Találatok a következő kifejezésre: Nem vagyok pénztár (12 db)

Nem vagyok magánnyugdíj pénztár tag, ez nem baj?

28éves vagyok, mikor dolgozni kezdtem még nem volt kötelez? belépni, azóta sem léptem be, mi történne ha belépnék most?

Legjobb válasz: Mindenki magánnyugdíjpénztár tag,csak mivel te eddig nem választottál külön nyugdíjpénztárt így a Tb-be megy a nyugdíjjárulékod! A magánnyugdíj a bruttó béredbõl levont adó egy része amit mindenkitõl levonnak,ez az adó 8 %-a!Vannak különbözõ nyugdíjpénztárak,ami azért jó ha ott vagy és nem az államiban a tb-ben,mert nagyobb a negyedéves hozam és ez örökölhetõ is,ellentétben az államival.És ugye amit levonnak a fizuból az ne az államé legyen,inkább a gyerekeké majd vmikor.De még nem késtél le semmirõl,30 éves korig még beléphetsz,ha van bejelentett munkaviszonyod. Ha érdekel a dolog akkor írj privátot és el tudom neked intézni!! Üdv.:1 Allianzos

Mindenki magánnyugdíjpénztár tag, csak mivel te eddig nem választottál külön nyugdíjpénztárt így a Tb-be megy a nyugdíjjárulékod! A magánnyugdíj a bruttó béredbõl levont adó egy része amit mindenkitõl levonnak, ez az adó 8 %-a!Vannak különbözõ nyugdíjpénztárak, ami azért jó ha ott vagy és nem az államiban a tb-ben, mert nagyobb a negyedéves hozam és ez örökölhetõ is, ellentétben az államival.És ugye amit levonnak a fizuból az ne az államé legyen, inkább a gyerekeké majd vmikor.De még nem késtél le semmirõl, 30 éves korig még beléphetsz, ha van bejelentett munkaviszonyod. Ha érdekel a dolog akkor írj privátot és el tudom neked intézni!! Üdv.:1 Allianzos
A kérdező hozzászólása: Van bejelentett munkahelyem, de most ha választok egy megánnyugdíjpénztárat akkor amit eddig levontak azzal mi lesz? Kell-e szólni emiatt a munkahelyemen. Továbbra is ugyanannyit vonnak majd le? Ha elveszítem a munkahelyem akkor mi történhet, nem kell zsebbõl fizetnem tovább? Köszi

Lakástakarék pénztárat szeretnénk nyitni kettőt párommal úgy hogy nem vagyunk házasok de a befizettet pénzből (2X20. 000Ft) egy közös lakást vennénk lehetőleg 4 év múlva?

Legjobb válasz: Abból nem fogsz lakást venni 4 év múlva. Sok macera után kapod meg,de csak akkor,ha már van sajáterõd és kapsz hitelt a lakásvásárlásra.

Abból nem fogsz lakást venni 4 év múlva. Sok macera után kapod meg, de csak akkor, ha már van sajáterõd és kapsz hitelt a lakásvásárlásra.
A kérdező hozzászólása: Mellé még szeretnénk hitelt is felvenni, ha adnak...
szia, és mi a kérdés? Az elõttem lévõ válaszoló elég pesszimista. Azt tudjátok, hogy mennyi pénzetek lesz belõle 4 év múlva, belekalkuláljátok még a kiutalási idõszakot és úgy rendben lesz... Akkor van probléma, ha valaki ma befejezi a fizetést és azt hiszi, hogy holnap beköltözik a lakásba, de az elején korrektül kell tájékoztatni az ügyfelet és akkor sima ügy. :)
A kérdező hozzászólása: Elsõsorban az a kérdés hogy hogy házasság és bejelentett élettársi kapcsolat nélkül összejön-e ez a dolog, két ilyen számlából egyet?2080000 Ft-unk lesz a 4 év alatt a kétszer 20000bõl plusz az állami támogatás és a kamat, csak hogy nekünk max.8millióra lenne szükségünk.
Ennyidakkor is lenne, ha sima bankszámlára teszed a 40 ezret havonta és lekötöd. Sõt akkor több lesz. És azt úgy használod ahogy akarod. Szerintem ez a lakáskassza dolog a legnagyobb átverés.
ha bankszámlán leköti, akkor nem lesz több. Egyéb befektetésbõl lehet több, de ha kockázatkerülõ, akkor marad a lakáskassza. Visszatérve a kérdésedre. 8milliós vételárnál 2 millió önerõvel, ha a jogszabályok 4 év múlva nem változnak és a banki szabályok sem, akkor megkaphatjátok a 6millió ft-ot hitelben. Egy esetleges elõszûréshez kell, hogy hol szeretnétek vásárolni és mennyi nettó jövedelemmel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! A problémák már ott elkezdõdnek hogy én jelenleg gyesen vagyok, párom pedig egy hónapja dolgozik csak és 6órában van bejelentve de közbe 12órát dolgozik.Ezért is lesz nehéz kölcsönt felvenni...:(
de most nyitod a lakáskasszát, nem? És 4 év múlva lesz esedékes a hitelfelvételed. Addigra gondolom visszamész dolgozni és a férjednek is változhat a helyzete...
A kérdező hozzászólása: igen most nyitjuk, és remélem, csak engem nem fognak vissza venni...más helyet kell találnom, de akkor is csak minimálbérért.

Ha nyitok egyszerre 2 vagy 3 lakástakarék pénztárat (OTp, Raiffeisen, Erste) mindenhol kapok majd állami támogatást? Vagy alapból nem jár, csak egy helyen az évi +30%os állami támogatású kamat?

Legjobb válasz: Szerintem nem, központilag biztos látják, mondjuk adószám alapján, hogy több szerzõdésed van. Egy pénztárnál is csak egy szerzõdésre adnak állami támogatást, de valószínûsítem, hogy több pénztár esetén sem kapsz többet. Mindenesetre egy szakértõ választ én is szívesen látnék.

Szerintem nem, központilag biztos látják, mondjuk adószám alapján, hogy több szerzõdésed van. Egy pénztárnál is csak egy szerzõdésre adnak állami támogatást, de valószínûsítem, hogy több pénztár esetén sem kapsz többet. Mindenesetre egy szakértõ választ én is szívesen látnék.
szia, központilag ellenõrzik, így csak egy után jár állami támogatás. Lehet más a kedvezményezett, így lehet többet nyitni. Raffinál fundamentát kínálnak. döntsd el, hogy mi a cél. Megtakarítás? a végén kedvezményes támogatott hitel minél kevesebb kamattal? most minél kevesebb nyitási díjat fizetni? ha megvan a cél, akkor hasonlítsd össze a kínálatot és válaszd a Neked legmegfelelõbbet.
nyithatsz. te vagy a szerzõdõ minden esetben, de kedvezményezett csak 1x lehetsz. Megjelõlõd a másik kettõben egy-egy közeli hozzátartózódat.
A kérdező hozzászólása: És ha nyitok egy lakástakarék pénztárat az én nevemre, és egyet valamelyik családtagom nevére, úgy már mindkettõre járni fog az állami támogatás...a ~4év leteltével ezt a 2 lakástakarékot felhasználhatom majd egyazon lakás váráslására, a 2 lakástakarék bevonásával?
igen, ha egy van a te neveden és a többin pedig egy-egy családtag a kedvezményezett (akinek a nevén nincs másik lakástakarék pénztári szerzõdés csak amit te kötöttél) akkor mindegyikre megkapjátok az állami támogatást és mindegyiket felhasználhatjátok a 4 év elteltével ugyanarra a lakásra :)


Kötelező -e a magánnyugdíj pénztárt fizetni? Mi van olyankor ha a nem tudom befizetni mert megszűnt a munkahelyem és nem is kapok munkanélküli járadékot? Visszakövetelhetik később vagy megbírságolnak?

Legjobb válasz: A magánnyugdíjpénztári tagdíjat a munkáltató vonja a keresetedbõl, és fizeti be az APEH-nak. Nem neked kell fizetni, hacsak nem vagy egyéni vállalkozó. Az önkéntes nyugdíjpénztárat vagy fizeted, vagy nem. Azért önkéntes.

A magánnyugdíjpénztári tagdíjat a munkáltató vonja a keresetedbõl, és fizeti be az APEH-nak. Nem neked kell fizetni, hacsak nem vagy egyéni vállalkozó. Az önkéntes nyugdíjpénztárat vagy fizeted, vagy nem. Azért önkéntes.
A magánnyugdíj nem választható, hanem kötelezõ. Az vagy az állam nyugdíjba fizeted vagy a magán ágba. Az elõttem szóló már írta, hogy azt a munkáltató fizeti helyetted. amikor munkanélküli vagy és nem kapsz ellátást, ezt nem kell utólag megfizetni. De majd egyszer annyival kevesebb lesz a nyugdíjad, amikor számolják.

Magánnyugdíjpénztár. Menni, vagy nem menni? (27 éves vagyok, 83-ban születtem) Eddig kb.2, 5 milliom gyűlt össze a magánnyugd. Pénztárban.

Most aztán végképp nem értem mi a stájsz, pedig HR szakemberként dolgozom és 2 félévig tanultam adózást.Ellentmondó infokat találtam az alábbi kérdésekkel kapcsolatban. Köszönöm a válaszokat el?re is.

Legjobb válasz: 1. Passz,több különbözõ verzió kering. Elvileg január végéig, én még itt ragadtam le. 2. Az összegyûlt pénzt nem veheted fel, csak a hozamot. Ez után adózni kell. 3. Nem. 4. Az állami nyugdíjrendszer újrafelosztó, tehát a te befizetett pénzedbõl kapják a mostani nyugdíjasok a pénzt, te pedig majd abból kapsz, amit negyven év múlva fizetnek a fiatalok. Mindezt a ledolgozott éveid, és a jövedelmed arányában. 4. Ha lesznek még magánnyugdíjpénztárak, akkor be tudsz fizetni. :) 5. Nekem is lennének. :(

1. Passz, több különbözõ verzió kering. Elvileg január végéig, én még itt ragadtam le. 2. Az összegyûlt pénzt nem veheted fel, csak a hozamot. Ez után adózni kell. 3. Nem. 4. Az állami nyugdíjrendszer újrafelosztó, tehát a te befizetett pénzedbõl kapják a mostani nyugdíjasok a pénzt, te pedig majd abból kapsz, amit negyven év múlva fizetnek a fiatalok. Mindezt a ledolgozott éveid, és a jövedelmed arányában. 4. Ha lesznek még magánnyugdíjpénztárak, akkor be tudsz fizetni. :) 5. Nekem is lennének. :(
Ha átmész az államiba csak a reálhozamot tudod kivenni adómentesen! Semmiképp ne add azt is az államnak! Én személyszerint, átmegyek az államiba kiveszem a hozamot, és indítok egy olyan megtakarítást amibe az állam nem szólhat bele! Mert milyen ÖNGONDOSKODÁS az amibe folyton csak beleszólnak? Ha segíthetek írj!

Gyesen vagyok már lassan 7 éve, mikor elmentem gyesre a férjem intézte a papírokat, így azt írta nincs magánnyugdíj pénztári tagságom, mivel nem tudta, pedig van. Lesz valami problémám ezzel kapcsolatban vagy volt így valaki?

Legjobb válasz: Mindenképpen önellenõriznie kell annak aki bevallotta a jövedelmedet. Ha volt munkáltatód, és az tudott a magánnyugdíjpénztári tagságodról, akkor talán a kereseteddel egyidõben közölte az OEP felé is. Nézz utána az éves értesítõdben, hogy amíg GYED-et, TGYÁST kaptál addig rendben volt-e. Szerintem a GYES után nem fizet senki magánnyugdíjpénztári tagdijat. Kérdezz rá a magánnyugdíjpénztárra.

Mindenképpen önellenõriznie kell annak aki bevallotta a jövedelmedet. Ha volt munkáltatód, és az tudott a magánnyugdíjpénztári tagságodról, akkor talán a kereseteddel egyidõben közölte az OEP felé is. Nézz utána az éves értesítõdben, hogy amíg GYED-et, TGYÁST kaptál addig rendben volt-e. Szerintem a GYES után nem fizet senki magánnyugdíjpénztári tagdijat. Kérdezz rá a magánnyugdíjpénztárra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, de nem dolgoztam elõtte úgy mentem gyesre és csak gyest kaptam mindig.Akkor így sem kell fizetnem akkor?

Budapest-München útra szeretnék vonatjegyet venni, de körülményes lenne személyesen a pesti nemzetközi jeegypénztárban venni, mert vidéken vagyok. Máshogy (neten v vidéki pénztárban) nem lehet megvenni?

Legjobb válasz: http://jegyvasarlas.mav-start.hu Regisztrálsz bejelentkezel, elvirában kikeresed az utat majd megvezsed a jegyed. Ha elõször használnád a használati utasítást olvasd el elõtte!

http://jegyvasarlas.mav-start.hu Regisztrálsz bejelentkezel, elvirában kikeresed az utat majd megvezsed a jegyed. Ha elõször használnád a használati utasítást olvasd el elõtte!
Ha viszont ragaszkodsz, hogy pénztárban vásárold meg, számos vidéki városban is meg tudod vásárolni, nem csak Pesten. Részletes lista: http://mav-start.hu/utazas/nemzetkozi_jegy.php

Most tudtam meg, hogy nem fizették a magánnyugdíj pénztáram egy havi részét. Vajon nekem kell kifizetnem utólag, vagy, ha ki tudom nyomozni hogy ki nem fizetett, akkor van esély hogy kifizesse?

Ha valaki átélt már ilyet, és tudna választ adni a kérdésemre, az jó lenne! Amúgy természetesen megyek majd hivatalosan intézkedni, csak ma péntek van, dolgozom, és még jön a hétvége. Köszi, sziasztok!

Legjobb válasz: A magánnyugdíjadat csak a munkáltató fizetheti. Ez a fizetésedbõl levont nyugdíjjárulék bizonyos százaléka. Biztos, hogy nem az önkéntesrõl van szó?

A magánnyugdíjadat csak a munkáltató fizetheti. Ez a fizetésedbõl levont nyugdíjjárulék bizonyos százaléka. Biztos, hogy nem az önkéntesrõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólást!Annyi történt, hogy az éves értesítõ, egy hónappal "elcsúszott", a felvilágosító szakember elmondása alapján. Tehát minden rendben!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!