Találatok a következő kifejezésre: Nem vettem a (4546 db)

Mostmár vettem :) Köszi
Milyen jelzést adtál neki?

Mi a teendő akkor, ha interneten vettünk a Keleti-Sopron közti IC vonatra menetjegyet, de nem vettünk a neten helyjegyet/pótjegyet?

Lehet ott a kasszában venni rá, vagy hogy van ilyen esetben?

Legjobb válasz: Lehet venni a pénztárnál helyben, de akár ugyan úgy a neten is megvehetitek külön.

Lehet venni a pénztárnál helyben, de akár ugyan úgy a neten is megvehetitek külön.
Talán aksi hiba?:-/
A kérdező hozzászólása: Újnak mondható aksi van benne .


Családi barátaink csomót hazudtak nekünk. Csalódtunk bennük, de ők nem vették a lapot. Sőt még ők nem értették mi bajunk. Megírtuk nekik, kissé cinikusan, hogy mi a problémánk. Ez baj?

Most ett?l nem érzem jól magam, pedig ?k tényleg kihasználták a barátságunkat. Azt hittem jobb lesz, de nem az. Pedig mi vagyunk a sértett felek.

Legjobb válasz: Magyarázzátok meg, hogy miért csalódtatok bennük. Lehet, hogy félreértitek egymást.

Magyarázzátok meg, hogy miért csalódtatok bennük. Lehet, hogy félreértitek egymást.
Látod mi se " vesszül a lapot". Feltettél egy kérdést és azt gondoltad úgy van megfogalmazva, hogy érthetjük. Mert egy csomó dolgot nem tudunk amit te igen. Csak a fogalmazáskor te ezt nem veszed figyelembe. És mégse értjük. Úgyanez lehet a barátaiddal is.
Hátha a barátaitoknak is ilyen homályos stílusban irogattok ne csodálkozz.Ráadásul lehet , hogy ha nagy nehezen kibogozták mirõl is van szó, úgy gondolják, hogy nekik van igazuk. Ha valami bajod van, akkor jobb azt nyíltan megbeszélni, mint homályos célzásokat, meg ironizálást csinálni belõle, mert így max. a félreértés, meg az ebbõl fakadó sértõdés lehet nagyobb!
kicsit bõvebben tényleg, mert így nem igazán lehet érteni, mi volt a baj. Ha igazatok van, naná, hogy nem baj, ha elmondtátok (megírtátok) nekik, de ezt ebbõl a pár mondatból nem lehet tudni.
Én ha valakivel problémám van, akkor nem ciikusan, nem irónikusan és nem célozgatva beszélek vele, hanem konkrétan elmondom mi a problémám. Sokszor ezeket az utalgatásokat azon kívül aki mondja senki nem érti, mert azt sem tudja mirõl beszél a másik. Szerintem a félreértések elkerülése végett jobb, ha a fontosabb dolgokat konkrétan közlöd a másikkal.

Hogy lehet az, hogy 3 hétig nem volt jó a laptop aksija, nem vette a töltést egyáltalán, most meg feltöltötte magát teljesen, és veszi is a töltést?

Legjobb válasz: Elektronikája szerint meg nem engedett határ alá merült és úgy "gondolta", hogy rossz, nem érdemes tölteni... És elég volt egy kis változás, "meggondolta" magát.. Az ember se mindig ugyanazt gondolja egy idõ múlva ugyanarról..

Elektronikája szerint meg nem engedett határ alá merült és úgy "gondolta", hogy rossz, nem érdemes tölteni... És elég volt egy kis változás, "meggondolta" magát.. Az ember se mindig ugyanazt gondolja egy idõ múlva ugyanarról..
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes. Már a szervizbe akartam vinni, ami 3 hét lett volna. Ezek szerint jó, hogy meggondolta magát a kicsike. :D
A kérdező hozzászólása: Megint megadta magát. Nem tölt.
A laptop tíõusa negy ban segítene a hiba feltárásában vannak center pines töltõvel rendelkezõ gépek ha a töltõ rosszakodik akkor amiatt is lehet a hiba jelenség.
A kérdező hozzászólása: Dell inspiron. Most megint tölt, eszem eldobom.
Jó hogy elárulod végre mivel is van gondod! Mert a DELL egy speciális fajzat. A töltõdugója nem 2, hanem 3 érintkezõs, a közepén van egy vékony csap, ezen keresztül utasítja a töltõt, "tõccsön" vagy se. Nézd át a dolgot....
A kérdező hozzászólása: Babráltam vele, nem sok mindenre jutottam. A töltés megint megszûnt. Ilyen téren nem is nagyon konyítok a gépekhez, sajnos.
A kérdező hozzászólása: "a váltakozó áramú adapter típusát nem lehet meghatározni" ezt írja ki.
99% osan rossz a töltõ menj be egy szakuletbe és probáld ki másikkal ....

Hogyan rázzak le magamról egy pasit, miután többszőr is szóltam neki, de nem vette a lapot?

Legjobb válasz: ugasd le,mintahogy velem tették,egybõl venni fogja a lapot.XD

ugasd le, mintahogy velem tették, egybõl venni fogja a lapot.XD
ne vedd fel a telefonját, semmilyen üzenetre ne válaszolj. köszönj vissza, de ne állj vele szóba (menj tovább egyszerûen).
1.: sajnálom, de nem 2.: a "nem" melyik részét nem értetted? 3.: levegõnek nézés
Határozottan, ha már többször szóltál neki, másképp nem fogja venni a lapot. Lehet hogy bántó, de egyértelmûen mond meg neki, hogy téged nem érdekel, hagyjon békén, nem ér el semmit a nyomulásával.Vannak akiket nem hat meg a szép szó.
Ha értelmes, akkor beszélj vele. Lehet hogy nem lesz egy kellemes csevegés, talán mindketten kicsit rosszul fogjátok érezni utána magatok, de hosszabb távon mindkettõtöknek jobb lesz. Nem kell egybõl megsérteni csak azért, mert tetszel neki. Ha valami tapló paraszt, akkor ne szólj hozzá, ne is válaszolj neki, majd békénhagy,
egy kis nyomaték nem árt!!!!! kell egy nagydarab barát, aki ismételten a tudomására hozza h tipli van.....:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a tippeket, kipróbálom hátha mûködnek:) ...igazság szerint már rengetegszer megmondtam neki, hogy bocsi de nem..de szegényke eléggé nehéz eset.
nagydarab barát?nemmindig mennek sokra a nagydarabok, felõlem lehet nagydarab, tökön rugom, annyi neki.
Tedd ki neki Tolvai Renáta hagylak menni c számát :D:D

Szerintetek normális dolog az ha a 28, 29 és 31 éves unokák még soha, semmilyen ajándékot nem vettek a nagyanyjuknak?

Mondjuk senki másnak sem, de az nem annyira fontos... Ellenben mindegyikük elvárja, hogy ? kapjon: névnap, születésnap, Karácsony, mind-mind a kapásról szól, olyankor megjelennek a Mamánál és szó szerint felköszönttetik magukat.

Legjobb válasz: Szuleik nagyon felre neveltek oket.

Szuleik nagyon felre neveltek oket.
Ennyi, szégyelhetik magukat!
Abszolút nem normális! Felnõtt emberek, valószínûleg fizetéssel rendelkeznek, de ha nem, akkor is tudnak venni egy 300 forintos csokit vagy bögrét neki! Teljesen félre lettek nevelve, és felnõve sem jött meg az eszük.. természetesnek érzik, hogy alanyi jogon kapnak! Hát ha nem tetszik nekik az ajándékozás szokása, akkor ne jelentkezzen õk sem az ajándékukért! Úgy látom, a kapcsolatuk abszolút a haszonról szól.. Leégne a pofámról a bõr a helyükben!
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok a nagymama, csak közeli családtag, mellesleg magam is édesanya. Az én gyermekemmel Mindig készítettünk ajándékot minden közeli rokonnak - már akikkel tartjuk a személyes kapcsolatot. Már ovis korában megbeszéltem vele, hogy a Jézuska csak a gyerekeknek hoz ajándékot, a felnõttek egymást szokták meglepni egy kis ajándékkal. Együtt készítettünk sütit vagy só-liszt gyurmából figurát, gipszbõl hûtõmágnest, maradékokból könyvjelzõt, stb. És itt vannak ezek az unokák, akik még felnõttként is csak várják az ajándékokat... Mindegyiknek van jól fizetõ állása (a "legszegényebb" brutto 310ezret keres), saját bp.-i otthona (egyiknek családi háza, többieknek lakásuk, de azokat sem kell sajnálni, NULLA forint hitellel van, mert a szüleik vették). Ez a szemlélet számomra felfoghatatlan. Tudom, semmi közöm hozzá, de mégis bánt!
sztem nem normális dolog ez. én már egész kicsi korom óta, ha mást nem is, de sajátkészítésû kis díszt, v.mit adtam a szüleimnek, nagyszüleimnek, ahogy a legtöbb velem egykorú is.
Én mindig felköszöntöm õket, és lehetõséghez mérten mindig is kapnak valamit. Legutóbb mamámnak sütöttem diabetikus muffint. Annyira örült neki, h elpityeredett.:)
Nem te érzed furcsának, ez valóban az. Gyermekként egyik nagyszülõ sem várja el az unokájától az ajándékot, hisz mibõl venne szerencsétlen..ellenben egy rajzba õk sem haltak volna bele. Felnõtt fejjel meg már lehetne annyi eszük, hogy egy kis apróságot illene adni. Én idén nem adnék nekik semmit, hátha akkor õk is rájönnek, mit rontottak el.
Én is furcsának érzem ezt, mint te.
Én 20 vagyok, és fel szoktam köszönteni a nagyszüleimet/szüleimet karácsonykor, névnapkor és szülinapkor is egy-egy kis ajándékkal (könyv, csoki, képeslap, ..). De kérdés, hogy az unokák hogy állnak anyagilag, és hogy mi a szokás nálatok. Furcsának furcsa, hogy õk nem ajándékoznak, de megoldás, ha mikor találkoztok megmondod neki, hogy "Drágám, én egy sálat szeretnék karácsonyra", és erre azért bunkóság lenne nem venni egy sálat. Azt viszont, hogy "felköszöntetik" magukat, nem értem. Nem szívesen adsz a saját unokáidnak? Mert az régen rossz. Az én nagyszüleim már hónapokkal korábban kérdezik, hogy mit kérek, és nagy szeretettel készülnek rá. Ráadásul anyukámat is köszöntik a szülei, pedig õ már 44.
Nem normális. Én kicsi korom óta mindig adok valami apróságot a szüleimnek nagyszüleimnek. Kisgyerekként rajzoltam, készítettem egy díszt, fûztem karkötõt/nyakláncot, stb. 15 évesen sikerült a nagyi szemébe könnyeket csalni, mert készítettem neki egy fotóalbumot a családról. Két éve mindig veszek nekik egy apró ajándékot és írok hozzá egy verset. 18/L

Majáj tornyos csigát nem vettem a szakboltban, de rengeteg "termett", mit csináljak?

Legjobb válasz: Én a helyedben visszavinném a boltba.

Én a helyedben visszavinném a boltba.
hdmi-n biztos lehet, de scart már felejtõs ezeken a tv-ken.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!