Találatok a következő kifejezésre: Nemreg kezdtem fogamzasgatlo (14 db)

Nemrég kezdtem fogamzásgátlót szedni. Az normális ha a 7 napos szünet előtt pms tünetek jelentkeznek?

Jópár nappal, talán egy héttel is előtte. Azért kérdezem, mert elvileg a fogamzásgátló enyhítené a görcsöket, és ez lesz az első megvonásos vérzésem.

Legjobb válasz: Normális. Csak csökkenti a görcsöket,teljesen nem múlik el.Van olyan,akinek nem is csökkenti.

Normális. Csak csökkenti a görcsöket, teljesen nem múlik el.Van olyan, akinek nem is csökkenti.
Igen, én is azért kaptam anno, mert iszonyúan görcsölt és csak injekció segített.Azóta minden oké, néha jobban megérzem, de meg sem közelíti az az elõtti idõszakot.

Nemrég kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni (20+ éves vagyok), kedden végeztem az első levéllel (szerdán már nem vettem be), és még nem kezdődött el a ciklusom. Ez normális?

Nemrég kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni (20+ éves vagyok), kedden végeztem az els? levéllel (szerdán már nem vettem be), a tájékoztató (és az orvosom) szerint ezután a 2-3. nap kellene megjönnie a menstruációmnak, ez most már a 4. és még semmi. Tapasztaltam a tüneteket, fájt a hasam és feszülnek a melleim, de ezen kívül nem történt még semmi. Egyébként minden rendben, semmi furát nem éreztem az els? 21 napban, csak hányingerem volt az elején, de elmúlt és utána már minden oké lett. A kérdésem annyi lenne, hogy mi történik, ha nem kezd?dik el a ciklusom? Normális ez? A 7. napon így is kezdjem el a második levelet? Ha esetleg megjönne (még van három napja), akkor se várjam meg a végét, tehát mindenképp a terv szerint, a 7. napon kezdjem a következ? levelet?

Legjobb válasz: a 7 napos szünetbe kell megjönnie,ha a 7.napon akkor a 7.napon,de ha a 8-kon(amikor már elkezded a kövi levelet)akkor is jó. A 8.napon kell elkezdeni a következõ levelet!

a 7 napos szünetbe kell megjönnie, ha a 7.napon akkor a 7.napon, de ha a 8-kon(amikor már elkezded a kövi levelet)akkor is jó. A 8.napon kell elkezdeni a következõ levelet!
Mindenképpen a 8. napon kell elkezdeni szedni, ha 7-nél több szünetet tartasz, NEM VÉD!!!! Ha nem jön meg, akkor menj vissza a dokihoz, mert nem megfelelõ a tabi. De ha csak 1 hét múlva tudsz visszamenni, akkor is kezdd el szedni a köv. levelet. Ha van esély rá, hogy esetleg terhes vagy, akkor csinálj tesztet.
Nekem egyébként 4. nap szokott megjönni, de 5-6 napon is oké. A 7-en is, de akkor általában már nem szokott megjönni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Terhes semmiképpen sem lehetnék, és elsõsorban nem a fogamzásgátlás a cél, bõrgyógyászati problémára kaptam a gyógyszert (aminek egyébként csak kvázi 'mellékhatása' a fogamzásgátlás, elsõsorban bõrgyógyászati készítmény, de nõgyógyász írja fel), egy minimális hormonzavart szeretnénk helyretenni. Köszönöm, akkor ezek szerint ha megjön, ha nem, a 8. napon kezdõdik a második levél. Ha bármi furát tapasztalok, akkor pedig irány az orvos :)
20+ évesen feltételeztem volna, hogy a rohadt betegtájékoztató elolvasásával kezded a gyógyszerszedést

Nemrég kezdtem el szedni a cetirizin nevű allergia gyógyszert. Szerintetek mennyire befolyásolja a Lindynette 20 nevű fogamzásgátlót. A barátommal megszakításosan szoktuk csinálni. Szerintetek ebből lehet probléma?

Legjobb válasz: habár nem nagyon értek a gyógyszerekhez de szerintem más is szed allergia gyógyszert és fogamzásgátlót egyszerre,valamiylen szinten biztos h befolyásolja de nem kell félni,attól még hat a fogamzás gátló és ha emg nagyon parázól kérdezd emg a gyógyszerészt vagy esetleg az orvosod õk biztos tudják(de sztem nyugi van)

habár nem nagyon értek a gyógyszerekhez de szerintem más is szed allergia gyógyszert és fogamzásgátlót egyszerre, valamiylen szinten biztos h befolyásolja de nem kell félni, attól még hat a fogamzás gátló és ha emg nagyon parázól kérdezd emg a gyógyszerészt vagy esetleg az orvosod õk biztos tudják(de sztem nyugi van)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod ^^kicsit idegeskedõs vagyok :$
Nem befolyásolja, de a betegtájékoztatóba bele vannak írva a kölcsönhatások.
A kérdező hozzászólása: oksa majd megnézem kösszi ^^

Nemrég kezdtem el yasminelle fogamzásgátlót szedni, ma szedem be a hetedik tablettát. A vérzésemnek tegnap kellett volna elmúlnia, de még mindig vérzem(nem nagyon, csak egy picit). Ez a fogamzásgátló hatása lehet?

Számíthatok rá,hogy másik fogamzásgálóra kell váltanom:(?

Legjobb válasz: Ez a gyógyszer hatása, a szervezetnek hozzá kell szokni a plusz hormonhoz. Az elsõ 1-2 levélnél még nincs ok különösebb aggodalomra, ha a harmadik levél után is fennállnak a problémák akkor érdemes orvoshoz fordulni. (én az elsõ levél szedését gyakorlatilag végig vérezgettem, a második levélnél már csak az utolsó 1-2 szemnél volt ilyen gond és utána semmi gond nem volt)

Ez a gyógyszer hatása, a szervezetnek hozzá kell szokni a plusz hormonhoz. Az elsõ 1-2 levélnél még nincs ok különösebb aggodalomra, ha a harmadik levél után is fennállnak a problémák akkor érdemes orvoshoz fordulni. (én az elsõ levél szedését gyakorlatilag végig vérezgettem, a második levélnél már csak az utolsó 1-2 szemnél volt ilyen gond és utána semmi gond nem volt)
3. levél után kell dokihoz fordulni. Addig elfogadható a pecsételgetés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kielégítõ válaszokat!

Amióta 1ütt voltam a barátommal védekezés nélkül már 3X megjött! Viszont vannak/voltak tüneteim de nemrég kezdtem el fogamzásgátlót szedni lehetett attól megyugodhatok?

Legjobb válasz: Akkor nyugodhatsz meg teljesen, ha csinálsz egy tesztet. Néhány nõnek a terhesség alatt is van mensije, a fogamzásgátló pedig nem szakítja meg a terhességet, de nagy valószínûsége van, hogy nem kell aggódnod.

Akkor nyugodhatsz meg teljesen, ha csinálsz egy tesztet. Néhány nõnek a terhesség alatt is van mensije, a fogamzásgátló pedig nem szakítja meg a terhességet, de nagy valószínûsége van, hogy nem kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Tisztába vagyok vele h a fogamzásgátló nem szakitja meg a terhességet nem is azért írtam, hanem arra h esetleg attól lehettek a tüneteim...!?
Nyugi, nekem is voltak terhes tüneteim a fogamzásgátlótól. Azért ha biztosra akarsz menni, vegyél 1 tesztet.

Nemrég kezdtem el szedni fogamzásgátlót, azt írta, hogy a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, normális hogy u. annyira van meg mint máskor szokott és ugyanúgy is görcsölök?

Volt akit?l azt hallottam, hogy hamarabb elmúlt neki, nem fájt stb. Ezen kívül semmi mellékhatást nem tapasztaltam eddig, így majd ha elmúlik, nem merek még óvszer nélkül a barátommal lenni, mert nem tudom mennyire hatékony.

Legjobb válasz: Hát nem rögtön az a menzesz lesz rövidebb, amikor elkezded szedni...hanem majd az utána lévõ vérzések, mert azok nem menzeszek lesznek, csak megvonásos vérzések... De az sem törvényszerû, hogy gyengébb és rövidebb lesz.

Hát nem rögtön az a menzesz lesz rövidebb, amikor elkezded szedni...hanem majd az utána lévõ vérzések, mert azok nem menzeszek lesznek, csak megvonásos vérzések... De az sem törvényszerû, hogy gyengébb és rövidebb lesz.
Így van, ahogy az elõzõ írja. Nekem kb 3-4-tõl lett rövidebb és megszûntek a görcsök, de most 4 évnyi szedés után ugyanolyan hosszú, csak a mennyisége kevesebb és enyhe görcseim is vannak.....

Nemrég kezdtem el szedni a belara fogamzásgátlót és barna folyásom van, mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Szia! Én igaz nem szedtem azt a fajtát.De amikor elkezdtem szedni egy másikat nekem is barna folyásom volt.Az orvosom azt mondta hogy eleinte ez normális.De ha folyton barna folyásom van akkor nem jo a szervezetemnek és hogy váltsak gyógyszert. Ha neked nagyon régóta tart akkor menj orvoshoz...és õ többet tud mondani és segíteni

Szia! Én igaz nem szedtem azt a fajtát.De amikor elkezdtem szedni egy másikat nekem is barna folyásom volt.Az orvosom azt mondta hogy eleinte ez normális.De ha folyton barna folyásom van akkor nem jo a szervezetemnek és hogy váltsak gyógyszert. Ha neked nagyon régóta tart akkor menj orvoshoz...és õ többet tud mondani és segíteni
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tapasztaladot :) még csak 1 hete tart ez a folyás de már enyhül

Nemrég kezdtem el szedni a belara fogamzásgátlót és barna folyásom van, mi lehet a gond? Ez idővel elmúlik?

Legjobb válasz: Igen, el fog múlni ne aggódj. Amúgy én is ezt szedem :) Már több mint egy éve. Szerintem jó kis gyógyi, órára pontosan beállította a mensimet, de ehhez kellett neki 3-4 hónap. Az elsõkben még furcsa volt, mert volt köztes vérzés meg ilyesmik. Várj még. Mióta szeded?

Igen, el fog múlni ne aggódj. Amúgy én is ezt szedem :) Már több mint egy éve. Szerintem jó kis gyógyi, órára pontosan beállította a mensimet, de ehhez kellett neki 3-4 hónap. Az elsõkben még furcsa volt, mert volt köztes vérzés meg ilyesmik. Várj még. Mióta szeded?
A kérdező hozzászólása: még csak e hónaptól pontosan a 13. napnál tartok
akkor természetes hogy van barna folyás
A kérdező hozzászólása: hogy hogy természetes ????
úgy hogy megzavarja a hormonháztartásod és ilyen mellékhatása lehet
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ nagyon aranyos vagy :) )

Nemrég kezdtem el fogamzásgátlót szedni (Lindynette 20) és kijött tőle pár pattanásom. Ez el fog múlni?

Tudom, hogy pár pattanás még nem a világ vége, csak elég szokatlan mert nagyon tiszta szokott lenni a b?röm és zavarnak a ragyák.

Nemrég kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát. De amint bevettem rá 1-2 óra múva hasmenésem volt (szinte majdnem minden nap). Ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: ilyenkor vissza kell menni az orvoshoz h írjon fel másikat, merez nemjó. persze csak akkor ha kizárható más egyéb baj pl gyomorrontás, ilyesmik.

ilyenkor vissza kell menni az orvoshoz h írjon fel másikat, merez nemjó. persze csak akkor ha kizárható más egyéb baj pl gyomorrontás, ilyesmik.
Nekem az 1-2. szemnél volt ilyen. Aztán már nem. Lehet vmelyik összetevõre (adalék) vagy allergiás. Ilyenkor a hatása csökken, szal másképp is védekezni kell.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!