Találatok a következő kifejezésre: Nincs célod rendszered. Hangzik Széchenyitől. Mi (1 db)

Nincs célod nincs rendszered. Hangzik Széchenyitől. Mi a szemrehányás oka?

Legjobb válasz: Nem állt Széchenyi mellé a Kelet Népe vitában. Legalább is így emlékszem.

Nem állt Széchenyi mellé a Kelet Népe vitában. Legalább is így emlékszem.
1. Nem Batthyányi Lajosnak írta, hanem Batthyányi Lajosról. 2. Nem "nincs célod, nincs rendszered", hanem "nincs célod, rendszered" a pontos szöveg. 3. Széchenyi István írta Batthyányiról (a naplójába).


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Régen az emberek hogyan csináltak viszonylag pontos térképeket?

Találtam egy térképet az Óvilágról, 1490 körül rajzolták, és viszonylag pontos. Európa teljes egészében, Afrika déli része kicsit ferde, bele van csúszva az Indiai óceánba, és Ázsia is viszonylag pontos.

Hogyan rajzolták meg? Én nem értem, mert csak úgy tudom elképzelni, hogy felülről lehet megrajzolni pontosan, mert úgy látjuk a széleit. Ha körbehajózom, vagy körbelovaglom, nem tudom elképzelni, hogy le tudjam rajzolni.

5

Meg tudja nekem valaki adni Nagy Ervin filozófus és egyetemi tanár e-mail-elérhetőségét?

3

Natalia Ginzburg melyik könyvéből való az idézet?

El szeretném olvasni a könyvet. Köszönöm, ha valaki tud segíteni. "Napjainkban az emberből nem lesz felnőtt, megmarad gyereknek. A gyerekek pedig hűvös szemmel nézik a világot. Én is. Nem mintha a hozzám hasonlóknak nem volnának szorongásaik. Szörnyű szorongások gyötörnek. De a szem, az hideg marad. Hideg, akár a kő. És nincsenek könnyei."

2

A király miért vette félvállról a tatárokat? Nem szégyellt utána hazajönni a népéhez?

sziasztok azt nem értem hogy Béla királyunk miért vette ennyire félvállról a tatárjárást? szerintem ő is hibás hogy ilyen puszítás ment itt végbe. a Kán írt levelet is neki hogy nem érti miért öleti meg minden szó nélkül már a harmincadig követét is és nem küld az övéiből egyet sem, de még levélben sem válaszol neki. (főleg hogy nem is volt a tatároknak szokásuk az ilyesmi ha már 1 követ nem ment vissza hadüzenetnek vették és támadtak) nem hiszem el hogy az ország első emberének nem volt annyi esze hogy itt egy másik nép, eddig fél Európát leigázták és most itt van útban az én országom talán tenni kéne valamit... utána persze a Muhi csatából alig tudták kimenekíteni és dalmáciáig futott a nyakában egy mongol sereggel addig meg itt lerombolták az országot... nem tartott visszajönni hogy a nép nem a legkedvesebben fogadja majd ezek után? vagy elintézte annyival hogy majd építtetek én kővárakat aztán minden ok lesz? hm..

4

Nagy Sándor miért nem foglalta el Indiát?

11

Szeretnék egy nagyon szépen megfogalmazott verset küldeni barátomnak születésnapja alkalmából. Nem vagyok annyira jó a költészetben, ezért segitséget kérnék. Valaki valami jó ötlet? Nagyon gyors válaszokat kérek.

Barátom 18 éves, és Norbinak hivják. Igazából minden létező aranyos becenevet kitaláltunk már egymásnak, de a leggyakoribb az életem, édesem, szerelmem, kincsem. Nagyon szoros a kapcsolatunk ezért nagyon szép verset szeretnék neki elküldeni? Valaki valamilyen tippet esetleg megosztana velem?

5

Miért mondják mindig, hogy Magyarországot valaha 'három tenger mosta'? Melyek voltak azok a tengerek, ha valójában igaz ez az állítás?

9

Mi lehet az oka annak, hogy valaki értelmetlennek látja az életét a mai korban?

Sokan foglalkoztak már ezzel a kérdéssel, a mai napig is heves vitákat vált ki, azonban egyértelmű választ senki nem tudott adni. Az ókori görögöktől kezdve születtek a témával kapcsolatos művek, mindenkinek más az álláspontja.
Nem lehetséges az, hogy mindennek rendeltetése van? Még egy darab kőnek is.
Engedtessék meg, hogy ellentmondjak magamnak. Ma vagy bármelyik más korban tapasztaljuk a kilátástalanságot, nincs perspektíva, nem találjuk a hangot a másik emberrel, furcsa a körülöttünk lévő világ, félünk a jövőtől. Akkor valóban felmerül a nihil.
Ti mit gondoltok? Illetve annak, hogy ma esetleg nem találják az értelmet semmiben inkább emocionális okai vannak, vagy ekonómiai, vagy más? Ti hogy látjátok az életet? Mit gondoltok Jean Paul Sartre vagy az abszurd írók világlátásáról?

5

Aki gazdag szülők gyermeke, arra nyomás nehezedik, hogy teljesítse a szülei szintjét?

Nyilván az a legegyszerűbb válasz, hogy aki gazdag szülők gyereke, azt egyrészt támogatják, másrészt a szülei tudják, mitől lehet biztosítani az egzisztenciáját és jó egyetemre íratják be, egyengetik az útját a tapasztalataikkal, segítik a döntésekben.

De mi a helyzet az első generációs gazdagokkal? Akik úgy gazdagodtak meg, hogy nem feltétlenül áll mögöttük az a tapasztalat, amivel a gyerekeiket segíthetnék? Mi van, ha az utód visszasüllyed átlagos szintre? Milyen érzés egy ilyen gyereknek az, ha az életét egy kis lakásban éli le, miközben gyerekkorában házi jacuzzi meg medence volt? Ettől lehet valaki depressziós, összeroppanthatják az elvárások?

4

3 délszlávokkal kapcsolatos kérdés?

1. Jugoszlávia címerén hét fáklya tart egy nagy lángot. Mely ez a hét nép? Mert én bárhogy számolom a szlávokat (szlovén, horvát, bosnyák, szerb, montenegrói), nem jön ki. Esetleg a magyarok és az albánok is beletartoznak ebbe a hétbe?
2. A bolgárok inkább szlávok vagy türkök?
3. Ha szlávok, hogy lehet, hogy nem elhatárolódtak a Jugoszláviától?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!