Találatok a következő kifejezésre: Nincs elég ha nem minden (8 db)

A macskám nem hajlandó rászokni az alomra, és nincs elég időm, hogy minden egyes étkezés után rátegyem! Ha pedig ráteszem, akkor elkezd benne játszani! Mindig oda piszkít ahol nem érem el, és nem tudom feltakarítani! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem hiszem el mikor valaki azt mondja "nincs idõm". Akkor ne tarts állatot és kész ha nincs idõd megtanítani ilyen alap dolgokra sem. Néhány macskának hetekig tart mire rászokik a budira nagy nehezen, addig viszont neked kell belepakolni ahányszor látod hogy megy pisihelyet keresni. Estére meg zárd a budiba a wc-jével meg egy tál vízzel. Mást nem tehetsz, magától nem fogja megtanulni.

Nem hiszem el mikor valaki azt mondja "nincs idõm". Akkor ne tarts állatot és kész ha nincs idõd megtanítani ilyen alap dolgokra sem. Néhány macskának hetekig tart mire rászokik a budira nagy nehezen, addig viszont neked kell belepakolni ahányszor látod hogy megy pisihelyet keresni. Estére meg zárd a budiba a wc-jével meg egy tál vízzel. Mást nem tehetsz, magától nem fogja megtanulni.
fura macskád van, a cicák ösztönösen földbe teszik a cuccost :/ pontosan hová szokott? szekrény, hûtõ, ágy mögé? ne hagyd bemenni, zárd el a helyét. de tuti tipp, ha egyszerûen bezárod a wc-be egy napra, vagy kettõre. csak a cica + az alom. na és persze kajáltasd meg adj neki vizet, hogy legyen mit termelnie. elõbb utóbb rájön a hülyéje, hogy hova kell.
Rakj egy kis darabkát a végtermékbõl az alomba. Vagy rakd más helyre az almot magát, olyanra ahova gyakrabban végzi a dolgát.
Nem egyszerû, amit kérdezel! A mostani cicámnak kicsit belekapartunk az alomba, azóta szobasztiszta, nagyon könnyen ment. Viszont volt egy renitens cicám, mindenhová odaf.sott szinte, szennyestartó, ágynemû, hûtõ-szekrény alá, mögé stb. Egyszerûen nem sikerült alomra szoktatni, úgyhogy végül kinti cica lett belõle. A te cicád esetében rengeteg türelemre és idõre lenne szükség. Ha látod, hogy a nagy eseményre készül, be vele az alomba, kapargatni neki, nem kiengedni. Aztán hátha. Sok sikert!

Nincs elég tejem, ha nem minden szoptatás előtt keményedik meg a mellem?

Iszom a Laktoherb teát(napi 4-5 pohárral)és ha pihenek akkor mint a k? kemények a melleim,de ha nem pihenek akkor,mint a kelt tészta:D és a kislányom 5 hetes nyüszög és kapálózik.Nem termel?dik elég tejem ha puha a mellem?

Legjobb válasz: Attól mert puha a mell nem jelenti, hogy nincsen tej, fõleg mert az szopi közben is termelõdik. Üres cici tudtommal nincs. Nem a hasa fáj inkább? Judy

Attól mert puha a mell nem jelenti, hogy nincsen tej, fõleg mert az szopi közben is termelõdik. Üres cici tudtommal nincs. Nem a hasa fáj inkább? Judy
Van olyan baba aki a laktoherbet nem "szereti" fáj tõle a pocija .Próbáld meg nem inni pár napig!
A kérdező hozzászólása: Valaki azt mondta, hogy a baba nem hajlandó megküzdeni a tejciért és ezért nyûgölõdik! Köszi a válaszokat!

Az igaz hogy ha valaki nem néz ki túl jól de van önbizalma és magabiztos, az jobban bejön a nőknél, így neki könnyebb párkapcsolatot kialakítani, mint az aki jól néz ki de nem magabiztos, és nincs elég önbizalma?

Legjobb válasz: Igaz, mert aki magabiztos, az valószínûleg elégedett önmagával, jól érzi magát a bõrében és az sokkal jobb, mint az, aki jól néz ki, de mégsem elégedett magával...

Igaz, mert aki magabiztos, az valószínûleg elégedett önmagával, jól érzi magát a bõrében és az sokkal jobb, mint az, aki jól néz ki, de mégsem elégedett magával...
Én sajnos a "jól néz ki de nincs önbizalma" csoportba tartozok
Igaz, mert megfog minket a kisugárzása:) De az, hogy magabiztos ne azt jelentse nála, hogy rámenõs! L18


3 hetes kisfiam nem kakil minden nap. Elég hasfájos. Hány napig normális ha nincs kaki? És mit lehet csinálni vele? Tápszert + tejet eszik.

Legjobb válasz: Szia:)Nálunk is ez volt a gond mint nálatok.Ugyan igy voltam a kislányomal hogy tejes +tápos volt,ma már csak tápos sajnos:(10hetes most.Én adtam neki kammillás tápot mert nekünk sem volt kaka és a dr nö ezt javasolta,kakilni kakilt töle neki nagyon fájt a hasa utána:(aztán kiprobáltam az édeskömény teát az bevált.Most mecsek babyt adok neki vagy csipkebogyot:)azota napi2-3 kaki is van.Nekem azt mondta a dr nö hogy ennyi idösen mint a tied minden nap kell hogy kaki legyen.Probáld meg finoman tornáztatni vagy ha más nincs akkor lázmérö ami nem igazán jo mert hamar rászokik de általában hatásos.

Szia:) Nálunk is ez volt a gond mint nálatok.Ugyan igy voltam a kislányomal hogy tejes +tápos volt, ma már csak tápos sajnos:(10hetes most.Én adtam neki kammillás tápot mert nekünk sem volt kaka és a dr nö ezt javasolta, kakilni kakilt töle neki nagyon fájt a hasa utána:(aztán kiprobáltam az édeskömény teát az bevált.Most mecsek babyt adok neki vagy csipkebogyot:) azota napi2-3 kaki is van.Nekem azt mondta a dr nö hogy ennyi idösen mint a tied minden nap kell hogy kaki legyen.Probáld meg finoman tornáztatni vagy ha más nincs akkor lázmérö ami nem igazán jo mert hamar rászokik de általában hatásos.
szia! az én két és fél hetes lányom is alig kakil! õ is tejet+tápot kap üvegbõl. eszik rendes mennyiségeket, ki meg szinte semmi sem jön. legutóbb 4 napig nem kakilt, majd a védõnõ javaslatára egy nagyon pici darab glicerines kúpot adtam neki, attól kakilt egy adagot. én is aggódom, nem hiszem, hogy ez normális. egyébként a lányom kakija nem kemény, szóval nem szorulásról van szó, egyszerûen csak nincs kakilási ingere. ezért úgy gondolom, nem megoldás a kamilla stb. de ötletem sajna nincs... a kisfiadnak kemény a széklete, vagy hasonló a gond, mint nálunk? sajnálom, hogy nem tudok segíteni... remélem, megoldódik mindkettõnk babájánál.
A kérdező hozzászólása: 20:38-as. Köszi a választ. Ezek szerint a védõnõd azt mondta még a négy nap se gond! Már aggódtam, hogy muszály minden nap. Nekünk nem kemény a kaki. Mustárszínû, folyékony. Csak nincs mindig. Én látom szegényt, hogy próbálja nyomni, többször is, de nem jön. Csak akkor szeretnék beavatkozni, ha muszály. Bíztos neki is jobb lenne ha lenne minden nap. Megnyugodtam, hogy más babája is eszik tejet+ tápszert. És üvegbõl!! Jó babázást. Próbáljunk megnyugodni a kaki miatt! : ) Reméljük beindul.
nekem a 3. naptól a 6.-ig nem volt kaki, a kórházban senki sem esett hanyatt tõle, csak én aggódtam. Végül megmértem a lázát végbélben, és a lázmérõvel valû seggbedugástól másnapra megindult neki. Azóta rotyogtat rendesen
Az enyém anyatejes és õ sem kakilt minden nap, csak ha meglázmérõztem. A doki néni mondta, hogy magnezium phosporikum 9 ch 3-4x5 golyó hasfájásra és nux vomica 15 ch székrekedésre 2x5 golyó. Homeopátiásak, ja és szopi elõtt 15 perccel kis forralt vízben feloldva. Én még infakolt is adok, de csak napközben. Már azóta tud kakilni.

Ha nincs minden pelusban pisi, akkor az azt jelenti, hogy nem eszik eleget a baba? Vagy mást is jelenthet?

Legjobb válasz: A minde pelus mit jelent? Mennyit cseréled? Milyen gyakran? Mekkora babáról van szó? Egyébként a pisi inkább a kevés ivás, nem evés miatt van. Ha 2 óránként cseréled és nincs, az normális, ha 6 óránként és úgy nincs, az kiszáradást jelenthet, tehát veszélyes....

A minde pelus mit jelent? Mennyit cseréled? Milyen gyakran? Mekkora babáról van szó? Egyébként a pisi inkább a kevés ivás, nem evés miatt van. Ha 2 óránként cseréled és nincs, az normális, ha 6 óránként és úgy nincs, az kiszáradást jelenthet, tehát veszélyes....
Nekünk volt olyan többször is hogy este 7-kor fürdettük és de. 10-kor még nem pisilt. 3 hónapos korában.elvittük gyerekorvoshoz megnézték a vizeletét az rendben volt. evési gondjaink is voltak nagyon nagyon keveseket evett és azt mondta doktornõ ha keveset eszik akkor keveset is pisil, ennyi volt a válasz. most 7 hónapos azóta se eszik vmi sokat kb. 700ml-ket, és pisilni se pisil vmi sokat, de boldog és kiegyensújozott baba, szépen fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Ja és köszi a linket!
A kérdező hozzászólása: Igazából eddig nem volt probléma, tudott szépen szopizni. Pár napja van ez a kevés pisi és sok szenvedés az evéssel. Amúgy 3460al jöttünk haza a kórházból és 1 hónaposan 4100g volt.
Egyébként emésztõrendszeri gondokat is jelenthet, ezért nem szabad halogatni, minél hamarabb lépni kell
A kérdező hozzászólása: Szereztem egy mérleget, ma mindenképpen ellenõrizni fogom, hogy mennyit eszik. Na de mennyit kéne átlagosan?
Az baj. Legalább 1-et pisilnie kéne ennyi idõ alatt. 3 ötlet: - keress fel egy szoptatási tanácsadót (én mint szoptatáspárti ezt javaslom inkább), et minél hamarabb, hogy segíthessen, mert alapesetben egy babának nincs szüksége az anyatejen kívül folyadékra, biszont ezzel ügyesnek kell lennie, mert ha halogatod, az veszélyes lehet - gyerekorvos, tápszer, és 2 tápi közben forralt víz (ez kevésbé szimpi, de gyorsabban kivitelezhetõ) - a 2 együtt: tápszr+ víz, és közben zoptatási tanácsadó
A kérdező hozzászólása: Este fél 8kor van fürdetés és hajnali 3kor még üresnek érzem a pelust. 1 hónapos babáról van szó. És mostanában gondjaink vannak a szoptatással :(
Napi 4-6 pisi van? Ha nincs, akkor igen kevés a folyadék!
A kérdező hozzászólása: Mondjuk az logikus, hogy ha keveset eszik, akkor keveset is pisil. Csak úgy aggódom érte.

Ha nincs minden nap székletürítés, az azt jelenti, hogy nem elég a táplálék és lelassul az anyagcsere?

Annyit írnék,hogy legalább 1500 kcal-t eszem és 3-4-szer.

Legjobb válasz: Nem tudom, de én sem szoktam minden nap... Nem tudtam hogy ez probléma lenne.

Nem tudom, de én sem szoktam minden nap... Nem tudtam hogy ez probléma lenne.

én egy eléggé visszahúzózódó típus vok, nem nagyon beszélgetek, úgy érzem, h. nincs mit mondanom, ha meg, mondok is néha elég hülyeségeket, és félreérthetnek ilyenkor, és én azt nemszeretném, mindíg attól félek, h. megbántok vkit. Miért van ez?

..ha kérdem azt mondják nincs velem semmi gond:aranyos,kedves lány vok,de lehetne nagyobb szám..ezért nincs is olyan sok barátn?m,akik vannak az 1-2 de ?k megértenek,meg a családom is.

Legjobb válasz: Vannak zárkózottabb emberek, te is ilyen vagy. De ha azért nem mondanál el valamit, mert félsz, hogy félreértenek, az nagy csacsiság ám. Ha félreértenek, majd legfeljebb kimagyarázod magad!

Vannak zárkózottabb emberek, te is ilyen vagy. De ha azért nem mondanál el valamit, mert félsz, hogy félreértenek, az nagy csacsiság ám. Ha félreértenek, majd legfeljebb kimagyarázod magad!
Ha társaságban vagy, csak akkor szólalj meg ha megértetted mirõl beszélnek. Ha lehet inkább kérdezz és így elõnyösebb helyzetbõl indulhatsz a társaság elõtt a témába való bekapcsolódást illetõen. Próbáld meg nem a "bírálók" szemszögébõl nézni azt akirõl szó van, ha nem mint aki védeni próbálja, mellé állni. Hidd el sokkal jobb helyezést érsz el a hallgatóságban.
Nygodtan legy batrabb, abbol semmi gondod nem adodhat ha kimondod azt amiben nem vagy biztos , hogy tenyleg ugy van . Max nevettek egyet , ettol nem kell felni . Veheted ugyis , hogy ezt ugyis hamar elfelejtik, (mert elfelejtik ), ha ez jobban segit ;) .
Hát nem a legszerencsésebb igy kipróbálni. Lehet el sem fogja fogadni. Ha tudod, inkább vidd magaddal.
Én semmiképpen nem adnék neki tápszert. Az profi ha pont elég tejed, beállt a kereslet-kinálat Nálad! Próbáld meg inkább vinni magaddal a babát, vagy vidd magaddal a nagyszülõt aki az elfoglaltságod alatt vigyázna rá és elõtte-utána gyorsan megszoptathatnád. Én is így csinálom, a bébiszitter jön velem mindenhova amíg még 3 óránként eszik. 5 hós baba anyukája
Hát biztosan nem fogja elfogadni a tápszert, mert nekem is 2-3 napomba került amire egy kicsit eszegetett belõle. Mert az még rosszabb ízü mint az anyatej. Az elsõ alkalommal csak sírt, hogy nem cicizhet. Inkább próbáld meg elõször otthon, hogy elfogadja -e a tápszert. De akkor a férjed etese meg , mert nekik az is fontos, mert például az én babám, csak akkor eszik cumisüvegbõl , ha én nem vagyok a szobában, vagy legalábbis nem lát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!