Találatok a következő kifejezésre: Nem vagyok a szüleimmel. Mit tegyek (83 db)

Nem is tudja hogy mi vagyunk a szülei. Mit tegyek?

A kisfiam 10 hónapos születése óta a kiságyában alszik. Nagy ritkán tettük magunk mellé aludni. Arra neveljük, hogy talpra esett legyen és ne féljen az idegenektől így aztán sok ember dajkálja. Ez tök jó csak most a párommal az a szívfájdalmunk, hogy a gyerek nem tesz különbséget a többi másik ember és a szülei között. :(((( nincs meg köztünk a kötődés nem is szopizott. :( Mert nem volt tejem. Szóval pár napja elkezdtük magunk mellé fektetni az ágyba és simogatni, de nem szeret közöttünk lenni. :((( Mit tegyek? Nagyon bánt ez a helyzet.

Legjobb válasz: Mégis honnan gondolod, hogy nem tudja, hogy Ti vagytok a szülei? Ez szerintem butaság. Ilyen gyerek nincs. A fiunk 14 hónapos, sosem aludt velünk, nem szopott, mert nem volt tejem, de ettõl függetlenül az apjához és hozzám kötõdik a legjobban. Imádja a szüleimet, a közeli rokonokat, akikkel sokat találkozik, barátságos az idegenekkel is, de apa és anya a legfontosabb. Ez nem függ együttalvástól ill. szoptatástól.

Mégis honnan gondolod, hogy nem tudja, hogy Ti vagytok a szülei? Ez szerintem butaság. Ilyen gyerek nincs. A fiunk 14 hónapos, sosem aludt velünk, nem szopott, mert nem volt tejem, de ettõl függetlenül az apjához és hozzám kötõdik a legjobban. Imádja a szüleimet, a közeli rokonokat, akikkel sokat találkozik, barátságos az idegenekkel is, de apa és anya a legfontosabb. Ez nem függ együttalvástól ill. szoptatástól.
hogyne tudná? az én kislányom is ilyen volt, egészen kb 17 hós koráig amikor elkezdõdött az anyás korszak. Addig többször meg is jegyeztem a páromnak, hogy ez a gyerek nem is szeret annyira engem, mert pl. az apjának mindig jobban örült, meg nagyon jól elvolt másokkal is. Na most nem tudom levakarni magamról éjjel-nappal és nagyon félõs is lett. Az, hogy az ágyatokba beveszitek sztem nagyon rossz ötlet. Örüljetek hogy elvan külön ágyban! Hidd el pár hónap múlva már más lesz a helyzet, ahogy nyílik a tudata.
10 hónapos..... te nem vagy normális, hogy ilyen elvárásaid vannak.
Ugyan az a véleményem mint az elsõ válaszolónak!Amúgy a kötõdés 1 éves kora után de inkább 14 hós kórtól lesz jobban érezhetõ.
De butaságot írsz...Lányom csak és kizárólag a saját ágyában alszik, meg séta közben kendõbe.Megölelni nem lehet, nem bújik össze velünk, nem szereti a simogatást se.Õ ilyen baba.Mégis este sír az apja után, ha etetem (tápszer) és kimegy a szobából.Sír ha nem lát engem és szalad négykázláb, kiabál nekünk, hogy áppá áppá vagy aja aja/enye enye...10hós õ is
Ne hülyéskedj már. Biztos, hogy hozzátok kötõdik a legjobban. Mi is kb.ugyanebben a helyzetben vagyunk, azaz születésétõl kezdve külön szobában, ágyban alszik, nem szoptattam, de azért nem gondolom, hogy ezért nem kötõdne hozzám. Monjduk az én babám sem az a bújós tipus. Szinte még egyszer sem tudtunk úgy összebújni mint a képeken az anya a babájával. De én elfogadtam, hogy õ ilyen. Nem is erõltetem. Viszont azért látom, hogy ha másokkal vagyunk, más foglalkozik vele, akkor azért 2-3percenként leellenõrzi, hogy ott van-e anya vagy apa. :) Ne beszélj be butaságokat magadnak.
Ha ez megnyugtat, a lányom simán lelépett volna a cukros bácsival is. Pár hónapos kora óta mindenkivel "szóba állt" az utcán, és ha valaki viccbõl mondta neki, hogy hazaviszlek, ment is volna vele. Most nyolcéves, és ugyanilyen nyílt, barátkozó, viszont naponta tízszer elmondja, hogy szeret, és bújik. A tiéd nagyon pici még, de ne gondold, hogy nincs meg a kötõdés, ez butaság. A közös ágyba szoktatási próba meg még nagyobb butaság. Nem attól fog hozzátok kötõdni, hogy veletek alszik.
ÉS láttad olyankor is, amikor Te nem vagy a közelben? Unokaöcsikém is mindig nagy ívben tett az anyukájára, ha mi a közelben voltunk, de ahogy anya eltûnt, teljesen kétségbe volt esve. Nomeg tényleg picike még, szerintem most fedezi fel és élvezi ki, hogy mindenki vele foglalkozik.
Az èn lànyom 6 hòs, sokat dajkàljàk mâsok de megismer minket. Igaz én szoptattam, de az apja nem ès neki is mindig örül...:-) szerintem csak bekèpzeled, hogy nem kötòdik hozzàtok...
Tényleg kuka vagy. Vannak gyerekek, akik kevésbé igénylik a babusgatást. Ilyen a fiam is. Könyörögni kell neki 1-1 pusziért, az ágyba úgy fekszik be, hogy minket kitúr. Többnyire. Majd változik ez, ne aggódj.
Sokat dolgozol?
Távol laksz szüleidtõl?
OFF: háttal nem kezdünk mondatot.
Nem vagy jóban velük, és? Jóban szeretnél vagy most mi a kérdés? Ha nem, akkor ne tegyél semmit.

13 éves vagyok, nagyon szeretnék fültágítót de nem tudom mit szólnának hozzá a szüleim, mit tegyek?

13/f Volt már ilyen veletek, elmennék megcsináltatni de titokban a haverokkal..

Legjobb válasz: Ha az én fiam csinálná 13 évesen, én sem örülnék. Hátbaveregetést tuti nem kapnál érte. Csak egy jó tanács: Ne a haverok miatt tégy dolgokat! Csak hogy vagányabb, menõbb légy. Én a Te helyedben várnék még ezzel.

Ha az én fiam csinálná 13 évesen, én sem örülnék. Hátbaveregetést tuti nem kapnál érte. Csak egy jó tanács: Ne a haverok miatt tégy dolgokat! Csak hogy vagányabb, menõbb légy. Én a Te helyedben várnék még ezzel.
pont ma láttam egy fiúnak.nagyon ronda volt.felejtsd el.a suliban nem szólnak??nem ettöl leszel nagymenõ, nem hiszem h ez a csajoknak tetszik.meg hiába csinaltatod meg utana kivetetik veled.
Szerintem még túl fiatl vagy hozzá! Én 17 voltam mikor szemöldök pircinget csináltattam és meg is bántam. Már évek óta nm hordom, de a helye örökre megmaradt.
nekem egyáltalán nem tetszik. meg hallottam már olyat h f*sztartónak "becézik"
Titokban, mi? Úgyis feltûnik a szüleidnek, aztán jól leb**nak érte, esetleg zsebpénzmegvonás (mert tuti túl sokat kapsz, ha ilyen marhaságra vered el). Amúgy elég fájdalmas...:D
szánalmas.
Undorító!
De az olyan gusztustalan. Tényleg az. 13 évesen még ne csinálj ilyeneket, ha késõbb is vagány akarsz lenni, inkább csináltass egy tetkót.
szerintem tágítsd otthon fokozatosan jobban jársz tényleg
Inkább piercinget, azt ki lehet venni és nyoma se lesz. Amúgy pikk-pakk kiszedetik, ha olyanok szüleid.
23:04-es, szerinted egy 13 évesnek olyan véglegesen kialakult ízlése van, hogy ez már nem is fog változni huszonéves korára? Ezt senki nem garantálhatja.
Sokan kérdezik, mire jó. Hát azért nem kell ennyire felháborodni, hogy milyen undorító már stb. Mindenkinek más tetszik. Nekem van fültágítóm, ahogy írtam fentébb, 8mm-es, szolid. Nekem ez tetszik! De nem tetszik pl a raszta haj. Nem lehet normálisan rendbe tartani, nem lehet normálisan hajat mosni, szerintem csúnya. De sose szidtam azt akinek van, hát neki az tetszik, istenem, nem vagyunk egyformák. A tetkók sem tetszenek! Azt nem tudod leszedni magadról. Én meg kiveszem a 8mm-es tágítómat és 2 hónap múlva már a sima, egyszerü, bolti fülbevaló megy bele. Ennek nincs nyoma, mert nem nagy. Tetszik, hóbort, ha megunom, férjhez megyek, stb, kiveszem és helló. De 13 évesnek nem való, ez tény! 23L
Ezt nem rosszbol mondom, de 13 evesen massal foglalkozz, ne a fultagitassal. Majd ha nagykoru leszel, es tenyleg ezt akarod, csinald, de addig ne tedd tonkre a tested, mert lehet, hogy kesobb megbanod es 5 ev mulva sirni fogsz a regi hulyeseged miatt, ha meglatod magad a tukorben.
gondolom a srác enyhén extravagánsabb/alternatívabb lehet, ha bejön neki a tágesz, végülis nem mondhatni, h sokaknak tetszik. feltételezem, h akkor egy hasonló fajta lányt szeretne és nem dr szöszit akinek tényleg nem jönne be. és én jártam rengeteg szalonban, barátokat is kísértem meg magamért is, többek közt 3 bp-i bevásárlóközpontban is, egyik helyen se kérdeztek meg minket, nyilvánvalóan 14-15éves lányokat h mit akarunk igazából. 23/L
csak jó tanácsként: a csajok egyáltalán nem szeretik a fültágítót. nekem legalábbis nagyon visszataszító...:S bár nem szeretnék beleszólni, de szerintem ne csináltass, inkább lövess 1 fülbevalót és sokkal népszerûbb leszel a lányok körében, mint a tágesszel... de persze azt is csak akkor csináltass, ha bejön neked!:) 17L
Szerintem is rohadtul ronda, pedig csak 15 éves vagyok.
Bocs elírtam, nem lányomnak , fiúmnak*
Valaki magyarázza már el MIRE JÓ az az ízléstelen, undorító fültágító?????? De most már tényleg kérek választ. Merthogy még az ízléses szót sem lehet mondani rá. Se azt, hogy jól néz ki!! Idétlen, baromság! MIre jó könyörgöm mondja már meg valaki?Az a jó benne , hogy szétb.sszák a füled??Vagy mi? o.O 13 évesen? Még 15 évesen sem engedném meg a lányomnak. Fõleg nem azt, hogy így elb.ssza a fülét!!! -.-" Pedig még csak 18 éves vagyok. De esküszöm, nem tudom mire jó ez , hogy egymást kell utánozni! Tudod mit, szerintem beszéld meg a szüleiddel! Ha azt mondják nem, törõdj bele! Csak NEKED akarnak jót!
Petra én egy szóval nem mondtam h induljon tágíttatni, hanem h egyrészt evvel nem fogjátok elrettenteni, másrészt kb a szalonok 90%ában megcsinálják neki. de õ nem is a fültágítóról kért véleményt tehát se pro se kontra nem érvelek. nekem tetszik de én magam se csináltattam egyelõre. fentebb írtam a konkrét válaszom, ha akar vmit mindenképp akkor vmi kevésbé látványos ékszer jobb lenne most.
babám, a fültágító iszonyat ronda.. és ne legyél olyan pofátlan, hogy a szüleid tudta nélkül elmész csináltatni. hidd el, jobban jársz.
"És mi az h inkább tetkó? A tágító nyomait még mindig könnyebben el lehet tüntetni mint a tetkóét." Szerinted a ruha alatti tetkó, vagy a fültágító a láthatóbb? -.-
most úgy õszintén. a fültágítónak mi értelme van????? a fültágító nagyon undoriító szerintem.. legalább ilyen fiatalon ne rontsd el a füled ilyen baromsággal. saját tapasztalatomból mondom. egyik ismerõsöm is fültágítót visel, és mindenki utálja az undorító füle miatt
Mível ezt a kérdést kb két éve tedted fel feltételezem, hogy már megcsináltad.Ha igen akkor magaddal csesztél ki.Amúgy a tetkókkal nem lenne semmi baj, nekem is lesz pár.De én elítélem ezeket a fûltágítós barmokat!Na mindegy te tested.
Szerintem csinálj ha neked ez tetszik. A kicsi fültágítók szerintem szépek/jók. A nagyok már tényleg gusztustalanok. Szerintem az ideális az a 6mm. Énis most kezdtem el tágítani, de én otthon, saját magamnak. Most fogpiszkáló van bent. Meg ha megunod akkor max. kiveszed és ha 10mm alatt van akkor összeforr. Ennyi. Ésmiaz h inkább tetkó? A tágító nyomait még mindig könnyebben el lehet tüntetni mint a tetkóét.
Figyelj, nagyon nagyon nagyon undorító és nem az a kérdés, hogy 30 évesen hanem 60 évesen fogsz röhejesen kinézni, minimum kiröhögnélek, az meg ugye illetlenség... amugy valakinek jól áll, de ne csinálj, mert szerintem is undorító!
Ha már v.mi extrát akarsz mahadon, akkor inkáb tetkó. A fültágítás eredményét soha az életben nem tudják normálisan eltávolítani. 30 évesen gáz leszel logó füllel, haver.
ha csak 13 éves vagy szülõi beleegyezéssel csinálhatod meg!
nem fogják megcsinálni, ha meg mégis akkor a szüleid mehetnek majd oda balhézni...
igen és cigit és piát sem adnak ám ki 18éven alulinak... a kérdésre: nekem bejön ugyan, de eddig nem mertem, félek h megbánom. van pár piercingem meg elég sok tetkóm, de a piercinget kiveszem a tetkót ruhával takarom ha elég volt, de fülvédõben nem akarok járni ökökre ezért még átgondolom. van piercing amit nem vágnak le a szülõk. 15évesen nekem kb mindenhol volt ahol nem vehették észre. szóval kezdd ezekkel ha amúgy lefejeznének érte. 23/L
szerintem undorító. szomszédban van egy 16 éves lány, akinek van fültágítója (az õ fülében láttam ezt élõben) és hát iszonyat gusztustalan. :S szerintem szánalmas, ha ezzel akarsz menõ lenni. egyébként meg beleakad valamibe és akkor az egész fülcimpádat kitépi. nekem a fültágítóról mindig ez jut eszembe..
5 mm után már nem fog összeforrni a fültágesz
Szerintem meg kicsit homis fiúknak a fülbevaló, és egyebek. Várj még vele.
Nagyon homok dolog, de úgyse mi döntjük el itt.
MIÉRT is szeretnél annyira fültágítót? Hidd el, a legtöbb embernek nem tetszik. És nagyon fiatal vagy még, pár év múlva szerintem megbánnád. Titokban meg nem érdemes megcsináltatni, mert ha a szüleid azt mondták, hogy nem, akkor ha hazamész vele, akkor is mondhatják, hogy szedd ki. Ráérsz még, meg nem is szép!
Fúj, undorító a fültágító :D Amúgy én veled egykorú vagyok, és lány, szóval nem hinném, hogy a lányoknak így fogsz majd bejönni :)
Jajj, csak azért mert divat ne csintáltass. Hidd el, megfogod bánni. Fõleg, hogy kisfiú vagy még. És hogyan gondoltad., hogy elmész titokban? Ki fizeti? Szerintem tegyél le errõl. :) )
13 évesen ne akarj még ilyesmit...
inkább ha idõsseb leszel csináltass egy fasza tattot!!!
Különben is ennyi idõsen nem kéne még szülõi beleegyezés is?????? :D
hát ez az...
kitérdekel ki mit szól? :D lényeg hogy neked tetszen :P nekemis van :) szüleid majd lehiggadnak
Szerintem gusztustalan még egy felnõttön is, 13 évesen meg elvileg nem is csináltathatsz szülõi beleegyezés nélkül.
Mi a francnak akarsz te olyat? Udorító egy dolog...És minek 13 évesen? hogy aztán ha 18 éves leszel, akkor már átmenjen rajta egy doboz sör? Fúúúj...
Amúgy milyen tanuló vagy? Vagy mér végeztél a sulival?
Szerintem szülõi engedéllyel is csak 14 évesen lehet. piercingnél és tetkónál is így van.
ÚRISTEN!! Komolyan sose értettem valaki magyarázza el hogy mi a jó a fültágítóba????? A baráti körömben is van egy srác neki is van de õ se tudja elmondani mi a jó benne! Már nem tudják mit találjanak ki.... Piercing tetko ok. de EZ?? 20L
13 évesen ez a legfontosabb az életedben? Gratulálok! Hü..e, kis fas. vagy!
Figyu , nekem 13 évesen alig engedtek meg egy szolidabb piercinget , igaz , megkaptam tesómtól . Fültágítót én is szeretnék , viszont nem 13(!) évesen ... majd olyan 16-17 éves korban ... ha nem engedik , akkor majd 18 éves koromban ... tesóm is így volt a tetkóval . És a kicsi fültágító sztem tök jól néz ki ... a nagy az már tényleg undorító

Nem vagyok jóba a szüleimmel. Mit tegyek?

Azt hiszem és erre, majdnem biztos választ is kaptam, hogy nem az az apukám akit gondolok. Sajnos a szüleim már kiskorom óta nem foglalkoznak velem. Annyi hogy ott lakhattam. Mindig próbáltam olyat tenni ami a kedvükre tesz pl. olyan edzésekre jártam amikre ók. Fociztam, kosaraztam, kéziztem, röplabdáztam, atletizáltam táncoltam, jó tanuló voltam és mégis mmiindig a tesóm volt jobb. Miért én tehetek err?l? Most már majdnem ott tartunk, hogy nem beszélünk egymással. faterommal lassan 2 éve anyuval, meg néha, havonta és ráadásul nem is lakom otthon kb 2 éve.(20éves vagyok). És nem tudom miért. Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Az, hogy a Fateroddal ( akkor nevezzük így ) nem vagy jóban, az egy dolog. De fogadj meg egy jó tanácsot! Ne hagyd, hogy Anyukáddal rossz kapcsolatban maradjatok! Felnõtt vagy már Te is, ülj le Anyukáddal (csak ketten), és beszéljétek meg, hogy mi az oka a nézeteltéréseknek, és próbáljátok ezeket megoldani. Mert Anya csak egy van....

Az, hogy a Fateroddal ( akkor nevezzük így ) nem vagy jóban, az egy dolog. De fogadj meg egy jó tanácsot! Ne hagyd, hogy Anyukáddal rossz kapcsolatban maradjatok! Felnõtt vagy már Te is, ülj le Anyukáddal (csak ketten), és beszéljétek meg, hogy mi az oka a nézeteltéréseknek, és próbáljátok ezeket megoldani. Mert Anya csak egy van....
Én ugyanilyen helyzetben vagyok a szüleimmel. :( Mamám mesélte, hogy mikor anyu megtudta, hogy lánya lesz; azaz én, nagyon nem akarta a terhességét velem. Végül is meglettem, viszont kb.12 éves koromig semmi, de semmi emlékem sincs anyuról, mert mindíg mamámmal voltam. Apuról sem sok, közben született egy öcsém, akivel mindkettõjük naon jól elvolt. Ez nekem iszonyat fájt, és a vége az lett, hogy 14 évesen elköltöztem. Nem tettek semmit annak érdekében, hogy visszamenjek. Dolgoztam és dolgoztam látástól-mikulásig, közben teljesen megszakadt velük minden kapcsolat, azóta eltelt 8 év, s semmit nem tok róluk. De nem hagytam magam, saját vállalkozást indítottam be, s meg is mondtam a rokonaimnak, hogy ne is keressenek anyuék, mert már nincs szükségem rájuk. Szóval azt mondom neked, hogy SOSEM a gyereknek kell a szülõ után szaladni, hisz nem mi akartuk, hogy legyünk. Hagyd, ugyis az lesz, aminek lennie kell!!!!! FEL A FEJJEL!!!!
idézek egy Alvin számot: "Mindig tele a hûtõ, télen nagykabát Mert a lelkét is kidolgozta a jó anyád Érted csinálja, te vagy a két szeme fénye Öregkori napjának utolsó reménye Hogy mellette légy, ne fizess akkora árat" A lényeg az, hogy bármit is tesz, tett, még ha ellened is van, õk szeretnek téged, vagy így vagy úgy. És ha eljön az az idõ amikor már túl öregek lesznek ahhoz hogy egyedül oldják meg a problémáikat, és éljék az életüket te, és a testvéred lesztek az egyetlenek akikre számíthatnak. Mint ahogy te majd 80 évesen a tieidre. Nem számít mennyi bosszúságot okoz az élet velük, ha a családi viszony is lényegtelen, te szereted õket, és amíg ez így van nagy baj nem lehet. A keserûségre pedig mosoly legyen a válasz, a problémák megoldhatók.
Én mind a kettõjükkel leülnék beszélgetni. Ez olyan probléma amire csak õk tudják a választ. Kérj tõlük magyarázatot a viselkedésükre, most már elég idõs vagy ahhoz, hogy nem tudjanak kitérni a válasz elõl. Én biztos megkérdezném mi a fene bajuk van.
Igy van én a te helyedbe biztos leülnék velük megbeszélni a dolgokat, hogy mostmár mondják el.. és ne hagyd hogy kitérõ vagy olyan semmilyen választadjanak.. Sok sikert;)
HA EDDIG NEM TE VOLTÁL A KEDVENC SZERINTEM AKÁRMIT KÉRDEZHETSZ VAGY BESZÉLHETSZ EZ ÚGY SEM FOG VÁLTOZNI.TAPASZTALATBÓL TUDOM MERT NÁLUNK UGYANEZ A HELYZET.SZERINTEM EZT A SZÜLÕK SEM TUDJÁK, HOGY MÉRT CSINÁLJÁK.AZ A LÉNYEG HA NEKED LESZNEK MAJD GYEREKEID TE SOHASE KÖVESD EL EZT A HIBÁT.NE RÁJUK HASONLÍTSÁL, HANEM EGYFORMÁN SZERESD ÕKET

22éves vagyok a szüleim nem engednek a barátomhoz. Mit tegyek?

22 éves vagyok és még tanulok, ezért nincs saját keresetem, de anyámék nem szeretik a barátomat, mert ? is elég szegényes családban n?tt fel..pedig neki van keresete már és a szüleiknél laknánk kb 1-2évig amíg össze nem gy?lne a pénz, de ?k ezt nem akarják megengedni:S mit tegyek ?

Legjobb válasz: Kilátástalan helyzet sajnállak Fogalmam sincs mit csinálj bocs

Nem olvastam végig a válaszokat, én is 22 vagyok. A helyedben én keresnék valami melót, amit suli mellett tudok csinálni... Édesanyám elég szabadelvûen nevel engem, meg a nõvéremet, a barátommal gyakorlatilag együtt lakunk, hol nála vagyunk az albérletben, hol nálam, anyukámnak csak egyetlen kitétele van, hogy a szombatot hagyjuk meg neki magányosnak. Szóval én nem tudom mit lehet az ilyen szülõvel kezdeni. Amúgy én a helyedben biztos beszélnék velük, hogy azért 22 éves vagyok, és ez már nem az a kor, ahol mindig engedélyt kell kéregetni. Anyukám is csak azt várja el, hogyha több napra távol vagyok néha hívjam fel merre járok, vay felhív õ, ha elfelejtem. Azt hiszem neked kell a sarkadra állni.
Kilátástalan helyzet sajnállak Fogalmam sincs mit csinálj bocs
Ne tegyél semmit! Nem várhatod el, hogy a barátod családja tartson el, fõleg, hogy nem állnak jól anyagilag. A szüleidnek igazuk van, bocs! :S
22 évesen ne mondják már meg, hogy mit csinálsz. ha te szeretnél odaköltözni, akkor költözz, de akkor neked is dolgozni kell valamit, hogy pótolj a kiadásaikba!
mire gyûlne össze a pénz? lakásra? albérletre? hát nemtudom... szerintem ne költözz oda, fõleg úgy hogy szegények és neked nincs még kereseted. ez így gáz lenne sztem. spórolni így is tudtok, nyissatok egy közös bankszámlát vagy valami hasonlót, a pasid meg várjon még befejezed az iskolát és utána kevesebb a veszteni valód a költözéssel. Ha a pasid szeret tud várni, ha csak baszni akar valakit esténként akkor nem. Egyébként 18 éved betöltötted oda mész ahova akarsz, de szerelmesen sokszor cselekszik az ember meggondolatlanúl. mérlegelj h mennyivel lenne jobb életed ha odaköltözöl, és mennyit veszíthetsz ha szakítotok
Talán azért nem akarják, mert késõbb nem akarnak problémát abból, hogy más tartott el Téged 1-2 évig. Ha költözöl keress magadra, és tegyél le Te is asztalra valamennyi pénzt. Ráadásul ha szegényes családban nõtt fel, nem hiszem, hogy nekik ez jó... Igazuk van, de csak egyrészrõl, másrészrõl 22 évesen azt csinálsz amit akarsz.
Amit szeretnél. Ne hagyd, hogy mások mondják meg neked, hogy mit lehet és mit nem. Csak tanácsot fogadj el.
Mi az hogy 22évesen megmonják mit csinálj?? Hát szerintem ez elég gáz! Sajnálak, nem tudom hogy mit tegyél.Bocsi. 21/L Mondjuk, csak azért drága, mert az õ pénzükbõl él, és hiába mult el 18 éves, mégiscsak a gyerekük, van közük hozzá! Majd ha önálló keresettel rendelkezik, akkor oda megy ahová akar! Vagy ha már ott sem lesz jó, akkor aszülõnek kötelessége lesz vissza fogadni? a szülõ nem mondhatja azt, hogy elmultál 18 oda mégy ahová akarsz?!?!
Nade ott hogy laknátok? A mai világban csak egy "keresetbõl" megélni nem túl rózsás dolog. És ha esetleg szakítotok?Akkor meg természetes lenne, hogy vissza fogadjanak? Szerintem inkább várj még egy keveset.
Mi az hogy 22évesen megmonják mit csinálj?? Hát szerintem ez elég gáz! Sajnálak, nem tudom hogy mit tegyél.Bocsi. 21/L
Nem vagyok párkapcsolat ellenes, de igazat adok a szüleidnek. Maradjál még otthon velük, tanuljál. Gondolj bele elköltöznél, jönne a gyerek, nem tudnád befejezni az iskoládat. Á!!!!! Ha szeretitek egymást majd eldõl suli után mit lépsz. Addig is örülj, hogy tanulhatsz, szüleid gondoskodnak rólad.
A kérdező hozzászólása: Dehogynem megfordult, de mivel 100km az iskola innen így eléggé kevés idõm jutna rá. A barátom meg ott lakik ahol van az egyetem, ezért is lenne jobb , ha odaköltözhetnék és nem az iskolával menne el az egész napom, remélem így már világos..
Szóval neked meg sem fordúlt a fejedben, hogy dolgoznod kellene? Sajnálom a barátodat:(
A kérdező hozzászólása: már van félretett pénze(4-5millió körül) és õ már 5éve dolgozik és õ otthon csak a netet fizeti meg néha elmegy sörözgetni a haverjaival, néha belead a kajába, szóval marad azért neki elég sok, amit minden hónapban félretesz. Ha odaköltöznék, akkor egy kicsit kevesebbet tudna félrerakni, amennyi nekem kell az evésre, meg neki..de igy is 1-2 év múlva tudnánk saját lakásba költözni már
Mi az, hogy nem engednek??!! Ne haragudj, de nem igazán tudlak sajnálni. 22 évesen a szüleiddel szemben már el kellett volna érned annyit, vagyis bebizonyítani, vagy annyira érett, hogy eldöntsd mi a jó, ne kelljen engedélyt kérned. Nekem 19 évesen az anyám, ugyan zokogva, de elfogadta, hogy elköltözök. Szedd már össze magad és állj a sarkadra, 22 éves vagy baszod!
Szerintem se költözza szüleihez, ha szegények csak teher leszel a nyakukon, és ez egy idõ után a kapcsolatotokra is kihat.Menj el dolgozni teis a fõiskola melett(22 évesen gondolom oda jársz)és vegyetek ki egy kis garzont.Ha önállósodni kartok akkor nem az a megoldás, hogy a szülök nyakára mentek.
18:47 vagyok.Most elolvastam jobban, es igy, hogy te nem is dolgozol, sztem abszolut felejtos az egesz.Ugye, nem akarod, hogy a fejedhez vagjak, hogy ok tartanak el?Pedig ez lesz.Hiaba dolgozik az o fiuk, abbol meg az lenne, hogy elszeded a fiacskajuk penzet...
Amíg nem költözhettek külön, úgysem nagyon van értelme.
En semmi esetre sem javaslom, hogy odakoltozz a baratod szuleihez.Nekem volt benne reszem, es hidd el, nem valami jo erzes, mikor azt vagjak a fejedhez, hogy csak megturt szemely vagy.Pedig en is dolgoztam, de akkor is, gondolj bele, te sem biztos, hogy orulnel neki, ha egy vadidegen-mert vegulis az vagy, hiaba vagy egyutt a fiukkal- egyszer csak bekoltozne a lakasodba.Persze, olyat is lehet hallani, hogy valaki nagyon joban van a parja szuleivel, de szerintem ez ritka, szoval ezt a dolgot inkabb evitalni kene.Ha annyira egyutt akartok lakni, nezzetek alberletet.Menjetek el dolgozni suli mellett, es vegyetek ki egy garzont, vagy ilyesmi.Bar szerintem jobb lenne, ha inkabb szepen otthonmaradnal a szulokkel, hidd el, nem szivatasbol akarnak otthontartani.23/L
Az jobb lenne, ha a barátod szülei tartanának el?Ha õk vágnák a fejedhez, hogy eltartanak?Vagy a barátod?Ezeken gondolkodj el, mert a szüleid szeretnek, akkor is, ha néha nem úgy tûnik, de a barátod szüleinek a szemében csak egy ingyenélõ leszel, aki a fiukon élõsködik.(Ne így legyen, de ez is elõfordulhat)
valamennyire igazat tudok adni a szüleidnek. nem muszáj összeköltözni, elég ha náluk vagy 7végén, elmentek együtt kirándulni, stb. 7köznap meg suli/meló után együtt vagytok pár órát. ha már 22 éves vagy, sztem nincs olyan sok hátra a suliból. végezd el, legyen melód, aztán költözhetsz, ahova szeretnél.

A szüleim elváltak és nem is bezéltek egymással. Aztán most 2 hónapja megint összejártak. Közben lett fiúm és ezen megint összevesztek. Most én vagyok a hibás? Mit tegyek? Már azt hittem kibékülnek.

A szüleim elváltak, és nem nagyon beszéltek egymással, de úgy két hónapja megint összejárnak. Nekem meg közben lett egy fiúm, akit anyám nem bír, apám viszont igen. Ezen megint összevesztek és most újra nem beszélnek. Most én vagyok a hibás? Mit tegyek? Már azt hittem, hogy kibékülnek. Anyám nem szereti a piercinges rockereket,apám viszont bírja a barátomat,mert rendes,tiszetsséges meg jól is tanul annyira amennyire kell.Meg szerinte nem is olyan nagy a korkülönbség,anyám szerint viszont óriási!Pedig csak két év van köztünk,és ezt nagyon nem értem!A barátommal csak apunál találkozhatunk vagy randikon,de amikor anyunál vagyok (és többször vagyok anyunál mint apunál) nem jöhet be a házba,és randikra sem enged el mindíg különféle okokból (vásárolni megyünk,vigyáznod kell a szomszéd kutyájára...stb...). Tudok tenni valamit,hogy az anyám megkedvelje a fiúmat,és egyszerre ki is béküljön apuval? :( 14/L

Legjobb válasz: Igen, hogy van barátod :D

Igen, hogy van barátod :D
ne vedd magadra, nem te vagy az oka ... a barátod meg én sem kedvelném, de hát a te barátod :) )
Hát nem te vagy a hibás te pusztán csak ráébresztetted õket, hogy mennyire nem jönnek ki egymással, amugy szerintem hívd át a barátodat egyszer ebédre és ne negyon nyomuljon rád inkább olyan kis "jófiúsan" viselkedjen és beszélgessenek anyukáddal :D amugy hogy montad el neki?
A kérdező hozzászólása: Oké.ha nem ismerném, akkor talán én is furán néznék a barátomra, és ezt õ is tudja :D Megértem anyut, sokkal idõsebbnek néz ki a fiúm, mint amennyi valójában, de megmondtam neki, hogy rendes meg minden, de semmi... :( Még a barátom osztályfõnökét is megkérdezte az anyukám, hogy milyen a srác.Persze az ofõ is azt mondta, hogy minden oké vele, és ezen anyu mégjobban felhúzta magát, mert egyszerûen ellenzi ezt az egészet. :(
A kérdező hozzászólása: A barátom alapból nem szokott nyomulni, mindíg csak addig megy, ameddig én is akaromn.Eddig még semmi komolyan nem csináltunk. :) És kinek mit mondtam el hogy?Anyukámnak, hogy barátom van?
Ha nem békültek ki, akkor annak más oka lehet, nem Te, hidd el. Elsõnek meg mondom, tök mindegy, hogy piercinges vagy fekete ruhákban jár, attól még lehet normális ember, ahogy írta is, jól tanul és tisztességes. Nem lehet, hogy anyukádnak teljesen mindegy, hogy ki a fiúd, akkor sem fogja kedvelni? Ne hibáztasd magad emiatt semmiképpen sem. Ami biztos, hagyd meg nekik a lehetõséget, hogy eldöntsék, kibéküljenek - e vagy sem, tudom, hogy nagyon örülnél neki, de van, ami nem mûködik és ha ez így van, akkor nem szabad erõltetni. Ha más lehetõség nincs, akkor legyél picit többet apukádnál, aztán anyukád úgyis megbékél.
A kérdező hozzászólása: Hát...úgy mondtam el anyunak hogy valaki randira hívott, hogy tökre fel voltam dobva.De persze õ egyáltalán nem örült, inkább megõrül4 :/ ...akkor meg még jobban bepánikolt, amikor megmutattam rola pár képet :(
ezért mondom, hogy szerintem neki mindegy ki az, félt téged és esetleg még féltékeny is, mert több ilyenrõl hallottam már. Szerintem járj többet apukádhoz, ott tudtok találkozni normálisan, gondolom ott is tanulsz rendesen, aztán majd észbekap anyuka :)

17éves vagyok a barátom cigány és sajnos a szüleim tiltanak töle több mint 1éve vagyunk titokba együtt nagyon nehéz. A szüliem fenyegetöznek nem engednek sehová mindenáron el akarnak szakitani egymástol és nem lehet megbeszélni velük. Mit tegyek?

Ö az elsö szerelmem és ugy érzem hogy mi összetartunk.

Legjobb válasz: Azta!! Hát a legjobb amit tehetsz, hogy szépen megbeszéled a szüleiddel, hogy te õt szereted, és õ is téged, és hogy ezzel csak azt érik el, hogy semmit nem fogsz nekik elmondani, és el fogtok távolodni egymástól, amit te nem szeretnél, de már nagylány vagy, tudod mi a jó neked. Ha csalódni fogsz, az pedig a te gondod lesz, nem az övéké, az is a Te életed része. Neked is kellenek ugyanúgy szerelmek, és csalódások, mint bárki másnak a világon, hogy kiforrjon a személyiséged.

Azta!! Hát a legjobb amit tehetsz, hogy szépen megbeszéled a szüleiddel, hogy te õt szereted, és õ is téged, és hogy ezzel csak azt érik el, hogy semmit nem fogsz nekik elmondani, és el fogtok távolodni egymástól, amit te nem szeretnél, de már nagylány vagy, tudod mi a jó neked. Ha csalódni fogsz, az pedig a te gondod lesz, nem az övéké, az is a Te életed része. Neked is kellenek ugyanúgy szerelmek, és csalódások, mint bárki másnak a világon, hogy kiforrjon a személyiséged.
Tudom milyen rossz érzés sajnos mert énis ebben vagyok ugyan ebben a helyzetben csak tõlem tiltják a fiút mert õ magyar én pedig cigány...Én nem szégyellem a fajtám büszke vagyok a családomra mert õk nem öltek, verekedtek vagy ilyesmi, nem holmi élõsködõ fekete romák egyszerû emberek vagyunk mi is csak a bõrünk szine más...Én csak annyit mondanék neked, h ha szereted ezt a fiút harcolj érte és ne hagyd ha neked õ kell ha vele vagy boldog õt akarod akkor vele légy.A szüleid biztosan megakarnak téged óvni de az életedrõl neked kell döntened mert te érzed, h kivel vagy boldog és kivel nem.Biztosan nagyon rossz tudom, mert énis igy vagyok és nekünkis nagyon rossz alig tudunk találkozni és hiányzik sokat sirok miatta és õ is sokat bánkódik.De megmondtam, h amig bennem erõ van és bizom benne és szeretem õt soha nem engedem, h vége legyen boldoggá akarom õt tenni mindig=)a szülei sem érdekelnek ha õt sem akkor engem sem vele akarok lenni és vele is leszek!:) Szóval azt tanácsolom, h ha szereted õt mindent vessetek be, h vhogyan engedjék meg deha nem akkor se hagyd õt mert talán ezt csak az az ember tudja felfogni igazán, h milyen érzés is valójában aki benne van akivel megtörtént én arra biztatlak téged, h szeresd õt légy vele és szeresd õt=)Puszi=)
Az én párom is cigány, van két gyermekünk és 15 éve élünk együtt!Én is elõítélettel voltam a romák iránt de közöttük is ugyanúgy van jó és rossz mint közülünk magyarok között.A szüleim is ki voltak akadva de látták hogy nagyon szeretjük egymást.Amikor jobban megismerték, rájöttek hogy nagyon nagyon jó ember.Apukám imádta õt, nagy haverok lettek és anyukámmal is nagyon jól elvannak!Ne ítélj elsõre!!!-ezt a szüleidnek üzenem!Neked pedig kitartás, biztos hogy a szüleid is megenyhülnek ha tényleg rendes, kedves az a cigány fiú!
Nekem a volt párom cigány volt de semmi kül baj nem volt vele.A scalád is rendes volt, bár apumnak voltak fenntartásai, de aztán megismerte és megszerette.Köztünk csak annyi volt a gond, hogy megtért, és valami pásztor beledumálta a fejébe, hogy neki nem lehet bnõje...szal emgszakadt kettõnk közt az a szoros kötelék. Én csak szorítani tudok az én (ex)családom nagyon ragaszkodott hozzám még a mai napig is.Jó család a cigány, ha NORMÁLISAN élnek.Összetartóbbk, nem balhésak atb...Szurkolok, hogy neked összejöjjön!!! Üdv.:Bea
Hát nos. Megosztom veled a tapasztalatomat. Egy ízig vérig magyar nemzetiségû, 20 éves lány vagyok. 15 évesen összejöttem egy cigány sráccal. Nagyon aranyos volt, imádtuk egymást. Másfél évvel volt tõlem idõsebb. Hamar dolgozni kezdett, szakács volt. A tenyerén hordozott. Ez így ment két és fél évig, szinte már azt is megbeszéltük, mi lesz a két gyerkõc neve (ez azért utólag vicces...) Na mindegy. Majd egy szép napon haza jött (nálunk lakott, legalábbis az utolsó egy évben nap mint nap nálam aludt) és közölte, hogy nem érez irántam semmit, egyszerûen csak szeret, mint egy testvért. Hm...sírtam, kiakadtam, hisz elsõ szerelem meg minden. Egy hónapig nyugtatókon éltem. Közben kiderült, hogy nem is ok nélkül hagyott el. Megtetszett neki az egyik kolegína. Szeptemberben szakítottunk, talán november tájékán megvolt az eljegyzés (az idõpontban nem vagyok biztos) és kövi év augusztusában megszületett a baba. Hm... szóval eleve nem tudok elfogulatlanul válaszolni a kérdésedre, de vigyázz!!! A szülõk néha tudnak dilisen viselkedni, ha a csemetéjükrõl van szó, de nem mindig ok nélkül. Ne hidd hogy az a céljuk, hogy egy életre tönkre tegyenek. Nekem egyik barátnõm mindig azt mondta (nem rasszista, de igaza van ebben, mégha átvitten is): nézd meg a cigányasszonyokat a buszvégen, karukon a nyolc gyerek és zoknit árulnak. Így akartad végezni??? Kicsit ez így vicces, de van benne némi igazság. Nem most lesznek az ellentétek lényegesek, hanem akkor, ha együtt maradtok évekig. Te: szolid kisvárosi mennyegzõ Õ: cigánymuzsika, éjfélig helyderutyutyu. Gyermekvállalás Te: egy-két bébi...Õ: öt pulyáig meg sem állunk. Elõbb utóbb elõ fognak jönni a társadalmi különbséges sajnos. (Saját tapasztalat) Szóval azért gondold át. Ha pedig nem hatottak meg a szavaim, mert hát ha nekem valaki ezt mondja annó leütöm, na meg még ott van a rózsaszín köd, akkor légy egyenes a szüleiddel. Beszélj velük az érzéseidrõl, vágyaidról, mutasd be a srácot nekik, az meg vegyen a mamidnak virágot meg csokikát. De egyet kérlek jegyezz meg. Ez a sztori már nem a Rómeó és Júlia. Amit mondtam ne vedd sértésnek, elméletileg egy felnõtt nõ vagy, akinek akármilyen szerelmes is, fel kell tudnia fogni, és meg kell értenie amit írtam. Nem volt célom sem téged, sem pedig a párodat megsérteni. Sok sikert!
megértem a szüleidet, de tanulj a saját károdon!
lõdd fejbe a barátodat is, meg magadat is( de ha nagyon jóindulatú akarsz lenni magyarokkal szemben, az egész familiáját is) ha egy ilyet szeretsz:) bocsi, nem vagyok rassszista de a cigányság egy gusztustalan féreg népnek nem nevezhetõ valami.
Tudom, hogy nehéz ez a dolog, de vigyázz, mert elvesztheted a családodat is.Mérlegelned kell, hogy találhatsz e még az életben ilyen szerelmet(ami a korodból kifolyólag még lehetséges).Hiszen családod csak egy van.A szüleidet csak Te ismered.Szerintem próbálj meg felnõttként hozzáállni, és kérj idõt a szüleidtõl, hogy mindent átgondolhass.Sok sikert!
Én nem értem meg a szüleidet a cigány is ember, vannak persze rosszak is , de a magyarok között is. A szüleidnek elõször megkéne ismerniük hogy milyen is õ. Mondd meg a szülõknek, hogy egy vacsi alkalmával össze kéne ülni és megbeszélni, sõt megismerni ezt a srácot, a végén még lehet hogy belemennek hogy járhatsz vele. Mindenképpen fontos hogy megismerjék õt. Én szorítok nektek hogy sikerüljön.
Nos megértelek, de a szüleidet is. Én sem nézném jó szemmel hogy a gyerekem egy cigánnyal legyen együtt, mert ezzel már én is megjártam régebben. Persze jó kapcsolat volt, csak amikor elmúlt a nagy szerelem és ott akartam hagyni teljesen megváltozott, fenyegetett, a testvéremet megverette, stb. Nem gondoltam volna róla. Nem lebeszélni akarlak, te döntésed, de szerintem bármit teszel nem fogják elfogadni a szüleid. Nincs mit tenni. Viszont 17 évesen már nem hiszem hogy bezárhatnak a szobádba hogy márpedig kislányom te nem mehetsz sehova, úgyis méssz ha akarsz, nem? Akkor meg nincs gond, ha neked ez a srác kell, el kell fogadnod hogy ezt a szüleid nem nézik jó szemmel bármit is teszel. A gyerekük vagy, természetes hogy meg akarnak védeni, ezért nem fogják a barátodat soha sem elfogadni.
Szia. Végig se olvastam a hsz-okat. Hát én nem értelek meg. Miért pont cigánnyal kell kezdened? Látom hogy régi a topic, de hát akkor is! Én ki is tekerném a gyerekem nyakát ha cigánnyal kezdene. Keress magadhoz valót, az "ellenséget" meg kerüld messzirõl.
szia.én is ugyan igy vagyok.. de ismerem a szüleit is..és neki csak az anyukája csigány félig... szóval a barátomon alig lehet észrevenni..max csak a bõre színen!!!de a testvérén pedig meg már abszolútt!!!mi nagyon szeretjük egymást, és boldogok vagyunk..most azon vagyunk, h külön mennyünk lakni!!!!!sok sikert és tarts ki a szerelmed mellett... mert hisz párosan szép az élet, es az most mindegy h cigány-e vagy sem, az a fontos h boldog légy, és ha te mellette találtad meg a boldogságot akkor nehagyd elmenni!az õ csaladja semmiben sem különbözik az enyémtõl, ugyan ugy viselkednek ahogy mink, ugyan úgy öltözködnek..nincs semmi papucs, zokni meg rózsásszoknya :D
KOCSOG BUZI RASZISTAK !!!!!! EGY UNDORITO FEREG NEP A MAGYAROK BARHOL LEGYENEK IS A VILAGONN PFFFFF KOCSOGOK!
Nem azért, de akkor most ki a "rasszista"? Am meg egy jó cigány sincs.
A cigány az cigány marad mindig is. Párválasztáshoz nem való, de a magyarokról is meg van a véleményem az egész országról szégyenlem, hogy magyar vagyok. A mai világban kell, hogy jóba legyél pár cigánnyal hátha melléd áll a bajban, mivel sokan vannak. Egy dologban vannak az élen nagyon összetartók ez irigylésre méltó. A magyar az utálja a másikat irigy, árulkodó. Nézd meg a szépségkirálynõt: félig portugál. Simán lehetett volna Portugál királynõ is. A magyar legyen magyar. Nem szeretnél gyereket? Mert ha becsúszik õ szívja meg a levét? Majd csúfolják, hogy büdös cigány milyen any*d van neked.. Ne csak magadra gondolj másra is a szüleid csak féltenek.
5 évig gondoltam ugyanezt, aztán jöttek a cigány rokonok, elõtört a hajlam belõle , nem dolgozok, nem akarok, nem érdekel..stb.. most hálálkodom, hogy nem lett gyerek belõle, és arra volt csak jó a kapcsolatom, hogy levontam a következtetést...soha többé. Se cigány, se roma, de még a szomszédom lányát is lebeszélném .. Te tudod , remélem rájössz. Ha rendes emberrõl van szó, állj ki mellette , de ne bántsd meg a szüleidet!
szia! ez nagyon nehéz dolog, az elõítéletek miatt sajnos, én is félteném a gyerekemet (veled egykorú vagyok) mi lenne ha bemutatnád a srácot a szüleidnek? akkor látnák hogy nem véletlen vagy vele 1 éve. nem tudom ez mennyire megoldás. bár megértem õket, ez sztem már túlzás amit csinálnak. ha boldog vagy vele, 1 éve együtt vagytok, akkor (valószínûleg) nem egy sittes bûnözõ... lehetnének kicsit nyitottabbak.
Átérzem a helyzeted. Én is 17 éves vagyok. Az én párom nem cigány, csak 15 évvel idõsebb nálam. Az én szüleim sem fogadják el. Szerintem próbálj meg velük beszélni. Ha nem megy, egyedül, akkor menjetek együtt oda a barátoddal hozzájuk, lehet, h. ez kell nekik, h. megnyugodjon a lelkük. Szurkolok! Ja és, ha cigány az illetõ, nem feltétlenül viselkedik aggresszívan, ha már nem szeretnél vele járni. Ne legyenek elõítéleteid!
fúj geci, te beteg vagy. gyorsan vágd fel az ereid, hogy mersz egy korcs cigánnyal összeállni. halgass a szüleidre.
teljes mértékben megértelek, mivel ugyan ebben a helyzetben vagyok ! csak itt én vagyok a cigány gyerek.és ezért elitélnek, amikor nem is ismernek esélyt se adnak.pedig iskolába járok sportolok stb. csupán mert cigány vagyok. titokban találkozunk és beszélünk. annyit tanácsolok hogy tarts ki, örökké nem "parancsolhatnak" mi is ezt tesszük. megvárjuk amig befejezi az iskolát és akkor már felnött azt tesz amit akar

Nem engednek el a szüleim bulizni, pedig jó tanuló vagyok és kötelességtudó! Mit tegyek? 18F

A szüleim nem engednek el bulizni, pedig 4 es tanuló vagyok és kötelességtudó, sosem megyek bele hülyeségekbe! Én csak annyit szeretnék hogy parti, esetleg megdöngetek valakit az éjjel, másnap pedig megyek haza. Ésszel és védekezve csinálnám a dolgot. És mégsem... 18 vagyok, jogom lenne ehhez!

Legjobb válasz: Pont ezért. Mert tucatulsz. Mi az, hogy megdöngetsz valakit az éjjel? Egy vagy a sok normálatlan közül. A szüleid nem akarják, hogy zülljél.

Pont ezért. Mert tucatulsz. Mi az, hogy megdöngetsz valakit az éjjel? Egy vagy a sok normálatlan közül. A szüleid nem akarják, hogy zülljél.
"esetleg megdöngetek valakit az éjjel, másnap pedig megyek haza" KACKACKAC Köszi! Feldobtad a napom;)
dugj a suliban !
ekkora 1 hülyét.
Hát veled meg a szüleiddel is valami gáz van szerintem... Én 13 évesen mentem osztálykirándulásra és már ott, a Balatonon megrántottam barátnõmet. Amikor betöltöttem a 18-at már rég nem azt néztem hogy mihez van jogom meg mihez nincs vagy anyuci apuci mit enged meg mit nem. Kezdj el szépen felnõni, mert így soha senkit nem fogsz megdönteni fater!
Miért kérsz engedélyt? 18 vagy nem? Nahát akkor szó nélkül menny el otthonról, majd belenyugodnak.
Kis hülye!
A kérdező hozzászólása: 11:22 Nem vagyok a faterod kedves barátom és volt mar egy 1 éves kapcsolatom is, viszont 3 hónapja nincsen senkim és nagyon igényli a szervezetem a szexet. (is) Az irónia az egészben az hogy a testvérem elmehet nõzni, neki nem tiltják meg ilyesmi... (23 éves) Nagyon szeretem és tisztelem a szüleim, de ebben most nem értek egyet velük. Arról volt szó hogy ha kész minden házim és nem romlanak a jegyeim, mehetek buliba. Azt mondják, "Nem engedjük hogy elmenj és a hajnalok hajnalán hazagyere." És azt sem hogy egy csajnál aludjak, vagy hazahozzak egy nõt. Pedig 2 hete anya azt mondta, vegyek gumit (megtettem) és részérõl rendben a dolog, ha nagyon szeretném meg hogy "jól teszem hogy szeretném kiélni magam"... Most meg határozottan megtiltotta.
A kérdező hozzászólása: És ami azt illeti, erõs nõ hiányom is van, és szeretnék csajozni is
LOL 18 vagy??? Hát éngem nem érdekel mit ki mond nagy korú vagy azt csinálsz amit akarsz ne kérdezd már a szüleidet Te most égeted magad? XD

Amiota megszuletett a babánk, nehezen viselem párom szuleit. Rosszban lenni nem szeretnék, de képtelen vagyok változtatni a helyzeten. Mit tegyek?

Imadjak a kicsit, heti 1x latjak, nem lakunk egyutt. Mikor megszuletett, azt mondtak, most hagyjuk oket, mi lehetunk vele eleget. Azota ha itt vannak, hozza sem nyulhatok a picihez.Allandoan felveszik, tartogatjak, ha sir, ha jatszik, mindegy. Masnap eleg nehez nekem egyedul. Elore stresszelek, amikor taláxunk.

Legjobb válasz: Szia! Igaza van az elõttem válaszolónak. Ez a baba a tied és a párodé, nem a párod szüleié! Te van az édesanyja, aki tudja, mire van szüksége, aki mindig mellette van stb. Ne hagyd magad, állj ki magatokért. Ami nálatok van, az legyen a ti szabályitok szerint és ha ezt nem hajlandók elfogadni, megérteni, magukra vessenek. Gondolom a párod is meléd áll ebben a kérdésben és mivel az õ szülei, próbálja õ megértetni velük ezt. Ha nem megy, fordulj a drasztikus megoldás felé, akár a veszekedés felé is (nálunk is ze történt és hidd el, jobb lett utána, legalább azt csinálják, amit mondunk), úgy neveld a babád, ahogy nektek jó!

Szia! Igaza van az elõttem válaszolónak. Ez a baba a tied és a párodé, nem a párod szüleié! Te van az édesanyja, aki tudja, mire van szüksége, aki mindig mellette van stb. Ne hagyd magad, állj ki magatokért. Ami nálatok van, az legyen a ti szabályitok szerint és ha ezt nem hajlandók elfogadni, megérteni, magukra vessenek. Gondolom a párod is meléd áll ebben a kérdésben és mivel az õ szülei, próbálja õ megértetni velük ezt. Ha nem megy, fordulj a drasztikus megoldás felé, akár a veszekedés felé is (nálunk is ze történt és hidd el, jobb lett utána, legalább azt csinálják, amit mondunk), úgy neveld a babád, ahogy nektek jó!
A te házad a te várad.Ott te vagy a fõnök. ÉS ha vkinek nem tetszenek a dolgok, kívül tágasabb.Nálunk is voltak gondok, holott az én apósom egy tök jó fej pasas.Anyósom nincs...Amikor átjött, jó hangosan ráköszönt a babára-most 15 hetes!-és már nyúlt is érte, h a pihenõszékbõl kivegye.Ezután le fel sétált vele.Én nem szoktam kikapkodni, mert jól elvan, elég, ha lát engem.Pláne, ha tele a pocak.Az lett az eredménye, h az én nem bukós babám kidobta a kaját.És akkor elegem lett.Megmondtam neki, ha átjön ne kurjongatva köszönjön, és mielõtt kivenné, talán kérdezze meg.Azt mondta igazam van, és szóljak nyugodtan, ha vmit nem jól csinál.Végül is szóbol ért az ember, nem?Szerencsés vagyok úgy gondolom.
Én is úgy gondolom ahogy az elõttem szólok. Kezd a párodnál, hogy jó lenne ha szólna a szüleinek. Ha nem megy, akkor te jössz. Elõször finoman, ha nem megy erõsebben, ha úgy sem akkor csak veszekedéssel fog menni. Az is lehet hogy örökre megharagszanak, de lehet hogy egy idõ után beismerik, de az is lehet hogy megértik egybõl vagy rövid idõ alatt. Ha meg megharagszanak akkor az az õ bajuk. Mivel nem laktok együtt könnyebb helyzetben vagy. Kitartás! Türelem! Sok erõt kívánok neked!
Ja és mi az hogy ti hagyjátok õket, mert ti lehettek vele eleget. Meg hogy nem nyúlhatsz hozzá a picihez. Az ilyen emberek nem is tudom minek vannak a Földön. Próbáld meg nekik elmagyarázni, hogy neked milyen nehéz másnap mikor õk nincsenek ott és ráadásul minden héten újra és újra kezdõdik elõlrõl. Ha meg annyira makacsak akkor meg meg sem érdemlik, hogy õk hozzáérjenek a kicsihez.
A kérdező hozzászólása: Koszi a véleményeket! Kedves, jo emberek egyébként, csak nagyon eltéro a természetunk, ami neheziti a helyzetet. A multkor mikor azt hittem, vérig sértettem oket, masnap eljott az anyosom, a parom unokatestvérével, és olyan kedves, nyájas, stb volt, mintha mi sem tortént volna, és persze a gyerek csak karon volt, mindent o akart csinalni. Nem tudom, hogy ez a rokonoknak szolt-e, hogy szupernagyi, vagy eldontotte, hogy ignorálni fog. Ezt a viselkedést én tolakodásnak érzem. Azt hiszem, megprobalok az o stílusában kiállni magamért)

4 honapja jarok a baratommal, de en roma vagyok. A szulei tudjak, de meg nem talalkoztam veluk szemelyesen. Felek, hogy hogy fognak hozzam allni. Mit tegyek hogy elfogadjanak? Hogy egy normalis kapcsolatom legyen?

Legjobb válasz: Ezt nem húzhatod sokáig, mert az nem jó hatással van a szülõkre. Igazából rajtad múlik nagyobb részt hogy elfogadnak. De elsõ sorban úgy is a barátod véleménye fog számítani a szüleinek is. Igazából ha ott vagy náluk akkor próbálj alkalmazkodni hozzájuk egy kicsit. Legyél nyitott -> ez általában bejön. De ne húzzd tovább semmi kép.

Ezt nem húzhatod sokáig, mert az nem jó hatással van a szülõkre. Igazából rajtad múlik nagyobb részt hogy elfogadnak. De elsõ sorban úgy is a barátod véleménye fog számítani a szüleinek is. Igazából ha ott vagy náluk akkor próbálj alkalmazkodni hozzájuk egy kicsit. Legyél nyitott -> ez általában bejön. De ne húzzd tovább semmi kép.
csak légy önmagad!és ami a legfontosabb!!! NEM NEKIK KELL MEGFELELNED! Ha a párod elmondta a szüleinek hogy roma vagy akor nem szégyelli!Ne parázz nem lesz gáz!Azért mert sõtét a bõröd lehetsz jó ember és szerelmes is'
én ismerek egy sráot akinek az anyja kiakadt azon hogy meg ne lássa hgy õ roma csajjal jár, szegénysrá teljesen kibukott és titokban járt a lánnyal. szerintem attol függ hogy milyneek a család elõitéletei, ha elvbõl utálják a romákat akkor bizony nehéz dolgod lesz, de mivel õk már tudják hogy az vagy legalábbis ezt irtad, igy szerintem ha idáig nem tiltakoztak ellene és a találkozást sem ellenzik akkor szerintem sima ügyed lesz! csak add magadat!
emiatt ne idegeskedj. a testvérem barátnõje is roma, az anyum el is fogadta, hisz rendes lány. azóta már esküvõ is volt, lassan pedig baba lesz.csak nyugodtan add magad, és ha szeret a barátod, akkor ezt a szülei is megértik.
Emberfüggõ!Az én barátom is roma (félig).Az édesapámnak nagyon-nagyon sok elõítélete volt vele kapcsolatban.e mikor megismerte szószerint idmádta, mádja :) A szülõkkel muszi lesz találkoznod, mert hát ebbõl is látják, hogy komolyan gondolod a kapcsolatotokat!Nekem nehezebb volt, mert hát egy roma családban egy magyar-sváb-román-cigány lány nem éppen szerencsés.(Sajnos ilyen keverék vagyok)Hát szinte majdhogynem az egész scalád utál, tisztelet a kivételnek.(nézd vissza pár kérdéssel elötted írtam, hogy Utál a barátom édesanyja, mit tegyek?.Olvasd el, nekem sem könnyû, fõleg most.Ha bármi segítség kell, írj e-mailt.:) Szívesen válaszolok!Üdv.:Bea
Szerintem csak add önmagad, ne próbálj másnak látszani! Sajnos (!) a köztudatban nincsenek jó véleménnyel a romákról, meg persze nagyon-nagy az általánosítás! Ugyanannyi magyar lop, csal, randalírozik, mint roma! Nekem a sógorom roma származású, a szüleim nagyon sokáig nem fogadták el a helyzetet, de aztán beletörõdtek, és még meg is kedvelték, mert látták, hogy rendes ember. Tisztességes, dolgozik, mindig azon van, hogy miképp tudna többet adni a családjának! Szerintem csak kitartónak kell lenned, mégha néha nagyon nehéz is lesz az elején! De ha látják, hogy te nem adod fel egykönnyen, akkor hidd el sikered lesz náluk! Sok szerencsét!!!
szia.szerintem nem számít a származásod.csak a benned rejlõ emberi érzések és a belsõ szépség ami számít.ha õszintén szereted a fiukat, látni fogják.és ha úgy állsz hozzájuk, hidd el minden rendben lesz.ha pedig olyanok a szülõk, hogy nehéz kijönni velük, akkor tök mindegy milyen vagy.ebbõl ne csinálj gondot.miért lenne más egy roma mint pl.egy kínai, vagy néger vagy bár mi.ember mind!sok sikert.
Szívbõl sajnállak. Együttérzek veled! Én nem roma vagyok, "csak" kövér. A párom szülei azóta sem tudtak elfogadni, pedig 10 éves házasok vagyunk és 2 babánk is van. Mindig azt nézegetik, nem hízik e valamelyik, mert Isten ne adja, hogy nekik kövér unokájuk legyen.... :( Szóval ötletem sincs, hogyan tudnál nyerõ lenni. Mert ugye ha bennük elõitélet van, akkor azt már megette a fene.
és ha látják a fiu szülei hogy rendes vagy és szereted a fiukat nemj fogja õket érdekelni a származásod!! és ha nem jnne be neki8k akkor se érdekeljen mert ottvagytok 1 másnak
Nem az a fontos, hogy milyen a bõrszínünk, vagy a származásunk, hanem, hogy milyenek vagyunk valójában. Mindegy az is, hogy roma vagy-e vagy sem, a szülõkbõl, ha rosszallást váltasz ki, nem biztos, hogy azért, mert roma vagy, hanem azért, mert a fiuk barátnõje, és a szülõk féltik a gyerekeiket. De a lényeg, hogy azért, mert te romának születtél, én meg magyarnak, nincs különbség közöttünk, emberek vagyunk. Isten azért teremtett különféle bõrszínû embereket, mert tetszik neki a változatosság. Sokféle virág létezik: csillagvirág, rózsa, ibolya, mégis mindegyiket szeretjük, mert mindegyik szép a maga sajátos vonásaival. Úgy, hogy ne félj! Ha ez a fiú igazán szeret téged, akkor azon lesz, hogy elfogadtasson téged a szüleivel, hiszen ez mindenkinek jó hosszútávon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!