Találatok a következő kifejezésre: Nemreg elcsapott BKV-busz. Egy tanulojarat soforje (1 db)

Nemreg elcsapott egy BKV-busz. Egy tanulojarat soforje hibazott bazi nagyot. Hol tudom ertesiteni a tarsasagot, hogy szabaduljanak meg tole?

Biciklivel voltam es hatulrol csapott el. Meg jo hogy nem tortent semmi bajom. Teljesen vilagos ki volt a hibas. En nem is lattam ot, hisz mogulem kozeledett, ugyanabban a savban, fekezes nelkul. Azert sodort el, mert nem volt kedve megvarni mig tulhaladok az ut lehajtoagan, amin o le akart fordulni jobbra. Allitasa szerint "indexelnem" kellett volna (mikozben egyenesen haladtam biciklivel:).

Legjobb válasz: így utólag már nem sok mindent tehetsz. tanuk kellenének. ha nem tudod bizonyítani, akkor rágalmazás. akkor ott kellett volna, rendõrt hívni, tanukat kersni stb. írhatsz nekik ugyan egy levelet, de szerintem nem sok eredményt fogsz vele elérni.

így utólag már nem sok mindent tehetsz. tanuk kellenének. ha nem tudod bizonyítani, akkor rágalmazás. akkor ott kellett volna, rendõrt hívni, tanukat kersni stb. írhatsz nekik ugyan egy levelet, de szerintem nem sok eredményt fogsz vele elérni.
A kérdező hozzászólása: Egy benzinkutas srac latta a balesetet es ki is jott segiteni. Szoval egy tanu mar van. Sajat erobol persze nincs se idom se kedvem pereskedni, utanajarni. De a BKV-nal kell lennie egy olyan lehetosegnek, hogy vissza tudjak nezni, melyik busz mikor merre jart es eppen ki vezette. Tanulo vagy kezdo soforokkel kapcsolatban ez jo visszajelzes arra nezvest, hogy mennyit hibazott az utakon az adott sofor. Ha esetleg egy buszvezetore tobb negativ visszajelzes erkezik, akkor attol gondolom megvalik a tarsasag. Nem? Mint a pincer es panaszkonyv esete. Eselytelen, hogy visszakeressek a csavot?
18 év körüli???? Az érdekes mert a D kategóriás jogosítványt 21-éves korban lehet elkezdeni és ráadásul nem is a BKV-nál, oda már úgy kell menni hogy megvan.
Kérdem én, tanulójárat: hol volt az oktatója?
A kérdező hozzászólása: ^^ Nem tudom hogy tanulojarat volt -e. De mivel este 11.30-kor az Orczy uton csaptak el egy ures Ik260-assal, amit egy 18 eves alacsony edukaltsagunak tuno cigany szarmazasu kolok vezetett, valoszinuleg nem menetrendszerinti jaratrol van szo. Vagy talan elkototte a hulyegyerek a buszt? Es is belefer.
A kérdező hozzászólása: ^^ Koszi a tanacsokat. Mennyi az ugyvedi orabered?
Fölösleges a BKV-nak írni, egy tahó paraszt társaság, vigyázz mert még a végén rádküldik a szekuritis embereiket és bevágják az orrod. Komolyan írom, hogyha esetleg van papírod a sebesülésrõl amit szereztél (feltéve ha olyan jellegû sérülés, hogy kórházba vagy orvoshoz kellett fordulni) akkor kezdhetnél valamit ez ellen, de ne várj csodákra. :\
És így keletkeznek az urban legendek... A 18 évesnek tûnõ, a cigánynak tûnõ és hasonló dolgok nem éppen segítenek az ügy tisztázásába. Hibáztál ott és akkor, amikor a helyszínre nem hívtál rendõrt. A BKV pedig szinte biztos, hogy nem fog lépni ez ügyben. Õ költött azért, hogy az a gyerek sofõr legyen... Általában nem is keveset. Úgyhogy nem érdeke az, hogy "eltávolítsa". Meg hát ugye presztízsveszteség az is, ha azért rak ki egy fiatal sofõrt mert nem tud vezetni. Írj a BKV-nak, de ne várj csodát.
A kérdező hozzászólása: Banyek! Ha valaki nem serul meg egy balestben, akkor az mar nem is baleset. Ha a hibas fel cserbenhagyja a elgazoltat es elhuzza a csikot, akkor meg sem tortent. Ha a sertett felnek nincs ideje pereskedni, akkor az idiota tettes, masnap ugyanugy gazolhat es olhet, mert nem vonjak felelossegre. Gaz. Terfigyelo kameras felvetel amugy siman lehet hogy keszult rola, mert a nyolcadik kerulet azon a felen rengeteg kamera van. De hogy elovegyek a felvetelt, megalapozott bunesetet kell felmutatni. Life's shit.
Te szabályosan közlekedtél? Mármint kivilágítva elõl, hátul, a kijelölt helyen kerékpároztál? A helyszínt elhagytad. Egy tanú nem tanú. Látleleted nincs, ha jól értem, nem történt olyan bajod, amihez látlelet szükségeltetik. Az hogy cigányképû, még felhozható ellened is, mint diszkriminatív megkülönböztetés. A BKV nem fog veled foglalkozni. Egy cég áll majd szemben egy emberrel, aki te vagy. Legközelebb ha ilyesmi történik, akkor rendõrt hívsz, a sofõrt megkéred, ne menjen el, amíg az intézkedés meg nem történt. Megjegyzed a busz rendszámát, számát, vagy nevét. Akkor tudsz hivatalosan is intézkedni. De útólag.....

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Történt már valakivel olyan, hogy amikor vezetni tanult, karambolozott?

Úgy értem a tanulókocsiban, úgy, hogy az oktató is ott ült. Hallottatok már ilyen esetről?
Ki volt a hibás? A tanuló az oktató vagy a másik autós?

4

Zebrán megállás, ilyenkor is büntetnek?

Zebrán megállni, várakozni nem lehet, ez ok. Ha mondjuk egy gyalogos, vagy bringás hirtelen ott terem és csak a zebra közepén állok meg, az is megállásnak minősül és ha van térfigyelő jön a csekk?

8

6 órám volt eddig vezetésből, abszolút kezdő vagyok, és nagyon el vagyok keseredve. Olyan bénának érzem magam, forgalomban is. Ki fog ez alakulni valaha?

Van amikor szépen megyek forgalomban, aztán hirtelen valami történik, és elcseszem. Félek az útkereszteződésektől, és attól, hogy nem tudok majd megállni, ha kell. A tolatás se megy. Sok dologra kell koncentrálnom, pl. vezetés közben sokszor arra megy el a figyelmem, hogy a sebességváltót használom - van, amikor rossz sebességbe kapcsolok. Rángatom a kormányt az oktató szerint, a sebességváltóval meg nem szépen bánok.

6

Amikor kétes, hogfy felfele váltsak vagy lefele, akkor mi a jobb?

Van amikor olyan lassan megy a sor, hogy a 4-esben még érezni, hogy gyenge, de 3asban már erősen húz.

Ilyenkor melyik a jobb?
Dízel autó, ami elvan alacsony fordulaton is, nem fullad le, de érezni, hogy picit "remeg" a kocsi.

2

Ha valaki behúzódik a vonalra, és én szemből neki megyek, kapok valamit? Büntetést?

Sokan rá állnak a felező vonalra, egyik kerékkel, szóval az autó visszapillantója, már átlóg az én sávomba.
És ha megyek szemből, és ott meg szűk padka van, és nem akarok a padkának menni, és neki megyek az oldalának, felelős vagyok?

Én sávomban állt "mondjuk", de Õ állt, én mentem.
Én mentem neki.
Most akkor mi a helyzet ezzel?

6

Ha nem adunk elsőbbséget a gyalogosnak, akkor minek a zebra?

Azt tapasztalom magam körül, hogy autóstársaim többsége egyáltalán nem biztosít elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőnél. Ugyanúgy hajtanak át, mint bárhol másutt.
Ismerős autósokkal ha beszélek erről, olyanokat mondanak, hogy mert sietek, mert még nem lépet le az útra, mert belém jönnének hátulról, stb.
Ebből főleg az az érdekes, ami a lelépésről szól. Ugyanis, ha a gyalogos már az úttesten tartózkodik, amikor odaérek, akkor már engednem kell.

7

Ha megyek autóval egy útkereszteződés, zebra vagy, körforgalom felé, mi a helyes sorrend?

Leveszem a gázról a lábam, kuplungot nyomok, aztán féket?

9

Körforgalomban meg lehet állni, hogy elengedjük a gyalogost aki a zebránál vár?

Nagyjából ismerem a KRESZ-t, mielőtt biciklire ültem áttanulmányoztam a nagy könyvet, de arra ami a minap esett meg velem (kérdés), nem tudtam mi vonatkozik.
Majdnem beleszálltam egy kocsiba, én voltam a f.., hogy nem figyeltem erre, vagy ő, h emiatt megállt?

6

Jogosítványra való orvosi alkalmasságin mennyire kell "jól" látni?

Milyen messziről kell nézni a táblát?Hány dioptriától kell kötelezően szemüveg a vezetéshez?

3

Mi a jó abban, a motorosoknak, hogy városban menjenek 100zat? Nem rizikós az?

Én nem motorozok, de ismerek pár embert, aki igen. És akinek sportmotorja van, az meg szokta huzatni városban is.
Szoktam hallani, hogy mesélik, hogy a Kerepesin mentek 11 zel.
Meg más utcákban 80-90el.

Mi a jó abban?
Nem veszélyes motorral ilyen helyeken ilyen gyorsan menni?
Mert a motor kicsi, és sokan észre se veszik, hogy jönnek...
Nem parás ilyen helyeken, ahol kifordulhat bármi figyelmetlen barom az ember elé, és akkor fékezzen le a motoros satura?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!