Találatok a következő kifejezésre: Nemreg elcsapott BKV-busz (1 db)

Nemreg elcsapott egy BKV-busz. Egy tanulojarat soforje hibazott bazi nagyot. Hol tudom ertesiteni a tarsasagot, hogy szabaduljanak meg tole?

Biciklivel voltam es hatulrol csapott el. Meg jo hogy nem tortent semmi bajom. Teljesen vilagos ki volt a hibas. En nem is lattam ot, hisz mogulem kozeledett, ugyanabban a savban, fekezes nelkul. Azert sodort el, mert nem volt kedve megvarni mig tulhaladok az ut lehajtoagan, amin o le akart fordulni jobbra. Allitasa szerint "indexelnem" kellett volna (mikozben egyenesen haladtam biciklivel:).

Legjobb válasz: így utólag már nem sok mindent tehetsz. tanuk kellenének. ha nem tudod bizonyítani, akkor rágalmazás. akkor ott kellett volna, rendõrt hívni, tanukat kersni stb. írhatsz nekik ugyan egy levelet, de szerintem nem sok eredményt fogsz vele elérni.

így utólag már nem sok mindent tehetsz. tanuk kellenének. ha nem tudod bizonyítani, akkor rágalmazás. akkor ott kellett volna, rendõrt hívni, tanukat kersni stb. írhatsz nekik ugyan egy levelet, de szerintem nem sok eredményt fogsz vele elérni.
A kérdező hozzászólása: Egy benzinkutas srac latta a balesetet es ki is jott segiteni. Szoval egy tanu mar van. Sajat erobol persze nincs se idom se kedvem pereskedni, utanajarni. De a BKV-nal kell lennie egy olyan lehetosegnek, hogy vissza tudjak nezni, melyik busz mikor merre jart es eppen ki vezette. Tanulo vagy kezdo soforokkel kapcsolatban ez jo visszajelzes arra nezvest, hogy mennyit hibazott az utakon az adott sofor. Ha esetleg egy buszvezetore tobb negativ visszajelzes erkezik, akkor attol gondolom megvalik a tarsasag. Nem? Mint a pincer es panaszkonyv esete. Eselytelen, hogy visszakeressek a csavot?
18 év körüli???? Az érdekes mert a D kategóriás jogosítványt 21-éves korban lehet elkezdeni és ráadásul nem is a BKV-nál, oda már úgy kell menni hogy megvan.
Kérdem én, tanulójárat: hol volt az oktatója?
A kérdező hozzászólása: ^^ Nem tudom hogy tanulojarat volt -e. De mivel este 11.30-kor az Orczy uton csaptak el egy ures Ik260-assal, amit egy 18 eves alacsony edukaltsagunak tuno cigany szarmazasu kolok vezetett, valoszinuleg nem menetrendszerinti jaratrol van szo. Vagy talan elkototte a hulyegyerek a buszt? Es is belefer.
A kérdező hozzászólása: ^^ Koszi a tanacsokat. Mennyi az ugyvedi orabered?
Fölösleges a BKV-nak írni, egy tahó paraszt társaság, vigyázz mert még a végén rádküldik a szekuritis embereiket és bevágják az orrod. Komolyan írom, hogyha esetleg van papírod a sebesülésrõl amit szereztél (feltéve ha olyan jellegû sérülés, hogy kórházba vagy orvoshoz kellett fordulni) akkor kezdhetnél valamit ez ellen, de ne várj csodákra. :\
És így keletkeznek az urban legendek... A 18 évesnek tûnõ, a cigánynak tûnõ és hasonló dolgok nem éppen segítenek az ügy tisztázásába. Hibáztál ott és akkor, amikor a helyszínre nem hívtál rendõrt. A BKV pedig szinte biztos, hogy nem fog lépni ez ügyben. Õ költött azért, hogy az a gyerek sofõr legyen... Általában nem is keveset. Úgyhogy nem érdeke az, hogy "eltávolítsa". Meg hát ugye presztízsveszteség az is, ha azért rak ki egy fiatal sofõrt mert nem tud vezetni. Írj a BKV-nak, de ne várj csodát.
A kérdező hozzászólása: Banyek! Ha valaki nem serul meg egy balestben, akkor az mar nem is baleset. Ha a hibas fel cserbenhagyja a elgazoltat es elhuzza a csikot, akkor meg sem tortent. Ha a sertett felnek nincs ideje pereskedni, akkor az idiota tettes, masnap ugyanugy gazolhat es olhet, mert nem vonjak felelossegre. Gaz. Terfigyelo kameras felvetel amugy siman lehet hogy keszult rola, mert a nyolcadik kerulet azon a felen rengeteg kamera van. De hogy elovegyek a felvetelt, megalapozott bunesetet kell felmutatni. Life's shit.
Te szabályosan közlekedtél? Mármint kivilágítva elõl, hátul, a kijelölt helyen kerékpároztál? A helyszínt elhagytad. Egy tanú nem tanú. Látleleted nincs, ha jól értem, nem történt olyan bajod, amihez látlelet szükségeltetik. Az hogy cigányképû, még felhozható ellened is, mint diszkriminatív megkülönböztetés. A BKV nem fog veled foglalkozni. Egy cég áll majd szemben egy emberrel, aki te vagy. Legközelebb ha ilyesmi történik, akkor rendõrt hívsz, a sofõrt megkéred, ne menjen el, amíg az intézkedés meg nem történt. Megjegyzed a busz rendszámát, számát, vagy nevét. Akkor tudsz hivatalosan is intézkedni. De útólag.....

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csongrádi vagyok Egy ideje, szolgálnak, a környékünkön segédmotoros r. -járőrők rendkivűl szemetek. Kamionos kolegámat megállitva feltettek egy költői kérdést 5000ft? -vagy keresünk valamit. Minap Baján is elhangzott ez a kérdés.

3

Kedves Autósok! Azoktól kérdezem, akiket nem érdekel a gyalogos a gyalogátkelőhelynél. Miért nem álltok meg, és engeditek át a gyalogost?

Igazán érdekel, hogy a KRESZ betartása csak ebben a helyzetben nem fontos, vagy más eseteknél sem? Általában 3-4 autós enged át.

29

Az jó, ha előre tervezek a vezetésről?

Például, ha nagyon messze vagyok, még délben elindulok, hogy haza érjek, mert ha délután indulok el, akkor számolnom kell azzal, hogy esetleg a lenyugvó nappal szemben mehetek több tíz kilométert, vagy éjszaka a sötétben.

Ha oda kell érni valahova, ahova maga csak az út 10 perc, ha az ember betartja a sebesség határokat, de én elindulok olyan fél órával előbb is, mert v olt, hogy végig kifogtam 7-8 megállót mentem a busz mögött, pirosat kaptam vagy 5 lámpánál, és a vonat is előttem jött be tehervonat, és begurult az állomásra. Vagy tudom, hogy csinálják az utat, és sokat kell állni várakozni, mert irányítják a forgalmat, akkor előbb elindulok.

Amikor ráértem, elmentem másik utcákon, másik útvonalon, hogy megnézzem, ha lezárják az utat, merre lehet kerülni.

Ha ivás van, és tudom, hogy holnap délelőtt vezetnem kell, akkor nem hajnali 3 ig hulla részegre piálok, hanem befejezem és még mielőtt lefekszem kijózanodok.

Sokan meg ilyeneket nem csinálnak, és kérdezik, hogy "Hova akarsz menni? Még korán van!" Én meg mondom, hogy ja de nem a legjobb lemenő nappal szemben vezetni szerpentinen akár!

De lehet furcsa vagyok, de jó ha ilyenekbe én bele gondolok, felkészülök?

3

Az M0-s nemrég átadott új 3 sávos szakaszán (M6 és 51-es út között), ahol nincs korlátozás, feloldó tábla van, mennyivel lehet menni?

Minek számít ez most autópályának vagy autóútnak? Mennyi a megengedett sebesség. Ahogy szoktam látni mások is bizonytalanok rajtam kívül, hogy mennyivel is lehetne menni.

3

Az szemétség, ha előzésnél rágyorsítanak nem? Miért csinálják?

Főleg lakott területen kívűl. Megy 90 helyett 60-70nel, és amikor előzné az ember, jönnek szembe, és lassít. És mikor elkezdem megelőzni rá gyorsít! Azt veszem észre, hogy kihúzódok, tiszta, index, elkezdek gyorsítani, kimegyek a szembe oldalra, nyomom neki, erre az is elkezdi nyomni neki!
Ezt mi a fenéért csinálják?

11

Nagyon gáz, ha az ember eltéved vezetés közben? Vagy ilyen mindenkivel előfordul?

Jöttem haza vidékről, és mikor lementem, haverokkal hozzájuk akkor valahogy simán oda találtam, de mikor jöttem vissza fáradtan, 4 nap után, és vezettem már fél órája lakott területen kívűl, és elnéztem valami kanyart, és lementem, mert mindenki előttem arra ment el. És általában ahol közlekedek, ott mindenki arra megy el, amerre én is, és gondolkozás nélkül mentem utánuk.
Egyszer csak, azt veszem észre, hogy nem ismerős a környék. Megyek sokat, beérek valami faluba, ahol elfelejtettem megnézni, hol vagyok, mi a település neve, és rájöttem, hogy itt még életemben nem jártam.
Na vissza fordultam, kimentem oda a kanyarhoz, és jó fele jöttem aztán haza.

Na az ilyen eset az szégyen?
Vagy ez bárkivel meg történhet?

3

Ki fizet ilyenkor kinek?

Ma átfutott az agyamon hogy mi történne abban az esetben ha egy olyan útszakaszon ahol vadveszély tábla nincs, motorral valami kisebb állattal találkozok akkor a kárt ki fizeti?
És ha mondjuk e miatt más is sérül(mondjuk szembe jövő autónak nekimegyek) akkor azt ki fizeti?

2

Autópályán nektek is kerülgetni kell az elhagyott autódarabokat?

Vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés", hogy mindig megtalálom őket? Főleg az M6-oson, ahol nincs akkora forgalom, így egy a pályára kerülő alkatrészdarabot csak sokára sodorják ki az autók.

5

Autópályán személyautó utánfutót vontatva haladhat 150 km/h-s sebességgel?

Csak azért kérdezem, mert tegnap délután haladtam az M6-oson Pécs irányába. Tempomattal menetem óra szerint 140, GPS szerint 134 km/h-s sebességgel. Erre egy Octavia egy piros utánfutót húzva nem kis sebességkülönbséggel húzott el mellettem a belső sávban. Ez szabályos? Én úgy tudom, hogy utánfutót húzva még talán a 130 sem megengedett. Hogy is van ez?

5

Ha a gyalogost elüti egy biciklis amikor a zebrán áthalad, ki a hibás? Az autók megálltak csak a biciklis nem.

Ma amikor mentem át a zebrán, az autósok átengedtek, éppen mentem át amikor egy biciklis nekemhajtott még a zebrán.Halaisten megúsztam karcolásokkal.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!