Találatok a következő kifejezésre: Nem zár a gyomorszájam, (3 db)

Létezik, hogy egyszercsak nem zár a gyomorszáj, de eddig igen? Egy ideje mintha más lenne a leheletem, még nem szóltak a környezetemben, nem tudom, csak én érzem-e.

Elvileg a fogaimmal minden stimmel, voltam fogorvosnál, a fogkövemet leszedte, bár van egy hátsó fogam (bal fels? 5-6 körül), amelyik fáj, ha ráharapok, arra gondoltam, onnan jöhet a "b?zös lehelet". Vagy van olyan, hogy én "érzem", de más nem? Nem folyik vissza a savam, ha lehajolok, ilyesmiket olvastam, ezek nincsenek.

Legjobb válasz: hát igen tényleg lehet több oka. Nekem pl. a fogorvos nem vette észre, hogy a bölcsességfogamnál begyulladt az íny (ugyanis nem volt piros, csak kicsit duzzadtabb) azt mondta, a refluxom (nekem van!) miatt lehet rossz a leheletem. Tévedett- nemsoká megyek bölcsességfog mûtétre. Szerintem utána nem lesz rossz szájízem, de majd beszámolok ha minden jól megy.

hát igen tényleg lehet több oka. Nekem pl. a fogorvos nem vette észre, hogy a bölcsességfogamnál begyulladt az íny (ugyanis nem volt piros, csak kicsit duzzadtabb) azt mondta, a refluxom (nekem van!) miatt lehet rossz a leheletem. Tévedett- nemsoká megyek bölcsességfog mûtétre. Szerintem utána nem lesz rossz szájízem, de majd beszámolok ha minden jól megy.
Ha nem folyik vissza a gyomorsav akkor biztos, hogy rendesen zár a gyomorszáj. Acetonos lehelet lehet pl cukorbetegségnél. Konzultálj a háziorvosoddal.
A kérdező hozzászólása: Na mi lett?

Nem zár jól a gyomorszájam, refluxom van. Gyógyszert szedek, javulnak is a panaszok, de a csuklás-böfögés nem marad abba már másfél hónapja. Mikor múlik el?

Legjobb válasz: Hogy neked elmúlik-e azt nem garantálhatom, de nekem mára már gyógyszert sem kell szednem. Régen Losecet és coordinaxot kaptam rá, lórúgó adagban. Ma már csak a fûszeres étel köszönget vissza elvétve.

Hogy neked elmúlik-e azt nem garantálhatom, de nekem mára már gyógyszert sem kell szednem. Régen Losecet és coordinaxot kaptam rá, lórúgó adagban. Ma már csak a fûszeres étel köszönget vissza elvétve.
A reflux betegség sajnos egy életre szól, bár lehetnek jobb idõszakok is.Nem biztos, hogy elmúlik a böfögés.Milyen gyógyszert szedsz?Nekem a 40 mg-os controloc bevált.Igyál sok gyógyteát(kamilla, borsmenta, mecsek gyomortea/herbária/ stb.), mert ezek sokat segíthetnek.
Az elsõ va vagyok, s annyiban pontosítanék a 2.válaszban, hogy a mentolos dolgok javulás érzetet adnak, de rontják a helyzetet a benne lévõ mentol miatt. A mentol szárít, s savat csinál.
énis kivancsi lennek ra
Erre nemigen van házi praktika, talán ha petrezselyem levelet rágcsálsz, az csökkentheti az ilyen tipusú szájszagot.
Listerin mindent visz ilyen téren, nagyon erõs és csíp, de tényleg jó, nekem is ajánlották.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!