Találatok a következő kifejezésre: Nem vagyok pénztár tag, (4 db)

Nem vagyok magánnyugdíj pénztár tag, ez nem baj?

28éves vagyok, mikor dolgozni kezdtem még nem volt kötelez? belépni, azóta sem léptem be, mi történne ha belépnék most?

Legjobb válasz: Mindenki magánnyugdíjpénztár tag,csak mivel te eddig nem választottál külön nyugdíjpénztárt így a Tb-be megy a nyugdíjjárulékod! A magánnyugdíj a bruttó béredbõl levont adó egy része amit mindenkitõl levonnak,ez az adó 8 %-a!Vannak különbözõ nyugdíjpénztárak,ami azért jó ha ott vagy és nem az államiban a tb-ben,mert nagyobb a negyedéves hozam és ez örökölhetõ is,ellentétben az államival.És ugye amit levonnak a fizuból az ne az államé legyen,inkább a gyerekeké majd vmikor.De még nem késtél le semmirõl,30 éves korig még beléphetsz,ha van bejelentett munkaviszonyod. Ha érdekel a dolog akkor írj privátot és el tudom neked intézni!! Üdv.:1 Allianzos

Mindenki magánnyugdíjpénztár tag, csak mivel te eddig nem választottál külön nyugdíjpénztárt így a Tb-be megy a nyugdíjjárulékod! A magánnyugdíj a bruttó béredbõl levont adó egy része amit mindenkitõl levonnak, ez az adó 8 %-a!Vannak különbözõ nyugdíjpénztárak, ami azért jó ha ott vagy és nem az államiban a tb-ben, mert nagyobb a negyedéves hozam és ez örökölhetõ is, ellentétben az államival.És ugye amit levonnak a fizuból az ne az államé legyen, inkább a gyerekeké majd vmikor.De még nem késtél le semmirõl, 30 éves korig még beléphetsz, ha van bejelentett munkaviszonyod. Ha érdekel a dolog akkor írj privátot és el tudom neked intézni!! Üdv.:1 Allianzos
A kérdező hozzászólása: Van bejelentett munkahelyem, de most ha választok egy megánnyugdíjpénztárat akkor amit eddig levontak azzal mi lesz? Kell-e szólni emiatt a munkahelyemen. Továbbra is ugyanannyit vonnak majd le? Ha elveszítem a munkahelyem akkor mi történhet, nem kell zsebbõl fizetnem tovább? Köszi
Remélhetõen a belépésit leadta a párod a munkáltatónak? Másként nem tudja elszámolni csak az APEH felé mind a 9, 5 %-ot.
A munkáltató köteles utalni a járulékot, ezért nála kell kérdezõsködni elõször, hogy mi a bibi? Ha õk igazolják, hogy elküldték, akkor jön az APEH , mivel már APEH számlára megy a magánnyugdíjpénztári díj és õk utalják tovább a pénztáraknak.
A kérdező hozzászólása: Értem! Egyébként a munkáltató választja szét hogy na ez a 8%ide, ez az 1, 5% oda...és így továbbítja az APEH-nek?
Szia! A hiba nem biztos hogy a munkáltató rendszerében van. Az alábbiak szerint járjatok el: az érintett magánnyugdijpénztárnak irjatok egy tértivevényes ajánlott levelet, hogy itt és itt dolgozol ettõl és ettõl az idõponttól, esetleg rakd mellé a munkaszerzõdésedet, és nem látod hogy jóváírták volna a levont járulékodat. Erre a levélre mint egy reagálsáként elõször a saját rendszerükben néznek körül, majd ha ott nem találják nyomát hivatalból átkerül az adóhatósághoz, aki kivizsgálja az ügyet. (nem akarlak elkeseriteni de könyvelõként látom, hogy nagyon nagy lemaradásban van az apeh az adatok átadásával a magánnyugdijpénztárak felé, igy elõfordulhat hgyott a pénz, de nem tudják a számládra könyvelni, mivel még nem kaptak adatot) tehát a fenti módszert javaslom. Kriszta
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de már intézkedtünk:) Az a lényeg hogy írtam egy levelet a magánnyugdíjpénztárnak hogy mi a szitu, csatoltam belépési nyilatkozatot, meg tagsági okiratot is. Õk pedig küldtek egy felszólítást a munkáltatómnak, hogy mi van, és azonnal intézkedjenek, március 31ig legalábbis! (kaptunk levélben a pénztártól egy másolatot arról a levélrõl amit a pénztár küldött a munkáltatónak) Aztán majd meglátjuk mi lesz az eredménye, reméljük sikerül. Ha március 31ig nem pótolja a munkáltató a dolgokat akkor fordul az APEH-hoz a pénztár!
Olvass utána a http://www.pszaf.hu - n a nyugdíjpénztáraknak, de leghatásosabb ha egy összesítõ grafikont nézel milyen hozammal zártak az elmúlt években. Ha amibe a párod lépett bele rossz helyen áll, akkor érdemes váltani, amint tud. Jelenlegi állás szerint AXA - Premium hozama a legjobb. Ha egyáltalán nem vagy képben, akkor kérj ki egy független tanácsadó véleményét, ezt ingyenes, ha nem ismersz ilyet, írj nekem egy telefonszámot és felkeres az enyém.
Ha a magánnyugdíjpénztár ra meg a családi akkor a családit gyorsan rakjátok át máshova ... Siessetek
Kedves utolsó válaszoló! Nem egészen érthetõ amit írtál...
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!