Találatok a következő kifejezésre: Nemreg elcsapott BKV-busz (1 db)

Nemreg elcsapott egy BKV-busz. Egy tanulojarat soforje hibazott bazi nagyot. Hol tudom ertesiteni a tarsasagot, hogy szabaduljanak meg tole?

Biciklivel voltam es hatulrol csapott el. Meg jo hogy nem tortent semmi bajom. Teljesen vilagos ki volt a hibas. En nem is lattam ot, hisz mogulem kozeledett, ugyanabban a savban, fekezes nelkul. Azert sodort el, mert nem volt kedve megvarni mig tulhaladok az ut lehajtoagan, amin o le akart fordulni jobbra. Allitasa szerint "indexelnem" kellett volna (mikozben egyenesen haladtam biciklivel:).

Legjobb válasz: így utólag már nem sok mindent tehetsz. tanuk kellenének. ha nem tudod bizonyítani, akkor rágalmazás. akkor ott kellett volna, rendõrt hívni, tanukat kersni stb. írhatsz nekik ugyan egy levelet, de szerintem nem sok eredményt fogsz vele elérni.

így utólag már nem sok mindent tehetsz. tanuk kellenének. ha nem tudod bizonyítani, akkor rágalmazás. akkor ott kellett volna, rendõrt hívni, tanukat kersni stb. írhatsz nekik ugyan egy levelet, de szerintem nem sok eredményt fogsz vele elérni.
A kérdező hozzászólása: Egy benzinkutas srac latta a balesetet es ki is jott segiteni. Szoval egy tanu mar van. Sajat erobol persze nincs se idom se kedvem pereskedni, utanajarni. De a BKV-nal kell lennie egy olyan lehetosegnek, hogy vissza tudjak nezni, melyik busz mikor merre jart es eppen ki vezette. Tanulo vagy kezdo soforokkel kapcsolatban ez jo visszajelzes arra nezvest, hogy mennyit hibazott az utakon az adott sofor. Ha esetleg egy buszvezetore tobb negativ visszajelzes erkezik, akkor attol gondolom megvalik a tarsasag. Nem? Mint a pincer es panaszkonyv esete. Eselytelen, hogy visszakeressek a csavot?
18 év körüli???? Az érdekes mert a D kategóriás jogosítványt 21-éves korban lehet elkezdeni és ráadásul nem is a BKV-nál, oda már úgy kell menni hogy megvan.
Kérdem én, tanulójárat: hol volt az oktatója?
A kérdező hozzászólása: ^^ Nem tudom hogy tanulojarat volt -e. De mivel este 11.30-kor az Orczy uton csaptak el egy ures Ik260-assal, amit egy 18 eves alacsony edukaltsagunak tuno cigany szarmazasu kolok vezetett, valoszinuleg nem menetrendszerinti jaratrol van szo. Vagy talan elkototte a hulyegyerek a buszt? Es is belefer.
A kérdező hozzászólása: ^^ Koszi a tanacsokat. Mennyi az ugyvedi orabered?
Fölösleges a BKV-nak írni, egy tahó paraszt társaság, vigyázz mert még a végén rádküldik a szekuritis embereiket és bevágják az orrod. Komolyan írom, hogyha esetleg van papírod a sebesülésrõl amit szereztél (feltéve ha olyan jellegû sérülés, hogy kórházba vagy orvoshoz kellett fordulni) akkor kezdhetnél valamit ez ellen, de ne várj csodákra. :\
És így keletkeznek az urban legendek... A 18 évesnek tûnõ, a cigánynak tûnõ és hasonló dolgok nem éppen segítenek az ügy tisztázásába. Hibáztál ott és akkor, amikor a helyszínre nem hívtál rendõrt. A BKV pedig szinte biztos, hogy nem fog lépni ez ügyben. Õ költött azért, hogy az a gyerek sofõr legyen... Általában nem is keveset. Úgyhogy nem érdeke az, hogy "eltávolítsa". Meg hát ugye presztízsveszteség az is, ha azért rak ki egy fiatal sofõrt mert nem tud vezetni. Írj a BKV-nak, de ne várj csodát.
A kérdező hozzászólása: Banyek! Ha valaki nem serul meg egy balestben, akkor az mar nem is baleset. Ha a hibas fel cserbenhagyja a elgazoltat es elhuzza a csikot, akkor meg sem tortent. Ha a sertett felnek nincs ideje pereskedni, akkor az idiota tettes, masnap ugyanugy gazolhat es olhet, mert nem vonjak felelossegre. Gaz. Terfigyelo kameras felvetel amugy siman lehet hogy keszult rola, mert a nyolcadik kerulet azon a felen rengeteg kamera van. De hogy elovegyek a felvetelt, megalapozott bunesetet kell felmutatni. Life's shit.
Te szabályosan közlekedtél? Mármint kivilágítva elõl, hátul, a kijelölt helyen kerékpároztál? A helyszínt elhagytad. Egy tanú nem tanú. Látleleted nincs, ha jól értem, nem történt olyan bajod, amihez látlelet szükségeltetik. Az hogy cigányképû, még felhozható ellened is, mint diszkriminatív megkülönböztetés. A BKV nem fog veled foglalkozni. Egy cég áll majd szemben egy emberrel, aki te vagy. Legközelebb ha ilyesmi történik, akkor rendõrt hívsz, a sofõrt megkéred, ne menjen el, amíg az intézkedés meg nem történt. Megjegyzed a busz rendszámát, számát, vagy nevét. Akkor tudsz hivatalosan is intézkedni. De útólag.....

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Buszsávban haladtam. Valószínűleg lekameráztak. Mikorra várhatom a büntetést? Illetve mennyi idő múlva "lélegezhetek fel", azaz hogy mégsem büntetnek meg?

Persze hülye voltam, de siettem..

1

6 hónapig jártam vezetni, vezettem 60 órát. Nagyon félek a kocsiban, és nem szeretnék vezetni. De a szüleim nem értik meg, és mindenképpen rám akarják erőszakolni. Mit tehetnék? Hogy próbáljam nekik meg elmondani?

8

Bekanyarodhatok-e a buszsávba, ha után az első kereszteződésben jobbra kanyarodok?

A KRESZ szerint: "Más jármű erre a forgalmi sávra − a sáv keresztezését és a bekanyarodásra felkészülést kivéve − nem hajthat rá." Ebből nekem az következik, hogy csak a legvégén hajthatok rá a buszsávra.

6

Gumiabroncsnak az oldalfalát lehet javítani?

15-colos Meteor típusú gumiról van szó.
Az oldalán van egy sérülés Függőlegesen.
Kb 5-cm hosszú és fél milliméter mély.
FONTOS LENNE!

3

Minden országban olyan a közlekedés, hogy nekem kell figyelnem a másik hülyeségeire? Ergo defenzív vezetés?

Nincs olyan, hogy ha valaki egyértelműen megszegi a szabályt, és belém jön, nincs vita, hogy ki volt a hibás, hanem Õ volt a hibás és kész?
Nincs rendőrség majd megállapítja...

Ilyen gondolom nincs.

3

Ha nincs más út, és utat építenek, akkor kénytelen vagyok bele törődni, hogy állhatok a lámpánál?

Fel van szedve az egyik út, elég hosszan, és csak egy út megy be a városba.
És 1 sávra van szűkítve, s 2 lámnpa is van, egyik kicsit odébb.
És 7-8 percet simán állok, ha bevált az egyik lámpa előttem.
Ilyenkor nincs mit tennem? Várok és kész? Nem lehet máshogy megoldani, ha csak egy út megy oda?

7

Autóbalesetem volt hogyan tovább részletesebben bővebben lent?

tegnap reggel azaz 06. 20 én volt egy balesetem Jászberény és Nagykáta között.
az előttem haladó tehergépkocsi rakománya elém esett, mert nem volt rendesen rögzítve. ez egy BOBCAT segéd munkagép beton vágó ütve fúró eleme volt ami az útra esett.
ez egy jó 2 méter szer 1 méteres vas darab, egy méter magas kiálló vasrúddal a közepén.
amint megláttam hogy ez leesek, és egyenesen a szélvédőm felé tart, azonnal lehajoltam úgy, hogy a szélvédő alatt legyek, ha betöri az ablakot engem ne találjon el, és azonnal fékezni kezdtem, csak az lett a vége, hogy az árokban kötöttem ki, mert elrántottam a kormányt, hogy elkerüljem az ütközést.
kiszálltam az autóból ahogy ki tudtam, megkérdeztem hogy másnak lett-e baja, mondták hogy nem, ekkor kihívtam a rendőrséget.
kijött a rendőr 40 percre, az első lépése az volt, hogy az adatokat összegyűjtse személyi josgi, STB.
ez meg is történt, szondáztatás megvolt, utána a baleset okozóját beültette az autóba, hogy kihalgassa. csodálkoztam, hogy nem engem hallgat ki először.
utána olyan 30 perc múlva kiszálltak, hívtak egy autómentő darut hogy a ford transitomat kihúzza az árok aljából, nekem adott egy lapot hogy menjek a biztosítóhoz bele, ő pedig kapott egy egyszerű helyszíni bírságot.

A lényeg az, hogy engem, mint feljelentőt nem is hallgatott ki, lezárult az elgárás viszont látásra. beült az autóba, és elment.
amíg az autómat húzták ki, addig a vétkes autós végig a rendőrnő küröl álldogált, beszélt hozzá, mosolygott, bazsajgott és körbe a fejét oldalra fordítva nevetgélt a rendőrnőnek.

tudomásom szerint kellett volna jegyzőkönyvet felvenni, mert máskor behorpasztottam valakinek az ajtaját, és akkor is vettek fel nem is kicsi jegyzőkönyvet mind a két fél részéről.
megkérdezzema Jászberényi rendőrségen hogy miért nem hallgattak ki?
vagy nem fontos?
mert a biztosítónak kellene a baleset leírása.... nem csak az a papír, hogy a másik fél elismerte hogy bűnös volt.
előre is köszi!

5

Mennyi idő múlva megy ki 3 korsó sör a vérből?

2 kor ittam, 7-kor vezetnék, állítólag 5 óra alatt kimegy. Igaz ez? Ha szondáztatnak 5 óra múlva nem mutatja ki a 1,5 liter sört a szonda?

16

Ittas vezetés miatt egy évre bevonták a jogositványomat, ---kell e utóképzésre járni?

1

Kamerázzák budapesten, ha átmegyek a piroson?

Hol? :-)
Mekkora büntetésre számithatok?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!