Találatok a következő kifejezésre: Nem vedekezunk evek (37 db)

Nagy baj ez? A barátommal lassan 1 éve együtt vagyunk, de nem védekezünk gumival, hanem csak időben kiveszi. Nem estem teherbe és nagyon óvatosak vagyunk. Nagy baj ez? 20/L

Legjobb válasz: nem értem egy 20 évesnek hogy lehet ennyi esze hogy nem védekezik...-.- fiatalabb vagyok mint te és még ígyis tudom hogy védekezni márpedig igenis kell..

nem értem egy 20 évesnek hogy lehet ennyi esze hogy nem védekezik...-.- fiatalabb vagyok mint te és még ígyis tudom hogy védekezni márpedig igenis kell..
Én is fiatalabb vagyok nálad és nem is értem hogy lehet így nemi életet élni... kit érdekel hogy a pasi nem viseli magán a gumit? A gyereket vagy az abortusz árát nehezebben viseli majd... de még annyi módszer van a védekezésre, nem hiszem el hogy ennyire felelõtlen legyen egy 20 éves.
statisztikai alapon, mint írtam. egyébként értelmes felnõtt ember el tudja dönteni, akar-e gyereket avgy nem. ha igen, sehogy se kell védekezni, ha nem, akkor rendesen. ez nem olyan kérdés, hogy vagy lesz ebédre rántott hús, vagy ha nem sikerül, megesszük a tegnapi pörköltet...és igenis felelõtlenség egy komoly dolgot a véletlenre bízni.
Meg van a bizalom.. Mégis miben? Hogy egyáltalán nem élvezi a dolgot és nem lesz elõváladéka? Attól, hogy kiveszi elõtte még simán jut beléd, amitõl terhes lehetsz.. Néha hihetetlen, hogy ezt nagykorú embernek is el kell magyarázni..
egyszer rápacsáltok rendesen. hacsak valamelyikõtök nem meddõ. egy év alatt 100 nõbõl 35 így lesz terhes. eddig a maradék 65-be tartoztál, ki tudja, meddig? talán már most terhes vagy. miért nem védekeztek normálisan????
Sziasztok!Én a párommal 7 éve vagyok együtt.Én 14 õ 19 volt amikor összejöttünk.Az elején védekeztünk óveszerrel kb.2 hónapig.De akkor se ment el bennem, és nem lettem terhes a 7 év alatt.Most pedig babát szeretnénk.De nem mindenki ilyen szerencsés.21/L
az elõváladéktól lehetsz terhes de nem valami nagy az esélye mondjuk ezt csak akkor csináljátok ha becsusszan a gyerek nem vetetitek el de ha igen akkor védekezzetek
mi is igy védekezünk másfél éve. 23/L
Kedves kérdezõ! Egyetlen egy baj van. Hogy a lehetõ legrosszabb helyen tetted fel a kérdésedet. Többnyire csak irigykedve válaszolnak a kérdésed láttán és egybõl rosszindulatúan. Itt van például napietus, akit senki sem dug meg, de itt a válaszolók nagy része amúgy is 20 feletti szûz, akik elméletben persze már mindent tudnak a szexrõl. :) Válaszolva: nem baj. Van akinek ez válik be. Van aki csak a termékeny idõszakban veszi ki, amúgy benne megy el... Izlések és pofonok.
A kérdező hozzászólása: Ha a véletlenre bíznánk, akkor bennem menne el, de nem így van.
A kérdező hozzászólása: azért nem, mert így jó, és van bizalom! Õ is csak 21 és attól még, hogy nem védekezünk, az nem azt jelenti, hogy felelõtlenek lennénk.Nem akarunk még babát, de ha jön, hát jön.. Nem lesz abortusz.Ha másoknál is megy így akkor nálunk miért lenne más?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezt a választ, ez jól esõ. Jó, hogy van, aki másként vélekedik errõl, mint a többiek.Van benne valami, amit írtál. Tényleg nagy része az elméletre hagyatkozik :) Köszönöm az erõsítést!

Kedves Doktor Úr! 35 éves vagyok. 1, 5 éve hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, mert gyermeket szeretnénk. Több, mint fél éve nem védekezünk. Az elmúlt egy évben egyre erősebb premens tüneteket élek meg, ill. a menstruációm megjötte előtt napoki

Kedves Doktor Úr! 35 éves vagyok. 1,5 éve hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, mert gyermeket szeretnénk. Több, mint fél éve nem védekezünk. Az elmúlt egy évben egyre erősebb premens tüneteket élek meg, ill. a menstruációm megjötte előtt napokig (5 olykor 9 nap) pecsételő vérzésem van. A ciklusom 29 nap, peteérésre utaló tüneteket a 12. nap környékén szoktam érezni. Az ultrahangos vizsgálat (2x is voltam) nem mutatott ki semmiféle elváltozást. Az orvosom, bár említettem neki ezt a problémát (menstruáció előtti vérezgetés) nem tartott szükségesnek semmiféle további vizsgálatot vagy kezelést. Én úgy vélem, mindez sárgatest elégtelenségem lehet, ami nem kedvez a teherbe esésnek. Határozottan stresszes életet élek, de keresem a megoldást. A tanácsát kérném abban, hogy milyen típusú szakorvost (szakterület) célszerű felkeresni ezzel a problémával? A cickakafark-palástfű teát már próbáltam, némileg segített, de 3 hónap után, mikor abbahagytam a teák fogyasztását, a tüneteim visszatértek. Most a premens tablettát, ill. a barátcserje kapszulát nézegetem. Mit gondol ezekről? Köszönöm a válaszát

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében, a menstruáció előtt jelentkező tünetek miatt mindenképpen javaslom a PreMens tabletta szedését. A sárgatest-elégtelenségről azonban csak további vizsgálatok után lehet nyilatkozni. Amennyiben igényli, készséggel fogadom egy személyes konzultációra és vizsgálatra. Tel. 20 401 71 34. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében, a menstruáció előtt jelentkező tünetek miatt mindenképpen javaslom a PreMens tabletta szedését. A sárgatest-elégtelenségről azonban csak további vizsgálatok után lehet nyilatkozni. Amennyiben igényli, készséggel fogadom egy személyes konzultációra és vizsgálatra. Tel. 20 401 71 34. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

2 éve vagyok együtt a párommal, van saját gyerekem, neki nincs. Nem védekezünk, de nem esem teherbe, lehet, hogy nem lehet gyereke?

Legjobb válasz: Ezt csak orvosi vizsgálatokkal tudják megállapítani. Érdemes utánajárni, mert türelmi idõnek pont 2 évet szoktak javasolni a gyermekáldásra, ami nektek ezek szerint lejárt.

Ezt csak orvosi vizsgálatokkal tudják megállapítani. Érdemes utánajárni, mert türelmi idõnek pont 2 évet szoktak javasolni a gyermekáldásra, ami nektek ezek szerint lejárt.
Fontos, hogy kérdés mióta nem védekeztek. Ha elejétõl fogva, akkor mielõbb keress fel dokit a válaszért. Van aki 2 év várakozási idõt ad, van aki csak fél évet, mielõtt elküld ilyen vizsgálatra.
ki kell vizsgálni mi van a háttérben..
Igen mindenképp forduljatok orvoshoz, ezt csak õ fogja tudni megmondani
Ha babát szeretnél akkor mindenképp érdemes elmenni nõgyógyászhoz. Most a napokban is érdemes elmenned mert a késésnek oka-i -van/nak.
Egyértelmûen nõgyógyász. 2 év alatt már rég teherbe kellett volna esned nulla védekezéssel, gondok lehetnek...
Attól függ, milyen gyakran élsz nemi életet.
Jobb ha nõgyógyászhoz mész, de lehet hogy még csak nem jött el az ideje a babának. Mi 2.5 évig szeretkeztünk védekezés nélkül. Nem babaprojekt volt, csak nem volt gond, ha becsúszik. Utána nem sokkal, teherbe is estem :)
Te is, és a párod is menjetek kivizsgálásra, lehet, hogy vele van a gond.

4 éve vagyunk együtt a párommal 2 éva nem védekezünk, szeretnénk babát de nem vagyunk görcsösen a témán! úgy gondoljuk ha jön akkor jöjjön! Mivel segíthetnék hogy termékenyebb legyek?

Legjobb válasz: Szerintem érdemes a ciklus.hu-n vezetni a menstruációdat, és mérned a hõdet, mert akkor biztosan fogod tudni, hogy mikor van peteérésed és, ha akkor lesztek együtt a pároddal, akkor nagyobb az esélye a teherbeesésnek. Sok szerencsét kívánok, és mihamarabbi babaáldást!! :)

Szerintem érdemes a ciklus.hu-n vezetni a menstruációdat, és mérned a hõdet, mert akkor biztosan fogod tudni, hogy mikor van peteérésed és, ha akkor lesztek együtt a pároddal, akkor nagyobb az esélye a teherbeesésnek. Sok szerencsét kívánok, és mihamarabbi babaáldást!! :)
A kérdező hozzászólása: most regisztrltam!:D akkor is lehetek terhes ha párom nem bennem megy el??
Lehetsz persze. De igen csekély a lehetõség rá. Én is szeretnék már babót, de eddig még nem lettem terhes ilyen védekezés mellett. (mondjuk ez nem baj, mert legalább lesz hogyan védekezni, miután már lesz gyerekünk) :) ))

Hogyan lehet teherbe esni? Párommal szeretnénk gyerekeket - nagyon, körülbelül másfél éve nem védekezünk, mégsem estem teherbe. És menszesz után 14. napján érdemes csinálni, mert ez van leírva könyve, hogy ilyenkor fogékony a fogamzásra.

Legjobb válasz: elsõ vagyok! eszembe jutott valami: Milyen sürün vagy együtt a pároddal? csak mert halottam olyat is hogy egy év alatt nem jött a baba, elment dokihoz az illetõ, kiderült semmi baja! majd megkérdezte a doki a sok vizsgálat után hogy milyen sürün vannak együtt a babásodás céljából, és kiderült hogy csak heti egyszer kb.! szóval lehet ez is a baj... Kétnaponta, vagy naponta sürüéggel javasolják a szexet, de ebben eltérõek a nézetek...

elsõ vagyok! eszembe jutott valami: Milyen sürün vagy együtt a pároddal? csak mert halottam olyat is hogy egy év alatt nem jött a baba, elment dokihoz az illetõ, kiderült semmi baja! majd megkérdezte a doki a sok vizsgálat után hogy milyen sürün vannak együtt a babásodás céljából, és kiderült hogy csak heti egyszer kb.! szóval lehet ez is a baj... Kétnaponta, vagy naponta sürüéggel javasolják a szexet, de ebben eltérõek a nézetek...
Általában igen, egy 28 napos ciklusnál a 14 nap van peteérés, de ez mindenkinek más, van akinek késõbb van, és van akinek ennél elõbb! Ha veszel ovu tesztet, akkor abból kiderül mikor van peteérésed! a nyákot is érdemes figyelni: a tojásfehérjés nyák jelzi a peteérést! Dokihoz még nem akarsz elmenni? egy év próbálkozás után szokták mondani hogy felkeresik a dokijukat! Szerintem érdemes lenne... Én kb 8 sikertelen hónap után mentem és kiderült hogy nincs is peteérésem, kaptam bogyót és lett.. Tehát eddig feleslegesen próbálkoztunk!
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál. Vas szinte alacsony, és pajzsmirigy határértéke is alacsony, emiatt házidokihoz küldött engem az orvosságért. Pajzsmirigy határértéke alacsony miatt nem tudok teherbe esni. Viszont Inzulinem elég magas lett, diabetes ambulanciára küldött, erre sajnos sokat kell várnom az idõpont miatt. Három hónap múlva megyek vissza kontrollra. Remélem rendbejövök gyógyszerekkel, és majd meglátjuk. Mind a három nagyon fontos, hogy jók legyenek, különben veszélyezteti a terhességet, fennáll a vetélésének veszélye is.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Voltam orvosnál áprilisban, és két vérvételre küldött. Menszem harmadik napján és menszem elsõ napjától a 20.napon kellett bemennem a vérvételre. Megkaptam mindkét vérvétel eredményét. Jövõ péntekre be vagyok írva dokihoz, remélem, pozitív lesz. Leírom, hogy mi az, ami nem lett jó vérvétel eredményében: Vas alacsony - nálam mindig változó, Monocyta magas lett - 1, 21 g/l, határértéke 0, 80. PLT-THROMBOYTA SZÁM: 459, 00 g/l, határértéke 450, 00. Monocyta másik: 13, 80 %, határértéke 8%. Erre tudtok valamit mondani? Ezeknek van e közük a terhességhez?
Az ovuláció nem a mensi UTÁNI 14.napon van!vagyis csak akkor ha 28 naposak a ciklusaid Ha nem 28 napos ciklusaid vannak akkor a köv.mensi elsõ napjától visszaszámított 14.napon van N
A kérdező hozzászólása: Egyik ismerõsöm két évig próbálkoztak, miután összejött a kicsike, a másik ismerõsöm meg fél évig. Mindkettõnek gyönyörû gyerekük van! Köszönöm a válaszokat! Akkor ovi tesztet megveszem, és 14.napon meg nagyot dolgozunk rajta :) És türelmesen várjuk az orvosi eredményeket. Reméljük, hogy nincs bajunk, csak rossz idõzítést kaptunk el, azt is remélem, hogy jó idõzítést kapjuk el, méghozzá hamarosan! :) Majd írok az újabb fejleményekrõl!
Én azt mondom, ha másfél év után nem jött össze, menjetek orvoshoz. Mi is hozzátok hasonlóak vagyunk: egészségesen étkezünk, nem iszunk sok alkoholt (csak alkalomszerûen, értsd havonta 1-2x), mozgunk, rendszeresen együtt vagyunk, mindketten nagyon testreszabott munkát végzünk, emiatt nem is érezzük azt stresszesnek (én kimondottan imádom a munkámat). Gyakorlatilag nem vagyunk betegek, én úgy kétévente influenzás vagyok, párom ennyire sem - ÉS MÉGIS. Nekem magas a prolaktinom. Honnan, miért, mitõl -gõzöm nincs. De majdnem 3x-osa. Most már kezelnek és reménykedek. Na, de mindezt azért írtam le, hogy lásd: egészséges emberben is lehet hiba. Kívánom, hogy ne így legyen Nálatok!
A kérdező hozzászólása: Egészséges életmódot élünk. Mindketten sportolunk. Nem dohányzunk. Csak a bulikban iszunk alkoholt. Stresszmentes munkahelyen dolgozunk. Van súlyfeleslegük, nem hinném, hogy emiatt befolyásolná azt, hogy emiatt nem esnék teherbe. Lehet, hogy más pozícióban kell próbálni az ágyban, hogy jobban megfoganjon bennem a kicsike? Anyukám hallotta egyik ismerõsétõl, hogy ülve csinálták és teherbe esett a nõ.
A 11:04-es válaszát megcáfolom!!!!!Egyáltalán nem biztos hogy gond van bármelyikõtökkel!!Mi 3 éve próbálkoztunk és most sikerült!!!Hidd el sokat számit a lelki, testi állapot.Ez tényleg igy van, most nem írom le hogy velünk mi volt de ez így van.Ne adjátok fel.
ovu teszte vehetsz rossmannban, Dm-ben, de nagyon drágák, és 5 db van benn.Tehát ha jókor kezdesz el tesztelni, akkor egy ciklusnyi. Neten ezért az árért 20 db-ot kaphatsz. Én teszveszrõl rendeltem. drinoczi-t ajánlom.20 db + 5 terh.tesz 2600 Ft+postaktsg.
A kérdező hozzászólása: És az ovu tesztet hol lehet szerezni?
A kérdező hozzászólása: Elég sûrûn vagyunk együtt az ágyban :) Nagyon jól megvagyunk gyütt. Voltam orvosnál, most rajtam a sor, folyamatban van a vizsgálat. Ha rendben talál engem doki, akkor páromat is kivizsgálják.
a 14. napba a menzeszt is számold bele!!!!
Hát így írja a nagy könyvbe! Egyébként ha minden rendben akkor ez így is van, de ha ti másfél éve próbálkoztok és semmi, akkor gyanítom hogy van valami gubanc! Orvosnál nem voltatok még? Mert az az elsõ lépés. És otthon pedig önszorgalomból mérhetnéd a hõdet és használhatnál ovu tasztet így mégjobban be lehetne lõni a peteérést. Ha va egyáltalán! És még sorolhatnám...
A kérdező hozzászólása: Nos, vérvételrõl vérvételre jártam ideáig. Tegnap voltam egyik dokinál, mondta, hogy szinte az összes eredményeim rendben vannak! Sõt a pajzsmirigyem is rendben van. Így nem kapok semmiféle orvosságot. Folytatom tovább a diétát(cukor-, és szénhidrátmentes!) és testedzéseket. Félévente kontrollra kell járnom majd (vércukor(diabetes ambulancia) és pajzsmirigy). Részemrõl rendben vagyok. Hála istennek, lekopogom! Páromat még mindig vizsgálják. Remélem, hogy végére járunk és meglesz hamarosan a kisbabánk! :-)

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy 2, 5 éve nem védekezünk a párommal, eddig sajnos nem sikerült teherbe esnem. Most viszont 3 napja késik a havim. Csináltam 2 tesztet is de negatív lett. Létezik az hogy még a tesz nem mutatja hogy terhes vagyok?

Vagy valami mád gond lehet? Tünetei sincsenek hogy terhes lennék.

Legjobb válasz: Vagy korán teszteltél, vagy tényleg nem vagy terhes. Én is jártam már úgy, hogy 3 hetet késett, mert egyszerûen "elbambult" a egyik petefészkem. Orvosi kivizsgálás eredménye, mondták, hogy néha elõfordul mûködési zavar.

Vagy korán teszteltél, vagy tényleg nem vagy terhes. Én is jártam már úgy, hogy 3 hetet késett, mert egyszerûen "elbambult" a egyik petefészkem. Orvosi kivizsgálás eredménye, mondták, hogy néha elõfordul mûködési zavar.
Sajnos hiába van 1 nyolc éves lányod, akihez ezúton is gratulálok, a nõi test bármelyik pillanatban "elromolhat" Rengeteg féle hormonprobléma, szervi probléma lehet, illetve a pároddal is lehetnek gondok. Nem szeretnélek megijeszteni, de ha szeretnétek babát, akor nem szabad tétlenkedni. A meddõség definíciója: amikor 2 felnõtt embernek, védekezés nélkül, rendszeres nemi élet mellett, 1 éven belül nem fogan gyermeke. Csak azért szeretnék segíteni, mert abból kiindulva hogy van egy 8 éves gyermeked, gondolom nem 20 éves vagy. Ha a hormonok nem mûködnek, a petefészked nem mûködik rendesen, lehet hogy lassan kifuttok az idõbõl, pedig a legtöbb probléma kezelhetõ! És a párod spermiogrammja is nagyon fontos lenne! Én drukkolok nektek, de ne tétlenkedjetek!
A kérdező hozzászólása: Hát úgy néz ki nem vagyok az. Némi vérzésem van. :(
A kérdező hozzászólása: Nem biztos hogy elmenne. Õ úgy van vele, hogy ha összejön összejön ha nem nem...
Akkor a partnert el kellene küldeni egy spermavizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Még nem. Nekem az elõzõ kapcsolatomból van egy 8 éves lányom.
Ha 2.5 éve nem védekeztek és nem sikerült a baba, ott valami más gond lehet a háttérben, nem valószínû, hogy terhes lennél. Kivizsgáltattátok már magatokat?
Tényleg ez a kétféle verzió létezik: Vagy a cikuson belül késõbb fogant meg, mint gondolod, és még nem mutatja ki. Vagy nem vagy terhes, csak valamiért késik a menzeszed vagy akár ki is marad egy hónap - ezt okozhatja stressz, betegség (nem csak nõgyógyászati, hanem bármi enyhe is, amin áteshettél a hónapban) vagy hormoningadozás, ami ha csak ilyen ritkán fordul elõ, benne van a normálisban.
A kérdező hozzászólása: 2 hete lehetett peteérésem. Sosem szokott késni. Inkább mindig elõbb jött meg 1-2 nappal.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget. Mindenképp orvoshoz fordulok már.

Már több mint 1 éve sexelek a barátommal és nem védekezünk és eddig még mindig megjött. Az lehet hogy nem lehet gyerekem?

Legjobb válasz: "Az lehet hogy nem lehet gyerekem?" Úgy hogy csak kamuzol. (Ha igaz lenne nyilván védekeznél mivel tudod hogy kell és te se akarsz 17 évesen anya lenni) Lelki szemeim elõtt látom ahogy várod a sok felháborodott kommentet. Sajnos amilyen kevesen gyanakszanak meg is fogod kapni...

"Az lehet hogy nem lehet gyerekem?" Úgy hogy csak kamuzol. (Ha igaz lenne nyilván védekeznél mivel tudod hogy kell és te se akarsz 17 évesen anya lenni) Lelki szemeim elõtt látom ahogy várod a sok felháborodott kommentet. Sajnos amilyen kevesen gyanakszanak meg is fogod kapni...
Homároknak nem lehet gyermeke A válasz! B:válasz IGEn
aki sexel, annak nem is lesz, mert ilyen magyar szó nincs. szexel. szerintem is kamu, vagy te vagy az évezred legostobább libája de inkább elõbbi
Ha nem élvez beléd, akkor elképzelhetõ, hogy nem estél teherbe, hiszen a megszakítás 100 esetbõl 35-ben eredményez terhességet. Ha beléd is élvez, amit ebben a korban erõsen kétlek (szóval szerintem is kamu a kérdés), akkor igen, el lehet gondolkodni, hogy lehet-e gyereketek. De az is lehet, hogy a pasi lõ vaktölténnyel.

3 éve nem védekezünk sehogy a férjemmel és még nem estem teherbe. Hogy van a hömérözés? Köszönöm

Legjobb válasz: már rég dokihoz kellett volna fordulni nem hömérözni

már rég dokihoz kellett volna fordulni nem hömérözni
3 év után, már érdemes felkeresni egy specialistát. kivizsgálják hogy miért nem estél még teherbe, általában már másfél vagy 2 év próbálkozás után javasolják a kivizsgálást.
Szia! A hõmérõzés nagyon hasznos dolog ám, mert ha rendesen becsületesen méred, ki is derülhet belõle, hogy mi a probléma. Próbáld meg elsõnek, nagyon hasznos. Nekem kiderült belõle a PCO gyanu, és késõbb endokrinológus terheléses cukor és inzulin vizsgálattal na meg a TSH vizsgálattal megerõsítette amit a görbe sejtet. A hõmérõzés lényege hogy felkelés elõtt, tehát ahogy kinyitod a szemed méred a hõmérsékleted mindig ugyan abban az idõben. Legalább 5-6 óra alvás legyen mögötte. Mérheted digitálissal vagy higanyossal, szájban, hüvelybe, végbélbe:) Tetszés szerint. Remélem tudtam segíteni:)
Folytatnám az elõttem szóló instrukcióit. Szóval minden reggel ugyanabban az idõpontban méred, feljegyzed. KB. a ciklusod felénél azt fogod látni, hogy hirtelen leesik a hõd, azaz 2-3 tizeddel alacsonyabb a hõd, amikor méred. Na, aznap este és másnap este kell együtt lennetek a pároddal. HA másnap felmegy a hõd megint - és napokig fent is marad- , akkor azt jelenti, hogy megvolt a tüszõrepedésed, azaz az ovulációd. Ha havonta ezt rendszeresen méred, akkor már tudni fogod a termékeny napjaidat. Ha nincs hõleesés, nincs peteérésed. Irány a doki!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. MEGYEK A DOKIHOZ
17 éves korodtól szeretnék gyereket? Nem korai egy picit? A párod hány éves?
A kérdező hozzászólása: nem én nagyon szeretnénk babát én 19 vagyok a párom meg 26
Hát, akkor mindenképpen menj el orvoshoz... eddig nem említetted a nõgyógyászodnak?
A kérdező hozzászólása: nem mert hogy fiatal vagyok gondolom semmit nem fog csinálni nem ír fel gyógyszert se még szerintem barátom már akart küldeni
OSZT?!
A kérdező hozzászólása: mi oszt?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!