Találatok a következő kifejezésre: Nincs elég igy 2 (3 db)

Nincs elég tejem igy 2 óránként szopotatom a 2 hónapos babám aki kb 80-at eszik a 3 óránkénti 100 helyett, jó ez igy? Az estét átvészeljük 3 óránkéntial.

Legjobb válasz: Én viszont azt mondom, hogy etesd, amikor éhes. Neki még nincsenek elrontva az ösztönei, tökéletesen tudja, mikor van tejre szüksége, nem kell, hogy azt higyjük, hogy jobban tudjuk nála. Ha kérdésed van, szerintem fordulj hozzá, nekem is sokat segítetett: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Én viszont azt mondom, hogy etesd, amikor éhes. Neki még nincsenek elrontva az ösztönei, tökéletesen tudja, mikor van tejre szüksége, nem kell, hogy azt higyjük, hogy jobban tudjuk nála. Ha kérdésed van, szerintem fordulj hozzá, nekem is sokat segítetett: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Szia! Nekem is a fiam 2 óránként evett kb 3 hónapos koráig.Jó étvágya volt már kis koban is. Igazi kis húsos gombóc volt. Sokan mondták, hogy toljam ki az etetést, mert 3 óránként kell ennie a gyereknek. De én inkább maradtam az igény szerinti szoptatásnál. Még hasfájós sem volt soha. Nyugodtan szoptasd akkor amikor kéri. Meg inkább azt mérd, hogy 1 hét alatt mennyit hizik.
Én 1, 5-2 óránként szoptattam az elsõ fiamat, mert kevesebb tejem volt, és így volt elég neki. Semmi baja nem lett tõle. Ki mondta, hogy 3 óránként kell 100-at ennie? Ez butaság. Minden baba annyit eszik, amennyi neki kell. Ez annyira változó. Én a másodiknál már nem is mértem, mert evett, aludt. Ha fölkelt, és éhes volt, megszoptattam. Õ egyébként nappal 4 óránként, éjszaka 1, 5 óránként evett (az éjszakai 10 hónapos koráig így volt). Engem nem zavart, mert ha neki így volt jó, hát nekem is jó. A lényeg, hogy Õ jól érezze magát. Ne mérd az idõt szigorúan, hiszen az igény szerinti szoptatás korában élünk. Bízz a babádban, és magadban. Ha szépen gyarapodik, kiegyensúlyozott, nyugodtan alszik, akkor semmi gond. Boldog babázást, sok-sok önbizalmat, és sikeres szoptatást! :o)
Szia, szerintem próbáld kitolni az etetéseket, 3-3 és fél -4 órákra, ha tudod. Milyen súlyú a babád? nagyon pici, azért eszik ilyen gyakran? vagy rossz a technikája és belefárad az evésbe? Bár nem nagy baj, ha 2 óránként eszik, csak kevés ideje marad a kettõ között rendesen kipihennie magát, és emészteni. Az anyatej ugyan igen gyorsan emésztõdik, de azért nem annyira gyorsan, hogy 2 óránként etess. Hiszen így ha reggel 8kor eszik, 15-30 percet, akkor már csak másfél órája van 10-ig megemészteni mindet amit megevett, ha 3 és fél óránként etetnél, akkor lenne kb 3 órája (ahogy írtad közel ugyanarra a mennyiségre) Ezért könnyen lehet, hogy megterheled a pocakját. Ne csak azd számold, hogy egy evéssel mennyit eszik, hiszen a legtöbb baba nem minden étkezéskor eszik ugyanannyit! azt mérd, hogy testsúly kg-nként megeszik -e egy nap 150g-t, és azt próbáld tartni, hogy max 8x etess egy nap, ne többször.
http://www.lll.hu/node/4 Akár 5 percenként is ehet, attól sem lesz baja. Ez már régi nézet...
Én még csak a 37.hétbe vagyok, de én szerintem teljesen jó. Gondolom nem éhes nem?Nem kötelezõ betartani a 3órát, akkor egyen az a gyermek amikor éhes.Ha esetleg úgy látod hogy éhes akkor viszont vagy védõnõtõl vagy dokitól kérj tanácsot.Gratula a babához
Az én lányom is nagyon gyakran kért szopit, tudnod kell, hogy a tápértéke sem egyforma a tejnek, reggel vizesebb, este és éjjel zsírosabb; a könyvekben megadott átlagszámok ÁTLAG számok, nem szentírás, hogy minden babának annyiszor annyit kell ennie... méregetni sem érdemes, csak stresszeled magad, aztán még annyi tej sem lesz. Tudom, hogy nehéz abbahagyni, a legjobb lenne, ha heti egyszer azonos idõben (pl fürdésnél) megmérnéd a súlyát, abból látod, gyarapszik-e, ha igen, teljesen mindegy, mennyit szopik!!! Nem cél, hogy minél ritkábban egyen, hagyatkozz a jelzéseire nyugodtan, minél többet szopik, annál több lesz a tejcsi :)
Szia! A babának még tényleg nincsenek elrontva az öszönei, de egy anyukának, aki túl sok helyrõl kap tanácsokat már el lehet... Ugyanis a pici nem azt mondja, hogy "éhes vagyok" hanem "szimplán" sír. kis idõ kell anyának és apának, hogy metanulják melyik sírás mit jelent. Akkor is sír, ha éhes, ez igaz, de akkor is, amikor, nyûgös, vagy álmos, vagy éppen fáj a hasa! amire persze anyuka megeteti megint. reakció: cici a szájban, mama közelsége és a finom édes tejci megnyugtatja a picit akinek már félig kiürült a gyomra. Talán éppen a gyomra fáj, ezért amikor az ingert kap, kicsit lecsillapodik. De eredmény képpen (a legjobb indulattal) gy két hónapos kisbaba gyomrát túlterhetük, mivel nem volt üres nem is eszik már olyan sokat, lassabban is eszik, esetleg csak nyammog. eretleg romlik a szopási technikája is ezzel. Anyu stresszes, pici gyomra folyamatosan mûködésben, egyre hasfájósabb, a család egyre idegesebb. én a mondó vagyok: renszert kell vinni a baba életébe, ha azt saját maga még nem tudta kialakítani. ugyanis hiába tudja a baba hogy mit akar. elég szegényes a szókincse ahhoz, hogy mindent a szülõk tudomására hozzon. Sok türelmet és megfigyelést igényel, ha már odáig jutottunk, hogy 2 hónapos és két óránként etetünk. valószinûleg már hozzá szokott, hogy ez van, tehát a változtatást zokon fogja venni, mivel az evés nem csak az éhségét csillapítja egy ilyen pici csecsemõnek, hanem a szeretet éhségét is! tehát ritkább dajkálás, rikább anyut jelent, ami a baba számára kevesebb szeretet csomag. Ne felejtsük el, hogy egy ekkora gyerek már igen ügyesen tudja manipulálni a szüleit! fõleg, ha elsõ gyerek!!! Ha nem túl vékony, és nappal eleget eszik, akkor az éjszakai szoptatásról le lehet állni! valószínüleg nem azért kel fel, mert éhes, hanem mert jó érzés anyuval lenni, és tetszik neki a foglalkozás! ajánlom a suttogó könyveket, és a baba elsõ 12 hónapját, vagy Spock-ot. Bár szerintem szinte bármelyik könyvet nyitod ki babákkal kapcsolatban, velõsen annyit találsz: figyled meg a jeleket: nem csak sírása más és más, de arckifejezése, testtartása is, és csak az után cselekedj, ha meggyõzõdtél arról, hogy mit is akar közölni! Ha minden sírásra ugyanaz a reakció (legyen az dajkálás/etetés/ringatás) hozzászokik, és az elsõ nyikkanásra el is fogja várni, mert a szeretettel azonosítja. szóval csak ügyesen!

9 éve vagyok eggyütt a barátommal, most vagyok 32 éves. Még nincs gyerekünk. Én az első 3-4 évben még hetente többször kívántam vele a szexet, de már évek óta csak kb:2 hetente elég lenne, sőt akár havonta 1x is. Veletek is így van?

Amikor mondom neki,hogy ez így természetes,az évek múlásával egyre ritkábban vannak eggyütt a párok testileg,akkor azt mondja,hogy csak akik már nrm szeretik egymást. Õ ugyanúgy mint a kapcsolatunk elején heti többször szeretné.Nállam lehet a hiba?

Legjobb válasz: Szereted?? Hány éves vagy? (bocsi)

Szereted?? Hány éves vagy? (bocsi)
Hát bizony. 32 évesen elfordulni a szexualitástól, az legalábbis hiba. Be inkább baj. Kár!
Tudod , a szexualitás elmaradásával romlik a kapcsolat is. Azok a párok akik rendszeresen élnek szexuális életet, a kapcsolatukat harmonikusabbnak találják. És igen. Ha átmeneti lenne a szexhiány , akkor semmi gond, de nálad tartósan gond van.
Kérlek ne vedd rossz néven, de igaza van a párodnak:"csak akik már nem szeretik egymást".Még nem lehet mondani, hogy öregek lennétek és azt sem, hogy nagyon-nagyon régóta együtt vagytok, stb.Az nem jó, hogy azzal nyugtatod magad ez így természetes, saját magadat vered át elsõsorban.sajnálom
Lehet, hogy inkább már megszokásból vagytok együtt. Ilyenkor már az a testi vágy sincs meg a másik iránt.
Na én hasonló cipõben voltam! 5 évig jártam az exemmel (29 vagyok), eleinte én is hetente többször kívántam (ez így a normális), aztán ahogy teltek az évek, ritkultak, volt úgy hogy nem volt kedvem, de " evés közben megjött az étvágy" :) !Utána jött az ami most nálad! Bár az én esetem annyiból más, hogy a végén már nem szerettem (elmúlt)! Ellenpélda: az egyik barátnõm kb. 10 éve van a férjével (gyerek is van, de mikor még nem volt akkor is) elég sûrûn csinálják :) !Tény: a fickók kanosabbak Próbáljátok feldobni vmivel a sexet. Izgató elõjáték, vagy extrém hely, próbáljatok ki más pózokat ... Ha ez sem dob fel, akkor tényleg gondolkozz el azon, hogy szereted e még, vagy csak a megszokás ami mellette tart!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kérdezõnek! Szeretem, de már nem úgy mint régen és 32 éves vagyok most.
Hali, cseréld le de villámgyorsan a palidat nem lesz jó vége. Ö sem kivánja vagy csak te. Kicsuszol a koroddal a piacról utánna leshetsz a pasik utánn.

Már elég régóta tanulom a németet és még mindig nagyon nehezen megy és 2 éven belül nyelvvizsgát kéne tennem, de így nem fog menni. Esetleg nincs valami jó ötletetek, hogy hogyan tudnék könnyebben tanulni nyelvet?

Legjobb válasz: Anyanyelvûeknek szánt könyveket/újságokat/magazinokat kell olvasnod, akár gépen keresztül is. Mondanám azt is, hogy nézz eredeti nyelvû sorozatokat, de jól tudjuk, hogy a németek nem értenek a filmgyártáshoz, ezért inkább nem mondom. Ezen kívül kezdj el podcastokat hallgatni, nekem ez segített a legtöbbet. De ha találsz jó hangoskönyveket, az is nagyon jó. Fontos, hogy inkább audionális úton tanulj, mert úgy gyorsabban tanulsz, jobban megmarad, és a hallásértésed is javul. Egy kis reklám: http://otevotnyelv.blog.hu/ (konkrétan a német nyelvrõl nem ír, de X nyelv helyére be tudod helyettesíteni a németet ;) ). Sok sikert.

Anyanyelvûeknek szánt könyveket/újságokat/magazinokat kell olvasnod, akár gépen keresztül is. Mondanám azt is, hogy nézz eredeti nyelvû sorozatokat, de jól tudjuk, hogy a németek nem értenek a filmgyártáshoz, ezért inkább nem mondom. Ezen kívül kezdj el podcastokat hallgatni, nekem ez segített a legtöbbet. De ha találsz jó hangoskönyveket, az is nagyon jó. Fontos, hogy inkább audionális úton tanulj, mert úgy gyorsabban tanulsz, jobban megmarad, és a hallásértésed is javul. Egy kis reklám: http://otevotnyelv.blog.hu/ (konkrétan a német nyelvrõl nem ír, de X nyelv helyére be tudod helyettesíteni a németet ;) ). Sok sikert.
Így van, olvass minél több német nyelvû szöveget, nézz német videókat, filmet stb , ha pedig valamit nem értesz akkor rögtön nézz utána, ill. a másik, hogy keress valakit, akivel németül tudnál levelezni, csetelni, úgy tudod a legjobban elsajátítani.Persze az az illetõ anyanyelvi beszélõ legyen. Sok sikert! Mondjuk nekem is eléggé nehezemre esett németet tanulni, én le is tettem róla, inkább az angolra koncentráltam, ami (számomra) ezerszer könnyebb volt megtanulni.
Hallgass német zenéket dalszöveggel együtt! Rengeteget lehet belõle tanulni! És próbáld meg lefordítani a szövegeket. És ha sokszor hallgatod akkor már fogod érteni az egészet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én 1 év alatt tanultam meg ugy németül hogy egy szót nem tudtam. Ez azért sikerült mert én ki mentem tanulni egy olyan helyre ahol nincsenek magyarok csak németek szóval rá kényszerültem hogy németül beszéljek mert máshogy nem tudnék senkivel barátságot formálni elöszõr csak activitiztem aztán meg értetem mint mondanak aztán év végéremár tudtam normálisan beszélni is. Szóval azt ajánlom hogy amilyen nyelvet tanulni akarsz olyan országba meny tanulni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!