Találatok a következő kifejezésre: Nincs elég igy (43 db)

Egy banknál van személyi kölcsönöm és folyószámla hitelem. Mivel megszűnt a munkahelyem, nincs elég fedezetem, így a bank az össz járulékomat (szoc. Járulék) fél évig akarja vonni. Megteheti-e, mivel más jövedelmem nincs? !

Legjobb válasz: A BANK hogyan vonhatná le a szoc.járulékokat (? egyáltanán, MI EZ?)... 8-o Talán az eü.járulékra gondolsz (4500 Ft/hó)??? Ehhez a banknak semmi köze, a bank ilyet nem vonhat le senkitõl, legfeljebb az APEH! Ha nincs elég jövedelmed a törlesztõrészleteidre, azt a bank nem a hiteleidbõl fogja levonni!... 8-o Bocs, de ez az egész nagyon zavaros! Szoc.járulékot KAPNI szoktak az emberek, nem tõlük VONJÁK!

A BANK hogyan vonhatná le a szoc.járulékokat (? egyáltanán, MI EZ?)... 8-o Talán az eü.járulékra gondolsz (4500 Ft/hó)??? Ehhez a banknak semmi köze, a bank ilyet nem vonhat le senkitõl, legfeljebb az APEH! Ha nincs elég jövedelmed a törlesztõrészleteidre, azt a bank nem a hiteleidbõl fogja levonni!... 8-o Bocs, de ez az egész nagyon zavaros! Szoc.járulékot KAPNI szoktak az emberek, nem tõlük VONJÁK!
A kérdező hozzászólása: Mivel csökkentett munkaképességû vagyk, így 27 ezer járulékot kapok, s nem nyugdíjat, nos a bank ezt akarja a folyószámlahitel végett
Sajnos igen, megteheti.Egy módon tudod kivédeni, ha nem számlára, hanem postán kéred. Csak egy idõ múlva a bank végrehajtást kér. Nem tudom mennyivel tartozol, de ilyenkor a Bank mindent vihet.
Elvileg nem tehetné meg, de gyakorlatilag megteszi!Velem is megtette, úgy, hogy nem tudtam teljes egészében fizetni egy részletemet, erre következõ hónapban az egész családipótlékomat zároltatták, egy filléremhez sem tudtam hozzáférni.Ezekhez a pénzekhez nem nyúlhatnának, de õk arra hivatkoznak, hogy a rendszer így van beállítva, csak az összeget nézik.A legjobb megoldás, ha másik folyószámlára utaltatod.A régire meg havonta átutaltatsz pld.5000Ft-ot, hogy a kamotokat le tudják vonni, és ne mondják fel a szerzõdésedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csekély vigasz, de azt hiszem van megoldás, ha nem is leszek tõle "milliomos", de ebben az ínséges idõkben minden fillér számít.

Én tápszerrel pótolom a babámnak a kaját, mert nincs elég tejem. Nagyon nehezen tudom ezt feldolgozni, hogy nincs elég tejem. Bűntudatom is van ez miatt. De ugye lehet olyan egészséges így is mintha szopizna csak?

Már próbáltam a Laktorherb teát a hómeós bogyót, de nem segített semmi, mivel tudom növelni a tejem mennyiségét?

Legjobb válasz: Igyál sokat,amennyit csak bírsz és szoptasd a picit annyiszor ahányszor csak kéri. Jó babázást!

Igyál sokat, amennyit csak bírsz és szoptasd a picit annyiszor ahányszor csak kéri. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Nem próbáltam még a Mormil tablettát, de már mások is ajánlották, akkor megyek és veszek majd a Brendonban. Abból mennyit kell szedni egy nap? Neked segített az?
szió, én vagyok, aki a moremilket ajanlotta. röstellem, de nekem fogalmam sincs, fog e segiteni, 23, 5 hetes terhes vagyok még csak, a pocimban van a lurkó, de készülök minden eshetõségre, rosszra is, hogy mikor mit lehet tenni. Sokan ajánlották itt, azert is mertem batran, meg utanaolvasva is jókat olvastam róla, azert mertem "tapasztalatlanul" is ajanlani, remélem megbocsátasz érte! (meg mint irtam, alapbol szerintem eleg draga, es kellemes meglepetessel vettem tudomasul, hogy a brendonban most le van arazva, azert ajanlottam azt a helyet, mint vasarlasi helyszint, a neten meg mashol 5-6 ezer, a brendonban meg négyezer-valamennyi.)
Egyezek az elöttem szólókkal és csak annyit szeretnék még hozzá fûzni , hogy higgyél magadban , hogy tudod majd szopiztatni a babád tereld a gondolataidat ebbe az irányban ne azon rágódj hogy kevés a tejcsid.Nekem bejött én is hasonló helyzetben voltam. Ha még van tejed hidd el lenni fog több is , valóban igyál sokat és tedd a melledre is a babát nagyon gyakran. Ha még picike a babád akkor helyezd a mellkasodra simogasd azt mondják a baba közelsége is fokozza a tejtermelést , ha pedig semmi nem segit akkor se lesz semmi baj , attól még ugyan olyan jó anyukája leszel a babádnak. Sok sikert!
ne legyen emiatt bûntudatod, a tapszert is ugy allitottak ossze, hogy egeszseges legyen, es tudod ugy fogni, mintha cicin lenne. persze, az anyatej az jobb, az mas, mindenhonnan ez folyik, de a "maradek" tejed kárára fog menni, ha emiatt bántod magad. sokaknak sajnos ennyi sem adatik meg :( A More Milk tablettat probaltad? Sokaknak bevalt, most akciós a Brendonban.
Igyál eleget, 3, 5 - 4 litert. Víz, gyümilé, szoptatós tea, sör. Egyél rendesen, de nem kell teletömni magad. Mi is tápszeresen jöttünk haza a kórházból, 3800 g-mal született a babám. Fejtem minden evés után. Elõször ciciztettem 5-10 percet, aztán adtam neki tápszert. persze mértem, hogy mennyi tejet ivott. Hát, az elején 10-20 ml volt csak. A többit pótoltam. Még éjjel is fejtem, nem adtam fel. Ha neked is van tejed, akkor több is lesz, csak ne aggódj. Igyál, igyál és igyál. Ha meg marad csak a tápszer, az sem gond hisz ezek már pótolják az anyatejet rendesen. Jó babázást. :)

Nincs elég tejem igy 2 óránként szopotatom a 2 hónapos babám aki kb 80-at eszik a 3 óránkénti 100 helyett, jó ez igy? Az estét átvészeljük 3 óránkéntial.

Legjobb válasz: Én viszont azt mondom, hogy etesd, amikor éhes. Neki még nincsenek elrontva az ösztönei, tökéletesen tudja, mikor van tejre szüksége, nem kell, hogy azt higyjük, hogy jobban tudjuk nála. Ha kérdésed van, szerintem fordulj hozzá, nekem is sokat segítetett: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Én viszont azt mondom, hogy etesd, amikor éhes. Neki még nincsenek elrontva az ösztönei, tökéletesen tudja, mikor van tejre szüksége, nem kell, hogy azt higyjük, hogy jobban tudjuk nála. Ha kérdésed van, szerintem fordulj hozzá, nekem is sokat segítetett: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Szia! Nekem is a fiam 2 óránként evett kb 3 hónapos koráig.Jó étvágya volt már kis koban is. Igazi kis húsos gombóc volt. Sokan mondták, hogy toljam ki az etetést, mert 3 óránként kell ennie a gyereknek. De én inkább maradtam az igény szerinti szoptatásnál. Még hasfájós sem volt soha. Nyugodtan szoptasd akkor amikor kéri. Meg inkább azt mérd, hogy 1 hét alatt mennyit hizik.
Én 1, 5-2 óránként szoptattam az elsõ fiamat, mert kevesebb tejem volt, és így volt elég neki. Semmi baja nem lett tõle. Ki mondta, hogy 3 óránként kell 100-at ennie? Ez butaság. Minden baba annyit eszik, amennyi neki kell. Ez annyira változó. Én a másodiknál már nem is mértem, mert evett, aludt. Ha fölkelt, és éhes volt, megszoptattam. Õ egyébként nappal 4 óránként, éjszaka 1, 5 óránként evett (az éjszakai 10 hónapos koráig így volt). Engem nem zavart, mert ha neki így volt jó, hát nekem is jó. A lényeg, hogy Õ jól érezze magát. Ne mérd az idõt szigorúan, hiszen az igény szerinti szoptatás korában élünk. Bízz a babádban, és magadban. Ha szépen gyarapodik, kiegyensúlyozott, nyugodtan alszik, akkor semmi gond. Boldog babázást, sok-sok önbizalmat, és sikeres szoptatást! :o)
Szia, szerintem próbáld kitolni az etetéseket, 3-3 és fél -4 órákra, ha tudod. Milyen súlyú a babád? nagyon pici, azért eszik ilyen gyakran? vagy rossz a technikája és belefárad az evésbe? Bár nem nagy baj, ha 2 óránként eszik, csak kevés ideje marad a kettõ között rendesen kipihennie magát, és emészteni. Az anyatej ugyan igen gyorsan emésztõdik, de azért nem annyira gyorsan, hogy 2 óránként etess. Hiszen így ha reggel 8kor eszik, 15-30 percet, akkor már csak másfél órája van 10-ig megemészteni mindet amit megevett, ha 3 és fél óránként etetnél, akkor lenne kb 3 órája (ahogy írtad közel ugyanarra a mennyiségre) Ezért könnyen lehet, hogy megterheled a pocakját. Ne csak azd számold, hogy egy evéssel mennyit eszik, hiszen a legtöbb baba nem minden étkezéskor eszik ugyanannyit! azt mérd, hogy testsúly kg-nként megeszik -e egy nap 150g-t, és azt próbáld tartni, hogy max 8x etess egy nap, ne többször.
http://www.lll.hu/node/4 Akár 5 percenként is ehet, attól sem lesz baja. Ez már régi nézet...
Én még csak a 37.hétbe vagyok, de én szerintem teljesen jó. Gondolom nem éhes nem?Nem kötelezõ betartani a 3órát, akkor egyen az a gyermek amikor éhes.Ha esetleg úgy látod hogy éhes akkor viszont vagy védõnõtõl vagy dokitól kérj tanácsot.Gratula a babához
Az én lányom is nagyon gyakran kért szopit, tudnod kell, hogy a tápértéke sem egyforma a tejnek, reggel vizesebb, este és éjjel zsírosabb; a könyvekben megadott átlagszámok ÁTLAG számok, nem szentírás, hogy minden babának annyiszor annyit kell ennie... méregetni sem érdemes, csak stresszeled magad, aztán még annyi tej sem lesz. Tudom, hogy nehéz abbahagyni, a legjobb lenne, ha heti egyszer azonos idõben (pl fürdésnél) megmérnéd a súlyát, abból látod, gyarapszik-e, ha igen, teljesen mindegy, mennyit szopik!!! Nem cél, hogy minél ritkábban egyen, hagyatkozz a jelzéseire nyugodtan, minél többet szopik, annál több lesz a tejcsi :)
Szia! A babának még tényleg nincsenek elrontva az öszönei, de egy anyukának, aki túl sok helyrõl kap tanácsokat már el lehet... Ugyanis a pici nem azt mondja, hogy "éhes vagyok" hanem "szimplán" sír. kis idõ kell anyának és apának, hogy metanulják melyik sírás mit jelent. Akkor is sír, ha éhes, ez igaz, de akkor is, amikor, nyûgös, vagy álmos, vagy éppen fáj a hasa! amire persze anyuka megeteti megint. reakció: cici a szájban, mama közelsége és a finom édes tejci megnyugtatja a picit akinek már félig kiürült a gyomra. Talán éppen a gyomra fáj, ezért amikor az ingert kap, kicsit lecsillapodik. De eredmény képpen (a legjobb indulattal) gy két hónapos kisbaba gyomrát túlterhetük, mivel nem volt üres nem is eszik már olyan sokat, lassabban is eszik, esetleg csak nyammog. eretleg romlik a szopási technikája is ezzel. Anyu stresszes, pici gyomra folyamatosan mûködésben, egyre hasfájósabb, a család egyre idegesebb. én a mondó vagyok: renszert kell vinni a baba életébe, ha azt saját maga még nem tudta kialakítani. ugyanis hiába tudja a baba hogy mit akar. elég szegényes a szókincse ahhoz, hogy mindent a szülõk tudomására hozzon. Sok türelmet és megfigyelést igényel, ha már odáig jutottunk, hogy 2 hónapos és két óránként etetünk. valószinûleg már hozzá szokott, hogy ez van, tehát a változtatást zokon fogja venni, mivel az evés nem csak az éhségét csillapítja egy ilyen pici csecsemõnek, hanem a szeretet éhségét is! tehát ritkább dajkálás, rikább anyut jelent, ami a baba számára kevesebb szeretet csomag. Ne felejtsük el, hogy egy ekkora gyerek már igen ügyesen tudja manipulálni a szüleit! fõleg, ha elsõ gyerek!!! Ha nem túl vékony, és nappal eleget eszik, akkor az éjszakai szoptatásról le lehet állni! valószínüleg nem azért kel fel, mert éhes, hanem mert jó érzés anyuval lenni, és tetszik neki a foglalkozás! ajánlom a suttogó könyveket, és a baba elsõ 12 hónapját, vagy Spock-ot. Bár szerintem szinte bármelyik könyvet nyitod ki babákkal kapcsolatban, velõsen annyit találsz: figyled meg a jeleket: nem csak sírása más és más, de arckifejezése, testtartása is, és csak az után cselekedj, ha meggyõzõdtél arról, hogy mit is akar közölni! Ha minden sírásra ugyanaz a reakció (legyen az dajkálás/etetés/ringatás) hozzászokik, és az elsõ nyikkanásra el is fogja várni, mert a szeretettel azonosítja. szóval csak ügyesen!


Van elég pénzem, de nincs jogsim. így is jó lehetek a nõknél?

Legjobb válasz: de eszed az nincs b.azdmeg

de eszed az nincs b.azdmeg
Akinek van elég pénze és mégsincs barátnõje vagy legalább alkalmi kapcsolatai az életképtelen...bocsi...
Egyáltalán nem fontos sem a pénz sem az autó sem egyéb luxus. Azok a pasik, akik szerint a nõk csak erre mennek, eddig rossz helyen keresgéltek. Gondolom fiatal srác vagy, amíg nem lesz gyereked, házad és családod akiket kötelességed eltartani, addig nem számítanak az anyagiak.
ha van pénzed akkor alap h jó vagy a nõknél
Igen, fullos csajt, csak a feje üres. Ilyeneket is szerezhetsz, természetesen. Kinek a pap...
Menj el jogsira :) Jól jöhet még, sok munkahelyen elõny is lehet. Amúgy engem nem érdekel, hogy van-e a férfinak.Legyen önálló és kész.
Nekem még bringám sincs, még is van barátnõm.
A kocsi önállóságot és rátermettséget, felelõségtudatot kéne hogy sugároz.(persze ez a mai fiatalok részérõl nem teljesen így van, de nem véletlenül van korhoz kötve a jogsi)Ha jól is megy a vezetés biztonságérzetet és kényelmet :D Szóval nem árt ha megtanulsz vezetni.Minél idõsebb valaki annál rosszabbul tanul és annál rosszabbul veszi a kudarcokat.Ezért (ha valaki úgy érzi lesz igénye autóra) idõben megtanul vezetni.Tégy te is így. És most jöhetnek a kommentek h én 200 évesen csináltam a jogsit és én voltam a legjobb az autósuliban és a páromnál is jobban vezetek blabla.A lényeg h jó pont ha van jogsid és e mellé 1 kocsid is.Attól függetlenül h 1 trabant vagy BMW.
ezek nem igazán számitanak egy normális nõnél... annyiból igen hogy muatasd kia z érzelmeidet azzal h veszel néha egy szál rózsát meg néha elviszed vhova és ennyi...
A kérdező hozzászólása: 6, igen, lehet az lesz.
A kérdező hozzászólása: Miért lennék bunkó? Mert nincs jogsim?
hát vegyé jogist bammeg...
Ilyenkor örülök, mert látom, hogy egyes férfiak logikája legalább annyira értelmetlen és hülyeség mint ahogy azt a nõi logikára mondják sokan......de nõként jót nevetek egy-egy ilyen "értelmes" kérdésen :)
A buta és bunkó, de gazdag emberek mindig fullos csajokkal vannak. Amúgy szerintem egy kocsi nem ártana, elvégre a BKV gáz a nõk szemében.
K..rváknál biztosan.
Ha buta és bunkó vagy, lehet akármennyi pénzed.
Én végképp nem értem az összefüggést :P

Egy éve váltottam ki a vállalkozóit. Fodrászműhelyt vezetek. Alkalmazottam nincs. Elég jól megy az üzletem. Járulékot eddig még nem fizettem magam után. Semmi felszólitás meg ilyesmi az APEH tól. Sumákolhatok még igy egy darabig?

Legjobb válasz: sumákolhatsz, de rádverik visszamenõleg büntetéssel együtt. És természetesen nincs biztosításod, tehát ha valami történik,akkor azonnal be kell fizetned mindent ahhoz, hogy ellássanak.

sumákolhatsz, de rádverik visszamenõleg büntetéssel együtt. És természetesen nincs biztosításod, tehát ha valami történik, akkor azonnal be kell fizetned mindent ahhoz, hogy ellássanak.
Nagy hibát vétettél, rendezd amilyen gyorsan tudod! Bünti mindenképp jár!
Ezért tartunk ott ahol tartunk... Neked lett volna mibõl mégsem fizettél.... Hát no comment.
járulék +késedelmi kamat + büntetés Kb a háromszorosát fizeted majd. Ha tovább vársz akkor még többszörösét.Nem tudom megéri-e. És ha holnap vakbélgyulladásod lesz és azonnal mûtenek, akkor megkapod a számlát 400 ezerrõl.
Azt gyanítom, hogy nem ment be a havonta kötelezõen beküldendõ járulékbevallásod, ezért nem követeli az apeh a befizetést. Tehát, amikor kiderül a "turpisság", nemcsak a hátralékos összegre pakolja rá a bírságot és a késedelmi pótlékot, hanem minden egyes hónapban be nem küldött bevallást is külön bírsággal szankcionálja. ART szerint ez bevallásonként egyéni vállalkozó esetében 200 ezer Ft/bevallás. Kérdezz rá a könyvelõdnél, hogy a bevallások elmentek-e idõben, kérje le a folyószámla egyenleget, mert abból is látszani kell, hogy ezen a területen rendben van-e minden.
17, 27-es vagyok ismét! Annak is érdemes utánanézni, hogy az év közben küldendõ egyéb bevallásokat beküldte-e (01-es, NY-es, ha ez utóbbi nem ment, akkor ment-e 08-as stb.)??
A kérdező hozzászólása: Minden bevallás bement! Ez tuti!
akkor annyival könnyebb, hogy büntetést nem kapsz.De a késedelmi kamatot keményen rádverik. Szerintem fizess, mert ha inkasszózzák a számládat ésleszedik az egészet az rosszabb, mintha minden hónapban fizeted a kétszeresét mint amit kéne és 2 év alatt letudod a tartozást és a késedelmi kamatot
Vegyél egy thera band gumiszalagot a Hervisben/Decathlonban és eddz azzal. http://www.youtube.com/watch?v=4QJY9UBr3NU
Mit jelent nálatok a vacakul alvás?
A kérdező hozzászólása: :) Mondjuk a múlt éjjel 11-kor evett este aztán aludt kb fél órát és már fennt is volt és éjjel 2-ig.Akkor már megint evés volt uttána semmit nem aludt 4 ig akkor aludt el de már babakocsit kelett bevessek.És nyügösen volt fennt sok sírással.
napközben hogy alszik?mennyi idõnként eszik nappal?nem lehet h kezdi felcserélni az éjjelt a nappallal?vagy sír?nem hasfájós??
Mi kezdetektõl azt a módszert követtük, hogy éjjel nincs fényáradat és semmi hangos szó meg szórakoztatás. Elfüggyönyzött kislámpánál tettem tisztába és szoptattam, suttogva vagy nagyon hallkan beszéltem hozzá. Amikor nyûgös volt, leültem vele a hintaszékbe és úgy ringatóztunk a sötétben, csendben. Nagyon "nehéz" baba volt, az elsõ két hónapot szinte végigüvöltötte, de 8 hetes korától átalussza az éjszakát. Ja, és SOHA nem hagytam sírni, de világosan jeleztük neki a párommal, hogy az éjjel a nyugalomé, nappal lehet mókázni.
Valóban olyan mintha kezdené felcserélni az éjszakát és nappalt. Vagy egy másik gondolat: biztosan eleget eszik? A babám ennyi idõsen nem tudott elaludni, ha nem volt tele a pocak. De ettõl függetlenül néha nálunk is elõfordult, hogy éjjel 2 órát ébren voltunk (általában 2-4-ig). De én ilyenkor nem játszottam vele, nem beszéltem hozzá, nem kapcsoltam nagy lámpát, csak ott voltam mellette. Aztán egyszer csak elaludt. Az õ szobájába éjjelente csak egy sólámpát kapcsolok, de még az is le van terítve egy pelussal, nagyon pici a fénye. Kipróbálhatod még a játszócumit, ha elfogadja, talán meg is nyugtatja.

3 hetes a kisfiam. Sajnos nincs elég tejem így lefejt tejet + tápszert kap. Érdemes fejnem?

3 óránként tudok neki 20-30ml fejni.(pluszba kap 60ml tápszert) Sokan azt mondják nem érdemes. Én viszont nem tudom azt mondani nem csinálom. Próbálkozom a fejéssel, de nem lesz több. Szerintem ez is több mint a semmi, nekiadom. Szerintetek is felesleges ennyiért?

Legjobb válasz: Szia! Minden cseppje aranyat ér, fõleg egy ilyen kicsinek.DE!Ha idegbeteg vagy állandóan a fejés miatt, a babától veszed el az idõt, akkor szerintem nem éri meg.A mai tápszerek már nagyon jók.Ha úgy érzed, hogy nem teher a fejés, nem stresszelsz rajta állandóan, akkor ne add fel.Amúgy nem tud szopni, vagy miért fejed neki?

Szia! Minden cseppje aranyat ér, fõleg egy ilyen kicsinek.DE!Ha idegbeteg vagy állandóan a fejés miatt, a babától veszed el az idõt, akkor szerintem nem éri meg.A mai tápszerek már nagyon jók.Ha úgy érzed, hogy nem teher a fejés, nem stresszelsz rajta állandóan, akkor ne add fel.Amúgy nem tud szopni, vagy miért fejed neki?
Nem felesleges, hidd el ez a kicsi is számít.Amikor nekem kezdett elapadni, volt hogy csak 10 ml volt, aztán persze egy idõ után azt hagytam, mert nem lett több, de azért ha 30 ml-ket le tudsz fejni, az is valami, én fejném.Szerintem jól csinálod.
Szia! Szerintem lesz az még több is, ha nem görcsölsz a fejésre, sokat iszol és fejés elõtt átmasszírozod a melleidet. 20-30 ml lefejt tejcsi egy 3 hetes kisbabának nagyon jó, mert akkor az étkezések fele anyatejes kb. Hidd el megéri, fõleg most télen. Én influenzás voltam, amikor a kislányom 8 hetes volt. Végig szopizott és nem kapta el tõlem. Nagyon lecsökkent a tejcim, mert hasmenés is társult a dologhoz, így kapott tápszeres pótlást, én is fejtem egy csomót, de vissza tudtam hozni a mennyiséget. Kitartás! 14 hetes kislány anyukája
Fejés helyett inkább szoptasd, egyrészt jobban stimulálja a mellet-ahogy valaki már írta-, másrészt a baba többet ki tud szívni, mint amennyit te ki tudsz fejni.Utána add neki a tápszert.
Szia Én pont így jártam mint Te! 6 hétig kinlódtam, próbálkoztam, a végén azért hagytam abba, mert már csak 30-40 ml jött le egész nap!!!!! Gondolj bele: 6X30-40 ml legalább 1-2 teljes étkezés. Nekem az adott motivációt, hogy a kellõ immunglobulin, ami ugye az anyatejben van átjut hozzá. Tatrs ki még egy kicsit! Gyûjtsd össze és add oda neki egyben- egyszerûbb... és neki is jobb mert nem kell szerencsétlankedni minden etetésnél a fejéssel, a két cumisüveggel... Babám már 9 hetes, azóta orvosi javaslatra narancsot, paradicsomot és almát is iszunk.
Ha bírod lelkileg csináld tovább!!! Megéri, mint ahogy az elõzõek is írták, minden cseppje fontos. A fejés mellett gyakran rakd cicire is a babát, akár óránként is, mert az fogja a mellett a legjobban stimulálni.
ne idegeskedj, amennyi van, azt add oda neki! Szerintem az is közrejátszik abban, hogy "kevés", hogy sokat foglalkozol vele. Nem kell! amennyi van, -ha 20ml is-, azt add oda! rengeteg fontos anyag van abban a kevésnek tûnõ adagban is!!
Szerintem igen! És még visszafordtíható a dolog, legyen sokat cicin és ne méregess.
Sajnos nekem is hamar elment a tejem. 1 hós korában még tudtam 50ml-t is fejni, aztán napról napra szépen kevesebb és kevesebb lett. De én lelkesen fejtem, legalább azt a keveset is megkapja. 2 hónaposan elapadt teljesen. Nyugodtan fejd amíg bírod, mert fokozatosan elfog apadni. Nekem
szia, nagyon meg tudlak érteni!!!! Nálam ugyanez volt! Szoptattam én a fiamat, vollt, hogy félórákat elnyammogott egy cicin, szunyókált utána meg ordított, hogy éhes! Én is fejtem mint az õrült, egy elektromos mellszívót le is égettem, hiába alig jött valami. Kezdetektõl kapott tápszert a fiam, kb. 2hónapos volt amikor végképp feladtam, mert már nem is kellett neki a cici. Üvöltött ha csak meglátta. Persze tejem nem lett több, bármit csináltam. Abbahagytam a fejért és egy két nap alatt teljesen elapadt! Most 13hónapos a gyerek, és én nem látom kárát, hogy nem tudtam szoptatni! Egészséges örökmozgó rosszcsont! Én viszont nem készültem ki idegileg teljesen! Attól, hogy nincs tejed még szuperjó anyuka vagy! Próbálkozz amíg bírod, ha nem megy, nem lesz több, akkor meg hagyd abba, és élvezd az anyaságot! Kell az anyatej a kicsinek, viszont kiborult, feszült anyukára nincs szüksége! A


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!