Találatok a következő kifejezésre: Nincs elég ha nem (100 db)

Megkapja a félévit.
A kérdező hozzászólása: ?? de akkor amelyik tantárgyból kellett volna a vizsgát tennie, oda mit írnak? ezért nem jár semmi, ha kihagyja??

Ha a mellszívó csak szívja a mellbimbóm, de tej nem jön belőle, az azt jelenti, hogy nincs elég tejem?

10 napos kisbabám napközben elég aluszékony, így fejnem kell, hogy ne álljon le a tejtermelés. De akárhogy is használom a mellszívót, nem szív ki bel?le tejet. Ha azonban megnyomom a mellbimbóm, jön bel?le tej. Valamit rosszul csinálok, vagy nem várok eleget?

Legjobb válasz: Betti válasza: Nem biztos,hogy nincs elég tejed,inkább nem indul be a tejleadó reflexed. Én anyatejleadó vagyok,napi 2 liter tejem van.Többféle mellszívót is kipróbáltam,elektromosat is,kézit is,de sajnos igazából egyik sem jött be,nem tudtam az összes tejet lefejni vele,az utolsó 100 ml-t mindig kézzel fejtem le.Ha sok tej volt a mellemben gyorsan megindult a tejleadó reflex,ha viszont kevesebb,akkor meg sem indult és idõben is nagyon sokáig tartott.Úgy döntöttem maradok a kézi fejésnél,nekem ez jobban bevált.Sikerült rájönnöm a helyes technikára,amivel egy fejés alkalmával többször is meg tudom indítani a tejleadó reflexet,így szinte az összes tejet le tudom fejni(esetleg,ha érdekel írj privit).Azóta 600 ml-vel több tejem van és sokkal gyorsabb is.Napi 1200 ml-t fejek kézzel,de már nagyon gyorsan megy,200 ml 10 perc,napi 5x fejek. Üdv

Betti válasza: Nem biztos, hogy nincs elég tejed, inkább nem indul be a tejleadó reflexed. Én anyatejleadó vagyok, napi 2 liter tejem van.Többféle mellszívót is kipróbáltam, elektromosat is, kézit is, de sajnos igazából egyik sem jött be, nem tudtam az összes tejet lefejni vele, az utolsó 100 ml-t mindig kézzel fejtem le.Ha sok tej volt a mellemben gyorsan megindult a tejleadó reflex, ha viszont kevesebb, akkor meg sem indult és idõben is nagyon sokáig tartott.Úgy döntöttem maradok a kézi fejésnél, nekem ez jobban bevált.Sikerült rájönnöm a helyes technikára, amivel egy fejés alkalmával többször is meg tudom indítani a tejleadó reflexet, így szinte az összes tejet le tudom fejni(esetleg, ha érdekel írj privit).Azóta 600 ml-vel több tejem van és sokkal gyorsabb is.Napi 1200 ml-t fejek kézzel, de már nagyon gyorsan megy, 200 ml 10 perc, napi 5x fejek. Üdv
Betti, ez nem semmi, gratulálok hozzá!! Esetleg nekem is elküldenéd priviben a "titkot"? Szakmailag érdekelne. Köszi!
én a kislányom 1 hónapos kora óta egyfolytában fejek, most már betöltötte a 7 hónapot, és még naponta 3x fejek. én úgy szoktam hogy, fejés elõtt és közben is jól megmaszírkázom a mellemet a mellbimbó irányába. a lényeg hogy vákuum is legyen, különben nem szívja ki a tejet. sztem 3 óránál gyakrabban nem kell fejni, én legalábbis nem tettem.
valamit rosszul csinálsz, nem indul be a tejleadó rexlex. Amikor szopik, vagy fejed érezned kell, ha figyelsz egy ilyen összehúzódó, nyomó érzést, akkor indul be a tej. Addig próbálkozz, amíg rájössze a technikára. Nekem eleinte 45 percbe tellt. lehet, nem jó a mellszívód. Mármint neked nem jó, nem alapba nem jó.

A macskám nem hajlandó rászokni az alomra, és nincs elég időm, hogy minden egyes étkezés után rátegyem! Ha pedig ráteszem, akkor elkezd benne játszani! Mindig oda piszkít ahol nem érem el, és nem tudom feltakarítani! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem hiszem el mikor valaki azt mondja "nincs idõm". Akkor ne tarts állatot és kész ha nincs idõd megtanítani ilyen alap dolgokra sem. Néhány macskának hetekig tart mire rászokik a budira nagy nehezen, addig viszont neked kell belepakolni ahányszor látod hogy megy pisihelyet keresni. Estére meg zárd a budiba a wc-jével meg egy tál vízzel. Mást nem tehetsz, magától nem fogja megtanulni.

Nem hiszem el mikor valaki azt mondja "nincs idõm". Akkor ne tarts állatot és kész ha nincs idõd megtanítani ilyen alap dolgokra sem. Néhány macskának hetekig tart mire rászokik a budira nagy nehezen, addig viszont neked kell belepakolni ahányszor látod hogy megy pisihelyet keresni. Estére meg zárd a budiba a wc-jével meg egy tál vízzel. Mást nem tehetsz, magától nem fogja megtanulni.
fura macskád van, a cicák ösztönösen földbe teszik a cuccost :/ pontosan hová szokott? szekrény, hûtõ, ágy mögé? ne hagyd bemenni, zárd el a helyét. de tuti tipp, ha egyszerûen bezárod a wc-be egy napra, vagy kettõre. csak a cica + az alom. na és persze kajáltasd meg adj neki vizet, hogy legyen mit termelnie. elõbb utóbb rájön a hülyéje, hogy hova kell.
Rakj egy kis darabkát a végtermékbõl az alomba. Vagy rakd más helyre az almot magát, olyanra ahova gyakrabban végzi a dolgát.
Nem egyszerû, amit kérdezel! A mostani cicámnak kicsit belekapartunk az alomba, azóta szobasztiszta, nagyon könnyen ment. Viszont volt egy renitens cicám, mindenhová odaf.sott szinte, szennyestartó, ágynemû, hûtõ-szekrény alá, mögé stb. Egyszerûen nem sikerült alomra szoktatni, úgyhogy végül kinti cica lett belõle. A te cicád esetében rengeteg türelemre és idõre lenne szükség. Ha látod, hogy a nagy eseményre készül, be vele az alomba, kapargatni neki, nem kiengedni. Aztán hátha. Sok sikert!


Ha egyhetes babám napi 5-6 pisis pelust produkál, azt jelenti eszik eleget vagy nincs összefüggés? Kakilni nem nagyon akar már 3 napja.

Legjobb válasz: Ha van pisis pelus bõven, akkor szerintem eszik eleget. A kakival viszont gondban leszel. Nekem ilyenkor szokott az lenni, hogy ha végre sikerül a kaki, akkor a háta közepéig olyan lesz.

Ha van pisis pelus bõven, akkor szerintem eszik eleget. A kakival viszont gondban leszel. Nekem ilyenkor szokott az lenni, hogy ha végre sikerül a kaki, akkor a háta közepéig olyan lesz.
Ha anyatejes akkor nincs baj, ráadásul megnyugtatott a doki is, ne aggódj!
Egy ekkora picinél annyi kakis pelus szokott lenni, ahány pisis... Valamit tenned kéne, mert ehhez õ még igen kicsi, bogy 3 napig ne legyen széklet! Hallod hogy kutyorog a hasa? Pukizik eleget napközben, vagyis van bélmozgás? Elsõ lépésben emrld a hasáig a lábait, mintha te akarnád kinyomni belõle, masszirozd a hasát!
A kérdező hozzászólása: Pukizni sokat pukizik. A doktornõ szerint egyelõre nem gond h nincs kaki. Csak jó lenne tudni eszik e eleget.
Az anyatejes babáknál nem minden baba egyforma. Van, amelyik nem is kakil, csak heti egyet, és van, amelyik minden evésnél produkál. Nekem a két babám a két különbözõ véglet volt...
Ha idegesit, mert nem vagy benne biztos hogy eleget eszik, miért nincs otthon mérlegetek? Bérelni is lehet, havi 1000 ft kb. Igy láthatod minden szopi után, hogy mennyit evett. P
Anyatejes babáknál normális, ha 4-5 napig nincs kakis pelus. Ezt az orvosunk mondta. Ha a babád nem kínlódik miatta, akkor ne aggódj.
Ja (utolsó vagyok), és ha éhes, úgyis ordít, jelzi, hogy nem elég a kaja, úgyhogy nincs okod aggódni, tényleg. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Amúgy van mérlegünk, de miután összevissza mért, és tiszta idegesek lettünk tõle, eldöntöttük, hogy hetente csak egyszer mérjük majd babócát.

Nincs elég tejem, ha nem minden szoptatás előtt keményedik meg a mellem?

Iszom a Laktoherb teát(napi 4-5 pohárral)és ha pihenek akkor mint a k? kemények a melleim,de ha nem pihenek akkor,mint a kelt tészta:D és a kislányom 5 hetes nyüszög és kapálózik.Nem termel?dik elég tejem ha puha a mellem?

Legjobb válasz: Attól mert puha a mell nem jelenti, hogy nincsen tej, fõleg mert az szopi közben is termelõdik. Üres cici tudtommal nincs. Nem a hasa fáj inkább? Judy

Attól mert puha a mell nem jelenti, hogy nincsen tej, fõleg mert az szopi közben is termelõdik. Üres cici tudtommal nincs. Nem a hasa fáj inkább? Judy
Van olyan baba aki a laktoherbet nem "szereti" fáj tõle a pocija .Próbáld meg nem inni pár napig!
A kérdező hozzászólása: Valaki azt mondta, hogy a baba nem hajlandó megküzdeni a tejciért és ezért nyûgölõdik! Köszi a válaszokat!

Ha külföldön van az akit hívok, és nincs elég pénz a kártyáján, akkor azt "mondja" a telefonja, hogy nem elérhető?

grazban van a barátom,próbáltam hívni, nem hinném, hogy le lenne merülve, de azt mondja németül, majd angolul a teloja h pillanatnyilag nem elérhet?, kés?bb próbáljam meg újra a hivást, ez lehet azér mer nincs pénz a kártyáján? mer akkor írok neki smst ha ez lehetséges

Legjobb válasz: Igen lehetséges ha nincs pénz rajta, vagy olyan kevés ami nem teszi lehetõvé a hívásfogadást sem. Az SMS-ek fogadásáért is kell fizetni, talán annyi pénz még van a kártyáján.

Igen lehetséges ha nincs pénz rajta, vagy olyan kevés ami nem teszi lehetõvé a hívásfogadást sem. Az SMS-ek fogadásáért is kell fizetni, talán annyi pénz még van a kártyáján.
SMS fogadásért NEM kell fizetni.
Tünet nélkül is elájulhatsz a hormonok és egyebek miatt!Abból meg lehet nagyobb baj is!Inkább ne kockáztass, csüccs fel a buszra!
Igaz! Én is jól viselem a terhességet, semmi tünetem nem volt az elején, aztán egyszeriben ájulós lettem.Már 3szor elõfordult.Jobb vigyázni. 34 h km
Én 8 hónapos terhességig rendszeresen bicikliztem
Szia! Én Hollandiában kezdtem a terhességem és ott mint mindenki, én is biciklivel jártam dolgozni, az elsõ perctõl. Minden nap, egészen 16 hetes koromig (mert utána hazajöttünk). Sõt a dokim is mondta, hogy nyugodtan tekerjek. A kinti kismamák még nagy pocakkal is + 1-2 gyerekkel keményen bicajoznak. Úgyhogy szerintem, ha jól érzed magad és nem túl megerõltetõ számodra, miért ne? 28 hetes km
Szia! Én nem mertem biciglizni, mert rákérdeztem az orvosnál, és õ azt javasolta, hogy ha terhesség elõtt ritkán ültem biciglire, akkor most inkább ne tegyem.

Fogyókúránál elég napi 30 perc szobabiciklizés+hasizom? Ez elég mozgás? Ha nem, akkor mit kéne még? Nincs igazán sok időm.

Legjobb válasz: de az 50-60perc bicikli mehet akár heti 4-5 nap is. hasizom gyakorlat nem fogyasztja le a zsírt

de az 50-60perc bicikli mehet akár heti 4-5 nap is. hasizom gyakorlat nem fogyasztja le a zsírt
Ez nem igaz!!!. A zsiregetes akar az elso 5 percben is beindulhat, hogyha temposan csinalod a mozgast.
Mindenhol azt hallom, hogy 30 perc után indul meg a zsírégetés. Ezért én 1 órát szoktam. De a 45 perc is jó.
Igen, inkább legyen 60 perc heti 3x, mint 30 perc 5x...a zsírégetés csak 20-25 perc aerob edzés után indul be. Felülés: Ettõl nem fogsz fogyni.
az elsõ hozzászólónak mondom hogy ha nem nagy fizikai munkát végzel pl: séta akkor a test egybõl zsírt éget és nem nyúl a nagyobb energiát tartalmazó dolgokhoz
Sztem nem eleg, legalabb 45 perc kell, ennyi ido alatt nem indul be a zsiregetes.
én úgy tudom, hogy 40 p utan ég a zsir, én 50 percet futok, utana lépcsözögép 20p, kar + has

Ha nincs elég pénz, miért nem nyomtatnak?

Lehet hogy nagyon nagy szamárságot fogok kérdezni, de ezért van az oldal.

Legjobb válasz: Ha sok pénz van és nincs mögötte áru akkor elértéktelenedik, az elõzõ válaszoló jól írta, a pengõvel ez történt mikor jött a forint 1x 10 29. hatványon pengõ volt egy forint, összesen nem volt ennyi pénz forgalomban, nem is váltották át, korabeli felvételeken látszik, h söpörték az utcán a pengõt egyszerûen nem volt értéke.

A HUF már amúgy is arra a sorsra jut, .... teljesen mindegy ..., ezt már elcsesztük.
Ha sok pénz van és nincs mögötte áru akkor elértéktelenedik, az elõzõ válaszoló jól írta, a pengõvel ez történt mikor jött a forint 1x 10 29. hatványon pengõ volt egy forint, összesen nem volt ennyi pénz forgalomban, nem is váltották át, korabeli felvételeken látszik, h söpörték az utcán a pengõt egyszerûen nem volt értéke.
Olcasd el ezt, és már tudni fogod miért nem nyomtatnak: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hiperinfl%C3%A1ci%C3%B3
Ha már az adósságot veszed alapul akkor hasonlítsd össze a GDP arányával. Az USA-nak még mindig van fedezete, tehát még nyomhat ki pénzt komolyabb infláció nélkül, de már õk se sokáig, ezért is vannak most sz*rban. Nekünk már abszolút nincs mire kiadni a pénzt, ha pedig fedezet nélkül nyomdjuk ki az kb annyit ér, mint egy darab WC papír, és elõbb utóbb a pengõ sorsára jut a forint is.
Megnéztem... 2008. október 7-én az USA államadóssága átlépte a 10 TRILLIÓ dollárt, 2009. március 17-én pedig a 11 TRILLIÓT. Ez a követendõ példa? Valami itt nagyon el van rontva, nem gondoljátok?
Mer nincs rá fedezet. Ha a kormány fedezet nélkül pénzt nyomtat (nincs mögötte megtermelt érték) akkor az pénzromláshoz, inflációhoz vezet. Csinálják is, van is infláció. Ha többet csinálnának, akkor még nagyobb lenne az infláció. Persze ez nagyon leegyszerûsítve, igazából ez ennél jóval bonyolultabb.
USA már 1968-ben államcsõd közeli helyzetbe került sok fedezetlen pénzt nyomtak ki és adtak belõle pl. Marshall segélyt meg költötték a hadseregre, és mikor a megsegélyezett országok kérték , h váltsák be aranyra a nekik adott pénzt ( akkor még volt aranyfedezet) akkor bajba voltak. Akkor az mentette meg õket, h elérték az olajkitermelõ országoknál , h csak dollárban adjanak és vegyenek olajat. Ezt a filmet is érdemes megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=4RS2nvT2uQc&feature=related Az állam kibocsáthatna kamatmentesen pénzt, ahelyett, h hiteleket venne fel.
Nem volt hülye a kérdezõ, nem nyomtatnak, mert nem nyomtatHATnak. A hiperinfláció hívõknek: az USA már több, mint 1 trillió dollárt pumpált bele a gazdaságába különbözõ "mentõcsomagok" segítségével. Ennek a pénznek hol van a fedezete? Ez miért nem okozott inflációt, sõt, miért van DEFLÁCIÓS félelem az USA-ban?? A válasz: nem mindegy, hogy kinek a kezében van a bankóprés...
Az ország pénz ügyi helyzete nem a pénz mennyiségétöll függ sajnos, ha gazdasági háttér hiányzik akkor sok pénz semér semmit.1948 elõtt a pengönek volt igen rossz helyzete PL:száz millio milpengõ egy kiló kenyér, 2 órával késõbb nem kaptál érte egy szeletet sem.A forint alapja a visszakapott arany tartalék volt tehát volt háttere a forintnak.
Igen, csak nézd meg hogy milyen keerskedelme/gazdasága van az usának, és nézd meg, hogy nekünk milyen van.
Levelezésre, böngészésre, chat-programra bõven elég.
Nekem is ilyen van, és egész nap netezek. Ha nem töltesz le 5 órás filmeket, lehetetlen túllépni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm:) remélem nekem is lehetetlen lesz átlépnem..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!