Találatok a következő kifejezésre: Nemrég kezdtem szedni a (15 db)

Nemrég kezdtem el szedni fogamzásgátlót, azt írta, hogy a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, normális hogy u. annyira van meg mint máskor szokott és ugyanúgy is görcsölök?

Volt akit?l azt hallottam, hogy hamarabb elmúlt neki, nem fájt stb. Ezen kívül semmi mellékhatást nem tapasztaltam eddig, így majd ha elmúlik, nem merek még óvszer nélkül a barátommal lenni, mert nem tudom mennyire hatékony.

Legjobb válasz: Hát nem rögtön az a menzesz lesz rövidebb, amikor elkezded szedni...hanem majd az utána lévõ vérzések, mert azok nem menzeszek lesznek, csak megvonásos vérzések... De az sem törvényszerû, hogy gyengébb és rövidebb lesz.

Hát nem rögtön az a menzesz lesz rövidebb, amikor elkezded szedni...hanem majd az utána lévõ vérzések, mert azok nem menzeszek lesznek, csak megvonásos vérzések... De az sem törvényszerû, hogy gyengébb és rövidebb lesz.
Így van, ahogy az elõzõ írja. Nekem kb 3-4-tõl lett rövidebb és megszûntek a görcsök, de most 4 évnyi szedés után ugyanolyan hosszú, csak a mennyisége kevesebb és enyhe görcseim is vannak.....

Nemrég kezdtem el kondizni, és elkezdtem szedni tömegnövelőszert is. Ha a tömegnövelő mellé akarok még fehérjét is szedni, akk milyen sorrendben szedjem őket és mikor? Tudom, hogy nem muszáj t. növelő mellé szedni fehérjét, de én így látom jónak.

Legjobb válasz: Én feleslegesnek tartom mind a 2 szedését egy idõtartamban. Nem hiába étrendkiegészítõ a neve. Amit nem tudsz kajából bevinni ezzel egészíted ki, habár a tejsavó fehérje reggel zabpehellyel meg edzés után szõlõcukorral vagy vitargoval igazán hatásos.

Én feleslegesnek tartom mind a 2 szedését egy idõtartamban. Nem hiába étrendkiegészítõ a neve. Amit nem tudsz kajából bevinni ezzel egészíted ki, habár a tejsavó fehérje reggel zabpehellyel meg edzés után szõlõcukorral vagy vitargoval igazán hatásos.

Nemrég kezdtem el szedni a belara fogamzásgátlót és barna folyásom van, mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Szia! Én igaz nem szedtem azt a fajtát.De amikor elkezdtem szedni egy másikat nekem is barna folyásom volt.Az orvosom azt mondta hogy eleinte ez normális.De ha folyton barna folyásom van akkor nem jo a szervezetemnek és hogy váltsak gyógyszert. Ha neked nagyon régóta tart akkor menj orvoshoz...és õ többet tud mondani és segíteni

Szia! Én igaz nem szedtem azt a fajtát.De amikor elkezdtem szedni egy másikat nekem is barna folyásom volt.Az orvosom azt mondta hogy eleinte ez normális.De ha folyton barna folyásom van akkor nem jo a szervezetemnek és hogy váltsak gyógyszert. Ha neked nagyon régóta tart akkor menj orvoshoz...és õ többet tud mondani és segíteni
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tapasztaladot :) még csak 1 hete tart ez a folyás de már enyhül

Ha felizgat a barátom barnás folyásom van :S (Nemrég múlt el a mensim) Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni. Mitől van?

Jan. 27-én kezdtem el a Symicia nev? fogamzásgátló tablettát szedni. Már vasárnap elmúlt a menstruációm. És ha felizgat a barátom (mint azt fent is írtam) barnás folyásom van, olyan mintha a mensi utolsó napjának a végefelé járnék.

Legjobb válasz: biztos hogy a tablettától van... ha "hozzászokik" a hormonháztartásod akkor már nem lesz ilyen. nem akarlak megijeszteni, de barátnõmnek volt az hogy elkezdte szedni és utána 1 hónapon keresztül vérzett.

biztos hogy a tablettától van... ha "hozzászokik" a hormonháztartásod akkor már nem lesz ilyen. nem akarlak megijeszteni, de barátnõmnek volt az hogy elkezdte szedni és utána 1 hónapon keresztül vérzett.
a gyógyszertõl...következõ levél alatt már nem lesz gond
egyenlõre gyenge a gyógyszer.kiegészítõ védekezés javasolt
Közti vérzésnek hívják, gyakran elõfordul fogamzásgátló gyógyszerek szedése elején. Elvileg elmúlik, viszont olvasd el, hogy mennyi idõ alatt alakul ki a védettség. Elvileg az elsõ levél ideje alatt még fogamzó képes vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Ettõl függetlenül lehetünk együtt a barátommal a jövõ hétvégén?
A kérdező hozzászólása: Persze használnák óvszert
Igen lehettek együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Ennek örülök :D

Nemrég tudtam meg, hogy terhes vagyok, és el is kezdtem szedni az Elevitet, ahogy az első babámnál is. Most azt tapasztalom, hogy nem tudok toalettre menni, és fáj. Valószínű a vitamin okozza, melyik más terhességi vitamint ajánljátok?

Persze eszem a sok gyümölcsöt, zöldséget, de fontosnak tartom így az elején a vitamint is.

Legjobb válasz: Elég ha csak folsavat szedsz az nem okoz székrekedést. mást nem tudok ajánlani mert én csak az elevitet szedtem bár ilyen jellegü problémám nem volt sose. jó egészséget!!

Elég ha csak folsavat szedsz az nem okoz székrekedést. mást nem tudok ajánlani mert én csak az elevitet szedtem bár ilyen jellegü problémám nem volt sose. jó egészséget!!
Elején én is így voltam. Aztán 2 naponta szedtem. Próbáld ki a búzakorpát joghurtban, ettõl megindul. Késõbb semmi bajom nem volt tõle.
én nem szedtem elevitet, de a sógórnõm igen és õ is panaszkodott erre, illetve hasfájásra. õ ezért 2-3 naponta vett be egy szemet. én folsavat szedtem csak, a vérképem mindig jó volt, a lányom most 9 hónapos. nekem azt mondta a dokim, itt a tavasz (szept-re voltam kiírva) egyek sok zöldséget, gyümit, napi egy almát minimum (!!!) hájastúl!
Ladeevit.
Femibion 800, igaz kicsit drága, de nem kell mellé se folsav, se vas kiegészítésként, mindig tökéletes vérképem volt, és pocilakó is szépen nõtt. Ha változatosan eszel, elég csak 2 naponta szedni.
Én a Hipp Natalt ittam és iszom még most is. Attól nincs székrekedés, és télen egyszer sem voltam megfázva, pedig iskolában dolgozom a gyerekek között. Meg a kislányom is hozott haza nem egyszer betegséget. Nekem ez nagyon bevált, jobban mint a tabletta szedés (valahogy jobban el is tudom fogadni).
Ezt általában a vas okozza és az az összes terhesvitaminban van csak a mennyiség más...
én 1hete tudom hogy terhes vagyok, elsõ terhesség, még nem szedek semmit kb 6hetes vagyok de már 2hete puffadok és szorulásom van enyhén..
Fontos is. Próbáld ki a Gravidát, nekem semmi bajom tõle.
Gravidát szedtem, 4 hó-ig.

Nemrég kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát. De amint bevettem rá 1-2 óra múva hasmenésem volt (szinte majdnem minden nap). Ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: ilyenkor vissza kell menni az orvoshoz h írjon fel másikat, merez nemjó. persze csak akkor ha kizárható más egyéb baj pl gyomorrontás, ilyesmik.

ilyenkor vissza kell menni az orvoshoz h írjon fel másikat, merez nemjó. persze csak akkor ha kizárható más egyéb baj pl gyomorrontás, ilyesmik.
Nekem az 1-2. szemnél volt ilyen. Aztán már nem. Lehet vmelyik összetevõre (adalék) vagy allergiás. Ilyenkor a hatása csökken, szal másképp is védekezni kell.

Nemrég kezdtem fogamzásgátlót szedni. Az normális ha a 7 napos szünet előtt pms tünetek jelentkeznek?

Jópár nappal, talán egy héttel is előtte. Azért kérdezem, mert elvileg a fogamzásgátló enyhítené a görcsöket, és ez lesz az első megvonásos vérzésem.

Legjobb válasz: Normális. Csak csökkenti a görcsöket,teljesen nem múlik el.Van olyan,akinek nem is csökkenti.

Normális. Csak csökkenti a görcsöket, teljesen nem múlik el.Van olyan, akinek nem is csökkenti.
Igen, én is azért kaptam anno, mert iszonyúan görcsölt és csak injekció segített.Azóta minden oké, néha jobban megérzem, de meg sem közelíti az az elõtti idõszakot.

Nemrég kezdtem el szedni a belara fogamzásgátlót és barna folyásom van, mi lehet a gond? Ez idővel elmúlik?

Legjobb válasz: Igen, el fog múlni ne aggódj. Amúgy én is ezt szedem :) Már több mint egy éve. Szerintem jó kis gyógyi, órára pontosan beállította a mensimet, de ehhez kellett neki 3-4 hónap. Az elsõkben még furcsa volt, mert volt köztes vérzés meg ilyesmik. Várj még. Mióta szeded?

Igen, el fog múlni ne aggódj. Amúgy én is ezt szedem :) Már több mint egy éve. Szerintem jó kis gyógyi, órára pontosan beállította a mensimet, de ehhez kellett neki 3-4 hónap. Az elsõkben még furcsa volt, mert volt köztes vérzés meg ilyesmik. Várj még. Mióta szeded?
A kérdező hozzászólása: még csak e hónaptól pontosan a 13. napnál tartok
akkor természetes hogy van barna folyás
A kérdező hozzászólása: hogy hogy természetes ????
úgy hogy megzavarja a hormonháztartásod és ilyen mellékhatása lehet
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ nagyon aranyos vagy :) )

Nemrég kezdtem el szedni a Jangee tablettát, de az első héten 2-is elfelejtettem bevenni, vagyis bevettem, csak utólag. A párommal nem voltunk együtt előtte, szóval terhes nem lehetek. Azért meg fog jönni, vagy késni fog?

Legjobb válasz: szerintem védekezzetek inkább gumival, mert ha elfelejtgeted, akkor nem biztos a védelem. valószínû rendben meg fog jönni, nem lesz baj.

szerintem védekezzetek inkább gumival, mert ha elfelejtgeted, akkor nem biztos a védelem. valószínû rendben meg fog jönni, nem lesz baj.
Ha 12 óránál többet késtél vele, akkor legalább 1 hétig máshogy kell védekezni. Egyébként rendesen meg fog jönni (ha nem leszel terhes).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Nemrég kezdtem el Lindynette 20 tablettát szedni, nemsokára beveszem az első levél utolsó szemét is. A tabletta véd a menstruáció alatt is?

Legjobb válasz: igen, ott van a tajekoztato vagy ezen az oldalon 100 an mar biztos feltettek ezt a kerdest.

igen, ott van a tajekoztato vagy ezen az oldalon 100 an mar biztos feltettek ezt a kerdest.
A Lindynette20-nak elég sz** a tájékoztatója, mert semmi lényeges dolgot nem ír le a szedéssel kapcsolatban, csak azt, hogy a mensi elsõ napjától kezdje! Úgyhogy nem tudom miért dobálózik mindenki azzal, hogy "ott van a tájékoztatójában, olvasd el"!Ez az elsõnek szólt! Kérdezõnek:Akkor leszel védett, ha megjön a mensid és elkezded szedni a 2. levéllel! Késõbbiekben már a szünet/mensi alatt is véd! De mivel ez az elsõ leveled, most még nem!
Már régen véd, az elõzõ válaszoló rosszul írta.Elméletileg ha a mensi elsõ napjától szeded, akkor az elsõ szemtõl véd, de ami biztos, és nem akarsz kockáztatni, akkor várd meg a 2 hetet.De ez már letelt, szóval védve vagy teljesen, még a szünetben is.
A tájékoztatóban nincs benne, hogy mikortól véd! Te honnan szeded?
A kérdező hozzászólása: én a menstruáció elsõ napjától szedem és mindig azonos idõpontban veszem be, minden orvos meg más is mást mond, már nem tudom hogy kinek higgyek.... a tájékoztató meg semmi extrát nem közöl és köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!