahhoz járok,nem mindig máshoz, de nem fizetek neki érte). Szüléskor meg sok ismer?söm úgy járt, hogy fizetett magánn?gyógyásza volt, el?re fizetett neki a szülésért is, aztán ott sem volt, vagy max. 10 percre a végén - de olyan is volt, hogy meg sem jelent és az ügyeletes csinálta végig. Akkor most ?szintén, mi értelme van ennyi pénzt kifizetni, amikor annyi mindenre kell a babának?

Legjobb válasz: Én szintén sztk-ba jártam terhesgondozásra, mindig ugyanahhoz a dokihoz. A szülésnél rábíztam magam az ügyeletes orvosra, és azt hiszem jobbat nem is tehettem volna. Bár kicsit komplikációs volt a szülésem, de a legtöbb kedvességet és odafigyelést kaptam. Mindig volt valaki mellettem, és egyáltalán nem volt gond, hogy noncs fogadott orvosom. Bár azt hiszem ez kórház függõ is. Hol fogsz szülni?

Én szintén sztk-ba jártam terhesgondozásra, mindig ugyanahhoz a dokihoz. A szülésnél rábíztam magam az ügyeletes orvosra, és azt hiszem jobbat nem is tehettem volna. Bár kicsit komplikációs volt a szülésem, de a legtöbb kedvességet és odafigyelést kaptam. Mindig volt valaki mellettem, és egyáltalán nem volt gond, hogy noncs fogadott orvosom. Bár azt hiszem ez kórház függõ is. Hol fogsz szülni?
Nézd én két gyerekt szültem, egyiknél sem volt fogadott orvosom, sima sztk-terhesgondozóba jártam és annál szültem aki épp ügyeletes volt.Mivel én is egészségügyben dolgozom, az a véleményem, hogy a dokinak ez a dolga a hivatása, erre esküdött fel, nem arra, hogy sok sok pénz ellenében esetleg foglalkozik egy kismamával.Különben is honnan a fenébõl tudja egy pasi, hogy nekem hol fáj mik a panaszaim, milyen testhelyzetben szüljek stb stb.A Hippocrates-i esküben nem áll olyan, hogy hálapénz én magánrendelés.Aztán mikor szül a kismama, az orvos érdekes módon épp nyaral-siel.Vajon visszaadja a rengeteg bezsebelt pénzt???És semmi problémám nem volt, hogy orvos nélkül szültem, viszont a szülésznõnek adtunk pénzt mert õ nõ, és tudja min megyek keresztül, és végig mellettem volt, nem úgy mint az orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál. Én is egészségügyben dolgozom (sürgõsségin, nem szülészeten és ezért kérdeztem ezt). Tudom milyen vizsgálatokra kell mennem és mikor, mire figyeljek, mit szabad és nem szabad stb. - csak azt nem tudtam, mi a 'szokás' a szülészeten, máshogy kezelnek-e, ha nem fizetem ki (amit elvárnak esetleg).
Szia! Én is sztk rendelésre járok, nincs magánorvosom, nem is lesz, ameddig nincs panaszom a jelenlegi orvosomra. Én úgy voltam vele, ha normálisan állnak hozzám, akkor nem váltok, tényleg nincs miért. Én pl. minden egyes uh-n kaptam eddig képet is, kérés nélkül. Viszont ha elvállal, mi megfogadjuk. Õ nem "kér" túl sokat(40e), viszont veled van végig a szülésnél. A családban már többen szültek nála, csak jó tapasztalatok vannak eddig. De százezreket biztosan nem fizetnék én sem. Egyébként nálunk az sem hátrány, ha nincs fogadott orvosod, mindenkivel normálisan viselkednek.
Szerintem az ügyeletes orvos olyan mint a zsákbamacska. Ha szerencséd van, jó orvost fogsz ki és szülés után mindenkinek a fogadott doki nélküli szülést ajánlod, talán nem normálisnak is nézed azt, aki egy kész vagyont kiad a terhesgondozásért és szülésért. Ha nem jó orvost fogsz ki, akkor borzalmas élményként is megmaradhat benned, évekig elrettenthet a következõ szüléstõl és átkozod magad, hogy miért nem fogadtál és miért voltál naiv. Tudom mirõl beszélek. Az elsõ gyermekünk 11 éves, fogadott orvos és fogadott szülésznõ nélkül mentem szülni. Ráadásul az ügyeletes doki pont az volt, akihez végig jártam az SZTK-ba terhesgondozásra. Tudta, hogy nem számíthat pénzre. Olyan "élményben" részesített, hogy 8 évig rettegtem a szüléstõl én és a férjem is, aki bent volt akkor velem. Egy dologban volt korrekt a doki: megmondta, hogy mindjárt dél van és a kollégáival szeretne ebédelni menni, ezért megkínoz. De legalább nem hímezett-hámozott. 8 év után nagyon vágytunk már egy kistestvérre és rászántuk nagy nehezen magunkat egy újabb szülésre, de csak és kizárólag fogadott orvossal és császárral! Ami a fogadott dokimnak köszönhetõen szerencsére nem úgy lett és ezért hálás vagyok. Átsegített a félelmeimen. A kicsi még csak 2, 5 éves és már most újra babát várunk nagy örömmel és félelemtõl mentesen, a 7. hónapban járunk. Egy csodás szülés élményével vágtunk újra bele a következõ gyermekáldásba. Most mégsem fogadtam orvost, helyette szülésznõt fogadtunk. Õ vezeti le a szülést ha komplikációmentes és két gyors és sima szülés után bízhatok benne, hogy talán kicsi esély lesz a bajra. Õ felügyeli és végigkíséri a vajúdásom, szülésem és közvetíti az orvosnak azt a kevés, minimális igényt, amit kértem. Bízom benne. Az elsõ gyermek születése elõtt én sem értettem, hogy miért kellene választani orvost vagy szülésznõt, de a legbiztosabb, ha mindkettõ van az ember mellett, csak bírja a pénztárcája.
Én is pécsi vagyok. Terhesgondozásra a körzeti nõgyógyászomhoz jártam (Panka Tibor), és a Klinikán szültem ügyeletesnél (Kerecsényi Péter). Én elvbõl nem fizetek soha, és még szerencsére nem kellett megbánnom. A terhesgondozáson jó ellátást, odafigyelést kaptam, mindig pontosan küldtek minden vizsgálatra. A védõnõ is helyben volt a folyosó másik végén, nem kellett külön mászkálni hozzá: minden hónapban vizsgálat elõtt nála volt mérés, vizeletvizsgálat stb. A szülészeten sem éreztem semmi hátrányát, h' nem volt fogadott dokim, pedig hosszú vajúdás után császár lett. A szobatársaim is meglepõdtek, amikor megtudták, h' nem fogadott orvos, mert ugyanúgy odafigyelt rám szülés után is, mint rájuk a saját orvosuk. Szerintem Pécsett nyugodtan vállalhatod magánorvos nélkül a terhességet és a szülést. A Megyeit személyesen nem ismerem, de arról is csak jókat hallottam. (Mostanában vagy 15 ismerõsöm szült, úgyh' elég széles körbõl kaptam információkat.) Minden jót nektek!
Ott rontották el az ismerõseid, hogy elõre fizettek. Ezt nem szabad, csak utólag és attól függ mennyit kap, hogy hogy foglalkozott veled, stb. Én kigondoltam egy összeget, hogy ha 100%-ig meg leszek vele elégedve akkor ennyit fogok neki adni szülés után. És így is történt. És ahogy ott láttam igen is hátrány ha nincs fogadott orvos, úgy beszéltek a mellettem lévõ szobában szülõ nõrõl, mint a kutyáról. " Már tegnap este óta (reggel 9-kor császároztak) így üvõlt, hogy nem fárad már el, miért nem tud csedben lenn." Üvöltött mert farfekvéses volt a babája, és senki nem volt mellette, csak úgy hagyták kínlódni, mikor ilyen esetben császároznak. És szegény össze-vissza szakadt és azt hitte ott hal meg. Tehát érdemes fogadni, legalább is én biztos nem mennék úgy szülni, hogy nincs fogadott orvosom a babám és az én érdekemben sem.
Nekem már volt pár problémám a terhességem alatt, 2-szer feküdtem bent a klinikán, én jobbnak találtam, ha van fogadott orvosom. Õ személy szerint tudja, az eddigi kórtörténetemet, ott dolgozik a klinikán is. Nekem a hétvégi orvosi ügyeletekrõl elég rossz tapasztalataim vannak, azoknál nem ajánlatos szülni általában (A neten egy fórumban is elcsíptem egy ilyen esetet és megtudom erõsíteni a nevek alapján. Nekem megnyugvás, hogy van és õ a dokim, bármikor felhívhatom. Eddig mindig nagyon kedves, készséges, támogató volt, amikor kétségbe voltam esve, tehát empatikus is. Én nem fogom sajnálni tõle azt az összeget. Bárcsak tartanánk már ott!!! 18 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ!!!
10:50-es vagyok. Mindkét szülésem Bp-en történt, más-más kórházban.
A kérdező hozzászólása: Kaposváriak vagyunk eredetileg, de Pécsen lakunk már évek óta. Itt is dolgozunk, cska néha járok Kaposvárra szüleimhez. Itt szeretnék szülni Pécsen. Szerintem jól kiépített egészségügyi rendszerük van, úgy vettem észre. Mit gondolsz?
Szerintem nem probléma. Én sem fogadok orvost, viszont szülésznõt már keresgélek. 14. hetes kismama vagyok. Sztk-ban mindent el lehet végeztetni. Ha sima szülésre számíthatunk, akkor a szülésznõ az, aki végig ott van veled. Az orvos meg csak akkor jön, ha vágni kell (ezt a szülésznõ is simán megteszi), vagy ha császár lesz belõle. Viszont, ha mégis császáros leszek, akkor meg ugyan mindegy, hogy ki vág fel. Az ügyeletes orvos is valakinek a fogadott dokija, tehát elvileg "szakember". Ráadásul a fogadott dokinak az az érdeke, hogy minél hamarabb kinnt legyen a baba(oxytocint ad, sürgeti a tolást, vág akkor is, ha nem muszály), viszont a szülésznõ ha megfogadod, nem feltétlenül sieti el a dolgot, és még gátvédelemmel is szülhetek nála. Ja, és a dokinak kifizetsz a terhesség alatt és a szülésért 80-120 ezer forintot, a szinte semmiért, a szülésznõt meg megfogadom 20-40 ezerért. Na ez sem mellékes.

A nyíregyházi szülésznők aranyosak? Mert nincs fogadott szülésznőm, csak orvosom, és félek, hogy egy embertelen, lenéző szülésznő lesz pont az ügyeletes! Tapasztalatokat légyszíves küldjetek!

Legjobb válasz: nekem dr.Fábián Antal volt a fogadott dokim és vele párban volt Podlovics Tiborné szülésznõ és végtelen aranyos volt. végig fogta a kezem még a varráskor is ott állt mellettem pedig 40 percig varrtak mert belsõ repedésem is volt, meg vágtak is. lent az osztályon amikor felvettek háát ott a beöntést végzõ szülésznõ elég mogorva volt, de akkor már nem érdekelt. miután szülõszobbára kerültem ott volt a dokim meg az aranyos szülésznõ és ez volt a lényeg. ki a dokid? 9 hós kisfiú anyuja

nekem dr.Fábián Antal volt a fogadott dokim és vele párban volt Podlovics Tiborné szülésznõ és végtelen aranyos volt. végig fogta a kezem még a varráskor is ott állt mellettem pedig 40 percig varrtak mert belsõ repedésem is volt, meg vágtak is. lent az osztályon amikor felvettek háát ott a beöntést végzõ szülésznõ elég mogorva volt, de akkor már nem érdekelt. miután szülõszobbára kerültem ott volt a dokim meg az aranyos szülésznõ és ez volt a lényeg. ki a dokid? 9 hós kisfiú anyuja
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem Dr. Petróczy Ottó a dokim. Én nagyon szeretem õt, csak fogadott szülésznõm nincs. De ha ott lesz a doki, akkor csak nem fog a szülésznõ állat módjára bánni velem! És a beöntés az fájt? Én jelenleg attól félek a legjobban! Tudom, hogy hülyeség, de ez van! Szia!
szia. nekem sem volt fogadott szülésznõm, csak dokim. a szülésznõ egy fiatal nõ volt, valamilyen Ibolya, a teljes nevére nem emlékszem. plusz volt egy tanuló szülésznõ. mindenkivel max. meg voltam elégedve. teljesen jó kezekben voltam. ne félj. aranyosak. ja és Podlovicsné az egyik ismerõsöm anyukája, és nem ismer engem, de adta a drótot az ismerõsömnek.... szóval biztos Õ is rendes nagyon.
1.vagyok: dehogy fáj a beöntés. én meg sem éreztem, hogy betolta a csövet, jól csinálják. na meg nem te leszel az elsõ! :) én is tartottam ettõl, de nincs ott idõ szégyenlõsködni, meg semmire. csak el kell lazulni és kész. :) ne félj tõle, komolyan mondom nem kell!!!
egyetértek az elsõ válaszolóval. tényleg nem kell félni. nekem sem fájt.az egészre olyan szép élményként gondolok vissza. hiányzik :((

Én is tarifáról érdeklődöm, a SoteI-en ha fogadott a dokim, de neki nincs magánrendelője és a kórházba járok hozzá, akkor mennyit illik adni?

Legjobb válasz: Attól függ, melyik dokinál szülsz. Volt szobatársaimat tudom írni. Egyik Krasznainál császárral ikreket szült 40-et fizetett. Másik ugyan ennél simán 30-ért. Én fõorvosnál szültem, 80-at adtam, de nekem necces volt a terhesség és közben nem fogadott el semmit sem. Általában 30-40 körül szoktak adni. Harmadik szobatársam ügyeletesnél szült, nem adott neki semmit, mert elég rosszul álltak anyagilag.

Attól függ, melyik dokinál szülsz. Volt szobatársaimat tudom írni. Egyik Krasznainál császárral ikreket szült 40-et fizetett. Másik ugyan ennél simán 30-ért. Én fõorvosnál szültem, 80-at adtam, de nekem necces volt a terhesség és közben nem fogadott el semmit sem. Általában 30-40 körül szoktak adni. Harmadik szobatársam ügyeletesnél szült, nem adott neki semmit, mert elég rosszul álltak anyagilag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia! Szerintem annyit adjál, amennyit az anyagi lehetõséged (valóban) megenged..... Én is ügyeletes orvosnál szültem ugyanitt (2010-ben), akkor 25000 Ft-ot adtam a nagyon szimpatikus (akkor még) rezidens orvosnak! Most a második babámat is nála fogom szülni, kb ugyanennyit fogok neki adni, mivel nem állok túl jól anyagilag! És egyébként is...... De ha nem fizetsz egy forintot sem, akkor is kiváló ellátást fogsz kapi a Klinikán Te is és a Babád is! Az orvos megkapja a fizetését! De ha nagyon kellemetlenül érzed magad emiatt, kérdezz rá kerek perec, hogy "kell" e fizetned? (Csak nem mond egy összeget.....az durva lenne!)

Székesfehérváron fogok szülni, nincs fogadott orvosom, akkor van lehetőségem fájdalom csillapitásra, ha igen akkor milyenre, és mikor érdemes kérni?

Legjobb válasz: Én három hete szültem Székesfehérváron. Nem volt fogadott orvosom. A szülésznõ nagyon aranyos volt és adott érzéstelenítõt. De sajnos EDÁT nem adtak, csak valami gázt, amit mindig akkor kellett belélegezni amikor jött a fájás. Ettõl egy kicsit bekábultam és jobban bírtam a fájdalmat.

Én három hete szültem Székesfehérváron. Nem volt fogadott orvosom. A szülésznõ nagyon aranyos volt és adott érzéstelenítõt. De sajnos EDÁT nem adtak, csak valami gázt, amit mindig akkor kellett belélegezni amikor jött a fájás. Ettõl egy kicsit bekábultam és jobban bírtam a fájdalmat.
Szia! Én is így szültem, ügyeletesnél, de nem kaptam epidurálist mert egyrészt vasárnap szültem és a szülészetnek nincs saját aneszteziológusa, mire pedig felér a másik addigra már nem kaphatsz, másrészt már 2 ujjnyira nyitva voltam és akkor sem adnak már, megvan meddig kaphatsz.

Hogy zajlik a magzatvíz vizsgálat és mikor csinálnak olyat túlhordás esetén? Hol csinálják ha nincs fogadott orvos a kórházba ahol szülni fogok vagy az sztk-ba a nődoki? 38+1 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, egyáltalán nem fáj. Olyan mint 1 sima vizsgálat. 1 csövet dugnak fel és azon keresztül nézik meg a vizet. Nekem négyszer vettek mintát. Azt mondják a harmadik után beindul általában a szülés. Hát nekem a negyedik után sem indult be. Én Fehérváron szültem és ott a rendelõben végezte el a nõdoki. Nekem sem volt fogadott orvosom. Könnyû szülést neked!

Szia! Ne aggódj, egyáltalán nem fáj. Olyan mint 1 sima vizsgálat. 1 csövet dugnak fel és azon keresztül nézik meg a vizet. Nekem négyszer vettek mintát. Azt mondják a harmadik után beindul általában a szülés. Hát nekem a negyedik után sem indult be. Én Fehérváron szültem és ott a rendelõben végezte el a nõdoki. Nekem sem volt fogadott orvosom. Könnyû szülést neked!

Székesfehérváron fogok szülni és nincs fogadott dokim! Milyenek ott az ügyeletes orvosok? Szülésznők? Normálisan fognak bánni velem?

Legjobb válasz: Mikor szülsz? Én is ott fogok szülni,de van fogadott dokim. Páran már írtak a Fehérvári "körülményekrõl" és eddig csupa jót olvastam a sz.nõkrõl és a dokikról is. Úgyh ne aggódj,jó kezekben leszünk:)

Mikor szülsz? Én is ott fogok szülni, de van fogadott dokim. Páran már írtak a Fehérvári "körülményekrõl" és eddig csupa jót olvastam a sz.nõkrõl és a dokikról is. Úgyh ne aggódj, jó kezekben leszünk:)
Én is Fehérváron fogok szülni és csupa jó dolgokat hallottam csak eddig az itteni szülészetrõl. Ti hányadik hétben vagytok? Én 20 hetes vagyok. Azaz hétfõn leszek betöltött 20 hetes. Boldog babavárást Nektek! :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Május 15-re vagyok kiirva:) ! És ti? Kisfiút vagy kislányt vártok?
2.válaszoló: Én augusztus kettõre vagyok kiírva, két hete voltunk ultrahangon és szégyenlõs volt, nem mutatta meg magát sajnos. :-)
Elsõ vagyok! Júli 5-re vagyok kiírva, ma vagyunk betöltött 26 hetesek:) Utolsó infó szerint picilány:) 2.-tól kérdezném, h van fogadott orvosod? Ha igen, ki? Nagyon boldog babavárást nektek:) )
18 hetesen szerettem volna orvost fogadni, de pénz híján SZTK-ba szerettem volna járnia Blaskóhoz, de azt mondták, hogy most egy hónapig nem rendel. Nagyon elszomorodtam, de ismerõsöm azt mondta, hogy ne aggódjak a Blaskót nem érdekli, hogy 20. hét után fogadom meg. Uh. remélem elvállal a Blaskó késõbb is, mert nagyon õt szeretném. Te akkor egy hónappal elõbb túl leszel rajta. De jó nektek :-) . Nem baj, most kaptam új görkorit, jön a tavasz, megyek mozogni aztán majd telik az idõ :D:D:D Nektek is Boldog Babavárást!!!
2.vok'. Amúgy ki a fogadott dokit, ha publikus... ?
Én is õt fogadtam meg:) ) Nagyon sok jót hallottam róla! Pont holnap megyek hozzá. Csak óvatosan a görkorival! Egyébként meg biztos h el fog vállalni, feltéve ha nem akkor megy szabira.De nem hinném h nyár közepén venné ki a szabadságát. Minden jót nektek és vigyázzatok magatokra!
Holnap mész hozzá??? Nekem azt mondta 1 hete az asszisztense, h nem tud idõpontot adni, mert egy hónapig nem rendel... Hát ez nagyon jó... Most nem tudom mi van akkor :S:S:S Amúgy augusztus közepére nem vállalt el egy ismerõsömet mert szabin lesz, uh. valószínû engem se fog, de egy próbát teszek, mert nagyon õt szeretném.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!