Találatok a következő kifejezésre: Nem vagyok mégis folyamatosan (9 db)

17 hetes kismama vagyok. Úgy érzem odafigyelek arra, hogy mit eszem, mégis folyamatosan hízom. Azt mondják nem látszik, mégis a mérleg már 5 kg-mal mutat többet. Miért van ez? Mit csináljak, hogy ne hízzak ilyen gyorsan?

Legjobb válasz: Sztem semmi baj nincs azzal az 5 kg-al.Hidd el majd leadod.Ha nem vagy eltíltva tornázgathatsz, sétálgass,de csak amíg nem érzed, hogy elég, ne erõltess semmit!Többször kell keveset enni, nem gyorsan szépen megrágni a falatokat.És ha sokat ég a gyomrod,kerüld amég több savat okozó gyümiket.De sztem ne aggódj,majd lemegy.

Sztem semmi baj nincs azzal az 5 kg-al.Hidd el majd leadod.Ha nem vagy eltíltva tornázgathatsz, sétálgass, de csak amíg nem érzed, hogy elég, ne erõltess semmit!Többször kell keveset enni, nem gyorsan szépen megrágni a falatokat.És ha sokat ég a gyomrod, kerüld amég több savat okozó gyümiket.De sztem ne aggódj, majd lemegy.
Szia. majd lemegy, ne aggódj rajta.Én sem szerettem volna sokat hízni, mégis 25kg van rajtam.Egye´l sok gyümit, és sok folyadék.A hízás alkati kérdés is. 40hetes kismama.
Én 14 hetes múltam és 4 kg-ot híztam, pedig pl. édességet egyáltalán nem eszek. Próbáld meg a szénhidrátokat elkerülni a zsíros dolgokat is, nagyon sok zöldséget egyél, fõzeléket. Persze ez egy más állapot, ha valamit kívánsz, szerintem azt a baba is kívánja, sanyargatni semmiképpen nem szabad magad. Nekem diétázni kell, mert kicsit duci vagyok, de azért pl. durumtésztát eszem, ha nem bírom már a fõzeléket.
Szia! Én 18 hetes kismama vagyok, 53 kilóval kezdtem a terhességem, most 56 vagyok. Ezt a 3 kilót az elmúlt 1 hónapban szedtem magamra, addig mindent kirókáztam. A dokim szerint, ha igy folytatom nem fogom bírni akkora leszek. Nem eszem többet mint terhesség elõtt. Reggeli, ebéd, vacsi, közte gyümi, zöldség Édesség, csoki nem, nem szeretem. Enni pedig muszáj, mert a pocaklakó nem éhezhet. Majd szülés után lemegy.

Kényszernek érzem, hogy folyamatosan vizet igyak! Nem vagyok cukros, de mégis jó érzés inni! Ez nem normális, igaz?

Legjobb válasz: hát még mindig jobb, mintha az alkoholra éreznéd ugyanezt :) egyébként meg hogyafenébe ne lenne jó érzés inni, ilyen melegben, mint az utobbi 2 hétben volt nemcsoda ha sûrûbben vagy szomjas :) amugy sok-e vagy nem, attól függ,mennyi vizet iszol naponta és hány kg vagy? meg sokat vagy-e napon, és mennyit mozogsz.

hát még mindig jobb, mintha az alkoholra éreznéd ugyanezt :) egyébként meg hogyafenébe ne lenne jó érzés inni, ilyen melegben, mint az utobbi 2 hétben volt nemcsoda ha sûrûbben vagy szomjas :) amugy sok-e vagy nem, attól függ, mennyi vizet iszol naponta és hány kg vagy? meg sokat vagy-e napon, és mennyit mozogsz.

Miért látom magam kövérnek, miközben nem vagyok az? 160cm vagyok és 51kg, de mégis baromi ducinak látom magam! Folyamatosan a fogyózáson jár az eszem, mikor mindenki azt mondja, hogy felesleges, de egyszerűen nem tudom elhinni. Mi a baj velem?

Legjobb válasz: Testképzavarod lehet egyrészt, másrészt a nõk agya ha nem is testképzavaros, akkor is teltebbnek látja a testét, mint amilyen. Gyári sajátosság.:) Valószínüleg nem értesz a saját alkatod szépségeinek kihangsúlyozására öltözködésben. Sokszor estem régebben én is abba hibába, hogy bizonyos ruhadarabokat akartam hordani, amik szerintem csak 4-5 kilóval vékonyabban álltak volna jól nekem. Holott nem errõl volt szó! Az én alkatomra akkor sem álltak volna jól! Mindig van valamiylen divathullám, ami csak 1 vagy 2 alakra elõnyös, és a többi nõ meg azt hiszi, a saját testével van baj. Pedig csak máshonnan kell ruhát venniük, nem a márkás plázaboltokból, butikokból.

Testképzavarod lehet egyrészt, másrészt a nõk agya ha nem is testképzavaros, akkor is teltebbnek látja a testét, mint amilyen. Gyári sajátosság.:) Valószínüleg nem értesz a saját alkatod szépségeinek kihangsúlyozására öltözködésben. Sokszor estem régebben én is abba hibába, hogy bizonyos ruhadarabokat akartam hordani, amik szerintem csak 4-5 kilóval vékonyabban álltak volna jól nekem. Holott nem errõl volt szó! Az én alkatomra akkor sem álltak volna jól! Mindig van valamiylen divathullám, ami csak 1 vagy 2 alakra elõnyös, és a többi nõ meg azt hiszi, a saját testével van baj. Pedig csak máshonnan kell ruhát venniük, nem a márkás plázaboltokból, butikokból.
Hogy folyamatosan ezen jár az agyad, az jellemzõ pszichés betegség manapság. Egyébként miért látod magad ducinak: Vagy testképzavarod van, vagy duci vagy. Na miért.. Segítsünk? -> kép.
Szerintem csak löttyedt lehetsz, ekkorszokták azt hinni a tinik hogy kövérek és azt hiszik, ha koplalnak majd eltûnik a probléma, pedig nem ettõl lesznek csinosak. Ugye másképp néz ki aki izmosan ennyi kiló(mivel az izom nehezebb mint ugyanannyi zsír), vagy akin egy deka izom sincs, csak hájacska. De ez csak egy tipp volt. Fogyóznod nem kell viszont nem ártana egészséges ételeket enni és sportolni. Tessék, ennyire nem a kilók számítanak, hanem a testzsír arány: http://kepfeltoltes.hu/130520/196517_365972396811523_1218436..
Jól sejtettem, izmod egyáltalán nincs inkább olyan punnyadt vékony vagy, hiába fogysz nem leszel csinosabb, itt csak a sport segít, na meg a sok fehérje kevés szénhidrát.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/130527/2013-05-27_13_www.kepfelt..
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/130527/2013-05-27_13_www.kepfelt..
A kérdező hozzászólása: na de a vicc, hogy fõként nem lányok mondják, hogy ne fogyjak...és itt nem az apukámra, vagy a testvéremre kell gondolni, mert õk még 80 kg-osan is azt mondanák, hogy jól nézek ki!
rakj fel képet arc nélkül és megmondjuk az vagy-e. ha szerintünk sem vagy az, akkor kilõttük azt a lehetõséget hogy az ismerõseid elfogultságból mondják, és akkor elhiheted;)
160 centihez nem is olyan kevés a súlyod és könnyen elképzelhetõ, hogy javában zsírból épül fel.Azért mondják, hogy továbbra is csinosabbak legyenek nálad!
nekem teljesen bejössz alakilag, szerintem semmi gond nincs veled;) 17/f


Hagyd a fenébe! Ne állj szóba vele!
A kérdező hozzászólása: hát utolsó....kicsit szerintem el vagy tévedve....:-D egyrészt nem vagyok 16éves hogy ne gondoljak a fogamzásgátlásra, évek óta gyógyszert szedek...én többé nem fogok vele lefeküdni.az tény, amíg együtt voltunk nagyon jó volt vele.és nem tudok odamenni senkivel mert azt mondta hogy csak akkor találkozik velem ha ketten vagyunk...
A kérdező hozzászólása: nem, nem fog!!! mert tudom azzal sértem meg a legjobban ha tényleg nem fekszem le vele többé!!!
Megsérteni, ugyan már... jobban kívánod, mint h ilyenekkel foglalkozz.
A kérdező hozzászólása: lószart!!!csakazért sem fog megkapni!!!pusztuljon meg ott ahol van!!!!
Én nem hagynám magam megalázni!
A kérdező hozzászólása: hát persze!!!! én sem fogom hagyni!!!!:-)
Ne akard , hogy az idióta [email protected] közé soroljanak. Még 1x utoljára meg akar húzni ennyi. Ha van egy csöppnyi kis eszed akkor nem állsz vele szóba többé.
A kérdező hozzászólása: ok!! köszi az értelmes válaszokat!!!nem hagyom magam!!! én ennél sokkal többet érek!!!!
Mert tudja, h jól néz ki, ezért bármit megtehet veled. Meg is fog dugni még egyszer, v többször, majd meglátod!
Szexelni akarsz vele, de büszkeséged nem engedi. Tudod, hogy egy olyan alak aki nem érdemli meg, hogy bárki is vele legyen, de te akarod õt. Mibõl gondolom ezt? Abból, hogy fel se merül benned, hogy nemet tudsz neki mondani ha meglátod. Egyszerûen ott vagy, õ mond valamit, s te azonnal kezded a pipát, meg mindent amit akar. Meg abból, hogy foglalkozol vele, s nem fogsz valakit vagy valakiket magad mellé, s ugrasz le a cuccaidért. Remek alkalom ez neked, hogy megcsináljon rendesen, majd újra ... meg újra... meg újra. Õ jól jár, mert van egy p..nci aki azt teszi amit õ akar, te meg majd jössz ide sírni, hogy: "... korábban is figyeltünk, s nem volt gond, de most terhes lettem, s õ nem akarja. Szerintetek megtartsam?" Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: hm....lehet így van...de ha pont az ellenkezõjét csinálta volna, azt mondja én vagyok a legjobb még ha persze nem is így van, meg hogy velem a legjobb, a karjaiba omlottam volna!!:-D ezt jól elbaszta!!!:-D
gondolom, szexet akarsz, te meg belemész, mert odavagy érte, õ meg sz.rba sem vesz. Egyszer mondanál nemet, mindjárt megnõne az önbecsülésed, õ meg pofára esne és talán észhez térne, de akkor már kellene a francnak.
Csak meg akar D*gni.
ill. õ akar szexet
A kérdező hozzászólása: de én az arcába mondtam már többször hogy biztos hogy soha többé nem fogok vele lefeküdni! de még azt is mondta hogy szar vagyok az ágyban!!meg hogy mással jobb...akkor miért én kellek neki??azért mert folyamatosan azt mondom hogy nem? nem akarom látni, nem akarok vele találkozni? azért kellek neki mert én nem adom oda magam neki?
nem állsz vele szóba és kész, telefont nem veszed fel, akkor lekopik, nincs szükséged arra, hogy hallgasd, milyen alak vagy, ugye?
A kérdező hozzászólása: annyi a helyzet, hogy amióta kiraktam, három hete, azóta még nála vannak a cuccaim és csak személyesen akarja odaadni...nem tudok tõle addig megszabadulni!fontos dolgok vannak nála!de õ vidéken lakik.és ritkán jön pestre.azt mondta utazzak le én hozzá, de én nem fogok mert akkor tudom hogy rávenne hogy maradjak ott éjszakara és tudom ez a célja.
Menj valamelyik barátnõddel vagy rokonoddal. Aztán meg soha többé ne vedd fel neki a telefont. Vagy ha tudod pótolni a cuccaidat, akkor ne is foglalkozz tovább vele.A végén még nemcsak szavakkal bántalmazna, hanem jól meg is verne és utána még meg is erõszakolna.
azért mondja hogy rossz voltál az ágyba, meg hogy mással jobb mert húzza az agyadat, azt akarja elérni hogy te bebizonyísd hogy milyen jól sexelsz, ezt akarja csak elérni ezekkel, meg hogy te gyere le a cuccaidért, ezt is azért mert rádmászik és lehet eléri hogy sexeljetek.. hiányzol neki, nemileg biztos..
aztán úgy is legyen.

Nem vagyok terhes mégis folyamatosan a hasamra hízok, és ez már nekem is visszataszító. Mit tehetnék?

Szeretném leadni valahogy, vagy egy olyan étrendet alkalmazni amivel megakadályozhatnám a folyamatos hízást. Légyszi segítsetek! Egyébként tényleg hatásos a haspárnácskákra a hullahopp karika? tényleg feszesebb lesz t?le a hasam és lemennek a kilók is? Mennyire hatásos?

Legjobb válasz: Csinálj mindennap futást az utcán és egészségesen táplálkozz.Zöldségek,gyümölcsök,hal meg csirkét egyél.Semmi zsíros kaja!Semmi édesség meg rágcsálnivaló!

Csinálj mindennap futást az utcán és egészségesen táplálkozz.Zöldségek, gyümölcsök, hal meg csirkét egyél.Semmi zsíros kaja!Semmi édesség meg rágcsálnivaló!
Próbáld ki a cellulít masszázst, garantáltan jó! Nagyon fájdalmas, de már egy alkalomtól centikben lehet mérni a különbséget!

21 éves vagyok és félek terhes vagyok. Folyamatos védekezés mellett mégis hogyan? Mai teszt eredménye pozitív. Én nem akartam még teherbe esni! Abortusz? Mi, hogyan? Félek! :- (

Most van május els? harmada, április 20. körül kellett volna megjönnie... Általában késni szokott, sose pontos.. Elkezd fájni a cicim (3-5 nap), ennek elmúlása után még +2-5 nap és meg szokott jönni... Szóval átlag 7-10 napokat szokott késni... Most viszont még mindig kicsit fáj a mellem, és már baromi ideges voltam, így csináltam egy tesztet és pozitív lett!!!! Vettem egy másikat is, azt majd holnap megcsinálom újra... Félek nagyon! Reggel már az összes könnyem szerintem kisírtam, egyedül a párom tudja.... Semmiképp nem akartam ilyen fiatalon még babát!!! Még nem fejeztem be az egyetemet, nincs meg a megfelel? anyagi hátterünk a párommal... Óvszerrel és ken?csökkel, kúpokkal is szoktunk védekezni, ezért nem is értem!!! Kérlek adjatok tanácsot, mitév? legyek??? Mennyi most az abortusz? Hol végzik Budapesten? Nagyon fáj?? Altatásban végzik? Nincs tabletta, ami segíti a méhfal leválását? Vagy injekció?? Párom próbál humorosan vigasztalni, de ? is nagyon ideges... :(

Legjobb válasz: Szia! 21 éves vagyok, a kisfiam 2 hetes.Másodikos vagyok a fõsulin nagyon megijedtünk a párommal,mihez kezdjünk fõiskolásan,alkalmi munkával.Nem egyszerû helyzet az biztos,de sosem tudtam volna bántani azt a kicsi lényt.És most,ha ránézek a gyönyörû kisfiamra összeteszem a két kezem,hogy így döntöttem, a fõsulit folytatom mellette.21 évesen nem vagy már kislány,az egyetemet egyéni tanrenddel is folytathatod,vagy halasztasz.Sztem jól gondoljátok meg,hogy tényleg el akarjátok-e dobni magatoktól a leendõ gyereketeket.Nagyon nagy ajándék egy gyermek,még ha nem is egyszerû feladat,nekem sem egyszerû fõleg így az elején,de nagyon sokat segítenek a szülõk és a párom.nekünk sincs túl sok pénzünk,de az biztos,hogy nem szenved hiányt.Babadolgokat használtan is vehetsz vagy ha van ismerõsöd rokonod akiknek van kicsi gyermekük azok is tudnak segíteni.Vagy ha nagyon nem akarod keresel egy szeretõ családot akiknek nem lehet gyermekük és örökbe adod.Hidd el az abortusz nem jó megoldás,könnyebb út de nem a helyes.Kitartást,és szorítok,hogy jó döntést hozz.

Szia! 21 éves vagyok, a kisfiam 2 hetes.Másodikos vagyok a fõsulin nagyon megijedtünk a párommal, mihez kezdjünk fõiskolásan, alkalmi munkával.Nem egyszerû helyzet az biztos, de sosem tudtam volna bántani azt a kicsi lényt.És most, ha ránézek a gyönyörû kisfiamra összeteszem a két kezem, hogy így döntöttem, a fõsulit folytatom mellette.21 évesen nem vagy már kislány, az egyetemet egyéni tanrenddel is folytathatod, vagy halasztasz.Sztem jól gondoljátok meg, hogy tényleg el akarjátok-e dobni magatoktól a leendõ gyereketeket.Nagyon nagy ajándék egy gyermek, még ha nem is egyszerû feladat, nekem sem egyszerû fõleg így az elején, de nagyon sokat segítenek a szülõk és a párom.nekünk sincs túl sok pénzünk, de az biztos, hogy nem szenved hiányt.Babadolgokat használtan is vehetsz vagy ha van ismerõsöd rokonod akiknek van kicsi gyermekük azok is tudnak segíteni.Vagy ha nagyon nem akarod keresel egy szeretõ családot akiknek nem lehet gyermekük és örökbe adod.Hidd el az abortusz nem jó megoldás, könnyebb út de nem a helyes.Kitartást, és szorítok, hogy jó döntést hozz.
Ha abortuszon gondolkodsz akkor vedd számításba ezt is: 20 évesen volt 1 abortuszom és velem jól elbántak. Rosszul rakták fel a Laminariát(méhszájtágító) és levételkor átszakították a méhfalamat. Így a 10 percesbõl 50 perces mûtét lett. Átfúrták a köldökömet, hogy felfújják levegõvel mert csak így fértek hozzá, hogy összevarrják. A köldököm körül 4 kampóval tartották a hasam de mivel kapkodtak az egyik kiszakadt a bõrömbõl. Aztán mivel túl gyorsan túl sokat fújtak belém összeesett a tüdõm, így lélegeztetni kellett... Mikor felébredtem össze-vissza voltam kötözve, jódozva, fájt mindenem és 3 órán keresztül nem jött oda senki, hogy elmondja mi volt. 1 hétig voltam kórházban, 3 napig fel sem bírtam kelni... Katéter, infúzió, láz stb... A fogadott dokim szerint ez elõfordul... Most 25 éves vagyok, 27hetes kismama de még mindig nem tudtam feldolgozni azt az "élményt". Valószínûleg már nem is fogom... Nem javaslom!
Nem akarlak lebeszélni semmiröl de rábeszélni se, de gondolkodjatok el a pároddal hogy nem -e lenne jobb megtartani.Az anyagi dolgokat esetleg megtudnátok beszélni a szüleitekkel.lehet ha elveteted a babát, soha nem lesz nyugodt a lelkiismereted, és egy pár év múlva majd azon kapod magad hogy számolgatod, hogy most ennyi idös lenne, ennyi hónapos lenne a kisfiad, vagy a kislányod.Ezt nagyon meg kell gondolni.És ha le is pontozol, vagy pontoznak, szerintem igenis gyilkosság egy gyermek megölése.Bocsi ha durva voltam.Üdv:32 hetes km
Szerintem nyugodj meg, nincsen semmi baj! Üljetek le és beszéljétek meg a pároddal hogy megtartjátok e a kisbabát. Mert azért hidd el hogy mindig van megoldás, anyagilag is. Ráadásul amíg pici nem kerül olyan sok pénzbe, lehet venni ruhácskát használtan, stb. A sulit pedig be lehet fejezni gyerek mellett is! A családod is biztosan segítene! Ha mégis az abortusz mellett döntesz, akkor elõször is a nõgyógyász után, el kell menni a családsegítõbe akik engedélyezik az abortuszt, befizetni a csekket (kb. 26 ezer forintot)utána kapsz idõpontot a mûtétre. Maga a mûtét nem fáj, csak elõtte mivel nem szültél még tágítót helyeznek fel ami fájdalmas, a lelki fájdalomról pedig ne is beszéljünk. De ez a TE döntésed! 22 éves 10 hónapos kisfiú anyukája
Te is tudod hogy a szíved mélyén nem akarsz megválni tõle egyszerûen csak megijedtél ami ilyenkor természetes. De egy kisbaba áldás már az életed része hozzád tartozik és ha eddig nem voltál képes megválni tõle és így írsz róla az azt jelenti hogy ragaszkodsz hozzá a lelked mélyén. Ha nem így lenne nem idegeskednél a veszélyesztetett terhességed miatt. Nézz mélyen magadba és tedd fel komolyan a kérdést valóban képes lennél lemondani arról a kisbabáról? Kíváncsian várom a választ ahogy szerintem mások is. Remélem a szívedre hallgatsz és helyesen döntesz.
Nem jó érzés a méreteit tudni?Én ilyenkor már úgy izgultam, néztem interneten hogy néz ki.(persze még sehogy)Remélem mégis pozitívan döntöttél.Kisbabát várni, nem rémisztõ dolog, hanem csodálatos. Nem fogod megbánni.:-) Meg mikor dobog a kicsi szive....Istenem egész nap elhallgattam volna.Ez már a tiéd!Ne légy ideges, ártasz a babának.
Most akkor mégis megtartod? Ennyire ne legyél ideges ... Szerintem azért ennyire nem idegtépõ dolog ez! :( Mármint, hogy egy kisbaba nem kellene, hogy ennyire rosszat okozzon Neked! A gyermekedrõl van szó! De egyébként miért nyílvánítottak veszélyeztetett terhesnek? Annak oka is van. Ok nélkül nem írják rá.
A kérdező hozzászólása: 10 hetes terhes vagyok, és a lapomon szerepel az a szó is a diagnózisoknál, hogy veszélyeztetett..... 28.6 mm... nincs sok idõ, de nagyon ki is vagyok lelkileg.... Jövõ héten még vizsgázom is, de szerencsére a héten nincs munkám se, szabin vagyok... :(((( Szabályos szívritmus zavaraim vannak az idegességtõl, néha kimarad egy-egy dobbanás.....
Én is lemásztam a mûtõasztalról, pedig lehetetlen helyzetben voltam. Egyszerûen nem tudtam volna hagyni, hogy az én húsom és vérem gyermekem, aki ott pihen gyanútlanul, egyszer csak kitépjék belõlem. Már a váróban úgy néztem az orvosokra, hogy na, melyik öli meg a gyerekem. (a család nyomására és kilátástalan helyzetem miatt jutottam el odáig) De a mai napig boldog vagyok, hogy õt választottam.
13:12-es! Én is ebben bízom a szívem mélyén :) Magam sem értem, de nagyon a szívemen viselem a kérdezõ ill. a kisbabája sorsát (lehet, hogy azért mert én magam is kismama vagyok) annak ellenére, hogy nem ismerem õt. :) Én hiszek a csodákban! :)
Ismerek olyat aki az utolsó pillanatban a kórházban gondolta meg magát pedig õk sem gazdagok és ott is vannak problémák persze mint mindenhol. De most van egy egy éves tündéri kisfia akit nem adna oda semmi pénzért. Nem azt mondom hogy te is meggondolod magad ez a te dolgod de ki tudja talán mégis.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom, hogy anyum döntött helyettem, de neki ez volt a véleménye, hogy most egyáltalán nem alkalmas sajnos az idõpont, mert sem anyagilag nem állunk úgy, sem pedig mert nincs meg a megfelelõ körülmény egy babának... Egyetem, munka... nem megy...:( Hétfõn megyek laborra, és utána ultrahangra.... És tényleg a felháborodásotokat nem arra értettem, hogy valaki esetleg "nekem nem tetszõ" kommentet írt, hanem hogy akik az abortusz ellen vannak, azokat esetleg bánthatja, ill. zavarhatja/felháboríthatja a döntésem... Köszönöm a válaszokat, a továbbiakkal kapcsolatban néha jelentkezem... Nehéz döntés, félek is és lelkileg is megvisel - és meg is fog viselni...
Én nem célzásnak írtam hogy itt ítélkezne bárki is csak úgy általánosságban. Egyébként én is kismama vagyok és nagyon sajnálom hogy így alakult.
Az utolsó válaszoló milyen szépen leírta.Jó volt olvasni.És tényleg érdekel hogy döntöttél.
A 10. hétre a magzat összes létfontosságú szerve kialakult, és megkezdik összehangolt, közös mûködésüket. A babának most már felismerhetõ ujjacskái és lábujjai vannak, amely megmagyarázza az ütések és rúgások folyamatos áramlását onnan lentrõl. A kicsi csontváza elkezd nõni és keményedni. Már az ultrahangon is láthatod, ahogy a kis akrobatád hadonászik a kezeivel és a lábaival. Egy abortusz 10-11 hetes magzatnál már súrolja a lélektani határt és az orvosokat is megviseli. Nagyon drukkolok, hogy ne oltsd ki az életét!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az utolsó válaszolónak... Magam is -kérlek higyje el mindenki- megtartottam volna, HA másképp alakulnak a dolgok. Pont tegnap esett szóba a párommal a téma... A héten is akkora probléma kerekedett a magánéletünkben -szerencsére nem a párkapcsolatunkban-, hogy lehet ki kell perkálnunk 800.000 Ft-t (de mégis mibõl????), mert átvertek, becsaptak, utolsó pillanatban visszamondtak egy szerzõdést, aminek mi isszuk meg a levét...... :( Még büntetõeljárás is indulhat a szerelmem ellen, pedig mi abszolút nem vagyunk relevánsak a szerzõdõ felek közötti konfliktusban, csupán mint meghatalmazott járt el a párom. Mindegy is, nem idevág. Egyszerûen ameddig nincs olyan állásunk, ami biztosítja nem csak kettõnk, hanem egy harmadik személy BIZTOS megélhetését is, addig képtelenek vagyunk fedezni a költségeket és vállalni egy gyermeket, mert mint említettem, senki, de senki nincs mellettünk. Segélybõl meg nem lehet megélni. Persze, tudtam hogy meg fogom bánni, de én azt bánom, hogy nem volt lehetõség rá, nem volt ki támogasson, hogy tudjam vállalni a terhességet, egy élõlény felnevelését, sajnálom, hogy ez lett a vége. Most lehet mondani, hogy pedig mennyien vannak, akik örökbe fogadták volna, mert évekig próbálkoznak, és mégsem sikerül, nekem meg egy "baleset" = védekezés ellenére sikerült... Lehet ez viszont meg már önzõség, de aki belõlem és a páromból "jött létre", az az enyém, miénk. Viszont mi a nagyobb önzõség? Elvenni egy életet (mert nincs itt az idõ), vagy kihordani, odaadni és megmenteni egyet? Ennél a gondolatnál magam is összezavarodom... Igen, ha 9 hónapig hordok egy kis apróságot a szívem alatt, akkor igenis legyen az enyém! Én éreztem (érezhettem volna..:( ) az elsõ rugdosását, én keltem-feküdtem vele, én tápláltam, én...én...én... Én VÁLLALTAM! És adjam oda valakinek a szerelmünk gyümölcsét? Nem lennék képes rá, bizonyára akkora lenne a kötõdés, hogy inkább adnám el minden ingóságom, vennék fel hiteleket, csak hogy ENYÉM lehessen... Most is össze vagyok zavarodva, mondhatjátok rám, hogy önzõ dög vagyok, aki egy élet felett ítélkezett.... De kérlek titeket, akik rosszat gondoltok felõlem... kicsit gondolkodjatok egy fiatal lány fejével, akinek tényleg-tényleg még semmije sincs.... :( És igen, borzalmas dolog, hogy védekezés ellenére ilyen megtörtént! Iszonyatos ez a tény! Nem véletlenül használtunk ilyen-olyan szereket ellene, még nem volt itt az ideje a terhességnek! Életünk elején járunk, próbálunk megállni a saját lábunkon, próbálunk kialakítani egy életet, amibe majd belefér egy harmadik emberke is. De mire ez sikerül, még évek hosszú munkája lesz. Ha majd sikerül, akkor a hab a tortán, szerelmünk megkoronázása lesz egy pici baba vállalása....
Szija! Én teljesen megértem a döntésedet, ahogyan azt már korábban is írtam én nem ítéllek el. Bár abortuszellenes vagyok de ezek olyan indokok amelyeket megért az ember, mindenki akkor ítélkezzen ha már járt a másik cipõjében. Egyszerûen csak sajnáltuk, hogy így alakult, ne értsd félre, szerintem nem bántani akart! Én 19 évesen estem teherbe mi is nagyon-nagyon rosszul állunk és nagyon nehéz, most a nyáron egy csomó jövedelemtõl elfogunk esni, a párom egy mûtéti beavatkozás miatt egyelõre nem tud dolgozni és így nagyon nehéz. Én is megkapom mindenkitõl, hogy korai és, hogy elrontom az életem de én vállaltam még akkor is ha nehéz. Nem tudom, hogy jól döntöttem -e én hiszem, hogy igen de, hogy menni fog -e az akkor dõl el ha megszületett! Kitartást Neked és most már felesleges bánkódnod vagy bûntudatot érezned. Hidd el, hogy aki volt már hasonló anyagi helyzetben az megért. Én megértelek és nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Nevelj fel egy gyereket 0. anyagi háttérrel, úgy, hogy mindenki ellenzi a dolgot. Látástól vakulásig dolgozol, hogy legalább enni tudjatok + számlákat kifizetni. + csak a baszogatást kapod, hogy elrontottad az életed... szerintetek nekem egyszerû döntés volt?
De miért nem volt elég, hogy harmincan írtuk, hogy megbánod? Miért kellett megtenni és most megbánni?
Sajnálom én is hogy így alakult. Az biztos hogy nem lesz könnyû túltenned magad ezen de idõvel talán sikerül és még egyszer boldog anyuka lehetsz.
Sajnálom hogy így döntöttél.:-(De a babát sajnálom a legjobban:-( Remélem nem egy elkapkodott döntés volt!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon akarok válaszolgatni, de ennyit tényleg megérdemeltek.. Sajnos megtörtént a dolog, és a megaláztatást amit ott kaptam, sosem felejtem. Nagyon bánom a dolgot és néha sírok miatta, mert ha más (anyagi) helyzetben lennék, akkor ezer örömmel vártam volna világrajövetelét, mert mégis -ha nem is így, ekkor terveztünk-, de a párommal közös gyermek lett volna, egy szerelemgyerek......
Kedves kérdezõ! Hogyan döntöttél végül? Jól esne ha megosztanád, ha már így aggódunk érted/értetek! :-)
Én is sajnálom hogy így döntöttél.És majd te is hogy fogod bánni. De tényleg én sem értem miért anyud dönt?
Bár önzõen hangzik, de én iszonyatosan szomorú vagyok..mert szívem minden szeretetével felneveltem volna, de megértem és elfogadom a döntésedet. Sok erõt kívánok a lépésedhez. Minden jót kívánok.
12:32-es vagyok! Én nem ítélkeztem, ne értsetek félre! Csupán csak szerettem volna segíteni! :( Így kismamaként igyekszem minél több baba életét "megmenteni" :) ) Ha mással nem is legalább azzal, hogy ha itt kérdez valaki ilyen jellegû dolgot akkor én megpróbálom megmutatni Neki h miért nem az abortusz a jó döntés. De természetesen a döntés egyértelmûen az övé ... Csak sajnálom :(
Sajnos én úgy veszem ki a szavaidból, hogy te az abortusz fele hajlasz. Gondold át jól, mert lehet egy életre bánni fogod.
Szerintem is mondjátok el a pároddal együtt a szüleiknek, és gondold meg hogy mit teszel, mert lehet késöbb megbánod ha az abortuszt választod.Ahogy az eggyik válaszoló irta a suli még ott lesz, de ha másként döntessz a gyerek nem.
Hát ez nem olyan dolog amit el lehet titkolni!!!! Egy kicsit úgy veszem észre hogy te már döntöttél.Esetleg azt vártad az íróktól hogy támogassanak?Ez nem az az oldal. Mond meg a másik szülõnek is és ha tudnak segíteni, akkor már könnyebb jobb döntést hozni. Egy abortusz nem olyan hogy bemész a kórházba megcsinálják, holnap kijössz és minden happy.Ez egy megmásíthatatlan, vissza nem vonható döntés. De az iskola mindig ott lesz, bármikor visszamehetsz. Remélem úgy döntesz, hogy sosem bánod meg, bár mi lesz a vége. És ne bõgj!!Állj a sarkadra!
Én nem tudnám elvetetni a babámat. 20 évesen fogok így szülni, 1. éves egyetemista vagyok, a párom munkát keres. Nincs még elég anyagi hátterünk, és még csak nem is élünk együtt. Nem terveztük, és nem is akartunk még babát. Anyámék a hétvégén tudták meg, eléggé kiakadtak, de miután megnyugodtak, elmondták, hogy elfogadják, akárhogy is döntök. Az is nagy segítség nekünk, hogy kicsit átalakítjuk majd a házat, és párom ideköltözhet, és a babának is lesz egy kicsi szobája. Az egyetemen halasztok egy évet, aztán megpróbálom majd levelezõn folytatni, vagy még nem tudom. Én sem így terveztem, lehet hogy sokkal könnyebb lenne az abortusz, de nem tudom megtenni. Gondolj bele abba a sok fájdalomba (testi, lelki egyaránt), ami az abortusszal jár. Ha szeretni fogjátok a babát, akkor tartsd meg, a párod családjának is mondjátok el szerintem, hiszen írtad, hogy szeret téged. Biztosan tudnak valamiben segíteni. Gondold át még!
Szia! 20:04-es vagyok! Elolvastam a legutóbbi hozzászólásod és még mindig azt mondom, hogy gondold át!!! Én is kb. ekkora sokkot kaptam az elején, gondold el, 19 évesen, elsõ évfolyamosként! Én is nagyon sokat sírtam, de csak a félelmeim miatt! Amik bár megmaradtak, de igyekszem csak a babára koncentrálni! Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy tanácsra lenne szükséged, írj nyugodtan privát üzit!!!
Szia! Én ugyan 28 évesen estem teherbe, (bár régen nekem is volt abortuszom, borzalmas!) de nekünk sincs saját lakásunk a párommal és én is fõsulira jártam, 1 évet tudtam elvégezni, amikor terhes lettem. Ikrekkel! Már megszülettek, egy cseppet sem bánom, sõt! Nagyon nagy öröm és szeretet az egész. Nehéz lesz folytatni a sulit, de muszáj, arra gondolok én is mindig, hogy sok száz vagy ezer nõ így csinálta és képesek vtak rá! De tényleg a te döntésed, jó lenne írnál, hogy mi történt veled! Ma is megcsináltad a tesztet? 11 hetes ikrek anyukája
Írd fel papírra a pro és kontra érveket, nézd át, valóban akkora probléma lenne e, vagy csak váratlan ért. Õ ott él benned már most is, és én csak és kizárólag olyan esetben okéznám le a dolgot, ha több ember élete menne tõle tönkre. Szerintem ha jó páros vagytok, megoldjátok. Nekem nagyon régen volt egy abortuszom, rettenetesen megviselt, a mai napig sajnálom. (három éves kisfiú anyukája, + 13h km)
Aki 20:04-kor írt nagyon jól leírta.Tényleg gondold át!Egyetértek vele! ha rosszul döntesz, egy életen át kísérni fog! Egy 3 éves és egy 8 hós baba anyukája.
Tedd azt amit a szíved diktál. Nyugodj meg és gondolkozz tisztán. Ez egy nagyon nehéz döntés és én nem akarlak befolyásolni. De akárhogy is döntesz azt tudnod kell hogy az életed már soha nem lesz a régi. Most még eldöntheted melyik úton indulsz el. De ha döntöttél már nem lesz vissza út és talán örökre bánni fogod. Én 20 éves vagyok és 28 hetes terhes. Nekem nincs semmim a férjem fizetésébõl élünk anyámék házában mert még nem tudtunk elköltözni. Mégis nagy szeretettel és össze tartásban várjuk a picit. Minden okkal történik ahogy az is hogy éppen most lettél állapotos védekezés mellett, lehet hogy ez a sorsod. De mint írtam a döntés a tiéd.
A kérdező hozzászólása: Igen, az elvetetés mellett vagyok inkább, mert tudom milyen kilátásaim/nk vannak jelenleg, és egyszerûen még sem lelkileg, sem "környezetileg", sem anyagiakban nem vagyok kész erre. Én legalább 26-27 éves koromig nem is szerettem volna gyereket, úgy gondoltam, addigra megteremtem az ideális körülményeket neki. De itt tényleg arról van szó, hogy egyszerûen nem vagyok még kész erre agyilag, lelkileg..... Én még szeretnék tanulni, karriert építeni, otthoniakat támogatni, hisz elõzõekben leírtam, hogy nem várhatok segítséget szinte senkitõl sem... megfelelõ anyagi biztonságot megteremteni... ez még nincs meg... :(( Félek...
Ahogy a 14.14-es is írta, minden okkal történik. Azt kérdezed, hogy lehetséges hogy védekezés mellett teherbe estél? Hát én is azt mondom, minden van valamiért. És tudod a legnagyobb igazság az, hogy ha egy baba jönni akar, akkor az jön. Ha meg nem, akkor sehogy nem jön össze. Ugyanakkor hidd el én megértem az aggodalmaidat is. Ha már titkon döntöttél az abortusz mellett, menj és csináld minél elöbb, ne szenvedjETEK tovább, ha meg rágódsz, akkor gondolkozz el ezen amin írtam-írtunk. Mindenesetre szorítok, bármi is lesz!
A döntés a tiéd itt nincs joga ítélkezni senkinek. Remélem sikerül minél elõbb rendezni az életedet és egyszer még a karodban tarthatod a gyermekedet. Sajnálom hogy így alakult. Kívánom hogy a lelki sebeid hamar begyógyuljanak. Egy 29 hetes 20 éves kismama.
Annyira sajnálom ... :( De hiszen érett, felnõtt nõ vagy miért anyukád dönt ebben helyetted? Én még csak 19 éves vagyok de akkor is megtartottam volna a babát ha Édesanyám ellenzi hiszen Õ már az én gyermekem és kitartok mellette. Õszintén ... a szíved mélyén szeretnéd ezt a babát most hogy ott van benned? Dokinál voltál már? Ultrahangon megmutatták már?
A kérdező hozzászólása: Elmondtam anyámnak, õ sem támogatta a dolgot.. úgyhogy sajnos elindul a kálvária... azt sem tudom mit meg hogy intézzek. Sajnálom, de végleges a döntésem és elnézést kérek mindenkitõl, akit ezzel esetlegesen felháborítok.
Hogy döntöttél?
Kedves kérdezõ! Nagyon aggódom érted és a babádért remélem még kettõtökért aggódhatok! :-) Majd írj, hogy hogy vagy most és, hogy végül hogyan döntöttél!! (A 24 hetes kismami voltam aki már 25 hetes:) )
Kedves 19:32-es! Nagyon köszönöm! Ez most igazán jólesett!! Valahogy mindig önzõnek titulálják az örökbefogadni akarókat mindenütt..:( pedig tíz év keserûsége nem hiszem, hogy önzésre adna okot..és ez nagyon rosszulesik azoktól az emberektõl, akik márpedig így gondolják.. Tényleg köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden kedves válaszolónak az eddigi kommenteket, sokat számít nekem, hogy vannak -még így ismeretlenül is- akik saját gondjuk-bajuk mellett lélekben velem vannak... Elsõként mindenképp nõgyógyász, a továbbiakban pedig mindenképp tájékoztatlak Titeket. Most nem tudok mindenkinek személy szerint válaszolni, de ennek is eleget fogok tenni kicsit késõbb. Köszönöm még egyszer!
Én nem ismerem az elõzõ válaszolót, de! Ha már megfogant az a pici inkább add örökbe, mint elvetesd! A te lelked is nyugodtabb lesz.
Kedves Kérdezõ! Ha tényleg terhes vagy, akkor két lehetõséged van, de csak abban az esetben, ha a 12 hét még nem telt el.. Az egyik az abortusz, amelyet én személy szerint nem igen ajánlok. Veszélyeket is hordoz magában a késõbbiekre vonatkozóan is. Beszéljétek meg, hogy biztosan nem tudjátok-e megtartani és felnevelni. Ha úgy döntetek, hogy nem tartjátok meg, még mindig van lehetõség örökbeadásra is. Elsõként ne félj, próbálj higgadtan mérlegelni. Tudom nem könnyû! Fel a fejjel! :)

158cm és 65kg vagyok de szerintem nem látszik rajtam de mégis azt mondogatják nekem hogy folyamatosan hizok, meg barátaim is kérdezik hogy nem e kénne egy picit mozognom. de én nem látom magamon a hizást. miért van ez?

Legjobb válasz: Nem vagy izmos?? Tudom, hogy mindig ezt mondják de az izom többet nyom ezért mutathat többet a mérleg. És picit vastagabbnak is tûnhetsz tõle, és ezért látják úgy mások mintha híztál volna... Vagy tényleg híztál egy kicsit. Bár szerintem nem kell sokat fogynod, inkább csak formásodnod, de ha így érzed jól magad akkor ne foglalkozz a többiekkel.

Nem vagy izmos?? Tudom, hogy mindig ezt mondják de az izom többet nyom ezért mutathat többet a mérleg. És picit vastagabbnak is tûnhetsz tõle, és ezért látják úgy mások mintha híztál volna... Vagy tényleg híztál egy kicsit. Bár szerintem nem kell sokat fogynod, inkább csak formásodnod, de ha így érzed jól magad akkor ne foglalkozz a többiekkel.
A kérdező hozzászólása: hát de izmos vagyok meg erös a csontozatom is... de még is mondogatják hogy egyre kövérebb vagyok..
Szerintem ezt látvány alapján lehet eldönteni, mert mint elõbb is írták, lehetsz izmos is. Vagy lehet van rajtad kevés zsír és sok izom, de mivel a zsír van felül, így a több izom miatt nagyobbnak látszol.
A kérdező hozzászólása: és akkor most mit csináljak hogy ne tünjek nagyobbnak?
158 cm vagyok és 51 kg. van rajtam izom meg zsír is. szóval nem tudom, hogy te milyen lehetsz. az a 65 kg az mind izom?
163/70-nel egy mai tini szemében szerintem bálna lennék :) Rengeteg hájam van, fõleg, hogy szinte mind a hasamon (ez 66 kilóval is így volt). Úgyhogy hacsak nem vagy igen izmos, látszania kell rajtad. Azzal együtt, hogy sokat számít, hogy milyen alkatú az ember. De mivel nem látunk, úgyse tudjuk megmondani, hogy mi a helyzet. Mérhetsz testzsírt, az már informatívabb, ha ránézésre nem tudod megmondani, hogy ami rajtad van, az izom vagy háj...
nekem nem egyformák a napok
A kérdező hozzászólása: Van olyan, mikor alig érzed, aztán pedig jobban?
Igen van hogy a ruha is fáj hason nem tudok feküdni, és van mint most is hogy semmit nem érzek...(elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál. nekem ma van a 27. ciklusnapom, és tegnap nagyon fájtak a melleim, ma reggel is, de aztán megszûnt. Nyomásra persze érzékenyek. Tudom, hogy nincs erre mit adni, csak ugye reménykedem :)
Teljesen változó. Van, hogy csak az egyik fáj, van, hogy egyszer-egyszer belenyilall, aztán annyi, van, hogy egész nap kellemetlen és alig várom, hogy hazaérjek és levegyem a melltartót. Tök változó.
Én is így vagyok vele kedves kérdezõ! Egyik nap nagyon fáj hosszú ideig, aztán vagy belenyilall egyet egyet vagy megfeszül, de ma meg nem érzek semmit csak ha erõsebben megnyomom. Holott 2 napja még aludni nem tudtam tõle. Remélem hogy én is babás vagyok, drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Akkor szorítsunk egymásnak! Te mikorra nem várod?

33 hetes vagyok, beütöttem eléggé a pocakomat alul. Azóta folyamatosan arra gondolok nehogy ettől értelmi fogyatékos legyen majd. Orvosnál voltam, semmi bajt nem lát, én mégis nyugtalan maradtam. Születés után mikor megvizsgálják látszódna ha bajvan?

Ha úgy engednek haza a kórházból,hogy azt mondják egészséges,megnyugodhatok?

Legjobb válasz: Ne aggódj. Nincs baj. Az egyik orvos ismerõsünk azt mondta, hogyha egy aranyhalat veszel a boltban, berakod egy zacskó vízbe, és megböködöd, akkor a hal meg sem érzi. :) Amúgy megkérdeztem a nõgyógyászomat és azt mondta, hogy ha egy anya súlyos autóbalesetet szenved, és teljesen össze van törve, akkor a babának még mindig semmi baja. Nagyon sokat számít a magzatvízzel teli burok. Iszonyat erõs egy pontot érõ erõ hatására elõfordulhat, hogy meglátszik majd a gyerek bõrén, de más baja nem lesz tõle.

Ne aggódj. Nincs baj. Az egyik orvos ismerõsünk azt mondta, hogyha egy aranyhalat veszel a boltban, berakod egy zacskó vízbe, és megböködöd, akkor a hal meg sem érzi. :) Amúgy megkérdeztem a nõgyógyászomat és azt mondta, hogy ha egy anya súlyos autóbalesetet szenved, és teljesen össze van törve, akkor a babának még mindig semmi baja. Nagyon sokat számít a magzatvízzel teli burok. Iszonyat erõs egy pontot érõ erõ hatására elõfordulhat, hogy meglátszik majd a gyerek bõrén, de más baja nem lesz tõle.
ettõl nem lesz fogyatékos nyugi! a fogyaték már sokkal korábban alakul ki már egy fejlett csecsemõ van benned akit hamarosan megszülsz! és ha doki azt mondta h minden rendben akkor nyugodj meg! amugy meg õt védi a magzatburok és a magzatviz!!
Szerintem már most megnyugodhatsz, ha az orvos mindent rendben talált... Az ütés Neked fájt, a babádat víz veszi körül, ami nem összenyomható, tehát védve van. (Egyébként a fogyatékosságok nem szülés után derülnek ki általában, de ezt csak nagyon zárójelben írom, mert Nálatok errõl szó nincsen!) Élvezd az utolsó pocakos heteket!
Szia! Én a 28. hét környékén baromi nagyot tanyáltam, mert le akartam menni a Dunához lábat lógatni, és a lépcsõn megcsúszott a lábam a rárakódott moszaton vagy min, és akorát estem seggre, hogy aszt hittem, ott halok meg. De a baba egészségen született a 38. héten, semmi baja, most 4, 5 hós.
Ismerõs leesett a székrõl ugyanennyi hetesen, ugyanis feltett szándéka volt ablakot pucolni. Azon kívül hogy koraszülött lett a gyerek, semmi baja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!