Találatok a következő kifejezésre: Nincs célod rendszered. Hangzik Széchenyitől. Mi (1 db)

Nincs célod nincs rendszered. Hangzik Széchenyitől. Mi a szemrehányás oka?

Legjobb válasz: Nem állt Széchenyi mellé a Kelet Népe vitában. Legalább is így emlékszem.

Nem állt Széchenyi mellé a Kelet Népe vitában. Legalább is így emlékszem.
1. Nem Batthyányi Lajosnak írta, hanem Batthyányi Lajosról. 2. Nem "nincs célod, nincs rendszered", hanem "nincs célod, rendszered" a pontos szöveg. 3. Széchenyi István írta Batthyányiról (a naplójába).


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lett a központi hatalmak "büntetése"?

Azt tudom, hogy az első világháború után 1919-20-ban is folytak a Párizs környéki béketárgyalások, meg hogy jóvátételt kellett fizetni, és elvettek sok területet (pl. Magyarországtól, meg megalakult Csehszlovákia stb.) de ezen kívül mi volt még? Valaki összefoglalná nekem? Nyolcadikos vagyok, nem kell nagyon részletesen csak hogy tudjam.

7

Az első világháború idején voltak-e már autópályák? Ha igen, hogy néztek ki? Ha nem, mi volt helyettük?

2

Alkotmánybíróság jelentősége a közigazgatásban?

mi a jelentősége az alkotmánybíróságnak a közigazgatásban? a közigazgatással való kapcoslata az alkotmánybíróságnak

2

Hogy került Budára ennyi német?

Kérdésem az lenne, hogyan jelent meg Budán (és Pesten) annyi német nyelvű lakó, ha már egyszer magyar városokról van szó. A Wikipédia szerint még 1851-ben is 56 % volt a német anyanyelvűek aránya, a magyaroké 37 %, 100 évvel azelőtt is 55 %-a volt a németeknek, de a magyaroknak csupán 22. Hogyan került ide ennyi német (találtam valamit, ami a török háborúkat okolta, de lehet, hogy a magyarázat ennél árnyaltabb)? Hova tűntek ők napjainkra?

8

Mi a közös bennük?

Azt a házi feladatot kaptam hogy meg kell keresni hogy mi a közös az 1920-as antwerpeni a 1980-as moszkvai és 1984-es los angelesi olimpiában.

1

Iagz az ha két ember egymás után ásít valami érzelmi kötődés van köztük?

7

Tudnátok segíteni? Ezt a pszichológust keresem! Bővebben lent.

Egy olyan pszichológust keresek, aki egyetemi oktató, és beszédhibája van, ha jól emlékszek dadog. Férfi, olyan 30 éven túli.

Pár éve hallottam az előadását, és szeretném újra meghallgatni, csak sajnos nem találom sehol sem, és még a neve sem jut az eszembe.

2

Ha Arisztotelész szerint az arany középutat kell járnunk, akkor pénzügyileg a középrétegnek van a legkevesebb problémája?

Marmintr ugy ertem, hogy a kozepreteg hianyt is szenved a penzben,viszont van is mibol koltenie. Ha megnezzuk a gazdagok elete penzugyileg sokkal bonyolultabb, mig a szegenyeke tul egyszeru a penz hianya miatt. Ti egyetertetek az arany kozeput elmeletevel? Vajon ez a penzre is igaz!? Vagy pont,hogy a penzre nem igaz?

2

A társadalmaknak szükségük van vezetőre?

5

Mi a különbség a keleti és nyugati uralkodók között az első világháború idején?

Fontos lenne.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!